2012. április 20., péntek

Nyomozás Elrendelése

A galaxis ügyeit érintő heves -és a jelek szerint a legnagyobb érdeklődést kiváltó - vitáink ideje alatt, Kásler Árpi szép csendesen ismét tett egy kis lépést előre. Ma megkapta a hivatalos értesítést, miszerint a Legfőbb Ügyészség megbízta a NAV erre hivatott osztályát a nyomozás lefolytatásával. A fősodratú médiában eddig nem láttam/hallottam ennek nyomát, ezért ezen a felületen is szánok a témára egy bejegyzést, természetesen továbbra is névtelen kommentelési lehetőséggel. Aki az eredeti írásra kíváncsi, itt találja: http://kaslerarpad.hu/?p=858#more-858

A nyomozás elrendelése önmagában még nem jelent semmit az ügy kimenetelét illetően, de azért ha végig gondoljuk, mégis csak komoly jelentősége van. Köszönjük, Dr. Bányácski Csaba, sokan fognak emlékezni Önre, és mindazokra, akik a nevüket adják, vagy kénytelenek adni ehhez az eljáráshoz, akár pro, akár kontra...



FŐVÁROSI FŐÜGYÉSZSÉG

KIEMELT ÉS GAZDASÁGI ÜGYEK

OSZTÁLYA

1054 Budapest V. Akadémia u. 13.

KÜO.6324/2012/1-III.





Kásler Árpád

Gyula

Fehér Körös utca 69.

5711



A Be. 170.§ (3) bekezdése alapján értesítem, hogy a Legfőbb Ügyészségre megküldött, 2012. március 20. napján a Btk. 310.§(1) bekezdés a) pontjába ütköző és a (4) bekezdés a) pontja szerint minősülő különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltem el, melynek teljesítésével a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályát bíztam meg.



Budapest, 2012. április 12.



Dr. Bányácski Csaba

ügyész



Eszembe jutott egy érdekes film a fentiek kapcsán,és bár az ilyen filmek valószínűleg nem véletlenül készülnek, ha jól működnek a "szűrőitek", a lényeget meg fogjátok érteni több megközelítésből is.  Három rövid részletet itt megnézhettek, de érdemes megnézni az egész filmet. Szerintem legalábbis.



http://youtu.be/4jF3P9U4KjU
http://youtu.be/VGNsEPYpOmM











33 megjegyzés:

  1. Igen! Felmérhetetlen mértékben nőtt meg az ügy jelentősége!
    Igen gondosan, a legnagyobb precizitással kell eljárnia a hatóságnak, hogy azt a látszatot kelthessék, hogy nem találtak semmit...
    Ráadásul a feszült közvéleményre is tekintettel kell lenniük, mert a közhangulat jelenlegi állása szerint csak a bankárkaszt gyökeres kiirtása hozna megoldást, a lámpavasra lógatás útján, amely inkább reális, mint irreális megoldás...
    Ráadásul a közhangulat nem veszi figyelembe azt a mentő körülményt, hogy bár a bankárkasztnak jelentős haszna származik a banki ügyletek útján végrehajtott lelkes rituális tömeggyilkosságok révén, a háttérben jelen van az a kormányzati elvárás, mely az elmúlt 20-30 évben az ország felgyorsult kifosztásához vezetett!
    Kétes kényszerhelyzet alakult ki, a kormányzat is osztozik a felelősségben, hogy sikerüljön fából vaskarikát készíteni: nem ejtheti a szövetséges bankárkaszttót, ugyanakkor a látszat fenntartása érdekében a közvélemény felé, kénytelen valamilyen látszatintézkedést produkálni!
    Nehéz eset, de ez legyen az ő gondjuk, no meg a miénk!
    A feladat valóban nehéz, de látok megoldást...
    Az állam, a kormányzat, a hatóság számára jó eljárás lenne, ha az ügybe bele sem keveredve, az OTP maga járna el, rábírva Kásler Árpádot, hogy vonja vissza keresetét, feljelentését, szálljon ki az ügyből. Nagy valószínűséggel ebben az esetben, ugyan idővel, de az egész ügy lecsengene, pláne, ha valami más kreált esettel is, az uralt médián keresztül, lefednék...
    Van reális alapja is a megegyezésnek: mint Kásler Árpád nyilvánosságra hozta, a visszásságok felszámolása végett, a járható utat keresve, pátot kíván létesíteni, alapítani.
    Csányi Sándor helyében alaposan megfontolnám a kérdést, hogy mi, mit ér meg: az ügy magában hordozza, legalább a bizonytalansági tényező szintjén, hogy tiszt áldozatra kerülhet sor, s bizony a Schmitt eset után elgondolkozhat, akit éppen most szednek darabokra...
    Ebben a helyzetében mindenekfelett megfontolandónak tartanám a megegyezést, egy pénzügyi alap létrehozásával, mely idén 25 milliárddal támogatná KÁ pártalapját, valamint további öt évig, évi ötmilliárddal, természetesen forintban, vagyis az egész rendezhető mintegy ötvenmilliárdból!
    Kérdés persze KÁ hozzáállása, hogy érez e magában elég erőt friss pártként megjelenni országos szinten, s valódi lehetőségként tudja értékelni, hogy lendíthessen Magyarország sanyarú sorsán...
    Érdekes szituáció alakítható, ki, kinek a vermébe esik bele...
    Persze senki ne vegye komolyan azt itt írtakat, csak játék a szavakkal...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  2. Szép eredmény Árpi!
    Jó filmrészlet Velo!
    Kiváló ötlet az első hsz-ben Zoli!

