2011. október 31., hétfő

Lopott idő...

Egy filmre szeretném felhívni a figyelmeteket. A történet a közeli jövőben játszódik, ahol az emberek egészségesek, úgy vannak "megtervezve", hogy 25 éves koruk után nem öregszenek. Nagy ára van viszont a lehetséges "örök életnek"... Aki betöltötte a 25. évét, kap egy évet, amit a testébe beleépített számláló regisztrál. Akinek elfogy az ideje, annak megáll a szíve és meghal.
Pénz és bankkártya nincs, mindenért idővel fizetnek az emberek, ami levonásra kerül a hátralévő idejükből, illetve időt kapnak a munkájukért. A széles tömegek folyamatosan néhány nap vagy néhány órai idővel rendelkeznek, és fizikailag is futnak az életükért, miközben vannak gazdag  időmilliárdosok, akik gyakorlatilag végtelen ideig élhetnek. Bár egy sci-fi filmről beszélünk, amiben vannak jócskán túlzások is, de a lényeg benne van.
Ma is idővel fizetünk mindenért, ha bele gondoltok. Mi más lenne az adófizetés, a kamat fizetés, mint a munkával töltött időnk (gyümölcsének) eltulajdonítása anélkül, hogy kapnánk érte valamit. Nézzétek meg a filmet ha tehetitek, nagyon elgondolkodtató.
A főgonosz időmilliárdost véletlenül Weis-nek hívják, de akad egy kis probléma a lányával, és kiderül az is, hogy vannak még nagyobb urak is...

A gazdag örökké élhet, a szegény meghal fiatalon...



17 megjegyzés:

  1. A gazdag sokáig élhet, a szegény fiatalon halhat." Mi ebben a sci-fi? Ha megjelenik a piacon az a szer, amivel le lehet lassítani a biológiai öregedést, az csak fokozza majd a helyzetet, de lényegében nem változtat sokat rajta. A nagyon gazdagok egyébként ma is mindenféle "regeneráló" kezeléseken mennek át rendszeresen és ezek a kezelések javarésze emberi abortuszokból vagy születéskor meghalt csecsemőkből kivont selytekre alapszik.

    VálaszTörlés
  2. A havi internet számlám 3 óra, a havi nagybevásárlás 30 óra, egy családi ház 20 év. Nem is sci-fi ez a film, ha jobban bele gondolok...

    VálaszTörlés
  3. Csupán az benne a scifi, hogy meghalsz ha elfogyott az időd. Igazán ez is megvan már, mert ha "elfogyott az idő" vagyis teljesen fizetésképtelen vagy, Magyarországon nyomban hajléktalanná válsz és akkor, ha nem halsz meg azonnal, már igazán nem sok időd van hátra, mielőtt elvisz egy tüdőgyulladás, megfagysz egy bokorban vagy kivégez valamelyik navajonki maffia amely a hajléktalanoktól beszedett "védőpénzre" (amit koldulással lehet csak megszerezni) szakosodott.

    mm

    VálaszTörlés
  4. Lázár Jani újvilágrendi eftás nem megmondta? "Akinek nincs semmije, az annyit is ér."

    VálaszTörlés
  5. Miért is ne harcolna a rovásírásért, a hajléktalanok sorsának a megkönnyebülésért úgyis harcolnak a navajonkik: http://kuruc.info/r/35/87388/ Hogyan írják rovás betűvel "éhezett-e már valaha életében Szegedi Csanád?".

    VálaszTörlés
  6. Ha valaki nem tud mi kezdeni a rábízott hatalommal, akkor elkezd "kényszercselekedni".. Persze az is lehet, hogy ez tudatosan megtervezett PR akció. Nem látok rá sok esélyt, hogy az elkövetkezendő évszázadokban rovás írással készülnek majd a napilapok, inkább hasonlítanak számomra a rovásírott helységnév táblák egy rezervátumok határait kijelölő táblákra.
    Az egész történetben az a legszánalmasabb, hogy a magyar népesség 99,9%-a nem tud rovást olvasni, ergó teljesen értelmetlen ez a projekt.
    Az időnk meg fogy...

