2012. március 18., vasárnap

Szolgálati közlemény

Kedves Olvasók,

Mézes Mózes egy meggondolatlan pillanatában újra engedélyezte, hogy a cikkei olvashatóak legyenek itt a blogon.

"NévtelenMar 17, 2012 02:01 PM
Nem töröltem őket, MN. Velorex bármikor visszarakhatja őket a blogra, nem bánom. Kellett ez, hogy a blog ne csak mézesmózes bejegyzéseiről szóljon, hanem mások is fejezzék ki magukat.
mm"

Kihasználva ezt a történelmi pillanatot, visszatettem a cikkeket ( összesen kb. 80 írást) az eredeti hozzászólásokkal együtt. Remélem, hogy nem hagytam ki egyetlen fontosat sem.

Az olvasók és a magam nevében is köszönöm Mózi!  Reméljük, hogy a tavaszi kerti munkák mellett lesz időd néhány tőled megszokott színvonalú új írásra.. :))

Kedv-csinálónak néhány link mm régebbi cikkeihez:

http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2011/01/az-izlandi-pelda.html
http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2011/07/politikusbunozo-magyarorszagon-vedett.html
http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2011/09/egy-kis-tiltott-neptudomany.html
http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2010/12/karacsonyi-mese-harom-vezer-es-lelek.html

17 megjegyzés:

  1. Jóvanna... Nem is emlékeztem hogy ennyi "hatásos hülyeséget" írtam volna már.

    mm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy a nagy forgalom idején (az elmúlt 2 hétben több mint 100 ezer egyedi látogató) nem voltak fent az írásaid, bár a legtöbben sajnos csak az EU parlamenti botrányvideót nézték meg..
      Elszomorít, hogy a zemberek jelentős része csak a szaftos videókra vevő, de ez egyben jelzés is arra nézve, hogy milyen módon lehet üzeneteket eljuttatni másokhoz...

      Törlés
  2. Véleményem szerint, Velorex, a többség nem azért olvas blogokat, hogy értelmes tápanyagot szerezzen saját elmélkedeséséhez, hanem hogy izguljon egy kicsit -például valamilyen kis videóval- vagy hogy belinkeljen az egész galaxis számára néhány internetes cuccot ami különösen tetszett neki. Ezért is ritkák az új kommentelők, különösen az értelmesebb fajtája és ezért sincs már túl sok kedvem bejegyzéseket írni. Tévedhetek, de azt hiszem, hogy összeségében az internet butít és talán ez is valahol a kijelölt célja, különben talán már ki lett volna herélve.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Mózes!

    Érdekes gondolatot vetsz fel; "...összeségében az internet butít és talán ez is valahol a kijelölt célja,..."!
    Úgy-gondolom, hogy felmérhetetlen, jórészt áttekinthetetlen az internet hatása, jelentősége, kezdve azon, hogy el nem tudom képzelni sem, hogy mi mindenre képes az államhatalom felhasználni a bitorolt, ránk-erőszakolt hatalma megőrzése érdekében..!
    Feltételezhetően, felfoghatatlanul hatalmas költségeket felemésztve, világszerte embertömegek foglalkoznak, többségük hivatalból, az interneten elérhető adatok, információk elemzésével, mely akár a személyes profilod megalkotását sem zárja ki, más egyebek mellett...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  4. Gyz/p, ámen. egy szopóka.

    VálaszTörlés
  5. Piskota, mindenesetre ha rajtam múlna, nem lenne sem internet, sem informatika és szerintem már is egy kicsit jobb lenne az emberek világa.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Na, azért van jó internetes gyakorlat, kísérlet, próbálkozás is...
    Mint ismeretes, Izland megalkotott alkotmánya, internetes közös munka eredményeként született...
    A viszont kétségtelen, hogy az interneten keresztül megismerhető valós valóság, a valóság elfogadhatatlan mocskossága, ezen keresztül a kiszolgáltatottság érzésének erősödése, mely párosul a tehetetlenség érzetével, nagy mértékben fokozza az emberek pszichés terhelését!
    Az is kétségtelen, hogy lehet e pszichológiai nyomást oly mértékben növelni, hogy épp a tehetetlenség folytán, a túlélés érdekében, belenyugvással járjon.., az ellened irányuló hatalom elfogadásába torkoljon!
    Gyzoltán/p

