2011. március 15., kedd

Egy magyar buszsofőr meséje

 Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ott ahol a kurtafarkú malac túr, volt egyszer egy buszsofőr. Nem volt különösebben híres arc, de okos ésszel és jó szívvel áldotta meg a Teremtő, aki ráadásul egy különleges feladattal is megbízta őt: ha majd egyszer eljön az ideje, építenie kell egy szállítóeszközt, amivel az embereket eljuttathatja a tökéletes boldogságig.
Telt-múlt az idő, a buszsofőr sokfelé vándorolt, amíg egyszer csak egy olyan szép vidéken járt, ahol úgy döntött, megépíti Istentől kapott feladatát: kitalálta, hogy készít egy buszt. Nosza, hamar bele is fogott, sőt nem is volt már egyedül, mert megérkeztek a testvérei is mind segítségül. Ej, igen szép buszt sikerült megépíteniük, csillogott-villogott, színarany volt minden alkatrésze, csodájára jártak mindenünnen!
Sokaknak megtetszett a szép aranybusz, sokan irigykedtek is, de mivel befogadó típus volt a sofőr, hát felengedett rá mindenkit, sok ismeretlent is. Így utaztak együtt, sokasodtak, gyarapodtak, még az utasok is. Egyszer az egyik utas megkérte a sofőrt, hogy adja kölcsön a volánt, hadd vezessen egy kicsit. Az ímmel-ámmal, de jóhiszeműen engedett is neki, hiszen mindenki magából indul ki... Az utasok között álldogálva egyszer csak valaki fegyvert nyomott emberünk tarkójához és elvette a tárcáját is. Miután mindenétől megfosztotta, ez az idegen visszaadta a tárcát, azzal a feltétellel, hogy ne is gondoljon rá, hogy valaha visszaülhet a volán mögé, és jó lenne ha lemosná az ablakot, meg feltörölné a padlót, mert a sok utasnak nem tetszik ahogy kinéz ez a busz! A sofőr felhördült, mire néhány utas a segítségére sietett, ekkor a többiek rájuk ugrasztották a legnagyobb busztársaságok jogászait, akik feldaraboltatták a buszt, a sofőrnek csak a középső használhatatlan rész jutott, kerék, kormány, és motor nélkül. Derék emberünk még itt sem adta fel, és a középső részből kipofozott egy ügyes kis kocsit. Ment, mendegélt a kiskocsi, nem is rosszul! Egyszer azonban – ki tudja miért – belekerült egy taxis-blokádba, ahol a továbbjutásért cserébe követelték, hogy adja át a kormányt megint. Innentől már megint nem a sofőr vezetett, a pénze is elfogyott, mire egy ismeretlen járókelő jóságosan felajánlotta, hogy ad kölcsönt benzinre. Emberünk tehát ott tart, hogy a buszát feldarabolták, őt magát kirabolták, a kiskocsiját sem ő vezeti már, a fék nem működik, szakadék felé száguld az autó, ráadásul iszonyatos összeggel tartozik annak a "járókelőnek", aki úgy néz ki, minden autóba bekopogtat, és minden benzinkút az övé...
Vége a mesének… vagy mégsem?

Mi lehet a mese vége? Mi lenne, ha a sofőr egyszer csak kiszállna az autóból, szippantana egy hatalmasat a friss levegőből, és végiggondolná még egyszer, de alaposan, milyen feladatot is kapott annak idején az Istentől? Biztos, hogy egy csilli-villi aranybusz építése volt a küldetése? Az emberek boldogságig való elszállítására biztos, hogy egy aranybusz a legalkalmasabb…? Biztos ez volt a Te feladatod magyar sofőr??

2011. március 15.

TT

72 megjegyzés:

  1. És mi lenne a válasz?

    VálaszTörlés
  2. A Kárpát Medence tényleg egy "arany busz", de nem az a probléma, hogy "aranyból" van, hanem az, hogy nem vagyunk képesek megvédeni a predátoroktól. Én inkább így látom: a sors az egyik lehető legszebb gyümölcsfát ajándékozott a magyar népnek, de már évszázadok óta mindig mások eszik le róla a legszebb gyümölcsöket.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Az a baj Mózi, hogy nem csak a Kárpát.medence gyümölcseit (ásványkincsek, termés) viszik el, hanem az itt lakók kevéske jövedelmének nagy részét is, már évszázadok óta. Vagyis ez a kis földi paradicsom, ami a kincseivel könnyűvé és kellemessé tehetné az itt élők életét, idegen emberek életét könnyíti meg folyamatosan. Gyűlöletből fosztogatnak minket vajon, vagy csak itt élnek olyan (türelmes, jószándékú, vagy talán buta?) birkák, akik hagyják magukat minden hónapban jól megnyírni?

    VálaszTörlés
  4. Jó a kérdésed, Velorex. Egyszer hallottam, hogy valamelyik jobbikos képviselő úgy nyilatkozott, hogy a Jobbik jelenléte a parlamentben, ha nem is javít a nép helyzetén, legalább javít a jobbikos képviselők helyzetén. Szerintem ez az elismerés sajnos sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint gondolta volna az a képviselő "úr", mert lényegében mindig is ezért sikerült rabszolgaságba ejteni a magyart: a nemzeti értelmiségiek és káderek saját jólétüket szokták előnybe helyezni a nemzet érdekeivel szemben. Persze, tisztelet a kivételnek (ami most látszólag nem nagyon van).

    mm

    VálaszTörlés
  5. Mózes,
    Volner János mondta ezt egy nem túl népes, többnyire vállalkozókból álló hallgatóság előtt. Amennyire tudom, azt is hozzá tette, hogy azoknak a vállalkozásoknak, akik őket segítették, talán tudnak "viszont segíteni" de a népnek egészen biztosan nem lesz jobb...
    A magam részéről úgy látom, hogy túl sok már a nemzeti párt, de olyan egy sincs, akik az ország függetlenségéért, kifosztásának megállításáért ténylegesen tenne valamit..
    Most nézem a híradót, amiben beszámolnak arról, hogy milyen rendbontások történtek a nemzeti ünnepen. Mocskos cirkuszt csináltak Március 15.-ből ismét. Szégyen ez mindenkire, akik részt vettek benne, és szégyen az országra nézve is.

    VálaszTörlés
  6. @Velorex!

    Szerintem csak egy nemzeti párt van, mivel a Fityesz már rég leszerepelt.
    Te mit tennél a Jobbik helyében az ország függetlenségéért illetve a kifosztás megállításáért? Konkrétan!

    VálaszTörlés
  7. Misi,

    nem vagyok kifejezetten politikus alkat, valószínűleg ez az oka, hogy nem is törekszem a Parlamentbe jutni..
    Ha viszont úgy érezném, hogy a Parlamentben van a helyem, akkor a következőket tenném:
    1. nyilvánosságra hoznám a Magyar Állam "könyvelését" (a valósat) pont úgy, ahogy a legkisebb KFT könyvelését is bármikor be kell tudni mutatni. A bevételi oldalt részletezve, a kiadási oldalt részletezve. Létrehoznék egy olyan portált, ahol mindenki kivétel nélkül -magánszemélyek és vállalkozások- az adószámuk alapján visszakereshetnék az általuk befizetett minden adót és járulékot.
    Ugyanígy láthatóvá tenném a jövedéki adó és az ÁFA bevételeket is.
    Részletesen nyilvánossá tenném az állami költségvetés kiadási oldalát is.
    2. Azonnal leállítanám a külföldi kölcsönök felvételét, megvizsgálnám és nyilvánossá tenném az elmúlt 50 év felvett hiteleit, és az eddig visszafizetett kamatokat és tőkét.
    2 évre felfüggesztenék minden adósságszolgálatot, párhuzamosan ezzel, külföldi partnereket keresnék, akikkel nem USD és Euro, hanem árucsere alapon kötnék mindkét fél számára előnyös megállapodásokat.
    Tételes elszámolást készíttetnék arról, hogy a hitelek milyen célra lettek felhasználva, és kik kaptak belőle. Törvénytelenség talaján jog nem állhat, ezért a hűtlenül kezelt állami pénzekből létrehozott magánvagyonokat államosítanám.
    3. A MNB "függetlenségét" megszüntetném, és az Országgyűlés alá rendelném, a pénzkibocsátás jogával együtt.
    4. Azonnal újjáalakítanám az Állami Gazdaságokat, és állami tulajdonba venném a stratégiai ágazatokat (villany, gáz, víz, csatorna, távközlés, élelmiszeripar, konzerv ipar, gyógyszergyártás stb.)
    Véleményem szerint Magyarország kitörési pontja az élelmiszer üzletág, ezért ezt fejleszteném azonnal. Nyersanyagot nem engednék kivinni az országból, csak magas feldolgozottságú termékeket.
    5. Állami tulajdonba vennék minden bányát, olaj és gázkutat, valamint a melegvizű és az ivővíz forrásokat.
    Minden termőföldet ami külföldi cégek vagy magánszemélyek tulajdonában van, az állami gazdaságok kezelésébe adnám. Külföldi legfeljebb bérelhetne termő területeket az ország területén, max. 10 évre.
    6. Visszaállítanám a sorkötelezettséget, és legalább 40 ezer embert besoroznék katonának, akikkel ellátnám az ország határainak védelmét, és a rendőrség mellett létrehozandó csendőrség 50%-át is sorállományúak töltenék be, a lakhelyükön.
    Ezzel párhuzamosan lecsökkenteném a "zsoldosok" számát a katonaságnál és a rendőrségnél, és minden idegen földön szolgálatot teljesítő katonánkat azonnal haza rendelném.
    Lenne még ötletem, de hagyok lehetőséget a Fidesznek és a Jobbiknak is, hogy kibontakozzanak.. :o))

    VálaszTörlés
  8. Misi, erre már sokszor válaszoltunk itt. A Jobbik felhozhatna az izlandi és a svájci példákat, az alkotmányozással és az államadósság kezelésével kapcsolatosan. Vagy nyomatékosan felszólíthatná Orbánt, hogy mégis mikor lesz egy munkahelyeket teremtő konkrét program, a lyukas igéretek helyett. De akár azt is számon kérhetné a Jobbik Orbántól, hogy miként gondolja helyreállítani a közbiztonságot, miközben hamarosan több százerer 15 éves "kissebség" fogja elhagyni az oktatási rendszert és mivel nincs számukra munkalehetőség, valszeg nem otthon fognak ücsörögni a tévé előtt... és persze nem épülnek sem új börtönök a felnőtt bűnözök számára, sem nevelőintézetek a kiskorú bűnözők számára. Nem tom te hol élsz, Misi, de az aki Magyarországon él és nem teljesen agymosott vagy nem a Rózsadombon lakik jól látja, hogy a kormány az égvilágon semmit sem tesz a komoly problémák kezelése érdekében, nos erre Vonának minden nap emlékeztetnie kellene a kormányt, ha már "ellenzékinek" képzeli magát és a nemzet érdekeit véli képviselni. Persze tovább is sorolhatnám, de minek... a Jobbik nyilvánvalóan átvette a MIÉP szerepét, vagyis jól éldegél a semmitmondó fröcsögésből az adófizetők pénzéből. Ilyen "ellenzékre" csak narancséknak van szüksége.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Kedves Velorex!

