2012. február 5., vasárnap

Polgármesterek perelnék a Bankokat

Több önkormányzat megkeresett, segítségemet kérve a devizahiteleiket illetően. Volt, hogy a polgármester maga írt levelet, vagy a törvényességi referensén keresztül vette fel velem a kapcsolatot.

Az önkormányzatok, ugyanúgy mint az emberek, fuldoklanak az adósságban. Viszont ők óvatosabbak – szerintem túlzottan- mint az átlagember, de mint tudjuk, aki nem mer nem is nyer.

Félnek a politikai következményektől, félnek a folyószámláik felmondásától is. Egyelőre kivárnak, ma Magyarországon minden szem a másodfokú ítélet kimenetelére irányul, ami szerintem a lehető legrosszabb stratégia választása. Ezzel akaratlanul azt kommunikálja mindenki kifelé, hogy a döntése az ügy kimenetelétől függ, vagyis pozitív döntés esetén ők is perelnek, negatív döntés esetén továbbra is csendbe duzzog és elégedetlenkedik magába roskadva. Folytatás>>>

20 megjegyzés:

  1. Szerintem ez nem feltétlenül van így. A te ügyed lehet precedens teremtő és amögé lenne érdemes politikai és társadalmi erőket felsorakoztatni és ha az ügy megfelelő nyilvánosságot kap, meglehet az áttörés. Másrészről szerintem az önkormányzatok azért sem akarnak perelni mert egyrészt a pártfejesek odabasznának másrészt meg egy rakás korrupciós, sikkasztós ügy felszínre kerülhet.

    VálaszTörlés
  2. "Másrészről szerintem az önkormányzatok azért sem akarnak perelni mert egyrészt a pártfejesek odabasznának másrészt meg egy rakás korrupciós, sikkasztós ügy felszínre kerülhet."

    Mantis, erről van szó! Kimondtad szőrén az igazságot. Ennyi. Amíg ez így marad a közhangulat is marad és ne legyünk naivak....Á.

    VálaszTörlés
  3. Mantisz még valami, nem kellene félni beismerni azokat a sikkasztós ügyeket, tudom , hogy ez teljesen idiótának hangzik. De hidd el, hogy nagyon sokan maradhatnának a helyükön, tiszta lappal indítva, mert egész egyszerűen nincs más.

    Van egy milliárdos ismerősöm aki kb. így foglalta össze...
    "Árpi, körülöttünk mindenki kurva volt, hát mi is elkurvultunk, ebből jött össze a vagyon, de mára azt látom, hogy nem jó kurvának lenni."

    Á.

    VálaszTörlés
  4. "Mantisz még valami, nem kellene félni beismerni azokat a sikkasztós ügyeket, tudom , hogy ez teljesen idiótának hangzik. De hidd el, hogy nagyon sokan maradhatnának a helyükön, tiszta lappal indítva, mert egész egyszerűen nincs más."

    Erre én nem számítanék. A maszoposoknak nincs lelkük, a zsideszesek meg fosnak. Ez ilyen. De azért van esély. A Jobbik módszerével lehet eredményesnek lenni az ilyen kérdésekben. Addig kell hajtani a dolgot amíg kialakul egy társadalmi igény a változásra és akkor már a kormánynak is muszáj lépnie, a végtörlesztés/árfolyamrögzítés is csak ezért történhetett meg nem azért mert megesett a kormány szíve a lakosságon. Ehhez minden rendelkezésre álló eszközt be kell vetni, nem szabad önérzeteskedni. Capito? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mantis,
      "Ehhez minden rendelkezésre álló eszközt be kell vetni, nem szabad önérzeteskedni. Capito? :))"

      eljutott hozzám egy belső levelezés a ti körötökből, a benne foglaltak alapján inkább a ti vezérkarotoknak küld el ezt légy szíves ajánlásként. Nagy botrányt lehetne vele kavarni, de nem célom a botránykeltés Mantisz, eredményt akarok elérni és ezért sok gombócot lenyelek a köz érdekében. Nem spekulálok , nem akarok dicshimnuszt sem magam köré, de mártír szerepet sem felvállalni. Szóval ezt az önérzetes dolgot, lökd át a megfelelő email címre.Á.

