2011. november 20., vasárnap

Kadhafi elnök emlékére

Két bejegyzésben is foglalkoztunk ( itt és itt ) a líbiai történésekkel, de ígéretemhez híven a hozzászólók által ajánlott cikkekből összeollóztam egy kis jegyzetet. Jószívvel ajánlom a kedves olvasó figyelmébe. A következtetést mindenki vonja le maga...


16 dolog, amit a líbiaiak nem fognak tapasztalni a "NATO demokráciában":




1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon jár az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizet villanyszámlát
2. Líbiában a bank állami tulajdonban van, és 0% kamatot számít fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után,
3. A saját otthon alapvető emberi jog Líbiában.
4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dínárt (kb. 50.000 USD) kap az államtól, hogy az első otthonukat megvehessék, és családot alapíthassanak.
5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes Líbiában. Kadhafi "rémuralma" előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, ma ez az arány 83%!
6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással szeretné megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kap földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen! 
7. Ha egy líbiai polgár nem talál az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátóhelyet amire szüksége van, az állam fizeti a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosít lakhatásra és autókölcsönzésre.
8. Ha egy líbiai autót vásárol, az állam kifizeti a vételár felét.
9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft...
10. Líbiának nincs külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg  150 milliárd USD. Szerintem sosem fogják viszont látni...
11. Ha egy líbiai nem talál munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizeti neki az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talál munkát.
12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalja. Minden állampolgár részesedik tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.
13. Minden anya aki gyermeknek ad életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kap.
14. Az élelmiszereket ártámogatással  lehet megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD vagyis kb. 34 Forint. Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló 40 loave..
15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.
16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.

Megfeledkeztem róla, de most pótolom a mulasztásomat. Néhány sor a líbiai adórendszerről:


Líbiában minden jövedelem adóköteles. Havi 1000 LD jövedelemhatárig (ez kb 189.000 Ft) 5 azaz ÖT % az adókulcs, e fölött 10%
Mindenki fizet ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihad adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűnnek, főleg, ha beszámítjuk, hogy nincs villanyszámla, és évente mindenki kap állami támogatást (gondolom, ez az olajexportból származó juttatás), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év. Aki nem hiszi, járjon utána: http://www.worldwide-tax.com/libya/libya_tax_regime.asp


A bejegyzésnek ezzel még nem értünk a végére, még egy fontos dolog van, ami mindenképpen említést érdemel.

Mielőtt a NATO és az USA bombázni kezdte Líbiát és üldözni Kadhafi elnököt, az ENSZ  egy díjat akart adományozni az ezredes részére, az   emberi jogok területén  elért eredményeiért. Nem furcsa, hogy az az ember, akit az ENSZ márciusban még kitüntetéssel jutalmazna az emberi jogok területén elért eredményeiért, az őszre "brutális diktátor"-rá válik?  Nem meglepő, de elképesztő!
Itt olvasható az   Egyesült Nemzetek Közgyűlésének Emberi Jogi Tanácsa közgyűlésének jelentése:

 Egy mondatot lefordítottam azoknak, akik nem kívánják elolvasni az egész jelentést:

 "Több delegáció is elismeréssel vette tudomásul az ország (Líbya) elkötelezettségét az emberi jogok területén. . "

És most nézzük, hogy mely országok képviselői értettek egyet Kadhafi ezredes díjazásával (szintén a fenti dokumentumból derül ki):

Dánia, Kína, Olaszország, Hollandia, Mauritánia, Szlovénia, Nicaragua, Oroszország, Spanyolország, Indonézia, Svédország, Norvégia, Ecuador, Magyarország, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Chile, Szingapúr, Németország, Ausztrália, Kazahsztán, Lettország , Angola, Nigéria, Kongó, Burundi, Zambia, Ruanda, Burkina Faso, Szenegál, Elefántcsontpart, Dzsibuti, Zimbabwe.

Ezen országok NATO képviselői a jelek szerint nem osztották ezt a véleményt...

És bizony-bizony, Magyarország képviselője is egyetértett abban, hogy Kadhafi ezredes díjat érdemel. Vajon melyik politikus "honfitársunknak" illett volna Kadhafi halálának napján szembeköpnie saját magát?


Források:

120 megjegyzés:

  1. OFF:

    One day
    http://www.youtube.com/watch?v=nwAYpLVyeFU

    ON

    TT

    VálaszTörlés
  2. Igen TT én is láttam a videót. Bárcsak elérnénk egyszer ezt az állapotot, ehhez viszont MINDENKI kell.

    Ami pedig Líbiát illeti, teljesen függetlenül a 16 ponttól, senkinek nincs joga egy országot lebombázni, belügyeibe beavatkozni.

    Azt gondolom nem az első és nem az utolsó ilyen esetet láttuk a történelem során.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  3. Még csak a címet olvastam el, de annyit fűznék hozzá, hogy Qadhafi nem volt elnök. Talán legutolsó televíziós beszédében is utalt arra, hogy " ha elnök lennék, az arcukba dobnám hivatali felhatalmazásomat". Hivatalosan semmilyen pozicióval nem rendelkezett, VEZETŐ volt a szó szoros értelmében. Na elolvasom...Á.

    VálaszTörlés
  4. Nagyszerű hír: tegnap Matolcsy óriásbébi bemondta, hogy zorbikormánynak köszönhetően Magyarország immár független pénzügyileg (igenis aszonta!) és az erőforrásai mostantól a gazdasági fejlesztésre mennek (annyi munka lesz hogy majd importálnunk kell a munkaerőt is mint Norvégiában). Ha benne vót a tévébe ("Lényeg" műsor az egyesen) akkóhá csak igaz! Várhatóan nagyobbat fogunk növekedni jövőre, mint a germánok, mosmá csak az a veszély hogy túlnövekeggyünk mert akkor mindenki irigy lesz ránk az pedig nem lenne jó mert akkó meginn mindenféle csúnyákat fognak mondani nemzetvesz.. hőő mentő hajráviktorunkra és ettől az anyósom mindig elbőgje magát! Allelúja!

    mm

    VálaszTörlés
  5. Eddig függtünk, de miután beállt a hullamerevség, levágtak minket a kötélről. Most már függetlenek vagyunk...

    VálaszTörlés
  6. Kommunikációs királyunk, Viktor megmondta! Stabil növekedés várható és kész!
    Mit értetlenkedsz mm?! :)
    Ha megmondta, hát megmondta!

    :(((((

    TT

    VálaszTörlés
  7. A pillangó, mielőtt szárnyalni kezd, hernyó alakban vészeli át a nehéz időket. Van egy trükkje, hogy amikor jön a veszedelem, egy vékony selyemszálon lelógatja magát a fa ágáról. Ekkor a két világ, föld és fa között lebeg, így sem a fa ágáról, sem a földről nem tudják elérni a támadók. Majd amikor elmúlik az ÉLETVESZÉLY, akkor visszahúzza magát az ágra. Így vészeli át a kiszolgáltatott időket, mielőtt szárnyat bonthatna, és szabadon elrepülhetne.


    A selyemszálunkra vigyáznunk kell gyerekek, mint a szemünk fényére!

    TT

    VálaszTörlés
  8. Pislogva néztem Matolcsyt aki többször is majdnem elmosolyogta magát mert a műsorvezető is úgy pisloghatott rá, mint én. Szerintem nagyon nagyon hülyének néz minket hajráViktor és jobban járna qrmánya, ha őszintén szólna hozzánk, mert ez már kezd kisértetiesen hasonlítani egy banándiktatúrához ahol a hatalom vagy terrorizálja a jónépet vagy úgy szól hozzá mint a hat éves gyerekhez. Ahogy mondja az indiai bankárfickó a reklámban: ez pedig némjóó! (senkinek)

    mm

    VálaszTörlés
  9. Tetszik ez a hernyós selyemszál metafóra, TT... csak az aggaszt kissé, hogy már a selymet is a kínaiak gyártják.. van persze svájci selyem is, de olyant csak az uraság engedhet meg magának..

    mm

    VálaszTörlés
  10. No komment: ingyen benzin plusz ingyen tömegközlekedés a magyar képviZelőnek.

    http://kuruc.info/r/1/88345/

    mm

    VálaszTörlés
  11. Mm, biztos megihlette őket Kadhafi listája.

    TT

    VálaszTörlés
  12. mm. nagyon ritkán hallgatok rádiót az autóban. Szombaton Erdélybe voltam, amint átléptem a határt még ennyit azért hallottam amint ezt bemondták, hogy Lázár elftárs javaslatai alapján mi az ami jár. Ki is nyomtam a rádiót azon nyomban, ez már nem is pofátlanság, ez totál hülyének nézése a zembereknek, tegyük hozzá, joggal. Á.

    VálaszTörlés
  13. Ja igen, TT, a politimókusaink már úgy élnek, mint ahogy a választók még álmodni sem mernek. Meg adják a módját a pórnépet "képviselő" huncutok.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Én is így látom, Árpi. Ezért érzem magam egyre inkább egy banánköztársaságban.

    mm

    VálaszTörlés
  15. A szocialisták soraiban kezdik már emlegetni, hogy Orbán "hőstettre" készül. Állítólag egy olyan jogi folyamatot indít be hamarosan a narancs hatalom, aminek az utolsó fejezete -még a választások előtt- az MSZP betiltása lesz. Így majd marad a gyurcsányista "új baloldal", ami lényegében egy új SZDSZ és persze csöppet sem zavarja a FIDESZ gazdáit (sőt...). Az LMP is marad, az ellen nem tehet semmit a narancs hatalom, mivel Washington védelme alatt áll. Már csak az a kérdés, hogy marad a Jobbik vagy azt is betiltja a narancs hatalom valamilyen piszkos módszerrel. Ha az MSZP be lesz tiltva, a Jobbik pedig nem, az minden valószínűség szerint azt fogja jelezni, hogy a Jobbik KDNP módon be van darálva. Vélhetően mocskos egy 2012 politikai év előtt állunk, de mivel rengetegen el fogják veszteni állásukat és sokan lakásukat is, a tömegeket ez az egész nem igen fogja izgatni.

    mm

    VálaszTörlés
  16. Hajrá Magyarország!
    Hajrá magyarok!
    Bár nem ide jön bérem
    Nem is ide húz a szívem
    Azért én nektek drukkolok!
    Értetek focizok!