    Én azt kérdeztem, hogy mit tennél a Jobbik helyében, aki most ellenzékben van.
    A magyar költségvetés amúgy nyilvános. A törvény minden évben megjelenik a Magyar Közlönyben.
    Mindenki megnézheti saját adózási adatait az APEH portálján adóigazgatási azonosítószáma alapján.
    Régebben a vállalkozóknak ki is küldték, de az elektronikus lehetőségek bevezetése óta ezt nem teszik.
    Sok minden amit leírtál benne van a Jobbik programjában is és a parlamenti felvételeken el is hangzik, mint hozzászólás. Sok mindenre törvényjavaslatot, határozati javaslatot is benyújtottak, de hát a 2/3-ad lesöpri.
    Az viszont egy jó felvetés, hogy mihez juthat hozzá adatok, szerződések tekintetében egy ellenzéki képviselő? Amit titkosítottak, ahhoz nyilván nem.

    VálaszTörlés
  10. Misi, a magyar költségvetés olyan nyivános, hogy a beavatottakon kívül senki sem tudja pontosan mivel és kinek tartozik a magyar állam, de még azt sem, hogy pontosan mire és mennyi pénz lesz költve az adóbevételekből (pl mire lesz költve a magánnyugdíjpénztár vagyona?).

    mm

    VálaszTörlés
  11. Misi,

    a kérdésedre válaszoltam. Nem sok értelme van, hogy egymás torkának ugorjunk a Jobbik vagy bármely más párt miatt, de úgy gondolom, hogy ez a "ellenzékben nem sokat tehetünk, miért nem szavaztak ránk többen" klisé már el lett sütve a magyar politikai színpadon néhányszor...
    Igenis, a parlamenti képviselők hozzá tudnak jutni olyan információkhoz, ami a köznép előtt rejtve marad, vagyis nincsenek az ellenzéki képviselők sem teljes tétlenségre kárhoztatva.
    A mentelmi jog például arra a célra lett valamikor kitalálva ha jól tudom, hogy a képviselők az ország érdekében megtehessenek olyan dolgokat büntetlenül, amit egy mezei állampolgár nem, és ne lehessen őket politikai okokból üldözni. Mert ugye ha valaki kicsit szabálytalanul ugyan, de az ország érdekében teszi a dolgát, az nem érdemel büntetést.
    Abban feltétlenül egyetértek Mózessel, hogy valójában nem nyilvánosak az ország gazdálkodási adatai, amit egy halandó lát, az a "nesze semmi fogd meg jól" kategória.
    Nagyon egyszerűen meg tudod cáfolni a butaságainkat azzal, hogy írsz egy cikket, amiben az ország gazdálkodási adatait ismerteted, és persze az adósságállomány összetételét, a hitelezők kilétét, a szerződési feltételeket stb. Vagy legalább a linket, ahonnan mindezeket összeszedhetem.
    Amúgy érzésem szerint nem lehetne egy egészséges országnak olyan gazdálkodási adata, amit egy parlamenti képviselő nem tudhat meg... Ne keverjük a gazdaságot a hírszerzéssel... Ha mégis vannak titkos gazdasági adatok, azon el kell gondolkodni... Az ellenzékiségnek pont az a lényege meglátásom szerint, hogy a kormányzattal azonos információs bázisra támaszkodva keressük a jobb megoldásokat, illetve akadályozzuk a magánérdekek közérdek elé helyezését.

    VálaszTörlés
  12. @Velorex!

    Ne haragudj nincs igazad. Nem kell itt torkokat sem emlegetni.
    A válasz: azon kívül, hogy szóváteszi a dolgokat, semmit.
    Nem szeretem viszont azt a boszorkány üldözést, ami ezen a blogon is elhatalmasodott. Ezért tettem szóvá.
    A tisztelt választóknak címezgessétek a kifogásokat, mivel rajtuk múlott a dolog.
    Egyszerű logika ez.
    Aki tanult a költségvetésről, az tud olvasni a sorok között. Vannak részek kétség kívül, amik nem érthetők teljesen, mivel adott esetben államtitkot képeznek. De! Sejthetők.
    A többinek meg hiába magyarázod és nem is érdekli őket. Ne varrjuk ezt azért már a "nemzeti pártok nyakába".
    Úgy látom Magyarországon mindenki hibás, csak a tisztelt választópolgárok ártatlanok!
    Akkor meg, hogy jutottunk idáig?

    VálaszTörlés
  13. Misi,

    a választók egy tehetetlen massza, kár rájuk hivatkozni. Akik hittek/hisznek a Jobbikban, azok odatették a szavazatukat, ennyire futotta. Nekik viszont jár az, hogy az általuk bejuttatott képviselők akár tűzbe menjenek értük, és az országért, mert ha jól tudom, ezt vállalták.

    Saját tehetetlenségünk miatt másokat hibáztatni öreg hiba.. - ezt a főnököm szokta mondogatni, mikor kifogást keresek a bénaságom, vagy a kedvezőtlen körülmények miatt..

    A kedvenc idézetem:
    Az ember megtesz minden tőle telhetőt. Ám van az értékelésnek egy másik síkja is. Ez személytelenebb: nem foglalkozik a szándékokkal. A kérdés egyszerűen ez: Csináltál valami tényleg fontosat? A válasz igen vagy nem. Kegyetlen mérce ez, de így mér a világ. Azt mondani, hogy mindent megtettél, valójában annak megkerülése, hogy erre a kegyetlen kérdésre nemmel kelljen válaszolnod.
    Michael Wilson

    Egyébként nem vagyok a Jobbik ellen, de azt sem gondolom, hogy a maximumot hozzák ki a helyzetükből.
    Elfogadom hogy személyesen neked nem tetszik, ha valaki bírálni merészeli a kedvenc pártodat, ez természetes reakció, de bírálattal mindenkinek számolnia kell, aki nagy célt tűz maga elé..

    VálaszTörlés
  14. Misi ezt a kört már annyiszor megfutottuk a Jobbikkal és egyáltalán a pártokkal kapcsolatban, hogy kár is a billentyűzetet koptatni ezmiatt.

    Misi. Azzal, hogy Velorex üzemelteti ezt a blogot letett valamit az asztalra, ami sokkal több annál, mint 4 évente X-elni. Lehet várni 2014-et és megint menni szavazni, hátha majd lesz egy "Mégjobbik". Nem, nem lesz.

    És most itt következne az a rész, hogy miért jutottunk ide, és miért kevés már X-elgetni, de ebbe had ne menjek bele.

    Misi én is nehezen akartam elfogadni, hogy a Jobbik nem az a párt, ami elhozza a szebb jövőt. Én is pont úgy bíztam bennük, mint ahogy te még mindig teszed, de majd belátod, hogy tévedtél, ahogy Moto is, és a többiek is be fogják látni és mindenki, aki képes igazán józanul gondolkodni.

    Misi. Egyelőre NINCS nemzeti párt.

    Ha a parlamentben lévőket akarod ragsorolni, akkor a Jobbik megkaphatja a "legnemzetibb" jelzőt, de ez önmagában kevés.

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. Tényleg sokszor lefutottuk ezt már. Továbbra is fenntartom, hogy ebben a geopolitikai helyzetben Magyarországnak egyelőre (!) nem lehet magyar kormánya. De lassú víz partot mos...

    Nem volt szándékomban ismét egy politikai vitát generálni a mesével, sajnálom hogy ez lett belőle. Ami a mese tanulságát illeti, távol álljon tőlem, hogy az ezeréves magyar állam tetteit megítéljem, de nem lehet nem észrevenni a folyamatot, ami idáig vezetett. S ezt a folyamatot nem lehet csupán a predátorokra kenni, mert jócskán benne volt a "mi" kezünk is. Az idők folyamán belesodródtunk az - egyébként korszakváltásokból eredő - egyre anygiasabbá váló életvitelbe, és nem tudtunk neki ellenállni.
    Csak egy példa: a szkíta kor emberét - bár szép tárgyakat készített belőle - még nem érdekelte az arany. Ez viszont már nem mondható el mondjuk a XIX. sz. magyar nemességéről.
    Az hogy idáig jutottunk, nem kis részben a kollaboráns szellemi elitünknek köszönhető, akik a nemzetközi gazdasági mafiával karöltve aszisztáltak a kifosztásunkhoz.

