2011. március 23., szerda

Gyere haza?

A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy hazacsábítsa a jelenleg külföldön élő magyar fiatalokat. Ennek érdekében 10 érvet sorakoztat fel a szervezet. Ki-ki döntse el maga, hogy mennyire meggyőző ez a 10 pont (azt hiszem egyértelmű..), ezeket alább olvashatjátok a véleményemmel kiegészítve:

10. Versenyképes, egykulcsos adó
2011. január 1.-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa. Ez még Európai Uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.

-> Ami a szuper bruttónak köszönhetően veri a 20%-t, és akkor még sem említettem a többi adóterhet, levonást, amivel mindjárt más a leányzó fekvése....


9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Az “amerikai álom” korszaka végetért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged mint multiknál elhelyezkedni.

-> Ki kell, hogy ábrándítsam a KDNP-s ifjakat, de idehaza is a multik adják a munkalehetőségek tetemes részét, jómagam is egy külföldi cégnél dolgozom 21 évesen, mivel ezen kívül nem igazán van más lehetőség. Egy nem olyan régen szervezett állásbörzén a Honvédségen, Vöröskereszten és az itteni multin kívül nem volt jelen más munkáltató.
Kis- és középvállalkozások adóterhei mellett pedig ember legyen a talpán, aki nem kényszerül adót csalni. Persze a Rózsadombról nézve persze minden szebbnek tűnik.

8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...

-> Ezt remélem puszta viccnek szánták, bár a rideg magyar valóság közel sem ilyen humoros.

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugatabbi országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatóak Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.

-> Köszönöm, de nemzeti érzelmű emberként abszolút hidegen hagy a multikulti, arról nem is beszélve, hogy nem csak Budapestből áll az ország, ezt a vízfej gondolkodást igazán el lehetne felejteni.

6. Aranyat érő nyelvtudás
A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.


5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
OK, nincs minden kórházban plazmatévé. Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.

-> Sajnos rengeteg szakember kénytelen külföldre vándorolni a botrányos egészségügyi körülmények miatt, a hálapénz pedig gyakran meghaladja a 80 eurót. Ráadásul a kormány nem is igyekszik javítani a helyzeten, aminek beláthatatlan következményei lehetnek...

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
...és egy kancsó Egri Bikavérrel.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.

-> Ettől függetlenül nálunk is egyre jobban terjed a homoszexualitás, és minden egyéb deviancia. Mindezek mellett egy magát kereszténynek valló szervezet a multikultit támogatja, a hazafias szellem helyett. És ilyenek akarják hazahívni a magyarokat??

2. Családbarát szociális rendszer
Csak egy példa: Magyarországon 3 év a GYES. Az Egyesült Államokban pár hét...és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.

-> Arról se beszélnek, hogy a mostani létbizonytalanságba egyre kevesebben szülnek magyar gyereket, annak a kevés népességszaporulatnak is a nagy részét a cigányok teszik ki, de ezzel egy másik cikkben szeretnék foglalkozni.

1. Az érzés...
amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel, amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot."

Az érzés, ami egyre inkább elhalványul az átlagban. Sajnos a jelenlegi helyzetben inkább elhagynák az emberek az országot, mint hogy a kint élők hazajönnének. Ez is, mint oly sok minden, az elmúlt 20 év kormányait minősíti. Az ország felvirágoztatása helyett csak továbbra is lökdösték a magyar népet a szakadék felé.
Először az országot kellene rendbe tenni, hogy legalább a még itthon élő fiatalok ne vándoroljanak ki külföldre. Azonban a jelenlegi kormánnyal mindez szinte lehetetlennek tűnik az eddigiek alapján, az igazi problémákat ugyanúgy szőnyeg alá söpri, akárcsak a többi ciklus idején "kormányzók".
Örülnék, ha a külföldön élő magyarok hazajönnének, de ezek a banális és realitást nélkülöző érvek nem fogják őket meggyőzni. A végére álljon itt pár apró ötlet, ami "kicsit" vonzóbb lenne ezen nevetséges 10 pont helyett(és valljuk be, ezzel jelenleg nem igazán rendelkezünk):

-anyagi létbiztonság és normális közbiztonság
-nyomon követhető adózás
-emberibb körülmények a családteremtésre
-magyar vállalkozók és dolgozók támogatása és védelme a külföldi multikkal szemben
-egészséges életre való nevelés és ennek támogatása az olcsó EU-s szemét helyett

És azt hiszem mindenkinek lenne még jó pár ötlete:)


Forrás:

71 megjegyzés:

  1. A kezdeményezés derék, az érvek harmatgyengék, a kommentek a helyzethez hűen túl negatívak.

    Előbb tegyen valamit a kormány annak érdekében, hogy ne külföldön kelljen a családapáknak a megélhetésért családtól elszakítva küzdeniük, és akkor nem kell semmilyen 10 pont a hazacsábításhoz.
    Egyik szomszédom kiváló lakatos szakember, az a tipikusan mindent meg tud szerelni típus. Azonban hiába a szaktudás, kénytelen kimenni Norvégiába hajógyárba, mert már nem tudja eltartani a családot.

    Én is szeretném ha az 56-óta történt agyelszívás visszafordulna, és a külhoni szellemi elit és leszármazottjaik hazatérhetnének, de egyelőre a haza építésének és gyarapításának nemes gesztusán túl nem tudok nekik jobb érvet adni.
    Értitek ugye? Ne azért jöjjön haza mert itt most jobb, hanem azért, hogy később itt jobb legyen mindenkinek. Nem ígérek semmit, viszont van feladat. Ki-ki döntse el.

    Egy érvem talán akad azért: a nyugati társadalmak minden látszat ellenére összeomlóban vannak. A keleti szelek viszont jótékonyan érinthetik Magyarországot, de ezt a szellőt is tudni kell meglovagolni.
    Ahogy Hofi mondta:
    - Árpád! Miért jöttetek ide, pont a lejtő legvégére?
    - Azért mert szélvédett volt.
    - Szélvédettnek szélvédett, de megmarad a büdös is!
    :)

    Oda kell figyelni, hogy időben szellőztessünk, CSERÉLJÜK a benti levegőt tisztábbra.

    TT

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes ez a bejegyzés, moonlight, csak így tovább. A témát illetően, egy "mezei" magyar kutató Nyugat-Ájropában, Amerikában, Ausztráliában vagy Kanadában simán megkeresi a havi millió forintot... itthon viszont ennek csak a felét (kb azonos fogyasztói árak mellett); ezért is hozzák ide gyakran a multik a "research & developpment" (kutatás és fejlesztés) részlegüket. Persze, nem mindegy, hogy valaki itthon vagy idegen földön dolgozik, de az is fontos egy kutató számára, hogy mennyire tud fejlődni a szakmában és ez nem Magyarország mellett szól; itthon a multik laboratóriumaikon kívül nincs is már tudományos élet miközben Nyugaton általában virágoznak a kutatások az egyetemeken belül is. Elvégre, mi a szösz lenne a pláne Magyarországnak, ha a magyar ész az itthon működő multiknak dolgozna? ettől még nem Magyarországnak dolgozna... ezen kell először változtatni, vagyis legyen először magyar gazdaság, magyar kutatás és aztán érdemes lesz hazahozni a magyar kutatókat is.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Egy újabb bizonyíték, hogy ezek a megélhetési hazaárulók milyen idiótának néznek minket.( Gondolom magukból indulnak ki..)A valódi hazai viszonyokat ismerő, gondolkodó embernek SÉRTÉS hogy már megint ilyen elképesztő, hazug, megint mindenféle értékeket összezagyváló katyvasszal akarják elhitetni velünk, hogy nekik az a céljuk, hogy a magyarokat hazacsábítsák.
    Persze, az eredménye "meglepő" módon megint épp az ellenkezője lenne eme remekműnek, ha nem lennének Moonlight-hoz hasonló fiatalok, és ilyen szellemiségű honlapok.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a túró rudit.