    TT

    VálaszTörlés
  3. "Maguknál töltények vannak és a remény, hogy mire kiürül a tár én már nem élek, mert ha igen akkor meghalnak mielőtt újra töltenének!"

    "A maszk alatt nem csak egy ember van. A maszk alatt egy eszme rejlik Mr. Creedy. És az eszmék golyóállóak."

    Horus

    VálaszTörlés
  4. Egyelőre még egyetlen, az uzsora bankok által eladósított és sok esetben már kilakoltatott család helyzetét sem orvosolták az efféle one-man-show perek. Ha viszont több száz vagy akár ezer áldozat összefogna és közösen perelne egy vagy akár több neves ügyvéddel az élén, akkor bizonyára nagy viszhangot kapna az egész és nem lehetne már elintézni az ügyet egy "nyomozás elrendelve" kamuszöveggel. Kérdés: miért nem képesek összefogni az áldozatok? Válasz: mert nincs aki összefogná őket, hiszen az az ember lenne csak igazán veszélyben, aki ilyesmire vállalkozna. Hősökről lehet álmodozni, de ha nincs hát nincs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik baj eddig is a neves ügyvédekkel (akik rendszerint a saját zsebük érdekeit nézik, nem a bajbajutottakét) volt, ha nem vetted volna észre névtelen.. A másik nagy gond pedig, hogy hozzád hasonlóan sokan a sültgalambot várják.
      Rossz hírem, van számodra, és a többi csodaváró számára: mostanában nem repkednek sült galambok fejmagasságban, ha valamit akarsz, magadnak kell tenned érte.
      Egyébként információim szerint eddig 160, magánszemélyek által indított, deviza hitelekkel kapcsolatos per van folyamatban, vagyis még csak nem is számítasz tájékozottnak.

      További jó csodavárást!

      A bátraknak pedig sok sikert, Kásler Árpi honlapján megtalálnak minden fontos tudnivalót, hogy elinduljanak a saját útjukon.

      Törlés
  5. Velorex, először is a neves ügyvéd, ha már elvállalja az ügyet, mindent meg is tesz azért, hogy megnyerje a pert, hiszen a hírneve forog kockán. Persze nem is dolgozik olcsón, de ha összefog sok áldozat, az ügyvédi költség nem jelent már nagy gondot. Másodszor, a neves ügyvédet szívesen meghívják a tévé/rádió műsorok és egy ilyen médiafelület nem könnyebbíti meg azok dolgát, akik amúgy magasról tojnak az efféle perekre. Hiába van 160 per folyamatban, ha mögöttük csak ismeretlen jóemberek vannak, mert ezek csak gyíkfingok a pénzhatalom számára. Ez a sztori nem Kásler Árpád ügyes pereskedéséről szól (mely médiafelület nélkül olyan hatásos, mint Molnár Árpád pereskedése), hanem sok ezer családi tragédiáról amire nagy ívben tojnak mind a politika mind a bankárok, ha csak nem fognak össze az áldozatok és nem jutnak média felülethez.

