2011. április 17., vasárnap

SÖTÉT ERŐK A FELSZÍN ALATT...

A következő cikket csak azoknak ajánlom, akiket valóban érdekel, hogy milyen relytett erők állnak az aktuális világban zajló események mögött és nem a szokásos kétfilléres összeesküvési elméletek színtjén akarnak ragadni. A cikk sajnos angol nyelven van, de ha van hozzá kedve valakinek, érdemes lefordítani magyarra, már csak azért is, mert nagyon hiányoznak a hiteles geopolitikai elemzések az egyre színesebb (a narancs szín most különösen divatos) de felszínesebb magyar sajtóból.     (mm)


In his book The Road to 9/11, now available in French, Professor Peter Dale Scott traces back the history of the "Deep State" in the United States, that is to say the secret structure that steers defense and foreign policy behind the facade of democracy. His analysis lifts the veil on the group that organised the September 11 attacks and which finances itself through international trafficking networks. Regarded as a reference book, The Road to 9/11 already features as recommended reading at military-diplomatic academies.



VoltaireNet: Professor Scott, as your work is not as widely known as it ought to be in French-speaking countries, could you please start by defining what “Deep politics” is, and explain the distinction between what you call the “Deep state” and the “Public state”?

Peter Dale Scott: The term “Deep state” comes from Turkey. They invented it after the wreck of a speeding Mercedes in 1996 in which the passengers were a Member of Parliament, a beauty queen, a local senior police captain, and an important drug trafficker in Turkey who was also the head of a criminal paramilitary organization – the Grey Wolves – that went around killing people. And it became very obvious in Turkey that there were a covert relationship between the police who officially were looking for this man – even though a policeman was there with him in the car – and these people who committed crimes on behalf of the state. The state that you commit crimes for is not a state that can show its hand to the people, it’s a hidden state, a covert structure. In Turkey, they called it the Deep state, [1] and I had been talking about deep politics for a long time so I used the term in The Road to 9/11. This is why I have defined deep politics as all those political practices and arrangements, deliberate or not, which are usually repressed rather than acknowledged. So the term “Deep state” – coming from Turkey – is not mine.

It refers to a parallel secret government, organized by the intelligence and security apparatus, financed by drugs, and engaging in illicit violence, to protect the status and interests of the military against threats from intellectuals, religious groups, and occasionally the constitutional government. In this book, I adapt the term somewhat to refer to the wider interface in America between the public, the constitutionally established state, and the deep forces behind it of wealth, power, and violence outside the government. You might call it the back door of the Public state, giving access to dark forces outside the law. The analogy with Turkey is not perfect, because what we see today in America is less a parallel structure than a wide zone or milieu of interaction between the public state and unseen dark forces, as I expound in my latest book The American War Machine. But this interaction is significant, and we need a name, such as Deep state, to describe it.



85 megjegyzés:

  1. Gránát a templom lépcsőjén egy vasárnapi mise idején? Ki lenne elég hülye ilyesmit csinálni? Ez kissé úgy hangzik, mint ha vki fel akart volna robbantani egy ovodát, az átlagember azonnal úgy reagál, hogy "fúúúúj szemét terroristák!"... Kitalálni egy gonosz közös ellenséget, ezt a trükköt már untig bevetették az utóbbi években a neo-liberális ál-nemzeti globalisták (lásd a 2001-es toronymerénylet Bushlandban), hogy eltereljék a jónép figyelmét és közben magukat népszerűvé tegyék.

    mm

    VálaszTörlés
  2. Banyek Mózi, mé' nem gondolsz az angol analfabétákra, mint én is :)

    Legközelebb én is németül nyomatom a cikkeket.

    Kraft

    VálaszTörlés
  3. A neo-liberális ál-nemzeti globalisták úgy gondolták, hogy Virágvasárnap a keresztények ne templomba menjenek, hanem az erre az ünnepre provokálás céllal rászervezett Élet menetére. Tréfát mellőzve gondoljunk bele, ha nem egy felnőtt találja meg, hanem egy gyerek vagy "fémtolvaj" és az elkezdi piszkálni gránátot, mi történhetett volna?
    Kata

    VálaszTörlés
  4. Érdekes, ahogy felkerül egy viszonylag pozitív hangulatú cikk, azon nyomban felnyomtok két negatívat, nehogy már boruljon az "egyensúly".
    Ezt direkt csináljátok?
    :(

    TT

    VálaszTörlés
  5. TT

    ne nyavajog, szerintem ez még így túl jó arány. Vagy nem egy bolygón élünk? ;-)

    Kraft

    ui: nekem ez a cikk egyáltalán nem sötét, de csak azért mert nem értem :DD

    VálaszTörlés
  6. Kraft, nincs türelmem órákat tölteni azzal, hogy lefordítsak cikkeket, főleg hogy a blogunk kevéske olvasói egy része nem is tart igényt a komoly elemzésekre. Ezért már nem is írok cikket magam sem.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Mózi! Hát angol cikkel garantáltan nem fogod növelni az olvasótábort. A legutóbbi cikkemet én is többnyire német forrásból vettem, de magyarul tettem közzé.

    Ennyivel tartoznál a blog olvasóknak.

    Kraft

    VálaszTörlés
  8. Kraft, én már sok órát töltöttem erre a blogra. Megtettem amit tudtam, de nem jött be. Konyec.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Tudom Mózi, de szerintem alapból magasra tetted a mércét, ezért érzed a "csalódottságot". Egy blog kibontakozásához idő, és minőség kell.
    De erről már sokat beszélgettünk, nyilván nem akarok erről itt többet értekezni.

    Kraft

    VálaszTörlés
  10. A finnországi választásokon vezet a finn nemzeti párt, a szavazatok 78 %-os összeszámlálásakor, igaz kicsi az előnye.
    http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaiset+vie+%C3%A4%C3%A4ntenlaskua/1135265470753

    VálaszTörlés
  11. Misi

    Mennyire nemzeti az a finn párt, annyira mint a fidesz, vagy a jobbik? Sőt állítólag a jobbiknál van már egy sokkal nemzetibb is :D

    Kraft

    VálaszTörlés
  12. Mózes, én mindössze az utolsó bekezdést fordítom le a nagyon hosszú cikkből, amelyet elolvastam. Csalódottságod érthető, én is így éreztem sokáig, ember feletti erőfeszítéseim "eredménytelensége" láttán, illetve a nem olyan eredmények bekövetkeztében mint azt vártam volna. Ez mindössze azért van mert túl nagy volt az elvárásunk a széles rétegek részéről, azt is mondhatnám, hogy a mostani csalódásod egy természetes reakció egy olyan embertől aki a konzumidióták felé kerekedett. De ezt egyfajta letisztulás fogja követni meglásd. El kell tudni fogadni, hogy a gyümölcs beérését nem kell siettetni, lehet de nem érdemes mert nem lesz ízletes.Árpi.
    "A technológiai fejlesztések, mint például az internet minden korábbi lehetőségekhez viszonyítva , megkönnyítette az emberek közötti kapcsolatfelvételt, úgy belföldön mint külföldön. De a technológia is finomított eszközein a felülről lefelé megfigyelés és az elnyomás terén, ami a sikeres aktivista mozgósításokat nehezebbé teszi mint korábban. Tehát a jövő nagyon bizonytalan, de ennek ellenére lehet mondani, hogy a jelenlegi globális rendszer kevésbé stabil, mint volt, és hogy valamiféle leszámolás valószínűleg változtatni fog a jelenlegi helyzeten."

    VálaszTörlés
  13. Valóban e cikk fordítása meghaladja a magyar nyelvtudásomat, mert nem csak elég hosszú, hanem eléggé "sűrű" is. Nekem ez sok időbe telne lefordítani magyarra. Ha valaki tud egy kicsit angolul, érdemes átrágni magát rajta, mert jól mutatja, hogy a "sötét erők" (legalábbis az US sötét erők) mennyire egy összetett és nehezen azonosítható csoport. Azt is jól mutatja, hogy mennyire korlátozott a mindenkori amerikai elnök hatalma. Ha ehhez még hozzáadjuk a cionizmust (Izrael) és az európai "sötét erőket" (amelyekben a zsidó nagy bankárdinasztiák a menőmanók), akkor rájövünk, hogy mennyire nem egy egységesek a nyugati globalizációs elitek, vagyis hogy szinte elkerülhetetlenül kudarcra vannak itélve.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm Árpi, helyettem is leírtál néhány gondolatot, amivel nagyon egyet tudok érteni.

    Biztos, hogy vagyunk egy páran ezen a blogon, akik csalódóttak.
    Csalódottak, mert süket fülekre talál minden bejegyzés, minden írás, ami mögött munka van, és egy jobbító szándék. A világ jobbá tétele.

    Mózi én is érzek ilyen csalódottságot, amit te, de egész más okok miatt.
    Amikor ez a blog elindult, és Velorex felkért társszerkesztőnek, soha nem voltak illúzióim, hogy széles tömegeket elérve bárminemű közvéleményformáló ereje lehetne.

    Aki itt cikket ír, tegye azért, mert ki akarja írni magából a gondolatait, és ne várjon cserébe semmit. Így nincs csalódás sem.

    Árpi is nyilván a saját tapasztalatait megélve írta a fenti hsz-t. Nyilván ő is segített már olyan embereken, akik aztán hálátlanok voltak.