      Törlés
  5. Mantis téged tényleg sikerült jól beprogramozni a jobbikos haveraidnak. Amikor azt írod, hogy "A Jobbik módszerével lehet eredményesnek lenni az ilyen kérdésekben. Addig kell hajtani a dolgot amíg kialakul egy társadalmi igény a változásra és akkor már a kormánynak is muszáj lépnie blablabla" észre sem veszed hogy ez nem csak a jobbik dumája hanem minden ál-ellenzéki párt dumája és ha ezt magyarra fordítod a következőt kapod: addig kell nemzeti szlogenekkel etetni a birkákat és milliókat keresni profi ál-ellenzéki politikusként amíg maguktól meg nem oldódnak a problémák ami szerencsére sosem történik meg úgy hogy még szép jövő áll előttünk ál-ellenzéki profi-politikusok". Mantis, belőled még ilyen svindli politikus sem lehet, mert olyan naív vagy mint egy újdonsült apáca annak ellenére hogy akkora pofád van mint a bécsi kapu.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Árpi, a jobbikra ne számíts jóval nagyobb mértékben mint bármelyik másik pártra, kivéve ha rovásirás versenyt akarsz rendezni a városodban mert ebben nagyon jók már. Ha tudsz angolul és meg akarod érteni mitől döglik a légy Magyarországon immár húsz éve és kiknek pedáloznak-nemzetiszlogeneznek a kedvenc politikai pártjaink, olvasd el ezt és ha bár Lengyelországról van szó, ugyan abban a cipőben jár Magyarország is a "rendszerváltás" óta.

    http://www.henrymakow.com/a_warning_to_the_polish_nation.html

    mm

    VálaszTörlés
  7. mm

    Sajnos tömeg támogatás nélkül nem lehet előrébb jutni semmiben. Mert amire nincs igény azért hiába teszi ki egy maréknyi ember a lelkét. Ez egy ilyen meló. Az meg hogy te meg a hozzád hasonló szász marcik begettósodnak ilyen olyan mindentudó blogközösségekbe szart sem segít. Az ál nemzeti te vagy öreg, mert csak kritizálsz mindent de közben nem teszel semmit, erre egy jobb képességű majom is képes.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Sajnos tömeg támogatás nélkül nem lehet előrébb jutni semmiben. Mert amire nincs igény azért hiába teszi ki egy maréknyi ember a lelkét."
      Össze-vissza beszélsz jó jobbikoshoz, és korlátozott felfogóképességedhez hűen.
      Miért nem azért teszik ki a lelküket amire van igény?
      Más az ukáz, mi?

      Törlés
  8. Mantis te szerencsétlen agyhalott miért nem kérdezed meg a jobbikos sztárjaidtól hogy miért veszik fel azt a sok millás fizetéseket és egyéb párt támogatást az adófizetőktől ha ennek ellenére úgy érzik hogy nem tehetnek semmit? Én legalább nem élősködök az adófizetők pénzén.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Az idők változhatnak mm, ha eljön az idő nem mindegy hogy ki veszi át a kormányrudat. Ne a képviselői fizetésen rugózzál mert ők is pénzből élnek, de legalább építettek valamit veled és hasonszőrű finnyogó baromarcúakkal ellentétben.

