2011. november 27., vasárnap

Az EU betiltotta ezt a reklámot - ha igaz..

E-mailben kaptam ezt a linket, sajnos nincs benne sok újdonság, de nagyon jó összefoglaló. Állítólag az EU nem engedélyezte a reklámfilm széles publikum előtti vetítését.

57 megjegyzés:

  1. Már jó pár hónapja láttam ezt a kis filmet.

    Lehetne leadni a tv-ben nap mint nap, semmi értelme nem lenne, amíg az eu tagja vagyunk, mert arról egy büdös szó sem hagzik el a videóban, hogy miért zártak be a cukorgyáraink, és az az egy sem magyar, de ez már mellékes.

    A kvótákról sem esik egy szó sem, egyáltalán arról, hogy miért zsugorodik a magyar gazdaság, csak a tényeket közlik. Ez kevés.

    Érdemes a videót a youtube-on megnézni és ott a hsz-ekbe beleolvasagatni.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  2. Anonymus azért nem esik szó kisfilmben az általad felsoroltakról, mert akkor a megélhetési ajvékolók követelésére nem csak az EU, hanem itthon is betiltaná médiahatóság.
    Kata

    VálaszTörlés
  3. Miért Kata most hány helyen látod ezt a tévében?
    Az internet időszakában meg ki nem sz..ja le, hogy mit tilt be a médiahatóság?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  4. Anonymus, tv-t nem tartok így azt nem nézem és nem tudom adják-e. Mindegyik mesterséges politikai oldal érintett Hazánk mindennemű leírásában. Ezzel a megjegyzéseddel, teljesen egyetértek: "Az internet időszakában meg ki nem sz..ja le, hogy mit tilt be a médiahatóság?"
    Kata

    VálaszTörlés
  5. Eléggé aljas ez a kis film, mert azt sugallja hogy a magyar gyümölcs, zöldség, hús és tejtermelés miattunk megy tönkre, mert nem vesszük a hazai terméket. Arról nem szól, hogy elsősorban azt vásárol a magyar ember, amit talál az áruházi polcokon, az pedig a kegtöbb esetben külföldi. Ennek a helyzetnek az okait kellene inkább felderíteni és ezen kellene változtatni. Persze lehet venni magyar terméket a piacokon, de az rendszerint jóval drágább (főleg a nagyobb városokban), mint az áruházi termék és tekintve a nyomorúságos magyar munkabérekre, nem lehet elvárni az átlag fogyasztótól, hogy csupán hazafiságból jóval többet fizessen. Miért van csak kevés magyar gyümölcs, zöldség, tej és hús az áruházi polcokon? Erre a kérdésre kell válaszolni és ezt kell megváltoztatni, nem pedig a magyar embert okolni azzal, hogy nem vásárolja eléggé a hazai termékeket.

    mm

    VálaszTörlés
  6. A kérdésre pedig az a válasz egyik fő eleme, hogy a Mon tevékenykedő áruházak multinacionális cégek, akik központilag szerzik be az árut onnan, ahol a számukra a legolcsóbb. A magyar termék pedig nem versenyképes az árak szintjén olyan európai nagy termelők áraival akik politikai okokból jóval könnyebben jutnak uniós mezőgazdaségi támogatáshoz, mint a magyar termelők de olyan termelőkkel szemben sem versenyképes a magyar termék ára, akik gyakorlatilag rabszolga szinten alkalmaznak bevándorló, gyakran be nem jelentett vagy nagyon mély szegénségben élő munkaerőt (Spanyolország, Észak-Afrika, India...).

    mm

    VálaszTörlés
  7. Ergo, a megoldás valószínűleg a vámtarifák visszavezetése lenne vagy valami ilyesmi, hogy ne legyen érdekes profit szempontból az áruházaknak import élelmiszert árulni. Ez pedig, ahogy írta Anonymus, csak a multinacionális cégeket különösen védelmező EU-ból való kilépésünk után lehetséges. Mivel a magyar élelmiszer általában sokkal ízletesebb, mint a külföldi, mindenki azt akarna vásárolni Magyarországon, ha a munkabérek nyugat-európai színten lennének és akkor az áruházak is azt kinálnának, de ez jelenleg legalább olyannyira álom, mint az EU-ból való kilépésünk. Mindig oda lyukadunk ki: kell egy igazán nemzeti és tökös kormány, különben tovább csak a falba rohanunk.

    mm

    VálaszTörlés
  8. mm. a nemzeti és tökös kormányhoz nemzeti és tökös emberek kellenek. Mi a baj velünk? Nem vagyunk elég tökösek, másnak négy pár töke van?!
    Mivel nem rendelkezünk, hogy egy a kemény magot megteremtsük? Pénzzel? A pénz jön ha fel tudunk mutatni értelmet. Még az MFNK létrejöttekor is olyan csapokat sikerült megnyitnom, amelyek nem csak csöpögtek, hanem folytak de az irány el lett cseszve és ez megérződött már a saját kampányomban is, sokkal könnyebb elveszteni a bizalmat mint megszerezni, vagy megtartani.Ha mi is arra várunk, hogy majd valaki tökös megcsinálja, abból nem lesz semmi. Olyan magot kell és érdemes elültetni, aminek növekedési esélye van.Á.

    VálaszTörlés
  9. Árpi, valóban tökösnek kell lenni annak a magyar miniszterelnöknek, aki merni fog népszavazást indítani az EU-ból való kilépés ügyben. Ilyen ember az életét fogja kockára tenni, nem csak a politikai kariert.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Sajnos már a 24-ig óra 60-ig percében vagyunk. A magyar termőföld nagyobbik része már gykorlatilag külföldi kézben van a zsebszerződések révén és szerintem a narancs kormány intézkedései arra fogják kényszeríteni az önkormányzatokat, hogy a vízműveket is átadják a multiknak. A föld moratórium feloldása után pedig a maradék termőföld is elszállhat nagyon gyorsan. Ergo, nem hiszem hogy érdemes túl nagy reményt fűzni már abban a bizonyos tökös nemzeti kormányban. Talán reálisabb az a forgatókönyv, miszerint annyira megnő rövid időn belül a munkanélküliek száma (miközben egyre nehezebb külföldön elhelyezkedni), annyira elszabadul a pokol a bűnözés téren, annyira összezsugorodnak a maradék állami intézmények (egészség, nyugdíjj, oktatás, szociális segély, tömegközlekedés...), hogy kitör a nagy káosz és akkor "alulról" épülhet fel újra az ország. Ez akár a következő választások előtt bekövetkezhet már, szerintem.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Ami az áruházakat és a magyar termékeket illeti (különösen az élelmiszert), hadd említsem a svájci példát, ami szerintem eléggé ideális.

    Először is, Svájc megvámoltatja a külföldi élelmiszereket, hogy azok ne lehessenek jelentősen olcsóbbak a létező hazai termékekkel szemben. Ezt többek közt azért teheti, mert nem csatlakozott az EU-hoz.

    Másodszor létezik Svájcban két nagy nemzeti élelmiszer áruházlánc (valóban nem csak élelmiszert árulnak); a MIGROS és a COOP. Mindkettőnek rengeteg üzlete van, gyakorlatilag a nagyobb falukban is ott vannak, a kissebbekben pedig mobil boltokkal vannak jelen. Ezért például Svájc legnagyobb munkaadója a MIGROS...

