2012. június 5., kedd

Az RVMP megalakulása és Kásler Árpád kitartása megmozdított valamit..

Amíg az ember súlytalan, addig beszélhet össze-vissza, a lőtéri kutya sem törődik vele. A magam részéről legalábbis ezt tapasztaltam eddigi életemben. Érdekes történetről számolt be Kásler Árpi barátunk, ami számomra azt jelzi, hogy Árpi tényezővé vált a magyar politikai palettán, bár "versenytársai" ezt nyilván fanyalogva kommentálnák. A történetet megírta honlapján, amit nagyon helyesnek tartok. Ha a "Mágnások köre" tiszta szándékkal ajánlotta amit ajánlott, akkor meg fogják érteni Árpi lépését, ha nem, akkor valószínűleg nem látogatják meg többször.. Árpit egyenes, becsületes embernek ismertem meg, és ezúttal sem csalódtam.  Kiragadtam egy részletet az írásból, ami érzésem szerint a dolog esszenciája, de érdemes elolvasni az egész írást:

..."Az egész beszélgetés nem tartott tovább öt percnél és az volt a lényege, hogy az RVMP (rendszerváltó mozgalom) miatt jöttek üzenetet közvetíteni. Pontosabban azt, hogy HA ELÉRKEZIK az idő, akkor mely iparmágnásokra számíthatunk a rendszerváltáshoz szükséges anyagi támogatást illetően és hogy érdemes lenne bővíteni az RVMP vezetését tapasztaltabb emberekkel, ők ebben tudnak segíteni..." Tovább a cikkhez>>>

Nagyon jó lenne, ha az egyszerű emberek megértenék, hogy nekik kell közvetlenül munkával, és más módon is támogatniuk az RVMP-t, mert ha a "Mágnás tőke" megjelenik egy párt finanszírozásában, akkor attól kezdve már nem az erkölcs, nem az emberiesség, nem az élet fejlődését szolgáló törvények, hanem az üzleti érdekek, a kicsinyes bosszú, vagy egyszerűen a hatalom-mánia kezdi el befolyásolni a szervezet működését.
Nagyon örülnék, ha az RVMP megmaradna abban a tiszta formájában, amit megismerhettem belőle, és biztos vagyok benne, hogy amíg Kásler Árpád szabja az irányt, addig ez így is marad.

20 megjegyzés:

  1. Ha tényleg több száz ezer bedőlt devizahiteles felnőtt hagyta el az országot, akkor nagyon nagy baj van, ugyanis ezek többsége valószínűleg jól szakképzett fiatal emberek voltak -a nemzet java- különben nem vettek volna fel hitelt új lakásra vagy házra tele reménnyel a magyar jövőben. Maradnak tehát a szakképzetlenek, a mekkmesterek, az idősek, a betegek, a krónikus ("megélhetési") bűnözők és persze a politikus piócák, akiket mind mind el kell tartani valakinek, csak hogy lassan már nem lesz kinek. Quo vadis Magyarország?

    mm

    VálaszTörlés
  2. Közben hajrávitya királyunk rajzolgat a parlamenti üléseken: http://mariablogja.wordpress.com/2012/06/04/orban-pinat-rajzolt-a-plenaris-ules-alatt-nem-viccelek-tenyleg-pinat-rajzolt/ Szerintem nem női nemi szervet rajzolgat, hanem inkább aaz adópénzünkből tervezett 5 csillagos focistadiont, mert azt hiszi őfelsége, hogy ezáltal "focinemzet" leszünk.

    mm

    VálaszTörlés
  3. mm,
    az ismeretségi köröm nem túl nagy, néhány száz ember, de 3-4 emberről közülük tudom, hogy elmentek az országból, vagyis ez kb 1%. Igaz lehet a 100 ezer. És ha nem is mind a százezer diplomás, mindenképpen a bátrak, a tenniakarók száma fogyott Magyarországon. Ezzel együtt sem adnám fel a reményt, mert míg élünk, mindig van esély. Egy élhető országba a legtöbb elvándorolt visszatérne reményeim szerint, a dolgunk csak annyi, hogy ezt megteremtsük gondolattal, tettekkel, hozzáállással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Árpád szerint több százezeren mentek el, Velorex. Ha ez így van... Lehet mindig reménykedni, de miközben itt blogolunk, Árpád pedig pénzt próbál szerezni további pereskedéseihez, az országot nap mint nap fenntről, lenntről is leépítik. Szerintem semmi értelme ilyen-olyan betűleves szervezeteket alapítani és szabadságblogharcolgatni, mert csak akkor lesz változás, ha már elviselhetetlen lesz a helyzet. Az pedig hamarosan lesz és arról fogsz rá ismerni, hogy diplomás emberek fogják járni az utcákat hajnalban, akik a kukában fogják keresni a napi ennivalójukat. Talán mi is köztük leszünk.

      mm

      Törlés
    2. minden megtörténhet mm, ha hagyjuk...

