2012. február 12., vasárnap

Időjárás 2050-ben...

http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/idojaras-2050-ben-47289

A kisfilm nézése közbeni gondolataim:

- Ezt valakik finanszírozták
- Ez a nő engem meg akar rémiszteni
- Tárgyilagosan vágják a pofámba, hogy mit szeretnének.
- ... vagy tényleg csak jó szándékú figyelemfelhívás lenne?

Hm... Mindenki döntse el magában.

Tény, hogy hallani ezt is azt is, hideget-meleget. Kinek higgyen az emberfia?
A climategate ( http://neoltsal.blog.hu/2009/11/25/breaking_a_nagy_globalis_felmelegedes_csalas_lebuktak_a_hazug_tudosok ) botrány óta tudjuk, hogy az arra hivatott szakemberek is érdekek mentén teszik le kimutatásaikat az asztalra.
Azt is tudjuk, hogy a Föld alapvetően melegedő nagy-ciklusban van, amiről vajmi keveset tehet az ember. Azt is tudni véljük, hogy a szén-dioxidra szükségük van a növényeknek, ráadásul még meg is kötik azt a piszkok. Ebben a felvilágosult, modern társadalomban ez hallatlan modortalanságra vall, kéremszépen! :) Sőt, tán az üvegházhatásért leginkább az óceánok a felelősek - hát ez sem valami szép a Természettől...

Most már csak az a kérdés, hogy a globális felmelegedés sztoriba hogyan illik bele a déli megyékben egy hete tartó -10-20 fok és a hegyekben álló hó...
Hé, egy pillanat, egy pillanat! Van itt valami más is!!!

http://szegedindex.hu/wp-content/uploads/2012/02/haha-szeged-d%C3%B3mter.jpg

TT

11 megjegyzés:

  1. TT, bármilyen hihetetlen, de a telet, a hideget és a havat is mesterségesen hozzák létre. Gondolom, jelentős mennyiségű légtömegeket mozgatnak a bolygó hidegebb északi és déli sarkai felöl az egyenlítő felé. Ennek viszont egyenes következménye a sarki jegek nagyobb ütemű olvadása is.

    Hideget egyébként "nem túl bonyolult" csinálni, úgy kell, ahogyan csinálják. El kell zárni a földfelszínt a napsugárzástól.

    Még mielőtt felismeretem volna az időjárásszabályozást, sokszor rácsodálkoztam azokra a hírekre, hogy itt-ott ismét egy-egy szuperszámítógépet állítottak az időjárás modellezésének szolgálatába. Közben viszont rájöttem, hogy nem csak a mért adatokat feldolgozására szolgálhatnak, hanem a szükséges beavatkozások kiszámítására is.

    aszpirin

    VálaszTörlés
  2. Részlet a Stream Experiment (Kínzó hőség) c. filmből. Ez a forgatókönyv már
    bizonyára nem fog bekövetkezni, köszönhetően éppen az időjárásszabályozásnak.
    youtube.com/watch?v=4A12fCkvPug

    aszpirin

    VálaszTörlés
  3. TT Azért az jó hír, hogy 2050-ben még lesznek magyarok, és az országhatár sem lett kisebb a III. világháború után :-)

    Aszpirin a klíma változik, ez vitathatatlan tény. Az már vitatható, hogy természetes, vagy mesterséges folyamatról van e szó. A fenti teóriádra sajnos semmi bizonyíték nincs, még ha megvalósítható is, egyelőre összeesküvés elmélet szintjén mozog.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  4. A vakolók co2 kampányába beillik, egyébként meg marhaság. Ha az ember nem avatkozik be célzottan az időjárásba, akkor nem lesz ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt két dolgot külön kell választani.
      1., van globális felmelegedés, tehát ez igaz
      2., nem a CO2 és nem az ember okozza, tehát ez nem igaz.

      Kimutatták a jégrétegek korából és CO2 tartalmából, hogy a hőmérséklet-emelkedés kb. 800 évvel mindig megelőzte a CO2 növekedést, tehát van köztük kapcsolat, csak fordított, mint ahogyan a média beállítja.

      A felmelegedés emberi okairól nem tudok állást foglalni, mert nincs róla hitelt érdemlő információ. Amennyiben a Föld mágneses mezeje változott meg (pl. valamiért gyengült), akkor ez az ok. Ha az ózonréteg elvékonyodása az emberi szennyezésnek köszönhető, akkor ez is lehet ok. Ha egyik sem mérvadó, még mindig lehet ok, hogy a Nap megváltoztatta a viselkedését és nagyobb energiát bocsát ki magából, mint a megelőző évszázadokban.
      google: "global warming in our solar system"

      A több mint két évtizede célirányosan repkedő többezer repülőgépből arra következtetek, hogy nem pici és nem egyszerű a probléma, és nem mostanában jöttek rá, hogy tenni kell valamit a túlélésért.
      Nem lehetetlen, hogy nem ez az első alkalom, amikor az emberiség megpróblja a civilizációját és tudását átmenekíteni egy globális változás utáni időkre.

