2011. május 28., szombat

ISMERD FEL A PSZICHOPATÁT...

Az amerikai pszichiáter Robert D. Hare által kidolgozott Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R) a legelterjedtebben használt diagnosztikai eszköz a pszichopátia -azaz szaknyelven "disszociális személyiségzavar"- megállapítására. Ez az értékelő skála a következő 20 pontból áll: 


1.   Felületesség/rábeszélőképesség/felületes báj
2.   Felsőbbrendűségi érzés
3.   Beteges hazudozás
4.   Fortélyosság/ravaszság/manipuláció
5.   Megbánás és bűntudat hiánya
6.   Sekélyes érzelmi tapasztalatok (a valódi érzelmek rövidek és öncélúak)
7.   Érzéketlenség/empátia hiánya
8.   A saját tettekért való felelősségvállalás megértésének hiánya
9.   Ingerekre való igény/hajlam az unalomra
10. Élősködő életvitel
11. Gyenge viselkedési gátlás
12. Reális hosszú távú célok hiánya
13. Lobbanékonyság
14. Felelőtlenség
15. Fiatalkori bűnözés
16. Korai viselkedési problémák
17. Feltételes szabadlábra helyezés visszavonása
18. Szabálytalan, válogatás nélküli szexuális partnerek
19. Sok rövid házastársi kapcsolatok
20. Büntetőjogi sokszínűség


Különösen az első 14 jellemző fontos és ezek közül is az első 8, mivel kevésbé függenek a kúlső körülményektől. Ha tehát olyan férfivel vagy nővel -de sokkal inkább férfi pszichopaták furikáznak körülöttünk- találkozol, akiben felismered e jellemzőket, kerüld el őt nagy ívben. Soha ne bízd rá az életedet, ne szavazz rá, ne házasodj össze vele és persze ne bízd rá a pénzedet sem.


A statisztikák szerint különösen fertőzöttek a politikai, jogi, orvosi, rendvédelmi és katonai szakmák, valamint a nagy vállalatok -különösen a pénzintézetek- vezetőkörei. A pszichopaták különösen kedvelik a kariereket, amelyek személyes hatalommal járnak és mivel ravaszok és manipulatívek, gyakran be is férkőznek ilyen hatalmi pozíciókba. Ráadásul, általában ösztönösen felismerik egymást és "létráznak" egymásnak, hogy minél kevesebb "normálisabb" ember kerüljön körülöttük hatalmi pozícióba, aki esetleg felismerheti igazi jellemüket és önvédelemből igyekezne lerázni őket a hatalmi létráról.


Ismerd fel a pszichopatát mielőtt a célkeresztjébe kerülnél...

15 megjegyzés:

  1. Most már értem miért zárták be az Opnit. Minek a diliházak, ha van egy nagy parlament és egy raherli banki igazgatóságok ahová be lehet zsuppolni a legsúlyosabb eseteket?

    délelőtti látogató

    VálaszTörlés
  2. Hasznos a cikk, köszi!

    Mr.Motyo: Szerintem és sokak szerint te tutira az vagy http://mrmotobuzi.blogspot.com/
    Aki ennyi időt és energiát szán arra, hogy egy embert lejárasson, az nem lehet normális. De lehet jó pénzt kapsz ezért. Ha így van, akkor meg egy hazaáruló cionbérenc vagy, valamelyik a kettő közül, esetleg mindkettő! Dávid

    VálaszTörlés
  3. Hát ennél a kopingernél 100x jobb képűbb vagyok :)
    Sajnos Postamajom annyira súlytalan, hogy 1 fabatkát sem fizetnek érte. Ő a mi házi bohócunk és szívesen röhögcsélünk rajta.
    Viszont te, kis zsidó nevű biztos valami hivatásos szopógép vagy, ha így imádod a pszichoapádat.

    VálaszTörlés
  4. 'A hülyének nem tudod elmagyarázni..' ugyebár, ezért meg sem kísérlem elmagyarázni neked hogy beteg vagy, hisz úgyse értenéd meg.

    Fajtiszta székely vagyok, a te pofádat nézvén viszont elfog az undor a drogos, halott tekintetedtől és a korcs képedtől.

    Dávid

    VálaszTörlés
  5. Én inkább nem nézném meg az elrománosodott debil pofádat, mert gondolom Imre fasza állandóan a szádban van és biztosan lehánynám a monitort.

    VálaszTörlés
  6. Mr. Moto a Posta honlapján is volt egy-két magadfajta, ezért is nem írok oda. A magadfajta ahová beteszi a lábát szennyé változik minden, még a levegő is. Nekem különösebben semmi bajom se zsidóval se cigánnyal se magyarral, ha ember. De ezt a címet ki kell érdemelni.
    Ezen a honlapon normális emberek, normális hozzászólásokat szoktak írni. Neked nem csak az elméd hanem a lelked is sérült. Szánalomra méltó vagy.Á.

