2012. február 22., szerda

Tárgy: Értesítés a Felügyelet és a civil szervezetek között megrendezendő találkozóról

Február végére, a PSZÁF találkozót szervez a civil szervezetekkel, amire ismételten a BAÉSZT elfelejtették meghívni. Egy civil szervezet vezetője emlékeztette, illetve felhívta a PSZÁF figyelmét erre….


Tisztelt K. L.

Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének működésére. Tekintettel arra, hogy a Felügyelet számára nem áll rendelkezésre elegendő Információ e szervezettel kapcsolatban, arra szeretnénk kérni Önt, hogy rövid bemutatkozásként Ön, vagy a szervezet elnöke szíveskedjék részünkre alapító okiratot küldeni. Kérjük továbbá, hogy röviden mutassa be, hogy a szervezet eddigi működése során milyen érdekvédelmi tevékenységet végzett.

Köszönettel:

Horváth Kitti

Haladéktalanul teljesítettem a Felügyelet eme kérését…

Kedves Horváth Kitti,

sajnálattal értesültem arról, hogy a PSZÁF nem rendelkezik elegendő információval a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetéről (BAÉSZ), valamint arról, hogy egy “külsős” szervezetnek kell felhívnia a PSZÁF figyelmét arra, hogy miként lehet szakmai egyeztetést lefolytatni civil szervezetekkel a banki adósok ügyét illetően, ha pont a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetét hagyják ki ebből az egyeztetésből. Annál is inkább sérelmezem ezt, mert az elmúlt évek alatt nem egy esetben fordult a BAÉSZ a PSZÁF –hoz, különböző beadványokkal és javaslatokkal.

Csatoltan mellékelek néhány iratot ami tanúsítja eddigi tevékenységünket, bár erősen kétlem, hogy éppen a PSZÁF tudomására nem jutott a Békés Megyei Bíróság ítélete, ugyanis minden média lehozta azt, igaz hogy a BAÉSZ elnökeként szerepelek benne, mint “magán” felperes, de ez is azért van csak, mert Magyarországon nincs lehetőség csoportos perindításra. A BAÉSZ bebizonyította a nyilvánvaló csalásokat, a burkolt kamat használatát, amit a bíróság is megerősített. A BAÉSZ elvégezte konyhapénzből mindazt amit a PSZÁF-nak, hivatalból régen meg kellett volna tennie, milliárdos költségvetéssel, ezáltal több ezer öngyilkosság elkerülhető lett volna.

Szíveskedjenek meghívni erre az egyeztetésre és szembesíteni fogom a PSZÁF-ot a mérhetetlen felelősség mulasztással, amit az elmúlt évek alatt elkövetett. Természetesen csak akkor kérem szervezetünk meghívását, ha szakmai felkészültségünket megfelelőnek minősíti a hivatal, ugyanis eddigi tevékenységünk során, szembesültünk már azzal is a Bankszövetség részéről, hogy “azért nem egyeztet a civil szervezetekkel, mert szakmai felkészültségük nem megfelelő”, de mindez nem gátolta meg a Köztársasági Elnöki Hivatalt és több tucat önkormányzatot, hogy a hozzájuk forduló adósokat a BAÉSZ-hez irányítsák.

Meghívásom esetére, kérem számomra kellő időt biztosítani, hogy előadjam és konkrét adatokkal alátámasszam a PSZÁF és azon belül a legfelsőbb vezetés mérhetetlen felelősségét a kialakult helyzetért.

A mellékletben küldöm a BAÉSZ alapító okiratát, a Pénzügyminisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, a Gazdasági Verseny Hivatal, a Magyar Bankszövetség és nem utolsó sorban a PSZÁF válaszait javaslatainkra. Amennyiben további dokumentációra lenne szükségük, amely bizonyítja e téren elvégzett tevékenységünket, kérem szíveskedjék azt jelezni és soron kívül elküldünk több mint tizenkétezer emailt az adósok részéről, a Békés Megyei Bíróság Ítéletét, a Köztársasági Elnöki Hivatal ajánlását és számtalan média “szereplést”.

Előre is köszönöm szíves meghívásukat, igyekszem tömören és röviden összefoglalni addigra mindazt, amivel alátámaszthatom a PSZÁF legfelsőbb vezetésének büntetőügyileg is felróható felelősségét.

Tisztelettel, Kásler Árpád, a BAÉSZ elnöke.

Eredeti cikk: http://kaslerarpad.hu/?p=482#more-482

70 megjegyzés:

  1. Nohát, és egy technokrata mindent látó szem a logója... hm.

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi vagyok, hogy meghívnak-e Árpi? Talán ha azzal tudnál előjönni, hogy az állam mennyi adóbevételtől esett el a bankok PSZÁF által hallgatólagosan támogatott, hitel ügyletnek álcázott spekulatív pénzügyi műveletei miatt, még támogatókat is találhatnál a kormányzatban.. Mivel elhallgatni már nehéz az ügyet, talán lesznek, akik az élére állnának... (helyetted)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. velorex, igen...én elé tudok jönni, csak kérdés hogy akarják-e hallani. Amit a levélben elfelejtettem még írni, hogy tej nélkül kérem a kávét és sajt nélkül a pogácsát.Á.