    VálaszTörlés
  10. Mit "építenek" a drága (méreg drága) képviselőid Mantis? Már mint a saját jól fizető kis karierjükön kívül? Magyarországon már nagyon sok ember rendszeresen éhezik és fázik de még egyetlen képviselőtől sem hallottam hogy önkéntesen lemondana a havi több százezres fizetése mondjuk feléről (még így is több százezret venne fel) mert égeti a pofáját szinte semmi munka cserében kis vagyont felvenni havonta.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A facebookot nagyon ritkán látogatom, nem az én világom, de elküldték ezt számomra. Komolyan mondom az emberi aljasságnak nincs párja, fene jól megélnek egyesek a mások nyomorúságából, de hogy a sikert sikertelenségnek elkönyvelni ahhoz már pofátlanság kell a javából.Á.


      "Sajnos ezek a jóértelemben amatőrök által lefolytatott és elvesztett perek azt a látszatot keltik a közvéleményben, hog...y semmi esély sincs a perrel kapcsolatban. Ezek az ügyek Farkas Úr, Kasler Úr azt példázzák, hogy a korábbi azon felhívás, amely szerint mindenki pereljen maga, rossz tanácsok voltak. Ismerem mindkét ügyet és ahogy a jogász nem tud elkészíteni egy cipőt, mert nem suszter, úgy egy jogban járatlan szeméy sem ért a kereset elkészítéséhez, méginkább nem annak tartalma feltöltéséhez. A bankos ügyek még egy ügyvédnek is külön jelentős elmélyedést igényelnek. Nekünk például 3 évbe került míg nagyjából megértettük ezt a banki gonoszságot, de még a mai napig is találunk új támadható elemeket. Azt mondhatom, hogy a szerződésnek szinte nincs is olyan sora, amely megfelelne a jogszabályoknak. Akkor tessék elképzelni egy nem jogászt, aki a NET-ről összeollózva, állít össze egy keresetet.
      A keresetekből kardinális hivatkozások maradtak ki illetve rossz érvelések is voltak. Természetesen a jogász részvétele sem garancia, mert mi is vesztünk el pereket-nem jogerősen-de mégis nagyobb az esély arra, hogy fellebbezéssel megváltoztassuk az I. fokú ítéletet. Arra kérem, hogy ezt a levelt hozza nyílvánosságra. Továbbá, ha ilyen pereket közöl, tünesse fel legyen kedves, hogy jogász részvétele nélkül folyt az eljárás, ha anélkül folyt.

      Tisztelettel
      Czirmes György"

      Törlés
  11. Újra a régi nóta. :(

    NóTaTa

    VálaszTörlés
  12. Érdemes elolvasni ezt a tanulmányt:

    A kősziklára épített ház

    "a végidők, egyfajta kataklizmaszerű „globális rendszerváltás” közeledtét sokan érezzük. Ez azt jelenti, hogy a külső materiális kényszerek, a nyomor és a permanens életveszély miatt kínjukban fognak el kezdeni gondolkodni a tömegek. Most még csak magányos nyugdíjasok fagynak meg és halnak éhen. Mikor a társadalom széles rétegei is hasonló helyzetbe kerülnek majd, akkor keresni kezdik majd a válaszokat. Szürkeállományukban a neuronok lassan dolgozni kezdenek, már azokéban, akiknek agytekervényei közt a kábítószerek még nem okoztak regenerálódásra képtelen fiziológiai károsodást. És talán új felismerésre térnek…"

    További részletek: http://kuruc.info/r/9/91695

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak a nyugdíjjasok egyre nagyobb része (különösen vidéken) fázik és éhezik. A narancs hatalom is beismeri, hogy a magyar aktív lakosságának körülbelül a fele nem dolgozik és ha ebből le is vonjuk a gyermekszaporodásért fizetett cigányságot, rengeteg az a munkanélküli, akinek alig van pár tízezer ft jövedelme ilyen vahgy olyan segélyből. Nemrég Matolcsi okostojás azt találta mondani, hogy "47 ezer forintból ma nagyon jól meg lehet élni Magyarországon" (http://www.sokkaljobb.hu/content/matolcsy-47-ezer-forintból-ma-nagyon-jól-meg-lehet-élni-magyarországon), hát hajrá, próbálja csak meg! Nem is beszéve arról, hogy sok munkanélküli akinek lejárt a három hónapos segély vagy azok a kiskereskedők akik már csak hébe-hóba látnak egy betévedt vevőt a kis boltjukban gyakran még ennél is kevesebből kell, hogy éljenek.