    VálaszTörlés
  7. Az internet valóban nagyon hasznos az "új világrend" számára, legalább két okból is. Először is, elfoglalja azok fiatalok tömegeit, akik életük nagy részét munkanélküliségben vagy alig fizetett vacak állásokban tengetik, nehogy legyen idejük elgondolkodni a sorsukon és esetleg tenni is valamit ellene, vagyis a rendszer ellen. A másik ok pedig az, hogy elárasztjon mindent, a többi szórakoztató médiával együtt (főleg a TV), egy kozmopolitán és tartalommentes "kultúrával" amely lassan de biztosan kinyiffantja a tartalmas és egyben nemzeti kultúrákat. Lényegében ezeket a célokat szolgálta az internet korszaka előtt a kábítószer és "pop zene" kultúra, de az internet jóval hatékonyabb agymosodának bizonyosul. Ezentúl még olyan hatása is van az internet intenszív fogyasztásának, hogy képtelenné teszi az agyat bármilyen témával tartósan és mélyen foglalkozni, magyarán olyan idiótákat gyárt, akik azt hiszik hogy sokat tudnak miközben csak többnyire felesleges adatokkal árasztják el agyukat nap mint nap és ráadásul tönkre is teszik a gondolkodási képességüket. Lehetne még tovább sorolni az internet kiválóan romboló hatásait, de minek.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Még csak egy apró megjegyzés: mit gondol mindenki, miért tartotta annó olyan fontosnak az SZDSZ és az általa mozgatott MSZP, hogy minél több magyar -különösen a fiatalok, sőt az iskolások- internethez férjenek?

    mm

    VálaszTörlés
  9. Az internet kétélű fegyver lett, és erre a kitalálói is rájöttek. Közösségek kezdtek újraépülni - persze erre rögtön jött az irányított reakció: iwiw, myspace, facebook stb.
    De minden igyekezet és a sok-sok látványos elterelés ellenére azért látható egyfajta szellemi emelkedés az internet által. Olyan emberek kezdték el átadni egymásnak tudásukat, akik az "életben" sosem találkoztak volna. Én speciel rengeteget tanultam az ezen a blogon írogatóktól, többnyire elméleti-szellemi táplálékot, de sokszor gyakorlati elemeket is. Minden attól függ, hogy az ember mennyire tudatosan használja a netet. Aki nem a szenzációt/játékokat/szórakozást/bulvárt stb. keresi, az sok mindent megtudhat, amire kíváncsi, ezzel is szélesítve a látókörét. Szerintem lehet ezt okosan csinálni, kerülve a veszélyeket és a hülyeséget, keresve a hasznos és építő dolgokat.

    TT

    VálaszTörlés
  10. TT.

    Nyugodj bele, mindnyájan, valamely szinten, manipulálva vagyunk! Az a szűrő, amit vélsz magadban működtetni, a belső igazságérzeted is, önmagában már manipuláció eredménye...
    Nagyon-nagyon keveseknek adatott meg a helyesen-értékelés képessége, s ugyanannyi kétség fogadja a helyesen tálalt tudást, mint a manipulálni szándékozó elméleteket...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  11. Ha tízből talán egy-két ember használja a netet célszerűen és építőjellegűen... vagyis a széles társadalmi színten sokkal több a szellemi rombolás, mint az építés. Most kezd "aktív" korba lépni a magyar internetes generáció és lám mi tapasztalható? Rendkívül sok a fizikailag és szellemileg is lerobbantott fiatal felnőtt. Ezt már pár éve tapasztalják a szülők, nevelők, pszichológusok és munkaadók Nyugat-Európában és Amerikában.

    mm

    VálaszTörlés
  12. "Nyugodj bele, mindnyájan, valamely szinten, manipulálva vagyunk!"

    Ezt én is tisztán érzem. Nyílván ennek van egy olyan oka is, hogy az ember próbálja kielégíteni a kíváncsiságát, ezért keres, kutat, (és persze erre jócskán rátesznek egy lapáttal az "igény-gyártók" is) eközben ismeretlen vízekre evezvén leellenőrizhetetlen információk birtokába jut(hat). Az ezekből az "inputokból" származó esetleges veszélyeket, káros mellékhatásokat egy egészséges aktív szén alapú szűrő :) képes csökkenteni, de teljes mértékben nem tudja kiiktatni.
    Nem baj.
    Egy egészséges mennyiségű koszt mindenkinek meg kell ennie élete során! :D

    És különben is, ami nem pusztít el, az csak erősít!