    VálaszTörlés
  7. Nah mi van csáknorisz, felbátorodtál? Tudnálak jellemezni, de már megtettem itt is és a blogunkon is. Olvasd el, nem ismétlem magam.

    Aztán meg olvass vissza kicsit, hogy megint ki szólt be kinek először. Te feltalálók gyöngye :)

    VálaszTörlés
  8. Gyurcsány és kolompár orbán. Ez az a két ember akik számomra fel nem fogható gátlás nélkül képesek hazudni. Ez emberek hazudnak , ilyen a világ, de ezek talán nem is képesek igazat mondani, egyszerűen képtelenek rá. És valóban sok egyéb tulajdonság is megtalálható bennük a felsoroltakból.
    Utálom a pszihológiát mert önkényesen és az esetek többségében dilettáns módon címkéz embereket és mindíg is rosszra használták , persze már a kitalálói is zsidók voltak, de ez egyszer jól írja le egy modern politikus jellemét. De az a helyzet hogy mára az egész világ "pszihopatává"(ha létezik ilyesmi egyáltalán) vállt. Legalább is néha így látom.
    De nem hinném hogy orbánékat pszihopatának kellene nevezni mert az már egyfajta mosdatás. Ezeket is anya szülte, önszántukból váltak ilyenné.
    Fel kellene akasztani mindet, az kifejezetten lelohasztaná a "pszihopataságra" való hajlamot.
    Ezért is örülök hogy a jobbikosok nem váltak igazán politikussá, hanem megmaradtak egyszerű hazafiaknak.

    VálaszTörlés
  9. Mantis, Gyurcsány már a múlt, ezért nem is foglalkozom vele, de ami Orbánt illeti... szerintem nem pszichopata. A pszichopaták lényegében érzelmi nyomorékok, hidegvérű hüllők akik képesek színlelni az érzelmeket. Orbán szerintem nagyon is érzelmes, ő az érzelmek és az egó rabja, ezért viszont nem képes tisztán gondolkodni, inkább önmagát is becsapja. Sztem tehát az közös benne a pszichopatával, hogy óriási az egó. Orbán remek színész lehetett volna, mert valóban képes átérezni egy szerephez tartozó érzelmeket és közben annyira nagy benne az önimádat, hogy mindenre képes azért, hogy megtapsolják.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Mantis, meglátásom szerint Orbán egomániája el fog tompulni az idővel és észre fogja venni, hogy becsapta önmagát azzal, hogy a nemzetközi politikai karierért (6 hónapos EU elnök, EU Néppárt alelnök és hamarosan elnök aztán talán EU 4 éves elnök van Rompoy után és mindenféle bársonyszék mindenféle EU globalista bizottságban) feláldozta egy-két magyar nemzedék jövőjét. Akkor majd vagy sikerül ezt is kimagyarázni önmagának, vagy depressziós lesz. Kérdés, hogy addig még mennyi kárt fog tenni az országnak azzal, hogy elzavar innen sok sok értelmes és szakképzett embert vagy azzal hogy nem védi meg a magyar földet vagy azzal hogy folytatja az szdsz cigányszaporítás politikát.

    mm

    VálaszTörlés
  11. ...nem is beszélve arról, hogy a cigány integráció csak akkor sikerülhet, ha az állam gyorsan sok tízezer munkahelyet biztosít a cigányságnak, például az árvíz/belvíz által fenyegetett területek biztosításával vagy szociális lakásépítés programmal. Ezeket pedig nem teheti meg a kormány ameddig az adófizetők pénzét prioritásban az államadósság törlesztésére költi (amit egyébként Bogár László szerint már 11-szer visszafizettük). Tehát tovább sem lesz cigány integráció és ez önmagában is valszeg egy óriási társadalmi katasztrófát fog okozni.

    mm

    VálaszTörlés
  12. mm

    Ebben teljesen egyetértek. De nincsenek illúzióim. Orbánnal nem lesz itt pozitív változás.

    VálaszTörlés
  13. A magyar történelem egyik legsötétebb korszaka következik most. Ha valaha a Jobbik átveszi a hatalmat, a romokból kell neki mindent újra felépíteni. Ha minden jól megy, 2020 táján lesz egy nemzeti kormányunk és 2030-ban az életszínvonal újra eléri az 1990-es színvonalat. Ekkor majd óriási emlékművet kell emelni a narancs korszaknak ilyesmi felirattal: SOHA TÖBBÉ GYARMAT NEM LESZÜNK!

    délutáni látogató

    VálaszTörlés