    De hogy a lényegre térjek, érdemes észrevenni a folyamatban a mérhetetlen tanítást! Mi a mese vége, névtelen? Először találd ki mi volt az eleje! Annyit segítségképpen, hogy a magyar ember alapvetően szellemi-spirituális beállítottságú volt, jóval magasabb szinten mint az ma látszik. Olyan közvetítő küldetéssel/tehettséggel rendelkezett, melynek segítségével képes volt megérteni és a többieknek ÁTADNI a világ működési elvét, amit a mai természettudomány még csak kezd kapizsgálni. És ha minden így megy tovább, ahogy ma látjuk, akkor előbb utóbb képes lesz erre ismét. Ehhez viszont elengedhetetlen feltétel volt és van, hogy az anyagias életszemlélettől, melyet az akkádokkal színrelépő szemiták hoztak el a Földre, megszabaduljunk, vagy legalábbis ötvözzük a "vízszintes" gondolkodást a "függőlegessel". Ekkor lesz a kereszt ismét kereszt.
    Tehát, a kizárólag rosszként értelmezett kifosztásunk szerintem helytelen. Kizárólag a predátorokra kenni szintén az. Miért? Mert én látom ebben az egészben a mérhetetlen Isteni bölcsességet.

    Már csak félve jegyzem meg, amire már korábban is utaltam, hogy elképzelhető, a magyarság számára elérkezett az idő, hogy "kiírja" magát ebből a történelemkönyvből. Minden nagy civilizáció eljut arra a szintre, hogy továbblépjen, és átadja a helyét a fiatalabbaknak, hiszen ez a Föld egy iskola.
    Az ősi letűnt korok magas szintű civilizációi mind kijárták már ezt az iskolát. A magyarság épp a végzős osztályban van jelenleg, és közel a záróvizsga. És nincs az a földi hatalom amelyik ezt megakadályozhatná...

    TT

    VálaszTörlés
  16. Egyre súlyosabb a helyzet Japánban. Úgy tűnik, hogy már kezelhetetlenné válnak a Fukushima reaktorok. A japán kormány jelezte, hogy az US haditengerészet segítségét is kérheti hamarosan, de nem fejtette ki, hogy pontosan miért. Sokan azt gondolják, hogy a japán kormány a reaktorok környékén élő 140,000 embert készül kimenekíteni és ehhez kell az amerikai haditengerészet. Ha valamelyik vagy esetleg több reaktor belső kamrája felrobban vagy megreped, olyan mennyiségű sugárzás szabadulhat ki, hogy még az onnan 230km-re lévő főváros lakosságát is el kell távolítani. Sőt, ilyen esetben, miközben az alacsony helybeli szelek Tokyo felé vihetik a sugárzást, a Jet Stream magas és gyors szél egyenesen az amerikai nyugati parthoz viheti (California), onnan pedig Chicago és New-York felé. IMÁDKOZZON MINDENKI, AKI KÖZTÜNK ISTENHÍVŐ, HOGY A LEGROSSZABB NE KÖVETKEZZEN BE. SOKAN IMÁDKOZNAK MOST A VILÁGBAN, MERT AZ IMA EREJE NAGY.

    mm

    VálaszTörlés
  17. TT,

    nem szeretnék vaddisznó lenni senki lelkének virágoskertjében, de amennyire meg tudom itélni, a "végzős osztály" harmat gyenge itt ebben a kis országban... Sem anyagi, sem pedig spirituális értelemben nem látom úgy, hogy a nagy átlag bármiben különb lenne mint a föld más népei. Kiemelkedő emberek pedig mindenütt vannak, nem csak itt.
    Meglátásom szerint nem olyan magasztos okból zajlik a magyarság pusztulása mint írod, sokkal inkább a saját tehetetlenségünk, bénaságunk okán. Csak nézz végig bármelyik városunk utcáin az embereket, láthatod a terjedő lelketlenséget és az agresszivitást. Nem nagyon látni olyan embert, aki felszedi az utcán a szemetet, aki néhány kedves szót szólna az embertársaihoz, vagy akár csak köszönne az ismeretlen embereknek... Talán a kis eldugott falvakban találni olyan embereket, mint amilyenek a nagyapáink vagy a dédapáink voltak, de kevés ilyen van. Föld lakosságának kétharmada után semmi semmi sem marad mikor meghal, csak néhány tonna sz@r és az ugyancsak fogyasztó és sz@ró gyerekei... Minél butább volt anyu és apu, annál több poronty marad utánuk, természetesen szintén szellemileg alultápláltak. (Tisztelet a kivételeknek..)

    VálaszTörlés
  18. Mózi,

    valószínűleg olyan mértékben sérültek a reaktorok, hogy nem tudják kiemelni a fűtőelemeket, illetve nem tudják lefékezni a reaktort. Ha műszakilag rendben lennének a dolgok, akkor már leállították volna a reaktorokat, és több tonna ólom és beton mögött lennének a fűtőelemek.. Mivel ez nem történt meg eddig a jelek szerint, valóban érdemes néhány imát elmondani Japánért és a Földért..
    Viszont a gondolat teremtő ereje miatt a magam részéről próbálom azt elképzelni, hogy milyen jó lesz, ha ma sikerül mégis leállítani az erőművet és biztonságos tárolóba helyezni a veszélyes anyagokat. Japánban egy talpalattnyi szigeten annyi ember él, mint egész Oroszországban...

    VálaszTörlés
  19. Velo, pontosan erről szól a kollektív továbblépés. Azok a nagy magyar szellemiségek (gondolok itt az elmúlt egy-két évszázadra mondjuk), akiknek eljött az idejük, elmentek/elmennek, és helyükbe alacsonyabb tudatszintű lelkek születnek le a magyarság köreiben. Ez egy természetes folyamat, ami ráadásul összefügg azzal, hogy jelenleg a föld (avagy a sár) világkorszakában élünk, melyben az egész emberiség teljesen beleragad az anyagba, ezt láthatod mindenfelé. Azok a Kevesek, akik viszont ezekben az időkben viszik a szellemi szintet, valószínűleg önként, tanítani jöttek vissza. És azért mondom, hogy a folyamat elkerülhetetlen, mert már nem először történt meg, a történelem kis és nagyléptékben is megismétli önmagát.

    Az átlag magyar képességeit illetően teljesen igazad van, de én biztos vagyok benne, hogy egy nagyon komoly szellemi állomány él még magyarként szerte a világban, csak nem találták még meg egymást (illetve dehogynem, pl. itt is!!! :)
    A különlegességről ezt érdemes elolvasni:

    http://www.varga.hu/A%20MAGYAR%20ESZ%20.html

    Vigyázat! Nem kiválasztottságtudatot kell kialakítanunk, hanem érezni kell a súlyát annak, hogy magyarok lehettünk. Talán nincs is ennél nemesebb de egyszersmint nehezebb küldetés a Földön.
    :)

    TT

    VálaszTörlés
  20. Velorex

    én úgy tudom, hogy nem az üzemi reaktorral van a legnagyobb probléma, működött az automata leállító rendszer, és az atomreaktort lekapcsolta még a szökőár előtt, persze már a rengéstől rongálódott az erőmű. A problémák a kiégett fűtőrudakat tartalmazó tartályokkal vannak. Ezek külső burka robban fel, már 3 a 6-ból. Hiába indultak a dízel áramfejlesztők, hogy a keringetőszivattyúkat újra működtessék, a cunami ezeket is hazavágta és beindult az utolsó védelmi kör az akkumulátorok, de ezek csak rövid ideig képesek működni.

    A kiégett rudak hűtése leállt. Tengervízzel próbálkoznak, de reménytelennek tűnik.
    Tegnap érkezett az első hír, hogy a 2-es tároló acélszerkezete is megsérült, innen már nagyon komoly sugárveszélyes anyag kerül a környezetbe.

    A vezérlőtermeket kiürítették, mert életveszélyes ott tartózkodni gyakorlatilag kontroll nélkül hagyták az erőművet, ami azt hiszem magért beszél. Lehet imádkozni, mert más már azt gondolom nem segít, de a rudak magolvadását ez nem fogja megakadályozni, bár bízni kellene a Japánokban is. Nagyon fegyelmezettek és mindent megtesznek a katasztrófa elhárítása érdekében.

    Ha mindez nálunk történik Pakson, mi már nem élnénk.

    Kraft

    VálaszTörlés
  21. Pedig mostanában mennyire sok helyen lehetett olvasni, hallani az atomerőművek előnyeiről. "Röhej", hogy még az olyan precíz népnél is, mint amilyen a japán, megtörténhet ilyesmi, pedig ők aztán földrengésre tervezik a házaikat. Ekkora erősségű már nem volt betervezve a terhelési határoknál.
    Lehet, hogy a japánok is elkezdték magukat kiírni ebből a civilizációból? Vagy nekem ez a mániám?! :)

    TT

    VálaszTörlés
  22. Kraft,

    köszi az infót, nem volt elég információm, és úgy alkottam véleményt.. Sajnos a helyzeten nem sokat változtat, hogy honnan jön a szennyezés. Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik miután átvészeltek egy óriási földrengést, még a sugárfertőzéstől is rettegniük kell. Borzasztó lehet..
    Nem sok szó esett eddig az esetleges orosz segítségről, pedig nekik van már tapasztalatuk..

    VálaszTörlés
  23. Ami fokozza a veszélyt az, hogy ezeknél a reaktoroknál a már elhasznált de tovább is nagyon radioaktív nukleáris rudak közvetlen az aktív rudak felett vannak tárolva. Az egyik ilyen tárolókamra külső fala már tegnap óta ég.... Ezt az olcsóbb de kockázatos tárolási megoldást csak ennél a típusú atomerőműnél alkalmazta a gyártó, az amerikai General Electrics. Ez azt jelenti, hogy ha akár egy reaktor (6 van összesen) felrobban vagy szétreped, akkor a felette tárolt rudak radioaktív anyaga is a levegőbe kerül és ez legalább háromszor több sugárzó anyag, mint amennyi a levegőbe került Csernobílban. Kell nagyon a csoda most.

    mm

    VálaszTörlés
  24. TT nem mániád, ami most Japánban történik annak jó vége már nem lehet.
    Földrengés, cunami, nukleáris katasztrófa, vulkánkitörés és még
    a pénzügyi hiénák is lecsaptak rájuk.

