2012. február 15., szerda

PANTA RHEI

Korunk divatos kifejezése a paradigma.
A paradigmaváltás azt jelenti, hogy az egész, az EGÉSZ rendszer megváltozik. Ezen változási folyamat kellős közepén vagyunk jelenleg, mely érinti a világszemléletünket, felfogásunkat, gondolkodásmódunkat, a teljes életünket. Mivel mindent érint, így az energiával kapcsolatos eddigi berögződéseink is gyökeresen átalakulóban vannak. Az Univerzum materialista szemszögből nézve nem áll másból mint energiából, ebből meg az következik, hogy a rendelkezésünkre álló energiaforrás végtelen.
A témát illetően meggyőződésem, hogy olyan áttörés előtt állunk, amilyet még nem látott az ember. És nem a konszernektől várom ezt, hanem a "kisemberektől". Elég csak megnézni pl. a youtube-on mennyi ember dolgozik alternatív energiaforrások kiagyalásán. Ezen erőfeszítések 100%, hogy nem maradnak válasz nélkül.
Panta Rhei.
Minden mozog, minden változóban van.
Az egy-két évszázada begyöpösödött materialista elméletek mind-mind megdőlni látszanak. Elég csak a két "húzó" ágát megvizsgálnunk: a csillagászatot és a biológiát.
A világegyetem kialakulására vonatkozó Nagy Bumm elmélete csúnyán megbukott, szerencsére sokan voltak, akik egy percig sem hitték el ezt a baromságot (eleve egy ilyen ember nevezte el Big Bang-nek).
Ha egyszer valakivel vitatkoznátok azon, hogy szerinte a világegyetemet teremtették-e, vagy ősrobbanással jött létre, akkor elég egyetlen kérdéssel helyre tenni az illetőt: mi robbant fel?
Erre az egyszerű kérdésre nem tudnak válaszolni még korunk vezető tudósai sem. Illetve válaszolnak mindenféle tudományos maszlaggal, mint pl. "végtelen forró plazma", meg "összesűrűsödött anyag" stb., de a kérdés továbbra is fennáll: ha ezek szerint a világegyetemben minden úgy keletkezett, hogy az összesűrűsödött anyag robbant fel, akkor már léteznie kellett anyagnak, ami összesűrűsödött! :) A semmiből nem jöhet létre összecsomósodott anyag, ami aztán felrobbanna…
Komolyan mondom már csak a tényleg hülyék tartanak ki az ősrobbanás elmélete mellett. Sokkal elfogadhatóbban azok a magyarázatok, amelyek az ősi iratokban maradtak ránk (pl. Védák), melyek leírják, hogy a világegyetem, mint az abban lévő minden részegység ugyanazt a ciklikus viselkedésformát követi le élete során:
MEGSZÜLETIK - VIRÁGZIK - HANYATLIK - ELPUSZTUL -> majd a hamvaiból egy új élet keletkezik. Ha ez a végtelenül egyszerű körforgás jellemzi az élet minden résztvevőjét, legyen az anyag vagy élő, akkor miért ne lenne igaz ez a minden résztvevő által alkotott világegyetemre is?
Persze ha csak anyagi szempontból vizsgáljuk a kérdést, akkor a "hogyanra" továbbra sincs válasz, mert az csak a szellemi szinten értelmezhető. A világegyetem létrejöttéhez nem más kellett, mint Intelligencia. Ez volt, ami először megjelent (bár az "először" egy végtelen dolog esetében értelmetlen), minden más csak ezután keletkezett, ami azóta is pulzál.
Panta Rhei.

A másik nagy terület, ami szintén fentiekhez kapcsolódik, az a biológia, az élet eredetének kutatása. Számtalan mikrobiológiai kísérlet eredményeképpen összefoglalható, hogy az élettelen anyag önmagától nem tud életképes élővé szerveződni. Ehhez szintén intelligenciára van szükség, másképp nem megy, tehát az evolúciót hírdetők legeslegelső lépésének – anyagból -> élő sejtek – elmélete megbukott. Ebből meg az következik, hogy az egész darwinizmus, evolúcionizmus megbukott, szó szerint HALOTT ötlet volt.