    Harmadszor, a svájci kantonok és önkormányzatok mindenféle adminisztratív macerákkal igyekeznek (sikeresen) megakadályozni, hogy multinacionális élelmiszer áruházak megjelenjenek. Ez része a svájci politikai osztály és önkormányzatok hazafiságának és viszonylag alacsony korrupciójának.

    mm

    VálaszTörlés
  12. mm

    Már ennél jóval kevesebbért is főbelövés járna, de jól látod a helyzetet.
    Elég megnézni mit kapott Orbán a végtörlesztés miatt. A bankadót tovább lehetett passzolni az ügyfelekre a végtörlesztést már nem. Mi az eredmény?
    Euró elszáll, újra képben az IMF, leminősítés megrendelésre majd újabb forint elszállás. Mindez azért, mert a végtörlesztés nem tetszik a bankoknak. Már ott rinyálnak Brüsszelben, mert a csúnya magyar kormány x milliárd veszteséget okozott nekik.

    Aztán mi egy végtörlesztés az EU-ból való kilépéshez képest, ami amúgy is most vált majd hivatalosan is kétsebességesbe, nekünk pedig nem marad hely az EU-elitben. Mi maradunk az EU-gagyiban.

    mm Arról még nem is írtál, hogy mennyi polcpénzt? (ha jól tudom így hívják) kell fizetni az amúgysem versenyképes magyar árúk megjelenéséért a nagy multikban. Azt hiszem a Tesco a legmocskosabb, de a többi se különb sokkal.

    Ez EU megingása az Euro esetleges bedőlése jó esély lenne, kiszakadni ebből a posványból. Felesleges fejjel a falnak menni. Szerintem a nemzetközi körülmények hamarosan lehetővé teszik MO-nak, hogy ezt megtegye.
    Abban már erős kétségeim vannak, hogy Orbán ezt meglépi e.

    Orbán ilyen kritikát kapott a 4K párttól: (bammeg tudtátok, hogy már ilyen is van?)

    "Tragikus, hogy az Orbán-kormány józan ésszel kiszámítható és elkerülhető csapdákba vezeti bele az országot, majd a saját hibáit egy nemzetközi összeesküvésre fogja – zárul a párt közleménye.
    ."

    Orbánnak nekiment már az egész nyugati mainstream, köztük sógorék is, mert ha mi bedőlünk, akkor őket is magunkkal rántjuk. Többek közt ezért is figyeltem fel Orbánra, mert ha Brüsszeltől kezdve, tőlünk nyugatra mindenki nekimegy, akkor valami olyat csinálhat, ami nem illik bele a tervbe.
    Szar dolog belátni, de jelen pillantban a jelen politikai garnitúra közül Orbán a legkevésbé rossz.
    A Jobbik egyelőre alkalmatlan bármire is. Jöhetnek majd a fidesz után.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  13. Ami Orbánt illeti, én nem így látom, Anonymus.

    Szerintem nincs nagyobb szélhámos a magyar politikában, mint Soros teremtménye. A Jobbiknak még nem volt esélye igazán bizonyítani, ezért ezzel nem lehet vádolni.

    Amikor Orbán "megadóztatta" a bankokat, az EU direktívát hajtotta végre, de ezt csak azok tudják, akik rendszeresen tájékozódnak az EU ügyekről a nemzetközi sajtóban. Orbán csak az első kormányfő volt, aki végrehajtotta ezt a direktívát, ami egyébként politikai marketing volt mind Brüsszel, mind Orbán számára, mert jól tudták, hogy a bankok ezt úgyis az ügyfelekre fogják hárítani.

    Most azt állítja Orbán, hogy a nemzetközi pénzhatalom leminősítése összeesküvés a kormány ellen. Én ezt sem hiszem el, már azt sem hiszem el neki, amit kérdez. Attól tartok, hogy a leminősítés csak egy alibit adott neki, hogy visszahívhassa az IMF-et miután azt hazudta, hogy többé soha. Az IMF pedig valszeg olyanokat követel most a hitel cserében, amiről egyelőre Orbán nem is mer szólni, de ami előbb-utóbb ki fog derülni (mert Orbán meg fogja adni) és ami szerintem szoros kapcsolatban van a magyar vízkészlethez és termőföldhöz (ezek az utolsó és egyben legnagyobb kincseink).

    mm

    VálaszTörlés
  14. "szoros kapcsolatban van a magyar vízkészlettel és termőfölddel"

    VálaszTörlés
  15. És ha "alulról" épül fel Magyarország a szerintem küszöbön álló nagy bukvenc után, biztos vagyok, hogy ebben semmi szerepe nem lesz Orbánnak, aki akkor már talán nem is Magyarországon fog tartózkodni. Azt hiszem, hogy valóban akkor lehet majd nagy szerepe a Jobbik embereinek, elsőként persze Vonának és (ha bár ő nem párttag) Morvainak.

    A 2014-es választásokat, ha mégis eljutnánk odáig, minden valószínűséggel Orbán nyerné meg: a határontúli magyarokkal, Florián cigányaikkal és az izraeli "új magyarokkal" akik mind bőven pótolni fogják azokat akik addig itthon csalódtak a Fideszben.

    mm

    VálaszTörlés
  16. mm

    Mint írtam nem a bankadóval volt problémájuk a bankoknak, bár azért is nyöszörögtek, de veszteséget nem igazán okozott nekik.

    A végtörlesztés viszont igen, ami jelenleg 70 milliárd Ft körül járhat.
    Elvileg aprópénz, és mégis mi lett belőle:

    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/brusszelhez_fordultak_a_bankok_a_vegtorlesztes_miatt.501871.html

    hát ez.

    Az IMF meg egyelőre nincs visszahívva, sőt ki sem mentek.
    Még csak jövőre kezdünk törleszteni.

    mm ahhoz, hogy alulról épüljön az ország, itt világégésnek kell jönnie, ezt te is tudod, sőt a Soros vonalnak meg kell gyengülnie, ellenkező esetben csak azt fogjuk hinni, hogy alulról építkezünk, holott megint irányított épitkezés fog folyni.

    Ok lehet szidni Orbánt, mondjátok meg mit kéne csinálnia úgy, hogy közben ne szedjék cafatokra az országot?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  17. mm

    egyébként a sorrendiség sem jó, előbb volt szó az IMF-ről, aztán kaptuk a bovli besorolást.

