2011. október 23., vasárnap

A Nagy Ember alkotta folyó...

Líbia legnagyobb ambiciózus projektje - az a vízvezeték hálózat, amely átadja az északi száraz területeknek az ország déli területei alatt található oázisokból az ipari tisztaságú ivóvízet. Független szakértők szerint, a világ  jelenleg létező  legnagyobb mérnöki projektje ez a vízügyi fejlesztés. A nyugati médiák szinte teljesen elhallgatták a projekt létezését, habár ez a projekt a világ legnagyobb beruházásai közé tartozik. A  munkálatok költsége összesen kb. 25.000.000.000 $
Kadhafi még   a 80-as években kezdett el dolgozni ezen a projekten  és a jelenlegi harcok kezdetéig gyakorlatilag be is fejezte. Fontos megjegyezni, hogy a beruházás felépítéséhez nem vett igénybe  külföldi hitelt. Ez a tény minden bizonnyal sokatmondó, mert a vízkészletek feletti ellenőrzés egyre jelentősebb tényező a világpolitikában. A jelenlegi háború Líbiában, talán az első igazi véres háború napjainkban az ivóvízért. Végtére, van is miért harcolni! Eme mesterséges folyónak a működési alapja a négy nagy víztározó,  Hamada, Kufra, Morzuk és Sirt, amelyek körülbelül 35 000 köbmérföld  artézi vízet tartalmaznak! Ez a vízmennyiség teljes egészében befedné a mai Németország területét  mintegy 100 méter mélyen. A legújabb vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy a líbiai artézi kutakból kinyerhető víz közel 5000 évre lenne elegendő.

Ezt a víz-projektet joggal nevezhetjük a  világ nyolcadik csodájának, mert a szállított vízmennyiség naponta 6.500.000 köbméter a sivatagon keresztül, ami elképzelhetetlen módon növeli az öntözött sivatagi területek méretét.
A projekt nem hasonlítható össze, a szovjet időkben  a közép-ázsiai gyapotföldek öntözése céljából létrehozott öntöző rendszerrel, ami végül az Aral-tó katasztrófájához vezetett. A fő különbség a líbiai öntözési projekt, és a szovjet öntöző rendszer között, hogy Líbia esetében az öntözésre használt víz szinte kimeríthetetlen földalatti vízforrásból származik, nem pedig egy sérülékeny felszíni víztározóból. A vízszállítás zárt rendszerben történik, 4000 mérföld hosszú acél csővezeték rendszerben jó mélyen a földbe ásva. Az artézi medencék vizét 270, több száz méter mélyen elhelyezett átmeneti tárolóba szivattyúzzák, és onnan továbbítják.  Egy köbméter kristálytiszta víz kitermelése a líbiai föld alatti oázisokból, -figyelembe véve a kitermelési és a szállítási költségeket is-  mindössze 35 Euro cent, ami nagyjából  hasonló egy köbméter hideg viz árához Oroszországban, például Moszkvában. Ha az európai országokban szokásos 2 Eurós köbméterenkénti vízdíjat nézzük, akkor a líbiai artézi forrásokban található vízmennyiség  durva becslés szerint is, több mint 60 milliárd Eurót ér (gondolom évente..). Egyetérthetünk abban, hogy egy ilyen nagyságrendű nyersanyag tartalék sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint a kőolaj.

A háború előtt, a mesterséges folyó 160.000 hektár földet volt képes vízzel ellátni illetve termékennyé tenni a mezőgazdaság számára, és délebbre, a Szahara területén itatni tudták az állatokat. És ami a legfontosabb, hogy a jó minőségű  ivóvíz eljutott a  nagyvárosokba, különösen a fővárosba Tripoliba.

Íme a legfontosabb dátumok a líbiai öntözési projekt történetéből, melyet 2008-ban a Guinness World Records elismert a világ legnagyobb projektjének  "The Great Man Made River" néven:
• 1983 október 3. - Összehívták a Líbiai Általános Népi Kongresszust és rendkívüli ülésen döntöttek a projekt finanszírozásáról
• 1984 augusztus 28, - Kadhafi leteszi a projekt alapkövét
• 1989 augusztus 26,- Az öntözőrendszer második szakaszának építése megkezdődik.
• 1989 szeptember 11, - az Adzhdabiya víztározó feltöltődik vízzel.
• 1989 szeptember 28, - a Grand Omar Muktar víztározó megtöltődik vízzel.
• 1991 szeptember 4, - az Al-Gardabiya víztározó feltőltődik vízzel.
• 1996 augusztus 28, - elindul Tripoli rendszeres vízellátása.
• 2007 szeptember -  Garyan városában is elérhetővé válik a vízellátás, ahol korábban évezredek óta nem volt víz..