    Lehet ebből még talpra állni?

    Nekem egyébként inkább az röhej, amit a németek csinálnak. Egy héttel ezelőtt még üzemszerűen működtek a legrégebbi atomerőműveik, most 7-et lekapcsoltak, ebből egyet már egész biztosan végleg.
    Na ez a röhej.

    Egyébként meg nincs megoldva az atomerőművek kieső termelésének pótlása. Ha kell a villany, akkor az atomerőművek is tovább dolgoznak.

    Ez van.

    Kraft

    VálaszTörlés
  25. Velorex én is csak azért tudok egy egész kicsit többet, mert tegnap egy német adón (N24) kb. egy órán át ezzel foglalkoztak.

    Az is lehet, hogy esetleg valamit félreértettem, de nagyjából erről volt szó, amit leírtam. Ma még annyit olvastam, hogy a még ép 5-ös, 6-os blokkot teljes egészében tengervízzel akarják elárasztani.

    Csernobil annyiban volt más, hogy ott a működő reaktor robbant fel, de úgy, hogy az acél védőburkot is szétröpítette a radioaktivitás szabadon került ki a környezetbe.
    Japánban áll az erőmű, és a 2-es blokk acélvázát kivéve, még épek a fő pajzsot képező acél burkok.

    Az oroszokat megfelelő információ hiányába küldték az erőműbe a szarkofág felhúzására, nagyon sokan meg is haltak.
    A japánok már tisztában lesznek vele, hogy mit vállalnak be, ha az erőműben kell dolgozniuk.
    Voltak már japán kamikazék, talán most is akadnak, hogy egy még nagyobb bajt elhárítsanak.

    A hűtés a lényeg, ha ez sikerül, akkor ok, ha nem, akkor az lesz amit Mózi írt. Sokkal súlyosabb, mint Csernobil volt.


    Kraft

    VálaszTörlés
  26. Atomerőmű-mentes energiafüggetlenséget is eredményezhet ez a találmány (ha nem a szokásos sorsra jut):

    víz plazma:
    http://www.youtube.com/watch?v=sM7HrSKALNc

    Látod Velorex barátom, van itt még magyar szürkeállomány, amelyik képes használni az agyát. Egy erős magyar kormány nem csak hogy megvédené, de ezerrel támogatná az ilyen kezdeményezéseket!

    TT

    VálaszTörlés
  27. Kraft, Mózes,

    lenne kedvetek egy rövid cikkben összefoglalni, amit jelenleg tudni lehet?

    VálaszTörlés
  28. TT,

    ezzel a "találmánnyal" az a gond, hogy a gróf úr egy orosz gyármányú házi plazmavágóval szemlélteti a dolgot, vagyis amit mutogat, azt nem Ő csinálta a hírek szerint. A miskolci Műszaki Egyetem is kiadott már közleményt, a dologgal kapcsolatban: http://szkeptikus.bme.hu/spanyol/
    Szóval bár nagyon örülnék egy ilyen sikernek, egyelőre szkeptikus maradok ezzel a témával kapcsolatban..

    VálaszTörlés
  29. Velorex én most indulok haza melóból, és még van pár elintézni valóm, max este tudnék foglalkozni ezzel.

    VálaszTörlés
  30. Velorex, szerintem nincs igazán mit írni, a helyzet eléggé egyértelmű és csak felesleges technológiai okoskodásokat lehetne hozzáfűzni. Komolyan mondtam, hogy imádkozzon minden Istenhívő, ugyanis a helyzet már nincs emberi irányítás alatt. Mondhatnám azt is, hogy az ausztrál szeizmológiai hívatal szerint komoly esélye van egy újjabb nagy földrengésnek és a velejáró cunaminak Japánban a következő napokban. Szóval, nem találgatni vagy okoskodni kell most, hanem egyszerűen imádkozni. A kollektív ima ereje nagyobb, mint sokan gondolnák és ez független a vallás "márkájától".

    mm

    VálaszTörlés
  31. @Velorex!

    Az a „tehetetlen massza”, mi vagyunk. Vagy Te nem tartozol ehhez a néphez? Ez az álláspont egy alapvető hiba! Az alapja az, hogy általában az emberek úgy gondolkodnak, hogy ők elkülönülnek a többitől, hogy a negatív vélemény őket ne sújtsa. A magyar az egyik legindividualistább nép a világon. Ezért nem tudunk összefogni. Az igazság az, hogy ha valaki ebben a népben okosabb, rátermettebb, tehetségesebb, a többi rögtön megpróbálja lehúzni magához, a depresszió és a restség mocsarába. Jellemző még ránk az is, hogy időnként pedig túlzó módon istenítünk egyeseket. Ezeket majd később rántjuk le. Akkor, ha végül is nem hozzák el nekünk a Kánaánt. Az, hogy ez a nép kimozduljon az önsajnálat és a semmittevés vackából, azt viszont nem. Csak várjuk a sült galambot.
    Jól mondta a Szűzanya Medjugorieben. A magyarok restek a jóra, bár tudják mi az.
    Amúgy csak gratulálni tudok, hiszem a malterkeverők ezt akarják, és bőszen stimulálják.
    Ledarálni a Jobbikot a következő választásokig. Suttogó propaganda terjesztése. Hírelhárítás!!! (Alan Watt)
    Csak egy példa az új szlogenekből. A Jobbik elhagyta a Gárdát!
    Az igazság pedig az, hogy a Gárda(ák) hagyta(ák) el a Jobbikot, amikor letértek, esküjüket megszegve az alapítók által megálmodott útról. Butaság, erkölcstelenség, marakodás és annak tűrése. Ezek jellemzik a gárdistákat.

    VálaszTörlés
  32. @mm!

    Információm szerint,Te ajánlottad Posta Imrét, a Jobbik felső vezetésének. Tán az izlandi és egyéb példák esetében is megtehetnéd ezt! Lehet nem jutott el hozzájuk, mert nem érnek rá a neten keresgélni.
    A Fidesz elég irgalmatlan törvénykezési tempót diktál, ami a jogi végzettségűeket is próbára teszi, az egyéb végzettségűekről nem is beszélve. Aki dolgozott már jogalkalmazóként tudja, hogy ez nem könnyű munka.
    Nemrégen kellett Nekem is választ adnom egy kérdésre, és ötször veselkedtem neki a már új típusú EU-s törvénynek, mire korrekt választ tudtam kialakítani.
    Amúgy Te hol élsz? Én ugyanis számtalan parlamenti videót láttam már eddig is, ahol az általad kifogásolt jobbikos felszólítások, számonkérések elhangzottak. Megtalálhatók a youtube-on, a Jobbik honlapján, a JobbikTv-én, a Barikádon stb. Javaslom, nézd meg ezeket!

    VálaszTörlés
  33. @Kraft!

    Ez a Te véleményed, ami nem biztos, hogy az egyedüli józan vélemény!
    Szerintem, meg van megfelelő nemzeti párt a parlamentben.
    Úgy látom itt mindenki abszolútumként veszi a maga igazát. Helytelen, mert a legbölcsebbek sem látnak előre mindent!
    Persze nem rossz ez a blog, bár a szavazással nincs egy súlycsoportban. Arra mindenképpen megfelelő részben, hogy lehessen jó magyar módra siránkozni és fikázgatni. Ha ennyire pesszimista vagy, minek foglalkozol közügyekkel? Miért nem azt írod, hogy nincs és nem is lesz nemzeti párt, ha előtte azt írod, hogy nem lesz? Nem vagy konzekvens. Mások másként látják, vagy ezen a blogon szerinted ezt nem lehet? Ha kár a billentyűzetet koptatni ezért, Te miért koptatod? Az is reagálás, ha nem reagálsz.
    Persze az igazság az, hogy egyesek koptathatják a billentyűt a Jobbikkal kapcsolatban, annak lehúzására, mások viszont nem koptathatják a védelmére. Fogom koptatni, ha lesz véleményem a kérdésében, ezután is. Te, pedig újra és újra leírhatod a Magad véleményét, ha akarod, mert ez így fair.