    Obrán Vitkor
    /kortárs/

    VálaszTörlés
  17. piskóta,



    Kedves Zoltán,

    ezt a te figyelmedbe ajánlom elsősorban :

    http://tdyweb2.wbteam.com/Drabik_1117.htm

    Gondolkozz el rajta kérlek.


    Üdv!

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  18. Mi van kibújt a szög a zsákból János bácsinál? :)

    Amúgy egyetértek vele, vártam már mikor rukkol elő ezzel a megkerülhetetlen témával.

    TT

    VálaszTörlés
  19. Ajaj, éleződik a konfliktus:

    Putyin uniójához csatlakozhat Magyarország
    http://kuruc.info/r/4/88365/

    Vajon ezt mennyire fogják tolerálni a nyugati globalogazdik?

    TT

    VálaszTörlés
  20. TT

    Kérdezd a keleti globalogazdit. :)

    Anonymus

    VálaszTörlés
  21. Ez valóban érdekes, TT. Putyin örömmel látna Magyarországot is az új eurázsiai unióba. Mivel Orbán a kazár EU birodalom embere, semmiképpen sem élhet a lehetőséggel. Az oroszoknak azonban jól jönne miharabb egy magyar csatlakozás, tehát várhatóan azon fognak iparkodni, hogy mihamarabb eltűnjön a narancs hatalom a történelem süllyesztőjébe és létrejöjjön egy számukra barátságos de főleg megbízható magyar kormány. Ergo, talán mégis van esélye a Jobbiknak egy nemzeti kormányt alakítani a jövőben?

    mm

    VálaszTörlés
  22. Ano, ja! :)

    Ha Putyinnak kellünk, akkor még sem vagyunk olyan semmirekellők, mint ahogy a zsidó leminősítő intézetek hírdetik, nemigaz? :)
    Ha volna most esze a kormánynak - mint ahogy nincs - akkor kapva kapna a diplomáciai alkalmon, és kicsit lazítana a nyugati pórázon. Tanulhatnánk a hernyótól.

    Jut eszembe! Szinte el sem hiszem, lehet, hogy tényleg változik valami? Személyesen Bogár Lászlót hallgathattuk ma 18 órától a Kossuth rádióban! Szinte felfoghatatlan, de szó esett a globális pénzügyi háttérhatalomról is!
    Még ilyet! (keressetek rá az archívumban http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-11-21 )

    TT

    VálaszTörlés
  23. Érdemes elolvasni a Putyinos cikk alatti kurucos hozzászólásokat, vannak kifejezetten értelmes gondolatok. Ugyanazokat a dolgokat feszegetik mások is mint mi itt már jó ideje: kell-e nekünk másik gazdi? Tudnánk-e egyáltalán függetlenül élni ilyen összement kirabolt országban? Van-e egyáltalán értelme függetlenségről beszélni a mai világban? A többségi vélemény az, hogy itt a lehetőség a lezüllött, süllyedő EU helyett valami emberibbre váltani.
    Ez a kérdéskör viszont nagyban függ Rócsild helytartójának, Orbán Wiki aktuális köpönyegétől.
    Panka.

    VálaszTörlés
  24. TT

    már csak idő kérdése, hogy mikor kerül be az M1 műsorába is, vagyis a mainstream-be, sőt részben már bekerült. Az Echo Tv-n is mint láttuk erről már jó ideje nyíltan lehet beszélni. Fogjuk rá.

    TT elgondolkodtál már azon mi történne, ha Orbán megzabolázná magát összehívna egy rendkívüli parlamenti ülést, és elmondaná mindazt, amiről mi itt beszélgetünk. Végiggondoltad már a következményeit? Érdekes, érdemes "lefuttatnod" ez a programot.

    mm

    a kommenteddel csak egy baj van. Kérdőjelet tettél a végére.

    Az már megint más kérdés, hogy jó dolog egy új SZU Nr 2-be menekülni, amolyan "ha ló nincs jó a szamár is" alapon, már más kérdés. Ennél a mostani helyzetnél mindenképp jobb lenne, de egyébként meg lehet baszni az uniókat, amíg működik ez a rendszer, amiben az egész föld pusztul bele.

    Szépen hangzik az is, hogy Líbiában ingyen van az elektromos áram. Oké. És mi van ha kifogy a kőolaj? Legalább egy jelképes összeget be kell(ene) szedni érte, különben senki nem tudja Líbiában értékelni az elektromos áramot. Ez is egy torz rendszer, noha nekünk agyonnyomorított magyaroknak jól hangzik.
    Persze vannak olyan afrikai országok is, ahol az olaj export után befojt összegeket csak a korrupt vezetők élvezik. Két véglet.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  25. Panka

    Horvátország egészen 2009-ig se a NATO-nak sem volt, és a mai napig az EU-nak sem tagja mégis túlélték.

    Két leggazdagabb ország európában nem EU tag. (svájc, norvégia)

    Kérdés. Muszáj nekünk mindig unióhoz csapódni?
    Nem tanulunk semmit abból a rohadt történelemből?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  26. Azért a kérdőjel, mert szerintem inkább Amerika van a Jobbik mögött, mint Oroszország és ha így van és jobbikos kormány lenne, nem biztos hogy Amerika megadná a zöld lámpát. A Putyin által szorgalmazott uniónak az a nagy előnye, hogy nem egy központosított hatalomról van szó, mint amilyen az EU, hanem csupán egy gazdasági unióról. Magyarán, abban az Unióban nem kellene lemondani a nemzeti függetlenségünkről és nem bábkormány lenne Budapesten.

    mm

    VálaszTörlés
  27. Ano, tekintve, hogy nagyhatalmak játszótere vagyunk, így nem az a kérdés, hogy része kell-e legyünk egy nagyobb közösségnek, hanem inkább az, hogy melyiktől kaphatunk kisebb pofonokat?
    A SZU 2.0 valszeg nem vágatná ki a szőlőtőkéket... Gondolom abban azért egyetértünk hogy a mai orosz vezetés azért nem egészen ugyanaz, mint a bolsevik?
    Valahogy olyan tisztább fialásnak tűnik, mint ez a nyugati csürhe.

    Én azt mondom, Kraft, amint sikerülne kissé egyensúlyba hozni a dolgokat, és egy kicsit javítani a jelenlegi egy pólusú függelmi rendszerünkön, akkor tudnánk azon filózni, hogy kinek adjunk élelmet, kinek vizet, kinek innovációt, stb.. Hülyén hangzik, de amint mind a két "úrtól" függenénk, talán onnantól kezdve kezdenénk függetlenedni.
    Mivel két urat nem lehet szolgálni.

    TT

    VálaszTörlés
  28. Anonymus,

    az a pénzösszeg amit segélyekre fordít Magyarország, talán itt is fedezhetné a villanyszámlákat, amit adósságszolgálatra fizetünk, az meg talán még a fűtést és a kaját is.... Mindenkiét.. Amúgy ha elfogy az olaj Líbiában, majd lesz napenergia, vagy az öntözött sivatagból élelmiszer, amit el lehet cserélni.. Pontosabban lehetne, ha olyan ember vezetné a következő évtizedekben is az országot, mint az elmúlt 40 évben. A nyugati tipusú dem(ag)okráciák sokba kerülnek ám, de ezt csak azok tudják, akik benne élnek...

    VálaszTörlés
  29. Bukovinai!
    Módfelett tisztelem és nagyra becsülöm, elismerem Golda Meir meghatározó tevékenységét! Nagyszerű asszony volt, ki példamutatóan, sikeresen szolgálta Izraelt!
    A példa is sikeres!
    A maga szintjén a zsidó Drábik is nagy odaadással szolgálja a zsidó Izraelt!
    A kommunikáció bevált trükkje, hogy a hitelesség érdekében hosszú-ideig kell hitelesnek maradnod, hogy utána megetethesd a maszlagot... /BBC!/
    Sőt, hatékonyabb, ha indirekt, másodlagos, áttételes formát választasz a szédítéshez...
    Komoly problémának tartom korunk gyorsolvasási gyakorlatát, mely kizárja az árnyaltabb értelmezést!
    Üdvözlettel
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  30. A Jövőnk.info és az MNA javasolta Magyarország csatlakozását az Eurázsiai Unióhoz

    (...) Magyarország és Bulgária is azon országok közé tartozik, amelyeket meghívnak a Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök kezdeményezte Eurázsiai Unióba - nyilatkozták orosz politikusok és politológusok. Az új, gazdasági unió tervét Putyin októberben, az Ivesztyija című lapban fejtette ki. Ez a szervezet az Oroszország, Belarusz és Kazahsztán alkotta Közös Gazdasági Térségen alapulna, amely január 1 óta működik. Dmitrij Medvegyev államfő a napokban úgy nyilatkozott: nem kell különösebben sietni a szervezet létrehozásával, de 2015-re meg kellene alakítani.