      mm

      Törlés
  13. Z. Kárpát: Tömegesen indíthatnak keresetet a bankok ellen a devizahitelesek

    A Jobbik szerint tömeges keresetindítására lesz lehetőségük a devizahiteleseknek azután, hogy a Békés Megyei Bíróság első fokon a kerestet benyújtó adósnak adott igazat a bankjával szemben - jelentette ki Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
    Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke, Kásler Árpád még tavaly december 8-án nyerte meg az első fokú pert az OTP Bankkal szemben. Az ítélet egyrészt kimondja, hogy kezelési költség és a hitellel kapcsolatban felmerülő adminisztrációért felszámított díj devizában történő meghatározása visszamenőlegesen is semmis, ahogyan az a szerződéses pont is, amelyik rögzíti, hogy a banknak joga van az általa megállapított deviza eladási árfolyamokon elszámolni ügyfele törlesztőrészleteit. Az OTP már fellebbezett, az ügy a Szegedi Ítélőtábla elé kerül.
    Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: ha az ítélőtábla megerősíti a decemberi ítéletet, akkor tömeges keresetindítására lesz lehetőség, és minden érintett devizahiteles ügyfelet jóvátétel illethet meg a bankjától. A jobbikos politikus emlékeztetett arra is, hogy a most jogellenesnek ítélt két gyakorlattal a bankok több tízmilliárd forint extra haszonra tehettek szert az elmúlt években.
    A Jobbik egyébként a pénzintézetek szerződéses gyakorlatának teljes körű felülvizsgálatát követeli, pont az ilyen visszaélések felderítése érdekében, valamint bátorítják a hasonló civil kezdeményezéseket.

    További részletek: http://kuruc.info/r/2/91756/#ixzz1lhGKF469

    VálaszTörlés
  14. Az olyan hatalmasoknak, mint a Jobbik, nem bátorítani kellene az ilyen civil kezdeményezéseket, hanem teljes mellszélességgel az élükre állni.
    (már csak félve kérdezem, hogy miért nem szólaltak meg eddig ez ügyben? feltétlenül meg kell várni a kuruc cikket, hogy ilyen kaliberű képviselők megszólaljanak?)

    TT

    VálaszTörlés
  15. Mit lehet várni olyan Jobbiktól, ahol annak ellenére hogy százezreket vesznek fel a képviselők a nagy semmitevésükért, még felvesznek olyan pénzeket is amire semmiképpen sem tarthatnak igényt? http://gepnarancs.hu/2012/02/segitsunk-porzse-sandornak/ Ilyen hazafikkal nem vagyunk ki a gödörből.

    mm

    VálaszTörlés
  16. Ez a kormányzati jelentés - bár úgy tűnik mindenkire felelősséget terhel - akkor lenne teljesen korrekt és objektív, ha beszámolna pl. Árpiék által feltárt aljasságokról is:

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/09/megvan_a_devizahitelezes_felelose/

    Úgy tűnik próbálják menteni a menthetőt, hogy semmiképpen ne lehessen hibás terméknek nevesíteni a devizaalapú hitelezést, mert annak lenne csak igazán nagy csattanója.
    No mindegy, kis lépésekkel azért lehet itt haladni.
    A szegedi ítélőtábla asztalán heverő per két fontos elemén túl a nagy érvágás az lenne, ha bíróság által is ki lenne mondva: a deviza alapú hitelezés valójában forint hitelezés volt, brutális árfolyam-nyerészkedéssel.

    TT

    VálaszTörlés