    VálaszTörlés
  5. A túró rudi is szeret téged, névtelen. Csak az a baj, hogy már a túró rudi is külföldi tulajdonban van és még az alapanyag sem magyar, sőt még a csomagoláson lévő nyomdai munka sem.

    VálaszTörlés
  6. Névtelenek vitája...

    A túrórudi önmagában nagy ötlet volt a listát írók részéről, mert ha már gazdasági indokokat nem igazán tudnak felmutatni, akkor legalább érzelmi húrokat pendítsenek meg - ugyanis a túrorudi szerintem mindenkiben gyerekkori emlékeket érint meg.

    Hangsúlyozom: az elvvel egyetértek, jó hogy vannak akik gondolkodnak hazacsábításban, de az érvek nem sikerültek valami csábítónak, sőt igaznak sem. Ez megint olyan tipikus fideszes-kádéenpés kommunikációs trükk, mint amikor a parlamentben átülnek egymás mögé, hogy a felszólalásoknál úgy tűnjön a TV-ben, hogy ők bizony ott vannak, és dolgoznak. Szánalmas, nevetséges, már-már dühítő hülyének nézése az embereknek.
    Miért érdemeltünk ilyen elitet?
    Mikor lehetne egy nagyot szellőztetni?

    TT

    VálaszTörlés
  7. TT

    én is így gondolom, hogy maga az elgondolás nem elvetendő, de a megvalósítás... no comment
    És igen, a Fidesz-KDNP alakulat itt se tudta véka alá rejteni a végtelenül demagóg stílusát:)

    Remélem minél előbb megszellőztetik ezt a díszes társaságot, még egy pár "nemzeti" intézkedés, és nem biztos, hogy kitöltik a 4 évet balhé nélkül.

    VálaszTörlés
  8. http://vastagbor.blog.hu/2011/03/24/nem_zorog_a_haraszt_ha_az_alamfo_fujja

    És csak épülget a diktatúra, lassan eljutunk Rákosi szintjére.

    VálaszTörlés
  9. Két infó:

    Hárp és Japán:
    http://presscore.ca/2011/?p=1624

    Sion és Japán:
    http://theuglytruth.wordpress.com/2011/03/18/israeli-security-firm-in-charge-at-japanese-nuke-facilities-prior-to-disaster/

    Most inkább nem kezdek el elméleteket gyártani…

    Tibi

    VálaszTörlés
  10. Mantis, ezt csak neked, csak hogy ne hallgassunk! :))))

    http://www.mno.hu/portal/773870

    Hajrá Jobbik, csak így tovább, még a végén "rendes" képviselőkké válnak.

    Kraft

    VálaszTörlés
  11. Szerintem Nyikos megjelenése tavaly a jobbikosok 90%-ában is meghökkenést kelthetett. Úgy tűnik a sok közül Ő is egy akna, amit épp mostanában kezdenek aktivizálni (talán mert növekszik a támogatottság?). Ilyen volt a bulizós Király gyerek, meg Pősze is. De hogy lehet az, hogy a nemzeti blogtársadalom ezeket a dolgokat előre érzékelte, sőt nevesítette is, de a pártvezetés meg vak volt?

    Mózi írta nagyon okosan, hogy ne a színét nézd, hanem a tetteit, és hát nagyon úgy néz ki, hogy a Jobbikot sikerült taccsra tenni 3-4 beépített aknával.

    Mindegy. Miért is számítottunk másra...?

    A politika helyett inkább ajánlom a borsót elrakni, épp esedékes! :)

    TT

    VálaszTörlés
  12. No, de amíg eláll az eső, addig is egy kis igazságfröccs a Közel-Kelettel kapcsolatban:
    A tábornok beszéde:
    http://www.youtube.com/watch?v=J8H6RomGjJM&feature=player_embedded
    A tábornok felettébb érdekes módon megjósolja a Közel-Keleti "menetrendet" ORSZÁGNÉV SZERINT!

    Tudjátok mi az érdekes? Pl. az, hogy az angolok, és a franciák elsőként vetették rá magukat Líbiára. Ennek talán köze lehet ahhoz, hogy korábban angol és francia gyarmat volt? Tán csak nem megint a gyarmatosítások korát éljük?

    Mindenesetre elég szánalmas amit a sajtó produkál a témában. Úgy gondolják az egyszerű társadalomnak elég annyit beadni, hogy megint van valahol a sivatagban egy rosszfiú, akit a demokrácia jegyében le kell bombázni.

    Állítólag egyébként sion ügynökei bújtogatták fel a líbiai tömeget. Ez nem tűnik alaptalannak ha belegondolunk, hogy kiknek érdeke a térségben a destabilitás, a testvér-testvér elleni küzdelem.
    Aztán, kiknek az érdeke lebombázni egy ország infrastruktúráját? Csak nem azoknak akik aztán jóságos hitelezőként akarnak feltűnni?

    Ej-ej, sok sötét dolog lappang az arab-tavasz mögött, és nem vagyok benne biztos, hogy azok ott a sűrejében érzékelik-e ezt.

    TT

    VálaszTörlés
  13. TT

    Nyikost nem aktivizálta senki. Egyszerűen előszedték a Jobbik előtti dolgait. De szerintem ez nem akkora tragédia mint amekkorának próbálják bemutatni.

    De a blogunkon erről is van szó

    http://postaszar.blogspot.com/2011/03/gandy-reagalasa-postamajomnak-nyikos.html

    Kraft

    Le kéne szokni már arról hogy csak beleolvastok egy hírbe aztán már kezditek az óbégatást.

