2012. április 27., péntek

Nyílt levél Vona Gáborhoz

"tisztelt" gábor!

Először is engedd meg, hogy megmagyarázzam, hogy miért raktam idézőjelbe a tisztelt szót. Úgy gondoltam, hogy megszólítás illik egy levél elejére, de sajnos már egyáltalán nem tudlak tisztelni, ahogy azt valaha tettem. A gábor is szándékosan van kisbetűvel írva, művelt ember lévén biztosan tudod az okát. 

Amikor beléptem a Jobbikba, szinte vakon hittem benned, úgy néztem rád, mint arra az emberre, mint akinek az Öreg Isten a kezébe adta Nemzetünk megoldásának a kulcsát. Hiszem, és tudom, hogy ez így is volt, amíg az EP választások előtt valami meg nem változott. Hogy mi, azt nyilván tudjuk, de most nem ez a fontos. Lényeg, hogy megváltoztál, és sajnos nem az ország előnyére. A nagy nyilvánosságnak el lehet játszani a nemzeti hőst, és mindenkit "pőszének" kikiáltani, aki rájön, és ne adj' Isten szóvá is teszi, hogy milyen mocsok folyik a háttérben.

Pedig nagyon jól tudod, hogy Pőszét a számtalan becsületes emberrel egy lapon említeni egyszerűen bűn, hiszen te nagyon is tisztában voltál vele, hogy ki is az a Pősze, mert még az országgyűlési választások előtt le volt rakva az elnökség asztalára, hogy kicsoda is valójában. Ezen bizonyítékok birtokában mégis biztos befutó helyre lett téve. Szerintem ez a legnagyobb bűn. De van még jónéhány képviselő a "nemzeti frakcióban", akinél erősen kilóg a lóláb.

Bizonyára emlékszel még arra, amikor Kisgergely Bandival felmentünk hozzád a képviselőházba, hogy utolsó "reményként" segítségedet kérjük, hogy állítsd meg Szegedi ámokfutását. Akkor még lett volna megoldás, ezt te is tudod, mint ahogyan azzal is tisztában lehetsz, hogy a Jobbik menthetetlenül csúszik lefelé a lejtőn. Ezt híven tükrözi a múlt vasárnapi időközi miskolci választás. Szisztematikusan el lett távolítva minden korábbi aktív, és hasznos ember, kizárólag olyanok, akik átlátták, hogy mi is folyik itt valójában. Nagyon sokan nem várták meg, hogy kitegyék őket, mentek maguktól, köztük én is. Pedig négy évet szenteltem a Jobbiknak az életemből. Természetesen a hazámért tettem, ahogy nagyon sokan, így nem bántam meg egyetlen percet sem, csupán azt szégyellem, hogy egykor Jobbik tag voltam.

Sajnos előnyben részesítettél egy olyan embert, akinek nem kevés vaj van a füle mögött, és a múltja sem tiszta. Értékes embereket hagytál elveszni egyetlen emberért.

A Jobbik fellegvára B-A-Z megye volt, itt születtek a legjobb eredmények. Az előttünk álló hetekben, hónapokban végignézheted a megye agóniáját.

A Jobbik is szép lassan, de biztosan a MIÉP sorsára fog jutni, erről sikerült gondoskodni az országos elnökségnek. Talán van még két évetek a Parlamentben, feltéve, ha a rendszer kibírja addig.

Endrésik Zsoltiék eltávolításával megadtad a kegyelemdöfést a megyének. Most kedvenc emberedet visszateheted megyei elnöknek. Egy olyan megye elnöke lehet, ahol nem lesznek a jól bevált harcostársak, akiknek volt bátorságuk lemenni a cigánytelepre, akik ki merték mondani, és le merték írni, hogy hazánkat megfojtja a zsidó hegemónia. Olyan megyei elnök lehet, akinek nem fog senki ellentmondani, hiszen úgy is azt szereti. Mindenkinek az lesz a véleménye, ami neki.

