2012. március 29., csütörtök

Kik vagyunk? Honnan, hová megyünk? - az ezotéria jegyében, ha már ennyire belemelegedtünk..

Érdekes élmény végig nézni ezt az előadást, jószívvel ajánlom a kíváncsi embereknek..

20 megjegyzés:

  1. Aranyos és elgondolkodtató történet.
    Megerősít az elképzeléseimben. Köszönöm!

    TT

    VálaszTörlés
  2. Már csak Németh Sanyika hiányzik a blogról.

    VálaszTörlés
  3. Mivan Velorex, nem kedveled Németh Sanyikát? Pedig ő is tuti megmonnya a zi-gazságot mint bármelyik kétfilléres proféta. A kabalisták (=fekete mágusok) is tők okosak, ők is megérnének talán egy (fekete) misét, ha már átmegy a blog EzoTVblogba.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint ez is csak egy hülye szerinted mi, mm?
      Pedig ő is tapasztalatról beszél, de a te tudatod kissé beszűkültnek tűnik, engedd már tágulni kicsit, ha már ide jársz, hidd el, a javadat szolgálná.
      Sz.

      Törlés
    2. A nénike szerintem nem hülye, Sz, csak ügyesen kovácsol magának megélhetést a palimadarak rovára (örömére?). Ez a "bal-jobb" agyteke história már pár évtizede elavult tudomány, az agy működése ennél sokkal árnyalatosabbnak bizonyosodik, mindenképpen nem igen foglalható össze ilyen sablonos magyarázatokba és persze nem olyan izgalmas a misztikára éhezők számára.

      mm

      Törlés
  4. VELOREX!

    TETSZETT!
    Rádöbbentem, hogy tényleg lehetséges, hogy van embernek látszó genetikai hiba, kiknek agya, mind a két félteke balos!
    Így hiába is várnánk el tőlük emberi gondolkodást, érzéseket.., sose lesznek emberek! Így, aztán a mindig fennálló különleges körülmények között, akár gyerekeket is gyilkolhatnak!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "balos" jelző alatt remélem nem politikai hovatartozást értesz! :)
      Állítólag mi magyarok anyanyelvünk használata következtében egységesen, összhangban használjuk mind a két agyféltekünket, míg pl. a nyugatiak többnyire csak az elemző bal agyfélteküket használják. Az angol nyelv (de szinte az egész nyugati "civilizáció") nagyon erősen az individuumra, az egyén kihangsúlyozására, elkülönítésére épít, pl. a neveknél is nem a családnév az első, azaz a közösség, a hovatartozás számít, hanem hogy ő James, a "valaki", az "egyén". A dátumoknál is a ma van első helyen, a többi csak utána jön. Összefoglalva így gondolkodnak: "én vagyok itt és most, mindenkitől elszakítva, így tudok sikeres lenni, megvalósítva önmagam, az egóm. - Teljesen hibás kép.

      TT

      Törlés
  5. Nem árt tudni, hogy ez a kedves nénike olyan agyműködési modellről hablatyol, ami már legalább 30 éve elavult. Valamikor tényleg azt hitték, hogy az agy két féltekéje teljesen másképpen kezeli az információkat (pl "analitikusan" vs "holisztikusan"), de aztán rájöttek, hogy valóban az információ kezelését egyik félteke sem képes önmagában lebonyolítani és egyik sincs szakosodva egy bizonyos kezelésre. Mindkét félteke együttesen és egyszerre kezeli az információt. Magyarán sokkal bonyolultabb az agy működése, mint egy "bal-jobb" félteke modell amit még most is hirdetnek a "new age" guruk, mondván pl hogy többet kellene használnunk az agy jobb féltekéjét amit szinte istenítenek. A téma bonyolult, ráadásul még nagy részben ismeretlen és erre is számítanak azok, akik ebből jó kis jövedelmező előadásokat tartanak az erre kapható embereknek.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Kik vagyunk? Honnan, hová megyünk?
    Jó kérdés , egy kicsit ugyan más a téma ebben a beszélgetésben , mint a bejegyzésben lévő videóban , de azért ajánlom meghallgatni mindenkinek .
    Vannak bent igen elgondolkodtató , figyelemre méltó mondatok .

    http://www.youtube.com/watch?v=oh5fFdZqHBc

    VálaszTörlés
  7. mm

    Kicsit konkrétabban is meg tudnád fogalmazni mi a problémád a videóval, és egyáltalán az ezotériával, elvont témákkal? Főleg azért kérdem, mert tudod te is hogy tudom, hogy tudod.

