2012. március 14., szerda

Március 15.-e alkalmából

„Látjátok ezt a háromszínű kokárdát itt a mellemen? Ez legyen a mai dicső nap jelvénye. Ezt viselje minden ember, ki a szabadság harcosa; ez különböztessen meg bennünket a rabszolgaság zsoldoshadától."- Írta  Jókai Mór egykor...



Vajon emlékszünk-e még, hogy mit is jelent a magyar trikolór három színe? A piros szín jelképezi az erőt, a fehér szín a hűséget, a zöld szín pedig a reményt.

Nézzük meg, hogy milyen a szabályos kokárda:

Katona Tamás (egyetemi tanárként több felsőoktatási intézményben oktatott történelmet, s komoly tudományos munka köti a reformkorhoz és az 1848–49-es eseményekhez) szerint:
" ...a kokárda úgy készül, hogy egy nemzeti színű szalagot meghajlítunk. Hogyha azt akarjuk, hogy kétoldalt piros-fehér-zöld jöjjön ki belőle, bizony itt a zöld kerül kívülre és a piros belülre. A kokárda mindig belülről kifelé olvasandó. De már 1848-ban a kokárdák többsége fordított volt. Kívül volt a piros, mert úgy csinosabb"

Dávid Orsolya: A színeket rendszerint a nemzeti zászlóról veszik, tulajdonképpen egy nemzeti színű szalagot meghajlítanak. Szabály szerint a színek mindig belülről kifelé olvasandók: a zászló fölső (függőleges csíkozásnál a bal oldali) része kerül a kokárda belsejébe, az alsó része pedig a külső szélére. A magyar kokárda piros-fehér-zöld színű, tehát helyesen kívülre kerül a zöld. Az 1848-as pesti forradalom idején a márciusi ifjak még valóban így is használták, de Than Mór festményein is megfigyelhető, hogy a huszárok csákórózsáján is helyesen szerepel a színsorrend. Téves viszont Szendrey Júlia kokárdája, amit Petőfinek készített, hiszen ezen az olasz színek sorrendje figyelhető meg. Valószínűleg már a forradalom idején is használtak téves kokárdákat, nem mindenki tudhatta hogyan kell helyesen hajtani. Manapság téves történelmi berögződések, és a hagyomány miatt legtöbbször a piros van kívül és a zöld belül.

A helyesen elkészített kokárda tehát valahogy úgy néz ki, mint a fenti képen látható. Nem mintha ez lenne a legnagyobb baj az országban, de legalább tisztáztuk.. :o)






34 megjegyzés:

  1. Csupa izgalom a zélet! Most nemzetikokárdázunk, aztán hétfőn tovább szabadsegg harcolunk Hajráviktor nagyvezérrel, aztán júniusban buziolimpiázunk meg buziparádézunk és egy egész hétig buzikulturázunk, aztán ha közben nem ütött el a békávé egyik lángolófüstölő, busza szépen felkészülünk a nagy dimenzióváltásra. Jiháááááááá!!!

    a jónép

    VálaszTörlés
  2. A jónép
    Sajnos, van alapja a hozzászólásodnak!
    Egy nap nemzeti viháncolás nem pótolhatja, nem fedheti el, egy egész év mulasztásait!
    Egész életünkben, minden nap, méltósággal, de mértéktartóan kell viselnünk nemzeti hovatartozásunkat!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem értek egyet azokkal, akik elcsépelt fogalomnak próbálják beállítani a kokárdát és egyéb nemzeti jelvényeinket. Sajnos a gyulai polgármestertől, Magyarország elnökéig bezárólag, helytelenül viselik a kokárdát. Ugyanis ezek a szabályok, hogy belülről kifele olvashatóak a színek, nem magyar sajátosság, hanem nemzetközileg elfogadott gyakorlat. Ma Magyarországon 99% az embereknek olasz kokárdát visel. Mert azoknál akik a tescoból szerzik ezt be, érthető, de nem megérthető, viszont a közjogi méltóságoknál szerintem ez elfogadhatatlan. A közszolgálati televízió sem kivétel ezalól. Tudom, hogy kisebb gondunk is nagyobb ennél, de hogyan akarjuk megoldani a nagy dolgokat, ha még a kicsiket sem vagyunk képesek rendéltetésszerűen, saját magunk által meghatározottan teljesíteni. a www.kaslerarpad.hu oldalon látható a szabályosan varrott kokárda, itt a velorexen a szabályosan hajlított magyar kokárda. Tanulni sohasem késő, de legyünk hajlandóak tanulni és egyben tisztelni önmagunkat, nemzetünket, felebarátunkat és jelképeinket, ez az első lépés a változáshoz.Á.

