2012. április 30., hétfő

Szembefordulás a Nemzettel – Harangokat Félreverni!

„Ez háborút jelent” – kommentálta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön délelőtt hozott másodfokú határozatát.

Igen ez háborút jelent, de nem mi indítottuk ezt a háborút. Nem mi, adófizető és dolgozó emberek! Ráadásul ez a háború hadüzenet nélkül lett megindítva. Háborúkat nem csak fegyverrel, tüzet okádó fegyverrel lehet vívni. Mára már bebizonyosodott, hogy a pénzügyi kivéreztetés sokkal hatásosabb és olcsóbb…

2011. december 15-én Budapesten a Magyar Köztársaság Kormánya és a pénzügyi intézmények képviseletében eljáró Magyar Bankszövetség képviselői között zajló egyeztetésekről készült jegyzőkönyv szerint a kormányt Dr. Matolcsy György miniszter és Pleschinger Gyula államtitkár képviselte. A Magyar Bankszövetség képviseletében Dr. Patai Mihály elnök és Gyuris Dániel alelnök volt jelen, a Magyar Bankszövetség kibővített Elnökségének egyetértő támogatásával: AXA Bank, Budapest Bank Nyrt., CIB Bank Zrt., ERSTE Bank Zrt., FHB Bank Nyrt., K&H Bank Zrt., MKB Bank Zrt., OTP Bank Nyrt. és Magyarországi Volksbank Zrt.

A tárgyalás apropója a devizában nyilvántartott forint alapú hitelek végtörlesztési szabályainak kidolgozása volt. Nagyon fontos megérteni végre mindenkinek, hogy ezeknek a hiteleknek a pontos megnevezése a következő: Devizában Nyilvántartott Forint Hitelek! Ez kiemelkedően fontos ahhoz, hogy megértsük miről van szó, enélkül az igazságot keresni nem lehet! Ezek nem deviza hitelek és sem nem devizaalapú hitelek, mint oly sokszor elhangzik. Ugyanis a deviza hitelek jól körülírt és egyértelmű kölcsönök, ahol a kifolyósított pénzösszeg neme nem forint és a törlesztések sem forintban történnek. Tehát a mi esetünkben semmiféle képpen sem beszélhetünk deviza hitelekről. Ennek ellenére, – most kapaszkodjon meg mindenki, – a fent említetett jegyzőkönyv 18, azaz tizennyolc alkalommal említi deviza-hitelnek, minden olyan esetben ahol a kormány kötelezettségvállalása felmerül. Mindössze egyetlen egyszer említi helyesen – egy alcímben – devizában nyilvántartott jelzáloghitelnek a negyedik oldalon.

El tudják Önök képzelni, hogy a bankok képviselőinek ez fel sem tűnt, – hogy emberek álljunk meg egy szóra, itt valami olyasmiről folyik a tárgyalás ami nem is létezik – úgy ahogy a szezon meg a fazon nem ugyanaz, a devizahitel és a devizában nyilvántartott forint hitel sem ugyanaz. Itt most Magyarország Kormánya és a Bankok közötti tárgyalás jegyzőkönyvéről beszélünk, nem piaci kofák beszélgetéséről  Tovább az eredeti cikkhez >>>

22 megjegyzés:

  1. „Ez háborút jelent” – kommentálta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön délelőtt hozott másodfokú határozatát.

    Nem értem egészen, hogy ki ellen akar háborúzni ez a Barabás. A bíróság ellen???

    Hát nem tudom, hogy ez mennyire legális lépés, de a bíróság ugye a törvényt képviseli.

    Na de kit képvisel ez a Széchenyi Hitelszövetség ??? Az etikai kódexükben ez áll:

    "A Szövetség célja, hogy a hitelnyújtó pénzintézetekkel egységes, kiemelten kedvező jutalékrendszert alakítson ki az akkreditált hiteltanácsadói részére, továbbá elektronikus ügyviteli rendszerrel, ügyfélszerzéssel, folyamatos továbbképzésekkel, aktuális információnyújtással segítse a tanácsadók munkáját."