Azt szokták mondani, hogy a sátán legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette az emberrel; nem létezik. De ugyanúgy elhitette azt is, hogy Isten sem létezik.
Ez a folyamat nem ma kezdődött, az egész hazugság vár, amit Dr. Genya felépített összefügg a materializmussal, a darwinizmussal, a pénzistennel, a kommunizmussal, és szinte minden izmussal, amelyik azt hirdeti, sőt bebetonozza az oktatásba, a tudományba, a médián keresztül, minden csapból azt folyatva, hogy a világ csupán anyagi a mivoltú.

Nos, ez a vár fog összeomlani hamarosan. Ebből a szempontból igazuk van az ókori jóslatoknak: a jelenlegi hibás világnak vége lesz. De a helyébe egy másik fog lépni, remélhetőleg az eddigi ismereteinkhez jobban igazodó, emberibb, HITelesebb, élhetőbb világ. 

Fenti felvetésekkel sokkal bővebben és forrásokkal megjelölve sokkal profibb módon foglalkozik Bunyevácz Zsuzsa új könyve, a Szent Grál keresése.
Ne ijesszen meg senkit a cím, itt egy ajánló hozzá:
„Bunyevácz Zsuzsa megpróbálta párhuzamba állítani a természettudományok és az ősi, valamint a szent iratok némely megállapítását a világegyetem keletkezésével és működésével, az élet kialakulásával és az ember származásával, illetve történetével kapcsolatban, hátha találni valami közöset bennük, ami talán fogódzót nyújthat, és segíthet megoldani a modern kor problémáinak egy részét, meghatározni helyünket a világegyetemben, és az élet értelmére és lényegére is nyújt valamiféle magyarázatot.
A nyugati ember világnézetére a racionális megközelítés jellemző, a világunkat csupán biológiai, kémiai vagy fizikai mechanikus folyamatok összességeként írjuk le, ez által pedig éppen a lényegtől, az élet misztériumától vágtuk el magunkat.”
Még egy ajánló Szulthan jóvoltából: 
AZ ÉLET REJTÉLYÉNEK MEGFEJTÉSE : A DARWINIZMUS BUKÁSA


TT

48 megjegyzés:

  1. A hivatalos tudomány mindig is vaskalapos volt, TT, no de azért lehülyézni őket nem vall valami túl erős Krisztusi-tudatra.

    VálaszTörlés
  2. Hm... Igen messze van itt még mindenki a Krisztus-tudattól... de azért igazad van Mazsola, kicsit elragadtattam magam.
    De mit csináljak, ha ennyire dühít az az értetlenség, ami a magukat okos tudós professzoroknak vallókból árad? :)
    Addig szeletelték a fát, míg a faforgács-rakástól már nem is látják a csodálatosan zöldellő, élő erdőt!

    TT

    VálaszTörlés
  3. Névtelen, ezek már csak felesleges és értelmetlen bohóckodások.
    Sz.

    VálaszTörlés
  4. Mire jó minden áron arról győzködni a másikat, hogy "létezik" Isten vagy sem? Főleg, hogy azt sem tudjuk mit is jelent pontosan "létezni", mivel gőzünk sincs arról, hogy mi is az, amit "valóságnak" nevezünk. Ha Isten "létezik", feltehetően nincs arra szüksége, hogy mindenki higyen benne, különben mi sem lenne könnyebb számára, mint hogy egyértelműen megmutatkozni. Az ember szellemi fejlődésének semmi köze ahhoz, hogy "hiszünk" vagy sem valamiféle Istenben (sok féle módon "hisznek" Istenben az emberek), mint ahogy ezt a keleti bölcsességek (köztük az ősi magyarok bölcsessége) is bizonyítja... sőt...