    Mered Érteni? :D:D:D


    Áldás!:))

    VálaszTörlés
  14. Nagyon sok emberrel találkoztam aki Angliában dolgozott és megunva a rossz idojárást, pocsék kaját, nem túl szép lányokat, hazamenekult, hogy otthon új életet kezdjen, aztán pár hónapnyi munkakeresés, szenvedés után megint Angliában találta magát. Visszajott és egy hét alatt talált magának munkát, olyat amilyet szeretett volna.
    Itt kint még mindig meg lehet élni a fizetésbol és még félre is tudsz rakni valamennyit. Persze az esernyot mindig a fejed folott tartod, a mentholos bárányhúst nagy nehezen letolod a torkodon és szabadnapokon próbálsz valami értelmes elfoglaltságot találni magadnak, a sportolási lehetoségek tárháza igen gazdag.
    Miután osszekapartál-tegyuk fel-10000 fontot, hazamész azzal a tudattal, hogy na most már végre van pénzem ahhoz, hogy elinduljak az életben a saját lábamon és végre itthon vagyok!
    Aztán elidítanád a "bizniszt", ide kis csúszópénz, oda egy boríték, más valaki is nyújtja a markát és hirtelen rájossz, hogy ez a pénz kevés...itthon. Fogod a fejedet, hogy: Úr Isten, volt 10000 fontom! Ennyi pénzbol kint kis Magyar leleményességgel a magam ura lehetnék. Mindegy, elfogyott a pénz, vissza Angliába, vissza a mókuskerékbe. Még 2 év. Mondogatod magadnak. Aztán 2 év múlva felteszed magadnak a kérdést: Megéri egyáltalán haza menni? Hogyne érné meg! Mondja a szívem. Hisz imádom Magyarországot! A változatos, gyonyoru tájak. Borozgatás a badacsonyi hus lugasok árnyékában, Visegrádból átkompozni a festoi szépségu Nagymarosra. A csodaszép magyar lányok, a család, barátok, mind-mind hiányzik.
    Aztán megszólal az eszem, és sajnos az eszemre kell hallgatnom. De higgyétek el én próbalkozom! Próbálok a szívemre hallgatni!

    Egy kulfoldre szakadt hazánkfia

    VálaszTörlés
  15. Tovább oszladozik a Jobbik, ahogy egyre többen rájönnek, hogy nem azért lettek jobbikosok, hogy még több megélhetési politikusokat hízlaljanak: http://hunhir.info/?pid=hirek&id=39248

    Szebb jelent!

    VálaszTörlés
  16. Névtelen

    Olvasd a cikk végét is. Ne a népszabadság baromságaival törődj.

    Szederkényi Jobbik: Erősödünk

    A múlt héten újjáalakult szederkényi Jobbik alapítói helyiek, akik eddig is tagjai voltak a Jobbiknak - tájékoztatta a Hunhír.infot a párt Baranya megyei választmánya. Mint a szervezet levelében fogalmaz, az alapítók segítették a múlt évi önkormányzati és országgyűlési választásokat. A helyi Jobbik vezetője Kincses Péter lett, aki a megyei Ifjúsági Tagozat szervezője is egyben.

    A Jobbik erősödik Baranyában is, a szervezetek száma az önkormányzati választásokat követően, az önfeloszlatások ellenére is nőtt, az alakítások számának köszönhetően közölte a Jobbik Baranya megyei Választmánya.

    VálaszTörlés
  17. A Jobbik vezetőköreiben nem titok, hogy 2014 után a párt koalíciós partner lehet a következő narancs kormányban, ha addig sikerül neki nem felbosszantani Orbánt. Igyekeznek is a jobbikos újdonsült politimókusok, nem bosszantani a jövendő nagy főnököt.

    Szebb jelen!

    VálaszTörlés
  18. Dr. Nyikos László, mint nagyon sokan ebben az országban állami alkalmazottként dolgozott.
    Azt a fajta munkát, amit végzett a világ más országaiban is általában az állam finanszírozza.
    Kapcsolata a Jobbikkal 2002-től datálódik.
    Koránál fogva és életpályáját tekintve elképzelhető, hogy a malterkeverők kasztjába tartozik.
    Ez viszont nincs a homlokára írva! Amíg értékes munkát végez a Jobbiknak, miért ne tegye.
    A költségvetési ismeretei pótolhatatlanok. Eddig nem tett semmi rosszat, ha tenne, nyilván repülne, mint Pősze.
    Aki a konyhában főzni akar, biztos, hogy előbb utóbb kezet fog mosni.
    Így van ez a borsó eltevésével is. Vagy tévednék? Persze a borsó eltevése szerintem is hasznosabb, mint százalékokat saccolgatni, kívülállóként.
    Kraftnak meg már Jobbik fóbiája van, mivel a túró rudiról is csak ez jut az eszébe.

    VálaszTörlés
  19. A jobbikos megélhetési politikusoknak nagyon megtetszett már az új kényelmes parlamentáris mihaszna kis életük és azt hiszik, hogy ezt majd simán folytathatják 2014 után is, ha koalíciózhatnak narancsékkal, ahogy ezt Orbán megigérte nekik. Ezért tovább is szorgalmasan kussolni fognak, mint a sz@r a parlagfűben, akkor is ha közben egyre többen csalódottan kilépnek a pártból. Van azonban egy apró dolog, amit egy megélhetési politikus sem vesz figyelembe: ma már a magyar aktív korú lakosság fele nem dolgozik (na nem azért, mert nyert volna a lottón, hanem, mert nincs munka) és az arány tovább romlik. vajon lehet-e működtetni így egy országot még 3 évekig, anélkül, hogy kitörjön a pokol?

    VálaszTörlés
  20. @Névtelen!

    Puff, neki!
    Te aztán bennfentes lehetsz, ha ilyen tájékozott vagy! Úgyhogy szerintem Neked sem kell aggódnod.
    Gratulálok! Jól helyezkedtél!

    VálaszTörlés
  21. Mantis

    szánalmas jobbik fan lettél. Nincs ezzel semmi baj, csak egy állapot, nyugi majd elmúlik. Talán nem kell kezelni. :)

    Kraft

    VálaszTörlés
  22. Misi

    Névtelen jól látja, Orbán nem fogja kihúzni 2014-ig. Előbb balhé lesz.

    Egyébként téged is csak össze kéne kötni Mantissal. Reménytelenek vagytok.

    Hajrá jóbbik! Ments meg minket! :-)

    Kraft

    VálaszTörlés
  23. @Kraft!

    Te vagy reménytelen, és megint Te kezdted a piszkálódást. Miért nem a túró rudival foglalkozol?
    Akkor Te is jól értesült vagy, amint látom.
    Balhé? Szeretnétek? Ha igen, idézgessétek tovább, a Gonosz szereti teljesíteni az ilyen kívánságokat!
    Egyébként, hogy mi lesz, azt majd meglátjuk!
    Mondanám, de úgysem hinnéd el.

    VálaszTörlés
  24. @Egy kulfoldre szakadt hazánkfia!

    Elolvastam sok hozzászólást a Gyertek haza lapon.
    Én maradtam, mert amikor leszülettem ezt a népet és ezt a földet választottam. Részemről ez is beletartozik az Istenhez való hűség fogalmába.
    Persze ezt csak magamra tartom kötelezőnek!
    Büszke vagyok, hogy sokan megálltátok a helyeteket más országokban.
    Arra is büszke vagyok, hogy megírtátok a véleményeteket erre a hazug, és képmutató kezdeményezésre. Amint látom az üzemeltető meghívók nem igazán tudnak mit válaszolni Nektek.
    A KDNP-ből már régen elűztek minden tisztességes keresztényt, és telerakták szabadkőművesekkel. Ez utóbbiak már a legmagasabb szinten beépültek a Katolikus Egyházba is, és valószínűleg a többi keresztény felekezetbe is.
    Tisztában vagyok vele, hogy még akik nem is kívánnak hazatérni, azok is magyarként élnek a távolban.
    Jó munkát, és boldogulást!
    Viszont, ha majd úgy érzitek, gyertek haza!
    A magam részéről szeretettel várlak Benneteket!