Tekintettel arra, hogy a szomszédos országok, köztük Egyiptom is, szenved a vízhiánytól, logikus azt feltételezni, hogy a Szocialista Népi Közösség a víz projekt révén  jelentősen tudta volna bővíteni befolyását a térségben. Elkezdhette volna a zöld forradalmat a szomszédos országokban a szó szoros és átvitt értelmében, mert az öntözés lehetővé tételével a legtöbb észak-afrikai ország élelmiszer problémáját megoldotta volna, biztosítva Afrika gazdasági függetlenségét. És persze ennek a tervnek meg volt az alapja. Kadhafi aktívan ösztönözte az egyiptomi mezőgazdasági dolgozókat hogy a líbiai földeken dolgozzanak.

Ez a vízügyi projekt egy  igazi nagypofon lehetett volna az egész Nyugatnak, a Világbanknak és az  amerikai kormánynak, mivel ők csak azokat a projekteket támogatják jelenleg is, ami számukra jövedelmező mint pl. a  tengervíz sótalanítása Szaúd-Arábiában, mely költsége 4 dollár köbméterenként. Egyértelmű, hogy a Nyugat számára megéri fenntartani a vízhiányt - ezáltal a magas árat.

Figyelemre méltó, hogy Kadhafi múlt év szeptemberében tartott ünnepi beszédében azt mondta: "Most, hogy a líbiai nép nyilvánvaló eredményeket ért el, az Egyesült Államok fenyegetése megduplázódik!"
Ezen felül, néhány évvel ezelőtt, Kadhafi azt mondta, hogy a Líbiai öntözési projekt "a legsúlyosabb válasz Amerikának", aki folyamatosan azzal vádolja Líbiát hogy az szimpatizál a terrorizmussal  és támogatja azt az olajdollárokból." Elég sokat mondó az a tény is, hogy Kadhafi és a líbiai nép projektjét  a volt egyiptomi elnök Mubarak is támogatta. És ez biztosan nem véletlen, ahogy az sem, hogy Mubarak sincs már az elnöki székben...

A  topwar.ru nyomán.

Kapcsolódó írás: http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2011/07/nato-haborus-buncselekmenyek-libiai.html

47 megjegyzés:

  1. Én 1981-ben láttam élőben Kadhafit. Akkor még fiatal voltam és bérelhető chauffeur/fegyveres testőr/személyes titkárként dolgoztam, hogy fizethessem egyetemi tanulásomat. Svájcban történt, ahol Kadhafi meglátogatátta az akkori szaudi öreg királyt, aki hónapokat szokott tölteni minden évben a genfi palotájában. Én a szaudi király svájci személyzetéhez tartoztam. Kadhafi megérkezett a repülőtérről, a király kiment eléje a palota peronjára, hogy a szokás szerint méltóan fogadja őt. Kadhafi hozott egy ajándékot a királynak: egy ketrec líbiai zöld almát abból a termésből, ami a már néhány helyen működni kezdett öntözőrendszernek volt köszönhető. Közel álltam Kadhafihoz és jól láttam az arcán, hogy milyen nagy büszkeséggel adta át a királynak ezt az ajándékot, aki szintén nagy tisztelettel vette át, hiszen mindketten a sivatag fiai voltak és számukra nem volt nagyobb kincs a világon, mint a víz és a víz által megtermesztett élelem.

    Néhány hónappal ezelőtt, Kafhafi egyik -azóta szintén meggyilkolt- fia kijelentette, hogy nem is annyira az olajat akarja elrabolni a Nyugat Líbiától, mint azt az édesvízi tengert, ami a líbiai sivatag alatt rejlik és ami az éhező Afrikát is el tudna látni élelemmel a későbbiekben, amennyiben nem a nyugati multinacionális cégek kezébe kerül... Ezért a vizért (is) kellett hát meghalni Kadhafinak és fiainak meg persze sok ezer líbiainak a nemzetközi bankárdinasztiák által távirányított nátós bombák és fosztogató "iszlamista" hordák (a "patkányok", ahogy mondta Kadhafi) által kiszabadított pokolban. Nyugodjanak békében.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Hillary Clinton (akit egy orosz újságcikk "emberarcú szarkupacnak" nevezett nemrég, ha jól emlékszem): "We came, we saw, he died" ("Jöttünk, láttunk, meghalt")... aztán röhög is hozzá: http://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y Ez az "új világrend" igazi arca gyerekek: a morális pöcegödör. Ezt a "világrendet" szolgálják a "mi" politikusaink is.

    mm

    VálaszTörlés
  3. mm.