    VálaszTörlés
  34. Véleményem a Jobbikról. Idáig ez az egyetlen valóban alulról szerveződött nemzeti erő, amely sikeresnek bizonyult. A felső vezetés fiataljai közül jó páran vagy 10 éve együtt vannak és sok mindent megéltek együtt. Itt elsősorban a sorozatos beépülésekre, beépülési kísérletekre gondolok. Kovács Dávid ifjú malterkeverő, mint az első elnök majdnem a tönk szélére jutatta a mozgalmat, de talpra álltak és végül Kovács és bandája kényszerült távozásra.
    Az, hogy valaki malteres nincs a homlokára írva. A beépüléseket nem lehet kiszűrni.
    A kampány alatt már látszott, hogy a hálózatok mindent megtesznek az eredmények csökkentésére. Mivel a felső vezetésbe nem sikerült változtatásokat elérni, az alapszervezeteket vették célba, elsősorban. Ott nagy pusztítást végeztek, hiszen azok zömében, a tagok nem túl régen tevékenykedtek együtt. Ez számomra, ha sajnálatos is, érthető.
    A választási kampányokat a Jobbik igen kevés pénzből oldotta meg a többi pártokhoz képest. Ez igen jó szervezésre és mozgósításra vall. Az eredmény elsősorban nem rajtuk múlott.
    A parlamentben a Jobbik aktívan és jól szerepel. Amit lehet, megtesznek. Az adott körülmények között, meg vagyok velük elégedve.
    A nagy hiba számomra, a kommunikáció. A választási kampány alatt egy törés következett be a Jobbik, főleg Vona Gábor megnyilatkozásaiban. Akkor történt, amikor tulajdonképpen többségében alaptalan rágalmazások láttak napvilágot a médiában. A választási kampány „győzni fogunk” jelszavát és az eredményt nagyon rosszul interpretálta Vona. Ezt úgy el lehetett volna mondani, hogy a médiának a torkára forrt volna a szó. Most nemrégen pedig, szintén Vona Gábor nagyon rosszul adta elő a párt cigányokkal kapcsolatos álláspontját (évadnyitó beszéd). Ezt is meg lehetett volna jobban fogalmazni és más stílusban előadni, úgy, hogy a cigányság vegye észre, hogy a Jobbik az egyetlen párt, akitől bármit is remélhet.
    Összességében nem a megszólalások gondolati tartalmával, és általában a megfogalmazásokkal, a stílussal van a bajom, elsősorban Vona Gábor vonatkozásában.
    Azt hiszem Vona nem tudta a mai napig feldolgozni, mint ember, azt a szennyáradatot, amit a média a Jobbikra szórt és szór folyamatosan. Egyfajta sértődöttséget érzékelek Benne, ami tönkre teszi sok megszólalásait, vagy legalábbis nagymértékben csökkenti azok hatását.
    Egyébként az alkotmányozási vitában az eddig hallgató képviselőik is megszólaltak – azért nem könnyű beszélni ennyi ember előtt és a médiumok „tüzében” -, és bár sokan közülük nem született szónokok, a gondolati tartalmakban nem volt hiba.
    Az is megszűnt már, hogy minden kérdésben Vona és a régiek szólalnak meg, mások is feltűntek és aktivizálódtak. Ez mindenképpen pozitív.
    Amúgy én rendszeresen megnézem a parlamenti videóikat és a honlapjuk híreit.
    Sose istenítettem őket, így hát nem is kellet csalódnom a választási eredmények tükrében.
    Még valami! Tudom, hogy sok ember számára egy nemzeti kormány léte, nagyon fontos volna egzisztenciálisan is. Megértem, de nem sikerült kormányra juttatni őket, és ezért már ne rajtuk verjük el a port! Nem lenne igazságos.
    A „nem, nem lesz” lehetőséghez! Az ember csak akkor tud teljes, aktív életet élni és így kiteljesedni, ha van reménye. Ha valaki feladja, mire jut? Ha valaki feladja, máris megadta magát az ellenségnek! Istenben hívő ember ilyet nem tehet. A hithez a remény hozzátartozik!

    VálaszTörlés
  35. Misi!

    Bocs,de egyre inkább úgy tűnik, Te mintha kissé kilógnál a honlap kialakuló szellemiségéből, erősen lehúzó jellegű hozzászólásaiddal, semmi gond, csak a tisztázás végett. A honlapnak talán inkább egymás felemelése lenne az igazi célja, vagy nem? Legalábbis a többiek, mintha ilyesmin igyekeznének. A lehúzást meg hagyjuk a mainstreamra nem? ott van elég.Üdv
    Szulthan

    VálaszTörlés
  36. Misi,

    Nem szerettem volna senki önérzetébe belegázolni, de maradjunk a tényeknél. Az emberek 80%-a gyakorlatilag teljesen passzív, és abszolút nincsenek képben a valóságot illetően. Egyszóval a társadalom egy massza nézetem szerint. Ha akarod, akkor magamat is beleértve, bár valószínűleg az átlagnál valamivel aktívabb vagyok, az itt író és olvasó közönséggel együtt. Linkelhetnék ide most neked videókat, amivel alá tudnám ezt a véleményemet támasztani, mert van a Joutube-on elég olyan közröhej tárgyát képező, szavazópolgárokkal készített interjú, amin valójában sírni kellene...
    A különböző gárdák tagságának egy része okos, tettre kész emberekből áll, de hidd el, hogy vannak olyanok is, akik számára csak egy jó buli ez az egész. Mondjuk hogy tartozni akarnak valami fontoshoz... Ilyen emberek adják a pártok támogatóinak nagyobb részét is. Ezeknek mindenképpen kell egy nagy szőrös segg, amit nyalhatnak, mindegy hogy milyen színű nadrág van azon. Sőt, bárkit hajlandóak még feljelenteni is saját honfitársaik közül, ha úgy érzik, hogy előnyük származik belőle, vagy akár puszta irigységből, esetleg ideológiai alapon.
    A kezdeti botladozásokat nem számítva ez a blog alapvetően arról szól, hogy gondolkodtassa az olvasókat, pártpolitikáktól függetlenül. Vannak hibáink is, azokat próbáljuk folyamatosan javítgatni, és törekszünk arra, hogy pártatlan nézőpontból szemléljük az eseményeket.
    Úgy gondolod, hogy ez fikázásnak számít?
    Azok az erők, akikkel szemben a Jobbik tenni szeretne, a fentebb említett társadalmi törvényszerűségeket pontosan ismerik, és használják, sőt kihasználják. Ha a Jobbik idealista nézőpontból alkotja meg a stratégiáit, akkor várhatóan csalódások kövezik majd az útját. Igenis arra kell felkészülni, hogy a masszát tudni kell mozgatni a megfelelő technikákkal. Ha a masszának fülke forradalom kell, akkor azt kapja, ha focipálya, akkor azt, de teljesen mindegy hogy mit sorolnék még fel ide. A lényeg az, hogy kinek a kezébe kerül végül a törvényhozó és a végrehajtó hatalom. Ha kellően dörzsölt, de becsületes emberek lennének a hatalomban, akkor az ország gyorsan felvirágozna. A jelek szerint nem ez történik..
    Pont neked magyarázzak a hatalom valódi birtokosairól? Minden úgynevezett párt mögött megjelenik ez az árnyék, még a nemzeti indíttatásúak mögött is. Aki a mai világban a nemzete létéért a háttérhatalommal szemben küzd, az életveszélybe kerül, egzisztenciálisan legalábbis biztosan. Talán ez az oka, hogy minden radikális pártkatona megszelídül előbb-utóbb...
    Ha arra céloztál, hogy a vakolók megbízására itt valaki is le akarná darálni a Jobbikot, akkor megnyugtatlak, itt legfeljebb többé-kevésbé megalapozott gondolatokat olvashatsz.
    Amúgy az a magánvéleményem, hogy ha az országban nyílt, egyenes kommunikáció és összetartás lenne, akkor nem lennének pártok sem, csak nemzet. A pártok arra valók, hogy a társadalom egy szűk csoportja hatalmat gyakorolhasson a masszán...
    És ezért még elismerésre is vágynak, sőt megsértődnek, ha nem mindenki úgy látja a dolgokat, ahogy a párt elvárja...

    VálaszTörlés
  37. @Szulthan!

    Nem kívánok én semmilyen honlap szellemiségébe beilleszkedni, csupán a véleményemet leírni.
    Amúgy milyen ez a szellemiség? Mert tudod én azt látom, hogy többségében igen elkeseredettek az itt megjelenő vélemények Magyarország és a világ helyzetének megítélésében.
    A helyzetmegítéléssel semmi bajom, csak mivel hívő ember vagyok, nem kesergek, hanem teszem, amit tudok, és ameddig tudom.
    Tudod a magamfajta vállalkozókat épp most készülnek véglegesen kinyírni. Próbálok alkalmazkodni, elkezdtem megtenni a szükségesnek tartott változtatásokat.
    Majd kiderül sikerül-e.
    Vagy a blog lehúzására gondolsz? Tény, hogy nem kívánok alkalmazkodni az általános, itt is megjelenő depresszióhoz, de azt hiszem ez inkább az ellenkező irány.

    VálaszTörlés
  38. @Velorex!

    Ha a gárdisták okosak lennének, rájöttek volna, hogy az alapszabályban van lehetőség - alapos okra hivatkozva - a kilépésre. Tömeges szándékbejelentéssel talán hathattak volna vezetőikre, hogy vegyék komolyan az esküjüket.
    Talán elérhették volna, hogy az erkölcstelen vezetők távozzanak, de nem tették.
    Pártatlanság? Ha nem egyezik a véleményem valakiével, akkor csorbát szenved a pártatlanság? A pártatlansághoz ennek semmi köze.
    Miből gondolod azt, hogy a jobbikosok és támogatóik között nincsenek kellően dörzsölt, de becsületes emberek? Pl., ha nem lennék az, már régen bedobhattam volna a törülközőt. Én sem az eredeti szakmáimban dolgozom. Kerestem mást, mivel abból nem tudtam megélni.
    A valódi hatalom birtokosai! Voltak már országok akik részben vagy egészben kicsúsztak az ellenőrzésük alól. Gondolom ezt Te is tudod.
    Ügynökök sok helyen vannak, nem lehet kizárni sehol az esetleges jelenlétüket.
    Sajnos mi magyarok nem igazán fordítunk gondot a hálózati működés tanulmányozására, pedig ezzal osztanak meg bennünket. Ez az általános tapasztalatom nemzeti körökben.
    A kollektív anyafogalmak alkalmazásának elterjesztése az elit egyik legnagyobb fegyverténye volt és ma is az. Nem lehet megítélni a pártokat sem egységesen, mert az nagyon igazságtalan és hamis eredményre is vezet. Egyébként volt idő a történelemben, amikor a pártok még sokkal pozitívabb szerepet játszottak. A közösségi élet szervezéséhez valamiféle szervezetek szükségesek egyébként, szerintem. Még egy hierarchikus társadalomban is. Azért arra kíváncsi lennék, hogy a tisztelt nemzetben gondolkozók milyen formációban élnének szívesen, ha már a mait annyira elvetik?
    A Szent Korona országában annak idején kemény hierarchia volt!
    Nem a pátokban van a hiba, hanem az ott tömörülő emberekben. A párt tulajdonképpen egy nem létező kollektív anyafogalom.
    Én azt gondolom, hogy a pártokról kialakult ilyetén vélemények igen tetszenek a hálózati korifeusoknak. Magyarországon tekintve a szocializmus időszakát, ezt nem is volt olyan nehéz elérniük.
    Az viszont biztos, hogy olyan ember, aki szereti a szabad vélemény nyilvánítást, ne menjen egy párt közelébe. Az ugyanis, csak hierarchikusan tud működni. Ha kialakították a közös álláspontot, kifelé azt kell interpretálni.

    VálaszTörlés
  39. Misi,

    nem akartalak megsérteni. Sem téged, sem a Jobbikot, sem mást. Igazad van abban, hogy (túl)sokan borúsan látjuk az ország helyzetét, és hogy a negatív hangulat nem segíti az előrehaladást, de azt lásd be, hogy nincs sok okunk a vigalomra.
    Igazad van abban is, hogy mindig azok viszik előre az ügyeket, akik akkor is kitartanak, mikor a többiek feladják.
    Az "optimizmus vallás"-nak van viszont egy nem kívánt mellékhatása is. Időnként nehezíti a tisztánlátást...
    Ha vállalkozóként keresed a kenyeredet, akkor valószínűleg pontosan érzed, hogy milyen mértékben nyomorítják el Magyarországon a kkv vállalkozásokat. Sehol a világon, ahol eddig jártam, nem nézték olyan mértékben kiskorúnak a vállalkozókat mint nálunk. Ugyanakkor Magyarországon létezik egy kivételezett kör, akikhez még az APEH sem megy ki a zsíros állami megbízásokat követően a pártkasszába és magánzsebekbe fizetett milliók után 5-6 évig, vagyis az elévülésig...
    Sokan tudják ezt, de mindenki kussol. Aki benne van az azért, aki nincs benne, az meg azért, mert szeretne bele kerülni a "belső körbe"..
    Jár az Abszurdisztán "csúfnév?" Magyarországnak, a parlamentjével, a pártjaival és a lakosságával együtt mindenkinek. Nekem is..
    Ha nincs szabad vélemény nyilvánítási jog, azt diktatúrának nevezik. És van egy rossz hírem, ha egy párt kezdi úgy érezni, hogy a pórnép nem érdemli meg hogy törődjön vele, sőt buntetést érdemelne, amiért nem kétharmaddal juttatta be PÁRTOT a törvényhozásba, az egyben azt is jelenti, hogy a pártnak annyi. Csak idő kérdése...

    VálaszTörlés
  40. Még valami, a Jobbik sikerének nem kis részben a Gárda volt az előmozdítója. Ami most a Jobbik és a Gárda (utódszervezetei) között zajlik, az szinte egészen biztosan ügynöki tevékenység eredménye. Valamiért most eszembe jutott Navratil Attila...

    VálaszTörlés
  41. Misi

    ha rám hallgatsz arra koptatod a billentyűzetedet, amire akarod. Ha a Jobbik védelmében teszed ezt, akkor tedd.

    A blogot meg nem kötelező olvasnod. Ha úgy gondolod, hogy negatív véleményekkel, elemzésekkel csak lehúzzuk a közhangulatot, akkor semmit nem értesz az egészből.

    Csápolj a Jobbiknak, és X-elgessél!

    Kraft

    VálaszTörlés
  42. Velorex

    hallgatok Mózira, nem írok semmit Japánról.
    Mindenki mondjon el egy imát, és nem lesz baj.

    Kraft

    VálaszTörlés
  43. A bejegyzés azért is felesleges, mert találtam egy jó blogot, ahol szakemberek írnak a témáról.

    Miközben imádkoztok, itt nyomon követhetitek, hogy mennyi ereje van a kollektív tudatnak, és persze a japánok erőfeszítéseinek:

    http://nukleraj.blog.hu/

    Kraft

    VálaszTörlés
  44. Misi

    Én sem kívánok semmilyen honlap szellemiségébe illeszkedni, hanem eleve igyekszem olyanokat látogatni amelyeké hasonló az enyémhez.
    Hogy mi ez a szellemiség? Alapból ott van a főcím alatt:
    Nem valami ellen, hanem valamiért!
    Az aktuális sz@r helyzet valós kielemzése nem depresszió, hanem alap ahhoz,amiről elindulva minden idelátogató, gondolkodó MAGyar,egymást segítve ezzel,talán könnyebben megtalálja saját feladatát, útját, amivel felülemelkedhet ezen a kupin.
    Ezzel szemben szerinted itt siránkozás meg fikázás megy, a magyarság pedig buta,erkölcstelen, tehetetlen massza, aki a kiemelkedőket azonnal lehúzza magához...De azért szerinte Velorex is ehhez a masszához tartozik (veled együtt ). Ha oda tartozna nem lenne ez a blog. Neked is ajánlom figyelmedbe a "kivetítés" pszichológiai fogalmát.
    Az hogy milyenné VÁLTOZTATTÁK a jelenlegi magyarságot,az sajnos tény. Viszont ez annyira ellentétes a MAGyar valódi, őseredeti tulajdonságaival, amely ellentmondás felismerése, okainak keresése talán minden idelátogató gondolkodónak segít elindulni a saját útján, az IGAZSÁG felé.
    Kívánom ezt neked is, de hogy az itteniek többsége ezt az utat nem a pártokban látja mint te az tuti.
    Ja és a megítélésnél arról még nem is beszéltem, hogy az Mtv 1 egyik tegnapi műsora szerint itt már mindenki magyar aki itt él...Hehehe (by Mózi)Üdv:
    Szulthan

    VálaszTörlés
  45. @Szulthan!

    Mióta tart ez a kielemzés? Még mindig nem értünk a végére, pedig a hozzászólók nagy része tudomásom szerint már Posta lapján elkezdte, lassan két éve.
    Nézd, a massza ügyet Velorex hozta föl. Én ezt csak annyiban "támogatom", hogy néha nem tudjuk elkerülni az általánosítást. A magam részéről vállaltam is a masszát.
    Az őseredeti magyar tulajdonságokat nem ismerem, és szerintem nem is érdekes. Egyszerűen fikciónak tartom. Egyébként valaha, a kezdetekkor valóban mások voltak ez emberek.
    Akkor amikor még nem is voltak magyarok. Úgyhogy ez nem "hungarikum".
    De! Mi most és itt élünk!
    Amit leírtam, szerintem most, jellemző a magyarságra. Sajnos sokakra az is, amit massza címszóval Velorex írt.
    Tudod, ami a blogot illeti, azzal meg az a bajom, amit már fentebb írtam és nem látom az építő javaslatokat. Ez egyébként jellemző a legtöbb nemzeti oldalra.
    Tudom, hogy a cél az építés, épülés lenne. Na de, mit? Azt nem látom. Újból és újból leleplezzük a gaz elitet? És?
    Persze az is lehet, hogy csak én untam el, hogy még mindig csak elemezgetjük a jelen problémákat.
    Részemről már régen leírtam itt, hogy mit látok kiútnak az egész emberiség számára, nem kívánom ismételni magam.
    A Jobbik üggyel kapcsolatban végül is egy dolgot sérelmezek, de azt nagyon.
    Sokan leírták itt, hogy a Jobbik ezt nem csinál, azt nem csinál. Például, hogy nem kéri számon a kormányzattól a közbiztonságot, a munkahelyteremtést stb. Vagy, hogy nem szól az MNB káros tevékenységéről, az EU birodalmi rabszolgasággal kapcsolatban stb.
    Eddig nem tettem fel linkeket, mert azt gondoltam, hogy talán ellenőrzi a dolgot az, aki az előzőeket hiányolja. Na akkor lássuk.

    http://www.jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/mar_regen_letelt_orban_es_pinter_ket_hete
    http://www.jobbik.hu/rovatok/parlamenti_hirek/vona_gabor_magyarorszagon_a_kozbiztonsag_osszeomlott_-_videoval
    http://www.jobbik.hu/rovatok/parlamenti_h%C3%ADrek/egyed_zsolt_a_lyuk%C3%B3v%C3%B6lgyben_az_ingatlanok_80_sz%C3%A1zal%C3%A9k%C3%A1ban_%C3%B6nk%C3%A9nyes_lak%C3%A1sfoglal%C3%B3k_laknak_-_vide%C3%B3val
    http://jobbik.hu/rovatok/rolunk_irtak/ertekelhetetlen_ertekelo
    http://www.jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/bertha_szilvia_%C3%A9hs%C3%A9gl%C3%A1zad%C3%A1s_t%C3%B6rhet_ki_a_k%C3%B6zmunkaprogram_%C3%B6sszeoml%C3%A1sa_miatt
    http://jobbik.hu/rovatok/publicisztika/vona_gabor_eloskodok
    http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/a_jobbik_a_mezogazdasag_es_eu-tagsagunk_osszefuggeseirol
    http://www.youtube.com/watch?v=Jkipmv1DWe0
    http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/a_jobbik_tiltakozik_az_eu_tovabbi_kozpontositasa_ellen
    http://www.jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/magyarorszag_lehet_a_ketfrontos_harcra_keszulo_izrael_menekulopalyaja
    http://www.jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/magyarorszag_lehet_a_ketfrontos_harcra_keszulo_izrael_menekulopalyaja

    Az, az igazság, hogy felszólítás és számonkérés szinten a Jobbik egyáltalán nem a t@keit vakargatja. Sőt!
    Miért nyilatkozik valaki, ha nem néz utána a témának? Amikor pedig ezt kifogásolom, senki nem válaszol. Ez nem tisztességes dolog!

    VálaszTörlés
  46. Szevasztok jampecok!:)

    "A blogot meg nem kötelező olvasnod. Ha úgy gondolod, hogy negatív véleményekkel, elemzésekkel csak lehúzzuk a közhangulatot, akkor semmit nem értesz az egészből"

    Ez már szinte posta imrei "magasság" volt Kraft...:D:D

    Nem változott semmi errefelé úúúláácik...:)) Megvan az új posta imrétek(mm) , már csak elemezni kell a világot oszt csá. Jól külditek.:))

    VálaszTörlés
  47. @Szulthan!

