2011. október 14., péntek

Eltűnt jónéhány bejegyzés a blogról

Sziasztok,

elnézéseteket kérem amiért váratlanul eltűntek Mézesmózes írásai és a hozzá tartozó kommentek a blogról. Egyelőre nem tudom hogy mi történt, engem is meglepett a dolog.  Írtam neki e-mailt, a válasz megérkezéséig kérem türelmeteket. 
Annyit tudok jelenleg mondani, hogy ha Mózes törölte a bejegyzéseit, akkor tiszteletben tartom a döntését és így marad a blog. Ha esetleg valaki más garázdálkodott, akkor természetesen vissza tudom állítani a bejegyzéseket, talán az utolsó 2-3 nap nincs mentve.
A blog mindentől függetlenül marad egyelőre.

Üdv,
Velorex

11 megjegyzés:

  1. Velorex, ha valaki szándékosan törölte, az "nem szép dolog", ha véletlen akkor kicsit balfasz, ha véletlen szándékosan, akkor idegileg labilis, vagyis felejtős.Á.

    VálaszTörlés
  2. Mózes válaszolt az e-mailemre. Egy részletet a hozzájárulásával kiteszek ide, így nem kell tovább találgatni hogy mi történt:

    "Nem áll szándékomban tovább írni a blogra. Magammal viszem a bejegyzéseimet: nem akarom hogy a neten keringjenek nélkülem, kitéve mindenféle zavaros félreértelmezéseknek. Nem bántott meg senki, csak nem akarok több időt szánni a tevékenységre. Kezdett túl sok helyet foglalni a blog nálam és én is a blogon. Ahogy mondják: itt a vége, fuss el véle. Ha akarod, közölheted ezt a blog felé. Sok szerencsét és főleg egészséget a blog közösségének a vélhetően nagyon nehéz időkben, amik jönnek."

    Ezúton is köszönöm Mózesnek az eddig végzett munkáját, sajnálom hogy így döntött, és azt is hogy hogy így zárult egy fejezet a blog életében. Kraft után Ő a második, aki úgy döntött, hogy nem áldoz többet a szabadidejéből blogolásra, legalábbis ezen a blogon nem. Tulajdonképpen értem mindkettőjüket, nekem is alább hagy időnként a blogolási kedvem, és abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán el lehet érni valamit az ilyen nyilvános és közös okoskodással.

    Az élet viszont nem áll meg, talán ritkábban kerül majd új bejegyzés a blogra, de amíg bírom, és ameddig a szerkesztő társak besegítenek, addig próbálom életben tartani ezt a felületet. Magam is úgy látom, hogy szükség lesz a józanságra és az alternatív hírekre, információkra a közeljövőben.

    VálaszTörlés
  3. mm. döntését tiszteletben kell tartani, bár Ő nem igazán kérdezte, hogy törölheti-e a hozzászólásokat is. Én végül is megértem mózest,,de ki vagyok én hogy mindez számítson:-))
    Az élet nem áll meg, ahogy írod velorex, még sokan fognak közülünk kihullani a sorból. Ez érthető és várható, mert sok beszédnek sok az alja, a blogolás terepen való tettek nélkül halálra van ítélve, az meg nem egyszerű.Á.

    VálaszTörlés
  4. Valamit nem mondtam el. Ezen a világon, és hangsúllyal EZEN, minden pusztulásra van ítélve. Azért nem mondtam, mert a társadalom a felnőtté válás egy olyan szakaszában jár, ahol ezt még nem értené meg. A törvények az univerzum minden létformája számára kötelező érvényűek. Nincs kibúvó, nincs felmentés. Az, hogy most a pusztulás mintáját követi a föld kollektív tudata, okkal van. Aki ismeri a főnixmadár legendáját, az tudja. Aki nem, annak ott van Krisztus, és a keresztényi feltámadás, a Mátrix Neo-jának önként vállalt sorsa, vagy milliónyi más megnyilvánulása ugyanannak az elkerülhetetlenül bekövetkező jövőképnek.

    Azért nem értené meg az emberiség mindezt, mert belekényszerült a dualitás csapdájába, és még a legfelvilágosultabb elmék is óhatatlanul rossznak címkézték volna e szükségszerűségeket. Vagy jónak. Mindegy, mindkét esetben hibát követnek el. Az események, és az események mintájának tudattalan követése se nem jó, se nem rossz. Csupán szükséges.

