2011. május 6., péntek

BUKOVSZKIJ ÉS AZ "EURÓPAI SZOVJETUNIÓ"

"If one million people march on Brussels today these guys will run away to the Bahamas. If tomorrow half of the British population refuses to pay its taxes, nothing will happen and no-one will go to jail. Today you can still do that. But I do not know what the situation will be tomorrow with a fully fledged Europol staffed by former Stasi or Securitate officers. Anything may happen." / "Ha egy millió tüntető most megjelenik Brüsszelben, ezek a fickók elmenekülnek a Bahamász szigetekre. Ha a brit lakosság fele nem fizeti be az adót, semmi sem fog történni, senki sem fog börtönbe kerülni. Ma még meg lehet ezeket tenni, de nem tudom mi lesz holnap, amikor egy mindenható Europol fel lesz töltve volt Stasi és Szekuritat tisztekkel. Akkor majd bármi megtörténhet." -Vlagyimir Bukovszkij 

JM Barroso, aki nem is oly rég még
 a "Portugál Proletárok Forradalmi Mozgalma"
 kommunista párt egyik vezetője volt... (link)
Néhány nappal ezelőtt, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki Orbán Viktor Vlagyimir Bukovszkijt, aki a Szovjetúnió egyik legismertebb ellenzéki aktivistája volt. Feltehetően, ez a kis előadás is része volt annak az új hidegháborúnak amit beindított Brüsszel Európa nevében -de a legtöbb európai kormányok nélkül- Oroszország ellen és amiben természetesen elsősorban (egyedül?) a magyar narancs hatalom aktív támogatására számíthat. Erről a kitüntetésről természetesen be is számolt a hazai sajtó, arról viszont már nem, hogy Bukovszkij miként látja az Európai Uniót. Érdemes tehát visszaidézni Bukovszkij 2006-ban elhangzott szavait Brüsszelben. Akkoriban is a Fidesz hívta meg őt, azzal a szándékkal, hogy jól lehordja az Európai Parlament előtt a szovjet kommunizmust és ezzel természetesen kiemelje az Európai Unió csodálatos ember-barát jellemét. Bukovszkij azonban csak a feladat felét teljesítette, ugyanis kígyót-békát hányt a kommunizmusra, de a hívatalos előadás után egy interjúban a "The Brussels Journal"-nak elmondta azt is, hogy szerinte az Európai Unió nem más, mint a Szovjet Unió utódja.

Bukovszkij "balliberálisnak" nevezi azt a gazdasági és társadalmi irányzatot, amit jelenleg a "Liszaboni Szerződés" (LS) képvisel, ezért furcsának tűnhet számunkra, hogy egy olyan LS vonalat hűségesen követő párt, mint a Fidesz, magát "jobboldalinak" nevezi. Azonban, mint tudjuk, ezek a bal- vagy jobboldali cimkék önmagukban nem jelentenek semmit, a lényeg mindig csak is a tettekben található. Az angolul tudóknak érdemes elolvasni a teljes interjút (link), a többiek számára pedig íme Bukovszkij véleménye az EU-ról magyarul:


Az egykori Szovjetunió és az Európai Unió alapszerkezetében, felépítésében, az államigazgatásban és a hatalomeloszlásában igen sok hasonlóságot lehet felfedezni. A Szovjetuniót a szocialista szovjetköztársaságok uniójának hívták. Az EU pedig a szocialista köztársaságok uniója - Spanyolország és Ausztria kivételével minden tagállamban szocialista kormányzat van.  Figyeljék meg, hogy mi történik Ausztriával, ahol nem a szocialisták vannak kormányon. Ez meglehetősen hasonlít a brezsnyevi doktrínához. Pont ugyanez történt Csehszlovákiával is, amikor a hivatalos (megengedett) vonalról letért. Ez jellemezte a Szovjetuniót. Ki uralkodott Oroszországban? Tizenöt nem választott ember. Ki irányítja az EU-t? Húsz, nem választás útján kikerült komisszár irányít, akiket az egyes nemzeti kormányok delegálnak. Ez pontosan a szovjet felépítésre hasonlít. Milyen hivatalos politika jellemzi a két uniófélét? A SZU-ban nem voltak nemzetek, csak szovjet polgárok. Ezt az új »típust« megalkották, kitalálták, ez volt a szovjet polgár. Az EU-ban? Az EU úgy nevezett európaiakról, európai polgárokról akar tudomást venni. Nincsenek többé osztrákok, németek stb.