    Különbözünk egymástól, és egyre inkább azt gondolom, hogy nem kell mindenkit "megmenteni", nem kell mindenkihez elérni. Ezt egy blogon nem is lehet megtenni, ahhoz le kéne lépni a virtuális terepről, de akkor is falakba ütköznénk.

    Aztán látom TT-n is, hogy ő is hamar letargiába tud esni, ha negatív tartalmú írások kerülnek ki az oldalra. Szóvá is tette.
    Tény, hogy ha valaki nagyon belelovagolja magát ebbe a globális tébolydába, az könnyen letargiába eshet. Nem vagyok ezzel én sem másképp, de mindegy milyen médiumot kapcsolok be, ma már csak a szenny ömlik mindenhonnan.

    Néha ki kell kapcsolni a számítógépet, és kimenni a levegőre. Egyelőre élvezni azt, ami megadatott, bármit is hoz a jövő.

    Kraft

    VálaszTörlés
  15. Árpi és Kraft, az hogy "csalódott" vagyok vagy sem -nem igazán vagyok az, előre megjósoltam, hogy a blognak alig lesz olvasottsága- nem számít. A lényeg az, hogy nem tartom érdemesnek tovább is jelentős időt szánni a korlátozott kis életemből politikai, társadalmi, stb blog bejegyzéseket produkálni rendszeresen egy nagyon szűk csoport számára amely fele ráadásul nem is tart igazán igényt rá. Inkább mással töltöm a szabadidőmet, pl kertészkedéssel, olvasással meg ilyesmi.

    mm

    VálaszTörlés
  16. Mózi semmit nem értettél a fenti írásomból, de mindegy, nincs jelentősége.

    Jó éjt

    Kraft

    VálaszTörlés
  17. Mit mutatnak a statisztikák az olvasottságról?
    Mert gondolom sokan nem szólnak be, de azért olvasgatnak itt.

    A magam részéről egyáltalán nem bánom ha olvashatok jó elemzéseket, de úgy vélem a törzsvendégek köre már jól ismeri a (látszólag sötét) helyzetet. Ezért nem látom szükségességét további negatívumoknak, inkább a megoldás felé kellene útmutatásokat tenni. Remélem nem bánjátok, ha néha felkerül némi pozitívum is az oldalra?! :)

    A megoldás felé vezető út kezdődhetne azzal is, hogy Mózi leírod mit lehet a pitypangból készíteni, mert annyi van a réten, mint a nyü! :)
    (tényleg érdekel, egyszer még Postapistánál leírtad, de az az oldal már három vh-t élt át, így nem csoda ha eltűnt ez+az...)

    A mai nap mottója: HUMOR! - ezt üzeni az Univerzum! :) Vasas, aktivizáld magad! :))

    TT

    VálaszTörlés
  18. Nem tudom, hogy a jéghokit néztétek-e tegnap, vagy a finn parlamenti választásokat (én a Téglát néztem :), mindenesetre érdekes eredmények születtek Finnországban – ez is a változásokra utal:

    Kokoomus 20,4% (=Fidesz, de sokkal normálisabb kiadásban)
    SDP 19,1% (Szocdemek, közük nincs az MSZP-hez, mert sokkal-sokkal hazafiasabbak)
    PS 19,0% (nemzeti párt)
    KePu 15.8% 35
    Vasemmisto (Baloldali Tömörülés) 8,1% 14
    Zöldek 7.2% (=LMP)
    RKP 4.3% 9
    KD 4.0% 6

    Nem igazán hiszek már a parlamentáris demokráciában, de azért szerintem nem rossz dolog, ha színes egy országgyűlés, és nem csak két nagy erő közül lehet választani. Mondjuk a túlzott pártoskodás meg állandó vitákhoz vezethet, s a fenti eredményekből látszik, hogy nehéz lesz kormányt alakítani akármilyen koalíciónak.
    Ami érdekes még, hogy Finnország a világ egyik leggazdagabb országa, és ha egy nemzetiesebb kormány alakul, akkor pl. féket nyomhatnak a NATO-nak, de a portugál mentőcsomagnak is – ami beláthatatlan láncreakciókat szülhet. Omladozik az EU?

    Forrás:
    http://kuruc.info/r/4/77741/

    Más téma, de idevág.
    Nagyon úgy tűnik, hogy a "jótanuló" Magyarországnak valójában egyetlen egy feladata volt a soros elnöksége idején:
    Levezényelni azt a felülről kitalált "hatos csomagot" (kabbala!!), amelyik a közös gazdasági kormányzásról szóló jogszabálycsomagról szól. Semmi más nem számított, beszélhetünk itt mi bármilyen cukorkvótákról, vagy a szerb csatlakozás magyar autonómia feltételéről, a Brüsszeli elitet csak ez az újabb központosítás érdekli! Annyira átlátszóak már...

    De hogy a napi mottónkat se feledjük: ezt az egész tákolmányt beboríthatják a finnek, ami azért jó hír, mert akkor talán még időben kiszállunk ebből az őrületből. Vonáék azt ígérték, hogy elkészítetetik azt a jelentést, amelyik az EU-val kapcsolatos kiadás-bevétel tükröt mutatja, remélem ennek is lesz valami hozanatja. :)

    TT

    VálaszTörlés
  19. Ja a forrás lemarad:

    http://index.hu/belfold/2011/04/18/csak_egy_szabaly_volt_meg_kell_lennie

    „A döntés következménye ugyanis fájdalmas lehet és nagy változásokat hozhat. Ha a hatos jogszabálycsomag életbe lép, akkor a tagállamok szuverenitásuk komoly részéről mondanak le. A költségvetési politika ilyen szintű központi ellenőrzése és büntethetősége néhány éve még teljesen elképzelhetetlen lett volna. Ennél sokkal kisebb kötöttségeken is évekig elvitatkozgattak korábban a tagállamok. Ez a lépés egyértelműen a föderalizmus irányába vezeti az EU-t.”

    Hát nem erről beszélünk már jórégóta?
    Bármit is kommunikál mostantól a fidesz, a lényegen nem változtat: politikailag, gazdaságilag, pénzügyileg, jogilag, katonailag tökéletesen függő viszonyban vagyunk az EU-val, így tök mindegy milyen lesz a magyar alkotmány. Vicc az egész.
    Hála Istennek hamarosan vége ennek.

    TT

    VálaszTörlés
  20. Ha ez nem olaj a tűzre, akkor semmi... Aki eddig azt gondolta, hogy itt senki sem akar kirobbantani egy hepajt, az most olvasson figyelmesen!


    "Nyílt tábor! 2011.04.22-24.

    A Véderő ismételten megrendezi a már hagyománnyá vált nyílt táborát, amelyre szertettel várunk minden hazáját szerető fiatalt és felnőttet, akiket érdekel a katonai és önvédelmi alapismeretek elsajátítása.

    A tábor Gyöngyöspatán lesz megrendezve 2011 04. 22-24.

    Találkozási hely és időpont: Gyöngyöspata 2011 04. 22. Kecske-Kő 6. du 15:00
    A jelentkezési korhatár 14. évtől.

    Amit hozni kell: sátor, hálózsák, vagy takaró, 3 napra enni és innivaló, váltás fehérnemű, zokni és felsőruházat, rossz idő esetén meleg ruha, katonai jellegű gyakorló öltözet, bakancs, tűz gyújtására megfelelő eszköz, elemlámpa. akinek van AIRSOFT fegyver. Szúnyogirtót ajánlatos hozni! Aki tud, hozzon bokszkesztyűt.

    Amit tilos a tábor területére behozni: alkohol, drog és egyéb más butító eszközöket. Akinél ilyesmit találunk, annak azonnal el kell hagynia a tábor területét.

    Programok: terepharcászati oktatás, önvédelmi ismeretek, fegyverismeret, lövészet elméleti és gyakorlati oktatása, katonai közelharc, erőnléti szintfelmérés, éjszakai harcászat, különböző taktikai feladatok elsajátítása-megoldása, járőrgyakorlat, és még számos honvédelmi ismeret.

    Viselkedési szabályzat:
    A három nap alatt katonai rendszabályok lépnek érvénybe a tábor területén. A beosztott vezetőknek és katonai rendészetnek maradéktalanul engedelmeskedni kell a tábor lakóinak. Parancsmegszegés esetén a renitens személynek azonnal el kell hagynia a tábor területét. A feladatokat mindenki erőnlétéhez, testsúlyához, neméhez mérten szabjuk ki.

    A részvétel a Véderő tagjainak 2000 Ft/fő, a civileknek 3000 Ft/fő.
    Fizetés: a helyszínre érkezéskor történik"

    VálaszTörlés
  21. Felhívás egy Országos Nemzeti Kiképzőbázis létrehozására!
    2011.03.28


    Felhívás!

    Tisztelt Honfitársaink!

    Egy ötlet fogalmazódott meg, amely nem kivitelezhetetlen, csupán a segítségetekre van szükségünk. Létre akarunk hozni egy saját Országos Nemzeti Kiképzőbázist, ahol minden nemzeti oldalon álló szervezet, kötetlenül és zavartalanul végezheti a felkészítését a saját egységeinek, gyakorolhatja a haza védelmére való felkészülést, sajátíthatja el a honvédelmi, és egyéb ismereteket. A terület adott, nagyjából másfél focipályányi és mellette van egy erdős, dombos fél hektáros, szintén saját terület, ahol a bázison kívüli felkészülést lehet végezni. Ezen kívül számos más programokat lehet ott rendszeresíteni. Ilyen még nem volt a mai Magyarországon Gömbös Gyula óta. Mindenki bujkál különböző erdőkben, területeken és ki tudja hol. Ez, ha létre tudjuk hozni, meg fog szűnni. Ehhez kérjük azon hazaszerető emberek segítségét, akik megértik a célunk lényegét.
    A területet be kell keríteni, el kell szeparálni a külvilágtól. Erre a legalkalmasabb a magas, nem átlátható kerítés, amely a mai árakat nézve nem kis összeg. Akinek van építőanyaga-eleme, vagy bármije, amivel hozzá tud járulni a célunk megvalósításához, az kérem, jelezze a lent megadott címen.
    Első körben a kerítés megépítése a cél, jól zárható kis és nagykapuval, majd a belső épületek kialakítása-építése következik. Ez nem csak egy kiképzőbázis létrehozása, hanem egy település megmentése, felvirágoztatása is. Rajtunk, rajtatok múlik, hogy az ott élő lakosság hogyan élheti tovább az életét, boldogan, nyugodtan, átaludva az éjszakáikat, vagy további félelemben a javaik elhordása és terrorizálásuk további folytatásának tudatában. Ha van egy álmunk, ami megvalósítható az összefogással, akkor azt valósítsuk meg, hogy ne legyünk többé erdőkben bujkáló, a hatalomnak kiszolgáltatott „vadak” Erre kérünk minden magát nemzetinek valló polgártársunkat, erre kérjük azokat, akik tenni akarnak, és tenni is tudnak.
    Véderő főparancsnokság
    e-mail cím: foparancsnok@gmail.com




    Köszönet a tereprendezésért!
    2011.04.18



    Tisztelt Bajtársaim!

    Köszönöm az önfeláldozó segítségeteket a hétvégi, Gyöngyöspatai tereprendezésen való részvételért. Szavakban nem leírható az, amit tettetek. Ti voltatok azok, akik felvállalták akár a komoly következményekkel járó dolgokat is, ott voltatok és átéltétek. Bár szóban mindenkinek megköszöntem, de itt, a nyilvánosság előtt is teszem ezt. Azoktól a messziről, de késő délután érkező bajtársaktól elnézést kérek, akik nem találtak már ott minket a helyszínen, de a munkát elvégeztük és 15:00 h-kor levonultunk a területről, indultunk Budapestre, a szolidaritásunkat kifejezni a tűzoltóknak, az általuk meghirdetett Kossuth téri demonstrációjukra.

    Eszes Tamás

    h.százados

    VálaszTörlés
  22. Moonlight tudod mi jut erről eszembe? Az, hogy Posta nagyjából egy éve megírta mindezt, csak akkor még mindenki hülyének nézte, sok dolgot én sem hittem el neki, és sajnos az idő őt igazolta. Hogy miért hagytam ott az oldalát az egy más tészta.
    Persze szerette egy kicsit túlzásokkal leírni mindazt, amit leírt, sőt most is így ír, de ha valaki lehámozza az írásairól ezeket a "túlkapásokat", akkor a realitás kerül felszínre.


    Orbán alkotmányát meg leszarom. Egyre több esély van, hogy itt tudom hagyni ezt az országot és meg is teszem, ha lehetőségem lesz rá.

    "Hála Istennek hamarosan vége ennek."

    TT

    kíváncsi lennék ezzel mire gondoltál?

    Kraft

    VálaszTörlés
  23. "közös gazdasági kormányzás"

    Kíváncsi lennék I. Orbán király milyen szerepet szán Magyarországnak ebben a felállásban.

    Az ötlet már csírájában halálra van ítélve. Az Euro ezer és egy sebből vérzik, a Görög, Portugál, Ír, Spanyol, Olasz, Belga államcsőd csak idő kérdése. Az EU ebben a formában, ahogy most létezik már nem sokáig fog.
    Ezek meg egymást akarják szankcionálni, akár Eurozónán kívül is?

    Vicc ez a bagázs.

    Kraft

    VálaszTörlés
  24. Kraft,

    nagyon sajnálom, hogy egy olyan ember hagyja el a hazánkat, mint Te:( Ennek ellenére remélem megtalálod a számításod odakint, bár nekem eddig sokan mondták, hogy nagyon hazahúzta őket a szívük egy idő után.

    Nekem az dereng, mikor anno Imre azon konspirált, hogy azért váltották le Draskovicsot, mert nem tudta kirobbantani a cigány-magyar polgárháborút. Ha megfigyeled, Pintér is a kapafogú nyomdokain lépked(nemzetiek vegzálása, cigány bűnözés figyelmen kívül hagyása), remélem ő is kudarcot vall. De ez csupán egy tézis részemről.

    Misi, szerintem is jó ötlet, talán még időben jó útra tudják téríteni a cigányság nem reménytelen részét.

    VálaszTörlés
  25. Kraft

    Azt ne felejtsd hogy a Véderő sokáig mint Jimbó kis hadserege működött, legalább is nekem ezt mondták. Eszes Tamás pedig egészen a közelmúltig reklámozta a Véderőt Jimbónál. Elég jó viszonyban voltak (vannak?)...

    Jimbó azt írja amit innen onnan olvas vagy amiről a nemzeti körök előtte is és utána is beszéltek, csak felcsibészelte a saját baromságaival.

    Egyébként szerintem nem lesz semmi. Odacsődítenek egy rakás rendőrt és annyi. Legfeljebb feloszlatják őket is mint a gárdát.

    VálaszTörlés
  26. Kraft

    Csak mondom mielőtt még Jimbó újra megváltó lenne itt...:)

    A Jövönk.info egy sunyi szarházi és emellett skizofrén pszihopata banda. Ha annyiszor tört volna ki a polgárháború ahányszor ők bejósolták(általában mindíg a Jobbik meg rajtuk kívül mindenki más miatt) akkor már a huszadiknál járnánk, minimum. Rakás köcsög akik nem tesznek semmit de mindenkit leszólnak aki tesz. Méltó párjai Jimbónak. Gombásszanak csak tovább, lehetőleg csendben.

    Tényleg szar a helyzet Kraft de sehol se lesz jobb.

    "Itt élned s halnod kell"

    (Ne hallgass Gyurcsányra!)

    VálaszTörlés
  27. Mantis itt lassan már élni sem lehet.
    Ez egy lehetőség, amit megpróbálok kihasználni. Se több se kevesebb.

    Ami a másik témát illeti, én már egyetlen írást sem veszek készpénznek. Nincs olyan internetes oldal, amit etalonnak tartanék, így a jövönkinfo is csak egy oldal, a sok közül. Sok infót olvastam már ott is, amivel nem feltétlen tudok egyetérteni, de alapvetően jó gondolatokat fogalmaznak meg.

    A polgárháború fogalmával pedig ma már a fősodratú is játszik, nem csak egy-egy alternatív oldal. Egyelőre minden jel erre mutat, és az hogy egy oldal figyelmeztet többször is, nem azt jelenti, hogy levegőbe beszélnek.

    Láttad a tévében a cigókat, miként viselkedtek mert nem jött időbe a segély?
    Mi van ha Orbán elzárja a segély csapokat? Részben már megtette. A java még hátra van...

    Kraft

    VálaszTörlés
  28. Elhagyni saját országát nem könnyű döntés, de nem kell feltétlenül úgy indulni, hogy nem lesz visszatérés. Magyarországon nincs munka az átlagember számára (az, akinek nincs protekciója) és amikor van, az nincs megfizetve. Remény sincs, hogy ez változzon a következő években. Ráadásul olyan itt élni, mint egy rakás időzített bomba tetején, állandóan fenyeget az apeh, a mindenféle pénzbírságok ha valaki megszeg ilyen vagy amolyan hülye szabályt, fenyeget a társadalmi káosz/anarchia ahogy lassan már az aktív lakosság két harmadának nincs rendszeres munkája vagy egyáltalán semmilyen, fenyeget az immár krónikus erőszakos cigánybűnözés (ami, tudjuk, nem létezik, csak képzelődünk)... Magyarország most egy haldokló ország, ahol csak a "kissebségi" maffiózók, a "felső tízezer" (akik nagy része az állam kifosztásából gazdagodtak meg) és persze a mihaszna politikusok élnek jól köszönik szépen.

    mm

    VálaszTörlés
  29. Nem iszom előre a medve bőrére, még az is lehetséges, hogy mégsem sikerül a külföldi munka, de azon vagyok, hogy sikerüljön.
    Egyébként is ti, mint netes barátaim úgysem vennétek ebből észre semmit, mindegy, hogy MO-ról írok, vagy Németből.

    Mózi rövid diagnózisa hazánkról teljesen fedi a valóságot. Ha dolgozok azért rettegek, hogy mindent jól csináljak, ne találjam az utcán magam. Ha nem dolgozok azért rettegek, hogy minél előbb munkát találjak, mert "hála" Orbánnak erre már csak 3 hónap marad majd.

    Ha autóba ülök azért rettegek melyik sarokba bújt rendőr fotóz le, büntet meg, mert minden szabályt betartani, főleg Budapesten szinte lehetetlen.

    Szerencsére nem cigányfertőzött részen élek, ettől még nem kell rettegni, még nem, de ennek is eljön az ideje.
    Aztán szép lassan majd oda kell figyelni mit mond az ember, mert a narancs diktatúra nem tűr ellentmondást.
    Minap benéztem a Heti Válaszra, durván cenzúrázzák a hsz-eket, és a kényes témáknál már a komment lehetőség is le van tiltva.
    Ilyen nem fordult elő az előző kormány idején.

    Aztán még lehetne sorolni....

    Persze, hogy nem örökre mennék, szerintem nagyon sok magyar visszatér, ha már egy minimális életfeltételt megteremtett magának.

    Itt ha nulláról indulsz, szülői háttér nélkül, akkor nulla is maradsz, vagy vért kell izzadni, mire egy egy lépcsőfokon feljebb lépsz.

    Lassan Romániában is jobb a helyzet, mint itt.

    Ami a netes oldalakat illeti, csak ismételni tudom magam. Se ez, se az nem számít már nekem hiteles forrásnak, a kurucinfo sem. Elolvasom ezt is azt is és kialakítok egy saját véleményt, ami az én ismereteim alapján a legközelebb járhat a valósághoz. Persze, hogy még ekkor is tévedhetek.

    Abban egyetértek Mantis, hogy a jövönkinfo minden csak nem hungarista oldal, de engem nem is ez érdekel.

    Egyébként se hungarista oldalakra van szükség.

    Kraft

    VálaszTörlés
  30. Kraft, ha tényleg kimész külföldre akkor gondolom az EU, vagy az USA jöhet számításba. Az eddig kritizált zóna...

    Egy ismerősömmel folytattam eszmecserét erről a kérdésről aki megjárta már nyugatot is, a következő gondolatok tőle származnak:

    "Az, hogy mi lesz az EU-bol hosszu tavon, az jo kerdes, es nem felesleges elvitatkozni rajta.

    A "nem lehet egyszerre baszni es szuznek is maradni" problemat latom itt ujra felmerulni.

    Azzal gondolom mindenki egyetert, hogy az EU a jelenlegi szovetsegi szinten nem tul jol iranyithato. Tehat hiaba nagyobb, mint az USA (ami szinten csak egy allamszovetseg), messze nem kepes az erdekeit osszehangoltan kepviselni. Ez nem jo a tagallamoknak, mert a tagallamok (leszamitva a Nemetorszag, Anglia, Franciaorszag triot) jelentektelenek nemzetkozi szinten. Azonban az eros tagallamok sem igazan tudnak felnoni az USA, Kina, Oroszorszag alkotta nagyhatalmakhoz.

    Rogton adodik, hogy ennek az az oka, hogy az EU iranyito szervezeteinek egyszeruen nincs mandatuma arra, hogy kepviseljek az osszes tagallamot fontos kerdesekben. Talan eppen Libia megtamadasa mutatta meg, hogy az EU katonai/kulpolitikai szempontbol mennyire keves meg egy ilyen viszonylag kozeli beduin tabor megrendszabalyozasara is. Nem ennyire szembeotlo, de teljesen nyilvanvalo, hogy kulpolitikai/gazdasagi teren is hasonlo problemavala kuzdenek Brusszelben.

    Mivel az europaiak jo resze azert alapjaban veve jo dolognak tartja az EU-t, ezert kell valamit lepni a kozpontositas iranyaban. Ez pedig sajnos a tagallami onrendelkezes rovasara megy.

    Teljesen jogosak az aggalyaid TT egy bizonyos szempontbol, es nem is szabad a szonyeg ala soporni, de az alapveto hozzaallasod tul merev (azaz teljes onrendelkezes, nekunk senki ne pofazzon be). Fel kell tennie a felelos v. felelotlen vezetesnek azt a kerdest, hogy a jogositvanyaibol valamennyit atenged-e a kozosbe, ami altal az orszag altalanos erdekervenyesito kepessege novekedhet. Illetve fel kell tenni a kerdest, hogy a masik ut mit tartogat szamunkra.

    I. Az elso ut nyilvanvaloan az Europai Foderacioba valo betagozodas.
    Nyilvanvaloan az orszag veszit az onrendelkezesebol, ami egyeseknek remalomszeru. Magyarorszagnak sokkal tobb negativ tapasztalata van ezzel, mint pozitiv.

    II. A masik az EU-bol valo kilepes, vagy valamilyen ezzel ekvivalens huzas. Ami teljes onrendelkezest adna, de kerdeses, hogy milyen modon garantalna vagy segitene elo az orszag erdekervenyesiteset.

    Tipikusan a masodik ut az kb. a deklaralt semlegesseggel egyenerteku (kb. magaval huzna a NATO-bol valo kilepest is). Elnezve a svajci peldat ez egy eletkepes verzio (elnek en inkabb a semleges Svajcban, mint az EU tag Romaniaban). A problema ezzel annyi, hogy a semlegessegnek feltetele par olyan adottsag meglete, amik szerintem Magyarorszag eseteben nem relevansak (pl. Svajc termeszetebol adodoan nagyon jol vedheto, fontos orszagokkal szomszedos, es bankrendszerenek erintethetetlensege gazdasagi hatalmak szamara fontos kerdes). Tehat adodik a kerdes, hogy mit tudunk mi nyujtani, ami miatt a jelentos nagyhatalmak egy semleges Magyarorszagot tamogatnanak, semlegessegeert akar tenni is hajlandoak lennenek, mert az lathato, hogy ez inkabb nemzetkozi konszenzus kerdese, mint belso elhatarozase. Sajnos eppen
    1956 peldaja mutatta meg, hogy Magyarorszag semlegessegeert a nyugat nem igazan akart/volt kepes tenni semmit, mig az oroszok semmitol sem riadtak vissza, hogy ezt megakadalyozzak."

    VálaszTörlés
  31. Folytatom liberális szemléletű ismerősöm eszmefuttatását. Ne utasítsátok el zsigerből, ez is egy vélemény:

    "Szerintem az EU hitkerdes. Egy tavlatos allamferfi (aminek Gyurcsany, Orban es Vona is szeretne eladni magat) ezekrol a dolgokrol zsigerbol, illetve egy szuk tanacsadoi kor segitsegevel kellene tudnia eldonteni, hogy mi az orszag erdeke. Persze, ha teved, akkor bukta es megy vissza mindenki a balettbe tancolni.

    Ugye jo gazdasagot ketfekeppen lehet fenntartani. Az egyik, amikor sokan vagyunk (Kina, USA) es mindenben benne van a kezunk, a masik, amikor specializaltak vagyunk es innovativak (Finnorszag, korlatozottan ide tartozik Katar, Dubai (ok mondjuk innovacio teren meg nem jeleskedtek) stb.).

    Nyilvan a masodik ut lenne Magyarorszag szamara jarhato, mivel kicsi orszagban elunk, es csokken a nepesseg. Namost azt az utat ketfelekeppen kovethetjuk: vagy kiderul, hogy alattunk van a vilag olajtartalekanak egy tetemes hanyada, vagy olyan szintre fejlesztjuk az allampolgarok termelekenyseget, hogy felerunk 10 vagy 100 kinaival.
    Ennek vannak human es materialis feltetelei. A human feltetelek az iskolazottsag, vallalkozoi kedv, adozasi hatter, foglalkoztatasi szerkezet stb. A materialis oldalon meg ott van pl. az infrastruktura (utak, varosok, egyetemek, konyvtarak, knowhow, technologia).

    Sajnos egyik ut sem jarhato nekunk jelen allapotban, sot az elso az nem is lesz. Bar vannak termeszeti eroforrasaink, de ezek nem olyan mennyisegben, hogy az orszagot fellenditsek, maximum a tisztesseges onfenntartasra elegendoek. A hi-tech ultra innovativ gazdasag pedig mesebeli viszonyok kozott is tobb mint 2-3 emberolto munkajat igenyelne, mikozben ehen halunk.

    Namost innentol kezdve lehet a multba revedni, amikor meg sokminden maskeppen volt, de elmultak azok az idok. A mostani korulmenyek kozott egy onallo Magyarorszag nem igazan versenykepes (es hidd el helyenkent meg a derek finnek is tanacstalanok a jovot illetoen). A szomoru
    vegkovetkeztetes: fel kell adni az onallosag valamekkora reszet es be kell tagozodni valamilyen erdekszovetsegbe, es remelni, hogy ott jobb lesz. A kivul maradottaknak Moldavia, Libia, meg hasonlo sorsok jutnak + a teljes onallosag, hogy olyan bunko diktatorod legyen, amilyet meg nem hordott hatan a fold....

    Az is nyilvanvalo, hogy a trendek egyenlore nem fordulnak meg.
    Unokaink mar jo esellyel megerik a Hold, Mars, ... kolonizaciojat, es az tenyleg draga mufaj, tehat nem Svajc vagy Finnorszag fog bazist epiteni a Marson, hanem Kina vagy az USA."

    VálaszTörlés
  32. Fentieket csak azért másoltam be, hogy egy kicsit a "másik oldal" is meghallgattassék.

    A szomorú helyzet az, hogy még mindig nagyhatalmak játszótere vagyunk. Nekem is voltak/vannak idealisztikus vágyálmaim, hogy mi mindenkitől függetlenül tudnánk létezni ezen az Alföldön, de ez csak úgy lenne lehetséges, hogy jócskán visszaadunk az életszinvonalból - ami nem feltétlenül hátrány, de sokaknak kényelmetlen lenne.

    Tény, hogy sokkal jobb körülményeket is lehetne teremteni az adottságainkból, de ez nem jelenti azt, hogy teljes mértékben minden tekintetben önellátók lehetnénk (főleg a hegyeink nélkül...). És ma már ráadásul úgy gondolom nem is kellene nekünk teljesen elszigetelődni minden más néptől, mert akkor könnyen Észak-Korea sorsára juthatunk. Nem, itt élünk ezen a bolygón, ezekkel a népekkel körülöttünk, velük kellene egy harmónikus életet kialakítani. És ha valaki úgy érzi ez az alapfelállás a másik félben nincs meg, az látogasson el egy olyan határmenti faluba, ahol együtt élnek békességben különböző etnikumok.

    Sokat kritizáljuk az EU-t, és úgy érzem jogosan, de nem tudom mivel lenne jobb egy Orosz, vagy Kínai, vagy arab szövettségben élni. Nem tudom. Melyikünk tudja?

    Ez eddig a materiális szint. A világ spirituális oldaláról meg már sokat írtam, és hiszem, hogy valójában ott ezen a szinten fognak eldőlni a főbb kérdések, ami aztán lesugárzódik az anyagi szintre is. És mivel korunk sötét erői a szellemi világot nem tudták teljesen elfoglalni - mivel Istent nem lehet legyőzni, ezért lehet reményünk a valódi szebb jövőben. Én mindenesetre bizakodó vagyok. EU-val, vagy anélkül, teljesen mindegy. Legyen hited, és lészen országod!

    TT

    VálaszTörlés
  33. TT : ...."A világ spirituális oldaláról meg már sokat írtam, és hiszem, hogy valójában ott ezen a szinten fognak eldőlni a főbb kérdések, ami aztán lesugárzódik az anyagi szintre is. És mivel korunk sötét erői a szellemi világot nem tudták teljesen elfoglalni - mivel Istent nem lehet legyőzni, ezért lehet reményünk a valódi szebb jövőben. Én mindenesetre bizakodó vagyok...."

    Én is bizakodó valék de lenne kérdésem: Az Avatár c. filmben miért kellett olyan kemény csatát vívniuk?...holott egy jóval magasabb szellemi, spirituális szinten éltek?...vagy hogyan képzeled el ezt a lesugárzódást?

    köszönöm:GA

    VálaszTörlés
  34. NO kérem , lefutott a Szent Korona misszió is!
    Amolyan MSZ-es bevonulás!! mintha Vukicsot látnám !..mit reméltek?...nem volt elég 2006 történése?...1 zászló elég ehhez?...

    http://www.youtube.com/watch?v=UbzPktpeLMc&honnan=Nemzeti_Hirhalo

    VálaszTörlés
  35. GA, nézetem szerint többdimenzionális világban élünk, mely ráadásul hierarchikus felépítésű, fentről lefelé teremtő-léteztető, lentről fölfelé pedig éltető erővel. Miért kell mégis kemény csatákat vívni? Mert ez a szint erről szól. Azonban az anyagi-technológiai felsőbbrendűség egy illúzió, melyet elhitettek veled. Én már nem hiszem, nem is hat rám olyan mértékben.

    TT

    VálaszTörlés
  36. TT

    Bocs, nem szoktam ilyet írni, de tömény baromságot írsz.

    Ennyire nehezedre esik szembenézni a valósággal?

    Kraft

    VálaszTörlés
  37. TT,
    akkor Te is azt vallod, hogy tudattal minden megoldható?...hogy nincs ki ellen?...mert mindenki a testvéred?

    Ha elhiszem, hogy nem hat rám a HAARP akkor nem is fog?..., vagy a permet?...vagy....vagy hogy érted mindezt?

    VálaszTörlés
  38. Mi a valóság Kraft? Az amit látsz, vagy annál valamivel több?

    Névtelen, elméletben minden embert testvérnek kellene felfogni. Sajnos azonban ennél árnyaltabb a kép. Vannak megszállottak, és talán vannak lelketlen bioklónok, és nem ismert entitások által uralt csoportok is. Vannak elállatiasodott lények is. De ha ezek nem lennének, akkor sem lenne lehetséges ebben a polarizált világban a teljes egyetértés - mert itt nem is ez a feladat (legalábbis a jelen világkorszakban).
    Szerintem a tudatunk nem a testünkben van, és kellő odafigyeléssel irányítható a test anyagi élete. Ehhez azonban teljes mértékben ismerni kell magunkat, a Valódi Énünket, ami nem kis feladvány.

    TT

    u.i.: Áááá, csak viccelek, semmit nem tehetünk, mindenkünket kifosztották, rabszolgák vagyunk, soha nem lesz jobb, ésssatöbbi, satobbi.

    VálaszTörlés
  39. Kraft, én kívánom neked, hogy minden úgy történjen az életedben, ahogyan te szeretnéd. Ha úgy érzed, hogy ki kell próbálnod máshol, hát próbáld, csak így lesz viszonyítási alapod. Mindezt azért is írom, mert saját bőrömön tapasztaltam meg azt, aminek te még egyelőre csak előtte állsz...

    Én külföldön láttam meg mindazt, amit itthon még nem tudtam megérteni, felfogni. Kemény 7 hétig voltam külföldön a kis famíliámmal (pedig úgy terveztük, még családlátogatóba sem fogunk hazatérni, inkább hozzánk jönnek majd ki), majd jöttünk is haza szélsebesen. :) Odakint kaptam az első komolyabb "beavatást" (bár nagyon nem szeretem ezt a szót, mert már igen elcsépelték a pénzhajhász rétegbe tartozók), és innen indulva találtam meg azt a lelki békét és nyugalmat, amiben jelenleg is élek.

    Azt írod:
    "Ott is csak vegetálnak, mert egy saját ház elérhetetlen, de egy magasabb életszínvonalon élnek, mint nálunk."
    Mit jelent az, hogy magasabb életszínvonal? Hogy a fizetésének nagyobb a vásárlóértéke? Vagy azt jelenti, hogy boldogan, gondtalanul, önmagukat teljesen megvalósítva élnek? Igen sok külföldön élő ismerőseimen látom, hogy a boldogságnak ír magja sincs meg az életükben. Robotolnak olyan embereknek, akik soha nem fogják őket önmagukkal egyenrangúnak tekinteni (mindig is "bevándorlók maradnak a szemükben)", életük java része elmegy azzal, hogy próbálnak tetszelegni másoknak, és fogalmuk sincs, mit kezdjenek az életükkel.

    Én ehhez csak annyit fűzök hozzá, nagyon vigyázzon mindenki, milyen értékrend szerint éli az életét, mert akinek az a fontos, hogy milyen háza, autója, ruhája van, hogy tud villantani a nők, a haverok, a szomszéd vagy a rokonság előtt, az úgy éli le az életét, hogy soha nem tudja meg, miért is született meg ide, és mit jelent boldognak, gondtalannak és szabadnak lenni. (Akinek nem inge, ne vegye magára.)

    VálaszTörlés
  40. TT-t meg nyugodtan lehet bolondnak nézni, vagy az írásait baromságnak titulálni azért, mert nem úgy gondolkozik, mint a nagy átlag, de a végeredmény mégis az, hogy ő boldogan tudja élni a mindennapjait, a sok "realista" honfitársa meg minden nap elsiratja az életét. Van aki azt gondolja, nem tehet semmit, csak áldozata a sok álnok embernek, van aki meg minden nap tapasztalja, hogyan teremthet magában és maga körül békét és boldogságot. Lehet választani. Mindig. Mindenkinek.


    Azoknak az embereknek, akik ma itthon munkanélküliek, vagy ugyan dolgoznak, de éhbérért, illetve alig tudnak kijönni a keresetükből, szintén azt javaslom, alaposan nézzenek körül az életükben, miféle értékrend szerint élnek. Áldoznak-e az idejükből olyan dolgokra, amikhez nem kell pénz, és mégis örömet szerezhetnek vele maguknak és másoknak, vagy folyton csak sopánkodnak, milyen veszettül nehéz a helyzetük (és erről természetesen nem ők tehetnek)? A magyar emberek többsége alapvetően nagyon szorgalmas, de ha arról van szó, hogy mit csináljon munka után, akkor a java része tv-t néz... No kérem, ha azt az időt, amit a tv bámulásával tölt a mai magyarság nagy hányada, esetleg a szeretteire, embertársaira, valamint szellemének lelkének fejlesztésére szánná, igen hamar megváltozna a magyarság helyzete. Amíg viszont fontosabb a Mónika show, és tök kényelmes mindig másokat hibáztatni saját sikertelenségünkért, boldogtalanságunkért, addig ne várjunk változást.

    VálaszTörlés
  41. Hogy mi a valóság TT? Ezt a kérdést kell még mindig boncolgatnunk? Valóban még mindig itt tartunk?

    Nagyon jól tudod mi a valóság. Az én valóságomat csak azért nem írom meg neked, mert nem egy blogra való a magánéletem, és a közvetlen családomé.

    De nagy vonalakban az a valóság, hogy nap mint nap gyerekek százezrei éheznek. Nem afrikában, nem. Itt Magyarországon.
    A mai fiatalság, tisztelet a kivételnek semmirekellő naplopó. Lehet rajt vitatkozni, hogy miért, de ez is tény.
    Családok tízezrei kerülnek idén utcára, a munkanélküliség növekszik, az élelmiszerárak növekednek, az emberek feletti kontroll szintén növekszik.

    Az egészségügyünk az összeomlás szélén, de nyugi a Fidesz meg fogja menteni, és olyan struktúra lép életbe 2012-től, hogy akinek pénze lesz egészsége is, a csoró megdöglik mire kivárja a várólistáját.

    Az oktatásunk katasztrófa. Az emberek egyre több stressznek vannak kitéve, főleg a családosok.

    Dióhéjban ez a magyar valóság TT!

    Álmodozhatsz itt dimenziókról, Nibiru-król, meg hasonló elvont agyament dolgokról, ettől a világ, szűkebb értelmbe véve Magyarország még nem lesz élhetőbb.
    Várod a nagy "valamit", ami majd jó lesz.
    Várjad, áldásom rá.

    Lélekgyógyász.

    Komolyan örülök neki, hogy megtaláltad a lelki békédet, te egy fehér holló kategóriába tartozol, a többségnek ez nem sikerül, ahogy én látom, és nem biztos, hogy a többségben van a hiba.

    A barátom 2005-ben ment ki Angliába, és ott talált párt magának, időközben a második gyereküket várják.
    Hogy mi a magasabb életszínvonal? Az, hogy pont annyi munka mellett, mint amit itthon is csinálnának, ott nem kell hónap végén a forintokat beosztani. Az, hogy egy évben többször is el tudnak menni utazni, világot látni, mert tudod Lélekgyógyász rezeghetsz te akár milyen pozitívan, a repülőjegyet akkor is pénzért adják.

    Magyarországon a családok jó része a pénz miatt esik széjjel, lehet, hogy szeretik egymást, de az állandó pénzhiány a megélhetéshez felmorzsolja őket. Ezért látni ennyi keserű embert.
    És most ne gyertek azzal, hogy ilyen olyan Busmanok sokkal boldogabbak, mint mi. Az egy más életvitel, nem összehasonlítható a miénkkel. Aki étt él, óhatatlanul vágyakozik egy élhető életre, amit normális körülmények között Magyarország biztosítani tudna.

    Hiába osztjátok az észt, hogy többet a barátokkal, a családdal stb...

    Ezt ne nekem meséljétek el, hanem annak, aki nap mint nap éhesen fekszik le. Nyilván roppant boldogok ettől.

    Külföld. Mint írtam nem tervezem, hogy ott élem le az életem, de ha sikerül kimennem és megtalálnom a számításaimat, akkor kint maradok egy időre. Ennek nem csak a "sok" Eurohoz van köze, de ebbe most had ne menjek bele.
    Az, hogy neked nem jött össze, nem jelenti azt, hogy másnak sem fog. Nagyon sokan kimaradtak, akik szerencsét próbáltak. Sajnos eszük ágában sincs hazajönni.

    Ja jut eszembe Lélekgyógyász. Te alapvetően miért indultál ki külföldre? Csak nem a pénz miatt?
    És ha nem mész ki, vajon akkor is megtaláltad volna a lelki békédet?
    Ugye valamire csak jó volt a néhány hetes külföldi lét...

    Kraft

    VálaszTörlés
  42. Kedves Kraft, én (és nem akarok TT nevében beszélni, de véleményem szerint rá is igaz ez) nem azért írom le ide a saját tapasztalataimat, hogy borsot törjek vele mások orra alá, vagy hogy jól megmondjam a tutit. Észt meg végképp nem osztok, mert az én hitem szerint egy ember legyen szívvel vezérelt, nem pedig ésszel.

    Ha megfigyeled, TT, Szulthan és én is akármilyen szép hangnemben is szóljanak hozzánk, eddig soha nem hoztak ki minket a béketűrésből (legalább is az általam eddig elolvasott hozzászólásokban ezt tapasztaltam). Ez vajon miért lehetséges? :)

    Utolsó bekezdésedet nem igazán értem, hiszen épp azzal kezdtem a hozzászólásom, hogy jó ha tapasztalsz, mert akkor lesz összehasonlítási alapod. Azt is leírtam már párszor, hogy nekem épp a hazámtól való elszakadás volt az, ami sokat változtatott a gondolkodásmódomon. (Egyébként minden ami történik velünk, megtanít valamire, nem kell hozzá külföldre utazni:)) Én nem a pénz miatt mentem ki külföldre, hanem egyszerűen azért, mert nem bírtam elviselni a magyar emberek mentalitását. Hogy elfelejtettek mosolyogni, nem segítenek egymásnak, hanem ahol tudnak inkább keresztbe tesznek, hogy irigyek és gátlástalanok, és egymás szemébe hazudnak bármikor.... Akkor még csak ennyit láttam a környezetemből (pedig akkor is sok szép dolog történt velem, csak akkor még hajlamos voltam a negatív dolgokra fókuszálni, a pozitívakról meg elfeledkezni), és beleuntam, hogy akármennyire is szorgalmas vagyok, akármennyit tanulhattam, ha nem vagyok bűnöző, akkor életem végéig hülyének fognak nézni (és mindig én leszek a bizonyos farok másik végén). Nem gazdagságra vágytam, és nem is jómódú életre, hanem békességre, nyugalomra, vidámságra, ahol az emberek még észre veszik egymást, és a természetet is jobban tisztelik. Ezért kötöttünk ki végül egy közép-amerikai kis országban (nem az EU-ban és nem az USA-ban). Ott értettem meg, hogy amíg magamban nincs béke, addig akárhova mehetek a világban, sehol nem fogom megtalálni azt.

    Éhezni hála az Istennek nem éheztem még és a családom sem, de éltünk úgy, hogy hónap végén már csak házi sütésű kenyér volt itthon, meg egy kis darab sajt, amit a gyerekünknek tettünk félre. Tudom azt is, milyen úszómedencés házban élni, és azt is, milyen az, hogy mikor nagy ritkán boltba megy az ember, akkor csak a legalapvetőbb élelmiszerekre telik - jó esetben. Épp ezért tudom azt is, hogy szerény anyagi körülmények között is megadatik úgy nevelnem a gyermekem, hogy értelmes és boldog emberpalánta váljék belőle, mert attól, hogy nincs dugig a kassza, még lehet mosolyogni és kedvesen leülni játszani a gyermekemmel. S talán mert mindig segítőkész voltam kicsi koromtól kezdve, ezért mikor nekem volt segítségre szükségem az életemben, mindig akadtak, akik jó szívvel segítettek nekem, kérés nélkül. Akinek nem akad segítsége, gondolkozzon el rajta, vajon miért nem...


    A legtöbb ember csak akkor képes meglátni az igazi értékeket, amikor minden anyagi javától megfosztják. Az én házasságom nem ment tönkre azért, mert majd évekig nehéz anyagi körülmények között éltünk, egyszerűen azért, mert valóban és őszintén szeretjük egymást. Csak azok a kapcsolatok mennek tönkre az anyagi nehézségek miatt, ahol a felek sem magukat, sem a másikat nem szeretik és nem tisztelik eléggé.

    Folyt. köv. :)

    VálaszTörlés
  43. A pénz kérdéséről spirituális szemmel meg könyvet lehetne írni, így nem fejtem ki bővebben. :) Igen, meglepő, de én is pénzét vásárolok - általában. :) Viszont óriási különbség a nagy átlaghoz képest, miként gondolok a pénzre, hogyan jutok ahhoz a pénzhez, és miket vásárolok meg belőle. Van aki azért megy el dolgozni, hogy pénzt keressen, én meg azért teszek meg bármit is, mert az úgy tartom jónak, a lelkiismeretem szerint cselekszem, és nem a pénzkereset vele az elsődleges célom. Így volt, hogy valaki (egy számomra teljesen idegen ember) csak azért, mert önzetlenül és szeretettel fordultam felé, adott nekem egy tábla jó igazi füstölt szalonnát (amire egyébként már vagy 2 hónapja vágytam is, de nem tudtunk ilyen luxuscikkeket vásárolni, örültünk hogy lyuk van a sejhajunkon :)). Lehet rajta mosolyogni, de nekem az akkor olyan jól esett, hogy szavakat sem találok rá. Így esett az is, hogy olyan munkákat adnak a kezembe, amiből egyről a kettőre juthatok, és soha nem kétséges számomra az, hogy a családommal nyugodtan, szeretetben élhetek.

    Külföldre utazni nem egyszerű, de biztosan sok tapasztalattal szolgál. Sokat elárul rólam, milyen lelkülettel hagytam el akkoriban a hazámat, ha elolvasod, milyen búcsúverset írtam kiutazásom előtt a barátaimnak. Ilyen voltam "külföld előtt" (így utólag spirituális szemmel elolvasva még számomra is megdöbbentőek a sorok :)):

    https://docs.google.com/document/d/15nPXOcbiyYDEcyq42Kj60Y9wl9TNF3qPg33VPJpUflU/edit?hl=hu&authkey=CLfj9P8I

    Tudom, hiába írom le az én tapasztalataimat, könnyen rá lehet fogni, hogy fehér holló vagyok, meg nagy kivétel... de én abban hiszek, hogy mindenki a maga életéért felel, és erre, amire én képes voltam és vagyok, bárki más is képes. Én is a hibáimból tanultam, de legalább tanultam... és azóta is minden nappal tanulok.

    Továbbra is azt kívánom neked, hogy találd meg a saját boldogságodat, de azt ne másokban, vagy máshol keresd meg, hanem önmagadban, a szívedben (ne az eszedben:)).


    Szeretettel;
    Lélekgyógyász

    VálaszTörlés
  44. Még ehhez a témához zárszóként talán annyit írhatok nektek, hogy ez a blog alapvetően nem spirituális, szellemi, dimenzionális stb.. vagyis kézzel nem megfogaható jelenségek, gondolatok elemzésére jött létre.

    Biztosan Velorexnek sincs ellenére, hogy ilyen jellegű témák is megjelennek, nekem sincs, de még egyszer mondom nem ez lenne a fő profilja ennek a blognak, ha egyáltalán kifejezhetem így magam, mert a blog filozófiája a mai napig nem került konkrétan meghatározásra.

    Az általatok "sötétnek" titulált "világvége" elemzések, cikkek nem azért kerülnek ide ki, hogy attól depresszióba kell zuhanni. Épp ellenkezőleg.
    Ismerjék fel minél többen, hogy milyen a való világ. Egész biztosan nem az, amit az rtl klubon mutogatnak nap, mint nap.

    Aki tájékozódik az megismer. Ha megismeri jelen helyzetünket, megért dolgokat, összefüggéseket. Ha megérti előkészületeket tud tenni akár fizikai, akár lelki síkon.

    Még egyszer hangsúlyozom a baj nem a sötét jövőképet vízionáló elemzésekkel van, hanem azokkal, akik ettől letargiába esnek ahelyett, hogy felismernék azt, hogy többet észlelnek a külvilágból, mint egy átlag ember, és könnyebben reagálhatna az új helyzetekre, és mindezt a tudást hasznukra fordíthatnák.

    Beszélgethetünk a lábgombáról is ha gondoljátok, de erről a reklámoknak köszönhetően majdnem mindenki mindent tud. Ha mást nem, azt tuti, hogy Canestent kell rákenni.

    Ez a blog inkább a valós, sokakat érdeklő materiális világunkat boncolgatja. Ebben élünk, ezt nem tagadhatjátok. Hogy ki miben hisz, és mitől várja a pozitív elmozdulást, az már más lapra tartozik.

    Én két lábbal a földön járok, számomra egyelőre egy dimenzió létezik, az amiben realitásként felfogom a külvilágot.
    Ahogy elnézem ezzel nem vagyok egyedül. Szerencsére egyre többen fogják fel velem együtt.

    Mindennek lehet keresni egy spirituális oldalát is, de ez egyrészt nem kézzel fogható, másrészt talán még kevesebb emberhez lehet eljuttatni.

    Lélekgyógyász.

    Nem tudom miért, de valahogy az az érzésem, hogy te egy minimum átlagos, de inkább tehetősebb család gyermeke vagy. Evidenciának veszel olyan dolgokat, amik ma már nem feltétlen azok, és egyre kevésbé lesznek.

    TT

    A te esetedben pedig az az érzésem, hogy a Zeitgeist filizófiája nagyon megfogott. E szerint már maga a nemzet is megosztás.
    A Zeitgeist szerint minden ember egyenlő,nincs faj, nincs fekete, sárga, fehér, nem kellenek országok, nemzetek, se pénz. Lakjon mindenki hiper modern kerek városkákba, dolgozni nem kell csak élvezni a jólétet.

    Én ezt a világot most nem tudom elképzelni, számomra ez nem realitás most, de nem zárom ki, hogy valaha lesz ilyen.

    Talán a két írást együtt olvasva már világos, hogy miként állok a dimenzióváltásos, szeretetrezgős, gondolatsorokhoz. És garantálom nektek ezzel nem vagyok egyedül ezen a blogon.

    Jó éjt

    Kraft

    VálaszTörlés
  45. "Külföldre utazni nem egyszerű"

    De igen egyszerű. Beülök a Suzukimba, és 7 órás út után a célországban vagyok, nem kell mindent túlbonyolítani :-)

    A többihez majd holnap.

    Még egyszer jó éjt!

    Kraft

    VálaszTörlés
  46. TT nyugodtan felcsaphatnál valamiféle gurunak, hiszen többet tudsz a világ spiritualitás szerkezetéről és a többszáz millió évvel ezelőtti civilizációkról (!), mint bárki más. Krisztustól vagy Buddhától már csak szerénységet tanúlhatnál, de azt keményen. Kár, hogy az interneten töltöd a napjaidat ahelyett, hogy a végtelen bölcsességeddel és spirituális tudásoddal az égieknek segítenél spirituálisan felemelni a nemzetet vagy akár az egész galaxist.

    Lélekdoki, csak nem egy harekrisna-féle szektában élsz, hogy ilyen magaslatokból tekintesz azokra a szerencsétlen "anyagias" emberekre, akik nem képesek megérteni, hogy tisztességesen fizetett állás nélkül (talán nem tudsz róla, de Mon az állások általában nincsenek tisztességesen megfizetve és rengetegen álláshoz sem jutnak) is lehet tető a fej felett, mindennap (lehetőleg háromszor) étel a család asztalán, fűtés télen (no meg persze egész évben internet és villany), ruhák, játékok, iskola, esetleg magánórák és egyéb hobbik a gyerekeknek, gyógyszer, esetleg "hálapénz" betegség esetén, nem is beszélve a benzin/busz/metró/vonat költségekről ha éppen nem a szomszédházban van a munkahely/iskola/ovoda és még sok más dologról amik nem nem feltétlenül azért szükségesek az élethez, mert túl anyagiasok lennének az emberek.

    éjjeli látogató

    VálaszTörlés
  47. Attól, hogy írsz 25 cikket arról, hogy milyen SZAR a világ, attól még nem lesz JOBB a világ, Kraft.

    S inkább maradok nappali "guru", mint éjjeli látogató.

    További jó blogozást!

    TT

    VálaszTörlés
  48. Attól lehet jobb az élet Magyarországon, ha az emberek megértik miként vannak nap mint nap átrázva és ezáltal nő az igényük egy olyan ország/rendszer felé, amiben nem zsákba macskát adnak el nekik. Ha már ott tartanánk, nem lennénk most egy "2/3-os" Orbán királyfival a nyakunkon, aki arra készül, hogy 20 évig lesz az EU helytartó magyar kormányzója és minden gazdasági terveit/álmait kizárólag arra a fajta "versenyképességre" alapozza, hogy a magyar ember tovább is rabszolga bérért fog gürizni, lehetőleg a multinacionális cégeknek. Sajnos ez neked túl magas, TT és erről nem tehetsz, de legalább ne fitogtasd folyton a lilaködös misztikus "tudásodat" és kifogásold az írásokat a blogon, melyek a valóvilágról (a magyarok valóvilágáról) szólnak. Sosem akadályozta meg senki, hogy a bizarr elméleteidről te is írogass a blogon, de ez nem jelenti hogy jogosult vagy terrorizálni mások írásait azon a címen, hogy szerinted "negatívak" meg ilyesmi. Amúgy, mint már mondtam, ezentúl nem vagy nagyon keveset fogok írni és talán Kraft is ebben a cipőben jár, úgy hogy akár át is veheted a blogot lélekdokival együtt és csinálhattok belőle amit csak akartok, remélhetően ezáltal majd "jobb lesz a világ". További jó blogozást!

    mm

    VálaszTörlés
  49. Kraft, Mózi, Éjjeli látogató

    Azért azt nem lehet mondani, hogy túlságosan nyitottak lennétek másféle gondolkodásmódra mint a tiétek, dehát ebből következik sorsotok is. Ha a személyes tapasztalatok nem elég meggyőzőek nektek, amelyeket én, és Lélekgyógyász SEGÍTSÉG céljából elétek tárt, akkor
    csináljátok úgy, ahogy Ti gondoljátok, aztán majd mindenkit igazol az, amit ezzel elér.
    Az biztos, hogy nekem most, -ezekben az elképesztő időkben, albérletben, három gyerekkel, elméletileg munkanélküliként- SEMMI GONDOM, van egy rendkívüli, egymást nagyon szerető, jóban rosszban össszetartó kis családom, és jelenleg épp egy kis rönkház építése kezd realizálódni, a kis földünkön, ahol termesztjük a család szükségleteit.
    Ja és mindez úgy, hogy mindkettőnknek csóró családi háttere van, és nekünk is volt olyan időszakunk, mikor hitelből vásároltunk a boltban.
    Ugyhogy mindenkinek további jó gondolkodást.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  50. Szulthan

    Attól tartok elbeszélünk egymás mellett. Akik a spirituális utat választják, megnyitnak ugyan egy ajtót, de egyúttal bezárnak egy másikat.

    Minden elismerésem a tied a kitartásodért, szorgalmadért. Nem ezzel van a baj értsétek már meg az isten szerelmére!

    Mózival együtt a valóság egy olyan oldalát próbáljuk bemutatni, ami igen is lehetséges és nem sok okot ad a derűlátásra.
    Lehet ettől elfordulni, és burokba menekülni, de attól még létezik.

    Majd ha Orbán kiveti a veteményes kert adót, vagy az állattartási adót, akkor ez senkit ne érjen váratlanul. Csak egy példát mondtam, ami hirtelen eszembe jutott.

    Véleményem szerint Mózes meglátása jó. A cél az lett volna a bloggal, hogy szemeket nyitogassunk, legyenek tisztában az emberek, hogy mi miért történik körülöttük. Nem menekülhet mindenki egy tanyára, ami önmagában nagyon jó ötlet, de nem elégséges.

    Szultán te is azért vagy ezen a blogon, mert valahol érdekel a nagyvilágban zajló események összefüggései.

    Lélekdokitól is megkérdezném, hogy mennyire érzi boldognak magát, mikor feltekint az égboltra, és látja, hogy mérgező vegyszert szórnak gyermekei fejére? Hmm?

    Ez nem úgy működik, hogy ha nem veszek tudomást róla, csak pozitívan rezgek, akkor rám nem hullik belőle.