    Elismerve személyed meghatározó pozitív hatását is a honlapra, tetszik nyílt visszatérésed.
    Tulajdonképpen hiányoztál, mert időnként jó alkalmat tudsz teremteni a más szempontok ismertetésére, így örömmel üdvözöllek.
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  4. A NATO-nak egyik első célpontja ez a vízvezeték volt majd a vezeték csöveket gyártó üzemet bombázta le. Ez egyértelmű ENSZ határozat megszegése volt, felhatalmazásuk mindössze a légtérzár betartatása volt. A világ tétlenül nézte a gyilkosságokat. Egyedül Hugo Chavez volt az aki mindvégig kitartott Gadhafi mellett. Igaz Putyin egyszer megkérdezte, hogy ki hatalmazta fel a NATO t Gadhafi meggyilkolására, de aztán semmi több. Jól időzítettek, jövőre választások lesznek Oroszországban és nem lett volna tanácsos egy világ botrányba keveredni, de akkor is.

    A tétlen szemlélődésnek nagy ára lesz még egyszer.

    VálaszTörlés
  5. piskóta, nanana, aztán holnap nehogy ismét cionügynökprovokátor stb legyen :-))Á.

    VálaszTörlés
  6. Putyin nem fog semmibe sem keveredni, mert ugyanaz folyik ott, mint itthon... csak pár év különbséggel. Ott is egy bábkormány működik, gondolom itt is az Orbánék bevezetnek egy olyan kiegészítést az Alkotmányba, amely garantálja nekik a folyamatos hatalmat, habár a mostani módosítások pont erre utalnak. Jelenleg Oroszországban szinte nulla a gyártási kapacitás és sok mindent importálnak - ua. itthon. Putyin jelenleg épít magának egy kastélyszerű nyaralót egy nemzeti park közepén, hogy télen kényelmesen mehessen síelni és más ne zavarjék az úri dolgában. Vagyona óriási, Ábrámovics és a többiek elbújhatnak mellette, hát igen nagy ára van annak, hogy az orosz népet tönkretegye (ha Napóleonnak és Hitlernek nem sikerült). Jelenleg ott tart, hogy Oroszország népessége 5.000.00, nem tévedés 5 millióval kevesebb lett mindössze pár év alatt. Erős bevándorlás - migráció folyik most is, főképp kaukázusiakból. Mindennapos az orosz ember halálra verése - meggyilkolása kaukázusikkal. Ezek a "csukmek"-ek nem tartják be az orosz törvényeket és azt tesznek, amit akarnak. Hasonló a helyzet az itteni cigánysággal. Líbia után jön most Szíria, Irán és utána végre jöhet Oroszország. Azzal teljes lesz a hatalom...

    VálaszTörlés
  7. Tudtam én, hogy mm visszatér előbb-utóbb.

    Legszörnyűbb az, hogy a Líbiaihoz hasonló helyzet nálunk is megtörténhet bármikor, szintén az édesvíz készletünk miatt. Bár jelenleg "csak" az ásványvíz palackozása történik Izraelbe fű alatt( nem egy ismerőstől hallottam már, hogy Zalaegerszegen is csinálnak ilyet).

    VálaszTörlés
  8. Az egyik barátom szerint, aki eredetiben tudja olvasni az orosz blogokat, Oroszországban ugyanaz zajlik, mint ami Magyarországon: a termelő ágazatok lerombolása, a zsíros falatok lenyúlása, és egyes külföldi érdekek kiszolgálása.
    Közülünk sokan Putyinban bíznak, de a helyzet sajnos nem ad okot bizakodásra, az orosz "alternatív blogtársadalom" Putyint is a pénzhatalom bábjának tartja. Az állami pénzek nagyobb része magán zsebekben landol, ijesztően kettészakadt az orosz társadalom is.

    Az USA és a NATO próbálkozásai egyre nyíltabbak, és egyre szemtelenebbek, de mivel senki nem emeli fel a hangját, ezért úgy érzik, hogy "belefér".. Mi köze az USA-nak vagy a NATO-nak a különböző szuverén országok belső ügyeihez? Vagy talán a demokrácia nevében szabad gyilkolni? No persze a terrorizmus elleni harc köntöse alá sok minden belefér, de a magam részéről úgy látom, hogy egyetlen igazi terrorista létezik ma a világban, és ez maga a háttérhatalom, ami vagy az USA, vagy a NATO, vagy az ENSZ, vagy pedig az antiszemitizmus függönye mögül gyilkol ártatlan embereket.