    Mióta tart ez a kielemzés? Még mindig nem értünk a végére, pedig a hozzászólók nagy része tudomásom szerint már Posta lapján elkezdte, lassan két éve.
    Nézd, a massza ügyet Velorex hozta föl. Én ezt csak annyiban "támogatom", hogy néha nem tudjuk elkerülni az általánosítást. A magam részéről vállaltam is a masszát.
    Az őseredeti magyar tulajdonságokat nem ismerem, és szerintem nem is érdekes. Egyszerűen fikciónak tartom. Egyébként valaha, a kezdetekkor valóban mások voltak ez emberek.
    Akkor amikor még nem is voltak magyarok. Úgyhogy ez nem "hungarikum".
    De! Mi most és itt élünk!
    Amit leírtam, szerintem most, jellemző a magyarságra. Sajnos sokakra az is, amit massza címszóval Velorex írt.
    Tudod, ami a blogot illeti, azzal meg az a bajom, amit már fentebb írtam és nem látom az építő javaslatokat. Ez egyébként jellemző a legtöbb nemzeti oldalra.
    Tudom, hogy a cél az építés, épülés lenne. Na de, mit? Azt nem látom. Újból és újból leleplezzük a gaz elitet? És?
    Persze az is lehet, hogy csak én untam el, hogy még mindig csak elemezgetjük a jelen problémákat.
    Részemről már régen leírtam itt, hogy mit látok kiútnak az egész emberiség számára, nem kívánom ismételni magam.
    A Jobbik üggyel kapcsolatban végül is egy dolgot sérelmezek, de azt nagyon.
    Sokan leírták itt, hogy a Jobbik ezt nem csinál, azt nem csinál. Például, hogy nem kéri számon a kormányzattól a közbiztonságot, a munkahelyteremtést stb. Vagy, hogy nem szól az MNB káros tevékenységéről, az EU birodalmi rabszolgasággal kapcsolatban stb.
    Eddig nem tettem fel linkeket, mert azt gondoltam, hogy talán ellenőrzi a dolgot az, aki az előzőeket hiányolja. Na akkor lássuk.

    http://www.jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/mar_regen_letelt_orban_es_pinter_ket_hete
    http://www.jobbik.hu/rovatok/parlamenti_hirek/vona_gabor_magyarorszagon_a_kozbiztonsag_osszeomlott_-_videoval
    http://www.jobbik.hu/rovatok/parlamenti_h%C3%ADrek/egyed_zsolt_a_lyuk%C3%B3v%C3%B6lgyben_az_ingatlanok_80_sz%C3%A1zal%C3%A9k%C3%A1ban_%C3%B6nk%C3%A9nyes_lak%C3%A1sfoglal%C3%B3k_laknak_-_vide%C3%B3val
    http://jobbik.hu/rovatok/rolunk_irtak/ertekelhetetlen_ertekelo
    http://www.jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/bertha_szilvia_%C3%A9hs%C3%A9gl%C3%A1zad%C3%A1s_t%C3%B6rhet_ki_a_k%C3%B6zmunkaprogram_%C3%B6sszeoml%C3%A1sa_miatt
    http://jobbik.hu/rovatok/publicisztika/vona_gabor_eloskodok
    http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/a_jobbik_a_mezogazdasag_es_eu-tagsagunk_osszefuggeseirol
    http://www.youtube.com/watch?v=Jkipmv1DWe0
    http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/a_jobbik_tiltakozik_az_eu_tovabbi_kozpontositasa_ellen
    http://www.jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/magyarorszag_lehet_a_ketfrontos_harcra_keszulo_izrael_menekulopalyaja
    http://www.jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/magyarorszag_lehet_a_ketfrontos_harcra_keszulo_izrael_menekulopalyaja

    Az, az igazság, hogy felszólítás és számonkérés szinten a Jobbik egyáltalán nem a t@keit vakargatja. Sőt!
    Miért nyilatkozik valaki, ha nem néz utána a témának? Amikor pedig ezt kifogásolom, senki nem válaszol. Ez nem tisztességes dolog!

    VálaszTörlés
  48. @Velorex!

    Akkor már másodszor tűnik el a hozzászólás, miután látom, hogy felkerül.
    Velorex kérlek nézd meg.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  49. Mantis valóban nem változott semmi, még mindig nem bégetünk egy pártnak sem. Akinek pedig nem tetszik, hogy pártoktól függetlenül gondolkodunk, az tényleg ne fecsérelje ránk a drága idejét. Ebben semmi postaimreizmus nincsen, nem tiltunk ki senkit se, és szerencsére Mózi is eléggé távol áll Imre habitusától.
    Apropó, Trueman személyében nektek is megvan az idolotok:)))

    VálaszTörlés
  50. Misi,
    a spam tárolóból szedtem elő a hozzászólásaidat, most már olvashatók. Elnézésedet kérem, nem tudok rájönni, hogy milyen elvek alapján lép működésbe a spam szűrő..

    VálaszTörlés
  51. Misi,
    létrehoztam egy új aloldalt "Jobbik gyalázóknak" címmel. Ígérem, hogy minden linket odateszek, amit elküldesz nekem. Korrekt így?

    VálaszTörlés
  52. Misi, kis pártkatonácskám, kit érdekel hogy itt ott ilyen vahgy olyan jobbikos megélési politikus nyilatkozik erről-amarról amikor éppen olyanja van? Ha igazi ellenzék lenne ez a párt, akkor a parlamentben rendszeresen számon kérné narancsékat a hazugságaikról vagy pl arról hogy miért nem lehet népszavazás at alkotmányozásról vagy éppen arról hogy miért kell kivéreztetni az országot az államadósság nevében miközben csak egy hitel moratórium menthetné meg azt ami marad a magyar gazdaságból és még sorolhatnám a húsbavágó témákat? Te misikém és a hozzád hasonlóan unalmasan agymosott pártkatonák semmit sem tesznek az asztalra az állandó fröcsögésükön kívül, hanem csak éltetik a politikai hazugságot azzal hogy áldemokratikus kirakatként szolgálják. Inkább húzzatok el valamelyik bugyuta pártpropaganda blogra, ott otthon fogjátok érezni magatokat.

    mm

    VálaszTörlés
  53. @Velorex!

    Felesleges Velorex, mert nem kívánok több linket feltenni.
    A Jobbik videók, zömmel a parlamenti megszólalásokról, interpellációkról száma már 4000 db felett van.
    Azért, köszönöm!

    VálaszTörlés
  54. Szerintem a sok link miatt lép működésbe a spamszűrő.

    Misinek abban tökéletesen igaza van, hogy a pártok közül a Jobbik (és holdudvara) emlegette, vitte be a köztudatba talán a legtöbb kényes témát eddig. Sok újat hallottam én is tőlük, ez kétségtelen. Az hogy pártokráciában gondolkodnak, az az ő dolguk, mások meg másban hisznek.
    Nem értem miért pazaroljátok erre a meddő vitára az energiáitokat, nincs két egyforma ember és ezáltal nincs két egyforma hozzáállás/világszemlélet/hit sem.
    Szerintem (ha nincs közvetlenebb oka) Mózi a csalódottsága miatt kritizálja kissé túl erősen a Jobbikot és pártkatonáit, Misi meg a nemzetért érzett felelősségérzete miatt megy neki annak, aki az egyetlen nemzeti pártot b.sztatja.
    Szerintem is csak egy nemzeti párt van Magyarországon, de ettől függetlenül már nem a kizárólag a pártokban látom a megoldást, hanem a következőben:
    Nézetem szerint minden emberi lény Isten egyik nyúlványa, különböző tudatszinteken. Mindegyik ember csak azért a tetteiért felelős amit a tudatával képes felfogni, viszont mivel fejlődésre lettünk "ítélve", teremtve ezért mindenkinek adott a lehetősége a szélesebb látókör, magasabb szellemi szint elérésére. Ez alól nincs kivétel még a becsontosodott MSZP káderekben sem! De hová is vezet ez a gondolatsor? Hát arra kéremszépen, hogy korunkban megfigyelhető egyre nyíló szellemi ólló miatt sokan megváltoztathatják teljes életfelfogásukat, még azok között is, akik eddig pl. aktívan résztvettek mondjuk a kifosztásunkban. Miért van ez? Mert minden ember Isteni eredetű, és amikor Ő úgy látja jónak, akkor az adott gyermekének megadja a szükséges tanításokat az ébredéshez. Ebből kifolyólag tehát úgy tűnik egyéni utak vannak, mely két irányba vezethet: szellemi lesüllyedés, elállatiasodát, vagy szellemi megvilágosodás, fejlődés. Szeretném azt hinni, hogy a döntés nem csupán a szabad akaratunkban rejlik.

    TT

    VálaszTörlés
  55. TT, talán nem kellene mindenbe belekeverni Istent. Nem egy kolostorban élünk, hanem egy olyan valóságban, amire mi magunk vagyunk felelősek. Folyton Istenre hívatkozni olyan, mintha valaki folyton anyukája szoknyájába kapaszkodna. Ismered a mondást: ne emlegesd hiába Isten nevét vagyis segíts magadon és akkor -de csak akkor- Isten is megsegít. Amúgy az, hogy mitől "nemzeti" egy párt, azt szerintem a cselekedetei döntik el, a Jobbik pedig eddig szinte majdnem olyan hasznos volt a narancs számára a passzívitásával (pl az alkotmányozással vagy az államadósság témában vagy akár a sajtószabadság témában), mint egy kdnp. Már a könyökömből is a Jobbik folyik amióta ezen a blogon egy-két pártszurkoló szórja az igét és a linkeket. Szerencsére még nem szállták meg a blogot a többi párt szurkolói.

    mm

    mm

    VálaszTörlés
  56. Misi,

    Az eredeti MAGyar tulajdonságok megismerhetők, van róla elég hiteles forrás az interneten, akit érdekel megtalálja, ugylátszik valamiért neked érdektelen. De akkor Te melyik nemzet nemzeti pártjáról beszélsz folyamatosan?
    Azért légyszives ismételd már meg, Te mit látsz kiútnak az egész emberiség számára, amit már rég leírtál, mert én nem találom, de nagyon kiváncsi vagyok.
    Az aktuális helyzetek REÁLIS elemzése azért szükséges,mert ezt a mainstreamból ugye kissé ferdítve kapjuk elég régóta, ami az ellenünk vívott szellemi háború része, ugyhogy ezzel teszünk valamit a további butítás ellen,nem?
    A Jobbiknak gratula a 4000 felszólaláshoz, interpellácóhoz, érezhetően sokkal jobb lett ettől az általuk állítólag képviselt nemzet helyzete, Te is így látod?Üdv
    Szulthan

    VálaszTörlés
  57. Dehogynem Moonlight...:) Jimmy is nagy jobbikosnak indult aztán rájött hogy ő sokkal jobban tud mindent és ő tiszta mint a hó. Amúgy mózes már teljesen lelakta ezt a blogot az ő faszságain kívül már nincs itt semmi egyéb gondolat. Ismerős ugye?...XD

    VálaszTörlés
  58. Mózi, szerintem Ő az egyetlen, aki nem hagyható ki egyik folyamatból sem.
    Isten miért támogatná a nemzenti vagyon visszaszerzésére irányuló erőfeszítéseinket, amikor Ő nem pénzben gondolkodik?
    Szerinted nincs meg hozzá a hatalma, hogy bármelyik népen segítsen?
    Szerinted miért nem tesz meg? Pontosabban, miért nem úgy teszi meg, hogy aranyesőt bocsát ránk?

