2012. június 7., csütörtök

Róna Péter elmondja a tutit Surányi Györgynek...

Ehhez nem kell kommentár.. 1:50-től...



És még egy Róna Péter "gyöngyszem"..

23 megjegyzés:

  1. Árpit össze kellene hozni Róna Péterrel, egy kétnapos eszmecserére.. Biztos vagyok benne, hogy gyümölcsöző beszélgetés lenne.

    VálaszTörlés
  2. Róna Pétert MNB elnöknek!

    VálaszTörlés
  3. Róna nagyon bírálja az orbanizmust, de ez még nem jelenti, hogy Magyarország érdekeit képviseli. Mögötte ugyanaz az erő van, mint az LMP (és részben az MSZP) mögött, azaz az USA. Róna jól látja, hogy nincs komoly terve a narancs kormánynak talpra állítani a gazdaságot, de közben nem áll elő konkrétan kivitelezhető megoldásokkal. Amúgy nagyon értelmes ember.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "bírálja" , "nem jelenti", "nincs komoly terv", "nem áll elő"

      Tényleg igaz lehet a negatív programozás, amit az egyik olvasó írt! :)

      Bármennyire is szidhatjuk az USA politikáját, társadalmának elbutultságát, bábkormányát, de az kétségtelen, hogy dinamikus gazdaságuk van, olyan beépített fogyasztói védelmekkel, ami talán az EU-féle "engedjünk a bankok tarolásának"-hoz képest kevésbé destruktív a belső folyamatokra nézve. Lehet, hogy iszonyatosan el vannak adósodva, lehet, hogy a gazdaságukat nagyrészt a háborúik tartják életképesen, de a saját állampolgáraikat lehet hogy nagyobb védelemben részesítik, mint az EU-ban, legalábbis akik erre odafigyelnek. Na jó, a világ legerősebb gazdaságaként már nem sokáig fognak funkcionálni, és emiatt érezhető a belpánik, meg a társadalommegszorító és emberi jogaikat csorbító csomagok bevezetése, ám hol van ez ahhoz képest, hogy az emberjogilag "fejlett" EU-ban kilövik az ember szemét ha nem tetszik neki a rendszer, meg eltörlik a nyelvét, meg nyilvánosan kilakoltatják?

      Nem, az EU semmivel sem jobb, mint az USA, nem biztosít nagyobb szociális biztonságot, nincs belső erőforrása, ami van az külföldi, lehetne még sorolni, hogy mennyivel szarabb az EU, és éppen ezért lesz életképtelen az EEÁ is ha bevezetik.

      Szóval felőlem állhat Róna Péter mögött akár az egész USA is, ha helyes, amit mond. És különben is, nem az számít ki mondja, hanem az amit mond, nem igaz?

      Csalán

      Törlés
    2. "szidhatjuk elbutultságát destruktív iszonyatosan el vannak adósodva háborúik nem sokáig belpánik társadalommegszorító emberi jogaikat csorbító kilövik nem tetszik eltörlik kilakoltatják Nem semmivel sem nincs belső szarabb életképtelen "

      És még te beszélsz negatív programozásról, Csalán? Hehe...

      mm

      Törlés
  4. Vettem a fáradtságot, és végignéztem az egész videót.
    Számos ponton ütközik Surányi, és Róna véleménye, de bizonyos pontokban furcsa módon mégis megegyeznek.

    1: Nem lett volna szabad CHF-ben hitelezni, és ezt már korábban is jelezték - elmondásuk szerint. (Sőt egy fenntartható monetáris politika miatt egyáltalán nem lett volna szabad semmiféle ilyen hitelt kihelyezni.)

    2. A bankok egyoldalúan változtatják a kamatokat, amely által plusz nyereségre tesznek szert, vagy veszteséget írnak le.

    http://www.youtube.com/watch?v=KwClhBSDHnQ&feature=youtu.be&t=1h45m9s

    Itt Surányi egyszerűen azt mondja, hogy a bankok túl mohóak voltak, amikor az euró helyett a CHF-et favorizálták, és a válságot követően a hiteleket is nagyvonalúan árazták be - magyarul indokolatlanul emelték a kamatokat. Ez az én olvasatom.

    A 'Róna beszól Surányinak' végül is arról szól, hogy Róna szerint sokkal nagyobb felelősség terheli a bankokat, mint ahogyan azt Surányi látja. Mert ilyen feltételekkel, egyoldalú szerződésmódosításokkal sehol a világon nem lehet hitelezni.

    Elhangzott egy olyan is, hogy 2001-2006 között az állam beszippantotta a forinthitelek nagy részét, ezért egy ekkora mértékű hitelkihelyezés csakis külföldi tőkéből valósulhatott meg. (De ennyi erővel lehetett mögötte euró is, bár annak sokkal magasabb volt az alapkamata, de azért nem annyira vészesen...) Ennek ellentmond Makkos Albert, aki szerint a forintmegtakarítások, és a devizaalapú-hitelek 2008 nyaráig megegyeztek, majd csak az árfolyamváltozást követően tértek el a számok.