    Egyébként többek szerint Kadhafi Chavez vendégszeretetét élvezi, és csak az alteregója halt meg. Bonyolult dolgok ezek...

    VálaszTörlés
  9. velorex
    "
    Egyébként többek szerint Kadhafi Chavez vendégszeretetét élvezi, és csak az alteregója halt meg. Bonyolult dolgok ezek..."

    Sokkal nagyobb volt Ő attól mintsem így legyen. Elárulták.Á.

    VálaszTörlés
  10. http://www.youtube.com/watch?v=WWt_8e-Aj8Y
    http://www.allnews.xxxmthai.com/?p=338939

    Két megrázó esemény, vessétek össze , ide jutott az emberiség, mindent a GDP-ért.Á.

    VálaszTörlés
  11. Árpi, erre nem találok szavakat. Erre nincs magyarázat, megérdemli az emberiség a sorsát...

    VálaszTörlés
  12. Nincs rosszabb reklám Kína számára, mint ez a szörnyű videó. Jó pár évvel ezelőtt voltam egyszer Kínában ahol kizárólag kínaiakkal éltem pár hetet (hívatalos tolmácson keresztül kommunikáltunk) és már akkor láttam, hogy mennyire másképpen működik az átlag kínai ember az átlag európai emberrel szemben. Az egyik ilyen különbség az, hogy a kínai ember jóval kevesebb empátiával rendelkezik, mint az európai. Sőt, valamennyi szadista hajlamot is véltem látni sokukban bizonyos helyzetekben. Magyarán, piszokul "kegyetlenek" tudnak lenni. Ennek ellenére nem összehasonlíthatók az általunk ismert pszichopatákkal (pl a nőstény Clinton), mert nagyon is képesek szeretni egymást a családon belül vagy ha kialakult egy igazi baráti kapcsolat. Egy könyvet lehetne írni ezekről a különbségekről. Nehéz dolog számunkra elfogadni bizonyos különbségeket, de ez van és ettől még nem lehet mondani, hogy mi "jobbak" lennénk, hanem csak azt, hogy mi több empátiával működünk általában. Kínai ismerőseim szerint, ez az empátia dolog egyébként kezd változni a kínai társadalomban, különösen a keresztény kínaiak soraiban. A jövőben az emberiség találkozhat "földönkívüli" civilizációkkal is, akik közül lehetnek hozzánk képest nagyon kegyetleneek vagy ellenkezőleg nagyon empátiásak. Nem könnyű dolog elfogadni azt, hogy mások másképpen működnek. Egy dolog biztos, nem szeretnék háborúzni Kína ellen, ne tudja senki mire képesek a legyőzött ellenséggel...

    mm

    VálaszTörlés
  13. Mondanám még, hogy a hozzánk képest a "csökkentett empátia" mód nem csak a kínaiakra vonatkozik, hanem az ázsiaiakra úgy általában, az indiaiakra és különböző amerikai ősi kultúrákra valamint a "Fekete Afrika" jó héhány népeire és még az északi sarki népekre is. Empátia szempontból a fehér ember ezekkel szemben jóval fejlettebb. Mint minden alapvető emberi jellemző, az empátia színtben valószínűleg van szerepe a genetikának és a kultúrának is vagyis a kettőnek együtt.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Aztán még valami. Ami a nyugati (fehér) embert illeti, a legtöbb gyakorló pszichológus egyetért abban (én magam is látom), hogy az elmúlt 2-3 évtized során mind Európában, mind az USA-ban a fiatalok általában kevesebb empátiára képesek, mint a szüleik...

    mm

    VálaszTörlés
  15. Velorex, magam is amondó vagyok, hogy Kadhafi egyik alteregóját kaphatták el. Itt van két azonos fotó, egyiken egy nem arab férfi fej, másikon pedig Kadhafi:
    http://jovonk.info/2011/10/21/kadhafi-ismet-hanguzenetet-kuldott
    + bizonyíték, hogy egy nappal korábbi a videofelvétel a Kadhafi elfogásánál. A legelső világot bejárt videón egy ép arcú férfit élesztenek orvosok, míg a későbbieken már csurom (fejsérüléses) véres férfit mutogatnak.

