2011. október 15., szombat

Vajon miért van szükség angol nyelvű népszámlálási kérdőívre?

Holnap jár le az internetes népszámlálási kérdőívek kitöltési határideje. Ebből az alkalomból elgondolkodtam, hogy vajon miért van szükség angol nyelvű népszámlálási nyomtatványokra.. Tudtommal a magyar állampolgárság megszerzéséhez magyar nyelven kell sikeres vizsgát tenni alkotmányos alapismeretekből, vagyis egy ilyen egyszerű kérdőív nem jelenthet akadályt...

17 megjegyzés:

  1. Az új honfoglalók miatt? De hát ők nem inkognitóban utaznak?
    Panka.

    VálaszTörlés
  2. A google earth-on nézd meg az utcaneveket, magyarul is meg angolul is fenn vannak. Miért?

    VálaszTörlés
  3. A népszámlálás és az utcajegyzék azért nem ugyanaz...

    VálaszTörlés
  4. Panka!

    "Az új honfoglalók miatt?"

    Az "új" honfoglalók miatt!!!
    Igen, miattuk, csak nem újak, évszázados múlttal, népirtással, alattomos beépüléssel, a bűn feneketlen bugyrával felvértezve!
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  5. FN.hu 2011. július 16, A Semjén Zolt miniszterelnök-helyettes a HírTV Péntek 8 című műsorában az egyszerűsített honosításról azt mondta: napi nyolcszáz kérelmet intéznek, az összes beadvány száma jóval túl van a százezren. További 43 ezer névváltoztatást is intéznek, ami mintegy félmillió aktát jelent. Az ütemet tartani tudják, s véleménye szerint az érdeklődés is tartani fog. A kormányfő kereszténydemokrata helyettese hozzátette: az állampolgársági kérelmek mintegy 40 százalékát az önkormányzatokon keresztül intézik.
    Megerősítette ismét, hogy lesz választójoga a határon túli magyaroknak. Az új választójogi törvény alapján várhatóan nem lesznek megyei listák, egységes pártlisták lesznek - jelezte, hozzátéve: helyesnek tartja, ha ugyanarra a pártlistára lehet szavazni az egész világon.

    VálaszTörlés
  6. Menetelünk a globalizációs szakadék felé.., a görög úton!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  7. http://video.xfree.hu/?n=marzsy%7Cc2c4f97dd42bb9c91cde44b90353bdcd

    "...fogjuk egymás kezét..."

    Gyz/p

    VálaszTörlés
  8. Népszámlálás – látszólag értelmetlen és zavaros – kitöltésének indokai

    Nem igazán tisztelt KSH!

    Először is, nem értek egyet a – magyar gazdaság mélypontján történő – sokmilliárd forintba kerülő népszámlálással – mely most hirtelen fontos lett Európa szerte az EU bankár elit tulajdonosainak, és azok lakáj politikusainak – de mint törvénytisztelő állampolgár természetesen nem tagadom meg a népszámlálási kérdőív kitöltését, melyet a legjobb tudásom szerint meg is tettem.
    Azonban felhívom a figyelmet, hogy a népszámlálás eredeti céljától eltérően jelen kérdőív alattomosan túlzó adatgyűjtésre szolgál. Nem megkérdőjelezve a – külföldi, vélhetően többnyire izraeli befektetők, új honfoglalók számára készülő – adatgyűjtés és adat kiszolgáltatás logikáját, felhívom a figyelmet arra, hogy az – adatkiszolgáltató – KSH állami kézben van, éppen ezért a magán (!) házunkkal kapcsolatos mindenféle adat bekérése értelmetlen, hiszen ezek az állam számára ismert adatok, a szintén állami kézben lévő földhivatal, illetékhivatal, és építésügyi hatóság közös adatbázisa révén, mely tartalmazza a családi házunk minden szükséges paraméterét, annak építési- és használatba-vételi engedélye révén.
    A másik, a népszámlálással kapcsolatos alkotmány-ellenes dolog, hogy az anonimitás nem biztosított. Ugyanis a bejelentett lakcím és a születési időpont megadásával tökéletesen felfedi magát a kitöltő. Éppen emiatt nem járulok hozzá, hogy a családunkkal és otthonunkkal kapcsolatos személyes adatokat harmadik személy részére kiadják.
    Hangsúlyozom még egyszer! Az én házam, az én váram! Ettől a ténytől függetlenül annak minden – az állam számára szükséges – adat rendelkezésre áll az állami hivatalokban, tehát ezen adatok az állam számára ismertek, ennek tükrében javaslom az adatgyűjtőknek a társ-szervekkel való kapcsolat felvételét és a közös adatbázisok egyeztetését!
    A személyes adatokat pedig a legjobb tudásunk szerint kitöltöttük, sok sikert kívánok az értelmezéséhez!
    Panka.