      Törlés
  3. Rendkívül kedvezőtlenek az esélyek! A "dominó-elv" ez ügyben is érvényes..?
    A hatalmi ágazat, melynek szerves része a gazdasági, pénzügyi ágazat, meghatározóan Magyarország ellehetetlenítésén, sőt totális kifosztásán dolgozik, erre szerződtek! Minden, ami ezt a célt akadályozza,vagy ellenerőnek bizonyul felszámolandó!
    Az érzelemmentes, racionális elemzésnek van csak helye, a történések, események, intézkedések, akaratok, szándékok összevetésére, mert sokaknak az egyértelmű valós kép sem elég világos...
    Míg ellenségeink oldaláról könyörtelenül, minden parányi lehetőséget is kihasználva, folyik, igen folyik, nem ma kezdődően, a tényleges, totális háború Magyarország ellen, addig, a lehetséges nemzeti ellenállás darabokra tépve romjaiban fetreng.
    Még mindig vannak, a látszólag gondolkodók közt, kik kételyekkel tekintenek a valós tényekre, lévén a valóság elfogadhatatlan, és felfoghatatlan számukra, így szinte mindent tagadva hárítanak, míg sajnos, a nagy többség, ha látja is a helyzetet, passzív marad.
    Minden ésszerű logikának ellentmondó, mikor némi figyelmet kapott "gondolkodóink" a nyilvánvaló ellenséget veszik védelmükbe, ellenséges tevékenységüket mentegetik, mert az egyedi, pozitívnak látszó tevékenység is, pontosan a megosztást szolgálja, a szükségszerű egységes fellépés ellenében hat!
    Ráadásul nincs is "dominó-elv"! Egyedi esetek lehetnek, a jelenlegi állás szerint nem lehet "gátszakadás", nincs precedens jog, de lehet, elhallgatás, lehet figyelemre sem méltatás...
    Nos, lehet elhatárolódni, nyíltan, vagy latens módon, az ellenségeinket szolgáló propagandát elővezetni.., tessék, tessék.., tegyétek!
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  4. Frappáns válasz Árpi, most már tuti, hogy nem hív meg az Egyszemű egyik alszervezete. :)

    TT

    VálaszTörlés
  5. Zoltán, többször nekifutottam a Hsz-nak , de megmondom őszintén, nem jött le a lényeg, most ezt általánosságba írtad, vagy a Pszáf levélre, megköszönném, ha félreértelmezhetetlenül megfogalmaznád a lényegét, köszönettel....

    VálaszTörlés
  6. Ez az Árpád, én is kíváncsi vagyok, vajon most mit lépnek az IGAZSÁG kiderülése(?) érdekében(?) ezek a kis tudatlanok(?).
    Sz.

    VálaszTörlés
  7. Nem vagy polkorekk, Árpád. Még nem értetted meg a játék lényegét: banki adósok problémájáról beszélünk, de bankot nem perelünk komoly váddal, főleg nem nyerünk olyan pert ellenük ami kimutatja mekkora rohadékok a bank-kár-okozó rágcsálók és persze nem függetleneskedünk a narancs párttól vagy akár az ál-ellenzéki Jobbiktól. Árpikám, legalább elmennél néha együtt reppelni Rogán bébivel, aki aztán komolyan védi a banki adósokat, legalábbis azokat, akik luxus ingatlanokra vették fel a zsozsót.

    mm

    VálaszTörlés
  8. 11:05 Névtelen!

    "akinek nem inge, nem veszi magára."
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  9. Silvio Gesell - A Természetes Gazdasági Rend
    scribd.com/doc/79569863

    aszpirin

    VálaszTörlés
  10. Az úgy nevezett deviza alapú hitel valójában álcázott forinthitel. Azért kellett devizahitelnek álcázni, mert különben senki nem vette volna fel forinthitelként.
    Hiszen mindenki tudta, hogy a forinthitelek törlesztő résztelét ( azonos hitelösszeg és futamidő estén) nem bírná fizetni.
    A devizaalapú hitel esetében hihető volt, hogy sokkal alacsonyabb a törlesztő részlet, mint forinthitel esetében.
    A bankok azért kötötték ki a hitelszerződésben az egyoldalú módosítás lehetőségét, hogy később fel tudják emelni a hitelek törlesztő részletét olyan szintre, mint a forinthitelek esetében. (bankár)
    http://bankar.blog.hirszerzo.hu/entry/23226

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emberbaráti szeretetből b@szták át a bankárok a zembereket mi?
      Ott hibádzik egy kicsit a magyarázatod (bankár), hogy mindeközben Németországban, Francia országban, de még Spanyolországban is 3-4% kamatra adtak hiteleket ugyanazok a bankok (saját szememmel láttam), amik itt a deviza hitelt 5-8%-ért, a Forint hitelt pedig 20-43%-ért kínálták... És mindebből a PSZÁF semmit sem vett észre...

      Felelni kell ezért valakiknek hamarosan. Ha nem a törvény előtt, akkor majd valamelyik kandeláber tövében... A bank csak egy épület, de a döntéseket ott is embernek látszó lények hozzák, akik viszont a banki őrség védelmén kívül ugyan olyan esendők, mint bárki más...

      Törlés
    2. Na akkor figyelj bankár, hátha tanulsz valamit!
      A svájci frank alapú hitelek kihelyezése már azzal a szándékkal történt, hogy azt később bedöntsék és ezzel bérlői státuszba kényszerítsék az addigi lakástulajdonosokat.

      Egy "otthon nélkülit" pedig már könnyű manipulálni, ha pl. külföldön
      kínálnak kedvező állást, kedvező feltételekkel.

      A hátsó szándék emögött a polgárok "gyökértelenítése" és függőségbe hozása lenne. Ez a - hangsúlyozom: szándékosan kikényszerített - honhoz kötődés megszüntetése már magában hordozza az "elvándorlás" kényszerét, ami egyenlő a nemzetállamok megszüntetésével.

      Végeredményként az állampolgárok nélküli államok jönnek létre, ahol már senkinek sem jut eszébe a "haza" vagy a "nemzet" fogalma, így az összetartás "veszélye" is ki van pipálva. Ugyanakkor az egyes nációk és kultúrák bármikor egymásra uszíthatók, ha az irányítóknak meleg lenne a helyzet.

      (Van aki nem csak 2 hetes időintervallumokban lát.) ... :)

      Ö.T.