    VálaszTörlés
  25. Bocs, Gandy de látom te is tájékozatlan vagy, vagy csak szelektív a felfogóképességed, mint minden pártbuzinak.

    Tudod ki beszélt januárban az évadnyitó beszédében először arról, hogy nagy valószínűséggel előrehozott választások lesznek 2012-ben?

    Na tudod ki volt az? És emlékszel még az elhangzottakra?

    Ha nem, akkor ajánlom megtekintésre Vezíred (Vona Gabika) beszédét.

    Kraft

    VálaszTörlés
  26. Mi lesz? Há majd jönnek a zangyalok és a zarkangyalok és még a bazarkangyalok is 2012-ben és rendeznek egy zóriási szeretetrezgés koncertet és aztán majd leszáll egy zóriási macdonalds-os szentkorona a nagy zsinagóga előtt és minden zigazi magyar akinek a dns-ében benne van a sziriuszi kód belekapaszkodhat a repülő szentkoronába és átrepülhet vele egy olyan dimenzióba ahol még a vécékefék is pikszalámiból vannak höhöhöhö

    VálaszTörlés
  27. Persze lehet viccelni, de a valóság csöppet sem vicces. Most már csak az aktív lakosság fele dolgozik és tartja el a másik felét, a kiskorúakat, az időseket és persze a parazita politikusokat. Közben Orbán nemrég felére csökkentette a közmunka programokra szánt keretet is. Ha nem történik valamiféle csodálatos "dimenzióváltás", jövőre ilyenkor már csak az aktív lakosság harmad része fog dolgozni, ami tovább csökkenti a fogyasztást és növeli a munkanélküliséget és 2013-ban már talán csak minden negyedik vagy ötödik embernek lesz munkája. A többiek addigra vagy rászoktak az állandó koplalásra vagy úgy járnak, mint a cigány lova.

    VálaszTörlés
  28. Kraft

    Felőlem csinálsz amit akarsz. Ha továbbra is mézes mojsével meg a többi "látóval" akarsz rettegni, tegyed...:D:D:D
    Én meg maradok Jobbikfan...;-) Inkább tartozom egy olyan közösségben ami összetart és tesz is valamit a nyavajgáson kívül , mint a sok neten kikupálódott látó gondolkodó professzorhoz aki azt hiszik rájöttek egy két dologra 'szt máris vezethetik az egész országot.

    VálaszTörlés
  29. Oké Mantis, szerintem ebben megegyezhetünk :))

    Tudod még tavaly ilyenkor hasonló képpen gondolkodtam, mint te. Itt az "új erő" hát adjunk nekik egy esélyt. Megkapták.

    Nekem is vannak Jobbikos ismerőseim, és érdekes mód nem kell "vitatkoznom" mint veled, mert ők is a Jobbik legalján foglalnak helyet, ahol valóban értelmes tenni akaró emberek szerveződtek össze. Legalább is zömében.

    A választáskor megjött az első pofon. Nem azok kerültek a parlamenti patkóba, akik a legkeményebben dolgoztak és bizonyítottak. Aztán jött a többi botrány, gárda ügy, pősze, most Nyikos, holnap egy másik...

    Közben szépen lassan megtört a pár radikalizmusa is, fidesz Nr.2 lett belőlük.

    Tudom, hogy ezeket te is látod Mantis, csak hát még hiszel a mesékben...
    Nincs ebbe semmi rossz, csak nagyobb lesz a pofáraesés, ha eljő az ideje.
    És eljő, nincs is olyan messze.

    Minden jót Mantis

    Kraft

    VálaszTörlés
  30. Témánál maradva, ez az ember (Rácz Lehel) haza jött és szerintem is csodát művelt:
    Életház http://vimeo.com/15967243
    Öreg Fészekrakó http://www.youtube.com/watch?v=KDSGvDyoBWQ

    "Köveskál határában, a Káli-medencében, a volt Püspökkerti Mandulásban Rácz Lehel megépített egy természetes, passzív napházat. Vezetékes víz, csatorna és villany nélkül, fecskefal módszerrel (csángó módra) rakott kemencével, fűrészporos bio-wc-vel, napenergiával és saját kúttal készült el az Élet-Ház, körülötte némi kultúrkerttel a szimpatikusan elvadult gyümölcsösben, ahol (mellékesen) Huszárik Zoltán Szindbád című filmjének egy jelenete is játszódott hajdanán. A kelet-nyugati hossztengelyű, 10*20 méteres alapterületű, magas tetős, nagy levegőjű házból pazar kilátás nyílik a Balaton-felvidék geológiai csodájára, a Hegyestűre. Magyarországon azonban semmi sem olyan egyszerű. Mert a természetes környezetébe példaszerűen „illesztett” porta ellen - szomszéd közel s távol nincsen - vizsgálatot indított a lokális szakhatóság, úgynevezett „lakossági bejelentés” alapján. Majd, miután a hosszadalmasan kutakodó hatósági eljárás sem riasztotta el az EU-szabványos biogazdálkodási módszereket alkalmazó biotermelőt, házát távollétében „ismeretlen tettesek” felgyújtották. Ám Rácz Lehelt keményebb fából faragták. Az épületet a megmaradt alapokon és falakon újraépítette. A napveranda a tűz után is épségben maradt, égszínkék főnixsárkánya nyomán - az emberi szellem ’peremfeltételeinek’ további fenntartása érdekében - a megújult otthont Főnix Élet-Háznak nevezte el."

    Első videóban elhangzik, hogy a "lakóparképítők" kinézték a területet és mivel az úr nem hajlandó eladni, képesek voltak a távollétében felgyújtani. Valószínűleg ezek a "lakópark építő ördögök" miatt, máig nincs az idős úrnak lakhatási engedélye.

    Második videóban megjegyzi idős úr aki volt Pápua Új-Guineaban: "Mert itt több az emberevő, mint Papuában".

    Az idős úr hazai tapasztalatai részben visszaigazolják Külföldre szakadt hazánkfia mondandóját, de nem adja fel és ez példa lehet nekünk is az itthon maradóknak.

    Kata

    VálaszTörlés
  31. Kraft

    Nem ugyanazt látjuk asszem. De a te félékkel nem lehet jót tenni, alig várjátok hogy csalódhassatok és lehessen újra rinyálni. Ehh bánnya geccciiijj,

    Csak a nagy csalódásodban ne rugózz népszabadságos, indexes meg egyéb sületlenségeken....:))

    VálaszTörlés
  32. Kata!
    Koszonom a linket, igazán inspiráló volt. Én is valami hasonlóban gondolkodom, illetve van egy másik építési technika is ami szerintem igen csábító:
    http://www.szupervalyog.com/

    Kulfoldre szakadt hazánkfia

    VálaszTörlés
  33. Külföldre szakadt hazánkfia! Örülök, hogy tetszett a link, hiszen tovább gondoltad e lehetőséget. Itthon, van sok helyen fiataloknak kedvező telek, pl. Vidéki idill: 5 forintos telkek! (Bihartordán)
    http://www.gyerehaza.org/node/125
    ahová külföldön élő fiatalok összefogva, saját elképzeléseik szerint és kalákában építkezhetnének és újra gyökeret ereszthetnének. Feltételek is jók, mert 3 éven belül kellene a szinte ingyen telken építkezni és a falut magyarokkal!!! benépesíteni. Amiben tudunk, nemzeti oldalakon, segítünk.
    Kata
    Kata

    VálaszTörlés
  34. Látom minden út a Jobbikhoz vezet, ti nem unjátok még?:))) Lennének fontosabb témák is(mint pl. ez http://vastagbor.blog.hu/2011/03/29/hany_embernek#more2781773), mint egy politikai párt szereplését firtatni állandóan...