Ha ezt akartátok elérni, hát sikerült. Csak kár akkor kifelé azt kommunikálni, hogy ez egy alulról építkező párt, szidni a kormányt, hiszen a Jobbik sem jobb (sajnos).

Ha hiszel Istenben, akkor tudhatod, egyszer mindenkinek számot kell adnia előtte, és majd ő ítél bűneink felett. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor az emberek nyomorúságukban a politikusokat kérik számon a kilátástalanságukért. Erre már mutatott példát a történelem, és hamarosan ismét fog.

Őszintén sajnálom, hogy ide jutott a Jobbik, többre vihette volna, a becsületes tagságon nem múlt. Egy biztos, mindenki meg fogja ismerni, hogy a Jobbik sem különb, csak egy párt, mely önös érdekek miatt megosztja az embereket.

Őszintén remélem, hogy elolvasod ezt a levelet, mint ahogy azt is remélem, hogy nem kapok választ. Nem azzal a céllal írtam, hogy bármi is változna, egyszerűen csak le kellett írnom ezeket a sorokat. Választ azért sem várok, mert nem vagyok kíváncsi arra, hogy Pőszéhez hasonlíts, vagy egyszerűen árulónak bélyegezz, mert kiléptem. Tisztában vagyok nagyon sok dologgal, és az sem hozható fel mentségedre, hogy "meg volt kötve a kezed", azért nem álltál a káros folyamatok útjába.

Az előttünk álló hetekért pedig csak magad okold.

Egykori tisztelőd:

Holcman László

Forrás: jovonk.info

15 megjegyzés:

  1. Úgy gondoltam, hogy vitaindítóként kirakom ezt a levelet a blogra. Engem személy szerint érdekelne, hogy mégis mi folyik a Jobbik háza táján.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, de azért az vicces, hogy az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát nem a Jobbik, hanem az LMP javasolta:)
    Nem igazán követem az ő munkásságukat soron. Pár havonta zsidóznak egy egészségeset a parlamentben, aztán ismét nagy a csönd. Az újságjukba, amit be dobnak néha a postaládába, bele szoktam olvasni, de eddig még egyetlen pontot sem találtam arra nézve, hogy mit is kellene tenni. Nincs bajom a propagandával, csak a programok hiányával. Mert így marad az egymásra mutogatás, és szitkozódás. Ugyanazt csinálják, mint az MSZP, és a Fidesz.

    Marad a kérdés, hogy ellenzéki pártként mennyi mozgásterük van, milyen témákat, és kérdéseket kellene felvetniük, mivel kellene a Fidesz bajszát ráncigálniuk, milyen törvényjavaslatokat kellene benyújtaniuk...
    Majsz

    VálaszTörlés
  3. Pont most jött meg a legújabb számuk. Majsz

    VálaszTörlés
  4. A parlamenti arénában nem minden fekete vagy fehér... Személy szerint nem kedvelem azokat az akciókat, amiket kilépett/kidobott emberek indítanak a korábbi kenyéradójuk ellen. Ha valaki pozícióban tehetetlennek bizonyul, akkor a pozíció elvesztése után már kár visszapofázni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet véleménye valakinek, hanem azt, hogy azt minden erővel belül kell elrendezni. Meg kellene tanulni együtt dolgozni az országért még akkor is, ha vannak időnként ellenvélemények.
    A Jobbik támogatottságán sokat segíthetne, ha Árpi mellé állnának ahelyett, hogy egymással perlekednek...