    Tudsz egyéb magyarázatot adni arra, hogy miért nem vették a magyar állampapírokat egyik napról a másikra? Valami hasonló történt 2008 őszén is.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  18. Anonymus, azt kéne csinálnia elsősorban, amit a Jobbik mindig is mondott, azaz leállítani az öngyilkos államadósság törlesztést és világossá tenni a hitelező nemzetközi bankokkal valamint az IMF-el, hogy amennyiben ilyen ütemben kell tovább törlesztenünk, rövid időn belül már annyira ki leszünk véreztetve, hogy már sem törleszteni, sem önmagát fenntartani nem lesz képes a magyar állam. Mi a poén abban, ha csak akkor nem vagyunk leminősítve, ha öngyilkosok vagyunk?

    mm

    VálaszTörlés
  19. A sorrend itt nem számít, Anonymus. A lényeg az, hogy a leminősítés által Orbán már nyugodtan mondhatja, hogy nincs választás és nem kell magyarázkodnia miért tárgyal újra az IMF-el. Ami pedig a végtörlesztést illeti, szerintem ebben meg fog állapodni Orbán a bankokkal és aztán ismét el fogja játszani a nemzeti hőst aki megmentette a hitelkárosultakat a gonosz bankok ellenére is. Orbán a politikai marketing (=hazugság) nagy mestere, de ez nem meglepő, hiszen rendelkezésére állnak a Soros birodalom nemzetközi politológus tanácsadói és pszichológusai.

    mm

    VálaszTörlés
  20. Ami az állampapírokat illeti, Anonymus, ezeket már régóta csak a Soros és Rothschild befektető alapok, valamint az európai központi bank veszik. Ezek úgy nyitják és zárják a csapot, ahogy a pánikkeltés szabályai kívánják. Most éppen bezárták miután "le lettünk minősítve", hogy sokan azt gondolják a leminősítés miatt a "piac" már nem veszi a kötvényeinket. De a "piac" már pár éve szinte semmilyen európai kötvényeket nem vesz a német kötvényeken kívül, sőt inkább mindenki csak igyekszik eladni az európai állami kötvényeket.

    mm

    VálaszTörlés
  21. Amit a Jobbik mond az meg a másik öngyilkosság mm. Azon nyomban ha csak a téma is felmerül, hogy MO nem fizeti, vagy átütemezi az államadósságot pont úgy végünk van, mint Orbánnal.

    Melyik öngyilkosság jobb?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok.

    http://www.youtube.com/watch?v=HPedcLfvHfo&feature=bf_prev&list=PLA913EF06A4630993&lf=results_main
    Lejátszási listában van ,lehet akár az előtte vagy utána lévőre kattintani.

    Az Igazság ereje = Isten ereje .
    Ez az erő a fizikai világban csak az őt képviselő, Igazságban élő emberek akaratán keresztűl tud megnyílvánulni .Vagyis csak azt tudja meg valósítani amit az emberek akarnak, hogy megvalósuljon ,amire tudati energiájukat irányítják,amit senki nem akar az nem tud mitől megvalósulni.Mivel minden történéshez szükség van valakinek az akaratára,tudati energiájára, annak kisugárzására .
    Az Igazságot ,békét nem lehet fegyverrel elérni,aki fegyverhez nyúl azt már ez az erő nem tudja segíteni .Ezért volt mindig eleve "halálra itélve"minden fegyveres forradalom . ezért oszt a hatalom mindig (mert nem más rendelkezik a fegyverek fölött)fegyvert az előtte kellőképpen fellázitott embereknek.
    Merkurius

    VálaszTörlés
  23. Erről beszélek, Anonymus. Tovább menni Orbán utján azt jelenti hogy elvérzik az ország és rövid időn belül minden oda lesz. Ennek semmi értelme számunkra ("mások" számára persze igen). A Jobbik útja azt jelentené hogy megőrizzük azt amit még nem raboltak el tőlünk (a föld jó része és a vízkészlet, vagyis a lényeg) és a maradó erőnkből megpróbálunk talpra állni. Még bosszúból tönkretett forinttal is jobban járnánk, mint hogy hagyjuk magunkat hontalanítani. Valóban gazdagok vagyunk, Magyarország rengeteg értékes mezőgazdasági terméket tudna elcserélni sok féle olyasmi cserében amit egyelőre importálnunk kell. Ehhez csak bátorság kell... kellene.

    mm

    VálaszTörlés
  24. mm,

    a bátorság mellett tartalékok is kellenének, és egy jó nagy hadsereg, megfelelő elhárító szolgálatokkal megerősítve...
    Pénz van az országban elég, csak nem engedik oda áramolni, ahová kellene.
    Ez a "befektetői hangulat" bullshit, meg a magán tulajdonú cégek általi "leminősítést" követő pénzügyi támadássorozat csak a pénzhatalmi keretben működhet, ha kilépnénk az unijóból meg a nato-ból, és elzavarnánk innen a bankár-hiénákat, akkor elmehetne minden hitelminősítő és bank a pics@ba, feltéve hogy lenne mit ennünk legalább 2-3 évig, és lenne elég fizikai erő, hogy távol tartsuk az erőszakkal is demokratizálni akaró "jószándékú" idegen hatalmakat.
    Ehhez persze kellene az az excel táblácska, ami tartalmazza legalább 1970-től a felvett hiteleket és a visszafizetett összegeket. Az alapján vélhetően be lehetne bizonyítani a nagyvilágnk, hogy micsoda hazaárulás és bűnszövetkezetben elkövetett törvénytelenségek folytak/folynak Magyarországon..

    VálaszTörlés
  25. mm

    elfelejtesz valamit. Hogy szól az EU+IMF szerződés, amit Gyurcsánynak sikerült összehoznia, és amire akkor nagyon sokan felhívták a figyelmet jobbról, hogy nagyon veszélyes, de mára elfelejtődött?

    A nemzeti vagyonunk van zálogba adva 25 milliárd dollár értékben. Ha nem tudjuk visszafizetni, azonnal mehet a privatizáció.

    Mennyi termőföldet is lehet ezen vásárolni akkor már tök legálisan?

    Tudod már az átlag német állampolgár is azon viccelődik, hogy tulajdonképpen Görögország részben már az övék. Nekik Kréta szigete első körben megfelelne...

    Hát a németeknek lehet, hogy ez vicces, de a görögöknek nem.

    Satuban vagyunk mm, ezt kár ragozni, abban viszont igazad van, hogy Orbánnál lehetne jobban is csinálni.
    Hidd el Orbán sokkal többet tud, mint mi itt mezei kis blogolók, de szerintem Vona is.
    Mindenki kussol, kivár.

    Talán nem hiába. Talán oka van.

    A bankárhatalomnak felkészületlenül nekimenni a legnagyobb ostobaság, amit ma Mo elkövethet.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  26. Egy remek videó Vezér Szörényi Lászlóval:
    http://www.youtube.com/watch?v=iujC2FKhAbw&feature=player_embedded#!

    2013 májusára bedől az Euro, plusz-minusz félév és vele együtt a forint is, mert euróhoz kötötték. ECU-val ellentétben az euró rendszerét már eleve úgy tervezték, hogy a periféria országok bedőljenek. Kezdték a görögökkel és februárra az olaszok is bedőlnek, majd a spanyolok, portugálok, írek, franciák.
    Kata

    VálaszTörlés
  27. Remek video itt , remek video ott, kiváló írás itt , kiváló írás ott....de sehol egy igazi kis magocska ami növekedni képes.Á.

    VálaszTörlés
  28. Árpi, még mindig a szántásnál tartunk, hogy legyen mibe a magot ültetni... Mert jelenleg még ebben a bajságban sincs 3-4 millió ember Magyarországon, aki tisztán látná, hogy mi történik körülötte. Kata videója nagyon jól szemlélteti a dolgokat, de az sajnos nem jut el a társadalom legnagyobb részéhez. Akik itt olvasgatnak, azokhoz legalább igen...