      Törlés
  4. mm. a hozzászólásai negatívak, rombolóak, megosztóak és önt minősítik. Ügyesen kihasználva pár olvasó szimpátiáját. Lehet hogy Kasler Árpád RvmP-je nem fogja megváltani a világot, de hogy az ön "munkássága" hányingerkeltő az biztos. Túl okos ön ahhoz, hogy ne tudja értelmezni a leírtakat
    "Ma kaptam az információt, hogy százezres nagyságrendű azok száma, akik devizahiteleik miatt kivándoroltak, vagy azért mert már nem fizetik és letiltatták a fizetésüket, vagy azért mert külföldről fizetik a kölcsönüket. Eddig én néhány tízezerre tettem ezt a számot, de itt már minden elképzelhető."

    Egész egyszerűen maga egy féreg.
    Egy olvasó!

    VálaszTörlés
  5. Hát ez az, "egy olvasó", erről van szó. Most ott tartunk, hogy van egy néhány kisember az országban, akik nemzeti hősnek képzelik magukat mert jól tudnak "magyarkodni", illetve "nemzetmenteni" a szavakkal és mindegyiknek meg van az elbűvölt követő tábora, igen most már "Árpi" vezér is a színpadon van néhány tucatnyi hívekkel Gábor vezír, Viktor vezír és néhány kevésbé híres vezír mellett. Nos, ezek a nagy és kicsi vezírek teeermészetesen nem hajlandók közös nótát fújni, hiszen akkor már nem lenne mindegyike külön-külön az alfa vezír a hívei szemében, a hívek pedig teeeermészetesen készen állnak egymást kibelezni csupán azért, mert nem ugyanazt a vezírt imádják... és persze kibelezni azokat is, akik egy vezírt sem hajlandók elismerni a létező választék közül. Ezért hát nem is lehet nemzeti egység azok ellen, akik vígan pusztítják a nemzetet és ez így is lesz ameddig a sok kis hívőnek már annyi garasa sem marad, hogy kifizesse az internetes számláját és a nemzeti harcost játsza a blogharcmezőkön, de még annyi sem hogy bevásárolja a napi zabálnivalót a sarki áruházban és akkor lesz majd nemzeti egység a nemzet fosztogatói ellen, miután már nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen-olyan nemzetmentő vezírt hajrázzunk és a szomszéd nemzetmentő vezír híveit szidjuk. Ámen.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Aki már régebbóta figyeli mm tevékenységét és képes gondolkodni is, rájöhetett, hogy semmi mást nem tesz, mint negatív programokat igyekszik elültetni az itt olvasgatók tudatában.
    ( Lásd fentebb, de szinte az összes hsz-ében)
    Mivel annál intelligensebbnek tűnik, hogy ezt ne tudná, csak egy következtetés marad: direkt csinálja.
    Az utóbbi időben mégjobban ráhajtott, mert kezdett a blog egy valódi megoldás felé tendálni.
    Teszi a dolgát, de erőlködjön csak, a változás folyamata az emberekben már megkezdődőtt, és az ő igyekezete, hogy ezt megakadályozza, csupán agóniájának utolsó rúgásai.

    Egy másik olvasó

    VálaszTörlés
  7. Kétségtelenül sikeresnek mondható mm stratégiája. A TT-gyerek is inkább elment duzzogni a meseszobájába, mintsem hogy felvegye a kesztyűt a negatív programozóval.
    Amúgy Egy másik olvasó, szerinted milyen valódi megoldás felé kezdett tendálni a blog?

    Csalán

    VálaszTörlés
  8. Örülni kell minden sikernek, és lehetőségnek, ami előrébb viszi az ügyet. Őszintén, nekem már a másodfokú ítélet után megfordult a fejemben, hogy ebben a sorscsapásban, amely az ország nagy részét érinti jelenleg, ott rejlik az összefogás, és a megújulás lehetősége. Meggyőződésem, hogy a bankok tisztességtelenül jártak el, jogilag, és szakmailag ezer sebből vérzik a történet. Van keresnivalónk itt, bár azt egyenlőre még én se látom tisztán, hogy milyen formában is fog rendeződni ez a helyzet.

    Majsz

    VálaszTörlés
  9. Két optimista forgatókönyvet és egy pesszimistát tudok elképzelni a helyzet rendezésére.

    Opt-1: A kormány végre megtalálja a tökeit, és átfogóan rendezi a dolgot: kötelezi a bankokat a kártérítésre, és teljes körű utólagos átvizsgálást végez a szerződésekkel kapcsolatban.

    Opt-2: a társadalom érintett része megelégeli a tv-híradó hazudozásait, és saját kezébe veszi a dolgot. Optimista végkifejlet: cefetekre szétperlik a bankokat, kevésbé optimista végkifejlet: lázongás, kirakatbetörés, kukaborogatás.

    Pesszimista rendezés: a kormány a bankok javaslatára előremenekül a probléma elől egy jó kis polgárháborúba, majd kapitulál. Probléma törölve.

    Ha fenti logika stimmel, akkor jól érzékelhető, hogy mind a három esetben a kormány van kulcspozícióban, ő az aki a vérengzésnek elejét tudja venni, így vagy úgy, ő az aki megnyugtató rendezést tudna elérni, és ő az aki meg is futamodhat a saját emberállományát érintő lámpavas-projekt elkerülése végett.

    Csalán

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csalán, ha a kormányzattól vársz segítséget, olvasd el az alábbi cikket, érdemes. Látni fogod, hogy elvileg is lehetetlen a létező rendszeren belül megoldani a problémákat. Kéne pár tucat Kásler Árpi, meg olyanok, akik a kezük alá dolgoznak, és 2-3 millió támogató, akik fizikailag odaállnak mikor oda kell állni.
      http://vastagbor.blog.hu/2011/02/04/sandor_papa

      Törlés
  10. A negyedik megoldást - egy esetleges dimenzióváltással induló szebb jövőt - már nem mertem említeni, mert még mm engem is kipicsáz innen!

    Csalán

    VálaszTörlés
  11. Az ok és okozat törvénye mindig működik. Minden lény boldogságot szeretne, azonban ha nem tudjuk, hogyan lehet ezt megvalósítani, hibákat követünk el, és ezzel szenvedést okozunk magunknak és másoknak is. Mivel nincsenek tudatában az ok és okozat működésének, sokan csalánt markolnak meg a virág helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nono! A duális világban minden éremnek két oldala van, így a csalán is tud csípni is, de gyógyítani is!

      Csalán

      Törlés
  12. Csalán,
    Ez igaz, bocsánat, az előzőekben a csalán szó a növényre utalt természetesen. Örülök annak, hogy még van humorod...
    Abigél

    VálaszTörlés
  13. Csalán ha azt látod, és megérted mit művel mm akkor már csak egy kis logika kell a valódi megoldás megértéséhez.
    Ha egyszer a teremtő tudatunkat akarja szennyezni, nekünk meg kell tisztítani azt, aztán majd meglátjuk mi lesz.:)
    Tudod ez az a kétfilléres ezotéria, ahogy mm jellemezte, ahhoz képest elég keményen nyomja az öreg, de jól csinálja, az tény.

    VálaszTörlés
  14. Kasar!

    A tisztesség megkívánja hogy visszaszívjak mindent amit hozzád,neked írtam.Gondolom nem igényled,de gratulálok,és további sok sikert kívánok.Üdv.

    VálaszTörlés
  15. Az elején baromságnak tartottam hogy vörheny pártot akar de azt hiszem jót tenne a parlamentnek ez ilyen párt. Igaz, ahhoz hogy vörheny csapata befusson, sok kessmani kell... De végül is van még két éve összekalapálni valamit. Vöri TÁMADÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!!!!!!!!!!!!!!! :D

    Ui.: Nem tom mit foglalkoztok bumeráng mózessel, elmegy visszajön írkálja a szarságait ugyanúgy mint a többi ide írkáló. Néha ír jókat is, csak hát öreg már és hülye szegény nyugger. És hát valljuk be amióta működik ez a szaros blog (hála nekem!!!!) azóta tán ő csinálta a legtöbb posztot. Ne vegyétek mán el az örömét.

    VálaszTörlés