    Ha alaposan átolvassuk ezt az etikai kódexet, akkor nem nehéz rájönni, hogy ez egy öncélú egoista szerveződés. Na akkor mégegyszer: Kivel is akar ez háborúzni és miért???

    A honlapjukon ez a szöveg áll:

    "A Széchenyi Hitelszövetség az Európai Bizottság érdekképviseleti nyilvántartásában 264467575-59 számon regisztrált szervezete, amely lehetőséget kapott az Európai Bizottság nyilvános konzultációin részt venni."

    És ez akkor mire is jogosítja fel???
    Hm, nem értem ezt a Barabást.

    VálaszTörlés
  2. Valamikor, az első alkalommal, egy Barabás felmentést kapott.
    Biztos, hogy most is így lesz ???

    VálaszTörlés
  3. Orbán nagyon dicsekszik a kínai fejlesztési banktól kapott 1 milliárd euró hitelről (mert az bizony nem ajándék, hanem kamatos hitel), de azt már nem mondja, hogy csak olyan projektekre lehet költeni ezt a kölcsönt, amiket kínai cégek kiviteleznek nálunk. Elsősorban egy gyorsvasút vonal Budapest és Ferihegy között, aztán a Huawei kínai cég gyárának a szükséges infrastruktúrális előkészítései (csupán néhény száz munkahelyet fog biztosítani ez a távközlési vállalat Magyarországon, de több milliárd forintnyi beruházást igényel az állambácsitól, hogy kinyissa kapuit) és végül persze Viktor focistaionjainak a felépítése (még nem tudni milyen arányban lesznek a magyar és a kínai munkások, de az biztos hogy szinte csak a kubikusok lesznek magyarok).

    mm

    VálaszTörlés
  4. "Amúgy természetesen az eladási és vételi árfolyamról is szó esett a szerződésekben, ezt az adósok aláírásukkal is tudomásul vették – az más kérdés, hogy hányan akadtak, akiknek ez valójában mondott is valamit. Az előbbi számítást, valamint a jegybanki adatokat figyelembe véve a mostani ítélet aligha okozna 50 milliárd forintnál nagyobb fizetési kötelezettséget a bankoknak (a lakossági törlesztést a devizahitelezés betiltása utáni tranzakciók negyedévi átlaga alapján, a korábbi állományi átlagokkal összevetve számítottuk ki nyolc évre, arra is ügyelve, hogy a vételi- és a középárfolyam között is volt legalább 1-2 százaléknyi a különbség).

    A banküzemhez értő jogászok azonban úgy vélik, az ítéletben nem is ez a legnagyobb jelentőségű pont. A bíró ugyanis az indoklásban kifejtette: a bank nem vett és nem adott el devizát az ügyfél részére. Ez pedig fogódzót jelenthet(ne) a többi, eddig teljesen sikertelen perben. Ezek a keresetek arra irányultak, hogy a bíróság mondja ki: tartalmában nem történt devizahitelezés. Óvnánk viszont mindenkit attól, hogy vérmes reményeket fűzzön az ilyen eljárásokhoz. Aminthogy a mostani ügy sem zárult még le. Az OTP már bejelentette, az Szegedi Ítélőtábla döntése ellen felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. Nem lenne meglepő, ha a legnagyobb magyar bank sikerrel járna. Az aktuális törvények ugyanis lehetővé tették ezt az eljárást a bankoknak (nem véletlenül kellett törvénymódosítás a 2010 végi változtatáshoz). Ami pedig a deviza – nem deviza vitát illeti: ha az egyedi adósoknál nem is történt pénzmozgás (eleve egy banknál naivitás azt gondolni, hogy csomóban cipelt bankókkal intézik az ügyeket), az egyértelmű, hogy nyitott pozíciót nem tarthat egy bank."

    http://ingatlanmagazin.com/penz-es-jog/otp-per-szazezrekkel-nohetett-mar-felvetelkor-a-tartozas/

    Anonymus

    VálaszTörlés
  5. A kuruc miért nem hozza főoldalon a Hírt???