    Alekszej Orlov politológus egy a témáról rendezett kerekasztal-tanácskozáson a Kommerszant szerint úgy nyilatkozott, hogy az új gazdasági entitásnak nem szabad megállnia a volt szovjet köztársaságok határainál, hanem be kell vonnia olyan, "az orosz gazdasági érdekekkel lojális államokat", mint Magyarország, Finnország, Bulgária, Csehország, Vietnam, Kuba és Venezuela. Borisz Grizlov parlamenti elnök úgy számol, hogy az új gazdasági közösség 250 milliós piacot teremthet, amelynek az orosz lenne a közvetítő nyelve, és szuverén államok szövetségeként működne.

    Nem a területek, hanem a népek egyesítése lenne a cél - mondta Dmitrij Rogozin NATO-nagykövet, akit az tett híressé, hogy 2008-ban úgy jellemezte Bulgáriát, mint az oroszok trójai falovát az Európai Unióban.
    http://jovonk.info/2011/11/21/jovonkinfo-es-az-mna-javasolta-magyarorszag-csatlakozasat-az-eurazsiai-uniohoz

    Érdekes az, hogy Szlovákia (úgy tudom ők is elkötelezettek a maci felé) de Románia sincs megemlítve. Románok tudjuk, kik felé vannak elkötelezve és kikkel gyakorlatoznak, hát nem az oroszokkal. Mint tudjuk a bolgárok évtizedekkel ezelőtt is oroszok akartak lenni. Legérdekesebb talán az, hogy pár hete a koszovói szerbek is orosz, illetve leendő Eurázsiai Unió állampolgárai akarnak lenni.

    Medvegyev: "nem kell különösebben sietni a szervezet létrehozásával, de 2015-re meg kellene alakítani." Úgy tűnik, nincs már sok idő gondolkodni, EU-ból és NATO-ból történő kilépésre.
    Kata

    VálaszTörlés
  31. Velorex, remekül össze szedted. Líbiaiak helyzete súlyosbodik még azzal, hogy Kadhafi fiát, Szaif al-Iszlám Kadhafit letartóztatták és gondolom nyugati megszállók nyomására Líbiában ítélik el azaz halálbüntetés vár rá. Kadhafi ennek a fiának adta volna át hatalmat, de várható kivégzésével líbiai népnek az utolsó reménye is szerte foszlik, hogy valaha Kadhafi teremtette gazdagságban éljenek.
    Kata

    VálaszTörlés
  32. Hahó! Előző bejegyzésem út közben megakadt? Netán spammá változott? Nézzetek már utána.
    Kata

    VálaszTörlés
  33. Kata, a spam tárolóba került az üzeneted, most már olvasható. Elnézést a kényelmetlenségért.

    VálaszTörlés
  34. Kanizsán kifosztottak egy zálogházat de távozáskor véletlenül lebuktak. Érdekes, hogy kb 100 millió érték (!) volt a zálogházban és ennek a javarésze mindenféle arany-ezüszt apró ékszer volt. Kanizsa egy kis város 2 (!) zálogházzal és a kifosztott nem is a nagyobbik. Honnan került ennyi bijou a széfbe?

    Amikor vki zálogba visz vmit, nem kell igazolnia a tárgyak eredetét (a legtöbb esetben ez nem is lehetséges) és ez ideális a rablók számára, hogy elpasszolják a lopott bijout, karórát meg ilyesmit. Vagyis, a zálogházak egy áldás a rablóbandák számára akik könnyen pénzre válthatják a mindennapi zsákmány javarészét. Ezért, a legtöbb európai országban nem is lehet már zálogházat működtetni. Azok a bandák pl, akik Svájcban szoktak betörni a lakásokra, gyakran a postán (!) küldik haza a lopott értékeket, mert ott nem tudják ezeket könnyen pénzre váltani. Ha nem lenne zálogház Magyarországon (ezek valóban sima uzsorások), egyből csökkenne a betörések száma és ez csak egy kormányrendeletbe kerülne. A Jobbik is tehetne törvényjavaslatot, ha valóban kívánja csökkenteni a (gyakran gyilkossággal járó) betörések számát. Egyébként ma már az utcán is egyre szívesen megkönnyebbítik egyesek az áldozatokat és bónuszként rendszeresen meg is késelik. Gondoltam ezt megírni Vona Gábornak is, de minek, már úgy is túl nagy ember ahhoz, hogy olvasgassa a pórnép üzeneteit.

    mm

    VálaszTörlés
  35. Egyébként a színesfém lopásokat is meg lehetne szüntetni egy kormányrendelettel. A leghatékonyabb az lenne, hogy kivenni a fémtelepek működtetését a fém maffiák kezéből és átadni ezt az önkormányzatoknak. Csak így lehetne elérni, hogy ellenőrzött legyen a fémek felvásárlása. Jelenleg gyakran ugyan azok a bandák állnak a fémtelepek és a fémtolvaj bandák mögött. Ne mondja nekem senki, hogy létezik politikai akarat Magyarországon megszüntetni a rablóbandák tevékenységét.

    mm

    VálaszTörlés
  36. Mózi, globálmaffia nagy bajban van. Azt hiszem, még te fordítottál egy cikket, hogy Kahn is rájött, hogy hamis aranyakat adnak ki trezorokból. Venezuela is ezért kérte vissza külföldön őrzött aranykészletét. A fenti cikket is érinti: Líbia lerohanása részben az aranykészletének lenyúlása miatt volt sürgős, úgy tudom el is tűnt, de nem Kadhafi által. Írások jelentek meg hazai médiában is, hogy főleg az osztrák határ mentén civilektől, tömeges arany felvásárlása zajlik amit kivisznek. Magyar aranykészletet Surányi anno már eltüntette, így már csak a civilekét tudják össze szedni "felvásárlással", vagy ha magától nem adja akkor erőszakkal.

    Amúgy ha nem lennének zálogházak a cigókat az sem rendítené meg, mert az aranyat szeretik kilószámra magukra aggatni. Ez náluk státuszszimbólum és a pénzt "bodzaszedésnek" álcázva egyéb bűntettekkel megszerzik amiket visszaosztanak a szemhunyásért.
    Kata

    VálaszTörlés
  37. Mózi, nem csak a fémtelepeken, hanem olyan, fémeket feldolgozó gyártók háza táján is szét kellene nézni ahol olcsóbb nekik a fémtelepekről "felvásárolni". Erről a körforgásról is jelentek meg már írások a médiában.
    Kata

    VálaszTörlés
  38. Kata, a cigányok nem olyan aranyékszereket szeretnek, mint amit "megszerezenk" tőlünk, mert ezutóbbiak a legtöbbször szerény apró darabok. Amit ők szeretnek hordani, azt pénzzel vesznek meg. Egyébként ezek a vastag aranyláncok majdnem mindig Kínában vannak gyártva (Hong-Kong) komoly gépekkel. Ha nincs zálogház, sokkal nehezebb dolog pénzre váltani Marika nénitől ellopott házassági aranygyűrűt vagy unokájától ellopott aprócska arany fülbevalót.

    A fémeket feldolgozó kisiparosok a fémtelepektől veszik a már beolvasztott anyagot.

    Mind ezekhez még hozzá lehet tenni a fa lopást is. Minden évben erdők tűnnek el, profi navajonki bandák eladják őket fatelepeknek (akik többnyire exportálják a rönköket) vagy (az apróbb részeket) tüzifának. Ezek a bandák terepjáró kamionokkal vannak felszerelve amiket könnyen lehetne elkapni célzott közúti ellenőrzésekkel: ha nincs érvényes fuvarlevél, irány a fogda, a kamion pedig elkobozva. Sztem elég lenne 1-2 év és az összes erdőpusztító maffia bedöglene.

    mm

    VálaszTörlés
  39. Abban viszont lehet valami, hogy azért is hagyja a narancs hatalom a navajonkik "aranygyüjtését", mert a zálogházakon keresztül a lopott arany is elhagyja az országot (miután be lett olvasztva). Mivel a magyar lakosság zöme már nem képes pótolni az ellopott aranyékszereket, így a lakosságnál lévő aranykészlet javarésze is ki van szipózva az országból.

    mm

    VálaszTörlés
  40. Eltünt a 11:07-et előző bejegyzésem. Röviden, ezt írtam benne válaszként Katának:

    A navajonkik nem azokat az aranyékszereket hordják, amiket loptak, mert őky olyan masszív-látványos cuccokat szeretnek, amiket mások nem hordanának, de nem is tudnának megvásárolni. A loptt ékszerekből a zálogházakon keresztül pénzhez jutnak, amivel aztán import vastag arany cuccokat vásárolnak.

    A kisiparosok a fémtelepektől vásárolják a beolvasztott fémet, nem közvetlen a tolvajoktól.

    A falopást is meg lehetne állítani, ha az arra szakosodott bandák terepjáró kamionjaikat az utakon intenzíven ellenőrizne és érvényes fuvarlevélhiány esetében elkobozna a rendőrség.

    mm



    mm

    VálaszTörlés
  41. Sokan tudják, amiket most leírtam, többek közt a Jobbik vezetői is. Ha Vonáék még azt a fáradságot sem veszik, hogy ilyen egyszerű de katékony megoldásokat elhangoztatják a blablamentben, az számomra csak egyet jelenthet: a Jobbik egy ál-nemzetipárt. Konkrétan:

    1. Betiltani a zálogház tevékenységet, sok európai országhoz hasonlóan.
    1. Államosítani a fémtelepeket és ezeket az önkormányzatok által szigorú ellenőrzéssel működtetni (pl nincs többé villanykábelek, vasuti síncsavarok meg ilyesmik felvásárlása). Ezentúl, megszüntetni a kézpénzes fémfelvásárlást (csak banki szlára lehessen fizetni a fémtelepeknek a begyüjtőknek).
    3. Célzott és sűrű közúti ellenőrzések a fa rönköket szállító kamionok felé. Kamionok elkobzása tettenérés esetén.