    Az biztos, hogy tudták, Kadhafi nincs már Líbiában, hiszen egyik fia irányította harcokat a megszállók ellen akit állítólag ugyanaznap megöltek. Érdekes videó, melyen a fiú sérülten elfogóival szinte kedélyesen beszélget, iszik, cigizik: http://www.youtube.com/watch?v=OQPQ4prXWIo&feature=related majd ezt a halotti képet mutogatják róla: http://www.youtube.com/watch?v=ckZWAJGb3qk&feature=related&skipcontrinter=1
    Feltehetően feláldoztak két alteregót (apát és fiát), hogy véget vessenek a további vérontásnak, bombázásnak, károkozásnak és jól megvezették a "nyugati gonosz banyát" ahogy az arabok Clintonnét nevezik.
    Kata

    VálaszTörlés
  16. Árpád!

    "piskóta, nanana, aztán holnap nehogy ismét cionügynökprovokátor stb legyen :-))Á."

    Erősen remélem, hogy Te sem tudsz kibújni a bőrödből, magam meg már régen leírtam, hogy az enyém egyenesen rám-száradt, rám-aszalódott!
    Az ügynök , az ügynök, nincs kiugrás...
    Magam is ügynöknek tartom magam: a "magyar ügy" ügynökének, legalább is törekszem rá. Ezt is már leírtam.
    Annak ellenére, hogy Golda Meir kimondottan az emberiség ellenségének bizonyult, -csak úgy, mint Izrael többi vezetője-, nagy tisztelettel ismerem el Izrael érdekében kifejtett kiváló teljesítményét!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  17. Velorex, gratulálok a cikkhez, valóban egyik fő támadási ok a hatalmas édesvíz készlet elbitorlása.
    Kata

    VálaszTörlés
  18. Felesleges rossz példáért Kínához fordulnunk...
    Hasonlóan mi is eltűrjük, hogy emberek ezreit lehessen az utcára-zavarni, eltűrjük, hogy elvegyék otthonaikat, s eltűrjük, hogy magukra gyújtsák, magukra robbantsák, vagy éppen magukat égessék, eltűrtük, hogy nincstelenné tették az országot..!
    Eltűrtük, eltűrjük, hagyjuk, hogy az élet-halál súlyú gondokat, problémákat is, a szőnyeg alá söpörjék: "No problem!", "No comment"
    Építjük az "Új-Magyarországot" vagy éppen "fel- vagy megújítjuk", holott a régi sokkal jobban működött, de azt felejtsd el!
    Ezek a tények, s nem egyéni depressziós rémkép!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  19. Gyula, köszi a bókokat de hadd mondjam még egyszer (utoljára): nem vagyok sem zsidó, sem cionista ügynök. Ha valaki ilyennel akarsz csevegni, attól tartok hogy tovább kell keresned.

    Kata, nem lehet teljesen kizárni hogy egy Kadhafi hasonmást nyiffantottak ki (mint ahogy Saddam Hussein és bin Laden esetében sem) de mindenesetre még van egy élő fia aki egyelőre folytatja a harcot líbiában. Az a másik fia akit most szintén meggyilkoltak, nem igazán "kedélyesen" beszélgetett a gyilkosaival: ha jól megnézed a videót látni fogod hogy a vége felé rá is köp arra, aki a kamerát tartja. Állítólag nem volt valami nagyon bölcs ember de tuti hogy tökös volt. Ami Kadhafi halálát illeti, a kínaiaknak és az oroszoknak látszólag nincs kétségük róla és szerintem jó informátoraik vannak mindenütt.

    mm

    VálaszTörlés
  20. Kadhafi egyik fia -Seif al Islam- még életben van. Az az érdekes, hogy ez a fickó nagyon jó kapcsolatban van már évek óta a brit Rothschildokkal és most úgy tűnik, hogy a nemzetközi bankárok (akik mind Rothschildék rokonai és egyben alattvalói is) azon iparkodnak, hogy választások legyenek Líbiában és, hogy ez a fickó legyen a következő líbiai elnök... Ettől fogva elképzelhető, hogy Kadhafi és a többi fia sem halt meg, hanem valahogy beleegyeztek abban, hogy Seif -mint a nemzetközi bankárok embere- vegye át a hatalmat Líbiában. Ugyanis, ha Kadhafi tovább harcol (amihez persze életbe kellett volna maradnia, ami nem lett volna olyan könnyű), bizony lett volna esélye legyőzni a "patkányokat", hiszen ezek semmire sem voltak képesek a NATO bombázásai nélkül, a NATO pedig különböző nemzeti politikai okok miatt nehezen tudta volna még sokáig éjjel-nappal bombázni a líbiai városokat és egyben civil lakosságot.

    mm

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok,

    Ez - szerintem- egy nagyon jó videó:

    http://www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s&feature=player_embedded

    Főoldalra is fel kéne tenni akár.