A második hasonlóság, minden szinten korrupció van. Már a SZU-ban is mindenütt volt felülről lefelé strukturált intézményesített korrupció. Pontosan ugyanez van az EU-ban, kormányzási struktúrái a korrupcióra épülnek. Ehhez nemigen kell semmit se hozzáfűzni.

A harmadik hasonlóság a SZU ideológiai diktatúrája volt. Az EU-t baloldali ideológia uralja, amit harmadik útnak neveznek. Ezt reklámozza, hirdeti a szocialisták új embertípusa, ennek gyökerei szakadékmélységű tisztességtelenségben és a szocialista múlt meghazudtolásában gyökereznek.

A negyedik hasonlóság az EU és a SZU között a Gulág. Sokan, akik az EU és a szovjet kommunizmus közötti hasonlóságot vitatják, mondják, hogy nincs itt szó Gulágról. Az ideológiai diktatúra mindig üldözésen alapul, s az EU-ban nem lehet erről beszélni. Esetünkben itt szellemi Gulág van, és nem szibériai. Az ellenzékiek, az igazi ellenzékiek teljesen el vannak szigetelve és szociális páriáknak. Aki megsérti a "politikailag korrekt" fogalmát, az mind így jár. Hogy mi korrekt politikailag, azt pedig az új baloldal, a balliberálisok  döntik el. Az ellene szólók pedig hallgatásra vannak kényszerítve, nem tudnak publikálni, sőt bizonyos dogmák (pl. holokauszt, relativizálás, rasszizmus, antiszemitizmus stb., s mindezeket a fogalmakat ugyanaz a balliberális oldal határozza meg) megsértése esetén súlyosabb következményekkel kell számolniuk. Így bánnak el az új balosok a disszidensekkel is. Ez tehát egy intellektuális Gulág. A hasonlat sajnos áll, mert az eredmény teljesen hasonló. Az ideológiák legtöbbször az ellenkezőjét hozzák ki annak, amit hirdetnek. Ez azért van, mert az emberi természetet figyelmen kívül hagyják. Azt hiszik, hogy azt meg lehet változtatni. Végül azonban minden, ami erre az ideológiára épült fel, bábeli toronyként dől össze. Az emberi természet, sőt általában a természet, erősebb, és mindig győzni fog.

Az ötödik hasonlóság: az EU kikényszerített unió, pont úgy, ahogy a SZU volt. A Szovjetuniót nem szabad akaratból, hanem erőszakkal hívták létre. Sajnos ma ugyanez történik az EU-val is, ez nem szabad, hanem kényszerközösség. Minden egyes tagot kényszerít megfélemlítési taktikájával arra, hogy részt vegyen benne. Azok, akik ezt nem akarják, büntetésben részesülnek. Ez bolsevik eljárási mód. Az EU nagyobb egyenlőséget, méltányosságot és igazságosságot ígér. Ez ugyancsak bolsevista ígéret. A SZU-ban, ahol ugyanezt ígérték, a nomenklatúrának saját osztálya volt, de a szegények és gazdagok közötti különbséget nemcsak a pénzzel lehet mérni, hanem az egyéb lehetőségekkel (pl. tanulás, utazás stb.).

