2011. március 15., kedd

Egy kis történelem: 1848 - A Forradalmak éve

Magyarország folyamatos fosztogatására az elmúlt két évszázadban az ismételten rákényszeritett háborúkkal és a nemzetközileg megszervezett eladósítással került sor. A bécsi Rothschild-ház adósságba kényszerítési kísérletének az elutasítása miatt tört ki a háború 1848 szeptemberében, és alakult át a békés forradalom véres háborúvá. (A térkép a központi bankok országokra való rákényszerítés miatti forradalmak kitörését jelöli.)

 Már a reformkorban is az volt a magyar társadalom egyik legfontosabb problémája, hogy a magyar pénzügyeket monopóliumként egy bécsi magánbank intézte. Magyarországon nem volt bankhitel. A pénz amiatt áramlott ki az országból, hogy kiszolgálja ezt a bécsi bankot. De kiáramlott a pénz adók, regálék, kölcsönök, a kölcsönök kamatai, vámok, kincstári jegyek és a császári katonaság elszállásolási költségei formájában is. Amikor 1848-ban Kossuth lett a pénzügyminiszter, azonnal hozzáfogott az üres államkassza megtöltéséhez, és egy bankjegynyomda felállításához. Tovább>>

7 megjegyzés:

  1. Ez sem rossz írás:

    http://vargabtamas.hu/vbt/index.php?Friss&id=33

    VálaszTörlés
  2. Változott-e valami azóta? Csupán az, hogy manapság Rothschildék nem csak a Habsburg birodalmat irányítják, hanem az "Európai Uniót".

    mm

    VálaszTörlés
  3. Szép Ünnepet Mindenkinek!

    Mózinak meg további jó búsongást, sírdogálást, pesszimizmust stb.
    Éljen a magyar depresszió!
    Más nem is visz minket előre!

    VálaszTörlés
  4. Misi, egyre gyanúsabb vagy te nekem. Tényleg ennyire agymosott vagy, vagy csak azért nem érdekel a magyar ember mindennapi valósága, mert nem abban élsz? Csak nem Nibirun élsz?

    mm

    VálaszTörlés
  5. Egyre súlyosabb a helyzet Japánban. Úgy tűnik, hogy már kezelhetetlenné válnak a Fukushima reaktorok. A japán kormány jelezte, hogy az US haditengerészet segítségét is kérheti hamarosan, de nem fejtette ki, hogy pontosan miért. Sokan azt gondolják, hogy a japán kormány a reaktorok környékén élő 140,000 embert készül kimenekíteni és ehhez kell az amerikai haditengerészet. Ha valamelyik vagy esetleg több reaktor belső kamrája felrobban vagy megreped, olyan mennyiségű sugárzás szabadulhat ki, hogy még az onnan 230km-re lévő főváros lakosságát is el kell távolítani. Sőt, ilyen esetben, miközben az alacsony helybeli szelek Tokyo felé vihetik a sugárzást, a Jet Stream magas és gyors szél egyenesen az amerikai nyugati parthoz viheti (California), onnan pedig Chicago és New-York felé. IMÁDKOZZON MINDENKI, AKI KÖZTÜNK ISTENHÍVŐ, HOGY A LEGROSSZABB NE KÖVETKEZZEN BE. SOKAN IMÁDKOZNAK MOST A VILÁGBAN, MERT AZ IMA EREJE NAGY.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Általában nem szeretem tótawé nyílt magyargyűlöletét, és egyébként is a fikázásban az indexes zsidó gyerekek verhetetlenek, de most véltem igazságot felfedezni a gólkirály cikkben.
    Az a baj általában az ilyen liberális zsidó gyerekekkel, hogy nem tudnak elképzelni az USA-EU társadalmánál jobb rendszert. Ő szerintük bármerre nézünk, mindenhol szarabb az élet (Kína, Oroszo., arabvilág, Dél-Amerika, Afrikai minidiktátorok, stb.) - bár hozzá kell tennem ebben van némi igazságuk. Amit viszont ők sem látnak, vagy nem ismernek be az az, hogy a gyarmataiból és háborúiból felvirágzott USA-EU, csak mások szenvedései ÁLTAL tudta/tudja fenntartani ezt az életszínvonalat. No de ez az ami változóban van, méghozzá igen erős tempóban.

    TT

    VálaszTörlés
  7. @mm!

    Nem élek a Nibirun. Ha ez tényleg egy barna törpe, nehéz is lenne. Te csak gyanakodjál nyugodtan.
    Itt élek, csak én komolyan veszem, amit olvasok:

    „AMI A NÖVÉNYNEK A NEDV,
    AZ AZ EMBERNEK A KEDV.
    A kedvetlen – száraz…
    Mindig legyetek kedvesek!
    Ez valóban rajtatok múlik.

    NEM TUDJUK MIKOR JÖN AZ OLTÓ:
    TI ÁGAK - MI OLTVÁNYOK, KÉSZEN VÁRJUK!

    CSAK NEDVES ÁGAKBA OLTANAK,
    SZÁRAZBA NEM.

    NE VÉGY RÉSZT A SÖTÉTBŐL.
    DE ADD A VILÁGOSAT MINDIG ÉS MINDENKOR!
    MAJD A SÖTÉT ELTAKARODIK.

    A TE TÖRVÉNYED AZ ÖRÖM.

    AZ ÖRÖM A JEL.”

    VálaszTörlés