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem győzködik itt szerintem senki , megteszi helyettünk a materialista tudomány akarva-akaratlanul, itt csupán a megszerzett ismeretek szintetizálása folyik, az IGAZ valóság megismerése céljából, persze ez lehet mindenkinek más, a tudatszintjének megfelelően.
      Sz.

      Törlés
    2. Vagy beszéljünk inkább rezgés-szintről?

      Törlés
    3. Szóljon, ha valaki esetleg úgy érzi, neki nem rezegnek a részecskéi! :D

      TT

      Törlés
  5. A tudomány is inkább "rezgésről" és örökmozgásban lévő folyamatokról beszél, mint szilárd statikus "anyagról". Attól még a tudományos marad a tudomány, nem pedig "hit" hogy az anyag alapvetően "rezgés" és nem részecskék legója. Vagyis az anyag "rezgéses" mivoltája nem bizonyítja Isten létezését, sem nem-létezését.

    mm

    VálaszTörlés
  6. "Vagyis az anyag "rezgéses" mivoltája nem bizonyítja Isten létezését, sem nem-létezését. "

    Dehogynem, ehhez elég megérteni az alapvető fizikát: ami rezeg, azt energia rezegteti, ahol energia jelenik meg, annak Forrása kell legyen.
    Meg is találtuk a bizonyítékot, és ez nem hit kérdése, hanem tudományos levezetés.

    TT

    VálaszTörlés
  7. Lazuljunk!

    Wikipédia: én mindent tudok
    Facebook: én mindenkit ismerek
    Google: én mindent megtalálok
    T-online: nélkülem nem értek semmit
    Áramszolgáltató: valóban?
    Nap: csak figyelj!
    Isten: Hm...

    :-)

    VálaszTörlés
  8. Amikor a precíz tudomány is meghajol a Természet erői előtt.

    http://www.flixxy.com/japanese-tsunami-viewed-from-a-car.htm

    Durva.

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem inkább ez, ugyanonnan:
      http://www.flixxy.com/wonderful-world-david-attenborough.htm

      Törlés
    2. Na akkor én is egyet:

      http://www.flixxy.com/zeus-and-roxanne-dolphin-and-dog.htm

      Ö.T.

      Törlés
  9. Ősrobbanás - A Szentlélek és a lélekszálak titka - Kisfaludy György

    http://www.youtube.com/watch?v=mVh17hb_IJk

    VálaszTörlés
  10. Számomra nem kétséges, hogy létezik a Teremtő. Csupán arra nem találtam választ, hogy miért teremtett. És maga a megfoghatatlan Teremtő, hogyan teremtődött? Az indiai vallásokban úgy tartják, hogy a Világ teremtője a semmiből hozta létre magát. Emberi ésszel nem foghatjuk fel, hogy a semmiből, hogy lehet valami, ugyanúgy, mint ahogy végtelenbe sem tekinthetünk be.
    Körforgás-round-eonok-világok. Mi céllal születnek civilizációk? Mi célja van, hogy születünk, élünk (eközben tanulunk) meghalunk-újra születünk? Teológiával foglalkozó emberek azt tartják, a folytonos tanulással eljutunk az Isteni egységbe, vagyis magával a Teremtővel egyesül a lélek.
    Van-e cél? Kell-e cél?
    Mert teremtő magából leválasztva teremt lelkeket, elküldi egy nagy utazásra, mely végén újra leszakadt részeivel egyesül. Ez miért szükséges, miért kell?
    A keresztény vallás követői mereven elutasítanak mindent , ami a lélekvándorlással kapcsolatos. Egy dobásod van, életed után állj meg az Úr előtt, majd megítél. Menny vagy pokol. Az örök élet vagy örök szenvedés. Az örök élet mire való?
    Az igazság az, hogy nem tudjuk honnan jöttünk, miért vagyunk, és merre tartunk.
    Teóriák persze születnek, mind tudományos, mind szakrális vonalon. Kutatjuk a miérteket. Miért?
    Mert félünk, mert nem tudjuk pontosan mi vár ránk odaát, és kell valami amibe kapaszkodhatunk. Legyen az vallás, tudomány, HIT.

    Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem meg az igazi hit ott kezdődik, ahol a félelem eltűnik az ember életéből.
      Bennem inkább érdeklődő kíváncsiság van.
      Sz.

      Törlés
    2. Bea : Az én válaszom egyszerű :

      A Teremtés célja az egységből való kifejlődés a kettősségbe. Amikor minden egy, akkor valójában semmi van, mert semmit nem lehet megkülönböztetni egymástól. Amikor már nem minden egy, akkor dualitás van. Különbözőség. Elkülönülés.Az elkülönülés célja a szeretet kifejezése. Mert a "minden egy" állapotban nem lehetséges szeretetről beszélni. A szeretet kifejezéséhez el kell különülnünk. A teremtő elkülönül a teremtett dolgoktól, ezért képes a szeretet kifejezésére teremtményei iránt. A teremtő folyamatos szeretet energiája élteti a teremtett világot. Legalábbis szerintem :)

      Az emberi teremtmény a teremtőhöz hasonlatosan képes a szeretet kifejezésére. Képes szeretni és a szeretet energiáját táplálni. A szeretet képes létrehozni energiát - a semmiből. Nem elvesz valahonnan, hanem létrejön általa. Ez egy varázslat. aki megfejti rájön a világ titkára.

      Hogy hogyan működik azt nem tudom, de hogy működik azt tudom. A szeretet képes hegyeket megmozgatni. Létrehoz valamit ami nem volt. Tehát nem érvényes az energia megmaradás törvénye, mert a szeretet képes létrehozni többlet energiát. Ami előtte nem volt.
      Akit a szeretet vezérel képes olyan dolgokat elérni ami képtelenségnek tűnik a józan ész számára. Ésszel felfoghatatlan. Inkább csak "szívvel" lehet felfogni, érezni. Elmondani meg végképp nem tudnám.

      bukovinai.

      Törlés
    3. Rig Véda 129. verse, A Teremtés Himnusza:

      1. Nem volt még akkor nemlétező, sem pedig létező. Nem volt még az égbolt, sem fölötte a menny. Mi zárta körbe a világot, s hol? Kinek az oltalma volt? Hogyan létezhetett a feneketlen, mélységes óceán?

      2. Nem volt halál, sem halhatatlanság; nem volt különbség a nappal s az éjszaka között. Az Egy lélegzett lélegzet nélkül, a saját erejéből; Őrajta kívül nem volt semmi sem.

      3. Kezdetben a sötétséget a sötétség takarta, elkülönületlen víz volt csupán. Az üresség, melyet a semmi borított, a vezeklés heve révén létezővé vált.

      4. Kezdetben volt a vágy, ez volt az értelem első csírája. A bölcsek, kik szívükben kutattak, bölcsességük révén a nemlétben tárták fel a lét kötelékét.

      5. Sugaruk szerteáradt, lent, fent s rézsút. Magot hintők voltak, hatalmasak voltak. Lent volt az energia, fent volt az akarat.

      6. Ki tudja igazán? Ki mondja el? Miből született, honnét e mindenség? Az istenek a teremtés után jöttek, ki tudja hát, miből teremtetett?

      7. Talán Ő tartja fenn, kiből e Teremtés született? Vagy mégsem? Ki a legfelsőbb égben szemtanúja e mindenségnek, bizony ő tudja! Vagy talán mégsem?

      http://sanskrit.gde.to/all_pdf/naasadiiya.pdf

      aszpirin

      Törlés
  11. Igen TT, tudjuk hogy a rezgést energiaként is szokták definiálni, de ez mitől bizonyíték Isten létezésére?

