2011. március 5., szombat

Pályaválasztás: legyél te is európai képviselő!

Mennyit „keres” egy európai képviselő? Kevesen tudják a választ és még kevesebben azt, hogy 2011 március 3-án az Európai Néppárt (aminek miniszterelnökünk az egyik alelnöke) az Európai Szocialisták Pártjával együtt egy 1,500 EUR juttatásemelést (havonta) szavazott meg az európai képviselők számára. Érdekes megjegyezni, hogy már tavaly is volt egy hasonló 1,500 EUR havi juttatásemelés, a jelenlegivel tehát tavaly óta havi 3,000 EUR-óval emelkedett az EP-képviselő juttatása. Most tehát, így néz ki egy EP-képviselő bére és juttatása: 
  • Havi fizetés: 7,957 EUR, azaz jelenleg kb 2,172,000 Ft. Ez évente kb 26,067,000 Ft.
  • Ehhez még hozzájön 304 EUR naponta, ha a képviselő jelen van a plenáris ülésen (ami nem kötelező...), azaz naponta plusz 83,000 Ft. Mivel évente 60 plénáris ülés van, ez 4,980,000 Ft.
  • Havi juttatás asszistensek alkalmazására (4 asszisztensre van lehetőség): 19,709 EUR, azaz 5,380,000 Ft. Ez évente 64,567,000 Ft.
  • Évi juttatás utazási költségekre: 60,000 EUR, azaz 16,380,000 Ft.
  • Végkielégítés az 5 éves mandátum után (ezt „nyugdíjjnak” hívják hívatalosan): 394,000 EUR, azaz 107,560,000 Ft. 
Ha mindezt összeadjuk, az 5 éves mandátum végén 786,000 EUR, azaz 214,578,000 Ft a kis summa (270 Ft/EUR árfolyamon), amit felvehet egy európai képviselő juttatásaival együtt és ebben még nincs is benne a napi 304 EUR (azaz 83,000 Ft), ami „jár” minden napi jelenlét után a plenáris üléseken, de a többihez képest, ez már ugye aprópénz. Persze, a magyar EP képviselő fizetése adóköteles Magyarországon (a juttatások már nem), de a nemrég bevezetett egykulcsos 16%-os szja adó aligha jelent többet, mint egy szunyogharapást ilyen kaliberű jövedelem számára.


Mindezzel szemben, Magyarországon a felmérések szerint 3 millió ember él szegénységben, vagyis, a magyar társadalom egy harmada. De akár 3.5-4 millióról is beszélhetünk, ha ebbe a körbe soroljuk azokat is, akik a nyomor közvetlen fenyegetettségében élnek. Másfél millióra becsülhető ebből a csoportból azoknak a száma akik mélyszegénységben élnek, vagyis másfél millió ember ma Magyarországon a teljes kilátástalanság állapotába került és gyakran éhezik.

Források: 
mm

17 megjegyzés:

  1. Ez a képviselői manna nem az egekből száll alá valószínűleg.. Gondolom, az EU tagországok által fizetett "klub-tagsági" díjaiból különítik elezt a kis aprópénzt. A nagy kérdés, hogy mit kapnak cserébe az európai adófizetők ezekért a szép fizetésekért? Valószínűleg semmit, vagy majdnem semmit. Talán egy kis cirkuszt...
    Egyébként gondolom, hogy ezek a képviselői juttatások csak júdáspénzek ahhoz képest, amit a nagy unijós eszme nevében leakasztanak a rabszolgákról, akarom mondani az adófizetőkről..

    VálaszTörlés
  2. Velorex, ez csak a jéghegy csúcsa, mint ahogy ezen az oldalon látható: http://www.corporateeurope.org/

    mm

    VálaszTörlés
  3. Vagyis virágzik a lobbizás Brüsszelben. 15 ezer lobbista van regisztrálva a babiloni torony árnyékában. Ezek majdnem mind multinacionális cégek számára lobbiznak és a lobbicégek mögött gyakran volt magasrangú uniós politikusok vannak. A lobbizás valóban nem más, mint korrupció (a gyógyszergyártók orvosi látogatói is "lobbiznak" az orvosoknál), de nem szabad kiejteni a korrupció szót.

    mm

    VálaszTörlés
  4. mm, velorex, ha azt írnám hogy felháborító az nem tükrözne semmit. Megvetésre ítéltett emberek kell hogy legyenek mindannyian és nem az összegszerűség ennek fő oka. Hanem az hogy ezért az öszegért nem képviselik azoknak az embereknek az érdekeit akik megtermelik számukra ezt a pénzt. Úgy ahogy írtátok judáspénzek ezek, árulásért felvett ezüstök és akkor még arról nem is beszéltünk az itthon jövedelmeztetett kapcsolatok mit hoznak a konyhára.