    Mi ebben a nehéz, jobbikos képviselő urak? Tessék legalább felvetni a kérdést a parlamentben és ha a fidesz nem reagál, ezzel bebizonyítja hogy támogatja a bűnözést... ami pedig csak jó lehet Jobbiknak, vagy tán mégsem?...

    mm

    VálaszTörlés
  42. Az öntöttvas fedlapok is nagy üzletnek számítanak a "braziloknál". Hogy-hogy nincs egyáltalán betiltva, hogy az öntöde ilyet bevegyen? Hisz 100%-ig egyértelműen lopott cucc...

    Ahogy én láttam eddig a Jobbik egyetlen egy javaslatát sem fogadták el a "csakafidesz" majmok. Beszélgetni lehet sok mindenről a blablamentben, de ettől még nem lesz megszavazva.
    Hogy a fityisz mennyire bűnpártoló szerintem erre már nem kell több bizonyíték.
    Ki kell húzni még ezt a pár évet addig, amíg ezek is eltakarodnak, aztán jöhet végre egy valódi nemzeti kormány. Jobbikkal, Putyinnal, vagy nélkülük, az már tökmindegy. :)
    Panka.

    VálaszTörlés
  43. Panka, szerintem nem "várni kell, amíg eltakarodnak", hanem tenni kell érte, felgyorsítani a folyamatot. Ki-ki a maga módján. Teccikérteni.
    Árpi feljelent, Velo blogol, mm informál, stb., stb.

    TT

    VálaszTörlés
  44. Ha Jjbbik most sem javasol ilyen nyilvánvaló egyszerű és gyakorlatilag ingyenes megoldásokat a navajonkibűnözésre, mitől lehetne várni tőle hogy esetleg később bevezesse őket? Egyébként Panka, ne legyenek illúzióid, a fidesz és gazdái nem fogják kiengedni kezükből a hatalmat 2014-ben. Lesz bőven új szavazóbázisuk azok helyett, akik elpártolnak tőle. Az úk narancs szavazók az új "magyar" állampolgárok Izraelben (vélhetően addigra több százezer), az "autonómiára" végyó határontúli magyarok és persze a navajonkik akik mindent megkapnak most tőle. Így a Jjbbiknak már csak azért is kellene feltenni ilyen javaslatokat, hogy a fidesz látványosan visszautasítja őket, ezzel még több szavazót veszítve hogy aztán ha nem is tud győzni a jobbik, legalább növelje a szavzóbázisát a fidesz kárára. Ezt Vonáék is tudják, de ők sztem ugyanolyan hazaárulók, mint a többi, ezért a passzivitásukat inkább azzal magyarázzák ki, hogy "úgysem fogad el semmit a fidesz".

    mm

    VálaszTörlés
  45. Ismét nyugdíjjast gyilkoltak a navajonkik: http://kuruc.info/r/2/88395/ Hány olyan eset van, ami még a kurucot sem éri el (a rendőrség már rég nem tájékoztatja a sajtót)? Ilyenkor hozza a postás a nyugdíjjat és ezt a kétlábú farkasok jól tudják: ilyenkor rátámadnak a vidéki elszigetelet nyugdíjjasokra és nem azért gyilkolnak, mert az lenne a céljuk, hanem mert ilyenkor rendszeresen megkínozzák az áldozatokat, hogy árulják el hova rejtették kis pénzüket a házon belül... a legtöbb meggyilkolt nyugdíjja e kínzásokba pusztul bele.

    mm

    VálaszTörlés
  46. Bocs a helyesírás hibákért.

    mm

    VálaszTörlés
  47. Minden halálrakínzott nyugdíjjas és megkéselt áldozat szenvedése száradjon a politikusok lelkén, beleértve a jobbikos politikusokat is. Ha nem is ebben a világban, egyszer ezért -ezért is- fizetniük kell és ott nem lesz lehetőség még "felfüggesztettre" sem..

    mm

    VálaszTörlés
  48. A sok seggnyalás ellenére sem Magyarországon épül fel az első kínai autógyár Ájrópában és valszeg a második sem: http://kuruc.info/r/4/88400/ Még az sem segített, hogy közben hajráviktor focistadionokat is rendelt Kínától több mint százmilliárdért (plusz a kamat, mivel ezt is hitelből). Van még lejjebb?

    mm

    VálaszTörlés
  49. A cikk alapján Líbia maga volt a paradicsom, ilyen juttatások mellett még dolgozni sem kell, alanyi jogon kapsz lakást, rezsi ingyen van. Olyan vállalkozást indítasz be amilyet csak akarsz, ez energia ingyen van, kamatok nincsenek :)

    De vmi csak nem volt rendben a rendszerrel, ha a saját népe lázadt fel. A NATO akkor csatlakozott be amikor Kadhafi már nehéztüzérséggel lőtte a fegyvertelen lakosokat... mert hogy tüntetni mertek. Ennyit Kadhafi emberségéről.

    VálaszTörlés
  50. Névtelen, nagyon tájékozatlan vagy. Nem a líbiai nép lázadt fel, hanem oda lett szállítva néhány tízezer ilyen-olyan fanatikus iszlamistát akik elfoglalták a városokat miközben a NATO bombázói megsemmisítették a líbiai hadsereget. Azonban még így sem volt könnyű legyőzni Kadhafit. Nem kell mindent lenyelni, amit globálék sajtója összehord a Rothschildék által tulajdonozott Reuters közlemények alapján.

    mm

    VálaszTörlés
  51. Névtelen,

    amit a líbiai állam ad, azt használatra adja a líbiai termelőknek, nyilván nem kötelezettségek nélkül. Az nem működik, hogy igényelsz földet, gyárat, termelőszövetkezetet, aztán féláron eladod egy külföldinek... Mint ahogy a magyarországi privatizáció során történt az állami vagyonnal..

    VálaszTörlés
  52. "Nem kell mindent lenyelni, amit globálék sajtója összehord a Rothschildék által tulajdonozott Reuters közlemények alapján."

    Ilyen hozzállással nehéz vitatkozni, ha úgy gondolod hogy Rothschildék irányítják a világot..

    mondhatnám hogy a google, facebook, twitter, youtube korában lehetetlen vállalkozás elfojtani a Rothschildéknak nem tetsző információkat, de erre lehet azt mondani hogy Rothschild szűri az egész internetet, mert olyan sok pénzük van hogy a google-t is valójában ők tartják markukban.

    Tehát még az is lehet hogy a Líbiai nép boldog volt, és elégedett, Kadhafi pedig a legjobb diktátor volt amíg élt, és az egész balhét tulképpen néhány tízezer fanatikus iszlamistának köszönhetjük, meg a NATO-nak, ja meg Rotschild így akarta biztos.

    És most Líbia vissza akarja kapni Kadhafit, és gyászolják, persze az erről készült youtube videokat Rotschild leszedette :)

    Névtelen :)

    VálaszTörlés
  53. Sőt, lehet hogy Kadhafi meg sem halt, vagy van olyan csatornád amit nem szűrnek Rotschildék? Mert akkor ezentúl én is onnan fogok tájékozódni és nem a Reuterstől. Melyik weboldal? Vagy kit kell felhívnom? :)

    VálaszTörlés
  54. Névtelen, nem motyó vagy "szultan" vagy véletlenül? Mindenestre ilyen nullához közeli tájékozódottsággal az "újvilágrendi" folyamatokkal szemben nem igen lehet veled értelmesen társalogni a témáról. Nincs kedvem pótolni a hiányosságaidat, sajnálom.

    mm

    VálaszTörlés
  55. Egy ilyen tökéletes idióta csak Motyó lehet.

    VálaszTörlés
  56. Szerintem nem Motyó, mert az csak a Jobbik kritikára ugrik és dühöng, sérteget. Ez a "névtelen" egy ide tévedt, ezidáig csak egy irányból tájékozódó naiva a Facebookról ahová úgy Sólyom, mint én is, sok cikket teszünk fel innen.
    Kata

    VálaszTörlés
  57. Valóban csak ide tévedtem, de azért remélem nem sértettem meg senkit. Nem állok semelyik párt oldalán, sem itthon, sem külfödön (nem vagy globalizmus híve, de a diktátorok mellett sem állok) - de ahogy a történelem bebizonyította eddig, egyik rendszer sem volt idáig működőképes, papíron a kommunizmus és a kapitalizmus is szépen működik, de a gyakorlatban nem, a leggyengébb láncszem mindig az ember, és az emberi tulajdonságok.

    De a cikk tényleg egyoldalú szerintem azt sugallva hogy itt a NATO és a demokrácia a gonosz, Kadhafi diktatúrája pedig a jólét mintaképe. Azért ez nem teljesen felel meg a valóságnak.

    VálaszTörlés
  58. Egyetértek névtelennel.
    És ha jól emlékszem mindig Mózi javasolja, hogy ne fehéren és feketén ítéljük meg a dolgokat.
    Az évtizedekig jól éldegélő afrikai és közel-keleti zsebdiktátorok odáig remekül teljesítettek, amíg a nyugatnak nem kezdték el szúrni a szemét (meg szükség nem lett az erőforrásokra). Minden vívmány ellenére azért ezekben az országokban sem volt minden tökéletes, bár biztosan lehetne tőlük is tanulni.
    Korunk embere, a sárember szerintem nem tud létrehozni tökéletes társadalmi rendszert. Ehhez mindent teljesen átformáló paradigmaváltás kell, és egy csipetnyi evolúciós ugrás is.