    TT

    VálaszTörlés
  6. Mit gondolsz TT, vajon kik vannak a Kuruc mögött, ha nem azok, akik a nyugati világ sajtójának a kábé kilencvenöt százalékát irányítják? Ja, hogy a Kuruc folyton zsidózik? A zsinagóga falakra itt-ott pingált horogkereszteket sem nácik szokták alkotni.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek. Engem már kifejezetten zavar, hogy az elvileg "korlátlanul magyar" kurucon a cikkek 90% zsidókról szól, miközben a valóban zsidó kézben lévő index és origón elvétve találunk olyan szavakat, hogy "zsidó" vagy "izrael".
      Érdekes ez nemde?

      TT

      Törlés
    2. Folyamatosan igyekeznek lekötni a gondolatokat egy témánál, is szítani az indulatokat. Ez nyílvánvaló irányított szándékokra utal.

      Törlés
    3. Én is így látom. Valahogy nem hiszem el, hogy értelmes magyar emberek olyan primitíven rasszisták lennének a "színes bőrű" emberekkel szemben (az emberiség nagyobbik része...), mint ahogy a Kuruc szerkeztői. Ami a zsidózást illeti, sokan tudják már, hogy éppen cionék zsidóznak a legtöbbet mindenféle álarcokban, hogy maximális félelmet keltsenek az Izraelen kívül élő zsidókban azzal a céllal, hogy minél többen "meneküljenek" Izraelbe. Az engem csöppet sem zavar, ha minden zsidó Izraelbe menne élni (sőt...), de a leg gyakrabban nem ez az elért eredmény, hanem csak a szarkeverés, a gyűlölet- és a félelemkeltés. Ugyan ez mondható a Kuruc által kezelt cigány témára is. Sztem ha a Kuruc mögött nem cionék lennének, már régesrég be lett volna tiltva a lap.

      mm

      Törlés
    4. Ja, valahogy meg kell teremteni az okot az antiszemitizmusra, hogy üldözni és kereskedni lehessen belőle. Ez az egész zsidó-kérdés, rasszizmus-kérdéskör, a fasisztázás a holokauszttal együtt egy nagy iparág.
      Nagy iparág, csak kis létszámú haszonélvezővel.

      És sajnos nem a magyarok a haszonélvezők - ergo a kuruc nem magyar.

      TT

      Törlés
  7. http://komlomedia.wordpress.com/2012/05/02/a-kozelgo-penzugyi-vihar/

    VálaszTörlés
  8. Banyek, ti még olvassátok a kurucot?
    És még meg is tárgyaljátok így 2012-ben, hogy mekkora trágyadomb?

    Áhhhh, ezen nem kéne már túl lenni skacok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne okoskodj névtelen, persze hogy olvassuk a kurucot (csak úgy mint te magad is valszeg), mivel sajnos szinte csak ott található sok olyan hír ami nem-polkorrektnek számít a mindenkori hatalom számára. A kuruc talán Magyarország legolvasottabb hírforrása és ettől, ha ez hívatalosan persze nincs elismerve, az egyik nagy véleményformáló eszköz azok számára, akik működtetik. A közölt hírek általában valósak, csak éppen olyan szubjektív módon vannak közölve, ami lényegében a megosztottságot, a félelmet és a gyűlöletet vélik kelteni. Ugyanez a helyzet egy ATV hírtévével is, de ott "kultúráltabban" teszik és persze ott nincs zsidózás, mert ott nem a melós és nem-zsidó magyar a véleményformálás célpontja. A HírTV pedig természetesen a narancs hatalom szócsöve, vagyis a fidesz híveit igyekszik mámorban tartani.

      mm

      Törlés
  9. Ha mostanában egy dolgot olvastok csak a neten, legyen ez: http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/04/27/angyan-orbannak-uzenem/

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkezdték Ángyán József lejáratását
      http://kuruc.info/r/2/95633/

      Jók a hozzászólások, látszik, hogy nem olyan hülye már a magyar, mint azt szeretnék itt egyesek:

      http://napraforgoblog.blog.hu/2012/05/02/kinek_a_zsoldosa_angyan_jozsef?fullcommentlist=1#comments

      Idézek néhányat:

      "Kedves "Napraforgó" blog!