    VálaszTörlés
  29. Satuban van az ország. Ez tény. Orbánék szerintem megteszik, amit ebben a szörnyű helyzetben lehet. Mindennek a felrúgása,(amit a Jobbik szónokol folyton) az ország halálához vezetne nagyon rövid távon. Gondoljunk csak bele, mi történne ha a nemzetgazdaság csak magára számíthatna, és mondjuk bojkottálnának minket. Nincs kőolajunk! Folytassam? 3 hónapon belül vége lenne mindennek energia nélkül. Az ország adottságai valóban remekek az életben maradáshoz. Van víz, van termőföld van erdő a tüzeléshez.(tehát éhen nem halunk, télen nem fagyunk meg) Csak ez nem a mai életszínvonal ám, hanem a puszta túlélés. Ha viszont az egész világon bedől egyszer minden, akkor elég jó a kiindulási alapunk. (feltéve hogy az előbb felsoroltak még a mi tulajdonunkban vannak akkor)
    Véleményem szerint, amit a kormány művel az az egér-elefánt harca. Magyarul esélytelen. Hacsak nem annyira rafinált az a kisegér. Na talán ebben bízhatunk egy kicsit. Abban viszont gondolom mindenki egyetért, hogy meg kell próbálni a túlélni és nem kéne odalépni az elefánt talpa alá...??

    VálaszTörlés
  30. Árpi, addig nem is fog történni semmi, ameddig a lakosság értelmesebb része is nagy részben olyan megalkuvó, félénk és önálló gondolkodásra képtelen lesz, mint amilyen most. Ha vissza olvasod például itt Anonymus kommentjeit, jó képet kaphatsz erről a steril és makacs hozzáálláshoz. Ilyen emberek alkotják a Fidesz táborának jó részét és ezekre nem igen lehet számítani szerintem. Ameddig őket személyszerint nem szorítja a kapca, addig mindig mindent ki fognak magyarázni önmaguknak csak hogy ne kelljen politikailag nem korrekt gondolkodás módra váltaniuk. Ezek az emberek nem buták, hanem csak gyávák vagy, ha úgy tetszik, puhányok és gyakran önzők is. Elég sok van belőlük. A többiek pedig saját túlélésükkel vannak elfoglalva vagy valamilyen módon menekülnek a valóságból. Van aki az ivásba menekül, mások a depresszióba, a focimeccsekbe meg ilyesmi. Vannak olyanok is, akik egy mesés múltba menekülnek az internetes fórumokon vagy éppen valamiféle nibiruskodásba és persze vannak olyanok is, akik a vallásba vagy valamilyen misztikumba. Szóval jelenleg elég könnyű préda Magyarország azok számára, akik éppen most készülnek megszerezni a maradék termőföldet és vízkészletet. Lesz még így sem és lehet még szép jövő is, csak nem tudni mikor és milyen áron.

    mm

    VálaszTörlés
  31. Rinya,

    abban feltétlenül egyet tudok érteni, hogy jelenleg Orbán Viktor és kormánya tud tenni érdemben valamit az országért, a verbális vagy fizikai utcakő hajigálásnak semmi értelme.
    Zavar viszont, hogy nem látom a nyílt egyenes kormányzati kommunikációt, és az is aggaszt, hogy az erősen vitatható államadósság törlesztésének oltárán a kormány embereket, családokat áldoz.. (A hírek szerint a rendőrség biztosítja a magán kilakoltatók akcióit, ami azért kicsit erős nem?)
    Nagyon zavar, hogy újra napirendre kerül a vagyonadó, mert a magyar embereknek jellemzően nincs vagyona, legfeljebb egy lakása vagy háza, amit évtizedek kemény munkájával, adózott jövedelemből, Forgalmi adó és legtöbbször húzós banki kamatok kifizetése árán szerzett. Ezzel párhuzamosan van egy olyan egyre szélesedő réteg, akik meg ingyé kapják mindezt, mert ők hátrányos helyzetűek..
    Magyarországon egyetlen igazi hátrányos helyzetű népcsoport él, és az a magyar. Azokért kellene már végre valamit tenni, akik a hátukon viszik a segély rendszert, meg a 66 éve tartó kárpótlásokat...

    VálaszTörlés
  32. Mótes ne is haragudj már meg, de szerintem hülyeségeket beszélsz. mikor arra célozol, hogy majd "alulról" fog épülni a szép magyar jövő. SEMMI se épül alulról. Vezetők nélkül a nép össze-vissza csámborog.

    Vezetők kellenek. Aki számításba jöhet - szerintem - már mind be van "szervezve". Tehát esélytelen az ügy. Az önjelölt vezetőket pedig a beszervezettek egy kis hátszélell könnyen félrefújják.

    Ez van.

    jelenleg Orbánban kell bízni. Mert mások akikben bízhatnánk semmit az ég világon nem tudnak tenni (csak szövegelni)

    Abbanm sem értek veled egyet, hogy Orbán annyira elkötelezett lenne a Globalizmusnak. Szerintem ebben is tévedsz de majd meglátjuk.
    eleve egy jó politikus nem kötelezi el magát semmi felé, hanem a körülmények adta lehetőségekkel próbál meg élni. És Orban jó politikus. Ha tételezzük fel mögé állna a nemzet egy embnerként és akár életét is adná érte, akkor sokkal merészebb vizekre evezgetne.

    Azzal, hogy állandóan elfordulunk vezetőinktől önmagunk alatt vágjuk a fát. Jelenleg ő a király, őt kell támogatni. Majd ha Vóna lesz a király, akkor meg őt. S ha te leszel az mózes, akkor majd téged :)

    alulról semmi se tud építkezni. (nézd meg az olyan országokat, ahonnan a fehér telepeseket elűzték és csak az őslakók maradtak. visszaestek az ősközösség szintjére...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  33. bukovinai, nálam meg ezzel a hozzászólásoddal estél vissza a kőkorszakba(nem mintha számítana) csak hogy tudd.Á.

    VálaszTörlés
  34. Buko, vezetők lehetnek regionális színten is, ha már az országos vezetőség bezárkózott egy üvegtoronyba és látni sem akarja, hogy hiába talál ki új meg új adósarcokat, a lakosság zöme már képtelen fizetni mert romokba a magyr gazdaság és közmunkából nem lehet adót fizetni. Ha akkor sem lesznek vezetők regionális színteken, amikor már minden romokba fog heverni körülöttünk (valljuk be, ez már jócskán el kezdődött) és az EU-t képviselő politikai arisztokrácia már a magukat védő pretoriánusok széles vállai miatt a magyar valóságot látni sem fogja, akkor bizony csak a káosz lesz az alternatíva. Ezért inkábbb optimista vagyok és remélem, hogy a megfelelő időben lesznek regionális vezetők minden színten és mivel a Jobbik tele van erre alkalmas emberekkel, azt is remélem, hogy akkor majd lehet rájuk számítani. A regionális irányításhoz tartozhat majd többek közt a regionális pénzek bevezetése. Ezt nevezem "alulról újjáépíteni" és természetesen nem ilyen vagy olyan "forradalmat" vagy polgárháborút, mert az szerintem csak még több bajt hozna mindenkire.