    Velorex én veled értek egyet abban, hogy jelenleg Orbán Viktor és a kormánya lenne képes a lehető legtöbbet megtenni értünk és a jobbik csak utána jön. (Egyelőre még nincsenek pozícióban úgyhogy jelenleg sok mindent nem tehetnek)

    Drábik egyre jobbakat mond. Egyre jobban tetszik.

    Nem hiszem, hogy "ügynök", stb. És mindegy, hogy ügynök-e. Teljesen érthető és világos amit mond.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  22. Törökországban pedig soha nem látott földrengés volt. Ennek az eseménynek az esetleges összekapcsolása Erdogan utóbbi időben tett tevékenységeivel, nyilatkozataival már a háárpolás kategóriája, az pedig a postaimre-kör feladata.

    TT

    VálaszTörlés
  23. Velorex!
    Köszi ezt az érdekes írást.Örömmel látom hogy egyre többet vagy jelen ismét a blogon.
    Üdv újra a fedélzeten!

    VálaszTörlés
  24. Ez is egy jó poszt :

    http://tudatbazis.hu/star-wars-mitosz-es-valosag

    POZITÍV :D

    És mindig is az egyik kedvencem volt a Star Wars. A mátrix mellet a másik kötelező film amit érdemes többször is megnézni a "burkolt" üzenetek miatt.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  25. Friss hír, hogy tömegsírokat találtak Sirte városába az emberjogi védők és hogy a gyilkosok a lázadók voltak, nem Gadhafiék. Amerika és EU vizsgálatokat akar, mint fogalmaztak a lázadók törvényen felülinek képzelik magukat. Érdekes, hogy ezt eddig nem nehezményezték. Világosabb a napnál, hogy elvégeztették a piszkos munkát a naiv lázadókkal, de túl sokan akarnak a húsos fazék közelébe kerülni, de ezekre a poziciókra már megvannak a NATO jelöltjei, most ki kell szórni a túljelentkezést. Á.

    VálaszTörlés
  26. Árpi, szerintem nagyon jól látod. Most, hogy a "patkányok" megszerezték a sajtot (állítólag nagyon sokan ott hagyták a fogsorukat ebben a kalandban), kezdenek feleslegessé válni. Lehet, hogy éppen Rothschildék jó barátjának, Seif al Islam Khadafinak szánják a sajtot, de mindenképpen olyanoknak, akik hajlandók puszta bábként szerepelni csak a következőkben. Véleményem szerint ez nem fog menni, mert az iszlamistákkal és a megfosztás előtt álló líbiai törzsekkel egy olyan szellemet szabadítottak ki a palackból, amit nem lesz könnyű visszatuskolni.

    mm

    VálaszTörlés
  27. mm. akárhogy is lesz a halandó polgár ebből nem tud jól kijönni, ők fogják meginni a levét annak, hogy időben nem álltak ki vezetőjük mellett, egészen biztosra veszem, ha Gadhafi győzött volna, azonnal átadta volna a hatalmat valamelyik fiának, de még mindig jobban jártak volna mint így.Hamarosan a vízvezeték magán kezekbe kerül, koncessziókba, mint nálunk az elkészült autópályák, (pl.M5), utána meg lehet fizetni mindenért. Valahol Gadhafi hibája is lehet, hogy kellőképpen nem készítette fel a lakosságot, bár senki sem lehet próféta saját hazájában.Á.

    VálaszTörlés
  28. Árpi, valóban K. azt gondolhatta, hogy a NATO nem meri bombázni az országot, mert ilyesmit mindig megvétozhat Kína és Oroszország. Ezek meg is vétózták az ENSZ-ben, de a NATO akkor bombázott és sem Kína, sem Oroszország nem tehett semmit. A NATO bombái nélkül semmiféle "felkelő" horda nem jelenthetett volna veszélyt K-nak. Ami most Líbiában történt, megtörténhet mindeütt Közép-Ázsiában, ahol eddig orosz vagy kínai érdekek érvényesülnek és ezért mostantól már halál komolyan egy Kelet-Nyugat fegyveres nagy összecsapás felé haladunk.

    mm

    VálaszTörlés
  29. "mostantól már halál komolyan egy Kelet-Nyugat fegyveres nagy összecsapás felé haladunk."

    Mi meg itt csücsülünk a kettő között pont középen.

    TT

    VálaszTörlés
  30. http://kuruc.info/r/4/87086/

    Árpi, erre gondoltál?