      Kérlek áruljátok el, hogyan csináljátok. Fél 11-kor írtok valamit dokumentumok és hivatkozások nélkül, amit 14.20-kor már ki is ad hírként az MTI. Arra természetesen gondolni sem merek, hogy a kormány számára kínos dolgokat mesélő Ángyán támadása miatt a kormányzat rásegített a megjelenésetekre... "


      "Semmi Index címlap, rögtön MTI Ez igen..... "


      "Szotyi kerülhetett az amúgy olyan (napraforgó)olajzottan működő kormányzati propagandagépezetbe, kicsit túl nyilvánvalóan kilóg a lóláb, hogy ez a blog egy tipikus ellehetetlenítési próbálkozás, talán a túlbuzgó MTI-sek a megbeszéltnél hamarabb idézték vagy a bértollnok szerző késett el a megjelentetéssel?
      Ejnye, ejnye, ezt elkapkodtátok.
      Nice try :) "


      "előbb fabrikált az MTI hírt, majd amikor kiderült, hogy a blog nem létezik, valamelyik lelkes munkatárs létrehozta a blogot és visszadátumozva kirakta a posztot."


      "Ez a blog valami gyomorforgatóan szánalmas próbálkozás valaki besározására, aki végre nyíltan beszél arról, hogy micsoda mocskos dolgok mennek a színfalak mögött... Mondjátok, libákkal nem foglalkozott véletlen? :D Teljesen nyilvánvaló: egy napja nem létezik a blog, de már MTI hírt kreálnak belőle... Ráadásul láss csodát, éppen akkor, amikor lemond és elkezd nyilatkozni. Nevetséges, mennyire hülyének néztek mindenkit. "

      "Legalább az is eldőlt, hogy mostmár az MTI is csak egy magánblog, ahol a hírek ellenőrzésének pontosan olyan a szintje, mint amikor a honpolgár kiteszi az allgemeine hőbörgést a blogjára. "

      "undorító hely lett ez az ország, fideszisztán."

      "Hát ez enyhén szólva is geciszánalmas próbálkozás volt :D :D Mindenesetre mulatságos kombináció, ha valakinek van annyi hatalma, hogy képes az MTI-vel lehozatni egy kamuhírt, és mellé olyan síkhülye, hogy még aznap kiderül a csalás... csak nem valamelyik zsírfejű, korrupt nagygazdáról lehet szó, akit érzékenyen érintett, hogy Ángyán lerántotta a leplet a mutyijairól? A szofisztikált metodológia erősen ebbe az irányba mutat :D Hiába, észt nem lehet olyan egyszerűen venni, mint politikai befolyást meg pályázati eredményt... "

      ---

      A hozzászólásokból egyértelműen látszik, hogy a társadalom egy részt nem ejtették még a fejére, és tökéletesen tisztában van a dolgokkal, legalábbis érzékeli az igyekezetet, amikor megkísérlik átbaszni.
      Ez mindenképpen előremutató, mert kiderül, hogy nem csak szavazógépek vannak ebben az országban, hanem önálló gondolkodásra képes elmék is. Ezt sikerként is elkönyvelhetjük, siker a mindenhonnan ömlő butítással szemben, siker a tudatosodás színpadán.
      Ebből még akármi is lehet... Még a végén tömegesen ébredhetnek fel, úgy tényleg, teljes valójukban, kilépve ebből a meséből végleg.

      TT

      Törlés
  10. És ehhez mit szólsz Mózi bátyám?

    http://index.hu/belfold/2012/05/04/budapestre_teszi_szamitastechnikai_kozpontjat_a_cern/

    "Óriás beruházást hoz Budapestre a CERN. Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet a csillebérci kutatóintézet mellett alakít ki egy több mint tízmilliárdos értékű számítástechnikai központot."