    TT

    VálaszTörlés
  59. Névtelen,

    nem volt szándékomban egyoldalú cikket írni, de ha mégis így sikerült, azt sem bánom. Ha időd engedi, olvasd el a másik két Kadhafiról szóló cikket, és esetleg gondolkodj el azon, hogy mi köze a Natonak és főleg az USA-nak egy afrikai ország belső ügyeihez? Aztán érdemes még azon is rágódni egy kicsit, hogy az elmúlt 100 év háborúi -mindegy, hogy a terrorizmus ellen, vagy más okból vívták, miért mindig ásványkincsek vagy termőföldek illetve az édesvíz lelőhelyek környékén alakultak ki? Miért nem zavarja a NATOT ha palesztínában gyerekeket és nőket gyilkolnak, vagy hogy ezrek halnak éhen naponta más afrikai országokban?
    Amúgy üdv itt, gyere máskor is.

    VálaszTörlés
  60. TT, én sem állítom, hogy Kadhafi alatt mennyország volt Líbiában, mert ilyen nincs. Azt viszont nem tagadja senki, hogy nagyon magas volt az életszínvonal. Globálék sem próbálják elhitetni, hogy szegénység volt Líbiában, csupán azt találták ki, hogy a politikai ellenzékkel rosszul bánt a hatalom. Ezt az állítást viszont hitelteleníti az, hogy az idén tavasszal még arra készült az ENSZ, hogy kitüntesse Kadhafit a szerinte rendkívül jó líbiai állapotokért ami az emberi jogokat illeti. Ennyi. Azt hittem, hogy az eddig itt megjelent bejegyzések erre jól rámutattak, de valszeg ez a "névtelen" nem vette a fáradságot ezeket olvasni mielőtt ide tolta a nagyokos neolibsi képét. Szerintem is nagyon emlékeztet motyóra.

    mm

    VálaszTörlés
  61. Amúgy őszintén, engem sokkal jobban érdekel az ami ma velünk történik Magyarországon. Nem kell nekünk izgulni más nemzetek lerombolásáért, hiszen éppen elég nagy támadás alatt vagyunk mi is. Igaz, minket (még) nem bombáz a nátó, de nem kell mondanom, hogy milyen sokoldalú alattomos támadás alatt van a magyar nemzet és közben a lakosság jelentős része annyira el van vakulva, hogy még tapsikol is saját hóhérainak.

    mm

    VálaszTörlés
  62. mm,

    egyebek mellet az általad felsorolt okok miatt írtam ennyit Kadhafiról. Örülnék, ha feltűnne a zembereknek, hogy lehet másképp is intézni a dolgokat, mint ahogy (p)ártunk és (k)orrmányunk vezeti ezt a megnyomorított kis országot.
    Egyébként az ezredes is megmondta, hogy sokan azért támadták, mert nem volt elég amit az állam juttatott, mindig akadtak, akik a három vagy több szobás lakásukat is kicsinek, méltatlannak találták... Nem ismerős ez az alaptörténet? A felforgatók pont így működnek mindenütt a világon: reklámozzák a nyugati jólétet, elégedetlenséget szítanak, aztán indulhat a buli (demokratizálás, privatizálás, és végül az IMF... Aztán ráfogják a nyuszira..

    VálaszTörlés
  63. Most, hogy elindul a demokrácia Líbiában, már kezdenek kellemetlenek lenni azok az idióták, akikkel kikapartatta a gesztenyét az új elit...
    http://barikad.hu/ismét_fegyveres_összecsapás_tripoliban-20111122

    VálaszTörlés
  64. Velorex, Mon nem igen olvastam erről, de az amerikai alternatív médiában igen:

    Kadhafi állítólag nagyon megelégelte már a korrupciót a kormányzati körökben (ahol van nagy pénz egy helyen, ott van korrupció is), ezért minimálisra csökkenteni készült a kormányt. Csak az energiaszektort, a vízellátást, a honvédelmet, a nemzetbiztonságot, a korházakat és a felső oktatást akarta megtartani állami kézben, minden más jellegű döntést (különösen a szociális ügyeket) átadva a megyei polgári köröknek és velük együtt az állami bevételek nagy részét. Magyarán, annak az ellenkezőjét akarta csinálni, mint ami a globalizációt jellemzi (és különösen a globalista orbanizmust), azaz decentralizálni mindent amit lehet, nem pedig centralizálni. Ez állítólag nagyon nem tetszett a nyugati pénzeliteknek, mert esetleg "rossz" példát mutatott volna más kormányoknak.

    mm

    VálaszTörlés
  65. Névtelen, ha úgy gondolod, hogy egyik közösségi oldal sincsen állandó megfigyelés alatt, akkor nagyon naiv vagy.

    Csak szemléltetésképpen: tegnap egyik előadáson villamosmérnök tanárunk mesélte, hogy innen Európából az összes optikai kábel(ami a netes jel továbbításáért felelős) egy helyre fut be Amerikába az AT&T-hez, onnan meg közvetlenül át van kötve valamelyik amerikai minisztériumhoz(pontos nevére nem emlékszem). Ja és az AT&T-nek sokáig fogalma sem volt róla:)

    VálaszTörlés
  66. "Farkas Flórián arra is kitért, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és az Országos Roma Önkormányzat ez év májusában aláírta azt a "történelmi jelentőségű keretmegállapodást, amely érdemben változtatni tud a magyarországi romák helyzetén"."A magyarországi cigányság jövője itt van, saját hazájában" – tette hozzá." http://kuruc.info/r/2/88432/

    A cigányság jövője itt van, mondják ki egyértelműen zorbi emberei csak éppen azt nem lehet nagyon hallani tőlük, hogy hol van a nem-cigányság jövője akinek sem "pozitív diszkrimináció", sem már közbisztonság nem jár, csupán a kötelesség eltartani a cigányságot és tovább is szaporodásra ösztönözni.

    mm

    VálaszTörlés
  67. A nemzet-ellenes politikát kedvelőknek:

    - Cigánystratégia: tovább a liberális úton
    - Deviza-eladósodás: a bankszövetségi elnökök szerint a lakosság tisztában volt a kockázatokkal
    - Kárpát-medencei Jogsegélyszolgálat: erre nem biztos, de a zsidók kárpótlására lesz pénz.

    http://www.youtube.com/watch?v=uj9QjsFI_XM&feature=player_embedded

    mm

    VálaszTörlés
  68. Ami a holokárpótlást illeti, érdemes megjegyezni, hogy mi természetesen tovább is perkálunk (esetleg bezárunk néhány iskolát vagy korházat hogy meglegyen hozzá a lóvé) miközben Németország már nem fizet.

    mm

    VálaszTörlés
  69. Kíváncsiak a reakciókra. Ezért merült fel most ez a 4,2 millió dollár. Ebből is látszik, hogy globálék milyen ügyesen fel tudják használni a zsidóságot, madzagon rángatják őket.

    A holo-ipar, meg napkitörésnél lebarnulni, az a menő!

    TT

    VálaszTörlés
  70. TT, a holokárpótlásból érdekes módon csak morzsák jutottak mindig a túlélőknek, az zsákmány javarésze svájci bankokban kamatozik a holobiznisz haszonélveszők (azaz nem az áldozatok) örömére.

    mm

    VálaszTörlés
  71. Mm, azért engem motyóval összemosni, elég érdekes ítélőképességről árulkodik.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  72. A magyar életszínvonal is szépen emelkedik. A világ legjobban fizetett kötőnője például magyar: http://kuruc.info/r/6/88456/

    mm

    VálaszTörlés
  73. "Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) néven új belső elhárító titkosszolgálat felállítását tervezi a kormány, a szervezet az országban fellelhető minden adatállományhoz - általában közvetlen elektronikus adatkapcsolat révén - külső közreműködés nélkül, akadálytalanul hozzáférhet majd..." http://kuruc.info/r/2/88480/

    Avagy küszöbön az új Rákosi korszak. Hamarosan csak suttogva fogjuk kiejteni a NIBEK szót. "Jön a NIBEK", "Elvitte a NIBEK", "Vigyázz, ez egy nibekes ügynök", stb

    mm

    VálaszTörlés
  74. "A miniszterelnök szerint bár a kormányváltás óta továbbra is tombol az európai válság, a magyar kabinet - igaz, "vért verítékezve", "tégláról téglára, lépésről lépésre haladva", de - újjáépíti az országot, és sikert siker követ. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy ez akkor is így van, ha a mindennapi életszínvonalban még nagyon sok pozitív változásra van szükség ahhoz, hogy az emberek maguk is sikeresnek érezzék mindazt, ami történik Magyarországon."
    http://kuruc.info/r/2/88487/

    Tetszik érteni? Újjáépül az ország, mi idióták pedig ezt észre sem vesszük. Szerencsére hajráviktort ezt nem igen zavarja és tovább újjáépíti az országot.

    mm

    VálaszTörlés
  75. "Nem vagyok a rendőri vegzálástól depressziós, sem öngyilkosságra nem készülök." http://kuruc.info/r/6/88485/

    Tetszik érteni? Ha esetleg őngyilkos lenne valaki... Bizony nem filléres disznóságokat leplez le az, aki ezt írta. Például: "Az uzsoraügyek után belecsúsztam a "stróman"-ügybe, most ezen dolgozok. Itt sem kicsi a tét, számításaim szerint 2000 milliárd az termőföldérték, ami zsebszerződésekkel már nyugati és egyéb kezekben van. Ez a dunántúli termőföldek több mint 51%-át jelenti."

    mm

    VálaszTörlés
  76. A Jobbik legalább megérti, hogy hová vezet a "NIBEK": http://kuruc.info/r/2/88491/

    Sajnos rajta kívül mindenki magasról tojik rá mint ahogy ez már szokásos Magyarországon.

    mm

    VálaszTörlés
  77. Pont. Már itt sem vagyok, minek is?

    mm

    VálaszTörlés
  78. "A szíriai Muzulmán Testvéreknek nem lenne ellenére egy török beavatkozás Szíriában."