      Törlés
    3. Tévedsz, a bankok nem azért helyezték ki a devizahiteleket, hogy bérlővé tegyék a magyar polgárokat. Egyébként is szerinted melyik hatalom csinálta volna ezt?
      Azt ajánlom, hogy figyeld, a blogomat, mert hamarosan megírom, miért is helyezték ki a CHF-alapú hiteleket. (bankár)

      Törlés
    4. Bankár, te ezzel a névvel akarsz ezen a blogon eszet osztani?
      Kösd fel a gatyót!
      Eleve, milyen céllal is? Kezdjük talán ezzel.
      Sz.

      Törlés
    5. A szemléletedből nekem annyi jön le bankár, hogy Te csak a pultnál dolgozol valamelyik bankban. :)))

      Ö.T.

      Törlés
  11. Velorex! Ha azt gondolod, hogy minden országban egyforma feltételekkel kell hitelt folyósítani, akkor Te nem értesz sem a pénzügyekhez, sem a politikához. Magyarországon a PSZÁF nagyon is tisztában volt a dolgok menetével. Farkas István (PSZÁF-elnök) magas állami kitüntetést kapott Gyurcsánytól. (bankár)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bankár,

      valóban nem értek sem a pénzügyekhez, sem a politikához abban az értelemben, ahogy ma használják ezeket a fogalmakat (kifosztás és hazudozás), a lényeget viszont értem, ne aggódj. Akik lehetővé tették, hogy az történjen ami történt Magyarországon, azokmak jár a selyem nyakkendő.. Előbb-utóbb meg is kapják, mert az árulókat még az ellenség sem nézi semmibe.

      Törlés
  12. Magyarországon a devizahitelek mintegy 80 százalékát ténylegesen forintbetétekből készítették. Erre az a bizonyíték, hogy mindössze a kihelyezett devizahitelek 20 százalékának megfelelő összegben vontak be a bankok külföldi forrásokat.
    Az az adós, aki kezdetben 6 %-os THM-t fizetett, az most a CHF árfolyam emelkedése miatt és bank által megemelt kamat miatt cca. 15-16 %-os THM-et kénytelen fizetni. Miközben pedig még most is lehet 12-13 %-os THM-re forinthitelt felvenni. (bankár)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az információkat, bár véleményem szerint a 15-16%.os THM -ahogy írod- kissé alul becsült adat. Konkrét példát tudok mondani: 1,5 milliós hitelt vett fel egy ismerősöm 2008-ban, eddig visszafizetett 2,5 milliót és végtörlesztés gyanánt még kettőt, azaz összesen kb 4,5-öt. Mennyi is a THM?

      Törlés
    2. Egyébként azt a 20%-myi felvett, de soha ki nem helyezett devizát is az MNB-be tették be 10%-os kamatra a nagyra becsült bankjaink ahogy hallom, vagyis nem csak az állampolgárok, hanem a Magyar Állam is vastagon fizette/fizeti a sarcot ezen a pénzpumpán keresztül...

      Törlés
  13. Velorex! Nyilván amit te említesz, az másfajta hitel, mint amiről én írtam .
    Egyébként nektek csak a szátok jár, valójában pedig megvezethető gyáva birkák vagytok.
    Hány bankárt ért 8 napon túl gyógyuló "simogatás"??? Én egy bankárról sem tudok.
    (bankár)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Ha a Jóisten úgy akarja, akkor a kapanyél elsül, a birka meg harap..

      Törlés
    2. Amúgy nem olyan sok bankár-gengszter van, a többség ott is jól képzett birka, aki szintén kottából béget.

      Törlés
  14. Velorex! Az isten csak azt segíti meg, aki megsegíti magát. "Segíts magadon és isten is megsegít." (bankár)

    VálaszTörlés
  15. Szia "bankár". Tetszik a blogod, ezentúl olvasni fogom. Ami a svájci frank alapú svindlit illeti, szerinted csupán a haszonszerzés volt a művelet célja vagy esetleg valami más is? Talán a szakképzett középosztály minél nagyobb részének a rákényszerítése, hogy hagyja el az országot miután a gatyája is ráment a svindli hitelre?

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "mm" !
      Nem az volt a cél, hogy az ország elhagyására kényszerítsék a lakosságot. A "Rákosi pajtás és Gyurcsány pajtás" című hamarosan következő posztomban megmondom az igazi célt. (bankár)

      Törlés
    2. mm,

      őszintén kíváncsi vagyok, hogy mit dob bankár a blogján keresztül a közösbe. Egy picit talán nehezíti részemről a barátkozást, hogy a belépője (NévtelenFeb 27, 2012 07:46 AM) számomra fura volt. Nem azért mert a blogját reklámozza, hanem azért, mert a blogon olyasmiket olvastam nem túl régi dátummal, amiken mi, laikus "nembankárok" már egy ideje túl vagyunk.. Szóval nem értem a késlekedést. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy Ő miként látja a dolgokat. Szerintem elsődlegesen haszon szerzés, másodlagosan a bankok gazdasági-stratégiai fegyver szerepe érvényesült a deviza hitelezés során.
      Nagyapám még tudta (mondta is elégszer..), hogy nem szabad hitelt felvenni, mert az Ő idejükben (1921-ben született) többen elveszítették az egész családi birtokot, pl. egy szecskavágó gép vagy egy varrógép hitelre történő megvásárlása miatt..). A mai generáció már nem emlékezett a hitelcsapdára, be is nyalta, ahogy kell. Persze szükség volt arra is, hogy legyen a miniszterelnök által reklámozott "dübörgő gazdaság", és párhuzamosan drága Forint hitel, az "olcsó" deviza hitelforrás mellett. Így együtt tuti a hatás...
      Csak még azt nem értem mindig, hogy ez a sok okos bankár hol volt, mikor a honfitársaikat (esetleg a banki dolgozók közül is néhányat) és a magyar államot hazavágták a munkaadóik?
      Jó-jó, tudom. Otthon számolták a bruttó 500 ezres átlag fizetésüket... Nevezhetjük ezt júdáspénznek, vagy ők is pont olyan buták voltak, mint a hitel felvevők?