    mm

    VálaszTörlés
  35. Üdv. mindenkinek.
    Tudom ezzel nem viszem előrébb a dolgokat,de elolvasásra ajánlom a következő idézetet.
    Nem vagyok "balos",de szerintem értelmes gondolatok vannak benne.
    „Az elmúlt évtizedekben bebizonyosodott, hogy csupán az egyes társadalmi területek /gazdaság, politika, kultúra stb./ belső megreformálására törekedni nem jelent kiutat az ország számára, és ismétlődő válságokhoz vezet. Az ilyen reformtörekvések – szándékuktól teljesen függetlenül – hatásukban konzervatívak: a meglevő társadalomszerkezet és társadalmi mechanizmus továbbélését, vegetálását segítik elő. A nemzet gazdasági, politikai, kulturális és morális talpraállása nem valósítható meg gazdasági vagy politikai reformokkal, új gazdasági vagy új politikai mechanizmusok bevezetésével. Ez a cél csak általános /valamennyi társadalmi területet átfogó/ társadalmi reformmal érhető el – a társadalom egész működésének demokratizálásával: öntevékeny és felelős társadalmi önkormányzati rendszer megteremtésével. Egy ilyen változás minden gazdasági és politikai hatalom társadalmasítását jelentené: a gazdasági, politikai és kulturális monopolhelyzetek, előjogok felszámolását. Vagyis olyan új társadalmi mechanizmus kialakítását, amelynek középpontjában a dolgozó, szükségletkielégítő és társadalmilag cselekvő ember áll, és amelyben a rendszer egésze önkormányzó közösségek együttműködéséből épül fel. Ebben az esetben a dolgozók – össztársadalmi méretekben – maguk döntenek a társadalmi erőforrások hasznosításának módjáról. A termelői közösségek nem bérmunkásokként, hanem a társadalmi termelési eszközök tényleges tulajdonosaiként tevékenykedhetnek: helyi és országos szinten egyaránt maguk határoznak a munkájukhoz szükséges bürokrácia alkalmazásáról /ezért javadalmazásáról, eltartásáról/, érvényt szerezhetnek a társadalmilag leggazdaságosabb termelési-gazdálkodói eljárásoknak. E folyamat során lehetőséget kapnak arra, hogy megtanuljanak felelősségteljes döntéseket hozni: az általuk hozott döntések előnyeit élvezni és hátrányait elviselni. Tehát az önkormányzati /általános társadalmi/ demokrácia a gazdálkodásbeli, társadalmi és politikai önszerveződésen, öntevékenységen túl nevelődési és kultúrálódási folyamat is: lehetővé teszi az emberek mindennapi viselkedésének, életmódjának, erkölcsiségének megváltozását, a személyiség gazdagodását és biztonságát.”

    Az „Alapelvek” megfogalmazása szerint a “Baloldali Alternatíva legáltalánosabb célja egy termelő és önkormányzó közösségek együttműködéséből felépülő, önmagát megszervező társadalom lehetőségeinek elméleti és gyakorlati keresése. Egy ilyen társadalom megvalósulása a következőket feltételezi.

    - A termelés a lakosság tényleges szükségleteihez igazodik.

    - A szükségletekhez igazodó gazdálkodás követelménye csak akkor teljesül, ha nincs monopolizálható tulajdon a társadalomban, ha megszűnik a javakhoz jutás gazdasági vagy politikai hatalmon alapuló lehetősége.

    - A társadalom minden tagjának esélyegyenlőséget biztosítanak az alábbi két kérdésben. l. Valamennyi szakmához, foglalkozáshoz korlátozás nélküli hozzáférést. /A tudás, ismeret monopóliumának felszámolását./ 2. A termelési tényezőknek a hozzáértés kiválósága /és nem a tulajdoni előjog/ alapján való működtetését. /Minden tulajdon használatát a mindenkori legalkalmasabbaknak kell lehetővé tenni./

    Egy ilyen rendszerben felértékelődik a szakértelem, és a közösség állandó ellenőrzése alatt fejti ki hatását.



    Teljes irás;
    http://igazszo.blog.com/2011/11/14/a-partmentesseg-magyar-hagyomanyai-ii-resz/

    Gyulai rlátó

    VálaszTörlés
  36. Gyulai rlátó, valahogy ilyesmi a természetes és valóban fenntartható irány szerintem is. Röviden és magyarul: emberek emberekért, magyarok magyarokért nem pedig a "dzsipiért", a "gazdasági növekedésért", valamiféle "izmusért" vagy vmiféle új birodalomért.

    mm

    VálaszTörlés
  37. Alakul a helyzet;
    http://www.telegraph.co.uk/news/politics/8917077/Prepare-for-riots-in-euro-collapse-Foreign-Office-warns.html

    Gy rl

    VálaszTörlés
  38. Tulajdonképpen nekünk most örülnünk kéne, nem?
    Nem ezt vártuk? Nem ezt vártuk, hogy végre ledőljön ez az aljas pénzuralmi rendszer, melynek egyik eleme az ejró?
    Vagy inkább sírnunk kéne, mert úgy tűnik fényesre sikeredett a háttérhatalom egyik terve?

    Mindenesetre akinek van még egy kis tartaléka, vegyen kecskét, vagy disznót. Bértartásban akár.

    TT

    VálaszTörlés
  39. Árpi : Tanulmányozom/tanulmányoztam a magyarok történelmét és olyan csoda itt még nem történt, hogy valakik alulról építettek volna fel valamit. Ha káosz lenne akkor se lenne káosz, mert ahogy mózes mondja vannak szervezetek amelyekbe emberek csoportosulnak. Nemcsak a Jobbik van a világon. Ott a magyarok szövetsége, a fehérszövetség meg kismillió regionális szövetség. ezek már most is sok helyen megvannak. De!
    Abban a pillanatban amikor ezek a kis törzsközösségek össze akarnának állni egy nagy államá mindjárt itt teremne valaki aki a hónunk alá szeretne nyúlni. Mindig is így ment ez nem csak nálunk hanem a világ minden táján. Lenne mindjárt egy vagy több támogató. akiknek az érdekei persze egymással szemben állnának. és akkor lehetne egymást öldösni. a testvériesség jegyében.

    A globalista terveket nem hiszem, hogy meg lehet állítani legföljebb késltltetni. mert az embereik ott maradnak ahol most is vannak benne a sok-sok szétszórt szervezetbe. ÉS előbb-utóbb újra indítják az elhalt programot és megy szépen minden tovább mint addig.

    Ettől azonban szerintem nem kell tartanunk, mert nem fog megtörténni az a csoda, hogy regionális egységekre essen szét az ország. (ahol érvényesülhetnének helyi érdekek is)

    Tegnap olvastam egy könyvet a szabadkőművesség történelméről és egész tanulságos volt. A "testvérek" mindig erősebbek a magán személyeknél (akiknek nincs egy családi klánja vagy egy maffia szervezete) egész egyszerűen abból azért mert többen vannak és egymást segítve összedolgoznak. Ezért hatékonyak.

    Árpi egyedül semmi esélyed egy ilyen szervezett maffia ellen küzdeni. Egyszerűen félreállítanak. Vagy be kell állj valamelyik "bandába".

    Régen is így volt ez és most is így van ez...

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  40. Kedves Gyulai rlátó, nem bírom ki, hogy ne kössek bele az írásba amit ide hoztál.

    Egyrészt a blog címe igaz szó. Ez egy kis beképzeltségre enged következtetni, tudniillik, hogy az illető teljesen bizonyos abban, hogy mi igaz és mi nem az. Egy útkereső és kételkedő az legfeljebb annyit tud, hogy keresi az igazságot de nem jelenti ki (pláne a saját véleményéról) hogy az az igaz szó. Ennyit elsőre.