    Hm... Ha szabad így fogalmazni, az arab szabadkőművesség aknamunkáját láthatjuk élőben.

    TT

    VálaszTörlés
  79. A történelmet látjuk élőben, TT. Alakul az Iszlám Unió aminek az élén Törökország és Irán lesz.

    mm

    VálaszTörlés
  80. Na, hogy egy kicsit színesítsük a témát :
    Átvett idézet :

    Létezik a világban 13 db kristályból készült koponya, amelyek állítólag a szellemi világból való információkat tárolnak sok tízezer évre visszamenőleg, olyan ősi bölcsességet, amelyet fel lehet ébreszteni és az kiárad az emberek kollektív tudatába. Ezeket a koponyákat állítólagosan a maják leszármazottai őrzik, az ú.n. Vének, akik idén október 27. és november 11. között keresztül utazták az Egyesült államokat ezekkel a koponyákkal, mindenféle spirituálisan fontosnak számító helyszínen rituálékat tartva, végül megérkeztek Los Angelesbe, ahol egy nagy bemutatót szerveztek. Ennek "Gateway Event" azaz Átjáró/Kapu Esemény a neve, melynek keretében a maja Vének celebrálják a Maja Kristály Koponya Ceremóniát. Az egész felhajtásnak a célja szerintük az, hogy felébresszék az Észak-amerikai kontinens szellemét, amely által az visszakaphatja fontosságát, mint az egész emberiség megvilágosodásának magvát hordozó föld.

    Ezek az események pedig még csak a kezdet. Azt tervezik, hogy 2012 decemberében, a téli nap-éjegyenlőség idején egy élőben közvetített óriás-eseményt tartanak a mexikói Chichen Itza romvárosban, a Nagy Piramis templomban, amit színpaddá alakítanak át. Pontban este 11:11kor, amikor a "Nap és a Föld együttáll a galaxis középpontjával, a maja Vének és a Cirque de Soliel szereplői egy irányított meditációt fognak tartani, amely által több mint kétmilliárd ember szíve kapcsolódik egybe, így megnyílik az út az egész emberiség számára, hogy befogadja az Isteni Nőiség feltételnélküli szeretetének fényét".

    Ennek a kezdeményezésnek a hátterét a "Unify Earth" nevű szervezet biztosítja (korábban ők szervezték a We are the world, és a LiveAid megarituálékat is). Céljuk, hogy a koponyák által feltárt "korszakok titkait eljuttassák a föld legtávolabbi szegletébe" is. Az eseményeken részt fog venni Carlos Santana, és a Cirque de Soleil nevű táncos-cirkusz-performansz társaság, akik híresek okkult tematikájú műsoraikról. Támogatók még a Google, az NBC, az Elevate Film többek között.

    forrás: http://hyperspacecafe.com/Thread-The-13-Crystal-Skulls-Will-Arrive-In-San-Francisco-On-11-11-11

    http://crystalskullsevent.com/index.html

    Erre varrjatok gombot :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  81. A kényszerzubbonyokon nincs gomb.

    VálaszTörlés
  82. "Van egy befolyásos pióca réteg (cigányok és nem cigányok), akik a cigányság nyomorúságából élnek. Ezek szemét szúrja a kisebbség olyan valódi problémáinak felvetése, mint a segélyfüggőség, a lumpen élet fenntartása és a családonkénti hét-nyolc gyerek – fogalmazott hallgatósága előtt Morvai Krisztina. Hozzátette: a tisztességes cigányságnak és a magyarságnak közös problémái vannak." -Morvai Krisztina
    http://kuruc.info/r/6/88515/

    mm

    VálaszTörlés
  83. Nem tudom mifelé haladunk ebben az országban, de azt látom, hogy egyre gyorsabban haladunk és azt is, hogy a lehető legrosszabb irányba.

    mm

    VálaszTörlés
  84. Azért nem minden rossz.

    Ez például kifejezetten jó irány:

    http://www.szederinda.eoldal.hu/

    TT

    VálaszTörlés
  85. Minőséges magyar élelmiszert mindig lehet venni a termelőnél és a piacon. A probléma ott kezdődik hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak mást mint az áruházi kakát, mert már alig van jövedelmük. Friss gyümölcs, zöldség és hús elérhetetlen luxus már sokak számára.

    mm

    VálaszTörlés
  86. "Ez például kifejezetten jó irány:

    http://www.szederinda.eoldal.hu/

    TT "

    És kinek jó ez az irány? A valódi désaknai sót, amit árulnak, pölö a traubis-véráldozós-ősmagyar-haszid Berkowitz gyára csomagolja Nyírtasson.

    Én az ilyesmit inkább elkerülöm. Attól persze még jó lehet az irány, légvonalban...

    VálaszTörlés
  87. Miközben szórakoztatják az ország népét IMF/nem IMF hüleségekkel (sohse szakadt meg a kapcsolat velük, csak taktikai cirkusz volt), mindeközben Sukorónál nagyobb ügyleteket bonyolítanak.
    Kaptam:
    "Zsóka Fodor:
    ADD TOVÁBB ,HOGY MINDENKI TUDJA!!! A 3 HATÁR HEGYET KI AKARJÁK SAJÁTÍTANI A GÖNDÖR ORRUAK... A PILISI PARK ERDŐ SZEREPEL A PAPIROKON,DE MINT KEZELÓ A SZÉLJEGYZETNÉL 1 ISRAELI CÉG NEVE SZEREPEL!!!!!!!!!!!!!!! TALPRA!!!!!!!!!! EL KELL LEHETETLENÍTENI!!!!!!! HAHÓ JOBBIK EZ NEKTEK IS SZÓL!!! A KÉMEIM FÉL ÓRÁJA SZÓLTAK EZ ÜGYBEN!!!! EZ NAGYOBB MINT A SUKORÓ!!! A FIGYESZ RÁ SE BAGÓZIK!!! VAGYIS.....BENNE LEHET A KEZÜK!!"
    Kata

    VálaszTörlés
  88. Itt egy szíriai építész érdekes tényeket közöl Szaniszlónak:
    http://tdyweb.wbteam.com/Vilagpanorama1118.htm
    Kata

    VálaszTörlés
  89. Pár évvel ezelőtt hallottam egy amerikai üzletembertől, hogy a pilisi erdő alatt van vmi nagyon vonzó a pénzéhezők számára. Geotermál? Olaj? Uránium? Ritka fém? Nem tudta (vagy akarta) megmondani, nem is erőltettem, azt hittem hogy csak hülyéskedik.

    mm

    VálaszTörlés
  90. Mélységes tisztelettel adózok minden egyes hozzászólónak, aki hihetetlen türelemmel magyarázza a kézenfekvő tényeket az idetévedő, pökhendi zombiknak. Kérem, fogadjátok nagyrabecsülésemet!
    (nem a ciozombikra gondolok, hanem a magyarnak születettekre, akik csak léteznek)

    @Kata: köszi a videót, aranyos volt a szír ember. Kicsit halovány, talán nem véletlenül. Meggyőzőbb riport valószínűleg nem mehet le médiában. Ezért nem nézek már 16 éve tv-t. Ezek a riportok a fát mutatják be, az erdőt soha.
    http://www.presstv.ir/detail/211887.html
    http://www.presstv.ir/detail/211870.html (bár, Líbia óta a presstv már nem hiteles)

    VálaszTörlés
  91. Van egy vakoló ismerősöm aki kissé lökött, azaz nem lehet mindig tutira venni a mondókáját, de közben csodálatos módon nagyon magas rangú (annak ellenére hogy viszonylag fiatal), ráadásul nem is akérmelyik fajta vakólóknál (értse aki akarja). Múltkor arról beszéltünk, hogy valami módon szankcionálva lesznek a betegek Magyarországon (aztán majd máshol is, de nálunk tesztelik először nagyban), akik nem kellőképpen szedik a felírt gyógyszereket. Eddig senki sem tudta megmagyarázni, milyen eszközzel lehet majd folyamatosan követni valakinek a gyógyszerszedését, hiszen nyilvánvalóan a beteg nem fogja bevallani hogy nem szedte be a felírt pirulát ha ez "szankcióval" jár számára. A vakoló ismerősöm szerint a válasz eléggé döbbenetes. Szerinte már készen áll az a "vakcina" amely egy olyan nanotech bogyót fog juttatni az ember fiába ami állandóan figyelni fogja a szervezetbe juttatott gyógyszereket és a nanobogyó az általa begyüjtött adatokat közölni is fogja egy megfelelő vevőkészüléknek. Ez még semmi, ugyanis ezzel a nanobogyóval személyszerint minden hordozója hollétét lehet majd nyomonkövetni (kik által?) és, ami még durvább, elektronikus utasításokat is kaphat (kitől?) amik alapján bizonyos műveleteket végrehajthat a nanobogyó a hordozó testben (az ismerősöm nem tudta részletezni miféle műveletekről lehet szó...). Lökött egy ismerősöm van, nemde?

    mm

    VálaszTörlés
  92. Moammer al Kadhafi "diktátor" országában az alig több, mint 5 milliós lakosság felnőtt férfi tagjai szinte mind rendelkeztek fegyverrel. 1.7 millió lőfegyver volt szabadon az országban - nem csak pisztolyok, hanem több százezer AK géppisztoly is.
    (csak a zombik kedvéért: ez ugye a diktátorok közismert tulajdonsága, hogy felfegyverzik a népüket)
    Az ezredes melletti szimpátia tüntetésen márciusban a lakosság egyharmada vett részt. (google, a zombiknak)
    Ezzel szemben a cionista mintára épülő rendszerekben csak úgy dúl a demokrácia. A szaúdi diktatúrában pl. nem rendőrök, hanem mesterlövészek emelik ki a tömegből a kellemetlen hangadókat. http://www.presstv.ir/detail/211946.html
    Egyiptomban a katonai junta szép szorgosan gyilkolja napi szinten a lakosságot. Hiába, szokni kell a demokráciát.