    VálaszTörlés
  6. Persze nem is egy embernek kellene összefogni a rengeteg áldozatot egy nagy viszhangzó közös per elindításáért, hiszen egy embert könnyű megvásárolni pár száz millióval (Káslert vélhetően sosem fogják próbálni megvásárolni vagyí kinyírni a bankok, mert a one-man-show perek semmilyen veszélyt nem jelentenek számukra) vagy villamos-elütni. Ilyesmi tipikusan a Jobbik dolga lenne, mint nemzeti érdekeket szolgáló mozgalom. Ezt azonban nem teszi meg, valószínűleg mert nem ér rá, hiszen a parlamenti nemzetmentő harc mellett nem marad idő ilyen földhöz ragadt ügyekre, nemigaz?

    VálaszTörlés
  7. Névtelen,

    Krisztus sírját sem őrizték ingyen, de ami eddig eljutott hozzám a deviza hitelek ügyvédi megoldásával kapcsolatban, az csak annyi, hogy több tízezer Ft-ért nem történt semmi. Az ügyvédek döntő többsége félti a seggét, nem sokan akadtak, akik mondjuk beálltak volna Árpi mellé segíteni, a peranyagokat viszont elég sokan megpróbálták elkérni tőle. A kikapart gesztenyének lenne sok gazdája, de tenni senki sem akart/akar érte semmit.
    Kásler Árpi ingyen többet tett az adós rabszolgákért, mint az általad emlegetett ügyvéd díszpintyek. (Egyébként ha figyelted volna, akkor tudhatnád, hogy készültek Árpival riportok a fősodratú médiában is.. ) Ha a (nem fogott) ügyvédeknek lenne elég esze, akkor most Árpi mellett állnának tudásukkal, kapcsolataikkal, de sajnos nem nagyon látni a segítőkész ügyvéd-hadat, egy-két egyedi esetet kivéve...
    Pedig ha belegondolok, üzletnek sem lenne roszz, ha a BAÉSZ mellé állt ügyvédek segítenének megnyerni a pert, mert vélem, hogy utána nagyon sok munkájuk lenne a többi perrel. Mondom is Árpinak, hogy alapítson egy védjegyet, amit azok az ügyvédek használhatnak reklámként a hitem szerint elkövetkező perdömpingben, akik most támogatják a BAÉSZT..

    Abban viszont messzemenően egyetértünk, hogy változás csak akkor lesz, ha a sok deviza hiteles felhagy a bénázással, és beáll a pénzhatalom várainak ostromlói közé, és elindítja a saját perét. Mivel a világ nincs jól úgy ahogy jelenleg van, számomra nem kérdés, hogy változás következik. És ezt a változást nem a pártoktól, az ügyvédektől, vagy a bankároktól kell várni, hanem magunknak tenni valamit a változásért.
    Nem valami ellen, hanem VALAMIÉRT!

    Akik pedig egyetértenek a BAÉSZ törekvéseivel, legalább annyiban segíthetnék Árpit, hogy hozzá viszik tölteni a nyomtató és fénymásoló patronjaikat. Mert Árpi még soha senkitől sem kért semmit, csak adott. Nem koldulni akarok, csak ráébreszteni az embereket, hogy milyen kis dolgokkal tudnánk segíteni egymást..

    VálaszTörlés
  8. Nem az a kérdés, hogy K.A. ingyen perelgeti a bankokat vagy sem, Velorex. Ahogy előzőleg írtam, ez az egész nem róla szól, legalábbis nem róla kellene, hogy szóljon. K.A. jótékony perelgetése biztosan jó érzéssel tölti el őt és ad némi anyagot két blognak is, de ettől még tovább sorakoznak a kilakoltatott öngyilkosok a ravatal asztalán, mert ingyen vagy sem, ez így egy tappot sem változtat az áldozatok sorsán. Éppen ez a csodavárás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen, és te milyen eredményt tudsz felmutatni, ami alapján úgy érzed, kritizálhatod azt, aki TESZ is valamit egy ügyért?
      Sz.