    Azért hívom erre fel a figyelmet, mert minden jó érzésű ember tudja ezt. Tudja, hogy a rendszernek össze kell omlani, én viszont emlékeztetem rá, hogy ez meg is fog történni. És bizony komplexebb dolog ez annál, minthogy vidáman átsétálunk egyik világból a másikba. Az évezredek óta fennálló toldozott-foldozott kizsákmányolásnak egyszer s mindenkorra el kell tűnnie a föld színéről. De mivel a minta -miszerint a begubózott hernyó a legbezárkózottabb időszak után születik pillangóként újjá- a legmélyebben van beleivódva sejtjeinkbe, törvényszerű, hogy a végkifejlethez közeledve nem csupán a rendszert, de minden egyebet magunk körül, széthullani látunk.

    Mózes cselekedete, bármilyen okból döntött is így, csupán egy dominó a sok közül. Mindannyian azok vagyunk, abból a szempontból, hogy el kell dőlnünk. Persze mindnyájan eltökéljük, hogy mi nem fogunk, mert erősek vagyunk. Vagy eldöntjük, hogy nincs értelme az egésznek, és másfelé fordulunk. Így vagy úgy, végül mind megtesszük azt, ami a mi dominónk dőlését jelenti. És ha már kritikus mennyiségű dominó fogadta el a sorsszerűnek tűnő univerzális törvényt, és megadja neki magát, többé nem fogjuk látni az egyes dominók harcát, hanem egy gyönyörű kép rajzolódik majd ki előttünk, egy merőben más perspektíva, az egység tudata. Mint a szövetszálak, melyek ráébrednek, hogy gyönyörű szőnyeget alkotnak együtt.

    Porból lettél, porrá leszel. Mindenen ott az Isteni igazság egy szikrája. De a teljes igazság megismerése még várat magára, miszerint porrá lenni nem a végállomás. Csupán egy új kezdet lehetősége. A pusztulás a kapu. Más út nem vezet. Sem egyénileg, hiszen az életünk végén a halált sem tekinti senki végállomásnak, a halálos ágyán legalábbis senki sem, és kollektíven sem, bár ezt most nehéz belátni. A jó hír az, hogy a kapun való átlépést senki nem kerülheti el, bár néhányunknak meglehetősen nehéz, és rögösnek tűnő az odavezető út. Néhányan pedig megrögzötten próbálják késeltetni az adott eseményeket. Sőt, ez a társaság annyira fifikás, hogy eljön majd az idő, mikor eljátsszák a nagy halált, hogy azt hidd, már megtörtént. Ki ne ismerné a háttérhatalom legnagyobb fegyverét? Ha nem tudod leverni, állj az élére.

    De szemernyi kétségetek se legyen, mindez mit sem számít. Ők is csak dominók. Megvan a maguk harca, amit a maguk szájíze szerint harcolhatnak meg. Hogy végül betöltsék ők is -elkerülhetetlenül- a szerepüket az egyé válás folyamatában.

    Remélem van pár lélek, aki érti a fenti sorokat. Én ezzel kívánok Mózesnek kitartást ahhoz, ami még vár ránk. Fogunk még találkozni egymással.

    VálaszTörlés
  5. Névtelen, tőlem kapsz egy virtuális meghajlást!

    TT

    VálaszTörlés
  6. Névtelen, a neved tényleg lemaradt, de így van jól minden ahogy van, hidd el. Az ember mindig nagyon maradandót akar alkotni, ahelyett értelmesen és hasznosan kitöltené az itt eltöltött átmeneti időt, ha ezt sikerrel teszi, akkor ez éppen eléggé maradandó (lenne), de az ember Istent akar játszani és ez lesz a veszte.Á.