    Elég sok esik reálkamatról, és inflációról, ezt nem igazán értem, fel kéne emelni a jegybanki alapkamatot, vagy mire célozhatnak ezzel?

    Majsz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "2. A bankok egyoldalúan változtatják a kamatokat, amely által plusz nyereségre tesznek szert, vagy veszteséget írnak le."

      Veszteségről csak akkor beszélhetünk, ha a bankok valóban veszteségesek lennének, addig max. elvárt bevétel kiesésről kéne kommunikálniuk.
      Ezért szerintem mindkettő csúsztat. A fél igazság még nem igazság...

      Jelenleg a bankok egyik legnagyobb "veszteségét" a megemelt tartalékolási ráta kigazdálkodása adja, vagyis az Orr-Bán által is emlegetett NWO érdekében ki kell szárítani a hitelpiacokat, így a gazdasági visszaesés által kiéleződő pénzügyi krízis, a magától is idővel tönkremenő fiat pénz összeomlását egy kicsit felgyorsítja.
      Az így kialakult káoszban pedig azt csinálnak amit akarnak, HA ENGEDJÜK!!!

      Kérlek javítsatok ki, ha tévednék!

      Szép Napot!

      Törlés
  5. elég sok szó esik reálkamatról...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "mire célozhatnak ezzel?" Hülyítik a népet a szakzsargonnal, de a lényeg ebben van: "a csúnya bankok".

      Csalán

      Törlés
  6. Talán nem véletlen, hogy Rónait Magyarországra küldték. Nem lepődnék meg azon, ha a következő kormányban fontos szerepet vállalna, amennyiben Amerikának sikerül egy saját igényeire szabott kormányt nyeregbe helyezni 2014-ben. Lehetnek nagy meglepetések ezen a téren és Magyarország számára bizonyára előnyösebb lenne egy amerikai irányítás, mint a jelen európai kazár pénzelitek irányítása... Persze, az igazi az lenne, ha végre lenne egyszer egy független és tökös magyar kormány.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz mm,

      De attól nem lesz jobb, hogy visszahozzuk a másik KISZ-es, MSZMP-s brancsot.

      Törlés
  7. mm,
    amíg valaki az igazságot mondja, és az ország érdekében cselekszik, nem érdekes, hogy honnan jött. Ha az ország és a benne élő emberek érdekei ellen tesz, annak viszont következménye kell hogy legyen.
    Egyébként nem valószínű, hogy Róna Péter küldött ember lenne, mert elmondása szerint a berlini fal leomlását követően költözött haza. Az meg nem mostanában volt..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon naív vagy névtelen. Ha vki elmondja a tutit valamilyen témában, az távolról sem jelenti, hogy a nemzeti érdekek vezérlik. Például a cionisták által irányított ATV is gyakran elmondja a tutit, de remélem nem gondolod, hogy cionék a magyar nemzet érdekeivel törődnének (ők természetesen a cionizmus érdekeivel törődnek, mint ahogy az amerikai elitek az amerikai világbirodalom érdekeivel). A berlini fal összeomlása pedig csak gyerekek számára régi esemény: az is a "rendszerváltás" része volt kelet-európában, amit az amcsik teljes gőzzel irányítottak és persze mindenhová oda helyezték embereiket mindenféle rövid és hosszú távú célokkal. Rónai lába egyébként már ott lóg ki, hogy nagy rajongója az IMF-nek, az pedig köztudottan az amerikai elitek hatalomköréhez tartozik.

      mm

      Törlés
  8. A riport végén elhangzik, hogy a bankok is mennyire szenvednek, és a bedőlés őket is fenyegeti...

    Tehát létrehoztak egy olyan konstrukciót, amely először ledarálja a hiteleseket, és aztán bedőlnek a bankok. Ha valóban CHF van a hiteleik mögött, akkor nem értem, hogy miért kellett ekkora mértékben kamatot emelni, amikor meglátásom szerint a költségeik csökkentek. Valamint ezzel a húzásukkal csak növelték a bedőlt hitelek arányát, és a saját veszteségeiket.

    Majsz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vesztettek a bankok, Majsz. A legtöbb devizahiteles eleget törlesztett ahhoz, hogy a bankok számára jó üzletnek bizonyosult a devizahitel svindli. Az, hogy a hitelesek jelentős része közben tönkrement, nem érinti a bankok által íly módon szerzett hasznot. Szerintem a bankok nagyon jól látták, hogy a magyar gazdaság immár teljesen ki lett fosztva és, hogy az átlag magyar polgár ezentúl már nem lesz hitelképes jó néhány évig, ezért egy nagy húzással az utolsó filléreket is kivették még a magyar ember (illetve kis/közép vállalat és önkormányzat) zsebéből, most pedig készülnek elhagyni a részben maguk által elsüllyesztett magyar Titanikot.

      mm

      Törlés
  9. Januárban körülbelül tízezer izlandi nő és férfi gyűlt össze az izlandi parlament előtt és addig doboltak mindenféle vasedényeken, ameddig le nem mondott a kormány (ez az igazi demokrácia), előrehozott választásokat hirdetve. A doboló tömeg azt is követelte, hogy mondjon le az izlandi jegybank elnöke és azt is megkapta. A következő kormány pedig visszautasította az EU csatlakozást és azt a megszorításokra alapuló politikát is, amit követelt a nemzetközi pénzhatalom: e-helyett a kormány még jobban megerősítette a szociális hálót és maximálisan felhasználva az ország természetes geotermál kincsét olyan áramfejlesztő erőműveket épít, amik egész Európába fogják exportálni az izlandi -állami tulajdonban lévő- villamos energiát (a brit és a német kormány már szerződést is kötöttek). Az idén már 2,5% az izlandi gazdaság növekedése -igazi növekedés nem pedig statisztikai humbuk mint nálunk- ami által folyamatosan csökken a munkanélküliség. Persze, az izlandi nemzeti valuta azóta is ki van téve a kazár bankárok frusztrált dühének, de ezt most úgy készül orvosolni az izlandi kormány, hogy a kanadai dollárt fogja átvenni nemzeti valutának. Ugyanis semmilyen törvény sem akadályoz meg egy országot, hogy bármelyik létező nemzeti valutát fogadja be saját nemzeti valutájaként (ezt nagyon sokan nem tudják).

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mm

      Te is tudod, hogy nálunk a Kossuth téren előbb lemenne a zománc az edényekről, minthogy Orbán lemondjon.
      Szép és jó az izlandi példa, lehet belőle tanulni, de te is tudod, hogy Magyarországon ez nem működik, és mint a téma szerzője, ismerője azt is tuod, hogy miért nem, így leírhatod még 100-szor, akkor sem vagyunk beljebb.

      Anonymus

      Törlés
    2. Nem működik nem működik... és még én vagyok "negatív", mi? S ha csak azért "nem működik", mert az "ellenzéki" erők vezetői meg vannak arról győzödve, hogy "nem működik"? Talán nem kellene nekik ennyit pedálozniuk a fejükben, hanem inkább jobban bízni a magyar emberben és persze önmagukban, ameddig még nem túl késő. Persze ha még meg sem próbálják... és vajon miért nem? Csak nem azért, mert félnek, hogy esetleg jobban "működne", mint gondolnák hehe.. narancs júdások, vörös júdások, pirosfehérzöld júdások, zöld júdások, meg vagyunk mi áldva az tuti.

      mm

      Törlés
  10. Névtelen írta...

    A bankszektor viselt dolgai szorosan illeszkednek az általános tendenciához, a cél: a társadalom, az emberek, zavar nélküli kezelése, kihasználása, felhasználása, illetve a haszonnal nem kecsegtető egyedek mielőbbi likvidálása...
    Erre szolgál a hitelpolitika, de erre szolgála sárga csekken fizetett, elszabadult árú költségek, erre szolgál a TEK, meg a nem TEK pribékké süllyesztett hóhérsereg, erre szolgál a bíróság, a végrehajtók, ezt szolgálják a kormányzatban, a parlamentben!
    A rendszer társadalomellenes, népellenes, emberellenes, ellened irányul, hacsak nem Te vagy, kit pribékként, zsoldosként, bankárként, hajcsárként uszítanak!
    Érvényesül a mohó haszonelvűség, az etika, a morál, az erkölcs, a becsület, a szolidaritás, a nemzeti érzés, összetartás megsemmisítésre ítéltetett.
    Ma ott tartunk, hogy egyesek magyarkodásnak nevezve hurrogják le azt, ki ebben az állandósult kritikus helyzetben szót mer emelni a magyarság érdekében...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  11. Veszélyben a nemzet
    A volt SZDSZ – es Kis János programja a magyar állam felszámolására.
    http://www.magyartudat.com/veszelyben-a-nemzet/
    Kata

    VálaszTörlés
  12. Kata, azt hiszem ez megérne egy külön cikket is! Köszi a linket.

    Isten ments, hogy az MSZP/SZDSZ-féle söpredék még egyszer hatalomra kerüljön... Talán nem lesznek ennyire birkák az emberek.

    VálaszTörlés
  13. moonlight, cikkben javasolt ellenforgatókönyv kidolgozásához/alkalmazásához nem árt megismerni alábbi (7 részes) előadást amely "cirka 30 évvel ezelőtt készült, egész más politikai helyzetben és más országok kontextusában beszél az előadó, mégis úgy érzem - és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül -, hogy ma, itt a kis országunkban legalább annyi aktualitása van a mondanivalónak... (ha nem több!" Az NWO a KGB-től koppintotta módszereket:

    Ex-KGB ügynök a felforgatásról
    http://pirospirula.blogspot.hu/2012/06/ex-kgb-ugynok-felforgatasrol.html

    (Kata)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kata,

      köszi az ajánlást, érdekes volt így összeszedve hallani a dolgokat. Őszintén szólva nem lepődtem meg nagyon, mert az előadásban hallotak érzhetők már egy ideje, csak nem tudatosult bennem. Még egyszer köszi! A Piros Pirula Projekt oldalát kitettem az olvasnivalók közé.

      Törlés