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, köszi a gondolataidat. A határok feszegetése emberi ismérv.
      S hogy mi a cél? Szerintem ez az Egész egy játék.

      Mózi, mert Forrás nélkül nincs semmi. Ráadásul ez a forrás nem csak teremti, de folyamatosan táplálja is a rendszert.
      Az ősrobbanás nem bizonyítja a világegyetem dinamizmusát, nem magyaráz meg semmit.

      Törlés
  12. Így van Bea, csupán annyit tudunk, hogy szinte semmit sem tudunk és talán nem is tudhatunk, mert például az emberi logikával nem lehet felfogni azt sem, hogy a teremtésnek van kezdete (illetve vége) és azt sem, hogy nincs. Nem tudjuk felfogni a mindenséget Teremtő nélkül, de azt sem, hogy miből lett a Teremtő, ha van olyan. Mindezért bizonyos kérdésekben jobb ha szerények maradunk és senkit sem próbálunk győzködni olyasmivel, amit nem is tudunk. Ez a "van Isten - nincs Isten" győzködés már így is a mai napig rengeteg vérontást okozott. Ha valaki nem képes a bölcsességre törni anélkül, hogy másokat győzködjön Isten létezéséről vagy nem-létezérésől, akkor talán benne van a baj, nem pedig abban, aki nem fogékony erre a győzködésre.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jelenlegi eszmefuttatásodat egyfajta "hangos gondolkodásnak" vélem, de nem tagadhatod, hogy az enyémhez hasonló gondolatok neked is felmerültek már életedben. Az mindenképpen a bölcsességet jelzi, ha valaki elfogadja úgy a világot, ahogy van, és nem próbál meg győzködni senkit, bár az örök tanulás és kutatás szerintem erény.

      TT

      Törlés
  13. "Szerintem ez az Egész egy játék."

    Mások szerint meg egy Álom.

    VálaszTörlés
  14. Tudjátok fiúk, én is ide jutottam, hogy minél többet tudok, kiderül, hogy semmit sem. Ezért bosszankodom annyit az akármilyen vallások vezetőin akik saját tökéletességüket, és dogmáik ezer százalékos voltát hirdetik
    Olyan ez szerintem , mint az elefánt, akit 5 bekötött szemű ember elé vezetnek, és megkérdik, hogy tapogatás után írják le az elefántot. Aki az ormányt fogja az egy nagy csőnek véli, aki a farkát az egy vékony csőnek, aki a lábát az meg egy vastag hengernek. Mindegyik igazat mond, de hogy milyen az elefánt arra nem tudnak választ adni.
    Gondolatok rezgése, érzelmek rezgése stb. A világban minden mozgásban, változásban van. Evégett tartom úgy, hogy a dolgokat maga a mozgás a dinamika viszi előre, és nem a statikus dogmák.
    bea

    VálaszTörlés
  15. Ez is ki lehet, és honnan veszi ezt a sok butaságot?:))) http://www.youtube.com/watch?v=1xbZjX2qfw4&feature=related
    Sz.

    VálaszTörlés
  16. Hallottam már erről a nőről. Azok közül valók, akik a szeretetet hirdetik, és közben tömik a pénztárcájukat. Egy magát többnek mutató szélhámos. Kryon és társai, nyálas dalok, miknek köze nincs a szakralitáshoz. De nagyszámú a tábora.
    Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, mindenki indult valahonnan, mindenki úton van, és tart valahová.

      Bella

      Törlés
    2. Bea, köszönet a véleményedért, többet mondtál magadról mint gondolnád.
      Sz.