      Törlés
  16. Velorex, sztem az illető annyira bankár, mint amennyire mézesmózes zsidó. Mindenesetre jól látja a dolgokat, ahogy olvasgatom a blogját és én sem gondolom, hogy ez a példátlan átverés (a svájci frank svindli) elsődleges célja a haszon volt. Ugyanis, a bankok jól tudhatták, hogy amennyiben hírtelen felemelik a kamatokat, a többség már nem fog tudni perkálni és azt is, hogy egy legatyásodott országban hiába lakoltatják ki a bedőlt hiteleseket, az ingatlanok javarészét csak nagyon nyomott áron tudják utána eladni vagy még úgy sem.

    mm

    mm

    VálaszTörlés
  17. Csak azt ne mondja bankár, hogy az egész a szocik által készített időzített bomba a jelenlegi narancs hatalom számára, mert nem hinném, hogy a szaros magyar bal-jobb politikai seggbebaszás jelentős befolyással lenne a multinacionális bankokon. Akkor már inkább elhinném azt, hogy a bedőlt hitelesek által legalább részben kifizetett és aztán kilakoltatottt lakásokba Orbán főnökei a cigányságot és/vagy az Izraelből menekülő zsidókat tervezték elszállásolni miközben a tönkretett magyar családok elhagyják az országot hogy helyet csináljanak az "új magyar nemzetnek".

    mm

    VálaszTörlés
  18. MM,

    bennem is vannak kételyek, mert korábban ezt írta bankár a blogjában:

    "herrikókler ! Te csak beszélsz itt a levegőbe. Azt akarod mondani hogy a devizahitelezés időszakában külföldről nem áramlott ide pénz, hanem forintmegtakarításokat adták ki a bankok devizahitelként ? :)
    Ennek mi értelme lett volna ? Hiszen a forint betétre magasabb kamatot kell a bankoknak fizetni, mint amilyen kamatra ki tudják adni, devizahitelként . :))
    Ráadásul óriási mennyiségű pénzt váltanak a világ minden tájáról CHF-re és ezzel valamit kezdeni kell. Mert Svájcban nincs annyi hitelre igény . Szóval CHF szinte korlátlan mennyiségben rendelkezésre állt és alacsony ( 2,5 % ) alapkamattal ."

    most meg itt ezt:

    "Az úgy nevezett deviza alapú hitel valójában álcázott forinthitel. Azért kellett devizahitelnek álcázni, mert különben senki nem vette volna fel forinthitelként.
    Hiszen mindenki tudta, hogy a forinthitelek törlesztő résztelét ( azonos hitelösszeg és futamidő estén) nem bírná fizetni.
    A devizaalapú hitel esetében hihető volt, hogy sokkal alacsonyabb a törlesztő részlet, mint forinthitel esetében.
    A bankok azért kötötték ki a hitelszerződésben az egyoldalú módosítás lehetőségét, hogy később fel tudják emelni a hitelek törlesztő részletét olyan szintre, mint a forinthitelek esetében. (bankár)"

    Szóval annak ellenére, hogy valóban jó írásokat olvastam a blogján, vannak bennem kételyek az indíttatását és/vagy a hozzáértését illetően.

    A CHF hitelezés valódi háttere ködös számomra egyelőre, de továbbra is hajlok arra, hogy az árfolyam változások és az alapkamatok mozgásait ismerő (generáló) bankok brutális nyereségre tettek szert (ez volt talán a fizetség a szolgálataikért). Menet közben előállítottak viszont egy olyan helyzetet, amiben már minden eladó... Ez az állapot jó a gyarmatosításra.

    VálaszTörlés
  19. Sztem is ez a kulcs szó, Velorex: gyarmatosítás. Magyarország nagyon nagy kincse a termőföld és ezt jó néhányan akarják megszerezni, azaz elvenni a magyar néptől. Ahhoz pedig, hogy könnyen el lehessen venni a földet egy ilyan ősi és egyben értelmes néptől, először el kell érni, hogy a magyarok nagy része elhagyja az országot, hátrahagyva a betegeket, az alkeszeket, az öregeket és a viszonylag könnyen manipulálható cigányságot.

    mm

    VálaszTörlés
  20. ha már előkerült az "értelmes nép" kifejezés, azért had világítsam meg egy kicsit az érem másik oldalát is a devizahitellel kapcsolatban.

    Egy szóval nem fogom vitatni azt, hogy csalás történt devizahitel címszó alatt, de!

    Egy szóval nem merül fel a hitelfelvevő felelőssége, miközben mindenki tudja, hogy a szerződés létrejöttéhez két fél szükséges.

    Ha nézzük a lakosság hitelállományát, akkor látható, hogy az egészből még a felét sem, egész pontosan 44%-ot tesz ki a lakásvásárlásra felvett devizaalapú jelzálogkölcsön.
    E mellett jelentős tételt tesz ki (közel ennyit) a szabad felhasználású és gépjármű hitelek.

    Ebből az adatból és számos személyes tapasztalatból elmondhatom, hogy a devizahitelesek legalább fele saját hibájából került oda, ahol van.
    Ez az "értelmes nép" bedőlt a propagandának, és szégyellte, hogy idősebb kocsival közlekedik, mint a szomszédja, így meggondolatlanul hitelbe verte magát.
    Sokan már akkor megérezték a bajt, amikor még a válság el sem kezdődött, de 2008 sokaknak betette a kaput, de nem mindenkinél a megemelkedett törlesztések miatt.

    A legfőbb probléma az volt, és most is az, amikor az adós elveszti a munkahelyét. Aki felelősen gondolkodott, és nem Ft-ra pontosan számolta ki a családi költségvetést, azok ma is tudják fizetni az emelt részleteket, amíg van munkahelyük.
    Ez azonban ma egyik percről a másikra változhat.