    VálaszTörlés
  31. Így van TT, mi a nagy bunyó kellős közepén találnánk magunkat: Közép-Európa egy "ütközőzóna" a NATO számára, mivel az európai célpontok felé haladó orosz logisztikai rakétákat a közép-európai nátós "rakétapajzs" bázisokról lennének kilőve, azaz az interceptált orosz nukleáris rakéták a fejünk felett robbannának fel.

    mm

    VálaszTörlés
  32. Ááá, szerintem azt nem hagyná az MNFK, Mózi.

    TT

    VálaszTörlés
  33. Mindezt persze nagyon jól tudja a magyar politikai elit, beleértve a Jobbikos vezetőséget is. Ezért, egész biztosan készen áll már az a nagy földalatti bunker rendszer, ahol a kedvenc politikusaink, milliárdosaink és egyéb jelentős kazáraink, valamint az őket szolgáló kis nép (orvosok, kommandósok, szakácsok és egyéb lakájok) menedéket találnak ameddig (elvileg csupán hónapok kérdése) a felszínen elviselhetetlen lesz a radioaktivitás és a madmaxos hangulat. Ez a bunker rendszer valszeg Budapest közelében van, de úgy tűnik hogy ez az egyik legjobban őrzött titok nálunk manapság, hiszen hívatalosan nincs is ilyen (valóban csak a pórnép számára nincs). Mivel persze nem szereplek a bunker vendéglistáján, nem is tudom hol van a bejárat.

    mm

    VálaszTörlés
  34. Nem baj, Mózi, csak rettegjenek ott a föld alatt a férgek, amíg mi fényben sütkérezve megvárjuk a Foton-öv érkezését, és a vele járó 2012-es felemelkedést.

    TT

    VálaszTörlés
  35. mm,
    több híradás volt már a Budapest területe alatt található bunkerekről, amiből több tucat van, a Metrót nem számítva. Persze ezek zárva vannak, és adott esetben valószínűleg zárva is lesznek a nagyközönség előtt.
    http://www.freeweb.hu/budapestibunkerek/index.html
    Lehet hallani több vidéki földalatti építkezésről, és Erdélyben is történik valami a föld alatt Csányi mester megrendelésére...

    VálaszTörlés
  36. TT, gyanítom, hogy egy nukleáris villanás hamarabb "tisztítja meg" a földet, mint a foton öv... Egyébként a Föld eddig is jól elvolt, és eztán is jól meglesz attól függetlenül, hogy az idióta emberiség mit művel. Földanya majd kiheveri a tékozló fiai tevékenységét, és életet ad valami másnak ha eljön az ideje, mert a föld történetében a jelenlegi emberiség csak egy rossz pillanat...

    VálaszTörlés
  37. Velorex, azt tudom hogy Pesten a 7. és a 13. kerület alatt (de talán ennél is terjedelmesebb a rendszer) egy nagyon nagy földalatti rendszer van ami hívatalosan nincs is feltérképezve. A második vh alatt sok zsidó és dezertáló katona rejtőzködött ott és egy túlélő mesélte nekem, hogy egy egész földalatti világ van ott aminek csak a peremét látták a rejtőzködő zsidók és katonák. Nem lepődnék meg ha a fő bejárat éppen a zsinagóga alatt lenne mivel ez egy egy állandóan védett terület. Mindenesetre Budapesten kell, hogy legyen ez a nagy bunker a magyar elitek számára, hiszen szükség esetén talán kevesebb mint egy óra állna a rendelkezésükre mielőtt kitörne a pokol és ennek a csoportnak a legtöbb tagja Budapest környékén található. Az is valószínű, hogy a bejáratok bizonyos épületek pincéjéből nyílnak, ahol szükség esetén különböző módszerekkel el is lehet hatékonyan rejteni őket miután a "vendégek" bevonultak.

    mm

    VálaszTörlés
  38. No igen, ahogy eddig is, mélyben és levegőben lesz a patkányinvázió. Parlament előtti „mélygarázst” mégis megépítik, holott 1-2 éve még „akadályozták” az engedélyeket, mint kiderült: Kossuth szobrot is cserélnek a Kossuth téren. Parlamenttel szemben, helikopter le- ill. felszálló pályát építenek, de lehet, hogy már kész. Mindezeket a polgári védelem címén közpénzből valósítják meg, melyek majd pont a polgároknak és a köznek nem nyújt menedéket, ha szükség lenne rá. Sziklakórházat is, mely eddig múzeumként funkcionált, az utóbbi évben „számolták fel”, mert költséges múzeumként fenntartani.