    A kurvák, a buzik, a drogok, a pornóproducerek, a sátánisták, a filmgyárosok és még sok hasonszőrű elem után "végre" egy komoly szerv jön Magyarországra. Hogy miért éppen ide jön, és pontosan mit akar a CERN azt egyelőre nem tudni, de hogy piszok gyanús az ügy az tuti.
    Hogy miért?
    Mert már nem az első eset, hogy ilyen kiemelt szerepet szánnak Budapestnek "egyesek". Ez vajon hová mutat? Új világközpont? Új Noé bárkája? Új Jeruzsálem a zsidó tudományos világnak? Vagy mi a franc??

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A még fennmaradt (meddig?) családi gazdaságok mindenképpen támogatják Ángyánt, mert már saját bőrükön érzik, hogy a narancs hatalom sem rájuk gondol, amikor a magyar mezőgazdaság fejlesztéséről van szó. Szerintem viszont Ángyán téved abban, hogy közvetlenül a magyar gazdáknak kellene átadni a földet, mert hogy ők semmiképpen sem adnák tovább a "nagy tőkének". Persze, ez az elképzelés nagyon tetszik a magyar gazdáknak, de ez szerintem hamar odavazetne, hogy sokan (maguk a gazdák vagy az örököseik) eladnák a földeket annak, aki a legtöbbet kínál. Szerintem inkább a magyar állam tulajdonában kellene tartani a termőföldeket és csak hosszútávú bérbe adni a magyar gazdáknak, de persze csak is nekik. Ezzel szemben Orbán látszólag a magyar új földbáróknak akarja kiosztani a földeket, akik valszeg nem is adnák tovább, de a megszerzett óriás birtokokon intenzív-gépesített gazdaság folyna (folyik), vagyis nagyon kevés munkahelyet biztosítva.Annak idején Széles Gábornak szerintem igaza volt, amikor azt mondta, hogy Magyarországon csak a mezőgazdaség képes már tömegesen munkahelyeket teremteni és csak is akkor, ha családi gazdaságokban gondolkodunk. Valszeg azért is esett ki azóta Széles a narancs hatalom mézes kosarából.

      Ami a CERN-t illeti, az index félrebeszél: nem a CERN számítástech. központja kerül Bp-re, hanem csak az egyik központja több tucatnyi közül. A CERN ma már egy számítógépe sközponti hálózatot igyekszik létrehozni minden kontinensen és a magyar központ csak az egyik kis téglája ennek a hálózatnak. Munkahely szempontból ez csak egy kis maroknyi informatikai mérnök és kutató fizikus állást jelent.

      mm

      Törlés
  11. Ez a hír érdekelni fog, TT: fín régészek és csillagászok együttesen rájöttek, hogy egy háromezer éves egyiptomi kalendáriumban (a "kairói kalendárium") szereplő 2,85 napos ciklus egy olyan több csillagos naprendszerre vonatkozik, amely 93 fényév távolságra van tőlünk és amiről azt hittük, hogy 1783-ban lett csak felfedezve egy brit csillagász által. Vajon miért figyelték ilyen alaposan az egyiptomiak ezt a távoli dupla (valóban tripla) csillagot a sok sok csillag közül? Mert ráadásul, a kairói kalendárium két legfontosabb ciklusai közül ez a távoli csillagrendszer az egyike, a másik pedig teljesen érthetően a mi holdunk ciklusa (kb 30 nap)? Csak nem onnan érkeztek azok, akik valamikor tanították az embereket, például írni vagy a piramisokat építeni...

    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2138944/How-Ancient-Egyptians-understood-binary-stars-3-200-years-ago--calculations-helped-solve-modern-dilemma.html

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Valahogy az "egyiptomiakról" nehéz elképzelni, hogy ne lett volna valami földönkívüli befolyásoltságuk, vagy érintettségük.

      http://www.mult-kor.hu/attachments/20543/ehnaton.jpg

      Természetesen ez igaz szinte az összes ókori civilizációra.
      A cikk pedig utal arra, hogy a tudomány is szépen lassan beéri az ebben hívők elméleteit.