    Mondj, vagy csinálj egy olyan blogot, ami tökéletes. Tibor bá, az öreg jó fej, bírom, de a túlzott racionalitása pont úgy egy véglet, mint az állandó szeretetrezgés, meg dimenzióváltás.

    A Világhelyzete blog mennyivel jobb? Óriási szenzációk Fulford fordításaiból, aztán kiderül, hogy sztorno, kamu az egész.

    Ez a blog szerintem változatos, minden téma megtalálható.
    A lehetőség pedig továbbra is adott, hogy írjál saját bejegyzést.

    Üdv

    Anonymus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vettem az üzenetet, Anonymus (Velorex?). "Tökéleteset" én sem tudok mondani vagy csinálni, de igazad van: jobb ha lelépek még ha jó sok időt is költöttem annó a blogra Velorex kérésére. Sajnálom, hogy egy kétfilléres ezo-kocsmává válik ez most, de hát ha erre van igény... Itt a vége, fuss el véle! Üdv.

      mm

      Törlés
    2. mm

      Miért kell neked folyton lelépni, ha kritikát kapsz? Ennek semmi értelme, főleg nem egy videó miatt.
      Amúgy nem Velorex vagyok, ő mindig a saját nick nevével ír.

      Egyébként elgondolkodtál azon, hogy miért nyer egyre nagyobb teret az ezotéria, és a kapcsolódó irányzatok?

      Nem fogom leírni, de meséltél nekem egy érdekes történetet anno. Azt mivel tudnád körülírni? Melyik irányzatba illene bele? Spiritizmus?
      Megfoghatatlan, és még is tudod, hogy létezik.

      Ezért nem értem miért utasítod el élből az ilyen típusú témákat.

      Anonymus

      Törlés
  8. A konzervatív és progresszív irányzat most összecsap. Ez nagy baj!
    Ahogy a fának nincsenek levelei gyökerek nélkül, úgy fejlődés se nagyon a régi dolgok ápolása, megbecsülése nélkül.
    A jelen rendszereink recsegnek-ropognak:
    -a pénzügyi rendszer az összeomlás határán
    -a fenntartható fejlődésre felépített fogyasztói gazdasági rendszer fenntarthatatlan
    -a jogi rendszerünk etika és erkölcs nélkül mára teljesen megbukott, a jogkövető magatartás még egy ügyvéd számára is elképzelhetetlen az elképesztően felesleges mennyiség jogszabály miatt
    -az egészségügyi rendszernek a célja ma már inkább a drága kezelés, mint a gyógyítás
    -a politikai pártrendszerbe eleve bele van kódolva a megosztás, és a felelősség elmaszatolása. Hogyan lehetne így hitelesen vezetni bármilyen nemzetet?
    -az oktatás illúziók tárháza (napjainkban a tudományos? álláspont szinte napról-napra változik..., a történelemről nem is beszélve ahol ott tartunk, hogy hazugságok tömkelegével van elfedve a hazugságok sokasága)
    -az emberek nagy többségét mára teljesen tönkretették, megfélemlítették, és akit még nem, az sajnos még sokszor a "sikeresség" álarca mögött kapálózik, és ragaszkodik a nagy nehezen felépített EGO-jához, és az illúzióihoz.
    - és végül, de nem utolsó sorban a VALLÁS is teljesen kiüresedett. A Bibliáról a Szentírásról tudjuk, hogy manipulált, átszerkesztett, erősen hiányos, és az ószövetséggel összemosott... Róma történelmét végigkövetve a főbb irányokról jót mondani alig lehet.

    Egy ilyen nehéz helyzetben valami csoda folytán elképesztő mennyiségű alternatív információ kerül elő, ami mind egy irányba halad. Amiről kijelenthető, hogy ez kivételesen jót szeretne. Jósol, csatornáz, irányt mutat, az embereket megpróbálja kivezetni a sötétségből, oda figyel a történelemre, oda figyel a helyes táplálkozásra, oda figyel a lelki dolgaink fontosságára. Ebben a sötétségben egyenlőre az egyetlen dolog ami kiutat mutat és nem visszahúz.
    Akár egy új vallás....
    Ne leszóljuk, hanem a tapasztalatok birtokában inkább segítsük, terelgessük ezt az új irányt (amennyiben valóban szeretnénk a kiutat)!