    VálaszTörlés
  5. A másik véleményem, ami nem tertozik szorosan a Jobbikhoz, hogy a banki csalások tudatosítása, és az esetleges adóelkerülések felderítése a kormányzatnak, és az elenzéknek is érdeke lenne, mert már a telefonálást is percenként 2 Ft adóval kell sújtani (plusz ÁFA, vagyis az adót is adóztatjuk...) hogy legyen valami bevétel.
    A gyógyszerkasszát gyakorlatilag meg kell felezni, (ez tegnapi hír, a Széll Kálmán 2.0 terv jegyében) hogy ne boruljon azonnal a költségvetés, akkor néhány száz milliárd összekaparása a "szegény" bankoktól az érvényes törvények alapján közös érdek.
    Talán még a miniszterelnöknek is adna valami kevés erőt, ha túlerőben lévő banki maffiát megszorongathatná Árpi pere alapján...

    Mert hogy marha nagy gáz van az országban gyerekek.

    Persze naív nem vagyok, gondolom megy a vakarózás egészen magasan, a magyar bankmilliárdosok köreiben, és nagy valószínűséggel a titkos egyeztetések is folynak már a nagyfiúk között.. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a lavina elindult, és még nem látni, hogy hol áll meg.

    Szóval Jobbikosok, ne egymást üssétek!

    VálaszTörlés
  6. Mit hisztizel Lacikám, hiszen még mindig van nyolc százalékunk holott öt is elég ahhoz, hogy a parlamentben maradjunk. Ráadásul Viktor királyunknak kezd már elege lenni az unalmas kádéenpés zombi koalíciós társakból akiket egyébként már a kutya sem veszi komolyan, úgyhogy valószínűleg én fogok ülni Semjén helyén a király mellett a következő választások után. Szebb jövőt Lacikám!

    Gábor

    VálaszTörlés
  7. Velorex,

    A levél íróját nem kirakták a pártból, hanem maga lépett ki saját megfontolásból a levélben megfogalmazott aggályai miatt. Az azért nagyon más tészta.

    Endrésik akcióját én se pártolom, de Holcman leveléből nekem nem a sértődöttség érződik ki. Ha tényleg ekkora a baj, akkor azt mielőbb orvosolni kell, nem pedig szőnyeg alá söpörni, mint más pártok és kormányok esetében.

    Ha Szegedi esetében valóban igaz az Apró-klános kötődés, akkor nagyon nagy gáz van.

    Én is örülnék, ha minél többen támogatnák Árpi harcát, de nem a szavazóbázis emelése miatt, hanem a magyar emberek érdekében.

    Kíváncsi vagyok, hogy Orbán meg merné-e lépni azokat az intézkedéseket az oligarchák ellen, mint amiket anno Putyin csinált. A mostani támogatottság mellett biztos nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. moon,

      a magam részéről már megtanultam, hogy a politikában nem a zemberek boldogulásának elősegítése, hanem szűk irányító csoportok jól felfogott érdekei jelentik a vezérelvet. A pillanatnyi érdekazonosságok korábbi halálos ellenségeket vesznek rá az együttműködésre és fordítva. A fő cél, hogy legyen még négy év, és sok-sok manna a magán számlákon, valami offshore bankban...

      Az oligarchák megrendszabályozása Putyinnak bejött, igaz, Oroszországban könnyen ér baleset bizonyos társadalmi rétegeket, ha mondjuk nem fogadnak szót...

      Törlés
  8. VELOREX!

    Bár nagyon egyszerűen fogalmaztál, "Talán még a miniszterelnöknek is adna valami kevés erőt, ha túlerőben lévő banki maffiát megszorongathatná Árpi pere alapján...", ezzel együtt is alighanem ráhibáztál...
    Vélem, és reménykedem benne, hogy belülről nem egységes a hatalmi maffia, és az OTP pert figyelmeztetésnek szánták. Abban is reménykedem, hogy ebből a megosztottságból akár még az ország, a lakosság is profitálhat, reménykedem, hogy a szellemet nem lehet újra a palackba zárni...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  9. Egy másik volt Jobbikos vélemény:
    http://oikosz.blogspot.com/search/label/Jobbik

    A Jobbikkal kapcsolatban már korábban is megfogalmazódott bennem jó pár kérdés:
    Miért kellett zászlót égetni, amikor aláírást is lehetett volna gyűjteni?
    Miért kellett Baló György(CIA)-nét köztársasági elnöknek jelölni?
    Miért kellett az amúgy is egyre erősödő gyűlöletet a vérvád felemlegetésével tovább szítani?