      Az egy másik kérdés, hogy akik szeretnek félelmet kelteni másokban és azok, akik szeretnek rettegni, ebből az egészből azt szűrik le, hogy itt valakik ki akarják őket írtani azzal, hogy chemtrailekkel mérgeket permeteznek rájuk.

      link: viewzone2.com/chemtrailsx.html

      aszpirin

      Törlés
    2. A co2 hisztéria magyarra fordítva: levegőadó.

      Ö.T.

      Törlés
  5. Ano, az országhatárok szerintem csak tévedésből maradtak benne a videóban, hiszen addigra bizonyosan sikerül a tervük... :)

    Névtelen, ha az ember nem avatkozik be az időjárásba, attól az még változik állandóan. A Földtörténeti korok szinte nem is szólnak másról mint a globális változásokról, elsivatagosodás itt, jég amott, vízözön mindenütt, stb. :)
    Az ember által okozott felmelegedés sztori szerintem csak nagyon pici részletében igaz. A környezetszennyezés és pusztítás már sokkal inkább.
    Nézd, én azt sem bánnám, ha a vakolók kezébe kerülne az alternatív energia szektor, csak felejtsük már el ezeket a szénerőműveket, és kezdjük már el használni a Napenergiát.

    TT

    VálaszTörlés
  6. TT, te is tudod, hogy ha a nap és szélenergia valós alternatívája lenne a mostaniaknak, akkor nem újabb atomerőműveket kezdenének építeni, hanem ráállnának a már meglévő korszerű turbinák és elemek gyártására. Ez még a nagy energia konszerneket sem zavarná, mert azokat is ők tartanák kezükben. (minden a vakolók kezében van)

    Az energiamennyiség ugyan megvan, (meglehetne) de kiszámíthatatlan. Emlékszem ez előtt a hideg idő előtt vagy 2 hétig totál ködös, borús idő volt, teljes szélcsenddel. Volt is szmogriadó. Na ilyenkor mivel elégíted ki az eneriaigényeket?

    A jelenlegi formában a nap és szélenergia nem megújuló, mert kőolaj nélkül egyiket sem lehet üzemben tartani, (még elkészíteni sem) csak környezetbarátabb, mint a szén, gáz, fa, atom stb erőművek. Szóval bármennyire is szeretnénk elhinni, sem a nap, sem a szélenergia nem megoldás a jelenlegi (általunk ismert) technológiával.
    Arányuk ennek ellenére mégis lehetne több a jelenleginél.

    Aszpirin

    Ez a 800 évvel később növekszik a CO2 a melegedés után elmélet is sántít, ha csak a középkori kisjégkorszakot is figyelembe vesszük.
    Arról meg nem beszélve, hogy tényleg iszonyat mennyiségű mérgező gázokat eresztünk minden nap a légkörbe. Ez megint tény.
    A klímával kapcsolatos felvetés továbbra is kérdőjel. Érvek ellenérvek sorakoznak nagyjából egyformán. Nehéz eldönteni melyik igaz.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  7. "A klímával kapcsolatos felvetés továbbra is kérdőjel. Érvek ellenérvek sorakoznak nagyjából egyformán. Nehéz eldönteni melyik igaz."

    Azt kell nézni, hogy mi a közös bennük, így eljuthatunk az igazság közelébe, mely mindig középen van.

    TT

    VálaszTörlés
  8. Nem tudom, felfigyeltetek-e az egy nap alatt (28-án) leszakadó, majd másnap (29-én) elolvadó hóra? Na, ez vajon mitől lehet? Az én magyarázatom az, hogy az elolvadást az évszakhoz képest szokatlan meleg, a havazást pedig a mesterséges időjárás-szabályozás okozta. Ilyen egyszerű :)

    aszpirin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Manipulálják a nézők elméjét, hogy megszokottnak fogadjanak el olyan jelenségeket, amik az időjárás-szabályozással kapcsolatosak. A The Cat in the Hat című filmbe a Dreamworks animátorai pl. egy tipikus chemtrail indukált gomolyfelhő viselkedését tették bele: van egy felfelé kunkorodó farkuk, ami a gomolyfelhőből terjed ki szemmel látható idő alatt és spirálisan visszafordul magába.

      kepfeltoltes.hu/120301/cat_in_the_hat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      a filmben 15:18-tól: putlocker.com/file/8BB086E9062B5F8B

      Akinek lesz ideje, ezt tavasszal és nyáron megfigyelheti. Más kérdés, hogy annak fogja-e látni, ami (mesterséges anyaggal kiáramlása egy felhőből), vagy szerinte ez így normális.

      Törlés