    Mantis és nálad miben merül ki az a nagy tenni akarás? Abban, hogy netkaratézol mindenkivel, aki nem zsolozsmázik a szent pártodért?

    Amúgy meg lehet viccelődni, ettől függetlenül Kraft víziójának az útján halad az ország, és a kétharmadnak eszében sincs változtatni a forgatókönyvön. Sajnos már a közvetlen kolléganőm is arról beszél, hogy itt rövid időn belül polgárháború lesz. Személy szerint azt is kisebb csodának tartom, hogy anno Sajóbábonyban nem estek egymásnak az emberek.

    VálaszTörlés
  35. Moonlight

    Azon kívül hogy helyi szinten próbálja az ember bővíteni a tábort meg hogy az idióta és rosszindulatú libsi rágalmakat igyekszik tisztába tenni, hogy a következő választáson legyen esély, egyebet nem igen tehet egy egyszerű szimpatizáns. Közösséget kell építeni és segíteni akinek lehet, de ez nem függ a Jobbiktól. Élni nem fog senki helyettünk, még a Jobbik sem. A parlamenti buliba meg nem nagyon van bele szólásom.
    Amúgy is a neten csak netkaratézni lehet. Nem lehet mindenkihez odamenni és megbaszni a száját csak mert nem ért veled egyet, ez egy ilyen meló sajnos. Lehetne itt építő vitákat is folytatni de ti inkább online siratófalnak használjátok ezt a blogot.
    Te meg zsolozsmázd a polgárháborúdat hugi...:D:D:D Az biztos izgalmasabb.:P

    VálaszTörlés
  36. Van itt bőven építő jellegű cikk mindenki tollából, csak azokhoz Te eléggé szűk látókörű vagy, hogy hozzá tudj szólni érdemben:( Ez van, de megmarad Neked a Jobbik-imázs őrzése minden áron.
    Te szádból egyébként roppant vicces dolog hallani az építő jellegű vitát:)
    Pont Te beszélsz közösségépítésről, aki semmilyen ellenvéleményt nem tűr el?:D A kommunizmus idején volt ez divat...

    Azt személy szerint is sokat tapasztalom, hogy nehéz kiverni a berögződött téves világszemléleteket az emberekből, pláne azokból, akik sokat éltek az átkosban, vagy a jelenlegi rendszer butításait szajkózzák lépten-nyomon.

    Ui:
    Hugi??? Ne igyál több sört, messze van még az esti meccs.

    VálaszTörlés
  37. Én elmondom az én véleményem te meg a tiéd. Nincs ebben semmi rossz. Én csak azt mondom hogy az érvek amiket többnyire itt felhoztok a Jobbik ellen általában pletykák,sugalmazások, ferdített hírek vagy szimpla lehurrogások. Itt inkább a gondok taglalása folyik nem megoldás keresés. Énszerintem ez nem vezet sehová.

    Ezotémákhoz, ufókutatáshoz meg egyéb ilyen elvont dolgokhoz tényleg szűklátókörű vagyok, de ezt vállalom.

    Ui.: Kell az a sör! Este Hollandia-Magyarország. Az első meccsből kiindulva kelleni fog a fájdalomcsillapító...:))

    VálaszTörlés
  38. @Kraft!

    Amit Vona mondott az azért feltételezés, ahogy Török Gábor írása is.
    Reálisabb infót Rogán elszólása jelenthetne.
    http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_03_24_rogan-elszolta-magat-jovore-elorehozott-valasztasok
    Egyrészt azonban nem tudjuk hogy értette, másrészt az infót más portálok nem vették át.
    Majd kiderül.

    VálaszTörlés
  39. @moonlight!

    Hátrébb az agarakkal.
    Ezt a csörtét most nem Mantis kezdte, hanem Kraft meg valami Névtelen.
    Olvass vissza és ne személyeskedj, mert az sem valami tág látókörre utal!
    Engem egyébként nem zavar a piszkálódás, úgyhogy Téged se zavarjon a visszavágás.
    Hagyjuk már ezt a kettős mércét!

    VálaszTörlés
  40. @Névtelen, 2011. március 28., hétfő 22:19:00!

    Rajtad kívül itt senki nem köt semmilyen eseményt 2012-höz.
    Csak Magadon viccelődhetsz!

    VálaszTörlés
  41. Mantis,
    Akkor ha mindenki azon igyekszik, a következő választás lesz a tuti?
    Szulthan

    VálaszTörlés
  42. Most komolyan, Te még elhiszed, hogy az aktuális hatalomra kerülőket ti választjátok meg ebben a rendszerben? Ez rendkívül széles látókörre vall..
    Szulthan

    VálaszTörlés
  43. Tévedsz Misi, ezt (is) Mantis kezdte, amikor beköszönt ide nagyon szívélyesen, hogy:"Mantis írta...
    Igazatok van. Hallgatni arany.:D". Olvasd csak vissza Te is :) Egészen addig egy deka jobbikos komment nem volt...

    Szerintem meg hagyjuk már ezt a Jobbik-témát, nem kicsit irritál, hogy majd' minden cikknél ide lyukadunk ki, hogy valaki feldob egy jobbikos gondolatot, és akkor már sáska módjára ideseregletek. Úgy sem fogjuk tudni meggyőzni egymást a saját igazunkról, eddig sem sikerült...

    Mantis, nah látod, tudsz Te normális hangnemben is írni. Mi is megpróbálunk írni valamiféle megoldást(lásd ennek a cikknek a vége), ennek ellenére mi sem vagyunk mindentudók. Jelen pillanatban a cigánykérdéssel kapcsolatban írok cikket, igyekszem azzal is végezni a héten.
    (meccsel kapcsolatban sajnos szkeptikus vagyok...)

    VálaszTörlés
  44. @moonlight!

    Azt Tibi bejegyzésére írta!
    Sáska módjára, idesereglünk?
    Miféle kifejezéseket használsz Te?
    Talán nincs jogunk itt lenni?
    Brávó!!!
    Építő jellegű! Jól is fest a blogon!
    Az én idegeim kötélből vannak, és ha valamit megvetek az, az igazságtalanság. Mindig szóvá fogom tenni, ha szükséges!
    Kétszer szóltam már ez ügyben Velorexnek, és Ő kétszer igazat adott Nekem!

    VálaszTörlés
  45. Csupán Mantis nicknevére utaltam, nem akartalak megsérteni, elnézést. Ettől függetlenül most én mondom, hogy vissza lehet venni, brávózz a többi építő jellegű kommenteteknél!