      Törlés
    2. Mert ha semmit, akkor a kritikád is semmi.
      Sz.

      Törlés
  9. Névtelen Apr 21, 2012 02:47 PM!

    Állásfoglalásod negatív, lelombozó, s remélhetőleg csak nem átgondolt...
    Természetesen az egész rendszer rossz, velejéig rothadt, elvetendő!
    Ennek megfelelően kell fellépni a rendszer ellen, képességeink lehetőségeink arányában. Elvárható, közösségi, társadalmi igényeinknek eleget téve, hogy mások, ráadásul ígéretes, fellépését támogassuk, s ne fanyalogjunk!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  10. A "neves" ügyvéd vélhetően nem az igazság megvédéséért lett "neves".

    Árpád úttörő munkáját ebben az országban kb. senkinek sincs joga kritizálni, legfeljebb alsó hangon, alázatosan tanácsokkal ellátni.

    TT

    VálaszTörlés
  11. Engem júniusban kilakoltat a bank. Mondtam a végrehajtónak, hogy Kásler Árpád feljelentette a bankokat és, hogy az ügyészség nyomozást is rendelt el, de erre ő azt válaszolta, hogy nem tud róla. Robit és a kis Blankát elviszi a gyámhívatal, mert én és a feleségem elvesztettük nemrég az állásunkat és nincs már megtakarításunk sem. A nejem visszamegy lakni a rokkantnyugdíjjas anyjához, én pedig elmegyek világgá szerencsét próbálni. Olvasom itt-ott az interneten, hogy valami dimenzióváltás vagy ilyesmi közeledik és az bazi jó lenne, mert különben nem tudom mikor fogom visszakapni a gyerekeket a gyámtól.

    egy a sok közül

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gyenge kamu ez a hozzászólás, a gyámhivatal súlyosabb esetekben sem viszi el a gyerekeket... Pedig volna Magyrországon 1-2 százezer gyerek, akik sem szellemi, sem fizikai táplálékot nem kapnak a családjuktól, mégsem történik semmi. Sőt, halomra születnek az újabb kistestvérek, akiknek szintén nem jut majd gondoskodás, csak az, amit az adófizetők pénzéből adnak a három generáció óta munkanélküli, de integrálódni vágyó népeknek...
      Kásler úrnak pedig jó egészséget és kitartást kívánok, valamit számos követőt, akik nem a pártokra várnak, hanem maguk tesznek valamit az érdekeikért..

      Törlés
    2. A gyám csak a navajonkiktól nem veszi el a gyereket, a nincstelenné vált magyartól pedig azonnal. A mindenféle egymástól elszigetelt pereskedések a nagy kamuzás amire aztán rá lehet fogni, hogy nincsenek magukra hagyva a kilakoltatásra váró családok.
      http://jovonk.info/2012/04/20/valami-buzlik-chazar-andras-utcaban

      Törlés
  12. Tarcsá ki egyasoközül, elrendelték a nyomozást, nem olvastad? Már csak évek kérdése hogy ne történjen semmi! Szebb jövőt koma!

    Kutyagumi

    VálaszTörlés
  13. Névtelen-kutyagumi, elég mózes szagod van, na meg siralmas is vagy. Borzasztó lehet úgy élni, hogy sem célja, sem értelme az életednek. További jó szófosást.
    szemlélő

    VálaszTörlés
  14. Azt hiszem, az ember egy idő után már nem mérlegel, hogy valami jogos, vagy jogtalan, hanem drasztikusabb eszközökhöz nyúl. Ha ezek az elkeseredett emberek egymásra találnak, bármi megtörténhet.