      Törlés
  17. Abba belegondoltatok, miért tudott Svájc független, semleges maradni a rendszerben? Hogyan lehetséges ez, hogy csak úgy ki tudja vonni magát?...miért is?.....Bajezid szerint ott őriznek valamit....a Szent Grált......dupla példányba még egy helyen,....... és meg kell nézni kik is alapították ezt a Svájcot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki az a Bajezid? Hol focizik? :)
      A múltkor megnéztem egy Kis Muck c. filmet, abban a szultán gonosz, ármánykodó tanácsadóját vagy nagyvezírit hívták Bajezidnek :)
      A kis Muck története, 1953 - youtube.com/watch?v=M1NIzBRHQLY

      Svájcon már én is gondolkodtam, keresgéltem is, de nem jutottam dűlőre.
      Ahogyan a jezsuitákkal kapcsolatban sem :)

      aszpirin

      Törlés
  18. Hinnye, Aszpirin, ipeg Te kérdezed?....hiszen mán irányítottalak arra az oldalra, szimbóleumokkal kapcsolatosan :))...nade lásd a szívemet esment mutatom a linket:

    http://paranormal.hu/plugins/forum/forum_viewtopic.php?9892.900#post_11360

    ja,..és paranormal.hu találkozó 02.25.-én, jelentkezni 20-ig:

    http://paranormal.hu/plugins/forum/forum_viewtopic.php?10116

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként a napokban én is éppen Spejbl bácsit és Hurvinyeket (is) néztem... :)

      aszpirin

      Törlés
  19. A"Szentek rendje" jezsuitáékról:1 és 2 rész

    http://www.youtube.com/watch?v=8UsUNKLTeKk&list=UU5WSNExfZvQmh0YKDFl3lIA&index=20&feature=plcp


    http://www.youtube.com/watch?v=f2PG_rFug9s&list=UU5WSNExfZvQmh0YKDFl3lIA&index=13&feature=plcp

    VálaszTörlés
  20. Aszpika, anyánk is befutott Bajeziddel:) Pedig nem is beszélünk pikáns dolgokról. És nem focizik XD. Mármint Bajezid. Gyere el és hallgasd meg 25-re szerveztek valami író-olvasó találkozót. Hívtak engem is, de még gondolkodom
    Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, nem is úgy kérdeztem ám! :)
      Megnéztem én ezeket az oldalakat anno, amikor valaki iderakta a linkeket, csak éppen nem voltam maradéktalanul elégedett az ott olvasott gondolatokkal, meg linkelt videókkal :)
      Úgy is mondhatnám, hogy egy ponton belefáradtam abban, hogy olyanokat nézzek, aminek az igazságtartalmáról éppenséggel nem vagyok meggyőződve :) Mivel azt vettem észre, hogy az én nézőpontomból szemlélve, ezek a videók többnyire csak a valóság egy-egy részleteit mutatják be, és nincsenek összhangban az általam eddig leghitelesebbnek vélt igazságokkal.
      Ezen kívül nehezen követhető számomra az a logika, ahogyan Bajezid tálalja vagy összerakja a gondolatait.

      Bocsánat, magamat is beleértve, ha ezen expresszióimmal valaki(ke)t megbántottam vagy minősítettem volna XD

      aszpirin

      Törlés
    2. meg csak sikerült rossz helyre is pósztolni.
      kettővel feljebbi névtelennek ment volna XD

      Törlés
  21. Nyomaszt, hogy sokat felejtek.
    Hogy az egykoron fontosnak hitt dologokról minap már nem emlékezem meg.
    Elenyésznek, elkorcsosulnak, elváltoznak, jelentőségüket veszítik, a feledés homályába merülnek, kívül kerülnek a figyelmem auráján.
    Közléskényszerben szenvedek.
    Nyomaszt a tudat, hogy közléskényszerben szenvedek.
    Nyomaszt a tudata annak, hogy tudatában vagyok annak, hogy közléskényszerben szenvedek.
    A gondolkodás nem habos torta!

    Na, csak demonstrálni akartam, hogy összevissza, logikátalan képekből felépített mondatokat én is tudok ám írni, ha kell! :)
    Bár jómagam, a tényekkel alátámasztott, alaposan körüljárt, részleteiben megismert és legfőképpen személyes tapasztalatokon alapuló világképeket részesítem előnyben...