      TT

      Törlés
  12. valamiért ideillik egy f@cebukos bejegyzés:

    Ne várd a harangzúgást, neked kell húzni a harangot!


    A fidesz azért kapott 2/3-ot mert mindenki hitt az elszámoltatásban…, is…, és helyette dohányosokat, cukorbetegeket, autósokat büntető törvények születnek garmadával. Értem én, hogy pénzt kell beszedni, mert vacakul állunk, de a Ferenc elszámoltatása is ilyen sebességgel kellene, hogy megtörténjen. A falvakban rabolják, gyilkolják az idős embereket és mi az eü. dobozon rugózunk… Naponta kapunk híreket lincselésről, és a média is csak hallgat…

    A vidék is éhezik és fél. Az elefáncsonttoronyból könnyen osztjuk az észt. A helyzet egy szállal sem jobb mint két éve…sőt sokat romlott. És az embereket baromira nem érdekli, hogy Viktor hogy keni el az EU száját. Tudom, látom mert sűrűjében élek és dolgozom. Az országjárásaim tapasztalataiból tudom, hogy milyen nehéz most a létfenntartás, a tartalékok elfogytak…, majd’hogy nincs tovább. Körülöttem vállalkozások, családok mennek teljesen tönkre, emberek menekülnek a kilátástalanság elől az öngyilkosságba…

    Nem kell bennünket jobboldali szavazókat elítélni, azért mert kritikákat fogalmazunk meg, saját választott kormányunk ellen. Szeretnénk hinni, hogy ez nem süket fülekre talál, mert a hibák árát mi jobbra szavazók is megfizetjük. Szeretnénk hinni, hogy nem csöbörből vödörbe estünk, mert eddig csak azt érzem, hogy az adók és a járulékok megfojtatnak, az urak a parlamentben pedig másodszorra vitáznak megválasztásuk óta a fizetésükről, nem gondolva arra, milyen vérlázító ez a mi szemszögünkből.

    Ha valaki kritikusabban látja a dolgokat, kevésbé elvakultan, avval még nem azt akarja kifejezni, hogy ellensége a mai kormányzatnak. Ellenkezőleg. Én is azt szeretném, hogy megőrizné azt az előnyét amelyet a szavazóktól megbízva kapott. Ezért úgy tartom, hogy jobb ha tőlünk tudja meg azt, hogy miként gondolkodik, cselekszik és milyen véleménnyel vannak azok akiknek elvárásaik látványosságot igényelnek. Ez nem rosszallás, hanem jó szándék. Az “ellenség” másképpen lép fel, bizonyára nem féltéssel iránta. Az aki valóban a jobboldal által látja a jövőt, az nem ellenségesen szól, hanem buzdítón, hogy segítsen azoknak akik szűk látókörük miatt egy bizonyos vakságba kerültek. A sok vélemény között vannak elesettül gondolkodók, de vannak olyan vélemények is, amelyeket, ha meghallgatják és még tesznek valamit, akkor bizonyosan megmentenek nagyszámú szavazó távozását a mai kormányzat pártolói közül.

    http://www.facebook.com/jadranovic

    fapipa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ha valaki kritikusabban látja a dolgokat, kevésbé elvakultan,...", akkor talán eszünkbe juthat, hogy a Fidesznek volt már egy előző ciklusa, ennek megfelelően ugyancsak felelős az előzményekért!
      Az állami bűnszövetkezet, az állami maffia, ciklusról-ciklusra következetesen folytatja az állami terrorra alapozott társadalom, nép, nemzet,lakosság ellenes tevékenységét!
      Jósolja meg már valaki, hogy még hány bizonyítékul szolgáló ciklust kell még elszenvednünk, hogy végre széles-körben felismerésre kerüljön, hogy a mindenkori kormányzat, a mindenkori parlamenti csőcselék, megátalkodott ellenségünk?!
      Gyöngyösi Zoltán/piskota

      Törlés
    2. A "megátalkodott ellenség" csak teszi a dolgát. Te is tedd azt, én is teszem.

      TT

      Törlés