    VálaszTörlés
  15. Névtelen 10:29, éppen erről van szó, a Magyarországon uzsoráskodó bankok és az őket kiszolgáló politikusok számára fontos, hogy ne találjanak egymásra az áldozatok. Már pedig, ameddig hébe-hóba odadobnak nekik egy gumicsontot, pl egy empátiás kormányzati kijelentést vagy egy magánember által indított per bíztató bírói eredményét vagy -mint jelenleg K.A. esetében- csupán egy "nyomozás elrendelve" böfögést, addig tovább reménykednek az áldozatok, vagyis nem kerülnek tömegesen és egyszerre olyan reménytelenség állapotba, hogy tömegesen és egyszerre összefogjanak és egy nagy közös pert indítjanak az uzsorások ellen. Addig reménykednek az áldozatok, ameddig el nem éri őket egymás után a végső határidő és meg nem jelenik a kapuban a végrehajtó néhány "a törvényt (értsd az uzsorást) védő" rendőrrel a sarkában (az esetleges kilakoltatás-ellen tüntetők megfélelmlítésére).

    J.

    VálaszTörlés
  16. Mézimózi túl nagy a pofád el fog ütni a villamos ha nem fogod be a szádat!

    VálaszTörlés
  17. Nem félek a villamosoktól, ők szeretnek engem mert rendszeresen etetem őket zsemlemorzsával hehe..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És te látod úgy , hogy a honlapról költözött el az ész, és a lélek?
      Nézz utána a projekció fogalmának...

      Törlés
  18. Maga a film nekem is tetszett,nagyon mai, valósághű ,de találtam egy érdekes "eszmefuttatást" róla a következő blog közepe táján;

    http://www.maskofzion.com/

    Gy.rl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gy.rl,

      látom, neked is működnek a szűrőid.. Ezt írtam a filmrészlet elé előszónak: "bár az ilyen filmek valószínűleg nem véletlenül készülnek, ha jól működnek a "szűrőitek", a lényeget meg fogjátok érteni több megközelítésből is".
      Értem, hogy mire gondolsz, de ettől függetlenül a film mondanivalójának egy része nagyon is találó a világ illetve Magyarország helyzetére nézve. Ne menjünk messzire, csak nézzük meg az EU-t... :)

      Törlés
  19. Tegnap, már a TV-I is, vagy 10-20 másodpercben, a maga pontatlanságával, hírt adott a nyomozás elrendeléséről, a perről...
    Mint ahogy írtam, egyre inkább érvényesül a "fából vaskarika" elve!
    Egyre inkább erősödik a társadalmi nyomás, a remény mindenképpen, a /bitorolt/-államhatalmat képviselő bíróság egyre inkább lépéskényszerbe kerül!
    A társadalmi tudatban tudatosult a bankok bűnössége, megtévesztő, visszaélésre utaló magatartása, az uzsora bűntettét kimerítő tevékenysége!
    Ehhez kapcsolódik, csatlakozik az "adócsalás" bűntettének a lehetősége, indokolt valószínűsítése!
    A magam részéről hangot adok annak a gyanúmnak is, hogy a maffiózó banki bűnszervezetnek tűnő társaság magába fogadta és irányítja a végrehajtók nemes közösségét is! Rémlik, mintha nem egy, törvénysértő, törvényt szegő, eljárási szabályt szegő, embertelen eljárásról, végrehajtásról hallhatunk...
    Feltétlen figyelembe kell vennünk, hogy a bitorolt államhatalom működtetését, meghatározó mértékben, az általunk bűnözőinek tartott bankszektor biztosítja! Erre utal fellebbezésében az OTP is, előre, megfontolt szándékkal, a zsarolás szándékával, mikor az esetleges pervesztés következményeire hívja fel a figyelmet, fenyegetőzve vele!
    Szerintem feleslegesen!
    Várható, hogy a bíróság eléggé el nem ítélhető módon, legalább a végtelen időhúzásra, mentőkötelet dob az OTP és a banki szektor felé, ezzel osztozva, mintegy részt-vállalva a bűnelkövetésben...
    Mondhatnám, ez kényszerlépés, hisz nem fűrészelheti maga alatt azt a fát, mely kiemelkedő, biztos életszínvonalát biztosítja..!
    Az államhatalmi gondok feloldására e kérdéskörben, még mindig nyitva áll, a személyi felelősség megállapításának lehetősége, a tisztáldozat!
    Lehet morfondírozni, egyenlőre holnapig...
    Gyzoltán/p

    VálaszTörlés
  20. Ebben az ügyben miért nem indítanak nyomozást vajon?

    http://kuruc.info/r/6/95291/

    A Jobbik feljelentést tett a lökdösődő belsőépítész ellen ( http://kuruc.info/r/6/95306/ ), de a nyílvánvalóan ellenséges ügynök/szakaszparancsnok/fasztudjaki ellen miért nem??