    De mindez megvetés mit sem számít ettől ők nagyon vígan el vannak úgy ott mint itt.

    VálaszTörlés
  5. @mm!

    De jó meglátás Mózi.
    Valóban a "birodalmak" egyre rövidebb életűek.

    Líbiában állítólag különleges egységek szálltak partra (amerikai, angol, francia). Lehet mindkét oldalt támogatják, aztán majd a győztes oldalára állnak. Adott esetben pedig elteszik Kadhafit láb alól, hogy ne beszéljen?

    @Velorex!

    Pár napja írtam egy hozzászólást a rákos topikba, de most nem látom. Megnéznéd, hogy hol akadt el? Úgy emlékszem renden volt minden.

    VálaszTörlés
  6. Mózes,

    az a "szép" ebben a liberális-demokrata világban, hogy bár a felszínen mindenki toleranciát és békés egymás mellett élést hirdet, az EU és az USA vezetők nem átallják fegyverrel (gazdasági-, titkosszolgálati-, végső esetben lőfegyverrel) is rákényszeríteni olyan népekre a hatalmukat, akikhez egyébként semmi közük... Itt sem Kadhafiról van szó meglátásom szerint, hanem arról, hogy a döglődő nyugatnak kellenek a természeti erőforrások és a termelő eszközök (ezeket egy diktátor színpadias eltávolítása és egy "demokratikusan választott kormányzat" üzembe állítását követően bagóért meg lehet venni)és a TV reklámokkal irányítható fogyasztói piac. Az ilyen politikai húzások mögé nézetem szerint sosem humanitárius megfontolásokat kell gondolni, sokkal inkább gazdasági illetve katonapolitikai mozgatórugókat érdemes keresni..

    Nagyon "élvezem" ezt a "megtanítunk titeket a demokráciára ha bele döglötök is" új világrendet..

    VálaszTörlés
  7. Misi,

    a spamek közé sorolta a rendszer, most már látható. Bocs a blogspot nevében..

    VálaszTörlés
  8. Velorex, ami Kadafit illeti, ez a fickó nagyon eltávolódott Amerikától és közeledett az EU felé az utóbbi években. A fia pl nagy haver lett egyik juniór Rothschilddal. Ezért eddig Kadafi nagyon jó volt az EU számára, de most hogy látszólag nem fog tudni hatalomba maradni, az EU hírtelen kezd udvarolni a felkelőknek, mintha mindig is ellenezte volna a Kadafi rezsimet. Ez egyszerűen szánalmas, mint minden és mindenki ami/aki az EU körül forog, beleértve a jelenlegi magyar politikai eliteket is. Amúgy Líbiának nem csak sok olaja van, hanem egy valóságos édesvízi tengere a sivatag alatt.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Egyébként Misi jól látja, az EU most mindkét oldalon nyalizik, ugyanis az amerikai alternatív media szerint zsoldos toborzását engedélyezte Kelet-Európában (egy izraeli cég toborozta őket az amcsik szerint), akik Kadafi segítségére lettek küldve az utóbbi napokban.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Kösz, Velorex gondoltam, csak nem vagyok valami világbajnok felhasználó.
    Ja, és Soros már Iránról beszél. Nem tudom hol olvastam, de szerinte majd oda is átterjed a "forradalmi hév".

    VálaszTörlés
  11. Az EU sok mindent akar, Velorex. Azonban az EU csak egy papírtigris, mert a Barroso és az Orbán-féle EU vezérek valóban nem vezérelnek semmit a személyes titkárjaikon kívül. Magyarországnak pedig nem kellene ilyen homályos játékokban részt venni csak azért, mert Brüsszel leg alázatosabb tartománya lettünk.

    mm

    VálaszTörlés
  12. Misi,

    Ahmadinejad egyszer már lekezelte a forradalmi hangulatot. Gondolom azokat is, akik gerjesztették... Feltételezem, hogy elkaptak jó néhány "forradalmi hangulatú" titkos ügynököt, időbe telik azok pótlása...

    VálaszTörlés
  13. Akkor is veszélyes Velorex. Szerintem az elit minden áron azon furmánykodik, hogy Irán lépjen és így tudjanak kirobbantani egy háborút. Kína "kénytelen" lesz segíteni Iránnak, mert kell neki az olaj.
    Persze 'mindenki tárgyal mindenkivel", de amíg Iránt meg nem törik az arab világ nem lesz az elité. Aztán ott van még Kína. Szerintem ott sem szereztek döntő befolyást.
    Egyébként úgy tudom, hogy 6 országban nincs a jegybank az elit kezében. Ebből 5 elhanyagolható, de a legnagyobb Irán.
    Azt hiszem hamarosan többet látunk majd.
    Talán az ősszel.