    VálaszTörlés
  7. névtelen Névtelen! 2011. október 14., péntek 23:44:00

    Idézem leírt gondolatod:
    "Ezen a világon, és hangsúllyal EZEN, minden pusztulásra van ítélve. Azért nem mondtam, mert a társadalom a felnőtté válás egy olyan szakaszában jár, ahol ezt még nem értené meg."
    Kérdezném, hogy hogy látod, hogy mennyi az esélye annak, hogy a gondolkodó emberek agyában, mesterséges ráhatásra, ilyen gondolatok kavarogjanak?
    Talán nem is egészen a média tökélyre vitt, kifinomult, kiszámított manipulatív hatására gondolok, hanem arra a közismert tényre, hogy valami elképzelhetetlen elektromos szennyben, szinte elviselhetetlen elektromos szmogban élünk!
    Agyunk, gondolkodásunk fizikai működése is részben vegyi, részben elektromos hatásokra vezethető vissza...
    Miért lehetne kizárni a lehetőséget, hogy agyunk működését is vivőhullámok útján dekódolják, azaz meghatározzák, de legalább is befolyásolják?
    Amennyiben ezt feltételezzük, lehetséges-e, hogy az általad kollektív tudatnak nevezett valami nem spontán történés, hanem néhány ismeretlen szándékú ember elektromos hullámok közvetítésével sugallt akarata?
    Vélem, hogy bőven van megoldandó problémánk.., most közvetlenül sok napi gondunk van!
    Mózes eljárását mélységesen elítélem! A nagyra nőt egoizmusa vezérelte, mikor úgy döntött, hogy megmutatja, hogy mit ér a blog, az Ő színes egyénisége nélkül, mert kétségtelen, hogy témafelvetései a blog meghatározó értéke volt. Ugyanakkor következetesen nyíltan, vagy másodlagosan, de mindenképpen tudatosan követett el téves felvetéseket.., ki tudja mily célból. E téves felvetések irányultsága adhat magyarázatot...
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  8. TT, azért nem írtam le a nevem, mert ezúttal nincs jelentősége. A gondolatok, melyeket megosztottam veletek, csupán átáramoltak rajtam, ha úgy tetszik, én voltam a közvetítő közeg. A meghajlást ilyen módon visszautasítom, mert az azt jelentené, hogy más tollával ékeskedem. De ha ez számít, korábban is írtam már ide párszor. Szerintem nem számít.

    GyZ, a kérdésedre a válasz, melyet egy része az írásnak vetett fel benned, éppúgy benne van az írásban, mint maga a kérdés.

    "néhány ismeretlen szándékú ember elektromos hullámok közvetítésével sugallt akarata?"

    "...szemernyi kétségetek se legyen, mindez mit sem számít. Ők is csak dominók. Megvan a maguk harca, amit a maguk szájíze szerint harcolhatnak meg. Hogy végül betöltsék ők is -elkerülhetetlenül- a szerepüket az egyé válás folyamatában."

    Egyetlen szóval sem mondom azt, hogy tehetetlenül várj bármire. Azt sem mondom, hogy tegyél valamit. Azt mondom, a te utadat csak te ismered, illetve ha még nem ismered, akkor is meg fogod ismerni. Hidd el piskota, végül mindenki betölti a maga szerepét. Még te is.

    VálaszTörlés
  9. elő lehet varázsolni néhány cikket...
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zrcRK3lyM7gJ:mr-moto-velorex.blogspot.com/2011/10/nem-is-olyan-nevetseges.html+mr+velorex+nevets%C3%A9ges&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

    VálaszTörlés
  10. És mi van akkor ha nem kell ilyen mélyen szántó gondolatokkal megideológizálni,hogy miért hagyta abba.Lehet hogy egyszerűen csak több időt szeretne tölteni a szeretteivel mert úgy érzi fontosabb ha velük lehet.És valljuk be nem igazán egészséges a fél életeteket a számítógép előtt tölteni.Vannak ennél fontosabb dolgok is.

    VálaszTörlés
  11. N.Névtelen! 2011. október 15., szombat 7:54:00

    Ahogy mondjuk, kenyerem javát már megettem!
    "Hidd el piskota,..." írod, jól írod...
    Már régen elhittem, mert megadatott, hogy megtapasztalhattam, többször is. A hit az az ajándék, melyet azért kaptunk, hogy aztán életünk folyamán másoknak elajándékozzuk, amitől viszont hitünk nem fogyatkozik...
    Szélsőségesen torzult világban élünk, mely a félelemre, a kiszolgáltatottságra, az erőszakra alapozódik! A gonosz, a Sátán uralkodik a Földön. Ahhoz túl prózai, túl reális vagyok, hogy próféta, vagy prédikátor lehessek.
    Hitem nem vakít el, igyekszem az eseményeket, történéseket objektíven, tényleges értékükön értékelni. Igyekszem a valós, vagy vélt igazságot szolgálni, óvni szűkebb és tágabb környezetemet a ránk-zúdított hazugság özöntől.., biztos nem tévedés-mentesen, bár nyilván arra törekszem.
    Őrült világunkat misem jellemzi jobban, minthogy tudománnyá nőtte ki magát az emberek manipulálása, megvezetése, személyiségük, tudatuk tudományos torzítása! Nézz körül, látható, tetten érhető, hogy milyen mértékben!
    Az egységesítő nyomor és nincstelenség pörölycsapásai ellenére is lehet népünket, nemzetünket személyek és pártok által megosztani, szembefordítani még családon belül is!
    Akinek megadatott a részbeni felismerés, attól elvárható, hogy szót emeljen, vélem.
    Az általad helyesen írt "pusztulásról" is lehetne mit írni, de ebben a kérdésben most én is hárítok, mint ahogy az emberek teszik, csakhogy ne kelljen a valóságot tudomásul venni!
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés