2011. november 9., szerda

Összeomlás jön november 23-26-án - itt a világvége forgatókönyve

Óriási valószínűséget, 65 százalékos esélyt ad annak az Exclusive Analysis elemző cég, hogy a november 23-26. közötti napokban bankválság robban ki a Európában, miután Görögország csődbe megy, és a pénzügyi összeomlás azonnal továbbgyűrűzik az olasz bankrendszerre - ismerteti a világgazdasági kockázatok elemzésére szakosodott intézet elemzését a CNBC. A szakértők szerint napról napra kisebb a valószínűsége annak, hogy az EU vezetői átküzdik magukat az adósságválság mocsarán, és világos menetrendet vázolnak fel a helyzet rendezésére.



Napokon belül indul a láncreakció

Az Exclusive Analysis legvalószínűbb forgatókönyve azzal indul, hogy az USA, Nagy-Britannia és a BRIC-országok (Brazília, Oroszország, India és Kína) megtagadják, hogy külön forrást biztosítsanak az eurózóna válságkezeléséhez az IMF mellett létrehozandó alapon keresztül. A második lépésben a görög és a portugál kormány összeomlik, mivel a politikai erők nem tudnak megállapodni az egyre erősebb szociális elégedetlenséget okozó válságkezelés következő lépésein.
Németországban tovább erősödik az ellenállás az európai stabilitási eszköz (EFSF) finanszírozásával szemben, ami odavezet, hogy a parlament csökkenti az ország hozzájárulását az alap tőkéjéhez. Erre reagálva Kína és a többi BRIC-ország világossá teszi, hogy nem ad pénzt az EFSF e célból létrehozandó társalapjába.

Három nem után még két nem

Az EFSF kénytelen az Európai Központi Bankhoz (ECB) fordulni finanszírozási forrásért, ám az európai jegybank megtagadja ezt, miután gyakorlatilag egyet jelentene a fedezetlen pénz kibocsátásával. Ezért az alap nem tudja finanszírozni a bajban lévő eurózóna-államokat, amivel eldől az unió október végén tartott csúcsértekezletén hozott döntések egyik fontos tartóoszlopa.
A hanyatló pillér következő dominóként elsodorja a megállapodás másik alapelemét, a magánhitelezők engedményét - látva a válságkezelés összeomlását az európai bankok visszautasítják görög államkötvényeik értékének 50 százalékos csökkentését. A folyamat végén mind az Nemzetközi Valutaalap (IMF), mind az ECB megszünteti Görögország finanszírozását.

Betéteikért tülekedő emberek a bankok előtt

A jövő hét végén, november 18. és 22. között a hitelminősítők AAA-ról AA-ra rontják a francia adósságok besorolását, a bankközi hitelezés lefagy, Görögországban és Franciaországban heves tiltakozások indulnak az újabb megszorítások ellen. Spanyolországban a választások után megalakuló kormány a korábbiaknál is keményebb lépésekre kényszerül, Portugália bejelenti, hogy nem tudja teljesíteni az EU-IMF segítségért cserébe vállalat pénzügyi céljait.
Ezzel kockázatosabbá válik a Lisszabonnak nyújtott kedvezményes hitel. Ez és a francia leminősítés az EFSF kötvényeit is magával rántja, besorolásuk AA pluszra romlik. A PIIGS-országok (Görögország, Portugália, Írország, Spanyolország, Olaszország) kötvényhozamai elszállnak, az olasz papíroké 7,3 százalékra megy fel. Másodlagos hatásként a saját bankjaikban nem bízó olasz és spanyol betétesek megrohanják a pénzintézeteket, ami számos bankok súlyos helyzetbe taszít.
Adio Görögország, viszlát bankbetétek
Legyünk konkrétak! Görögország november 23. és 26. között megy csődbe. Athén elhagyja az eurózónát elkezdi nyomtatni saját pénzét, hogy megmentse bankszektorát. Az új drahma gyorsan elveszi az értékét, így a görög kötvények tulajdonosai azt látják, hogy euróban nyújtott hiteleik az új valutában fabatkát sem érnek.
Összességében a kormányok csődbe mennek adósságuk kezelhetetlensége miatt, a bankok pedig állami adósaik bedőlése miatt, ami európai szintű bankválsághoz vezet - írják az Eclusive Analysis elemzői. A kisember pedig azt fogja tapasztalni, hogy befagyasztották a bankbetétei kifizetését.

Kisebb katasztrófa - 25 százalékos eséllyel

A kutatóintézet 25 százalékos esélyt ad annak, hogy Európa tovább tudja magát gyömöszölni a válságkezelésben. Ez a forgatókönyv azzal számol, hogy a választók adnak némi esélyt az új olasz, görög és spanyol vezetésnek, hogy bizonyítson. Portugália ebben az esetben is elbukja céljai teljesítését, a francia adósságokat pedig leminősítik.
Görögország januárban vagy februárban csődbe megy, de az összeomlást enyhíti egy új megállapodás, amelyben a magánhitelező bankok görög állampapírjaik értékének 70 százalékát írják le. A spanyol és az olasz kötvényhozamok átlépik a hét százalékot, a két ország adósságait szintén leminősítik. Portugáliában és Spanyolországban nő a szociális feszültség, ami megnehezíti a kényszerintézkedések végrehajtását.

Javítja a hangulatot a görög csőd

Ugyanakkor az USA és Nagy-Britannia kevésbé áll ellen annak, hogy az IMF forrásaiból erősítsék az EFSF-et, ami a görög csőddel együtt javítja a piaci hangulatot, s így megáll a spanyol és az olasz kötvényhozamok emelkedése. Spanyolország és Olaszország az IMF szárnyai alá menekül.
A javulás átmeneti lesz: 2012 végére újra elmélyül a válság és újrakezdődnek a civil tiltakozások. Görögország búcsút mond az eurózónának, és ismét elindulnak a találgatások az európai monetáris unió jövőjéről.

Van optimista forgatókönyv is

 Az elemző intézet 10 százalék esélyt ad annak, hogy az adósságválság megoldódik. Ez a forgatókönyv is azzal számol, hogy Görögország az év vége előtt fizetésképtelenné válik, de a többi PIIGS-országban hatalomra kerülő új vezetés elég erős lesz az összeomlás megállításához. A csőd az új athéni kormány irányítása alatt rendezett lesz, a magánhitelezők 70 százalékos leírást vállalnak.
Az USA, Nagy-Britannia, az IMF és a BRIC részt vállal az EFSF megerősítésében. Az ECB folytatja az eurózónatagok államkötvényeinek vásárlását. Franciaországot leminősítik, de újratőkésíti bankjait.
Német-francia happy end

Franciaország és Németország 2012 első két hónapjában megállapodásra jut egymással az ECB új hitelezési gyakorlatáról és fiskális szerepvállalásáról, ami azt jelenti, hogy az európai jegybank lesz az utolsó finanszírozási forrás, amelyre az eurózóna országai számíthatnak. Berlin követelésére ezen belül korlátozzák a PIIGS-országoknak adható ECB-hiteleket.
A happy endes forgatókönyv szerint erre az egyezségre válaszul a piaci viszonyok javulásnak indulnak, a PIIGS-kötvények hozama mérséklődik. Olaszország és Spanyolország a csökkenő finanszírozási költségeknek köszönhetően némi levegőhöz jut, majd francai-német nyomásra elkezdenek tárgyalni adósságaik átalakításáról, ami tartalmazhat könnyítéseket a törlesztési feltételekben vagy szólhat a futamidő meghosszabbításáról.


De ha mindez mégsem következne be, mert lássuk be, nagy valószínűséggel nem fog, akkor itt van ez:


Obama: egy éven belül megtámadjuk Iránt:



Legszorosabb szövetségesei előtt kijelentette Barack Obama amerikai elnök, hogy országa 2012 őszéig megtámadja Iránt, ha az nem hagy fel atomprogramjával – jelentette az izraeli DebkaFile. Politikai elemzők szerint a színes elnök próbálja visszaszerezni elpártolt zsidó támogatóit.

A pontos értesüléseiről ismert izraeli hírszerzési csoport kizárólag előfizetők részére megküldött jelentése szerint Barack Obama amerikai elnök legszorosabb szövetségesei (Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Szaúd-Arábia, Olaszország, és természetesen Izrael) előtt egy hete megjegyezte, hogy a líbiai harci cselekmények befejeztével az Egyesült Államok legkésőbb 2012 szeptemberéig-októberéig megtámadja Iránt, hacsak az nem hagy fel „atomfegyverkezési programjával”.
A jelentés szerint a támadási ablak addig áll nyitva, amíg Irán teljesen föld alá nem telepíti nukleáris képességeit.
Szakértők szerint a héten Irán-ügyben tapasztalt aktivitás Obama fenti kijelentésének tudható be, miután a NATO – hatalmak is készenlétbe helyezték Irán elleni terveiket.
Bár Obama közleménye nem volt általános jellegű felhívás a szövetségeseihez, mégis elég volt arra, hogy azok leporolják a három éve az asztalfiókokban lévő terveket, amelyek a perzsa állam megtámadására vonatkozó elképzeléseket rejtik.

Maradhat a Fehér Házban, ha támad
Az amerikai csapatok Irakból történő kivonása része a Perzsa-öböl térségében jelenlévő amerikai csapatok újragondolásának. Ez egybevág az elmúlt hetek jelentéseivel, amelyek szerint jelentős amerikai csapatokat állomásoztatnak Kuvaitban.
„Az öböl térségében a NATO és az öbölbéli vezetők a lehető legnagyobb komolysággal kezelik az Irán elleni csapást a katonai források szerint” – áll a DebkaFile jelentésében.
Az esetleges 2012. őszi támadás időzítése természetesen egybeesik Obama azon tervével, hogy javítsa esélyeit egy második elnöki ciklusra. Ha addigra Amerika háborúba sodródik a perzsa állammal, az Obama előnyére válhat, akár George W. Bush esetében volt 2004-ben, amikor sok szavazó egyetértett azzal, hogy „ne váltsanak lovat” verseny közben.
A neoko(h)nok már korábban jelezték Obamának, hogy megadják neki a szükséges fedezetet és hátteret, hogy lanyhuló politikai karrierjét feltámassza, ha megtámadja Iránt.
Már tavaly februárban írt az Izrael-barát Daniel Pipes egy cikket a National Rewiew Online-ban Hogyan mentsd meg az elnökséged? Bombázd Iránt! címmel egy cikket Obamának tanácsokat adva, hogy „adjon parancsot az amerikai hadseregnek, hogy támadja meg Irán nukleáris létesítményeit”.

Izrael nem támad az első sorban
Már nyáron híresztelések voltak arról, hogy Izrael megtámadja a közép-keleti országot, de mindez azóta gyorsult fel, mióta október 3-án a CIA korábbi igazgatójából lett védelmi miniszter Leon Panettát sikerrel meggyőzhették az izraeli sólymok, hogy adjon zöld lámpát az Irán elleni támadásnak.
Tíz nappal később rejtélyes, és Irán által el nem ismert terrorakciót kíséreltek meg a washingtoni szaúdi nagykövet ellen, amivel az Egyesült Államok Iránt vádolta.
Erre jöttek a múlt heti hírek, hogy Izrael, az USA és az Egyesült Királyság készül az Irán elleni katonai csapásra.
Az információkat állítólag szándékosan szivárogtatta ki az izraeli ellenzék, Meir Dagan, a Moszad korábbi főnöke, valamint Juval Diskin köre, akik megpróbálják Netanjahut kiütni a hatalomból.
A Debka File a líbiai harcok végét is egészen pontosan megjósolta júliusban.
A hírek szerint Izrael nem meríti magát bele a harcokba, arra hivatkozva, hogy a hátországát kell védenie a Hezbollah támadásaitól.

Forrás: http://t7.hu/nkx

Atomháború a láthatáron. Vagy mégsem? Vannak akik ezt megakadályozhatják?

Földönkívüliek sosem landoltak a Földön ? Ugyan már !...

Miután a héten a Fehér Ház bejelentette, hogy semmiféle információja nincs földönkívüli életről, illetve hivatalosan is megerősítette, hogy földönkívüli élőlények tudomásuk szerint még sosem landoltak a Földön, és semmilyen módon nem léptek érintkezésbe az emberiséggel - amit persze csak a legnaivabbak hisznek már el - itt az idő, hogy elkezdjünk kicsit elmélkedni ezen a témán és összevessük, miket is tudunk jelenleg. 
 
Ezért a közeljövőben több bejegyzés is fog kapcsolódni az UFO-jelenségekhez, illetve hogy kik, miért, mióta látogatják bolygónkat, illetve mekkora tudás és technológia birtokában vagyunk mi... A "Mi" természetesen nem az emberiséget jelenti, hanem azt a rendkívül szűk irányító csoportot, mely kisajátította és kizárólag saját érdekeinek érvényesítésére használja ezeket a számunkra csak jövőbelinek tartott technológiákat. Értem ezalatt az ingyen energia évtizedek óta történő felhasználását, a Tesla féle longitudinális hullámok űrutazásban való alkalmazását (melynek segítségével Mars telepeket hoztunk létre 1962 május 25-e, az első emberi Marsra szállás óta), az idő és tér hajlítására használt módszereket...stb.



Bővebben itt: http://t7.hu/nkz


Valljuk be mostanában nem hagyja parlagon a szürke állományunkat sem a mainstream, sem az alternatív média. Jó agytornát.




Anonymus

59 megjegyzés:

  1. Az szinte biztos, hogy a görög gazdaságnak csak úgy van esélye valamennyire talpra állni mielőtt a munkanélküliség cunami mindent elsöpör, ha kilép az eurozónából és erősen leértékeli nemzeti valutáját hogy fellendűlhessen a nemzeti ipar=turizmus. Akkor viszont beindulhat egy dominó effektus és más országok is kiléphetnek az eurózónából, ami az EU szuperállam végét jelentené. Az európai nagy bankok tovább csökkenthetik Görögország tartozását, hogy az ne lépjen ki az eurozónából, de akkor más tagállamok is előbb-utóbb követelni fogják államadósságuk drasztikus csökkentését és ez szintén nagyon rossz lenne az EU szuperállamnak, mert akkor mindenki megszabadulna (Iszlandhoz hasonlóan) a bankárok fogságából és nem lehet már zsarolni a tagállamokat az államadóssággal hogy teljesen lemondjanak a gazdasági szuverenításukról (mint ahogy Magyarország már meg tette). Szóval az EU így is úgy is nagyon beteg és 2012 egy sorsfordító év lehet.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Akkor ez tulajdonképpen jó hír.

    TT

    VálaszTörlés
  3. Hosszabb távon igen, de a következő pár év mindenképpen szörnyű lesz a zoknak az ájrópai országoknak, akik Görögországhoz és Magyarországhoz hasonlóan nyakig el vannak adósodva. Szerintem Magyarországon lesz a legrosszabb egész Európában, mert a magyar gazdaságot már teljesen kinyírták és még az a lehetőségünk sincs, hogy turistikai paradicsom legyünk. Ráadásul Magyarországnak még több százezer teljesen szakképzetlen és gyakran bűnözési "kultúrában" felnőtt polgárokkal is számolnia kell, ami teljesen egyedülálló helyzet Európában.

    mm

    VálaszTörlés
  4. Én egy kicsit szkeptikus vagyok, na nem azzal hogy még nehezebb lesz, nem,hanem azért hogy ez nem a nagy terv része. Az ami okozta a mostani válságot matematikailag nagyon könnyen kiszámítható volt azok részére akik ismerték az adatokat, a háttéradatokat. Tehát ezt beállítani mint valami véletlent, badarság lenne, ugyanúgy mint azt hinni hogy ők, az "elit" fogják húzni a rövidebbet, ahhoz még a teljes emberiség ébredése sem lenne elegendő mert akkor már színjáték nélkül belecsapnának a lecsóba. De ez is hiú ábránd, elég ha a lengyel 10%-os párt eredményeit vesszük alapul, a következő választásokkor még jobb eredményre számíthatnak.

    Ha engem kérdeztek nov. 26. után 27. jön.Á.

    VálaszTörlés
  5. No de Árpi, mi ez a pesszimizmus? Nem tudtad, hogy a közgazdaságtan elfelejtette a matematikát?
    Ha nem így lenne, nem lehetne 2 forintból 100-at csinálni matematikai művelet nélkül.

    Részben igazad van, hogy matematikailag kiszámolható volt, hogy mikor ér ide a kapitalizmus, de a részletekhez, amik igazán nem elhanyagolhatóak, már a matek kevés, még a valószínűségszámítással együtt is.

    Ugye a devizahitelezést sem tudod pusztán matematikára visszavezetni? Naugye.

    Ám abban igazad van, hogy nov 26 után nov 27 jön.

    mm

    2012 szerintem is sorsfordító év lehet, de mintha már olvastam volna ezt itt valakitől az oldalon. Már nem emlékszem pontosan.

    No szóval melyiknek nagyobb az esélye?
    Crash? Atom? UFO? Vagy egy utolsó békés karácsonynak?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  6. Árpi, a görög válság szerintem is egy előtervezett dolog volt, ahogy már 2010 elején is írtam Makow lapján (Jean d`Eau néven): http://www.henrymakow.com/the_secret_solution_to_greece.html

    Azonban az események már nem a terv szerint zajlanak, mert a terv szerint Németországnak mélyen zsebre kellett volna nyúlni, hogy "megmentse" Görögországot a többi eladósodott országokkal együtt, így feláldozva a német gazdaság jövedelmét amiket viszont nem akar feláldozni és tovább is arra fordít, hogy az európai nagy gazdasági hatalom legyen vagyis esze ágában sincs a német eliteknek feladni gazdasági szuverenításukat az EU javára.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Anonymus, amit leírtál az mind levezethető tévedés nélkül matematikára. Méghogy a devizahitelezés!!! ez ugye valami vicc . Ma éppen kevesebb mint egy órával a tárgyalás előtt telefonáltak a bíróságról, hogy elhalasszák a tárgyalást mert mert tisztázni kell néhány körülményt. Közel három éve ezen vagyok hogy tisztázzuk és meglesz ne aggódjon senki e felől.Á.

    VálaszTörlés
  8. Egyébként Greg Palast remekül bebizonyította hogy a görög válság egy előre megtervezett disznóság a nemzetközi bankárok részéről: http://www.gregpalast.com/lazy-ouzo-swilling-olive-pit-spitting-greeksor-how-goldman-sacked-greece/

    mm

    VálaszTörlés
  9. mm. lehet hogy így van ezt bizonyossá
    ggal nem tudhatjuk, hogy mi volt a nagy tervbe csak találgathatunk, de ha igazad van és akár nagy eséllyel lehet is, afelől is nyugodt lehetsz, hogy nem most kell rendkívüli ülést összehívniuk, van B,C,és ki tudja még hány verzió: Na erre mernék fogadni:-))Á.

    VálaszTörlés
  10. Nem egészen Árpi. A papíron mindenféléket ki lehet eszelni, de a valóságban amennyiben az eredeti terv kifut az időből mert Németország nem adja be a derekát, a munkanélküliség olyan mértéket őlt Dél és Kelet Európában, hogy azt már nem lehet virtuális eszközökkel orvosolni és akkor minden bili kiborul.

    mm

    VálaszTörlés
  11. De én aggódok Árpi. A devizahitelezés pont úgy lesz rendezve, mint a görög államadósság.

    Hihetetlen, hogy te még mindig bíróságra szaladgálsz, és hagyod, hogy a bolondját járassák veled, de a te dolgod.

    Ja apropó azért némi reményed van:

    http://atv.hu/belfold/20111102_torleszt_a_kormany_atalakitja_a_birosagokat_es_ugyeszsegeket

    Orbán átalakítja a bíróságokat, ügyészségeket a hatékonyabb működés érdekében.
    Szóval ne add fel! ;-)

    mm

    Anno a Goldman Sachs segített "trükkök százaival" a görögöknek, hogy bekerüljenek az eurozónába. Vajon véletlen, hogy pont ott kezdődött az euró válsága?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  12. "de a valóságban amennyiben az eredeti terv kifut az időből mert Németország nem adja be a derekát, a munkanélküliség olyan mértéket őlt Dél és Kelet Európában, hogy azt már nem lehet virtuális eszközökkel orvosolni és akkor minden bili kiborul."
    EZ a B TERV vagy C Ki TUDJA?!Á.

    VálaszTörlés
  13. Anonymus, nem csak segített hogy bekerüljön az eurozónába, hanem mindent megtett hogy nyakig eladósodjon és hogy ez ki is derüljön ami persze egyenesen a jelenelegi eseményeket idézte elő. Mind ezt jól megmagyarázza Palast a könyvében.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Nem Árpi, ez már nem a TERV, mert ez azt jelenti hogy szétesik az EU birodalom. A terv maga az EU birodalom.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Anonymus,
    van egy kedves jó gyerekkori barátom, egy különc, egy zseni a maga nemében, persze mindenki bolondnak tartja. Erre egyszer azt válaszolta nekem, hogy ilyenkor teljesen elégedett és nyugodt, képzeljem el azt mondja hogy mit érezne ha azok akiket Ő néz bolond rabszolgáknak, elismerően vélekednének róla, akkor azt jelentené, hogy Ő sem különb tőlük. Úgyhogy csak szmájli nyugodtan az én bírósági rohangálásaimmal, ez jó jel ha az anonymuszok ennyit látnak belőle.Á.

    VálaszTörlés
  16. mm, az EU még nem fog szétesni, éppen most szavaztak be a lengyelek valami transzvesztitát is a parlamentjükbe. mm ismerek olyant aki már három-négy éve két hónapot jósol, hogy jön a valami.Á.

    VálaszTörlés
  17. Árpi, minek írok ha nem tudsz olvasni? Ki "jósol" itt? Azt hiszem összetévesztel Posta Imrével.

    mm

    VálaszTörlés
  18. mm, tudod mi következik 2012-ben, megszorítások halmaza, fájni fog és ami igazán tragikomédia, hogy még ez sem lesz elég, na erre is mernék fogadni.Á.

    VálaszTörlés
  19. Nem ez a lényeg itt Árpi, hanem az, hogy zsákutcába került az EU és az, hogy miért.

    mm

    VálaszTörlés
  20. Németország fizetni fog, csak kéreti magát kicsit mint a szűz menyesszony, amikor beharangozták hogy a görögök szavaznak, itt egy megbeszélésen mindenki fel volt bojdulva, hogy kész elindul valami, én kitartottam amelett, hogy nem lesz szavazás és nem lett. Ez sem jóslás volt, csupán látni lehetett!Á

    VálaszTörlés
  21. Fizetni nagyon sok féleképp lehet, hangosan és csendesen, pénzzel vagy termékkel , szerződésekkel vagy pusztán ezek ígérelmeivel de egyszerűen adósság elengedéssel is stb.stb.Á.

    VálaszTörlés
  22. Fizikai konfliktus hiányában túl nagy luxus lenne a hálóból kiengedni a halacskákat.Á.

    VálaszTörlés
  23. Árpi ne hogy ám már megsértődjél :)

    Nézd, ha a lelkivilágodnak jót tesz, hogy velejéig korrupt bíróságokra szaladgálsz, ám legyen.
    Ez egy nemes tett.

    De azért borítékolható ebben a nagyszerű demokratikus jogállamban, hogy ezek a perek kb. olyanok, mintha rögtön magát Rokefellert, vagy Rotschildot perelnéd.

    Árpi te tényleg nem érzékelsz semmit abból, ami a világban folyik, csak perelsz? Azt hiszed, hogy mindez, ami most a nyugattal történik egy varázsütésre megoldódhat?
    Persze Posta Imre 3 éve mondja, hogy Mo-n államcsőd van, valószínűleg még nem élt olyan országban, ahol ez tényleg bekövetkezett.
    Ámbár fog!

    mm

    Görögország csak eszköz az EU legnagyobb gazdaságának kinyírására. Ha közvetlen mód nem megy, hát hátulról mellbe. Elég kazáros módszer.
    Németország satuban van. Ha menti az eurót azért, ha nem menti akkor azért.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  24. Anonymus,
    "Árpi te tényleg nem érzékelsz semmit abból, ami a világban folyik, csak perelsz? Azt hiszed, hogy mindez, ami most a nyugattal történik egy varázsütésre megoldódhat?"
    Te csak olvasol vagy értelmezed is amit írok? Folyamatosan évek óta arról beszélek , hogy ez "egy varázsütésre" nem fog megoldódni. Ha meg azt hiszed hogy a pernek az a lényege, hogy pozitív döntés szülessen, akkor nagyon hidegbe tapogatozól. Előre borítékoltam a büntető feljelentés elsőfokú határozatát is, de nem ez volt a lényeg, tökéletesen elértem a célt sőt, amiben még reménykedni sem mertem azt tálcán szolgáltatták elém. Anonymus, mindent a maga idejében. Tudom hogy ha nem a TV dobozból mondom amit akkor az nincs is. Tessék egy szmálj:-)

    VálaszTörlés
  25. Szerintem meg az USA elitek nem igazán bíznak az EU kazárokban. Félnek, hogy egy centralizált EU tömb önjáróvá válna, és nem mindig úgy ugrálna, ahogy ők fütyülnek. Már most is akadnak érdekellentétek közöttük, ahogy többen is megfogalmazták itt, és máshol is.

    Ezért is trükközött a Goldman Sachs a görögöknél, kellett egy biztosíték, hogy ha nem az elitek szája íze szerint mennek a dolgok, akkor képesek legyenek behúzni a vészféket, és domino-elven bedöntik az EU-t.

    Gondolom ezeknek az eseményeknek a hozadéka lehetett az is, hogy fény derülhetett egy IMF vezető(!) piszkos magánéletére, és még sok minden másra is.

    Így most szerintem más módon akarják majd létrehozni a világkormányukat.

    (Mielőtt valaki nekem ugrana, nem jósolni, okoskodni szerettem volna, pusztán a következtetéseimet írtam le, amivel lehet egyetérteni is, meg nem is.)

    VálaszTörlés
  26. moon, nyugi van , armagedónia honlapján is fenn van ez a cikk, ott is születnek, de ha majd mostmár.....

    VálaszTörlés
  27. Nem akarom az egész cikket lefordítani elég a címe...
    http://news.yahoo.com/italys-crisis-why-worry-161155642.html
    Olasz Krízis: Miért Aggódhatsz?
    És írnak sok ijesztő dolgot, a rengeteg adósságról, amit ha majd már nem tudnak fizetni, csak arról nem hogy kinek.
    Mindegy, a lényeg viszont itt van elrejtve...

    Political unity would help. Global investors would probably respond well........
    A politikai egység segíthet. A globális befektetők valószínüleg jól fognak reagálni stb. stb.
    Született több mint 300 hozzászólás is, amiből arra lehet következtetni hogy egyre több polgár látja mi folyik a háttérben, vagy legalábbis sejti. Á.

    VálaszTörlés
  28. mm

    én annyit pontosítanék, hogy az EU nem a terv, hanem csak eszköz A TERVHEZ.

    Monnlight jó helyen kapizsgál. Az EU csak azért kellett, hogy a még erős Európát is kivéreztessék. Bár a fókusz most az EU-n van, de az USA-ban sem jobb a helyzet.
    Emlékszünk, még augusztusban csődbe "akartak" menni. Az egész nyugat forrong, de csak a jéghegy csúcsa látható belőle, ami víz alatt van, az nem.

    Kínai gazdasági bumm is visszavett a lendületből, és ez jövőre tovább folytatódik.
    Ahogy Velorex korábban írta egy kommentben Oroszország sincs a helyzet magaslatán, az ott blogolók pont ezekről beszélgetnek, mint mi.
    Japán... hagyjuk, csak világítanak a sötétben.

    Most tekerik össze a szálakat, de nagyon, és ez a 3 bevezető cikk csak a kezdet.
    Lesz még vírus pánik is, és minden amit csak akartok, akár pop corn mellett megnézhettek a Hállivúdi filmvásznakon is, most még kólát szürcsölgetve, nem olyan soká meg a maga kegyetlen valójában.

    És még csak nem is mondhatjátok, hogy nem lettetek figyelmeztetve!

    Hej, de ügyes! Nagggyon ügyes! :)
    Káoszból születik a rend. Az új világrend.

    Ja Árpi, nekem semmi bajom azzal, hogy perelsz, csak nyugodtan. Mindössze a gondolataimat mondtam el róla.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  29. Anonymus,
    ezt amit leírtál nagyjából két éve többször leírtuk itt is másutt is, majdnem pontosan így, hogy koszból születik a rend az új világrend.... Szerintem mindenki itt ugyanerről ír és így látja. Először veszélyt kreálnak, majd megmentőként felkínálják a megoldást. Á.

    VálaszTörlés
  30. Szépen lassan minden mozaik a helyére kerül.
    És ez így van rendjén.
    Igaz, Ano?

    TT

    VálaszTörlés
  31. Hmm most éppen 310 Ft az Euró, mit gondoltok hol fog megállni, és mikor?

    "Elemzők szerint a forint árfolyamát ezután is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása, illetve a görögországi helyzet fogja alakítani."

    Jé, én meg azt gondoltam, hogy az MNB alakítja...
    Mik vannak. Nemzetközi hangulat? Azta...

    Árpi ebben a fenti mondatban is minden benne van, csak nem tudják sokan értelmezni. Mint ahogy azt sem, hogy kinek tartozik Olaszország (meg az egész világ)

    Árpi itt a megoldás a devizahitelre, egyben a fenti idézet teljes szövege:

    http://www.168ora.hu/buxa/remiszto-szamokat-josolt-inotai-andras-85151.html

    Hát így kerülnek a helyükre a mozaikok TT barátom.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  32. Anonymus, ez már szakállas hír de azért köszi.
    A megállás akkor lesz ha a forint vagy az euro megszűnik, addig nem.Á.

    VálaszTörlés
  33. Szakállas? Annyira azért nem. Azért sokaknak fájó lehet ez a szakállas hír, de csak azért mert karácsonyra plazma tv vásárlás helyett azt a fránya sárga csekkes törlesztőt kell feladni.

    Mielőtt alukázni megyek csak egy kötőszavat helyesbítek a kommenteden.

    A megállás akkor lesz ha a forint ÉS az euro megszűnik.

    No így már jobb. Persze nem a következményeket tekintve.

    Jóccakát!

    Anonymus

    VálaszTörlés
  34. Nagyon-nagyon sokáig ültem a gép előtt veletek perlekedve, hogy van e valami értelme, tényleges haszna írni, megnyilvánulni!
    Sajnos, nincs rálátásom azokra, akik itt csak olvasnak, s józan eszükre hallgatva, nem kommentálnak, mert nem teszik ki magukat durva, és vulgáris nemtelen támadásoknak.., pedig bizonyára van véleményük...
    Aminthogy nekem is van, amit most nem fejtek ki.
    Annyit kérdeznék csak meg, hogy a káosznak milyen erős vektora, milyen erős vezérlő elve a megszervezett, kiváltott pánik. vagy a feltételek megléte esetén a "spontán" pánik!
    Lehet, hogy ezen keresztül kellene értékelni az alapcikket, az események összhangját?
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  35. Ano, idejössz, köszönés helyett beállítasz egy világvége cikkel, meg közlöd, hogy ez lesz az utolsó békés Karácsony... hát tudod... ez nem volt valami szép Tőled, Kraft.

    TT

    VálaszTörlés
  36. I. Vitor király Londonba utazik, hogy találkozzon két Dáviddal is.

    http://kuruc.info/r/2/87838/

    Reméljük a sűrű menetrend ellenére lesz ideje betérni City of Londonba is, meghallgatni valamelyik róccsildtól a kötelező házi feladatot.

    TT

    VálaszTörlés
  37. A forint árfolyamával kapcsolatban azért nem kell pánikolni, mert sem az MNB-től, sem a gazdaségi helyzettől függ, hanem Rothschildék jó akartától. Viktor hűségesen szolgál, cserében oda fenn ügyelnek arra, hogy a forint ne a valódi értékét viselje (ami már közel a nullához). A Magyarországon tevékenykedő multiknak kell egy gyenge forint de nem annyira gyenge, hogy a magyar alkalmazottaik fizetése már tescos mérgezett kajára se fusson. Ezért valszeg 300 körül fog mozogni tovább is. Ha viszont lenne egy igazán nemzeti kormány, a forint árfolyama azonnal összeomlik és ez nem is lenne rossz, mert akkor már nem tudnánk importálni és kénytelen lennénk önállósítani magunkat a multinacionális import termékeivel szemben. az amitől nagyon rossz lesz élni Magyarországon a következő években a tovább növekedő munkanélküliség és a mindennapi bűnözés (különösen vidéken). Az állam tovább leépül és ennek következtében már küszöbön Lázár ideje, amikor "az akinek nincs semmilye annyit is ér."

    VálaszTörlés
  38. DE... lesznek vadiúj focistadionaink ahonnan minden hétvégén közvetítetve lesz a modern gladiátorok cirkusza!!! Hajrá Viktor, hajrá Cézár!!!

    mm

    VálaszTörlés
  39. Jó reggelt kedves TT!

    Nem volt szándékomban bárminemű negatív érzést kelteni benned sem a cikkekkel, sem a kommentekkel. Ha az így történt, a hiba nem az én készülékemben van.

    Kraft nincs, ő elment erről a blogról, nem jön vissza soha többé, Ano van helyette.

    TT én nyitott vagyok mindenre, sokkal nyitottabb, mint Kraft volt. Beszélhetünk bármiről, de tényleg. A hüvelygombáról a drogozásról, a homoszexualitásról, a savanyú-káposzta készítésről, a dimenzióváltásról bármiről, de úgy veszem észre ezeknek nem sok sikere van/lenne a weboldalon.

    A fenti cikkeket egyiket sem én írtam, ez elég nyilvánvaló, csak beollóztam néhány cikket onnan, ahol szinte mindegyikünk amúgy is olvasgat, és elárulom neked azt is, hogy azzal a szándékkal, hogy az előző cikk alatt félresikerült párbeszédet megtörjem, és újat indítsak.
    Most akkor kérdezhetném: What's the problem TT?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  40. A Forint/Euro árfolyam akkor kezdett elszállni, mikor a Fidesz bejelentette, hogy elfogadják a végtörlesztésről szóló törvényjavaslatot. Ez szeptember eleje volt.

    Szegény bankokat már most 44 milliárdos kár érte ez miatt, úgy gondolták, ahogy a bankadóból, úgy a végtörlesztésből adódó veszteségeket is csak kifizettetik a jónéppel.

    Abszolut nem vagyok biztos abban, hogy itt megáll az euró árfolyam.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  41. Kraft, a forint árfolyamának semmi köze a gazdasághoz. Minden év végén gyengül és aztán visszaerősödik a következő év elején és így tovább, mert ez a ciklus technikai okok miatt kedvező a Mon tevékenykedő bankoknak és multiknak. Akik ezt megértették és van sok felesleges forintjuk, már évek óta nagyot kaszálnak a svájci frankra és onnan visszaváltással.

    mm

    VálaszTörlés
  42. Egyébként ha a forint árfolyama a magyar gazdaságtól függne, teljesen lehetetlen lenne bármilyen költségvetést készíteni a kormánynak, mert a kiadások mértéke teljesen kiszámíthatatlan lenne.

    mm

    VálaszTörlés
  43. "Három kormányzati szervet szüntetnék meg, az oktatási minisztériumot, a kereskedelmi minisztériumot, és a... a..., na mi is a harmadik?"
    Ja, az energiaügyi minisztérium!"

    http://kuruc.info/r/6/87848/

    Olyan nagyon nem is kell meglepődni Ricsi állításán. Az USA-ban nincs valódi oktatás, ami meg van helyette azt nem nevezném annak.
    Kereskedelmi meg energiaügyi minisztériumra meg tényleg mi a szarnak van szükség, amikor ez a két ágazat 100%-os mértékben a globalista elit kezében van. :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  44. Panka,

    a hozzá hasonló, politikusnak nevezett emberi csökevények mindig is nagyon jól emlékeznek Weishaupt agymenéseire: eltörölni minden vallást, államot és magántulajdont.

    VálaszTörlés
  45. Mózi nem erről a kisbolygóról küldtél múltkor egy "beszarok-videót" ?

    http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20111104-2005-yu55-kisbolygo-a-fold-kozeleben-nehezen-figyelheto-meg.html

    TT

    VálaszTörlés
  46. Bocsássatok meg nekem, hogy nem a témához szólok, de úgy vélem tudnotok kell róla, hogy a zsidók az élet egy különösen értékes területén ismét okosabbnak bizonyultak a gójoknál.
    Egy Brazíliában elkészült tudományos vizsgálat eredményei szerint kiderült ugyanis, hogy az állatokkal végzett szex ugyan péniszrákot okozhat, azonban a körülmetélés procedúráján átesett, és a témában érintett férfiak körében nulla közeli a péniszrákos esetek aránya.

    http://index.hu/tudomany/brittudosok/2011/11/10/peniszrakhoz_vezet_az_allatos_szex/

    Így már sokkal inkább érthetővé válik Ábrahámék erre vonatkozó törvényi szabályozása! Birkaszex utáni péniszrák? Ugyan! Aggodalomra semmi ok, hisz körül vagy metélve! :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  47. mm

    A periodikusság valóban megfigyelhető a huf/euro árfolyamban, de nem ilyen szélsőségesen, mint idén. Tavaly ezen a napon közel 40 ft-al volt olcsóbb 1 euró, és én nem gazdaságról beszéltem, hanem inkább amolyan nemzetközi "körmösről", ami egy üzenet Orbánnak, hogy el a kezekkel a bankoktól.

    Magyarország mondhatnám rosszabb helyzetben van, mint Görögország, itt verbálisan Matolcsy mégis pofozgatja az IMF-et.
    Valamit (sokmindent) tudnak, amit mi nem.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  48. Magyarország szerintem már is összeomlásban van és nem a forint periódikus árfolyamváltozása miatt, hanem mert az adóbevételek több mint 2/3 az államadósság törlesztésére megy miközben a megcsonkított nemzeti gazdaságból egyre kevesebb adópénz folyik be hiába egyre több az adó.

    Tegnap megtudtuk hogy pár hétig nem lesz gyógyszer a rákos betegek kemotérápiájához, mert hogy állítólag egész Európában hírtelen hiány keletkezett belőle. Utánanéztem a nyugat-európai szaklapokon és nyomát sem láttam ilyen hiánynak. Az történhetett szerintem hogy az egészségügyi rendszer már annyi ki nem fizetett számlát halmozott fel a gyógyszer beszállító felé, hogy az most megzsarolta a kormányt: vagy fizet vagy nincs kemoterápiás gyógyszer. Persze nem véletlen választhatta ezt a gyógyszert a cég, hiszen a rákos betegek nem-kezelése mindenkit megbotránykoztat (a rák már nemzeti betegség). Hány mindenféle beszállítónak lóg már a kormány, nem is beszélve az önkormányzatokról? Talán éppen azért utazott el hajráviktor a Citybe hogy ott is kunyeráljon: lécci vegyék már meg a magyar államkötvényeket különben csődbe megy az állam. Szerintem már teljesen üres az államkassza és ha államkötvények formában nem jutunk újjabb nemzetközi hitelekhez, rövid időn belül semmi sem fog már működni ami közpénzből van financírozva.

    mm

    VálaszTörlés
  49. http://www.blikk.hu/blikk_rovidhir/elfogyott-a-gyogyszer-az-onkologian-2071316

    mm

    VálaszTörlés
  50. mm. de még mennyire üres, ma délután bejött egy alkalmazott a földhivataltól, hogy nem tudnak már nyomtatni mert erre az évre elfogyott a keret, az alkalmazottak fogják összedobni egy toner töltés árát, azt mondanom sem kell, hogy amikor volt keret soha nem jöttek hozzám. Ami itt megy az nem megy.Á.