    Második :
    "Ebben az esetben a dolgozók – össztársadalmi méretekben – maguk döntenek a társadalmi erőforrások hasznosításának módjáról"

    Eze meg sok más, süket szövegek egymás mögé írkálva. Nem adja közre, hogy a dolgozók hogyan döntenek erről. szavazás útján ? vagy választott képviselők útján, vagy erőből vagy hogy ? Vagy a párt vezetés majd dönt és kijelenti, hogy ez a dolgozók döntése ? Csak Üres szavak ezek így. Vagyis nem üresek, hanem jól hangzó semmik. nincs mögöttük semmi. Ilyen ideológiákat bárki tud írni.

    (pont az egyik szabadkőműves könyvben fejtegették, hogy ezek az ostoba emberi elképzelések miért vannak mindig halálra ítélve. egyetértek velük. ezt így nem lehet. Persze jól hangzó szövegeket írkálni róla azt lehet. Aki egy kicsit jártas a retorikában az bármiről tud ilyen nagy semmiket írni. :)

    "Az elmúlt évtizedekben bebizonyosodott, hogy csupán az egyes társadalmi területek /gazdaság, politika, kultúra stb./ belső megreformálására törekedni nem jelent kiutat az ország számára, és ismétlődő válságokhoz vezet"
    Nos. ismétlődő válságokhoz az vezet, hogy ezeket szándékosan generálják a tudjuk kik.
    aztán ez a mondat :
    "Ez a cél csak általános /valamennyi társadalmi területet átfogó/ társadalmi reformmal érhető el – a társadalom egész működésének demokratizálásával: öntevékeny és felelős társadalmi önkormányzati rendszer megteremtésével"
    Ebből még az új világrend eszméje is kiolvasható, ha úgy olvasom. Általános teljes mértékű reform, demonizálással akarom mondani demokratizálással.(Kérdés, hogy mit lehet ezen a rendszeren még ennél jobban demokratizálni ?)
    "Egy ilyen változás minden gazdasági és politikai hatalom társadalmasítását jelentené: a gazdasági, politikai és kulturális monopolhelyzetek, előjogok felszámolását"
    Vagyis a kommunizmust. :) Ez már egyszer nem jött be :) ráadásul semmimódon nem lehetséges felszámolni az egyenlőtlenségeket, mert az emberek nem teljesen egyenlőek. Az egyik szebb, a másik okosabb, stb. Másként fognak érvényesülni. bárhogy próbáljuk egyenlősíteni őket. nem megy.
    de ez a mondat tetszik a legjobban :

    "Egy ilyen rendszerben felértékelődik a szakértelem, és a közösség állandó ellenőrzése alatt fejti ki hatását."

    Lefordítom magyarra : A kinevezett ÁVH-sok felügyelik a többieket felülről. nehogy vétsenek az össztársadalmi dolgozónép érdekei (vagyis az államhatalom) ellen.

    ez az írás nem más mint SÜKET DUMA.

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  41. bukovinai

    Én nem azt mondtam,hogy minden szavával egyetértek,csak azt,hogy vannak benne értelmes gondolatok.
    Valami kiutat csak találnak a nálam/nálunk/"okosabbak".
    Gy rl

    VálaszTörlés
  42. "Ha vissza olvasod például itt Anonymus kommentjeit, jó képet kaphatsz erről a steril és makacs hozzáálláshoz. Ilyen emberek alkotják a Fidesz táborának jó részét és ezekre nem igen lehet számítani szerintem."

    mm

    Miféle Fidesz táborról beszélsz, akikhez engem is besorolsz?
    Figyelj mm. Majd ha a zsigerből jövő Soros-Orbán utálatodat és a Jobbik imádatodat félre teszed, akkor ráébredsz, hogy a kettő közt is van élet.

    Kérdeztem tőletek, hogy mit csinálnátok Orbán helyében, mindössze annyi válasz érkezett tőled mm, hogy leállítanád az adósságtörlesztést.

    Remek ötlet mm, döntsd romokba az országot már holnap. Egyéb ötlet?
    Nem igazán érkezett, valahogy nincs olyan vezető aki önként menne a vágóhídra.

    Nézzetek már körül egy kicsit a világban. Ilyen szituációban meséld már el nekem mm, hogy milyen gazdaságpolitikát tartanál megfelelőnek? Melyik az a kormány, aki itt ma tervezni tud még bármit is a még megmaradt kis fiskális homokozójában?

    Szidjad Orbánt, előrébb vagy vele? Azért mert egy hónapban 50-szer leírod, hogy Soros így, Orbán meg úgy, akkor már rád lehet számítani? Mennyivel viszed ezzel előrébb az országot?

    Ne gondold, hogy vak vagyok, én is csak, és kizárólag azért mentem szavazni 2010-ben (és életemben utoljára) hogy a Fidesz ne kapjon 2/3-ot.
    Megvan nekik, mit kéne csinálnom? mm nagyon könnyű okosságokat mondani, és qrva nehéz megvalósítani.

    A Fidesz messze nem olyan egységes, mint ahogy azt bárki gondolná, már most indulnak a belviszályok, amik jövőre nagy valószínűséggel fokozódni fognak.
    Előrehozott választásokról beszélnek, és akkor mi van? Kire kéne szavazni? A Jobbikra? Aki holnap beszüntetné az államadósság fizetést? Lószart szüntetné be, mert még aznap kimenne az összes magyar az utcákra, mert a kurva pénzautomata nem ad forintot, és az Rtl klub sem működne tovább.

    Egy rohadt szóval nem mondtam, hogy Orbán jó politizál, és az is kurva nagyot téved, aki azt gondolja, hogy Orbán a Fidesz legnagyobb embere. Egy lófaszt, csak vele lehetett 2/3-od összekaparni.

    mm probáld meg reálisan látni a helyzetet, elemezz úgy, hogy jelenleg a Fidesz van, a Jobbik felejtős.
    Engem pedig ne sorolj egyik táborhoz sem, mert tévúton vagy vele.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  43. Anonímus, ha vetted volna a fáradságot utánanézni a blogon, én egy pártot sem "imádok", sőt sok esetben erősen bíráltam a Jobbikot. Különbséget teszek a Jobbik mint párt és a pártot alkotó emberek között. Számomra a Jobbik mint ellenzéki párt nem meggyőző idáig, sőt láthatóan egyre közelebb áll a Fideszhez. Azt viszont nem tudhatom, hogy miként cselekedne a Jobbik, ha lenne lehetősége kormányozni. Mindenesetre, a Jobbik választás-előtti programja egészen eltér attól, amit a Fidesz kormány most csinál, de persze az sincs kizárva, hogy ez csak egy "díszprogram" volt a nemzeti érzésű szavazók számára.

    Mókás vagy Anonimus amikor "reálisnak" tartod magad mert támogatod a pártot amely éppen hatalmon van. Tudod, ezt nem "reálisnak" szokták nevezni, hanem "opportunistának" vagyis "megalkuvó, elvtelenül alkalmazkodónak".