      Törlés
  3. Árpikám, talán nem szabályos a kokárda, de az vigasztaljon legalább hogy szabályosan van megnyírva a kokárdás magyar birka.

    jónép

    VálaszTörlés
  4. Most ez a trendi, a szivárvány kokárda: http://pinkvanilla.hu/images/hirek/szivarda.jpg

    VálaszTörlés
  5. jónép, ezt a vigaszt meghagyom neked, mit szólsz?Á.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm naccságos uram! Az ördög hálájja meg naccságos naccságodnak!

    jónép

    VálaszTörlés
  7. En is feltuzeltem ma a kokardat es amikor a barataim kerdezik hogy ez what the fuck azt mondom nekik hogy ez az oseim hazajaja es hogy nagyon buszke vagyok ra mert a magyarok rezgesszinte kulonosen magas az egsz vilagon. Eljen a magyarok, hajra kedves Orban Viktor aki egy nagyon szexis elnok is raadasul!

    Lucifer

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Luciferkó, az tény, hogy te má nem a Mantis féle színvonal vagy , de legalább érdekesebb a játék.
      Sz.

      Törlés
    2. Unalmas ez már Mózi.

      TT

      Törlés
  8. "Matolcsy György egy hónappal az után, hogy átköltözött a pénzügyminisztérium régi épületébe, levitette a szobája előtt lévő Kossuth-szobrot, amely így a raktárban porosodik. Az NGM szerint a tárca vezetése azért döntött így, hogy "majd vissza lehessen hozni a műtárgyat" (!), "addig is keresik méltó helyét". Orbán Viktor a mai megemlékezésen még úgy fogalmazott: "1848 politikai és szellemi örökösei vagyunk". http://kuruc.info/r/2/93499/

    Naná hogy "szabadságharcos" kormányunk van. Értsd, olyan ami harcol a szabadság ellen.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Nagy mázlija van viktorviktor szabadseggharcosunknak, hogy Petőfi már nem e dimenzióban rezeg, különben valszeg viktorviktor seggecskéje rezegne Petőfi csizmatalpa alatt.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Egy nem reprezentatív felmérés... Megbukott a "Fülkeforradalom", jön újra Gyurcsányi?

    http://webszolga.hu/valasztas/

    Horus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maradjunk annyiban, hogy ez a webszavazás egy baromság, mivel nem tudod ellenőrizni - ahogy a "nagyot" sem.

      TT

      Törlés
  11. Pontosan most neztem az esti hiradokat itten es beszeltek Orbannrol is egy kicsit azt mondtak hogy az elnok szabadsagharcot hirdet az allamadossag ellen es en nagyon drukkolom ot mert az allamadossag nagyon borzaszto dolog. Van egy baratom aki josol a jovot es mutkor kerdeztem ot hogy mit lat Magyarorszagon es azt mondta hogy nagyon homajos a kep. Azert ha nagyon nagyon borzaszto lesz akkor johettek ide biztos vagyok hogy America fogad mindekit mert itten a demokracie hazaja van es a hamburgerek is nagyon izlesesek Orbann elnok pedig itten talan meg tovabb tudna politikus is lenni talan meg America elnoke is lehet mert nagyon sexy guy. Most megyek aludni mert holnap koran kell kelni nekem 8 orakor mert futni a parkban. Boldog eszakat kivanok mindenkinek!

    Lucifer

    VálaszTörlés
  12. Lucifer!

    Tartok tőle, hogy Te nem mesztic vagy, hanem metszett! Egyáltalán, hogy jut eszedbe Amerikát dicsérni? A külsőségekben ott sem jobb a helyzet; ugyanúgy zsidó megszállás alatt állnak, az USA egy zsidó kormányzóság, elnöke pedig nem több, mint Izrael helyi megbízottja! Ugyanúgy zsidó kézben van a gazdaság, az államigazgatás, a média, ne részletezzük, minden!
    Még a holokausztot is zsidó szenátorjelölt nevezi a világ legnagyobb hazugságának.
    Képzeld, hogy milyen jó lesz nektek, ha az ott élő nem-zsidók rádöbbenek helyzetükre.., van fogalmad, hogy mennyi fegyver van a kezükben? Ráadásul használni is tudják... Megjósolom: előbb-utóbb fegyverrel fogják a zsidóságon számonkérni halottaikat, nyomorékjaikat, kiket a zsidóság vezényelt a harcterekre, zsidó érdekekért!
    Megjegyzem, egy egészen kevés ellenszenv nálunk is tapasztalható a zsidóság irányában. Általában nem helyeseljük, ahogy Orbán forgolódik, kevésbé reklámozva, a zsidóság köreiben, általában nem tudunk a befogadási, betelepítési megállapodásairól.., és még sok-mindenről. Igazi terrorista elhallgató-titkosító demokrácia van nálunk!
    Saját érdekedben javasolom, ejtsd el, a tervezett magyarországi látogatásod, mert meglehetősen felfokozott a hangulat, már bármi kiválthatja a nem-kívánatos nemzeti ellenállást!
    Gondolj bele, hogy milyen szerencsétlen helyzetben lehet az az ország, ahol Orbán-Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai-Orbán vezérkedhetett, vezérkedhet! Elődjeik sem voltak különbek!
    Gyöngyösi Zoltán/p