    A pártpolitikát teljes egészében el kell felejteni. Az emberek megosztásán, kifosztásán, uszításán, megtévesztésén túl nem vezet sehova. Bármilyen színű legyen is a csomagolópapír a vége sajnos mindig ugyan az...

    Szép estét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, Névtelen! Jó az ajánlott blog, ki is tettem az ajánlások közé..
      A benned megfogalmazódott kérdések egy része nekem is eszembe jutott.
      A pártpolitikával kapcsolatos nézetedet is osztjuk itt néhányan, bár jelenleg formailag csak egy párt tud bekapcsolódni a politikai vérkeringésbe, ezért egyelőre ez a szervezeti forma tekinthető működőképesnek. Ez önmagában nem jelenti azt, hogy ne alkothatnának pártot kizárólag tisztességes emberek...

      Törlés
    2. Kedves Nagy Ervin!

      Mindenkinek lehet, s van gyenge napja, gyenge pillanata, a tiédet betudom az Ervin névnapnak.., na de ennyire?
      Mint írod: "A Jobbikban ekkor polgárháborús készülődés nem volt. Állítom: most sincs ilyen. Ez egyszerűen hülyeség."
      Ráadásul filozófusnak állítod be magad? Egyszerűen, nem félsz, hogy kitagad a szakmai maffia?
      Megismétlem: "Ez egyszerűen hülyeség."!!! Leírhat a gondolkodást hívatásának választó ember ilyet a mai elképesztő képtelen világban?
      A mai világban a legelképesztőbb képtelenségről is feltételezhető, hogy reális alapja van..!
      Attól, hogy én nem tudok róla, vagy képtelen vagyok felfogni, attól az még lehetséges...
      A végtelenségig sorolhatnám az épp, normális ésszel, fel nem fogható, megvalósult, vagy megvalósuló képtelenségeket, a racionalitás, a logika valós vagy vélt felrúgását...
      Gyzoltán/p

      Törlés
  10. Ne pedálozz Zolikám, úgysem veszünk be képviselőnek, akármennyire is rühelled a zsidókat. Viszont nyugodtan szavazhatsz ránk a legközelebb, hiszen tudod, rajtunk kívül nem találsz pártot ide haza aki rendszeresen zsidózik a "radikális" hülyegyerekek kedvéért (és főleg voksáért) :)

    Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. TT.

      Barátian fordulnék hozzád. Mivel magam kevésbé ismerem Mózes stílusát, megnyilvánulásait, szakértőként kérnélek fel, hogy vizsgáld meg légyszíves a "Gábor" aláírású bejegyzés lehetséges eredetét, mert teljesen bizonytalan vagyok, legalább is kétesélyesnek látszik...
      Köszönettel Gyz/p

      Törlés
  11. Illyés Gyula szerint a sovinizmus a nemzeti tudat hiánya. Én a sovinizmus kategóriába teszem azt, amit egy ideje már művel a Jobbik: golyószórós zsidózás, trianonozás, "tót"-ozás meg ilyesmi ahelyett, hogy a narancs hatalom hazugságairól (vagyis a magyar ember valóvilágáról) tájékoztatná híveit. Mások ezt demagógiának nevezik, mindenestre szerintem nem igazán méltó egy magát nemzetinek mondó magyar ellenzéki párthoz és nem csodálom, hogy már tíz százalék alatt van a Jobbik népszerűsége. Lesz még így sem, de valóban mit számít ha 5% is elég egy pártnak ahhoz, hogy megélhetési politikusok egyesülete legyen. Már tavaly olyan érzésem volt, hogy a Jobbik a KDNP kamu párt útját tapossa, sajnos egyre inkább úgy látom.

    mm

    VálaszTörlés