    TT

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok,

    Fura, hogy ez a poszt pont az internethasználat káros/hasznos mivoltára terelődött, de ha már így alakult néhány gondolat.

    Mózes véleményében is sok igazság van, még is úgy gondolom az internet alapvetően hasznos, csak az emberek túlnyomó többsége nem tudja helyesen használni.

    Mózes, az internet előtt sem volt az embereknek saját véleményük. Hallották a tévéből a szomszédből, a gyárból stb...
    Ha nem lenne internet a fő véleményformáló hatalom továbbra is a TV lenne. Attól szintén nem lenne senkinek saját gondolata, és továbbra sem mélyedne el az élet igazi értelmén.

    Tény azonban, hogy az internet izgalmasabb, mint a TV, így a fiatalok az erkölcsi talapzat nélkül az internetet többnyire nem építő jelleggel használják, és az is tény, hogy a fizikai test leépüléséhez vezet a mértéktelen monitor előtt töltött idő.

    Az is tény, hogy aki a mai világ vérkeringésében részt akar venni internet nélkül már nem megy.

    Egy külön posztot lehetne még erről írni, de itt is, mint az élet más területén, fő a mértékletesség.
    Az internet is kis dózisban célzottan (gondolok a helyes használatra) "gyógyszer", nagy mértékben méreg.

    TT ezt az aranyköpést felejtsd el: "ami nem pusztít el, az csak erősít"

    Ez nem igaz, talán már akkor sem volt igaz, amikor kitalálták, csak jól hangzik.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  14. "Ez nem igaz, talán már akkor sem volt igaz, amikor kitalálták"

    Ano, ez így érvek nélkül tudod hogy mennyit ér.
    Az én tapasztalatom az, hogy ez az aranyköpés igaz, életemben a sok pofon csak erősebbé, tapasztaltabbá tett.

    Az internetnek az eddigiekben felsoroltakon túl van még egy nagyon erős haszna: lehetőséget adott a különböző szellemi szinten lévő emberek felzárkóztatására, s a sok egyéni de torzult vélemény/világkép valamelyest kiigazítására, közös nevezőre hozására, mely végső soron egyfajta Egységhez vezet(het) - bár ez még csak tényleg nyomokban tapasztalható. Ez remélem nem szorul további különösebb magyarázatra.

    TT

    VálaszTörlés
  15. Amikor én éltem nem volt internet de voltak mindennap cirkuszi játékok. Attól is rendesen el tudtunk hülyülni.

    Kaiusz Bonusz

    VálaszTörlés
  16. "Ano, ez így érvek nélkül tudod hogy mennyit ér."

    TT

    Ezen nincs mit különösebben érvelni. Én nem csak a lelki, hanem a fizikai behatásokra is gondolok.
    Te úgy látom csak a lelki síkon gondolod helyesnek ezt a szólást, de mint már mondtam ott sem igaz. Túl sok negatív behatás a legtöbb embert nem erősíti, hanem gyengíti. Te is tudod, hogy az emberek döntő többsége spirituális szinten a bányász béka segge alatt van. Ha ilyen embert negatív behatás ér, azt nem fogja megerősíteni. Nem fog a hibákból, pofonokból okulni, nem von le következtetést, hogy ez miért történt, hanem qrva anyázik egy jót, vagy egyéb trauma esetén depresszióba eshet.

    Az ember alapvetően nem azért él ezen a földön, hogy pofonok, traumák sorát átélje. Persze a negatív példa is példa, de jobb a pozitívból tanulni.

    És a fizikai sík.

    Ugye egy kis mikrohullám nem pusztít el?
    Ugye egy kis radioaktív sugárzás nem pusztít el?
    Ugye egy kis Exxx a kajában nem pusztít el?

    A sor végtelen...

    de az immunrendszeredet elpusztítja. Erősebb ettől sem lettél.

    No hát számomra ezért hiteltelen ez a szólás.

    VálaszTörlés