    VálaszTörlés
  13. Te Lucifer !

    Ha felébredtél, mesélhetnél nekünk a fene nagy usa demokráciáról !

    Hogy mire lennénk kiváncsiak ?

    http://endoftheamericandream.com/archives/20-signs-that-the-nazification-of-america-is-almost-complete

    És még bennünket náciznak egyes elemek !

    Na megyek,beállitom a rezgésszintemet.

    Gy. rl

    VálaszTörlés
  14. Zoltán bátyó és Gyulai rövidlátó, tényleg vének és rövidlátók vagytok, ha nem veszitek észre mézesmózes/lucifer szívatását... ;)

    TT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam se értem, hogy minek kell válaszolgatni ezekre a nettó hülyeségekre...

      Törlés
  15. TT!

    Nem szívat, és nem zavar! Ellenben apropót nyújt, bár pikírtnek tűnő, de nagy igazságtartammal rendelkező megjegyzések megtételére.
    Mint tapasztalhatjátok, a sokat hangoztatott hazugság is teret nyerhet, ezért kell ismétlődően, ha az igazságot nem is, de a valóságot igenis proklamálni!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok sracok! Ugye nem gondoljatok komojan hogy America egy nem democracy? Itten van a democracy hazaja es raadasul meg segitunk is feltalalni a democracyt azoknak ahol meg nincs mind peldaul Lybia Iraq es Afganistan. Mit szoltok a nagy newshoz hogy egy oriasi gomboju urhajo tankolt a nap felszinen es le is volt filmozva. Jonnek a galactic baratok megmenteni az emberseget es ok segiteni fognak felemelgetni a mi bojgonk rezgesszintet. Itten van a news: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2114830/Mysterious-planet-sized-Death-Star-captured-video-refuels-surface-sun.html

    Lucifer

    VálaszTörlés
  17. Mama este nagyon izgultatott vagyok mert jon a baratom David meglatogatni es megmutatni uj orrat amit most mutottek neki mert a regi nem tetszett neki.

    Lucifer

    VálaszTörlés
  18. Mama este meg azt irok nektek hogy hinni kell jon a nagy dimension shift es mar itten vannak a fenyharcosok urhajoi mert itten Americaban mar minden nap megfordul hogy a sepruk egyedul allnak fel es nem esnek le es ezt nem tudja magyarazni a tudosok de ez azert van mert kozelodik a dimensionshift. Itten egy video: http://youtu.be/KrvSimiL8W4

    Lucifer

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok sracok! Most mondta a reggeli CBSS hirado hogy Oroszorszagban kasztralni fogjak azokat akik gyerekekekkel szeretkeznek. Ez egyenesen felhaborito hiszen nalunk a cilizizalt vilagban mar beismertek a szakertok hogy a homoszexualizmus es a pedofilizmus nem betegseg es mar pedig ezeknel az orosz barbaroknal meg kasztralni akarjak azt aki nagyon szeretik szeretni a gyerekeket es uldozik a melegeket is! Mennyire igaza van azoknak akik diktatort latnak Putinban! Hajra Viktor! Eljen a szabadsagharc! Eljen a democracy!

    Lucifer

    VálaszTörlés
  20. Küldj egy képet magadról Luciféreg, ha majd a buzi olimpiára várni fogunk a reptéren, meglátod jó buli lesz!

    jónép

    VálaszTörlés
  21. Na erről van szó, nyuszómuszó! Minden más e mellett csak lepkefing, beleértve elsősorban mindenféle kokárdás nemzetieskedést: http://youtu.be/DqFZdLWNSos Ha elvész a magyar termőföld, már csak erőszakos forradalmal tudjuk (talán) egyszer visszanyerni szabadságunkat. Az a kormány pedig, amely hagyná elvészni a magyar földet, legyen mindörökké átkozott! Hallod-e Viktor, Te nagy hazafi keresztény?

    mm

    VálaszTörlés
  22. Miért törölted a bejegyzéseidet MM? Többet érnek, mint ilyen "lucifer" trollkodások...

