2011. május 28., szombat

ÉGBEKIÁLTÓ ÁRULÁSOK...


A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.
A különb nem viszi sokra, mert irigylik.
Ki-ki rántja lefelé a másikat - az országot együtt.
Lenézett népek mögött kullog a magyar!
A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld!
A rátarti úr napszámért kunyerál.
Már mindent elkótyavetyéltek.
Csak alantas szolgálatok maradtak, égbekiáltó árulások.   -Nyírkai Jóslat

Miközben az éppen nyeregben lévő politikusaink politikusaik állandó nemzeti zászlólobogtatási előadást tartanak, tovább zajlik a gyarmatosítás a liszaboni szerződéses "szabadpiac" nevében és persze lába kell a magyar földnek. Ezért jó, ha minél többen tudnak az alábbi információról.

***

Vas megye: termőföldek védelme elutasítva:

A Jobbik nyugat-magyarországi földvédelmi razziája után riasztó adatok láttak napvilágot. A nyugati határvidék települései többségének környékén a termőföldek szinte száz százalékig külföldi tulajdonban vannak. Őriszentpéter, Nagyrákos, Szatta, Kerkáskápolna és Csákánydoroszló környékén szinte minden föld az osztrák sógoroké. A Vas megyei földkérdés ügyét csak tovább bonyolítja a napokban hozzánk eljutott információk összegzése, ugyanis kőszeg-hegyaljai gazdák elmondása szerint Cákon, Kőszegszerdahelyen, Bozsokon és Velemben is hasonló a helyzet, mint az Őrségben - írja közleményében a Vas Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője, alább a folytatás.

Elkeserítő, hogy határmenti földjeinken az osztrák gazdák talajkárosító vegyszerekkel megtermelik az adott növényt, majd adó- és vámmentesen kiviszik azt Ausztriába. A megoldást az jelenthetné, ha a külföldiek kezén lévő földeket az állam visszavenné tulajdonába, majd helyben lakó magyar gazdáknak juttatná kedvezményes áron tartós bérletre. Problémát jelent ugyanakkor, hogy hiába jött létre a Nemzeti Földalap, hiába van tavaly ősz óta elővásárlási joga az államnak, ha az ország súlyos gazdasági helyzetére való hivatkozással nem él vele, a földet továbbra is átadják licitre.

A Vas Megyei Közgyűlés mai ülésén egy ideiglenes bizottság létrehozását javasoltam, melynek kiemelt feladataként azt határoztam meg, hogy készüljön egy önálló, hivatalos Vas megyei felmérés a helyi termőföldek tulajdonviszonyairól. Felvetésem szerint az ideiglenes bizottság tevékenységi körébe tartozott volna többek között Vas megye termőföldjeinek hatékonyabb jogi és erkölcsi védelme, valamint a lakosság tájékoztatása a termőföldek elherdálásának veszélyeiről. Kezdeményezésem azt tűzte ki céljául, hogy a helyi gazdák, szakemberek és szakpolitikusok között folyamatos párbeszéd alakulhasson ki.

A fideszes megyei elnök, Kovács Ferenc szerint erre semmi szükség nincs, hiszen a magyar föld és víz védelmében a kormány a legjobb úton halad. Az indítványt egyhangúlag utasították el a kormánypárti képviselők.

-Rába Kálmán, a Vas Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője, 2011. május. 

2 megjegyzés:

  1. Ez az egyik, ami elképesztő. A másik a bankok pofátlansága.

    A Jobbik tegnap tüntetett ez ügyben.

    http://www.youtube.com/watch?v=B3DYmmd3Z7c&feature=player_embedded#at=391

    VálaszTörlés
  2. Igen Mantis, csináltam is egy új bejegyzést a bankok témáról: egy okos kis francia cikk fordítása, a magyar "Monde Diplomatique" lapról (remek ujság).

    mm

    VálaszTörlés