    Ez az egész egyébként engem már nem nagyon érdekel, mert látom, hogy semmi lehetőség sincs lefékezni a Fidesz ámokfutását, így hát végig kell mennünk mindannyiunknak ezen az úton. Nekem még vannak tartalékaim és nem is marad már sok hátra az életemből, de sajnálom a fiatalokat akik jövőjét most elrabolják egy előre megbukott birodalom nevében.

    mm

    VálaszTörlés
  44. Az angolul tudóknak ajánlom ezt a mai cikket, aminek az a tanulsága, hogy a nemzetközi pénzhatalom nem feltétlenül mindenható amennyiben egy ország vezetősége nem adja el a lelkét a hatalom látszatáért és a sok kis velejáró privilégiumokért: http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100013462/iceland-wins-in-the-end/

    mm

    VálaszTörlés
  45. mm, kár az "Izlandi példa" cikkedért, azt jó lenne most átolvasni...
    Horus

    VálaszTörlés
  46. Az izlandi példa azóta szerencsére már több helyen is be lett mutatva a magyar neten, Horus.

    Az államadósság hisztérikus törlesztése nevében való maradék magyar gazdaság kiszipózása nem is az egyetlen "nagy bűne" az orbanizmusnak. Van ennél rosszabb is: a segélyrendszer, ami a cigányságot eszement szaporodásra ösztönzi, már is valszeg kvázi demográfiás többségbe tette Magyarországon az óvodás korú cigyányokat a hasonló korú nem-cigányokkal szemben. Ha figyelembe vesszük, hogy közben egyre gyorsabban halnak ki a nem-cigány nyugdíjjasok akik által egyelőre még jóval többen vagyunk mint a cigányok és ha azt is figyelembe vesszük, hogy egyre több aktív korú nem-cigány elhagyja az országot (ezzel szemben csak nagyon kevés cigány), akkor rájövünk hogy egy radikális etnikai átformálás alatt van Magyarország. Nem arról van szó, hogy a cigány ember többet vagy kevesebbet ér, mint a nem-cigány (ennek a kérdésnek szerintem semmi értelme), hanem arról hogy egy cigány Magyarország már nem Magyarország lesz, hiszen a cigányok többsége (főleg a fiatalok) szinte semmit sem érez Magyarország történelmével és kultúrájával szemben, ők egy másfajta identitásra hívatkoznak. Arról van szó tehát, hogy már a magyarság is komoly veszélyben van, miközben elég lenne a hatalom számára úgy megváltoztatni a segélyrendszert, hogy az ne a szaporodásra ösztönözze a cigányságot. Ezen a téren is remek javaslatai vannak a Jobbiknak, igaz amióta parlamenti párt lett belőle, érdekes módon már nem igen foglalkozik a témával.

    mm

    VálaszTörlés
  47. mm

    Nem értem, hogy miért értesz félre? Ennyire hülyén sikerül fogalmaznom, mert akkor szóljatok.

    Mint már írtam NEEEEEM támogatok semmilyen pártot, főleg nem a Fideszt, de a fejem tetejére állok, ha kiugrom az ablakon, ha felvágom az ereimet, akkor is a Fidesz van kormányon, ez a REALITÁS.

    Olyan nagyon felesleges belemenni "mi lett volna ha..." vagy mi lenne ha..." típusú fejtegetésekbe, mert akkor is a Fidesz ül a nyakunkon, rajtuk meg a globálnyikok. Ez van.

    Ami azt illeti neked is van tehetséged a lehető legsötétebb jövőképet felfestened Magyarország számára.

    A cigánysággal kapcsolatban is csak részben van igazad. Te magad írtad, hogy a cigányok kultúrájából adódóan is hagyományosan szapora fajták segéllyel, meg annélkül is.

    A segélyezés rendszere pedig pont olyan két élű fegyver, mint az államadósság.
    Ha leállítanák a cigányok segélyezését, ők nem ugrálnának ki az ablakon, mint a magyarok, hanem elindulnának "beszerző körútra".

    Ha nagyon leegyszerűsítem a helyzetet a magyar ember védelmi pénzt fizet a cigánynak, hogy hagyja békén, csak mindez adónak és állami elosztáson segélynek van titulálva.
    Ez többé kevésbé még működik, hogy meddig nem tudom.
    Cigányság és magyartudat. mm menj fiatal magyarok közé aztán rájössz, hogy egy fatuskóban több magyarságtudat van, mint bennük. (tisztelet a kivételnek) Akkor mit várunk a cigányoktól?

    mm, pont te, aki több nyelven beszélsz, amik közt francia is ott van, nagyon jól tudod, hogy nem egyedül vagyunk ezzel a problémával.

    Megpróbálsz mindent úgy beállítani, hogy itt minden kurva szar, mert Orbán kormányoz, máshol meg mintha nem is lenne probléma.
    Merkel kisasszony egy igazi hősnő, Szarközi is hazafi a javából.

    Mi a véleményed pl. az olasz szakértői kormányról? Az olasz elég forró vérmérsékletű nép, és egyelőre úgy tűnik szó nélkül tűrik, hogy kaptak egy igazi globalista emberkorcsot vezetőnek.
    Ez a forgatókönyv nálunk sincs kizárva. Egyre közelebb vagyunk egy IMF megállapodáshoz, amibe Orbán pont úgy bukhat, mint Berlusconi.
    Kérdésem: mennyivel lesz jobb nekünk egy ilyen "szakértői" kormányfővel, mint Orbánnal? Hmm?

    Vagy mit szól ahhoz pl. hogy Orbán "szétszedi" Budapestet?
    Mi ma Budapest? Lehetünk még büszke a fővárosra?

    Ami pedig Izlandot illeti a példa tényleg jó, de én leginkább egy tanulságot tudok levonni. Minél kisebb egy közösség, annál inkább összetartóak, annál közelebb vannak a felső vezetéshez, annál inkább nyomást tudnak gyakorolni, annál inkább érdekli őket a másik és saját sorsuk. Közel vannak egymáshoz, egy nagy családot alkotnak.
    Izland lakossága kevesebb, mint Veszprém-megyéjé, pedig mi sem vagyunk egy húdenagy ország.

    Kína ennek épp az ellenkezője, és meg kell nézni, hogy a kommunista kormány milyen intézkedéseket kell hozzon ahhoz, hogy lassítsa az erkölcsi züllést. Kínában lehet gázolni a gyerekeket úgy, hogy közben jót mulatnak rajt, Izlandon nem.

    A nagy közösségek mindig életképtelenk lesznek. Lásd USA, EU, hogy csak a legrosszabbakat említsem.

    Tömören röviden ennyi.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  48. Orbánék vergődnek két látszólag különböző hatalmi tömb között, de véleményem szerint mind a keleti, mind a nyugati szövetségi rendszert ugyanazok az idegenek irányítják (elég csak a kínai piramisokra és terjeszkedésre gondolnunk).

    Egy harmadik út, az lenne a magyar.

    Ehhez viszont jóval több kell, mint néhány "újbeszél" politikus, bármilyen tehetségesek is. Egyrészt teljes összefogásra van szükség itt a "mélyben", mely megadja a kellő lelki-testi erőt, másrészt ebből a rétegből származó vezetői csoport kell, amelyik a bőrén érzi a helyzetet, de képes átlátni a valódi okokat is, és képes tenni valamiért. Nem valami ellen, hanem valamiért: első körben a nagy családért, a közösségért, a nemzetért. Ehhez viszont fegyelem kell, nem is kicsi. De mit gondoltunk, Mátyás korában nem volt fegyelem?