    Senkit se fogok kitiltani innen, ugyanolyan jogod van itt írni mint nekem, de mint írtam, hagyjuk már ezt a Jobbik-témát... Velorex is szeretné pártfüggetlennek meghagyni a blogot.

    VálaszTörlés
  46. Bocs, hogy belekotyogok, de én is meglepőnek találom, hogy rendre a cikkek témájától függetlenül a Jobbikról folyik vita pro és kontra. Itt senki nem támadja rosszindulatúan a Jobbikot, bár van olykor elégedetlen vélemény de nem kell azért lehurrogni, elég ha felhívjuk a figyelmét a cikk nem a Jobbikról szól. Magam is Jobbik tag voltam és most sincs rossz véleményem róluk, mégsem foglalkozom velük a különböző fórumokon. Ugyanis valahol olvastam egy remek beírást valamelyik fórumon. Ne a pártokkal, kormánnyal foglalkozzunk, mert nem ők sütik a kenyeret, nem ők termesztenek, nekünk a nemzeti összerázódáshoz azokkal kell foglalkoznunk és tisztelnünk akik a mindennapjainkat segítik. Pártvitákkal csak tovább mérgesítjük a helyzetet és még jobban elidegenedünk egymástól.

    Szulthan jól tudja, nem az egymással acsarkodó szavazók döntik el ki kerül hatalomra. Nem véletlen, hogy nincsenek szavazat újraszámolások.
    Kata

    VálaszTörlés
  47. Gandy

    Ne légy már ennyire naív.
    Ha nincsenek bennfentes infóim, akkor eszembe nem jutna 2011. januárjában előrehozott választásokról beszélni.
    Török később kezdett el erről értekezni, de tudod mit?

    Nincs jelentősége. A választásoknak sincs jelentősége.
    Gandy, nem elég bizonyíték neked erre az elmúlt 20 év?
    Egyik párt letűnik, másik fel, csak hogy még reménykedjen az RTL népe. Hátha most...

    Lószart.

    Tudod mit mondok? Akkor inkább már maradjon Orbán, mint a Jobbik. Azon kívül, hogy hangzatos dolgok elcsattannak a parlamentben a LÉNYEGRŐL továbbra sem igen beszélnek Vonáék.

    Mantis, Misi, Gandy meg a többiek!!

    Kurvára nem érdekel a Jobbik, sem a süketelésetek, hagyjátok békén ezt a blogot, nem kell itt mindig rögtön lecsapnotok ha valaki leírja a párt nevét negatív színben.

    Ugye tudjátok melyik rendszerben volt ez szokás?
    Vagy Posta már nem ad elég "melót" nektek?
    Ne itt keressetek!

    Moonlight!

    Ne kérj elnézést, mert nincs miért.

    VálaszTörlés
  48. Yo!

    Minden blog valamilyen szinten véleményt formál. Ha a Jobbik fikázásra soha nem lenne érdemi válasz akkor szép lassan elkopna a Jobbik szimpatizánsainak tábora . Ha egy híresztelés meg van cáfolva az még nem acsarkodás. Csak itt ha cáfolat érkezik akkor beindul a rinya.
    Most se én jöttem elő a Jobbikos témával. Kraft vette elő csak hogy beszájaljon...:)) Én meg válaszoltam rá. Moonlightot, Szultánt vagy mást a kutya nem kérdezte egyébként sem . De holdsugaram beszájalt, arra is válaszoltam. Sáskajárás volt van és lesz. Kitiltani uccse tud senki, ez még a kormányzó úrnak se sikerült...:P
    És amúgy is mindenki arról ír amiről akar. Legfeljebb nem kell reagálni.

    VálaszTörlés
  49. "Ha a Jobbik fikázásra soha nem lenne érdemi válasz akkor szép lassan elkopna a Jobbik szimpatizánsainak tábora ."

    Kösz Mantis, ezzel csak megerősítted azt, amit írtam. Ez öngól volt. :)

    Egyébként nem fogtad még fel, hogy ezen a blogon minden megnyilvánulásod után egyre jobban elegem van a Jobbikból?
    Ez viszont pont az ellenkezője annak, amit el akarsz érni, tehát erőlködj csak.

    Nem kezdtem semmit Mantis, csak belinkeltem egy írást a fedhetetlen Jobbikról. Tudtam, hogy ráugrasz, azér címeztem neked.
    Tudom mit fogsz írni.
    Hát ők is csak emberek....

    Orbán úgy és akkor teszi zsebre Vonát ahogy akarja.

    Jó éjt!

    VálaszTörlés
  50. Mantis,

    Engem ugyan a kutya se kérdezett, de én Téged igen, válaszolnál?
    Szulthan

    VálaszTörlés
  51. Mi a különbség egy pártszurkoló és a klónozott csirke között? A pártszurkoló tud böfögni az interneten is. Mi a különbség a Fidesz és a Jobbik között? Nincs, mindkettő "menti" a legatyásodott nemzetet selyem nyakkendőben és méretre szabott brüsszelli öltönyben.

    VálaszTörlés
  52. Mi a különbség Magyarország jelenlegi helyzete és az, ami lesz három év múlva? Most mindenki személyesen ismer legalább egy munkanélkülit. Három év múlva, mindenki ismerni fog legalább egy hajléktalant. Lesznek más különbségek is, például három év múlva, a jobbikos politikusok is fognak már tudni síelni, vízisíelni, golfozni vagy teniszezni és az ő gyerekeik is magániskolákba fognak járni.

    VálaszTörlés
  53. Kerecsen szagot érzek.


    Kata, kösz! Jól csinálod, kellenek ide az összekovácsoló "női hullámok", a sok kard-ki-kard faszkalap közé! :)
    Ha van egy kis szerencsénk, akkor a világ "nőiesebb" irányban mozdul el, köszönhetően az egyre több női vezetőnek. Azt általában sokan elismerik, hogy
    a nőknek nem a karrierépítésben, hanem a család összetartásában van a nagy szerepük. Korunk helyzete viszont megköveteli, hogy a legnagyobb család, az emberiség szintjén is elkezdjék azt amire teremtődtek.

    TT

    VálaszTörlés
  54. TT igen, nálam a fontossági sorrend: család, barátok, haza, ... és a legutolsó az esetleges pártszimpátia ami nem is a pártnak, hanem egy-egy képviselőjének szól. Gondok a legjobb családban is vannak, hát még egy heterogén összetételű pártban. Egy-egy kellemetlen esemény miatt, amennyiben megalapozott, magára a személyre orrolok és nem az egész családra/pártra általánosítom. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy akaratlanul is (utcán, véletlenszerűen) találkozom egy-egy Jobbikossal és mint volt jobbikos nekik személyesen mondom el ami tetszik, vagy nem tetszik.
    Kata

    VálaszTörlés
  55. Szultan

    "Mantis,
    Akkor ha mindenki azon igyekszik, a következő választás lesz a tuti?
    "

    Ha mindenki azon igyekezne akkor biztosan.

    "Most komolyan, Te még elhiszed, hogy az aktuális hatalomra kerülőket ti választjátok meg ebben a rendszerben? Ez rendkívül széles látókörre vall.."