    TT

    VálaszTörlés
  59. Mantis,

    Köszönet ismét az értékes hsz-ért, jó, hogy néha benézel, emelni a blog szinvonalát.Üdv
    Szulthan

    VálaszTörlés
  60. Na azért, hogy ne csak a lila köd szóljon belőlem hozzá kell tennem, hogy a világunkat uraló elit - bár Isteni eredetű emberekből áll - pontosan tisztában lehet a világ törvényszerűségeivel, és tevékenységei következményeivel. Tehát őrájuk már nem annyira érvényes a mondás, hogy csak azért felelősek, amit még a tudatuk fel tud fogni. Ezért látjuk itt is páran úgy, hogy ezeket az embereket felsőbb entitások irányítják, akik többet látnak az egészből, viszont egészen elképesztő módon eltávolodtak Istentől. Ennek az eltávolodó léttudatoknak is van egy csúcsa, egy feje, akit tudjuk hogy hívnak. Látszólag minden rossz tőle ered, azonban ha felülemelkedünk a polaritásban való gondolkodásból (ami a mi anyagi világunk alapeleme), akkor elfogadhatjuk, hogy valójában nincs jó és rossz, hanem minden az abszolút Jóhoz vezet vissza, még ha az adott pillanatban egyes elemeket rossznak is értékeljük.

    TT

    VálaszTörlés
  61. Mantis, ez egy nyitott blog. Ha nincs rajta Mantis bejegyzés, az csak azért van, mert Mantisnak eddig nem volt értelmes mondanivalója vagy, ha volt, ezt nem akarta megosztani a blog olvasóival. Hajrá Mantis, ahogy szolta mondani a nagy vezír hehe.. amúgy, ha annyira kedveled az alpári stílust, legalább légy változatosabb, nem is tudom már hányszor leírtad itt a "f@szság" és a sz@rság" szavakat, ezek már olyan unalmasak, mint a festett szőke hajszálak a bordély agyonstrapált kanapéján.

    mm

    VálaszTörlés
  62. Mantis,

    mivel én cirka egy hónap után tudtam ismét foglalkozni a bloggal, és a többiek sem érnek rá mindig itt lógni. Mózinak jóval több szabadideje van, mint nekünk. Ettől függetlenül enyhe túlzás azt állítani, hogy csak az ő véleményét tükrözné a blog.

    Jobbik témában szerintem írni fogok egy cikket, vagy a Velorex által készített fület alakítom át, és akkor ott majd mindenki elmondhatja véleményét a párttal kapcsolatban(persze kulturált keretek között), de a többi cikket felesleges állandóan teleszórni ezzel a vitával...

    VálaszTörlés
  63. Szulthan

    Általában, de főleg az interneten fönnlévő anyagokkal szemben elég szkpetikus vagyok.
    A terület kutatás alatt áll, és messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni. Én főleg az orosz kutatások eredményeit tartom fontosnak, mert ott azért kevésbé úr az elit és hálózata. Végső soron erre is figyelmeztet bennünket Alan Watt, de a józan paraszti ész is óvatosságra int.
    Nem tudom már mely témánál beszéltünk a kiút témáról, főleg Bukóval.
    A véleményem summája: Ember tervez, Isten végez, vagy „Mondottam ember küzdj, és bízva, bízzál.”
    Azt gondolom az ember feladata ma, valószínűleg az apokalipszis utolsó perceiben kettős.
    Tegye meg mindenki az állapotbeli kötelességeit az Evangélium szellemében, ha teheti, segítse embertársait ugyanebben a szellemben, a többit pedig bízza Istenre.
    Az üzenetek sürgetik a megtérést, bűnbánatot, imádságot, engesztelést.
    Az Istennek szentelt élet és az abban való konzekvens kitartás, a legjobb engesztelés, mert emeli az egész emberiséget.
    Az üzenetek természeti katasztrófákról, felfordulásról, háborúról beszélnek, de azt is mondják, hogy ezek a megfelelő emberi hozzáállással elkerülhetők. Például, ha csak Teréz anya halála előtti, lediktált látomását nézzük, már abból is jó pár dolog elmaradt.
    Ami ránk vár, nem kerülhető el. Azt mondom, fogadjuk el, éljük az életünket a fentiek értelmében, és készüljünk fel a mindenkire váró nagy választásra. Eljön, mert így igazságos. Ha kell az életünk feláldozása árán is ki kell tartanunk Jézus mellett.

    A Jobbikhoz: Nekem jobb lett! Tudod miért? Mert voltak olyanok, akik nem hagyták el az Igazságot és az Igazság testet öltött a jobbikosok felszólalásaiban. Minden lény test, lélek és szellem szétválaszthatatlan egysége. Az Igazság Szelleme az ember kimondott (leírt) szavában tud testet ölteni. Szükséges! Fontos dolog az igazság kimondása, még akkor is, ha most, látszólag nincs semmi foganatja. Igaza van Hamvas Bélának, hogyha a hegyi remete, barlangjában, valamely dologban az igazságot elgondolja és a következő percben meghal, az igazság akkor is kiárad a világba. A szellem erejével eljut az igazság az emberekhez, csak idő kérdése. Azt pedig, hogy ebből mi, mikor és hogyan realizálódhat személy szerint, Istenre bízom. A magyar néphez is van az Égieknek kérése. Ha teljesítjük, kapunk segítséget előzőekhez is, sőt nagyon sokat tehetünk az egész emberiségért.
    Nem a sült galambra várok, ha valaki félreértené, amikor Istenre hivatkozom.
    Isten gondoskodik a világról, és segít is, de sokan tájékozatlanok a hogyan kérdéseiben, mivel nem értik az érzékszervekkel fel nem fogható világ működését. Ezt azonban mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia, megtanulnia.

    VálaszTörlés
  64. @Velorex!

    Látom, megvan az általad ajánlott, valóban bölcs megoldás. Elfogadom, de többet nem szeretnék feltenni, mivel bizonyítéknak ez is elég. Ha véletlenül, tényleg gondot okoznának a blogon ezek a linkek, vedd le nyugodtan. Akkor viszont kénytelen leszek megírt válaszomat feltenni, nyilván a szituáció magyarázatával.

    VálaszTörlés
  65. Misi,

    Mindenkit a tettei minősítenek, nem a szép szólamok. A blogot nem zavarja, hogy vannak Jobbikos linkek rajta, mert akit nem érdekel, az úgysem nézi meg, akit meg igen, annak megkönnyítettük a tájékozódást.
    Igyekszem azon, hogy pártfüggetlen maradjon az oldal, de ha küldesz egy cikket a Jobbik munkájáról, szívesen kiteszem ide. Mindenből lehet tanulni, még a látszólag vagy ténylegesen ellenséges véleményekből is...

    VálaszTörlés
  66. Misi,

    Teljesen egyet tudok érteni abban, hogy a kiút az, ha mindenki teszi azt, amit a sorsa rá kiszabott.
    A Jobbikos érvelésed sem rossz, de talán hitelesebb lenne, ha nem ebbe a hamis rendszerbe beilleszkedve, (eredetileg nem azt mondták, hogy ők nem párt?) és nem elképesztő mammonért mondanák ki a valódi IGAZSÁGOT (és nem csak azt, amit ott még megengednek nekik)
    Szulthan

    VálaszTörlés
  67. @Szultán!

    A hitelességhez.
    Egyetértünk. Az az politikai rendszer, ami a módszerváltástól kezdve elindult Magyarországon teljességgel hiteltelen és illegitim. A Történelmi Alkotmánynak nevezett alaptörvény van érvényben és azt kellene alkalmazni.
    Végül is ma, az előző helyett egy demokráciának álcázott diktatúrában vagyunk kénytelenek élni.
    Kiút kettő lehetséges egy erőszakos és egy békés. Mivel nem vagyok híve az erőszaknak és kétséges annak kimenetele is, szerintem a békés változtatás lehetősége marad. Ez esetben az út viszont a jelenlegi parlamenten keresztül vezet.
    Ezt a megoldást támasztja alá szerintem az is, hogy ennek eredményét, a határokon kívül sem lehet kétségbe vonni.

    VálaszTörlés
  68. Mi történt? Leálltatok? Miért?
    Kata

    VálaszTörlés
  69. Szia Kata,

    természetesen nem álltunk le, csak kicsit inaktív a csapat, munkából és egyéb dolgokból kifolyólag:(
    Ez a hét ilyen lesz, aztán Velorex is visszatér, remélhetőleg a többiekkel egyetemben.

    VálaszTörlés
  70. Az inaktivitás oka remélhetőleg mindenkinél a csodás tavasz, és a kertészkedés testet lelket feltöltő alternatívája a net helyett. A nap süssön Rátok!
    Szulthan

    VálaszTörlés