    Érdekes hír: még véletlenül sem azok rettegnek/halnak bele alteregó Kadhafi kivégzés/lincselés látványába akiknek szánták, hanem pont Mubarak akit már kipipáltak a megszálló terrorállamok: Russia Today: Mubarak szívrohamot kapott Kadhafi halála láttán (Videó) http://www.oroszhirek.hu/politika/1/vilag/2075-russia-today-mubarak-szivrohamot-kapott-kadhafi-halala-lattan-video
    holott a szír, a kínai elnököt, és Vlagyimir Putyint fenyegette John McCain szenátor. http://jovonk.info/2011/10/21/putyint-fenyegeti-az-amerikai-szenator

    Kata

    VálaszTörlés
  39. Így élt Kadhafi, a vérengző diktátor aki kirívó luxusban fetrengett: http://www.dailymotion.com/video/xlv31b_le-diable-selon-l-otan-kadhafi-chez-lui_news#from=embediframe

    Azóta, a felvételen látható kis gyerekeket (Kadhafi unokái) a nátó bombák darabokra szaggatták.

    mm

    VálaszTörlés
  40. "Minden idök hadtörténelme legnagyobb támadása alatt állok....

    ...hogy elvegyék hazám szabadságát, elvenni az ingyenes lakhatást, ingyenes orvosi ellátást, ingyen oktatást, ingyenes élelmet, hogy mindezt a rabszolgaság amerikai stilusa váltsa fel.... "

    Nincs más választásom, mint hogy álljak a helyemen és ha Allah ugy kivánja , meg fogok halni...

    Nem kivánok meghalni, de ha erre van szükség...

    "Legyen ez a végrendelet üzenet a Világnak..."

    Mu'ummar Qaddafi, 2011/05/04

    http://boldogsagakadalya.nolblog.hu/archives/2011/04/14/Kadhafi_zenete/

    mm

    VálaszTörlés
  41. Ha valaki képes rá, érdemes magyarra fordítani Kadhafi utolsó üzenetét a világ felé: http://www.sott.net/articles/show/236651-Message-From-Muammar-Gaddafi

    mm

    VálaszTörlés
  42. Kadhafi halhatatlanná vált azáltal, hogy megölték. Példaképe lesz mindazoknak akik az elnyomás és kifosztás ellen küzdenek. Simon Bolivár szintjére emelkedett. K.Á.

    VálaszTörlés
  43. mm.küld egy emailt és visszaküldöm a fordítást.Á.

    VálaszTörlés
  44. Egy csodálatos videó Kadhafiról:
    http://www.dailymotion.com/video/xlv31b_le-diable-selon-l-otan-kadhafi-chez-lui_news?start=2#from=embediframe
    A mindennapi életben a "brutális diktátor", körülvéve hihetetlen luxus és brutalizing kisgyermekek .. (sott.net)
    Kata

    VálaszTörlés
  45. "a mai parlamentből nem indulhat ki a magyar politika megújhodása. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bármely pártban nem lehetnek egyének, akik az új szervezkedés számára hasznosak lehetnek. De a mai parlament egyik pártja sem lehet az egyetlen egészséges és jövőt jelentő magyar politikai szervezkedés magva. Hiszen a mai kormánypártot éppen az tartja fenn, hogy az ellenzéki pártok nála is kockázatosabban rosszabbak."
    tudjátok ki írta ezeket a szavakat?
    Szabó Dezső
    és mikor? - 1928-ban!
    lehet,hogy ez a beírás nem a témához szól, de mint tudjuk minden mindennel összefügg...
    az Ezredest meggyilkolták/meggyilkoltatták...miért?
    a 60 tonna arany miatt, amit Londonban helyezett el, és elsikkasztottak/elloptak tőle, s hogy ez ne derüljön ki?(mint hírlik, az olajat kizárólag aranyért adta, s a legkevesebb 60 tonnával tartoztak, amit haza akart szállíttatni Londonból - de ez is csak virtuális arany volt, s hogy ez ne derüljön ki?...) azért a fantasztikus és kivitelezett tervért, amivel egész Líbiát ellátta (szinte ingyen a felhasználók számára) ivóvízzel?
    mi az amivel kies hazánk rendelkezik,s mint tudjuk kedvenc ellenségeink már régóta szomjaznak rá? - igen! az ivóvíz!
    és kik azok, akik mindenben kiszolgálják kedvenc ellenségeinket? a politikai elit - mindegy ki van hatalmon!
    úgye - már nem is látszik annyira távolinak az idézet, amivel indítottam...
    dodopapa

    VálaszTörlés
  46. Egész felüdülés ezt itt olvasgatni pl. a NOL után.

    VálaszTörlés