    A Kadhafi rendszerét megdöntő külföldi (szaúdi, katari, kuvaiti) hordák a fosztogatással egybekötött demokratizálást követően most Szíriába készülnek forradalmat csinálni.

    Líbia elestével 6-ról 5-re csökkent azon országok száma, ahol a központi bank NEM tartozik a vöröspajzs érdekeltségébe: Kuba, É-Korea, Szudán, Irán, Szíria (Szomáliának egyáltalán nincs kp-i bankja, és bíztató, hogy a kenyai proxik katonailag kimerültek)

    Az elmúlt években Líbia mellett Afganisztánban és Irakban sikerült vöröspajzséknak megvetni a lábukat.
    Érdekes módon a fennmaradó országok mindegyike ellen gazdasági embargó van életben, és komoly külföldi beavatkozások a "gonosz diktátor rezsimek" megdöntése érdekében. Milyen érdekes...
    NL

    VálaszTörlés
  93. Úgy tűnik össze akarják ugrasztani a szíreket a törökökkel (ez már jó régóta elő is van készítve, régi konfliktusokat felélesztve), majd a zavarosban halászva bevenni Szíriát, amit mint az utolsó ugródeszkát akarják használni Irán ellen.
    Ha ez összejön, akkor gondoljuk végig milyen helyzetben találjuk Iránt: Irak, Afganisztán, Pakisztán és Szíria vöröspajzs fennhatóság alatt...
    A vad törököket meg lefoglalják a szír hadsereggel.
    Iránon túljutva meg egyenes az út Kínába.
    Hát mit mondjak, elég csúnya terveket szövögetnek ezek a globálék. Valaki jól pofán verhetné már őket is.
    Panka.

    VálaszTörlés
  94. http://ppjg.wordpress.com/2011/07/12/nanotechnology-tracking-food/

    Ennek már fele sem tréfa, ha minden igaz 2012 vagy 2013-ban már csak annak fog járni betegbiztosítás Mon, aki bevett egy rejtélyes tulajdonságokkal bíró nanobogyót. Ki fog inkább lemondani a TB-ről, mint hogy be legyen csippelve? Kivédhetetlen.

    mm

    mm

    VálaszTörlés
  95. @mm Nem a bogyóktól kellene tartani, az igazi harc az emberi tudatért folyik. Ha a zombométer elég magas értéket mutat, akár egymással is megetethetik az embereket, nem kellenek bogyók.
    Más:
    Mióta az "arab tavasz" zajlik, alig hallani új, nyújorki és televivi máj- és vese megrendelésekről. Micsoda buli ezeket az agyondorogozott, alkoholban áztatott szerveket friss ropogós arab májakra és vesékre cserélni... Ahol alkohol és drogtilalom van, így ezek a pompás szervek szinte nullkilóméteresek.

    VálaszTörlés
  96. Magyarország az új világrend kisérleti laboratóriuma. Aki pedig ezt észreveszi és nem fogadja el, el fog tűnni az "NIBEK-TEK" süllyesztőjében? Küszöbön Magyarországon egy olyan Orwell típusú világ, ami még sosem volt sehol ezen a bolygón. Ha valaki ezt nem hiszi el, még van legfeljebb 2-3 éve hogy röhögjön rajta, azután már a vak is látni fog, a süket is hallani fog... de minek?

    VálaszTörlés
  97. Névtelen, a nanobogyó a tudatmódosításra is célszerű eszköz.

    mm

    VálaszTörlés
  98. "Magyarország az új világrend kisérleti laboratóriuma."

    Nem csak Mo. Felesleges azt gondolni, hogy mint laboratórium, kitüntetett szerepünk van. Az irányítók tesznek a nemzeti öntudatra, és nagyon pragmatikusan készítik elő a jövőt.

    A kitüntetett szerep - ha beszélhetünk róla egyáltalán - sokkal inkább annak a genetikának és az ebből adódó szellemiségnek tudható be, ami miatt pár (tíz)ezer évig elődeink szellemi vezető szerepet tudtak betölteni a világban.

    A fokozott elnyomás és a fokozott népesség csökkentés egyértelműen jelen van, azt nem vitatom - de nem azért mert laboratórium vagyunk, hanem mert magyarok...

    VálaszTörlés
  99. Névtelen, ez szerintem nagy tévedés. Globálékat nem érdekli különösen vmiféle ősbosszú a magyarok iránt, főleg nem "pár tízezer éevs" bosszú meg ilyen zagyvaság. Azért vagyunk laboratórium, mert nálunk a legkönnyebb. Az elnyomás nem más, mint a kisérlettel járó "biztonsági rendszer", a népesség csökkentés pedig a kisérlet része. Persze megvannak a gazdasági okok is: kell az elnyomás és a népesség csökkentés a könnyebb kizsákmányolás érdekében is. Mindezt egyre többen fogják észrevenni a következő 2-3 évben, ezért kell most létrehozni az állami terror apparátusait és törvényeit.

    mm

    VálaszTörlés
  100. 2010-ben egy szaud-arábiainak titulált találmány lett hívatalosan regisztrálva Frankfurtban: egy olyan élő testbe ültethető nanocsipp, amely ciánkristályokat tartalmaz, ezek a kristályok pedig bizonyos rezgésfrekvencia hatására (amivel távolról lehet stimulálni a chippet) kiszabadulnak a testbe és azonnali halált okoznak.

    mm

    VálaszTörlés
  101. @mm
    "Névtelen, a nanobogyó a tudatmódosításra is célszerű eszköz"

    Hja. De mi értelme aszály idején árvíztől rettegni? Van legalább 4 nagy olyan terület, amelyek napi szinten részt vesznek a tudatmódosításban:
    1. Televízió - részben a gondolkodásmentes társadalom kialakításával, részben - kevésbé ismert módon - a tudatalatti befolyásolásával
    2. Vuduoltások - a lakosság 99%-a kapja, és a fennmaradó 1% sem az oltásmegtagadókból áll, hanem a törvényen kívüli bennfentesekből
    3. Fluorozott fogkrém - a lélekközpont tönkre tételével testhez köti, anyagiasítja a lakosság kb. 95%-át
    4. Káliumozott só - a tömeges mérgezés okozta gazdasági előnyök mellett kiemelkedően magas a birkásító hatása (google, psychiatry)

    "Globálékat nem érdekli különösen vmiféle ősbosszú"
    Sem bosszúról, sem globálékról nem beszéltem, visszakeresheted bátran. Globálék, tehát a pénzügyi, anyagi hieararchia mögött szellemi irányító hierarchia áll. Ők a valódi írányítók, nem globálék. Továbbá, nem bosszúról van szó, hanem fajtabeli sajátosságokról. Óriási különbség van mondjuk egy kuvasz és egy pekingi palotapincsi között, a korcsokat ne is említsük. Pedig, mindegyik a kutyák fajába tartozik, és szaporodóképes utódokat tud létrehozni, kielégítve ezzel az azonos fajba tartozás kritériumát.
    Ne vedd zokon, de egész másról beszéltem, mint amit Te érteni vélsz.

    VálaszTörlés
  102. Nagyon okos vagy névtelen. Csak az a baj, hogy te sem tudod miről beszélsz miközben lököd a semmitmondó nagy szavakat és bizarr hasonlatokat, de ez engem nem is érdekel. Természetesen ezen a blogon mindannyian tudjuk kik "globálék", úgy hogy itt sem találtad fel a langyos vízet. Ezennel be is fejeztem mára, mennem kell.

    mm

    VálaszTörlés
  103. Ha nem volna nagy kérés kedves névtelenek, tegyetek már valami megkülönböztető jelzést a hozzászólásotok végére, mert ha jól látom most épp két névtelen is írkál ide. Persze "névtelenül" zajlik itt is a fórumozás, de érthetőbb lenne a dolog, ha valamilyen fantázianévre lehetne reagálásokat írni.
    Köszi!

    TT

    VálaszTörlés
  104. Egyik névtelen írta, hogy :

    "A kitüntetett szerep - ha beszélhetünk róla egyáltalán - sokkal inkább annak a genetikának és az ebből adódó szellemiségnek tudható be, ami miatt pár (tíz)ezer évig elődeink szellemi vezető szerepet tudtak betölteni a világban.
    A fokozott elnyomás és a fokozott népesség csökkentés egyértelműen jelen van, azt nem vitatom - de nem azért mert laboratórium vagyunk, hanem mert magyarok... "


    Az egyre inkább érlelődő helyzet magyar vonatkozását ki tudnád fejteni egy bővebb cikkben, hogy Te hogy látod?

    TT

    VálaszTörlés
  105. Kedves TT,

    A 2011. november 25., péntek 13:10:00 CET -s névtelen vagyok, a továbbiakban NL.