    A "piramis" alsó rétegeiben történő összefogásra vannak már bíztató jelek. Észrevehető, hogy mióta egyre többen csatlakoznak be az hálózat adta lehetőségekbe, és érdemben részt is vesznek a szellemi véleménycserékben, azóta - bár látszólag nagy és sok a vita és az egyet nem értés, de - egyre több felől látni teljesen hasonló véleményeket. Kezd kialakulni egy elég széles körben kiforrott álláspont, mely még ha legapróbb részleteiben talán nem is azonos minden embernél, azonban a fő csapásirány észlelhető.

    Talán nem értetek egyet, de szerintem a háttérhatalom fő fegyvere az internet használata a következőket okozta:
    Mindannyiunk alternatív élete az internet. Sokan még csak csacskaságokra meg szórakozásra használják, de sokan vannak már akik komolyan odateszik magukat, a gondolataikat és a véleményüket. Ennek következtében látszólag úgy tűnik, hogy nincs összetartás, mindenki fújja a maga hülyeségeit, de valójában épp most és épp itt van az a lehetőség (itt és most forr a leves), amely révén az álláspontok jó sok csata után még is csak közelednek (puhul a husi), és jó eséllyel konvergálnak az Egy-hez (kész a finom leves). Elképzelhetetlen, hogy lesz olyan állapot, amikor a legtöbb ember lassan beérik és közös véleményre jut? Szerintem nem. Erre felé tartunk, ezt látnia kell mindenkinek, aki több helyen is olvasgat. Ez a végtelennek tűnő gondolat-párbaj mind mind oda vezet, hogy mindenki tudását beletéve a közösbe eljussunk végre az Egységig!

    Hogy közérthetőbb legyek: van egy egyre szélesedő rétege a társadalom szellemileg már kevésbé korlátolt részének, amelyik tisztán látja a problémát (mert kattanásig kitárgyalta a jelen helyzetet), nagy vonalakban érzi, hogy mi lenne a járható út, és hogyan lehetne odáig eljutni a lehető legkisebb veszteségekkel. Innen már csak egy lépés az első lépcsőfok.

    Eddig itt Velorex megfogalmazásaiban láttam meg ezt a közös nevezőt a legjobban eltalálva. Nem ártana ezt egy rendesen összefoglalt cikkben elő is adni...

    VálaszTörlés
  49. Mazsola,

    úgy gondolom, hogy a fenti hozzászólásodat szinte bármelyikőnk írhatta volna, akik itt írnak olvasnak. Teljesen egyet tudok érteni veled.
    Jól látod, ennek a blogolásnak mára egyetlen célja maradt, - ami a TV és internet menetes régi világban természetes volt: beszélgetni egymással, tiszteletben tartva a véleményeket, és nem az ellentéteket hanem a közös gondolatokat erősíteni.
    Mindannyian kevéske szabadidőnkben "tesszük itt a közösbe" ami tőlünk telik, ha úgy érzed, hogy mondanivalód van a közösségnek, bátran "ragadj billentyűzetet" és írd meg. Ígérem, hogy 2-3 napig tiéd lesz a főoldal első cikke.
    Azt nem állítom, hogy a velorex blog egy afféle virtuális Hyde Park Speaker's Corner lenne, ahol mindenki azt kiabálhat a levegőbe amit akar, de bizonyos értelemben mégiscsak az. Nem kell regisztrálni, hogy valaki a véleményét cikkben vagy hozzászólásban elmondhassa, mégis viszonylag normális mederben mennek a dolgok. És egyebek mellett ez az, ami személy szerint bennem tartja a reményt, hogy van értelme ennek az egésznek..

    VálaszTörlés
  50. Velorex, az internet - bár sokan szidják, hogy személytelen, ami valóban igaz is, de - olyan csatorna, ahol eddig elképzelhetetlen kapcsolatok is létrejöhettek. Olyan emberek folytatnak itt eszmecseréket, akik a hálózat nélkül soha nem találkozhattak volna. Ha szabad így fogalmaznom, a szórványosan megjelenő kis ébredező magocskáknak az internet lett a víz, mely összeköti és beindítja a folyamatokat.
    És ebben nem lehet nem észrevenni az Isteni tervet.

    Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a sötét háttérerők szőtte pókháló mellett létrejött egy alternatív hálózat is, mely nem áll másból mint az Élet Pártján álló emberekből, akik rájöttek, hogy az emberiség mennyire egymásra van utalva, és egyedül nem megy. Senkinek sem.
    Csak EGYütt lehet EGY EGYség.

    VálaszTörlés
  51. Anonymus, mindent kimagyarázol, akárcsak egy vérbeli bal vagy jobboldali eftás. "Tömören", mellébeszélsz ember, csak hogy tovább tudjad állítani: Orbán a legkevésbé rossz. Vegyük például a cigányszaporítást. Ja hogy ez "védőpénz"? Arra nem gondoltál, hogy amennyiben nagyobb árat szabnánk a bünözés felé (nem pedig gyakorlatilag szabad kezet adnánk neki mint most), akkor nem kellene "védőpénzt" fizetnünk? Arra sem gondolsz, hogy ez a "védőpénz" még rosszabb mint az, ami ellen "megvéd" minket, nem beszélve arról, hogy védőpénzként sem működik. Nem is ragozom tovább az érveléseidet, az egész csak mellébeszélés jó fideszes módon.

    mm

    VálaszTörlés
  52. Azért még egy dolog, Anonymus. Az izlandiak nem azért tudták megvédeni magukat a nemzetközi pénzhatalomtól, mert kevesen vannak. Egyszerűen-nagyszerűen azt történt, hogy az izlandi kormány népszavazáson keresztül a polgárokra bízta a döntést: kivéreztetik-e vagy sem az országot egy visszafizethetetlen államadósság nevében. A polgárok döntöttek és ezentúl ha akarta volna sem tudta volna a kormány beadni derekát a nemzetközi bankároknak. Azt is bebizonyították az izlandiak, hogy szépen túl lehet élni a nemzeti valuta elleni spekulációs bosszútámadást. Ezt nevezik demokráciának, ami pedig nálunk van az "oligarchia" avagy a kizsákmányolókat képviselő politikusok uralma. Mit gondolsz, Anonymus, miért fél a magyar politikai elit ennyire a népszavazástól? Mert akkor sokkal nehezebben képviselhetné a nemzetközi pénzelitet és akkor nem lenne európai politikai karier lehetőség és egészen biztosan az sem lenne, hogy Magyarországon a politikán keresztül valaki milliárdossá válhat néhány év alatt.

    mm

    VálaszTörlés
  53. mm

    meddő párbeszéd, nincs kedvem folytatni.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  54. Persze hogy nincs kedved folytatni Anonim. Jellemző ez Orbánra is, aki már csak idióta "szóvivőkön" keresztül böfög sablonos dumákat a pórnéphez, de minek?

    mm

    VálaszTörlés
  55. Megjött a a zsé! http://kuruc.info/r/46/88777/
    Zsé osztás nélkül nem megy, de azért van faszbuk tehát van internet és talán még plazmatévé is nem igaz? Na ezért (is) fognak ők voksolni hajráviktorra 2014-ben aki ezért (is) utalja át nekik szorgalmasan a zsét minden hónapban.

    mm

    VálaszTörlés
  56. mm

    A te dumád nem sablonos? Olvasd már vissza őket. Gonosz Orbán, gonosz Soros, meg a cigányszaporulat, de majd ha nemzeti kormányunk lesz 2014-ben... bla-bla.

    Nagyjából ennyit tudsz.

    Anonymus

    VálaszTörlés