A hatodik hasonlóság, ami tulajdonképp ma még csak sejthető, a közeli bukás. A jól szervezett Szovjetunió a tömegben lévő, tévedésben tartott, félrevezetett emberek ellenére egyszerűen szétesett. A '60-as években Oroszországban egy maroknyi csapat volt csak, akik világosan láttak, s 30 évre rá a totális állam darabokra hullott. A SZU bukása legalább többé-kevésbé vértelen volt, szemben a hasonló szerkezetű Jugoszláviával, pedig az csaknem azonos nyelvű nemzetek szövetségi állama volt. Az EU kevésbé szervezett és butább. Az ideológiája sem olyan erős. Az új baloldaliak nem fanatikusok, csak önző, egoista, korrupt emberek. A társadalmilag számkivetettek száma erősen növekedni fog, ők majd egymásra találnak és tenni fognak közösen, a mozgalom erősödni fog, s a másik alternatíva meg fog érni. Az EU felépítésében már előre programozva van a vég. Buta és bürokratikus, sok jogi kiskapu van és teljes irányítás. 

2005-ben egy millió euróval dotálta az EU azt a  "művészeti
 projektet", amely 150 "művészi alkotást" eredményezett
 az Európai Unió témáról. Ez volt a zsüri által kedvelt
 "műalkotások" egyike, amiről akkoriban óriás
 poszterek is készültek... 
Az EU saját gazdaságát maga fogja tönkretenni. Tanulságos, hogy Franciaország miképp csökkentette szociális szolgáltatásait, hogy megfelelhessen a Maastricht-i szerződésben leírtaknak. Németországban ugyanez történt a betegség esetén fizetendő bérekkel. Ha az EU az adótörvényeket harmonizálni akarja - ez a harmonizáció orwelli kifejezés, ami azt jelenti, hogy a legrosszabb példa érvényes mindenkire -, az nem jelenthet mást, minthogy minden EU-polgár bizonyos idő elteltével a svéd adót fogja fizetni. Nincsenek tehát abban a helyzetben, hogy saját feltételeiknek megfeleljenek már a kezdetektől fogva. Az EU olyan, mint egy pénzügyi piramis, azonnal összedől, ha új tagországok nem lépnek már be. Az EU-ra ugyanúgy jellemző, mint az egykori SZU-ra, hogy törvénykezése a természet törvényeit, vagy helyesebben a természetjogot, illetve a tételes isteni jogot figyelmen kívül hagyja. A balliberális szellemnek köszönhetően szabad a magzatelhajtás, hamarosan az eutanázia is teret nyer, a homoszexualitás elfogadott, s a természetes család egyre inkább háttérbe kerül. Mindezek a közeli vég tapintható jelei.

mm 

11 megjegyzés:

  1. mm. mindez arról tesz tanúbizonyságot amiről már mindannyian, jó ideje beszélünk, írunk, pötyögünk. Vagyis van egy maroknyi "elit" aki parancsokat osztogat három maroknyi talpnyalónak, akik maguk közvetítik tovább már több tucat megélhetési politikusnak, akik végrehajtatják mindezt az ugyancsak megélhetési állami apparátus "dolgozóival" (lásd mai demonstráció)és így érvényesül a mai FEJLETT világban,hüber okos , technikákkal ellátott társadalmakban, az egyszerű, levágásra ítéltetett és tenyésztett birka szellem. Ha ezt neki szegezed a két diplomás nagyokosnak, kikéri magának, de ettől még a tény tény marad.
    Szerintem százalékarányát tekintve erősen necces, hogy egy százaléka legalább tisztában van-e a dolgok hátterével? Nem mernék rá mérget venni.Á.