    VálaszTörlés
  9. "Jósol, csatornáz, irányt mutat, az embereket megpróbálja kivezetni a sötétségből, oda figyel a történelemre, oda figyel a helyes táplálkozásra, oda figyel a lelki dolgaink fontosságára."..

    Aha, ..sajnos nem értek egyet a fentiekkel!...."az embereket megpróbálja kivezetni a sötétségből,"....mert szerintem lehet egy másik sötétségbe viszi, és kérdem én melyik, milyen történelemre figyel?...hisz Te magad írod, hogy .."a történelemről nem is beszélve ahol ott tartunk, hogy hazugságok tömkelegével van elfedve a hazugságok sokasága)"....sajnos aminek el kell jönnie,az el fog jönni, itt nincs mit szépíteni, az összeomlás már elkezdődött és be is fog fejeződni...hogy mi volt?...azt pontosan senki sem tudja, erőlködni lehet, kicsik vagyunk mi ehhez, pláne, ha egy másik rendszer kísérleti/játékszerei vagyunk, felruházva a hitmodullal a fejünkben!!

    GA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "sajnos aminek el kell jönnie,az el fog jönni, itt nincs mit szépíteni, az összeomlás már elkezdődött és be is fog fejeződni..."

      Amennyiben megadásra készülnék egyetértenék a soraiddal, de igyekszem inkább az események elé menni (amennyire rajtam múlik)
      Nem tudom miért jobb feltartott kézzel azt, mondani, hogy gyertek csontozzatok ki, daráljatok le, mert elhitettétek velem, hogy én és a társadalom amiben élek ( amit sikeresen tönkretettek ), már semmit sem ér.
      Vagy miért jobb abban hinni, hogy forradalommal, harccal, fegyverekkel sikerül bármit is elérni ( Mátyás óta nem sok sikert tudunk ezen az úton felmutatni (max. rész sikereket), és talán sosem voltunk olyan gyengék mint most )
      Én úgy látom, hogy kaptunk egy nagy lehetőséget, amiben találkozik a régi és az új. Ezt a lehetőséget meg kell ragadni, még akkor is, ha fele sem igaz, mégpedig azért, mert jelenleg semmi más mögött nincsen elfogadható jövőkép. Rajtunk múlik. Ha azt akarjuk, hogy kijöjjünk a mocsárból, akkor ki tudunk jönni ( a kulcsokat folyamatosan kapjuk hozzá ), ha viszont el akarunk süllyedni, akkor pedig el fogunk. Ez szerintem ennyire egyszerű.

      Törlés
    2. "ezo"-s oldalak, amik történelemmel is foglalkoznak.
      Az igazságot nehéz szűrni, de legalább megpróbálják.

      http://www.boldognapot.hu/cikkek/0
      http://www.kincseslada.hu/kezdo.htm

      Törlés
  10. A spirituális irányzatok erősödésének egyetlen oka van: a materializmus világkorszaka a végéhez közeledik, és az emberek többsége kezd ráébredni, hogy a világ nem csupán anyagi. (ezt a fajta szellemi ébredést persze sokan ki is használják, amire Mózi rendszeresen rá is mutat).
    Ha fizikailag akarjuk megmagyarázni a folyamatot, akkor úgy is fogalmazhatnánk, hogy az "anyag" önmagában semmire nem képes, pontosabban az energiaminimumra törekszik, ezáltal az alaptulajdonsága a lebomlás, visszakéredzkedne az alapösszetevőire. Ezt látjuk bárhol, ahol hiányzik a szellem, egyszerűen szétbomlik a rendszer.
    Ebből pedig az következik, hogy ha pusztán az anyaigakra építünk egy civilizációt, akkor az előbb utóbb kinyiffantja önmagát. (ezt látnánk ma, ha nem ébredeznének az emberek)
    Tehát nagyon is érthető az "ezoterikus" "exoterikus" "spirituális" irányzatok egyre nagyobb térhódítása, mert szellem nélkül egyszerűen nincs élet. Minden útkereső ember eljut fentiek felismerésének szintjére.

    TT

    VálaszTörlés
  11. Mágia és spiritizmus:

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VZhn6mpaaRwJ:www.krisztus.ro/tortenelem4.php+spiritizmus+jelent%C3%A9se&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

    VálaszTörlés
  12. 2012 c. film:A világ vezetői titkos tervet készítettek a kiválasztottak túlélésére.

    http://www.youtube.com/watch?v=ks6QuKym1lI&feature=related

    VálaszTörlés