    Nem hiszem, hogy ki tudom fejteni az álláspontomat, mert nem pontosan értem a kérdést. Szerintem nem a magyar helyzet érlelődik, hanem több ezer éves tervek jutottak a megvalósítás utolsó fázisába. Ami miatt az itteni (magyar?) embereket külön meg lehet említeni, az, hogy még kicsontozva, agyonhülyítve, sárba taposva is veszélyt jelentenek a terv megvalósítására. A terv ugye a világuralom, fizikai és lelki síkon. Persze az is lehet, hogy az évszázadok annyira megtörték a nép gerincét, hogy szándékosan rántottuk magunkra ezt a mostani bagázst, de ennek ellent mondani látszik 48, 21, 56.
    Egy biztos: még a legnagyobb történeti események is egy gondolati vagy érzelmi szikrából indulnak el (pl. Trójai Háború), és a mag népe még bilincsben is veszélyt jelent. (vegyük csak a tudományos felfedezések kulcsfiguráit, akár a kárpátmedencei tudjukkik nélkül - eléggé sokatmondó). Talán még annyi, hogy én globálékat csak földi végrehajtóknak tartom (a megmondóemberek már betolták a köztudatba bilderbergéket, cfr-t 13-akat stb-t), de a valódi irányítót (nem irányítókat, egyes szám) nem biztos, hogy szerencsés földi testhez kötni, mert lehet hogy nincs is neki :)
    Szerintem 1x ezt is el lehet olvasni: http://magyarmegmaradasert.hu/component/k2/item/2635-a-szak%C3%A1k-n%C3%A9pe-fel%C3%A9bred-%C3%A9s-viszi-a-t%C3%BCzet-m%C3%A1s-f%C3%B6ldekre-is
    üdv
    NL

    VálaszTörlés
  106. Sziasztok .

    NL,nagyon jól látod a földi irányító és a Magyarság helyzetét.Bizony ,a valós riányító nem fizikai ember csak céljaihoz csak felhasználja az ember formáju "hasonmásokat"akik fölött sikerült teljes irányítást szereznie.A legfőbb célja sem fizikai , hanem az ,hogy az emberekben meg törje a lélek erejét ,megtörje az Igazságban és Istenben való hitet vagy az ezekről lemondásra késztesse őket.
    Mindenesetre tudat általi teremtő erőre csak azok képesek akik erről még nem mondtak le és ki is állnak Isten és az Igazság mellett.Amit elakarnak érni azt az ilyen embereken keresztül az ő félrevezetésükkel tudják.Ahhoz,hogy valamit el tudjanak érni ellenük azt előbb tudati szinten el kell fogadtatni velük.
    Ezen dolgokra nyilván a kiképzett bábuikat használják pl. tudósok ,politikusok,stb.Az utóbbi időben terjedt el még az úgynevezett megmondó emberek használata ,akik ígyekeznek a tudatlan emberek előtt magukat beállítani segítőnek és közölni a hireket ill.a megvalósítani kivánt dolgokat .Mint pl. posta ,molnár f árpád , de úgyanilyen az itt írogató mézes.mázas (mm)is , ezek mind egys irányítót szolgálnak.
    Piskóta aránylag jól látta nem rég mm- nek valóban szüksége van a szereplésre,hiszen ez a munkája .

    Üdv Merkurius .

    VálaszTörlés
  107. Szia Merkurius!

    Szoktál itt olvasgatni, vagy csak betévedtél? :)

    Látom még mindig nem változott az elméleted, de jól van ez így. Én is úgy látom, hogy az valami, ami néhány ezer évvel ezelőtt csapdába csalta a Földet, még mindig itt él közöttünk. Csak így lesz logikus és érthető a több ezer éves folyamat.
    És a rohadék talán még csak nem is sejti, hogy milyen sokat keressük.

    Hopi már közölte is a tettes nevét:

    ATON


    TT

    VálaszTörlés
  108. Szia TT .

    Nem olvastam el mindent az oldalon mert az a politikai vitatkozás ami néha van nem érdekel,de azért figyelemmel kisértem a történéseket .
    Merkurius.

    VálaszTörlés
  109. NL, Merkurius.
    "A szálak, a mindennapi életünket közvetlenül érintő gyurcsányi idiotizmustól elindulva, messzire, tulajdonképpen spirituális dimenziókba vezetnek"
    Ezt még januárban írtam itt, legyetek üdvözölve köreinkben.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  110. Nem tudom, hogy elfogadjátok-e de szeretnék néhány kiragadott részletet időről időre ide feltetetni.

    Bonfini "A magyar történelem tizedei" című munkájából.

    Sajnos magát Bonfinit személyesen nem ismertem és a kézírását se ismerném fel így nem tudom, hogy amiből idézek az tényleg tőle van-e vagy nem.

    http://www.balassikiado.hu/BB/netre/html/bonfini.html

    Döntsétek el (ha tudjátok) hogy ez eredeti-e vagy hamisítvány.

    Én úgy érzem, hogy eredeti - persze tévedhetek.

    Magyarországon magyar embereknek fontos tudni ezekről a régi dolgokról. rávilágítanak némely ma is aktuális kérdésekre . olyanokra amikről nap mint nap beszélgetünk...

    Ha vállalja valaki, hogy kiteszi, akkor elkészítek egy-egy összeállítást és megkérem, hogy tegye fel ide. hogy ezek legendák-e vagy mesék, esetleg valóban megtörtént események azt eldönteni már nem lehet. A szellemiséget viszont érezni lehet. Úgy érzem lelkesítőek és lélekemelőek - és tanulságosak.

    Ezt a könyvet Mátyás korában írták és akkor még MAGYAR irányítás alatt volt az ország. (el is tüntették utána a könyvet, pedig nem csak itthon volt nagyon népszerű...)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  111. bukovinai,

    szívesn kiteszem ide a cikkedet, ha megírod. Ide küldheted:
    mrvelorex@gmail.com

    VálaszTörlés
  112. Ok, folyamatban van. Nem egy cikkről van szó, hanem inkább egy cikksorozatról. megspékelve a saját meglátásaimmal.

    IRDATLAN információról van szó. Időbe telik feldolgozni.

    De az első részt hamarosan összeállítom és folytatásokban ki lehet majd tenni.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  113. Bukovinai, már v á r o m is! naccerűűűűű :))))

    Köszönöm mindketttőtöknek !!

    GA

    VálaszTörlés
  114. A Wikipédiából:

    "Aton ókori egyiptomi napisten. Először a XII. dinasztia idején bukkan fel,[1] majd elszórtan találunk rá utalásokat a XVIII. dinasztia korában, III. Amenhotep uralkodása alatt pedig jelentősége növekedni látszik. Jelentősége Ehnaton uralkodása alatt éri el tetőpontját, mikor az Amarna-reform részeként kísérlet történik az egyistenhit bevezetésére és Aton kultuszának kizárólagossá tételére. A reformok kudarca után helyét ismét a korábbi főisten, Ámon veszi át.......

    .......Aton nevét az Amarna-kor egyik újításaként fáraóhoz illően kettős kártusba írták. Ebbe foglalt teljes neve Ehnaton uralkodásának első nyolc évében „Él Harahti, ujjong ő a Fényhegyen az ő Su nevében, aki Aton”.
    [6] A tizenkettedik évre a kártusba foglalt név megváltozott, a más istenekre tett minden utalás eltűnik belőle:
    „Él Ré, a Két Fényhegy ura, ki örvend a horizonton az ő megjelenésében mint Ré, az atya, aki visszatér, mint Aton”.

    Ő lenne Nibiru?

    MZ/X

    VálaszTörlés
  115. "Ő Su nevében, aki Aton"

    Su Aton

    Olvasd egyben:

    S T N

    Hm...

    VálaszTörlés
  116. A barikád is foglalkozik Kadhafival, ellensúlyozandó az alternatív blogok rózsaszín cikkeit, amit akár meg is tudok érteni:

    http://barikad.hu/líbia_és_’56-20111130

    Fura viszont, hogy a Barikád cikkírója nem ment utána részletesebben a dolgoknak, és legalább néhány tényt nem ismertetett a széles publikummal a líbiai vizrendszerről, vagy a líbiai arany sorsáról. Esetleg megérdemelt volna néhány szót az is, hogy hogyan lett az ENSZ emberi jogi kitüntetésre való felterjesztésből kvázi tárgyalás nélküli kivégzés? A Barikádot is cionék pénzelik, vagy Velorex és az itt írogatók látják túlzottan pozitívnak ezt a véres kezű diktátort??

    Aztsemhiszemamitlátok

    VálaszTörlés
  117. Egy élmény volt végigolvasni a cikket és a kommenteket is:) Máskor is jövök!
    A hernyó különösen tetszett! :):)
    ÉS az is, hogy magam is úgy gondolom, nem kéne nekünk csatlakozgatni sehova. Simán a leggazdagabb ország lehetnénk, csak a mezőgazdaságunk újraélesztéséből, és akkor még nem beszéltem az édesvízkészletünkről, a kiaknázatlan két folyónkról, amiből minden egyéb energia igénybevétele nélkül a szomszédainkat is elláthatnánk árammal, a szorgalmas és jó magyar szakemberek mint humán-forrásról egy ipar kialakítása során....stb. De addig már el sem megyek, hogy bármily bűnös, de pld Monaco a szerencsejátékra épült - jobb híján, ma 20.000 USD/nm ért adják az ingatlanjaikat, és még úgy is hálával tartozik aki hozzájut egyhez...
    Andi

    VálaszTörlés
  118. Hiszem azt,hogy 50 év múlva az emberiség legsötétebb és legundorítóbb időszakaként fogják említeni a 2000-es évek első 20 évét! A béke legyen veled Ezredes!

    VálaszTörlés

  119. Kijutni a pénzügyi válság.. Kap biztosított, megfizethető hitelek adott maximális időtartama 48months a 3.5%-os kamatot hozzá a fő hitel egyensúlyt... a megértés, a pénzügyi stabilitás a mi nagy aggodalomra ad okot..

    Adunk ki hitelek összegét úgy gondoljuk, ügyfelünk megérdemli.. 100%-os garancia hitelek Top üzleti hitelek helyettesítő személyi kölcsönök...

    További információért, kap keresztül-hoz creditfunding@outlook.com

    VálaszTörlés