    MN

    VálaszTörlés
  23. Nem töröltem őket, MN. Velorex bármikor visszarakhatja őket a blogra, nem bánom. Kellett ez, hogy a blog ne csak mézesmózes bejegyzéseiről szóljon, hanem mások is fejezzék ki magukat.

    mm

    VálaszTörlés
  24. Na figyelj luciferi, ilyeneket írogatott egy haverod pár éve, biztos tudsz róla:

    http://www.vilagvege.net/csatornazasok/a-rejtettkez-parbeszed-magyarul

    http://www.illuminati-news.com/00363.html

    Kíváncsi vagyok "áll-e" még a Terv?

    TT

    VálaszTörlés
  25. Figyelek TT, figyelek... de azért ne kényszeríts ilyen szép napon elolvasni ezeket a belinkelt cuccokat. Miről is van szó, mert ha azok a bizonyos "vérvonalak" a téma, ezt én magam sosem vettem nagyon komolyan és szerintem nem is az a lényeg. A "globalizáció" mögött olyan dúsgazdag emberek (többnyire zsidó bankárok valszeg) vannak, akik szerintem nem valamiféle "vérvonal nevében cselekszenek, hanem csupán azért, mert ez nekik egy nagy játék. Tudod, ha olyan családban születik valaki, ahol a pénz végtelen mennyiségben áll rendelkezésre, nagyon hamar megúnja a luxust és elkezd unatkozni, ha csak nem művészlekű (mert a művészetet akkor alig ha tudja megúnni) vagy... nem kezd el játszani az embertársai sorsával (eza hatalomjáték, ami a legfelső fokon jelenleg a "globalizációsdiban" jelentkezik). Szerintem Rothschildék és rokonaik egyáltalán nem misztikus lelkek és nem hisznek sem Istenben, sem sátánban, sem pedig az annunaki-féleségekben... ami azonban nem jelenti, hogy tojnak a fekete mágiának nevezett teknikákra (pl a kabala), ha ezek segítenek nekik a nagy piszkos játékaikban.

    mm

    mm

    VálaszTörlés
  26. Ma reggel hallgattam az egyik hívatalos narancs rádiót és arról volt szó, hogy vissza kéne venni a magyar Jegybank jogát az európai Jegybanktól forintot nyomtatni a szabadságharcunk nevében. Még olyan is elhangzott, hogy amennyiben ezt nem engedi meg az európai Jegybank, akár vki is léphetünk az EU-ból. Nagyon kiváncsi vagyok a további fejleményekre, de attól tartok hogy Viktorunk nagy hülyét készül csinálni mindannyiunkkal Rothschildék megbízásából, mivel az európai Jegybank irányítását tavaly kivették Rothschildék kezéből a német, francia és olasz kormányok. Magyarán, attól tartok, hogy most Rothschildék állnak Viktorunk szabadságharca mögött, ami éppen akkor kezdődött el, amikor Rothschildék elvesztették az irányítást az európai Jegybank felett. Mindenesetre, ha Viktorunk szabadságharca azt jelenti, hogy nyomtatunk forintot miközben tovább törlesztjük a törleszthetetlen államadósságunkat a nemzetközi bankrendszer felé (hajráV. beismerte a 15. beszédjében, hogy az adópénzünk 90% megy az államadósság törlesztésére!!!), akkor nem vagyunk ki a pácból.

    mm

    VálaszTörlés
  27. mm. ismét hülyeségeket írsz, de azt nagyon hatásosan. Rothék, nem veszítették el az irányítást az általad említett bank felett, kiválóan működik a gépezetük, mi a fenéről hadoválsz? Az angol királyi család, a francia teljes bankrendszer, a német közigazgatás feletti hatalom és a svájci bankrendszer is befolyásuk alatt áll. Egy dolog lehet igaz bban amit írsz, hogy orbán a zsidajaival hülyét csinál belőlünk, ismét. Megette a fene azt a szabadságharcot, amit lázáros pintéresorbán folytat, valahol te is része lehetsz ennek az egész ámításnak. Mankó.

    VálaszTörlés
  28. Na-neeee,..... akkor mondom, a rádióban volt egy riport, hogy úton útfélen mindenki árulja a kokárdát és helytelenűl vannak a csíkok, hogyan is a szabályos?

    A vége az lett, hogy a szagértő kijelentette, hogya pirosnak kell kívül lennie !!

    VálaszTörlés