    VálaszTörlés
  2. Árpi, Magyarországon még az emberek többsége hisz a jóságos-demokratikus-bőkezű-stb EU-ban, de szerintem már nem sokáig. Az EU utolsó hívői nálunk valszeg a "felső tízezer" lesz és a cigányság, akivel elhitették, hogy a magyar ember az ellensége, az Európai Unió pedig a barátja. Jah és persze a drogozó-buzizó "deviánsok", akik az Unió kedvenc gyermekei.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Had nosztalgiázzak egy kicsit. 2000. május 4-5-én a Gellért Szállóban tudományos konferencia keretén belül mutatták be A kommunizmus fekete könyvét, melyen hallgatóként részt vehettem. Két előadó: Bukovszkij és a könyv egyik szerzője Stéphane Courtois, valamint Rózsás János mint hozzászóló volt számomra a legnagyobb hatással. Egy kis idézet: "A múlttal való szembenézés nem dekadens hobbi, hanem a jövő szempontjából létfontosságú, fejtette ki Bukovszkij, és emlékeztet rá, hogy ő legelsők között javasolta, hogy az egykori Nürnbergi Nemzetközi Hadbíróság mintájára 1992-ben a volt szovjet vezetőket is nemzetközileg felállított grémium előtt felelősségre kellett volna vonni emberiség elleni bűntettek miatt, akárcsak annak idején a nácikat. De sajnos a világ Cinkos együttműködése révén ezeket a bűnöket minden nemzetközi fórumon inkább igyekeztek szőnyeg alá seperni, semmint feltárni, igyekeztek kisebbíteni és kozmetikázni, ahelyett, hogy szembenéztek volna vele, ezért elszabotálódott a törvényszéki elszámoltatás. Szinte hihetetlen - nyilatkozta Bukovszkij -, hogy hány üzleti kör kollaborált a szovjetekkel. Pedig mindent tudtak, az összes aljasságot, jogtalanságot, gyilkosságokat ismerték, de ez nem volt akadálya a kifizetődő kapcsolatoknak. Sajnos ma már, közel tíz év elteltével lehetetlen lenne még csak próbálkozni is a felelősségre vonással."

    Érdekes, nem? A múlttal való szembenézés nem vonatkozhat a kommunista rémtettekre, csak a holokausztra és ezt egyre erőteljesebben, hisztérikusan követelik.

    A szünetben megkérdezhettem Stéphane Courtoist, hogy az eredeti műben miért nem szerepelnek a kommunisták magyarországi rémtettei, csak alig pár sorban, holott két korszakról a Tanácsköztársaságról és a 40 éves diktatúráról beszélünk. Elmondta, hogy a magyarországi kiadásban benne lesz.

    Kun Miklós előadásában a tervezetről, csupán a Rákosi érával kezdődött a kommunista terror.

    A konferencia szünetében, kissé magamra haragítottam Kun Miklóst, megkérdeztem tőle: Miért nem szerepelnek a tervezett magyarországi kiadásban a Tanácsköztársaság kommunista rémtettei? Csak hebegett-habogott és le akart káderezni ki vagyok, ... Lényeg: nem kaptam több meghívót a további rendezvényeikre, töröltetett a listáról.

    Olvassátok el Jobbágyi Gábor remek kritikáját erről a konferenciáról:
    http://franka-egom.ofm.hu/irattar/irasok_gondolatok/konyvismertetesek/konyvek/06_kommunizmus_fekete.htm

    Kata

    VálaszTörlés
  4. Kata, azért nincs holokósztozás a kommunizmus jó néhány milliónyi áldozatai körül (s itt VALÓBAN milliókról van szó...), mert ha lenne, kiderülne hogy a vádlottak legalább két harmada egy bizonyos etnikai csporthoz tartozik, az "érintethetetlenek" azaz "kiválasztottak" csoportjához.

    esti látogató

    VálaszTörlés
  5. Kata és Látogató, meg azért sincs mert az egészet ugyanaz az etnikum vezényelte le és fel vagy inkább fel és le.a nácikét is a kezdetben de ott a végkifejlet ellenük indúlt emitt meg mindenki más ellen , hát ezért minden ok, mondhatnám azt is , hogy kóser a dolog.Á.

    VálaszTörlés
  6. Vannak, akik belátják a saját fajtájuk bűneit, igaz Árpi?

    Kata, régóta küzdesz már, de mivégre? Érezted-e valaha, hogy eredményes volt a harc?