    VálaszTörlés
  7. "PR", az meglehet, a szokásos politikai marketing, de ezzel az erdélyi/felvidéki magyarok számára szervezett rovásírás túrákkal a Jobbik főleg az EU malmára hajtja a vízet, mert az "autonómiát" forcírozza. Sokan azt hiszik, hogy Erdély/Felvidék "autonómiája" a Magyarországhoz való visszacsatolást jelentené, de ez nem igaz, az EU csupán uniós "régiókat" akar létrehozni és ezért is örülne annyira pl egy cigányisztánnak, ami Magyarországból és Szlovákiából egyaránt egy darabot kiszakítana.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Aztán, ha közben tovább tönkremegy a cionista állam és több százezer zsidó települ át onnan Magyarországra, naná hogy nekik is lesz saját "autonóm" kis területük (valahol Zalamegye és Somogy között?), ahol jól meg lehet művelni a földet. Az átlagos jobbikos szavazó azt hiszi, hogy csak Romániától, Szlovákiától és Szerbiától lehet elszakítani "autonóm" területeket, de azt már nem, hogy Magyarországtól is. Pedig, ha beindul a folyamat, nem tudjuk már leállítani Magyarország határainál.

    mm

    VálaszTörlés
  9. És ha már "autonóm" területek jönnek létre jobbra-balra, naná hogy a kínaiak is sorba fognak állni és nagy örömmel be is települnek szép számban annak cserében, hogy megveszik a magyar államkötvényeket (vagyis kamatra pénzt adnak kölcsön, amit nyomban át is utalunk majd másoktól felvett hitelek törlesztésére).

    mm

    VálaszTörlés
  10. Elég legyen már a kibaszott vannyogásból, mi a megoldás?!

    VálaszTörlés
  11. Szóval munkával lehet hozzzájutni az "időhőz"...hmmm vajh uzsorásék mennyi időt kapnak a melóért???? merthogy munkáért aligha az tuti...vagy megveszik???? mint az "eftárs"
    De ha nincs kitől elorozni akkor????

    Nem is olyan rossz módszer ugyanis errefelé a mifajtánk dolgozik ha van meló...emlékxem még 10 éve is volt 2-3 munkahelye is a mifajtánknak hogy 1ről a 2 re jusson!

    VálaszTörlés
  12. Jut eszembe cigányisztánban ki kit tartel? vagy az is ujból a miénk lenne finanszirozásilag?
    Megint egy fax szándék előzetes tervek számolás nélkül.
    Ugyhogy a cerkát elővehetné már az a sok hülye közgazdász!
    3 háziasszony különbül elrendezné az ország pénzügyi dógát...mint ezek!

    Amig kaja nincs a kölöknek addig estélyi meg bálicipő se!

    VálaszTörlés
  13. Cigányisztánban ki kit tart el? Ezt Budaházytól kell megkérdezni, ha ennyire drukkol az ötletnek, bizonyára ezt az aprócska kérdést már megoldotta.

    mm

    VálaszTörlés
  14. "Ezt Budaházytól kell megkérdezni, ha ennyire drukkol az ötletnek, bizonyára ezt az aprócska kérdést már megoldotta."

    Idáig, nem találom a cikkben nyomát, szó sem volt Budaházyról!
    Akkor, miért is követted el ezt a súlyosan dehonesztáló, miért helyezted el ezt a súlyosan lejárató, mondatodat?
    Már megint repedezne a vékony jég alattad?
    Tudod, nem nekem tartozol magyarázattal, de mindenki másnak igen, a miértről!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  15. Nálatok csak sírás van, ahelyett, hogy cselekednétek, ahogy a filmben. MM - menj a bankba, rabold ki és adj a szegényeknek, ha gazdag vagy, akkor oszt el szegények közt. Mások is, ha valami nem tetszik, akkor ne csak szófosás legyen a vége... titeket fogják dugni azok, akik nem szófosók és tesznek is valamit :) Gépelőttbeszélő csőcselék:) hahahahahaha

    VálaszTörlés
  16. Mi már csak ilyenek vagyunk, röhögő nagy harcos. A kukadöntögetést rád bízzuk, ebben biztos jól vagy.

    mm

    VálaszTörlés
  17. Nézzétek, hallgassátok:

    Géczy Gábor - Hiteles NAP
    http://www.youtube.com/watch?v=EcvKdF1pDZA&feature=related

    TT

    VálaszTörlés