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem valószínű, hogy idegen ügynökök baseball sapkával reklámoznák magukat.. Az a kanegér valami megfelelési kényszerben szenvedő idióta lehet, de abban egyetértünk, hogy ha a gárda egyenruha tiltott lehet, akkor az ilyen "bézbóz" sapka is.. :))

      Törlés
    2. Hát, azért az a két különböző színű fülhallgató elég meggyőzően utal rá, hogy nem walkmant hallgatott a zsidó gyerek... Meg az egész sunyi viselkedése rettentő gyanús, ahogy lekamerázta a kamerás magyar gyereket.
      Bazz ilyenkor miért nincs egy épkézláb rendőr, aki igazoltatná az ilyeneket, esetleg megmotoznák, fegyver, kommunikációs eszközök, idegen ország hatósági igazolványa stb. bármit találhatnának. Persze nyílván felsőbb utasításra felmentenék a faszit, de azért még meg lehetne fingatni egy kicsit, nem? :)
      Ehhez persze magyar rendőr kellene, nem kontraszelektált szabolcsi verőlegény robot.

      TT

      Törlés
  21. Árpi megnyerte a pert másodfokon is.

    http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/az_otp_ellen_pert_nyert_egy_devizahiteles.517715.html

    Azt meg tudná nekem valaki magyarázni, hogy mivel érvel az OTP? Mert annak se füle se farka.

    VálaszTörlés
  22. Jól tudom, hogy ezt már nem lehet a legfelsőbb bíróságnál megtámadni?

    Ha már eddig beépített ügynökök keresték Árpit, eztán nem tudom meddig megy el a bankmaffia, de Árpi higgadt és észnél van, remélem nem esik baja.

    Azt gondolom ez egy precedens értékű per, mert ezt a trükköt nem csak az OTP alkalmazta.
    Kérdés már csak az, hogy a bírósági ítélet mire kötelezi az OTP-t.

    Tudom nem a legjobb példa, de anno a Sláger rádió is pert nyert az ORTT ellen, de nem történt semmi, a csalással nyert cégtől nem vették el a sugárzási jogot, nem volt új pályázat kiírás. Magyarán egy következmények nélküli ítélet lett.

    Árpi remélem hosszabban beszámol az ügyről, tanulsággként, és bátorítésként, hogy igen is lehet és érdemes perelni még egy nagybankot is.


    Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Laci,

      A bűnös deviza hitelezéssel kapcsolatos ügyeket más fórumon még mindig lehet jogszerűen folytatni. Árpi jól megfogalmazta korábban, a magok el vannak vetve, és ki is fognak bújni a földből. Ez ellen már a bankár maffia, és az őket kiszolgáló korrupt hivatalnokok, kormányzati, államigazgatási gengszterek sem sokat tehetnek...
      A mohóság, annyira óvatlanná, mondhatnám pofátlanná tette a Magyarországon működő bankok vezetőit, hogy egyre több sebből vérzik a gólem, miközben egyre többen állnak Árpi mellé/mögé. Az érvényes magyar törvények alapján számos "banki művelet" tökéletesen fogható, és fogva is lesz. Ezt a sz@rt már nem lehet visszalapátolni a lóba most sem, és van még feldolgozásra váró, a bankok szabályellenes működését alátámasztó anyag bőven.
      Ha valaki, akkor Te tudhatod, hogy velorexből is több lehet, és hidd el, hogy Árpiból is több létezhet. Az igazi Kásler Árpiból ugyan csak egy van, de az eszme amit képvisel, és amiért hosszú ideje dolgozik, az bizony "golyóálló", nem elpusztítható. Egyre többen értik meg, hogy a törvényes, egyenes úton haladók hosszú távon a csalók fölé kerekednek, főleg ha előbbiek egymásra találnak, és képesek az erőiket egyirányba rendezni. Meglátásom szerint ez fog történni, és már most is ez történik.

      Törlés