    Hass, alkoss, gyarapíts és a Haza fényre derül! :)

    aszpirin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a jómagam és az a tényekkel közé nem kell vessző, különben mást jelent, mint amit írni akartam XD

      Törlés
  22. Te Bejjja, olyan aragorn szagod van!!!

    VálaszTörlés
  23. Ez okos! :)
    http://news.sportladen.com/wp-content/uploads/2011/11/olympia-london-2012.jpg

    VálaszTörlés
  24. Te névtelen Mantis, olyan moto-sz@rszagod van!!!

    VálaszTörlés
  25. Te névtelen postaszopó, én nem szoktam névtelenül írkálni.;)

    VálaszTörlés
  26. Szia Buko:)
    Jó volt olvasni Téged. Szeretve tanítjuk szeretni egymást. A dualitást feszegetve. Ami Egy volt hajdan sok tapasztalás után újra egy lehet. Hogy ez a semmibe tartás vagy a végtelenbe? Ezt most még csak érezhetjük a szívünk mélyén. Mert vektorálisan igaz kioltja magát az egy. Lehet ez egy olyan többletenergia, ami hegyeket mozgat?
    Sokan beszélnek szeretetről, de az ego irányítja őket. Mérlegelik a szeretetet. Mások a szerelmet tartják a legnagyobb energiának. Holott az jön feléget majd megy, rosszabb esetben átalakul gyűlöletté, közönnyé.
    A szeretet viszont állandó. A feltétel nélküli szeretetet kevesek érik el. Beszélnek róla, de nem élik meg. Én is csak tanulgatom, magam csillapítom.
    De enged meg, hogy megosszak veled egy mesét. Lehet hallottad már.
    Volt egyszer egy féktelen habókos királylány, aki belepusztult ha nem parancsolgathatott. Apja egy napon szörnyű haragra gerjedt, és elhatározta, megzabolázza gyermekét.Persze csak diszkréten. A királykisasszony elé lehetetlen feladatokat gördített, és az sokszor bele is sétált a
    veszedelembe. Teltek a napok, a hetek a királylány gőgje egyre csökkent. A feladatok alatt mindig ott állt mellette egy angyal. Kérdezte tőle a királylány.
    - Te vagy az aki nekem mindig segít?
    - Nem tudom mit képzelsz rólam, nem vagyok én senki.
    Az angyal folyamatosan tagadott, de egy idő után feleslegessé vált a kérdés és a tagadás is. A napnál is világosabb volt a megmentő szerepe.
    De azt a szeretetet ami az angyal kék szemeiben volt soha nem feledték, sem a szavak nélküli tettek jelentőségét.

    Bea

    VálaszTörlés
  27. "A világvallások mind hasonlót állítanak a teremtésről, és ezen az sem változtat logikailag, ha más-más nyelven teszik ezt. Az élet és az anyag nem keletkezhetett statikus dologból, mert ilyen nem is létezett soha. Sem akkor, sem napjainkban. (Csak a fejekben). Az Íge kiáradását is minden ősi vallás leírja, de magát az őslétezőt is, és csak a szűkagyú emberek csináltak ezekből antropomorf isteneket. Megalkották maguknak egy pantheon-nyi Istent a saját képükre és hasonlatosságukra. Mi ezt már háromezer éve is megmosolyogtuk a görögöknél. A paradoxnak ható kérdés tehát az, hogy akkor most az Isten lehet-e antropomorf? (Emberhez hasonlatos) Igen, az Isten lehet antropomorf. De akkor teremthet-e egy ilyen antropomorf Isten? Igen, teremthet. Az ember is teremthet, nemhogy az Isten. Mi akkor hát az Isten? Teremtmény. Mint az ember is. Minden amit látunk, a teremtés része. Minden. Jézusról gyakran prédikálják, hogy a megtestesült Íge. Az emberről vagy egy kaktuszról már nem nagyon mondanak effélét, pedig az is színtiszta igazság lenne. Csak a teljesség kedvéért idecitálom tanúnak az "eredeti" szövegeket.