    VálaszTörlés
  14. Mózes,

    szerény véleményem szerint Magyarországnak semmilyen idegen földön zajló játszmában nem kellene részt vennie. Ideje lenne viszont az országban zajló piszkos játszmákat beszüntetni, és végre a magyar emberek érdekében a szükséges lépéseket megtenni.
    Persze ehhez kellene egy nemzeti elkötelezettségű haderő is, ami garantálja, hogy az országban az idegen érdekeknek nem tetsző változások is végbemehessenek anélkül, hogy "forradalmi vagy polgárháborús helyzet" keletkezne...
    Magyarország sorsán szerintem egy lágy diktatúra segíthetne, ami kivételesen nincs elkötelezve sem az EU-nak, sem más nagyhatalmaknak, el van viszont kötelezve a becsületes munkának, a társadalmi igazságosságnak, és a nemzeti összetartozásnak.
    No, ilyen vezetőket nem nagyon látni manapság.. Itt szinte csak megélhetési politikusok vannak, akik egész magas gázsiért nyomják a sódert a nézőtéren ülő adófizetőknek és adót nem fizetőknek..

    VálaszTörlés
  15. Misi,

    Irán szerintem kemény dió, ott a legfőbb hatalom ma is az ajatollahé, az meg nem nagyon engedi a multikulti "vallást" és egyéb szemfényvesztéseket elhatalmasodni, ami a nemzet széthullásához vezetne. A iszlám vallás még ma is harcos vallás, ami segíti a nemzet túlélését.
    Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy Irán hivatalosan 80 milliós, a valóságban viszont 100 milliós ország, ahol a lakosság 70 százaléka 30 év alatti, kevés a nyugdíjas korú ember, vagyis óriási katonai és gazdasági potenciáljuk van. És amennyire tudni lehet, nem beszari népség..
    Kína meg speciális helyzetben van szerintem, mert a gazdaságukat a belső piacuk is fent tudja tartani, ha szükség esetén engedik a saját népüket fogyasztani, és jobban élni. A fejlett nyugat viszont meglátásom szerint bajban lenne az olcsó kínai áruk nélkül, és azt se felejtsük el, hogy jelenleg nem kis részben Kína kezében van a Dollár és talán az Euró sorsa is. Bonyolult helyzet ez, amiben sem az USA sem az EU nem olyan erősek mint amennyire azt sokan gondolják...

    VálaszTörlés
  16. Velorex igen, USA és EU szándékai világosak. Nekem viszont tetszik az arab ellenzék, vagy Líbiában az ellenállók nem engedik Trójai falovat maguk közé engedni. Líbiai ellenállók a britekkel nem tárgyaltak, hanem letartóztatják, Kadhafi idegen zsoldosait pedig elkapják és meglincselik (Jövőnk.infón videók vannak erről). Arabok tanultak Afganisztán és Irak példáján, nem engedik, hogy idegen zsoldosok kezet emeljenek rájuk. Ezt Kadhafi is tudhatta, így az ellenerők energiáit és figyelmét leköti idegen zsoldosok levadászásával és ő egyre több várost tud visszafoglalni. Az is biztos, hogy Kadhafi nem fog megbocsátani idegen szövetségesei pálfordulásának és a jövőben más szövetségesek után néz. Kadhafi (összes hibája ellenére) katonaember, nem egy bábvezető és úgy tűnik USA és EU alábecsülte stratégiai képességeit.
    Kata

    VálaszTörlés
  17. Igen, az Al-Kaida emlegetése bajlós árnyakat vetít előre és sajnos akármennyire is vigyáznak az arabok, hülye mindenhol akad.

    Amúgy az eredeti témához.
    Morvai azért sok lehetőséget kihasznál, hogy különféle csoportokat meghívjon Brüsszelbe. A honlapján biztos meg lehet találni ezeket az akciókat. Én csak egy filmet láttam a JobbikTv-n, amikor pályázó fiatalokat hívott meg. Erre egyébként van kerete minden EU képviselőnek.
    Egyébként tudomásom van róla, hogy most lesz egy megbízottja, aki az iskolákkal való kapcsolattartást fogja rendezni Neki, gúnyhatáron innen és túl. Jó ötlet és nem is ingyen kell dolgoznia az illetőnek, hanem tisztességes pénz fizet érte.
    Szerintem jó ötlet.

    VálaszTörlés