    A Jobbik esetében igen.

    VálaszTörlés
  56. A választási rendszerben az kerül hatalomra, akit a többség választ, persze az adott ország aktuális szabályai szerint. A manipuláció egyik oldalról a választók különféle eszközökkel történő befolyásolásán keresztül történik. A másik oldalról magukat a választásokon induló szervezetet kerítik be, megszállják, korrumpálják, zsarolhatóvá teszik stb.
    Amennyiben egy népnek van esze, és van egy olyan szervezete, amelyikben megbízik, akár győzelemre is viheti a dolgot. Mivel pedig a világban azért vannak alternatív utat járó nagy országok is, a lehetőség a leszakadásra fennáll. Persze nyilván, hogy az adott ország viszonyai meghatározzák azt az árat, amit egy sikeres akciónál a népnek meg kell fizetnie.
    Ha ez nem lenne lehetséges, nem törekednének az új rend bevezetésére.
    Magyarországon, amennyiben nem történik semmi, 2012.01.01.-től életbe lép a dolog. Aki szemmel tartja az alaptörvény alkotásának folyamatát, a következőket szűrheti le. Az államnak támogatási, segítési stb. LEHETŐSÉGE van, kötelessége nincs. Az állampolgároknak elsősorban KÖTELESSÉGEI vannak. Például, az, hogy a gyermeknek kötelezővé tették a szülei eltartását, előre vetíti a nyugdíj probléma állami megoldását.
    A nemdohányzók védelmében hozandó törvény, előre vetíti, hogy bizonyos eseteket nem fog finanszírozni az egészségügy, ami egyben ítélni is fog az eset felett.

    VálaszTörlés
  57. Van egy nagy probléma az ilyen közösségi lapokon, amilyen ez is. Elméletben sokan leírják, hogy hogyan és miként folyik a manipuláció, de a gyakorlatban még akkor sem ismerik fel, ha például ott kommentel mellettük. Figyelni kell másokra! Vagy azért, mert érdemes, vagy azért, hogy óvakodjunk tőle! Nagy baj van egyébként, az individuális magyarság önmagáról alkotott képével is! Önismeret hiánya, nagyfokú önzés, kompenzálás, a logikus gondolkodás hiánya, összefogásra való képtelenség, kitartásra való képtelenség stb.
    A magam részéről azt mondhatom, hogy amikor megláttam a fiatal jobbikosokat, úgy éreztem, olyanok, mintha az én családomban nőttek volna fel. Ez nem pár éve volt! A programjuk, amelyet most elolvastam, visszaigazolta ezt. Nem angyaloknak tartom Őket, hanem becsületes, szaktudással rendelkező magyaroknak, akik vállalták a lehetetlent. Nyilván csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit.
    Én, saját magam döntöm el, hogy kiben bízok és kiben nem, és nem hagyom magam befolyásolni.
    A rendszert csak belülről lehet megváltoztatni, amíg abban vagy. Ma már a lázadásnak semmi értelme, mert azt is bekalkulálták. Szerintem 2010-ben volt esély. Nem sikerült, de ez nálam nem ok arra, hogy feladjam. Rohannak a szülők a beteg gyermekkel az orvoshoz, aki közben lehet, hogy meghal.
    Ti megállnátok és leülnétek a földre, mert lehet, hogy meghal?

    VálaszTörlés
  58. Van, akinek nem tetszik a Jobbik. Az Ő dolga, és az Ő felelőssége. Az Egy buszsofőr meséje cikknél vita bontakozott ki a Jobbikról. Aki, akarja, olvasson vissza. Egy páran azt állították, hogy a Jobbik a parlamentben nem csinál semmit, legalább kérné számon a kormány ígéreteit. Egy párszor már előtte is felhívtam a figyelmet, hogy a parlamenti munkájuknak hol lehet utána nézni. Gondoltam, most belinkelek egy párat, Olyanokat próbáltam választani, amiket számon kértek itt rajtuk. Érvként kívántam alátámasztani ezekkel a hozzászólásomat. Velorex ezeket tette ki a Jobbik gyalázóknak részbe! Szeretném itt megjegyezni, hogy az alaptörvény vitájában sok itt még elhangzott felvetésre adnak választ a jobbikos videók.
    A választ idézem:
    „Misi, kis pártkatonácskám, kit érdekel hogy itt ott ilyen vahgy olyan jobbikos megélési politikus nyilatkozik erről-amarról amikor éppen olyanja van? Ha igazi ellenzék lenne ez a párt, akkor a parlamentben rendszeresen számon kérné narancsékat a hazugságaikról vagy pl arról hogy miért nem lehet népszavazás at alkotmányozásról vagy éppen arról hogy miért kell kivéreztetni az országot az államadósság nevében miközben csak egy hitel moratórium menthetné meg azt ami marad a magyar gazdaságból és még sorolhatnám a húsbavágó témákat? (ilyen videók lettek belinkelve!) Te misikém és a hozzád hasonlóan unalmasan agymosott pártkatonák semmit sem tesznek az asztalra az állandó fröcsögésükön kívül, hanem csak éltetik a politikai hazugságot azzal hogy áldemokratikus kirakatként szolgálják. Inkább húzzatok el valamelyik bugyuta pártpropaganda blogra, ott otthon fogjátok érezni magatokat.”(mm)
    Ilyen hazug, és alpári módom személyeskedő állásponttal nem tudok mit kezdeni.
    Akit érdekel az igazság, majd megnézi, akár kommentelő, akár olvasó. Nekem viszont kötelességem kiállni mellette, és nem hagyni, hogy kifárasztással elűzzenek.
    Merthogy, hol van jelen szabadon a Jobbik? Az interneten? HOL KELL ELSŐSORBAN FELLÉPNI ELLENE?
    2010-ben, egyébként szerintem elsősorban a nem szavazók vágták haza ezt az országot!
    Mivel sokan hagyták, hogy helyettük döntsenek, véleményem szerint már csak segítséggel tudunk talpra állni.
    Jó reggelt kívánok egyébként az új világban! Már abban vagyunk!

    VálaszTörlés
  59. "A választási rendszerben az kerül hatalomra, akit a többség választ."

    Szerintem ez tévedés. A választási rendszerben az kerülhet "hatalomra" (látszólag), akit felülről (!) engednek megválasztatni.

    TT

    VálaszTörlés
  60. @TT!

    Hogyan történik ez a "felülről" engednek választani?
    Például "A" pártot akarják, de "B" párt több szavazatot kapott.
    Ezt hogyan oldják meg?

    VálaszTörlés
  61. Ezt úgy oldják meg Misi, hogy eleve csak PÁRTRA szavazhatsz. Azok közül is csak azokra, akiket engednek a TV-ben nyilatkozni. A többi még a kopogtatókat sem tudja összeszedni.