    "1 "Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
    2 Ez kezdetben az Istennél vala.
    3 Minden õ általa lett és Nála nélkûl semmi sem lett, a mi lett.
    4 Õ benne vala az élet, és az élet vala az emberek Világossága;"

    "In the beginning was the word,..."

    "Im Anfang war das Wort"

    Ha további Biblia kiadásaimat is előkerestem volna, úgy megannyi másképpen szólt volna. Az angolban a Word primér módon szó jelentésű, és csak mellékesen jelent szentírást is. Ez a német szövegben Wort. A Word van közelebb az eredetihez, mert a World pedig világot jelent. A szó és a világ igencsak rokonok, és ha meggondoljuk, hogy a világ nálunk pedig világosságot is jelent... (gyújtsatok világot=gyújtsatok fényt) Ezt pedig a felső jobb (sárgás) részletben találhatjuk. Itt azt is világosan írja a szentkönyv, hogy Isten vala az Íge. Ez mindegyik fordításban hasonló. De mi az, hogy benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. ?

    Ha benne van az élet, akkor az Isten nem egy emberhez hasonló lény, hanem valami elképzelhetetlenül hatalmas dolog. Még akkor is, ha csak a Földön van élet. Mert az mind benne van?

    De ha ilyen nagy, akkor meg miért nem látjuk?

    Dehogynem látjuk! Buta vagy és nem figyeltél!! Ha minden Ígéből lett, akkor hol van az Isten? Hát mindenütt. Minden amit csak látsz; Íge. Vagy másképpen SZÓ, Word, Wort. A megtestesült szó nem más, mint az anyag. Persze ezt teljesen helyesen azonosították Jézussal (Isa) mert benne, a lelkében egy különleges térforrás tartózkodott. Egy isteni térforrás. Fény és térforrás mindenkiben van, de őbenne egy teljesen eltérő van. Van, mert most is közöttünk van. Testben. Ő a rendszerelőljáró, aki mindenki és minden felett áll, de nem emberi értelemben, hanem azért, mert Isten. Ez adja a dolgok feletti hatalmát, és nem kard, vagy atombombák. Az is belőle van. Mind. Nem valami összegyúrt emberi csont-vér és húspépből, hanem Ígéből. Ő az Íge elsője. Előbb létezett, és ezért a belőle keletkezett időrendszerek ura. "

    http://sapiens.ya.com/hunguru/ablak/ujablak33.html

    Egyre inkább az az érzésem, hogy a világ (WORLD) teremtése valóban a SZÓ-val (WORD), vagyis IGÉ-vel, vagyis HANG-al kezdődött. Nézzétek csak meg hogy viselkedik az "anyag" a hang hatására:
    http://www.youtube.com/watch?v=oCmGjD9j9bU&feature=player_detailpage#t=128s

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasgass ezen az oldalon egy kicsit TT, akkor megtalálod mindazt leírva, amiről már beszélgettünk.

      http://osnyelv.hu/osny0/hangok.html

      Egy kis ízelítő:

      "A kabbala eredetét tekintve - ahogyan ezt maga a kabbala írja - egyiptomi eredetű."

      De szó van itt hangmisztikáról is, amibe Aton nagyon is beleillik.
      Éppúgy, mint RÁ és az egész piramislakó csürhe.

      Ö.T.

      Törlés
  28. Én a krumpli-imádó vallás hívője vagyik. Szerintem is a világ teremtése egy HANG-gal kezdődött, még pedig a sültkrumpli sisergése HANG-jával a tepsiben. Bizonyítsa be bárki, hogy ez nem így van! OMMMMMMMMMMMMMMMMM

    VálaszTörlés
  29. Mózi, inkább írj egy cikket, akkor valahogy jobban megy a poénkodás. :)

    TT

    VálaszTörlés