    VálaszTörlés
  51. Kemoterápiás gyógyszerekért nem nagy kár. Kurva nagy biznisz, sokba kerül az OEP-nek, hatásfoka meg a nullával vetekszik.
    Onkológiája egyébként többnyire megyei kórházaknak van csak, ők meg néhány hónap múlva államosítva lesznek. Adóssággal együtt.

    A cikk egyébként egy kicsit "blikk-es".

    Majd ha az életmentő gyógyszerek nem lesznek elérhetőek, na az már szar ügy.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  52. http://www.mfor.hu/cikkek/Ujabb_balegyenest_kapott_a_forint__315_hoz_kozelit_az_euro.html

    Orbán papírjai a kutyának sem kellenek, hamarosan róló lehúz.
    Még nyögdíj sem lesz, minek ide kemo cucc?

    Anonymus

    VálaszTörlés
  53. Gyerekek, ez piszkosul nem jött be. Elárulok valamit: a valódi összeomlás dátumát nem kötik senki orrára sem. Addig is jó lenne végre a MOSTra koncentrálni, és végre minden embernek elkezdeni foglalkozni a saját életével.

    VálaszTörlés
  54. Ma délután 16órai kezdettel megy és magyar vonatkozású:jelenleg Balogh Béla magyarázza az Aranykor eljövetelét és a beavatottak kapcsolatát !!!

    VALOBAN CSUPAN HA OSSZEFOGUNK ES EGY-SEGET ALKOTUNK AKKOR VALTOZIK A HELYZET ! SAJNOS AZ ORA KETYEG !

    GYERE ES TARTS VELUNK, MENTSUK MEG EGYMAST OSSZEFOGASSAL !

    2011.12.12.-EN DU 4 ORAKOR KEZDODO SZERTARTASSAL MEGALAPITJUK

    A FENY ES A SZERETET SZOVETSEGET !

    A szovetseg teljesen politika mentes, es okomenikus !

    A HIMNUSZUNK ENRICO csodalatos alkotasa lesz, melynek szoveget Marta, egyik kedves fenytestverunk irta, a JELKEPUNKET Marta es Enci kaptak meg uzenetben, melyeket keresre rendelkezesre bocsajtjuk, ugyszinten a HITVALLAST.

    Szovetsegunk tagjai kozott szerepel Enrico, Dr.Marton Csilla, Balogh Bela es meg sok mas hires , ertekes szemely, ertekes lelek.

    Celunk : A vilagon elo osszes magyar osszehivasa, hogy ismet visszatalaljanak az EGY-SEG-be a KET-SEG-BE-ESES-bol.

    Segiteni megteremteni csaladok millioi szamara az anyagi es a lelki biztonsagot, melyhez rendelkezesre allnak a megfelelo eszkozeink.

    SIESSETEK, MERT SAJNOS MINT A VIDEOBOL IS KIDERUL MAR A 0.ORA 0.MASODPERCEBEN VAGYUNK !

    Nagy szeretettel varunk Mindenkit, aki tenni kesz a szeretteiert, a barataiert, a Magyar Nemzetert es az egesz EMBERISEGERT.

    A MAGYAROKNAK ES A SZOVETSEGNEK IS UZENETBEN ERKEZETT MEG A KULDETESE !
    Feledjetek el a felelmeiteket es KAPCSOLODJUNK NAGYON GYORSAN NAGYON SOKAN !
    JOJJON MINDENKI, LEGYUNK MINEL TOBBEN,HOGY OSSZEADODJON AZ ENERGIA ES A MAG TUDASA.
    Erjenek ossze a langok es VALJANAK EGGYE A SZIVEK ES A LELKEK, ES FOGJUK EGYMAS KEZET, AHOGYAN SOHA MEG !
    Csakis igy tudjuk megmenteni CSALADUNKAT, HAZANKAT ES AZ EMBERISEGET !
    Mi MAGYAROK kaptuk ezt a NEMES KULDETEST, hogy SZETTERJESSZUK A FENYT ES A FELTETEL NELKULI SZERETETET AZ EGESZ FOLDGOMBON, ezaltal segitve Foldanya es az Emberiseg FELEMELKEDESET !

    Du. 2 tol barmikor nyitva a terem, csak kattints az alabbi linkre es tudunk beszelni !
    Ha van fulhallgatos mikrofonod esetleg kamerad, orisai elony, de nem akadaly ha nincsen.

    http://vcp2.videocontrolpanel.net/?page=HOME_JOIN&redirect=1&meeting=7655774

    Kattints ra a linkre kerlek es ird be a neved ekezet nelkul es mar beszelhetunk is !

    Video Conference
    vcp2.videocontrolpanel.net

    http://youtu.be/0d1KQdREAYI

    VálaszTörlés
  55. Nnna, ehhez a szeretetrezgő felhíváshoz Mózinak biztos lesz egy két szava... :)

    TT

    VálaszTörlés
  56. Éppen Balogh Béla mondja, hogy 400-500 év múlva eljutunk ismét az Aranykorba!!!

    VálaszTörlés
  57. Ez az aranykor egy mese. ne dőljetek be neki....

    Nem fog eljönni az aranykor. Ennyi. Persze a mesékben lehet hinni...

    bukovinai.

    VálaszTörlés