    Szögezzük le, ez az értelmes magyar nép pont annyira hibáztatható a kialakult helyzetért, mint a bankok. Egész egyszerűen figyelmen kívül hagyták saját lehetőségeiket, csak írták alá a szerződéseket, hogy had költözhessen már, had üljön az új autóba.
    Gondolkodni csak most kezdtek el, sok esetben már későn.

    A mondanivalómat is azzal zárom, hogy csalás a devizahitelezés, aminek a gyökerét egyébként nem a kereskedelmi bankoknál, hanem az MNB-nél kell keresni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Szögezzük le, ez az értelmes magyar nép pont annyira hibáztatható a kialakult helyzetért, mint a bankok."
      Ez így egy hülyeség. A nép legfeljebb naiv volt, mivel (tudatosan) el volt zárva azoktól a információktól, amik alapján valóban felelősségteljesen dönthetett volna a hitelről, annak valós veszélyeiről.
      Vagy úgy látod, egyenlő partnerek, egyenlő tudással kötötték ezeket a szerződéseket?

      Úgyhogy szögezzük le hogy a bankok kihasználva a tudatlanságot, (és sokszor persze az emberi kapzsiságot is) tudatosan, végsősoron az országban élő emberek ellehetetlenítése érdekében találták ki ezt a giga átverést, a tudatlanok pedig belesétáltak a csapdába.
      A bankok ezen tevékenysége pedig csak egy eszköz, egy nagyobb cél elérése érdekében, azok részéről akik a bankokat is irányítják. Ennyi a lényeg.
      Sz.

      Törlés
  21. Velorex! Volt kezdetben olyan devizahitel is, amely mögött valódi deviza állt. De aztán okos pénzügyi szakemberek kitalálták a deviza nélküli devizahitelt. Később már csak ilyen hitelek voltak, mintegy 80 %-ban. (bankár)

    VálaszTörlés
  22. NévtelenFeb 27, 2012 11:26 PM
    Veled értek leginkább egyet. Azt hiszem amit leírtál az addig teljesen helytálló. A devizaalapú hiteleket azért találták ki, mert az emberek forinthitelt nem vettek volna fel, hiszen ott azonnal látszik, hogy magas a törlesztő részlet, amelyet nem vállalhatnak. Így nem lehetett volna kellő mértékben eladósítani a lakosságot.
    Ma megírom azt a posztot, amely választ ad arra a kérdésre, mi volt a devizahitelek (egyáltalán a hitelek) elterjesztésének célja.
    (bankár)

    VálaszTörlés
  23. Így van, bankár. "Értelmes" nem jelenti azt, hogy ne lehessen becsapni, de még azt sem, hogy "bölcs". Olyan értelemben nagyon is értelmes a magyar ember, hogy amennyiben hazaáruló (de közben ők is "értelmesek"...) kormányok nem számolták volna fel szándékosan a magyar ipart és mezőgazdaságot, akkor ma lennének munkahelyek normális bérekkel (és lenne állami bevétel és nem hitelből élne az állam is), aminek következtében a magyarok zöme nem szakadt volna el a valóságtól és, hasonlóan például az osztrák szomdszédjához, nem lenne ilyen naív csodaleső palimadár (ha bár a leforrázottak ma már kezdenek kigyógyulni ebből).

    mm

    VálaszTörlés
  24. A magyar néplélek egyik alapvető tulajdonsága a gyermeki naívság. Ez a hiszékenységből származik, ami viszont az eredendő hitből ered. A magyar ember becsületes és hívő, és mivel magából indul ki, ezért a többségben fel sem merül, hogy a másik ember ne ilyen lenne - ezt nevezhetjük naivitásnak, de jóval mélyebb ez annál.

    És amikor egy ilyen magyar emberrel szemben leül egy velejéig kapitalista zsidó bankár vagy annak egyik kiszolgálója, akkor ott nincs értelme tovább becsületről és két egyenrangú fél szerződéséről beszéljünk.

    Még fentebbről nézve viszont a zsidó bankár is csak egy programot hajt végre, amit viszont már nem ő írt, hanem fentebbi emeletek lakói.
    S hogy kik ők?

    Nos, azt hiszem ez hamarosan kiderül.

    TT

    VálaszTörlés
  25. Ha valakit érdekel a téma, az egyik jól informált ismerősöm szerint a kormány azzal fogja próbálni növelni az adóbevételt, hogy még jobban megadóztatja az üzemanyagot aminek következtében a benzin az idén már 490-495ft körül lesz. Ha közben maga az olaj ára is tovább emelkedik a nemzetközi piacon (pl az iráni kalamajka következtében), a benzin ára ennél is magasabb lesz, de ennyi biztosan. Ez persze még jobban be fog inteni a magyar gazdaságnak (ami már alig ha magyar), hiszen azok akiknek még van állásuk nem igen tudják tovább csökkenteni a benzinfogyasztásukat és amennyiben ilyen sokat kell költeniük az üzemanyagra (miközben a fizetések nem emelkednek), még kevesebb árucikket fognak fogyasztani. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a banki hitelezés is jóformán leáll, a magyarok fogyasztása durván fog visszaesni, ami persze még több munkanélküliséget fog eredményezni. Immár kezd nagyon aktuális lenni a kérdés a kormány számára: hogyan tovább? Hogyan például tovább eltartani ennyi nem-dolgozó embert, gyereket, időset és beteget? Hogyan elkerülni a cigányság lázadását miután lassan vége kell, hogy legyen a segélyből élésnek? Hogyan elkerülni, hogy az éhező tömegek ne kezdjenek fosztogatni miközben még statáriumot sem lehet bevezetni honvédség hiányában? stb stb.. most ugrik a majom a vízbe, kedves mihaszna politikus állatkák!

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @ mm

      Az NWO terveiben szerepel a lakosság - "haszontalan zabálók" - "humánus" módszerekkel történő ritkítása. Erről volt fenn a neten is egy lista, ami a módszereket részletezi. (gazdaság bedöntése, gyógyszerellátás - antibiotikunok visszafogása, új vírustörzsek kifejlesztése, stb.)