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom látta-e valaki közületek,(de ha nem szánjatok rá 60 percet ha dühöngeni akartok)az ATV Tabu című műsorát Havas Henrik vezetésével.Ez a műsor a zsidóságról és annak integrációjáról szól.No comment.A műsort 2011.10.09.-én adták le és megtaláljátok az ATV honlapján a videók között.

    VálaszTörlés
  10. Névtelen,

    nem akarunk dühöngeni. Pont ez a célja az ilyen ATV-s műsoroknak (azon kívül, hogy lassan ideje bizonyos érdekköröknek egy új magyar történelmet is csinálni...)
    A magam részéről csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy aki erre a földre született, annak joga van itt élni. Joga van ahhoz is, hogy eldöntse, mely nemzethez tartozónak érzi magát, és ahhoz is, hogy ott éljen, ahol akar.
    Amihez nincs joga senkinek, azok véleményem szerint leegyszerűsítve a következők:

    - senkinek nincs joga ahhoz, hogy fajra, vallásra, vagy bármilyen felsőbbrendűségi elméletre való hivatkozással saját életét mások kárára élje.
    - senkinek nincs joga elorozni másoktól azok javait, anyagi és szellemi örökségét, életét, életterét.

    Mondhattam volna azt is Kunf fu-ce után, hogy amit nem akarsz magadnak, azt ne tedd soha mással.

    VálaszTörlés
  11. VELOREX

    Kifogástalan, korrekt megfogalmazás.
    Hozzátenném, hogy azok ellen, kik e visszautasíthatatlan emberi elveket sértik, nos, azok ellen nem elvárható, hanem egyenesen kötelező a közös fellépés..!
    Ma ezen elvek nap mint nap súlyosan, végzetesen sérülnek...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  12. Érdekességek :

    http://www.churchofgod.hu/content.php?act=ezekiel3839

    Itt olvasható egy kis leírás a háború okairól, céljáról és a résztvevő nemzetekről is.

    elég érdekes írás. Érdemes elolvasni.

    Hozzá meg a jovonk.info-n a "Végcél oroszország" és a Kína figyelmeztette Putyint című cikket.

    Érdekes fejtegetések...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  13. Hivatalosan ezt a magyarázatot adják az angol nyelvű kérdőívre: "A kormányfő kereszténydemokrata helyettese szerint ugyanakkor azzal is szembe kell nézni, hogy az emigrációnak harmadik, negyedik, ötödik nemzedékétől aligha várható el, hogy olyan szinten beszéljen magyarul, mint a magyar közösségben élők, de őket sem szeretnék elveszíteni. Ezért a honlap angolul, a későbbiekben pedig spanyolul is elérhető lesz majd – jelezte Semjén Zsolt."

    Véleményem szerint a magyar identitás elválaszthatatlan a magyar nyelv ismeretétől, legalábbis az akarattól, hogy szeretné megismerni. Legalább a kérdőív kitöltésének erejéig megtanulhatná azt a pár (kb. 100 szót) magyarul.

    Félelmem az, hogy hivatalossá akarják tenni az angol, majd spanyol nyelvet.
    Kata

    VálaszTörlés
  14. Kata!

    Megrögzült félelmem nekem is van, de inkább nevén nevezve tapasztalatnak nevezném!
    Tehát, ami HIVATALOS, ami a kormánytól, a hatalombitorlóktól származik, az mind káros, fenyegető, halálos a magyar nemzetre!
    Talán akad valaki, aki, akár csak az elmúlt 20-22 év tapasztalata alapján másképp vélekedne?
    Kérem vezesse elő!
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  15. Ami meg a régebbi tapasztalatokat illeti, nézzétek meg itt a blogon, "Ahol mi is olvasgatunk:" rovatban a "letiltott filmek" sorozatát! Tanulságos lesz!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  16. Hogy a betagozódni akaró kettős állampolgárok is kitudják tölteni mégha nem is tud magyarul!
    Ugyanis ha ott a seggét szétlövik idejön megha nincs viz gáz vagy csak gáz van.

    Aztán ezzel fognak majd mani-pulálni tovább.....miközben éneklik a mani mani mani.....trata tratata.

    Az egész cirkuszt meglehetett volna spórólni ha a hatóságoknál az adatokat összeszámolják...jut eszembe minden kérdőiv megvolt jelezve melyik kihez tartozik zik zik...ugyhogy az angol majd oszt felüli állampolgárrá válik a haza felett.....

    Mintha nem fizettünk volna eleget álin dokokért..olyan mávosféleálindokokért...

    VálaszTörlés
  17. Így van, névtelen. Ez a lényeg lényege.

    mm

    VálaszTörlés