    Ezenkívül figyelmedbe ajánlom a tényt, hogy a választási rendszer elektronikus feldolgozású, ezáltal bármi megtehető. Vagy szerinted mit keresett itt az a két zraeli gép pont akkor?
    De amikor még emberek számolták a szavazatokat, akkor is bármit megtehettek, bármit érted? Tudom, mert a kollégám rendszeres szavazószámláló... A Jobbik kb. 30%-on állt 2010 februárban, erre aktivizáltak néhány aknát, de ettől még nem szabadott volna megfeleződni a támogatottság. Mert azok, akik a Jobbik elveit vallják, azok nem fognak visszaretteni attól, hogy a szóvivőjük egyszer beb.szott egy bulin a tengeren túl.

    De talán nem is itt a lényeg, hanem ott, hogy az Istenadta nép csakis arra tud szavazni, akit eléállítanak. Akiről nem tud, az nincs is a szavazólapján. Nem tudom, magyarázzam még?

    Ha nem hiszed csinálj egy pártot, és majd meglátod meddig jutsz vele. :)

    TT

    VálaszTörlés
  62. @TT!

    Lehet, hogy én is ilyesmit írtam, csak tömörebben?
    Választók manipulálása!
    Nem csak pártra lehet szavazni, hanem civil szervezetekre is, amennyiben indulni tud.
    Az elektronikus feldolgozás nem egyenlő a szavazatok összeszámlálásával, amit papíron jegyzőkönyveznek és minden induló szervezet képviselőjének alá kell írni. Ez a hivatalos dokumentum. Persze ezt is meg lehet trükközni, de az, azért kockázatos dolog.
    A nemzeti oldalon sok rémtörténet(et) terjedt el (terjesztettek el) az elektronikus csalásról, aminek valószínűleg nem sok igazság tartalma van. Ez szerintem csak arra jó, hogy tovább rombolja a demokráciában való hitet.
    Az ellenség legnagyobb fegyvere a hitetés. Aki elhisz valamit, az önként teszi meg a szükséges dolgokat. Ez a leghatékonyabb és a legolcsóbb.
    A megoldás nem olyan bonyolult, csak nem kell hallgatni a hitetőkre.

    Néha elgondolkodom a 2002-es választáson. Azt hiszem az MSZP azzal nyert, hogy sokan a komcsitól való félelem miatt átszavaztak a második körben a MIÉP-ről a Fideszre. Így mivel a MIÉP nem érte el az küszöböt, a MIÉP-es szavazatok elvesztek az un. jobboldalon. Csisszre, de nyertek a komcsik. Ha tisztában lettek volna az emberek a töredékszavazatok jelentőségével, talán másként alakulnak a dolgok.
    Nem rossz ez a német rendszer, hiszen a németek precíz emberek, de érteni kell hozzá.
    2006-ban is beszéltem, olyan fideszes, "állandósult" szavazat számlálóval, aki visszakérdezett, hogy mi az a töredék szavazat.

    Azt gondolom, megérdemeljük, ami most van. Esszük, amit főztünk, ahogy szokás mondani.
    Nem igazságtalan dolog ez!
    Az egyéni felelősség persze más kérdés, azt döntse el mindenki maga, mivel úgyis mindenki csak a maga életével fog elszámolni.

    VálaszTörlés
  63. TT

    Cseppet elmerültél az összeesküvés teóriákban. Én is voltam szavazatot számlálni. Nem történt csalás. Egyszerűen ki lett szorítva a médiából a Jobbik, a fősodratú média meg csak azokat a "híreket" közölte amik negatív szinten tüntették fel őket. Nem mindenki veszi a fáradtságot hogy utána járjon a hírek valóság tartalmának, inkább "csalódnak".

    Egyéb érdemi alternatívát de még csak elképzelést sem hallottam senkitől. Szerintem nem is nagyon létezik ilyen jelen helyzetünkben.

    VálaszTörlés
  64. Várjatok csak kicsit! Az én érvelésem innen indult ki: A választási rendszerben az kerülhet "hatalomra" (látszólag), akit felülről (!) engednek megválasztatni.

    Magyarul itt nem a Jobbikról volt szó, hiszen nem ők vannak hatalmon, vagy tévednék?
    Azonban nincsenek kétségeim a felöl, hogyha 2014-ben a Jobbik nyeri a választást addigra már a háttérhatalom tenyeréből fog enni.
    Én már nem hiszek a demokráciában, mert rájöttem, hogy kőműves találmány. Nem hiszek a választási rendszerben, mert az is az. Német precizitás? Ugyanmár! Az egész az amerikai mintát majmolja, ahol választhatsz jobb és bal kéz között, úgy, hogy a fejet nem is láthatod.
    A szavazatszámláló kollégám elmondta, hogy beül 4-5 mszp által delegált pártkatona, akik minden percben azon vannak, hogy pl. a jobbikos szavazatokat érvénytelenítsék (pl. még egy x-el)
    Egy mozdulat, 0,3 másodperc. Ennyi.
    Ebben én már nem tudok így hinni, sajnálom.
    Ez az egész választási rendszer a rendszerüzemeltetők találmánya, amiben csak ők járnak jól, a nép meg kapja a cirkuszt.
    Nem tudok már ebben hinni.

    Én Másban hiszek.

    TT

    VálaszTörlés
  65. Megértem hogy nem hiszel a demokráciában.Már Herczeg Ferenc is megmondta:"Hazánkban az a demokrácia,amikor két tahó véleménye többet ér egy zseniénél." Ági

    VálaszTörlés
  66. Mantis a világban nem összeesküvés elmélet van, hanem gyakorlat.
    Alternatívát akarsz? Ahhoz kissé el kell szakadni a pártoktól, sőt az egész elb..ott rendszertől, mások hibáztatásától,és önmagunkban elkezdeni dolgozni. Tessék alternatíva, de előrebocsátom ez nem a szavazgatós szint:
    Az Út és a feladat annak TUDATOSÍTÁSA,
    hogy a félelem, a harag, a hazugság és a megosztottság káros, a fejlődést akadályozó, ezért elkerülendő, saját MAGunkban felismerendő, ezáltal semlegesitendő butaságok;
    a SZERETET, NYUGALOM, BÉKE, HARMÓNIA az IGAZSÁG és az EGYSÉG igaz valósága megélésének akadályai." Valakik" nem véletlenül mégis az előzőeket generálják folyamatosan bennünk.
    Viszont ez utóbbi értékek szunnyadnak abban a MAGban, amelyből -ha ezt elég EMBER felismeri és alkalmazza- egy új REND születhet,
    ahol az ANYAGiasság nem nyomorít,
    ahol mindenki a helyén, harmóniában a MINDENSÉGgel, nyugodtan, elégedetten teszi azt ami rá kivan szabva.
    Nem világvége lesz, hanem egy IGAZ világ eleje.
    IGAZ, hogy ez egy hazug világ végét jelenti.
    Mindenki eldöntheti, hogy ettől félnie kell, vagy valami mást tenni;)
    Netuddki;)

    VálaszTörlés
  67. A gyűlölet kimaradt a kerülendőkből bocs

    VálaszTörlés
  68. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  69. Ez nagyon jó Drábik előadás :

    http://indavideo.hu/video/Beszelgetes_Drabik_Janossal_dr__A_sotet_ujkor_-_bucsu_a_felvilagosodastol__2011317_Budapest

    Érdemes rászánni az időt és megnézni...

    bukovinai.

    VálaszTörlés