      Ha megtalálom, lefordítom és beteszem ide.

      Végülis a III. vh. is erre spekulál, csak éppen hardcore módszerekkel.

      Ö.T.

      Törlés
    2. Na itt egy link a témáról:

      http://www.nworesist.de/der-nwo-masterplan/der-nwo-masterplan-teil-2/

      A lényeget gugli fordítóval is ki lehet hámozni.

      Ö.T.

      Törlés
  26. Beszédes párbeszéd:

    http://www.youtube.com/watch?v=CNPCgTfApzU&feature=player_embedded

    A tiszta magyar észjárás és a köntörfalazó kollaboráns tipikus esete... :(

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami itt figyelemre méltó, az a film végén látható összesítés.

      216 "birka" igennel bégetett a nyílvánvaló hülyeségre és csak 44 mert nemet mondani.

      Hogy a 115 "nemszavazó" jelen volt-e egyáltalán, azt szintén érdemes lenne megvizsgálni.

      Ö.T.

      Törlés
    2. Ö.T.
      mi is foglalkoztunk a témával korábban itt: http://www.mr-moto-velorex.blogspot.com/2012/01/imf-torvenyi-hatter-az-egyenloseg-es.html

      Örülök, hogy volt, aki rá mert kérdezni a parlamentben erre a szutyok törvényre.

      Törlés
  27. Azért arra kíváncsi vagyok, ezek a köntörfalazó kollaboránsok mikor kezdik már el érzékelni a VÁLTOZÁST, ( ha már az igazság egy részének elhangzása a parlamentben nem elég nekik ehez :)és mi lesz a reakciójuk?
    Ahogy én sejtem: Qrva későn fogják felfogni, és totál pánik.
    Dehát mindenki a maga esze szerint...
    Sz.

    VálaszTörlés
  28. Pánik már van, Sz. Ezt az is mutatja, hogy a múlt héti G20-as miniszterek találkozóján a magyar delegáció kinyalta a kanadaiak seggét, annyira kunyerált nekik, fogadják már be tömegesen a magyar cigány bevándorlókat. Ha nem pánikolnának, eszükbe sem jutna abban reménykedni hogy bármelyik még működőképes ország önkéntesen levenné hátunkról a cigány probléma terhét.

    mm

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok, hogy miről le nem maradtam, most értesültem, hogy a bankár ossza az észt itt. Nálam is próbálkozott egy gyenge elemzéssel, ki is osztottam a fejét, mert nem tud illedelmesen, magyar ember módjára kapcsolatot teremteni.
    Elég ahogy itt is vádaskodik, "Egyébként nektek csak a szátok jár, valójában pedig megvezethető gyáva birkák vagytok.
    Hány bankárt ért 8 napon túl gyógyuló "simogatás"??? Én egy bankárról sem tudok.
    (bankár)"

    Lehet, hogy igazi bankár még megúszta, de az ilyen kis sarlatán mint te, kaphat egy-két sallert. :-)

    Innen -onnan összeszedett , kiollózott dolgokat összekutyul és ossza az észt. Egy kis csicska, aki kavarja a szart. Figyelj bankár árnyék, jelenj meg a színen, terítsd ki a kártyáidat, hozd fel az érveidet és mindannyian meghallgatunk sőt ha okosakat mondasz meg is tapsolunk. De így, az álneved mögül nem sok babér fog teremni neked, főleg, hogy okosságot és logikát nem látunk benned.

    Szóval ezt ne vedd ellenségeskedésnek, hanem egyenes beszédnek. Heil Hitel!Á.

    VálaszTörlés
  30. Rúgja meg a ló ezt a bankárt:-)Á.
    http://www.youtube.com/watch?v=BVsIKYEAjJA&feature=related

    VálaszTörlés
  31. Itt a beígért poszt : Rákosi pajtás és Gyurcsány pajtás

    http://bankar.blog.hirszerzo.hu/entry/23260

    (bankár)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bankár, kész vagyok :)
      Nem Te vagy Molnár F. Árpád titkos tanácsadója?

      Törlés
  32. Bankár, hagytam neked üzenetet joachim murat néven (egy kedvenc történelmi figurám). Csalódtam, úgy látom hogy nagyon le akarod járatni Putyin Oroszországát (ez hajráviktor és Soros mentorának is a rögeszméje) és dicsőíteni a Soros-féle predátor kapitalizmust, de ilyen abszurd mesékkel ez nem igen fog menni.

    mm

    VálaszTörlés
  33. "A magyar ember becsületes és hívő..."
    "A magyar néplélek egyik alapvető tulajdonsága a gyermeki naívság."

    Hol élsz te TT barátom? A környezettedtől elzártan, néhány szeretetrezgő között, vagy a való világban?

    Magyar ember becsületes? Ha-ha. Jó vicc. Csak nevetni nem tudok rajta.
    TT te azt írod le, hogy milyennek szeretnéd látni a magyar embert, és nem olyannak, amilyen valójában.
    Tégy össze csak 5 embert egy munkahelyen, és meglátod milyenek a magyarok. Irigyek, sunyik, hazugok, és a sor folytatható de nem akarlak túlzottan megsérteni.
    Kevés olyan nemzetet láttam, ahol egyik a másikat ilyen szinten képes eltaposni egy kis plusz bónuszért a munkahelyen.

    Apropó bónusz. Szerinted a zsidó bankokban, zsidó ügyintézők vannak?
    Tévedsz komám. Vérbeli magyarok. Akik a devizahitelesek orra alá dugták a szerződéseket szinte kivétel nélkül magyarok.
    Vajon hány volt/van köztük aki oda súgta a magyar naív nemzettársának, hogy vigyázz te barom, mert a hitel, amit felveszel veszélyes?
    Hány ilyen volt TT?
    Hiába no, szerződéskötésért bónusz jár. Mi a fontosabb a plusz pénz, vagy az ügyfél felvilágosítása?
    Há egy OTP-s dolgozó is csak pénzből él, és biza nincsenek túlfizetve. Kell az a bónusz, így inkább kussolok a devizahitelről...