    TT

    VálaszTörlés
  7. Az eu zászlóval kapcsolatban GG is tesz egy nagyon megfontolandó megjegyzést (valahol középtájon, de érdemes az gészet megnézn).

    http://www.magyarvagyok.com/videok/29-Oktato/9920-Geczy-Gabor-A-jovo-1-resz.html

    TT

    VálaszTörlés
  8. 12 csillag = a "zsidó nemzet" 12 legendáris törzse.

    A 12 csillag kört alkot egy láthatatlan valami körül: a 13. csillag/törzs vagyis KAZÁRIA. Az Európai Unió az új KAZÁR birodalom.

    éjjeli látogató

    VálaszTörlés
  9. TT, ezt hogy értsem?
    "Vannak, akik belátják a saját fajtájuk bűneit, igaz Árpi?"

    VálaszTörlés
  10. A zsidó szabadkőművesség elsősorban azért hozta létre a cionizmust, mert a nyugat-európai zsidók kezdtek komolyan eltávolódni a "zsidóságtól" és példás polgárok lenni azokban az országokban, ahol éltek miután megszűntek a gettók Nyugat-Európában. Ma már ki emlékszik például arra, hogy az első világháború első hőshalott pilótája egy német zsidó volt, valójában egy német hazafi katonatiszt? Az első világháború után, azok a sötét erők, akik nem akarták, hogy a zsidók beilleszkedjenek a nemzetekbe ahol éltek, elárasztották Németországot keleti bolsevik zsidókkal akik mindent megtettek annak érdekében, hogy magukra uszítsák a német lakosságot miközben az eredeti német zsidók túlnyomó többsége tovább is példás hazafi volt, gyakran katonatisztek vagy tisztviselők. Hitler óriási szerepet játszott abban, hogy az európai zsidók visszaköltözzenek a gettókba -immár persze csupán szellemi gettókba, ahol most is élnek.

    éjjeli látogatő

    VálaszTörlés
  11. "E sorok írója utal arra, hogy Douglas Reed a „The Controversy Zion” című munkájában, amely 1956-ban fejezett be New Yorkban, többek között azt is kimutatja, hogy már az ókorban is a levita papok olyan törvényeket, előírásokat kényszerítettek rá az őket követő zsidó közösségekre, amelyek egyértelműen biztosították számukra a spirituális és politikai ellenőrzést e zsidó közösségek felett. Az amerikai Michael Hoffman 2008-ban megjelent „Judasim Discovered” (A felfedezett júdaizmus) című munkájának pedig azt az alcímet adta, hogy „A Study of the Anti-Biblical Religion of Racism, Self-Worship, Superstition and Deceit” (Tanulmány a rasszizmus, az önimádat, a babona és a csalás Biblia-ellenes vallásáról).

    Mindkét szerző a szervezett zsidóság kollektív magatartását a leviták által írt törvényekre vezeti vissza, amelyek az írástudók, a farizeusok, a Talmud és a különböző zsidó szekták, valamint a kabbala közvetítésével ma is meghatározzák számos zsidó közösség életét. Egy zsidó férfi vagy nő, mint egyén, kiléphet ebből a szervezett zsidóságból, egyéni zsidóvá válhat, azaz egyénként csatlakozhat azokhoz, akik között él: lehet francia, amerikai, orosz, német vagy magyar, lehet szekuláris izraeli, és nem izraelita izraeli. Akik viszont nem tudnak e levita eredetű hagyománytól elszakadni, azok számára a zsidó-mivoltuk jelenti azt az orientációs keretet, azt a megszentelt értékrendet, amely minden mást megelőzően meghatározza életüket. Ezért „a Zsidóság” nem azonos az egyes zsidó emberekkel. Ez elsősorban egy vallási gyökerű, politikai-hatalmi testület, olyan szervezett közösség, amely hatalmi struktúraként elkülönülő érdekekkel rendelkező közösségfenntartó erő, amelynek saját világstratégiája van."

    http://szentkoronaradio.com/publicisztika/2009_12_06_drabik-janos-ki-valasztotta-ki-a-„kivalasztottakat”-2resz

    VálaszTörlés