    Jó magyar mentalitás TT mindig másra kenni a szart.

    Én? Én hibáztam? Áh dehogy. Az a szemét David Rockefeller volt a bűnös, de
    én biztosan nem!

    Igen TT gúnyolódom, mert nem a való világról beszélsz, ahol szomszéd jelent fel szomszédot, mert átlóg a szilvafa. Nem örülne ám neki, hogy így neki is jut belőle. Áh dehogy. Megy a jegyzőhöz panaszkodni, hogy a szomszéd törvényt sért.

    Ez is a magyar TT! Egy sebnyalogató, nyámnyila, félénk népség. Összefogni, közös ügyért? Ugyan már.

    Kérdezz meg valakit, héj te magyar! Panaszkodsz, hogy rossz neked, de teszel is valamit, hogy jobb legyen?

    Tudod mi lesz a válasz?

    Áh komám kevés vagyok én ahhoz! ...(és itt jön az a felsorolás, hogy miért nem csinál semmit, mert panaszkodni sokkal jobb)

    Ez is a magyar TT barátom!

    Ma már ezer és egy csatornán jutnak el információk a magyarhoz, és hol éli ki a dühét? A Facebookon!

    Meg fogunk változni TT, de nem azért mert akarunk, hanem mert rá leszünk kényszerítve. Ettől még egy kicsit távolabb vagyunk.
    No nem annyira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor figyelj, barátom:
      Ügyesen csinálod mert amit leírsz az valóban a mai valóságnak LÁTSZIK.,
      Csakhogy:
      TT az ősi, eredeti MAGYAR néplélek alaptulajdoságairól beszélt nem a mai, alapos felhigítással, és még alaposabb butitással előidézett, lezüllesztett helyzetről, amit leírtál. Választhatsz, melyik miért van.

      "Hol élsz te TT barátom? A környezettedtől elzártan, néhány szeretetrezgő között, vagy a való világban?"
      Ne izgulj, TT a ValóVilágban ahol te élsz, nem is szeretne élni, sokkal jobb a VALÓSÁGban.
      A valóságban ugyanis attól, hogy valaki Magyarország területén él, még nem lesz automatikusan MAGYAR (bár hallottam már a Kárpát-medence hosszútávú léleknemesítő hatásáról is) ugyanis az egy minőség.
      Az elbutitottakat pedig pl. itt is igyekszünk a valóságra, önmagukra ébreszteni,
      pl. az ilyen általánosítások, miket leírtál, hátterének a feltárásával.
      Ugyanis te a felhigított, és lezüllesztett többség tulajdonságait soroltad, valódi, öntudatára ébredt MAGYARból pedig még kevés van,de csak nyugi, alakul a helyzet ;)

      Egy szellemi háborúban amúgy sem a mennyiség, hanem a minőség számít.
      Sz.

      Törlés
  34. Velorex és "mm" !
    Mindent, amit a posztban leírtam, bizonyítani tudok.
    Ha valakit le akarok járatni, az Orbán Viktor. Azért, mert ő is hülyének nézi a polgárokat és ráadásul töketlenkedik is, amit persze a polgárok szívnak meg.
    Nem én vagyok Molnár F. Árpád tanácsadója. Azt sem tudom, ki az Molnár F. Árpád.
    (bankár)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bankár, hát nem én. :-) Á.
      Most kapcsolok, nem tudod?! Akkor te új vagy e szép hazában, vagy csak újonnan felébredt?

      Törlés
  35. "Feb 28, 2012 03:31 PM" Névtelen!

    Leírtam a megszólítást, s nem tudom, hogy hogy kezdjem, hogy folytassam.
    Adhatnék igazat, csatlakozhatnék véleményedhez, vagy ellenkezhetnék, kereshetnék jogos magyarázatokat, nemzet sorsdöntéseket, sorskényszereket.
    Van elég! Gyalázatos országvezetésből is.., abból csak az van!
    Mégsem teszem!
    Azt érzem, érvek nélkül, hogy valahogy méltatlan, igaz tartalmában is méltatlan és sértő a tálalt megközelítés...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  36. Én tudom hogy kezdjem! Először is jó lenne, ha a névtelenül írogatók odatennének egy rohadt monogramot, vagy valami megkülönböztető jelzést (pl. "Rühellemamagyarokat"), mert így elég nehéz értelmes vitát folytatni "Feb 28, 2012 03:31 PM" Névtelen" -ekkel.

    Ano, :) , amit leírsz, az rendben van, de megint csak az érem egyik oldalát látod! Ahogy sokszor én is... Többet kellene értekezzünk, és akkor talán meglenne az a közös nevező! :)
    A magyaroknak tényleg van egy jól behatárolható jellemző tulajdonságcsoportja, melyet lehet sokféleképpen megítélni, ha valaki nagyon akarja. Én nem szívesen ítélkezek saját népünk felett, bár volna mit, ez tény, viszont az is tény, hogy ilyen körülmények (5 évszázados elnyomás) között csoda, hogy még egyáltalán létezik a magyar. A túlélésre berendezkedett társadalom jegyei figyelhetőek meg a magyarságban, de ahány külső és belső erő szaggatja, tépi szét mindenféle ideológiákkal, nem csoda, hogy nincs összetartás. Nem hinném, hogy a turáni átok a felelős, vagy ha az, akkor azt is ellenségeink tették ránk. Ismétlem, minden magyarellenes erő a hiszékenységünket, a gyermeki naivitásunkat használta ki, és vitt bele minden egyes idegen bokorba.

    Ano, ne csodálkozz, hogy ilyen lett a magyar ember! A körülmények között az lenne a csoda ha nem ilyen lenne. De szerintem minden negatív tulajdonság, amit felsorolsz, csak a felszín. Bármelyik igazi magyar embert megkapargatnád egy kicsit, akkor a felszíni ruha és páncél alatt ott csillogna fényesen a magyar lélek. Ezt kell előhozni mindenkiből és akkor lesz összetartás!
    Nem megyünk előrébb, ha állandóan pocskondiázod az embertársaidat, csak azért mert gyarlók!

    TT

    VálaszTörlés
  37. TT! Tökéletesen egyetértek! Amit még hozzátennék, hogy tapasztalatom szerint akik fennen hangoztatják, hogy milyen alja, széthúzó gyűlölködő a magyar, azok pont saját magukról beszélnek!

    MN

    VálaszTörlés
  38. A magyar ember általában értelmes, kreatív és érzelmes. E három tulajdonság szoros kapcsolatban áll egymással és az összhatásból fakad sok minden, jó is, kevésbé jó is.

    mm

    VálaszTörlés
  39. TT

    Én nem tudom, miért lettem megszólítva, mert az "elkövető" nem én vagyok.
    De ha már....

    Az igazság, mint mindig általában valahol félúton lehet. névtelen hozzászólásába is van valami, amivel egyet tudok érteni, mert ezt én is tapasztalom, azonban az általad leírtakból is van tapasztalatom.
    Így népítéletet talán inkább nem mondanék.

    De egyet mondok. Nem szeretem az übermagyaroskodást, sem az ellenkezőjét, a magyar lenézését.
    Egyesek már-már "kiválasztott" népként emlegetik a magyart, és különleges természetfeletti erőkkel ruházzák fel a Kárpát-medencét. TT én ebben nem hiszek, és nem is akarok "kiválasztott" lenni.
    Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy a Föld semelyik népénél nem vagyunk alávalóbbak sem.

    Hogy mikor vesszük észre már, hogy torkunkon a kötél, és kezdik kirugdosni a széket alólunk, az más kérdés.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  40. S vajon miért ilyen értelmes és kreatív a magyar ember? Gyanítható, hogy a csodálatos magyar nyelvnek (aminek az eredete a mai napig rejtély...) különösen nagy szerepe van ebben és talán annak is, hogy mi voltunk az egyik első (vagy talán az első...) lovasnép, ami azt jelenti hogy nagyon sokáig elsősorban lovas-harcosok és vadászok voltunk, ezek pedig olyan tevékenységek, amik különösen hajlamosak serkenti az agy probléma-megoldás képességét, valamint a kreativitást. Ami pedig az érzelmességet illeti, a híres svájci pszichológus Jean Piaget rámutatott arra, hogy az értelmesség (a képesség a környezetünket értelmezni) és az érzelmesség együttesen fejlődnek a gyereknél, amiből talán következtethető, hogy ez így működik egy nép fejlődése esetében is. Persze, ezek csak feltételezések, de az számomra kétségtelen, hogy a magyar ember különösen értelmes, kreatív és érzelmes (persze mindig vannak kivételek).

    mm

    VálaszTörlés
  41. Ano, bocs, azt hittem Te írtad!
    Szulthan köszi, hogy védelmedbe vettél!

    Lipusz Zsolt írásában szerintem tökéletesen megtaláljuk a választ a fenti hozzászólásokban érintett kérdésekre:

    "A társadalom mentálhigiénés állapota a katasztrofálisnál valamivel rosszabb: egyre több a depressziós, idegbeteg, alkoholista, kábítószerfüggő és öngyilkos ma Magyarországon. S ami igazán letaglózó: statisztikai adatok bizonyítják, hogy drámaian nő a gyermeköngyilkosságok száma és aránya is hazánkban. Az emberek frusztráltak, kiégettek, ingerültek, egy apró-cseprő konfliktus esetén is legszívesebben meggyilkolnák a másik felet. S amikor egy közösség erre a szintre jut, ott már valóban irgalmatlanul nagy baj van. Ha nincs egy nemzet előtt perspektíva, pozitív jövőkép, az értelmes cselekvés lehetőségébe vetett hit erőt adó érzése, ott nem lehetséges semmiféle gazdasági felemelkedés, előrejutás, felvirágzás sem."

    http://kuruc.info/r/7/92796

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szivesen TT, bár remélem személyeden keresztül inkább az igazságot védtem.
      Sz.

      Törlés
    2. Vannak, akiknek már nem szükséges egymást kiigazítaniuk, hanem egymással párhuzamosan, a másik munkáját figyelve de nem beleszólva végzik a dolgukat, igaz Sz.? :)

      Törlés
  42. "Kiemelik azt is, hogy a parlamenti frakcióval nem rendelkező Demokratikus Koalíció először lépte át a parlamenti küszöböt: "egy most vasárnapi országgyűlési választásokon" a teljes népességnek a három, a pártválasztóknak pedig az öt százaléka szavazna a pártra."

    TT ennyit az értelmes magyar népedről! Ezt már nem lehet kimosakodni, Trianonra, meg Rotschildra, sem a fenti drámai statisztikákra fogni. Szimplán nagyon sok hülyével tűzdelt a magyar nép. Nagyon sokkal TT komám!
    Kurvára kiment a divatból gondolkodni. Sírni ríni sokkal jobb, meg öngyilkolni. Ennyit tudunk.

    (most minek írjam alá, úgy is névtelent ír ki, de szólíthatsz ahogy kedved tartja, mondjuk DVD-nek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Kurvára kiment a divatból gondolkodni. Sírni ríni sokkal jobb, meg öngyilkolni. Ennyit tudunk."

      Érdekes, és elgondolkodtató, hogy ezt írod pont erre a blogra.
      Úgy látod, ez megy itt is?
      Ugye nem, de akkor miért nem örülsz legalább egy kicsit? ;)
      Sz.

      Törlés
  43. Tud valaki valamit a találkozó "végeredményéről"?

    VálaszTörlés
  44. DVD, akkor miért nem sokszorosítod magad, ha Te ilyen okos vagy? Hátha javulna a helyzet, nem? :)

    TT

    VálaszTörlés