    Persze én sem tudom egyedül leállítani a folyamatot, de írni írhatok róla, hogy minél többen értesüljenek erről. Ti ezt sötét jövőnek festitek fel, én pedig tájékoztatásnak.
    Itt van különbség kettőnk gondolkodásmódjában.

    Szükség van mindkettőre a lelki, szellemi felkészülésre, és a való világ működésének ismerésére, megértésére is. Én ez utóbbit tartom fontosabbnak ezért írok erről.

    Nem utasítom el élből a ti dimenzióváltásos, rezgéses gondolataitokat sem, de nálam ezek prioritásban jóval hátrébb vannak, mint nálatok.
    Nekem a misztikus 2012 nem mond semmit. Egy év 2011 és 2013 között. Ennyi.

    Nem púderezek, nem misztifikálok semmit, csak leírom az általam megélt valóságot, és próbálom több kevesebb sikerrel tovább adni. Erre használom a blogot leginkább.

    Egyébként nem tudom miért nem férhet meg a két gondolkodásmód egymás mellett. TT kezdte először, hogy már megint "sötét" jövőkép, fejezzük már be ezt.

    TT

    A világ nem attól lesz szar, mert én azt írom róla. Nem. Azért írok róla, mert szar! A faxom se töltené ezzel az idejét, ha minden szép és minden jó lenne, és nem látnám, hogy a vesztünkbe rohanunk! Egyre inkább fogy a levegő és szeretném ha többen megértenék azt, hogy miért. Mert azt sokan észlelik már hogy "valami" elromlott, de nem értik, hogy mi.

    Kraft

    VálaszTörlés
  51. Szia Kraft!

    "Attól tartok elbeszélünk egymás mellett. Akik a spirituális utat választják, megnyitnak ugyan egy ajtót, de egyúttal bezárnak egy másikat."
    Na ez az , ami a problémát jelenti!
    Nem zárunk be semmit, hanem két ajtó felől próbáljuk meg egyszerre közelíteni a dolgot.
    Ha tetszik kétféle alapvető nézőpontunk van és mindkettőt alapján vizsgálódunk és az eredményeket összevetve alakítjuk ki álláspontunkat. S, tesszük ezt úgy, hogy nem adunk egyiknek sem kiemelt prioritást.
    Amit írtál, abban nagyon jól megmutatkozik az a logika amit, Hamvas Béla azonosság - ellentét logikának nevez.
    Vagy egyetértünk, vagy vitázunk, de általában eredmény nélkül. Ezt a gondolkodási logikát kellene az embereknek megváltoztatni, mert a mostanival csak a viszályt konzerválják.

    VálaszTörlés
  52. Látom, ismét sikerült kiverni pár ember biztosítékát. :)

    Ha valakit esetleg érdekel, engem Velorex keresett meg és kért fel arra, hogy ha van kedvem és időm, tarkítsam egy kicsit a blogját az én spirituális gondolataimmal. Azelőtt nem olvastam a blogot, és azóta, hogy ide írok, csak azokat a cikkeket vagyok hajlandó elolvasni, ami nincs tele lélekromboló kisugárzással. Lehet rám csúnyán nézni, de azt gondolom, senki fejéhez nem fogtam fegyvert, hogy köteles elolvasni az én gondolataimat, ha valakit ez a téma nem érdekel, tegyen hasonlóképpen, mint én az engem hidegen hagyó témákkal. :)


    Kedves Kraft, Mózi és éjjeli látogató, sajnállak benneteket, mert tudom, borzasztóan haragudtok magatokra, amiért tehetetlennek érzitek magatokat a jelenlegi helyzetetekben, így ezt a haragot ki kell töltenetek valakin, valamin minden nap. Amíg így gondolkoztok, ez az érzés meg is fog maradni. Ezen nem fog változtatni egyetlen párt vagy politikus sem, de addig is jó hatásfokkal fogjátok szennyezni, mi több mérgezni a környezeteteket. Igen, bizony ez a fajta hozzáállás (a szeretet helyett a félelem és egymás el nem fogadásának mindennapos "gyakorlata") mérgezi meg a Földet, ehhez képest egy kis gyomirtó szer smafu.

    Mózi, köszönöm, nem élnék azzal a lehetőséggel, hogy kisajátítom a blogot, de nagyon nagyvonalú és tisztán önzetlen dolog ez tőled, hogy így felajánlottad. :)

    Bár nem tartozik senkire sem, de nem származom jómódú családból. Édesapám egyedül nevelt, egyszerű kétkezi munkás emberként. Tudom milyen lavorban fürödni egy vályogházban élve, és nem nézek le senkit sem azért, mert másként gondolkozik a világról, mint én. Párom is hasonlóan egyszerű családból származik, mégis van hol laknunk, van mit ennünk (nekünk sincs pedig munkahelyünk).
    Tisztelem a természetet, beszélek a Naphoz a Holdhoz, az állatokhoz és növényekhez, és sem én, sem a gyermekem vagy a párom nem járunk orvoshoz, nem veszünk "gyógyszereket", ellenben meggyógyítottunk már jó pár embert ilyen-olyan betegségéből. Akkor is tudok mosolyogni, mikor mások sírnának, és igen, már megkaptam azt is, hogy engem soha nem látnak szomorúnak... ez egy nagy "hibám".

    Komolyan hiszitek, hogy aki spirituálisan gondolkozik, az semmit nem vesz észre a fizikai síkokból? :))))))) A valóságot sokkal jobban látom, mint ti itt jó páran. Az a nagy különbség, hogy amíg ti csak egy alsóbb szintet láttok át, csak egy elétek festett képet,addig én már azon felül mást is ismerem, ami mindezt működteti. S bizony bizony, az én szerintetek beszűkült, burokbéli látásmódomnak köszönhető, hogy én és családom boldogok vagyunk.

    Szulthan szavait nem akarom megismételni, de mélységesen egyet értek vele, mindenkit igazol majd a saját élete. S míg ha felétek kenyeret nyújtunk is, ti kővel dobtok vissza, én azért továbbra is szeretettel gondolok rátok. :)

    Lélekgyógyász

    VálaszTörlés
  53. Kraft, Te meg azt értsd már meg végre, hogy ha a küszöbön álló gigantikus változásokat kizárólag rosszként értelmezed, akkor abba belepusztulhatsz! Nem azért mert rád esik valami permet, nem azért mert Orbán kiveti a paprika-adót, és nem azért mert nem lesz munkád egy hivatalban, hanem azért mert önmagadat morzsolod fel!
    Nekem is van svájci frank hitelem + autóhitelem, épp most készülünk a második szülésre (ismert kórházi költségekkel), ráadásul most kaptam egy 125.000-es csekket, mert csőtörésünk volt a föld alatt, szóval nem mondhatom, hogy minden fasza! Ismerem az egészségügy helyzetét, érzékelem hogyan hárították tovább Orbán összes látható lépését ránk + a családi adózást is elmeszelte a munkáltatóm, és még sokáig tudnám sorolni, de nem teszem. Tudod miért? Mert ha sokat emészteném magam ezekkel a dolgokkal, akkor már belehülyültem volna. Lehet hogy ez máris megtörtént csak még nem érzékelem? :) Lehet később megtörnek ezek az idők engem is, de még nem tartok itt! Elhiszem, hogy az anyagi gondok elől nem mindenki tud a spiritualitás felé fordulni, de mivel jobb pl. egy kocsmában a pohár fenekének elsírni a bajt?
    Véleményem szerint mindenkinek van egy viszonylag széles, nagyjából kijelölt ösvény - nevezzük sorsnak - ami mentén végigmegy ebben az életében, és amiből nem nagyon tud kimászni (legfeljebb ha nagyon eltérítik). Viszont az, hogy hogyan megy végig az úton, az jócskán az emberen múlik, aki ráadásul rengeteg segítséget megkaphat, csak oda kell figyelni rá. Azzal is tisztában kell lenni, hogy nem a banktól, vagy az államtól fogod megkapni a segítséget, sőt általában nem is attól, akinek Te segítettél. De a régi mondás igaz: jó tett helyébe jót várj. Ha görcsösen ragaszkodsz valamihez, és mindig falakba ütközöl, akkor érdemes végiggondolni, hogy lehet hogy igazából nem is az kell neked, és az Isten valami még jobbat eszelt ki neked.
    Számomra ez már nem misztikusság, hanem élettapasztalat.
    Nem akarok én senki blogjába beleszólni, mindenki azt csinál amit akar, de azért egy valamit érdemes látni: szinte óránként jönnek létre olyan weboldalak, amelyek "nyitogatják a szemeket". Ezekkel csak egy baj van: hogy kizárólag a valóság sötét oldalát mutatják be, amivel a már így is kifeszített társadalom nem hogy tudna valami hasznosat kezdeni, hanem éppen ellenkezőleg. Miért lenne boldogabb az a melós, aki elolvassa, hogy pl. az 1982-es IMF hitel és egy Fekete János nevű zsidó miatt ment szarrá az élete? Jó ha felismerjük és tudjuk az igazságot, de én azt hittem, hogy itt már a szemnyitogatáson túl vagyunk, és jöhet valami előremutató. Nem kajálom be csont nélkül a Zeitgeistet sem, bár sok eszme tetszik benne. Ahogy Te is írtad Kraft, én is elolvasok sok mindent, és az alapján alakítom ki a véleményem, ami közel áll az eddigi tapasztalatokhoz. De ha túl sok kurucot olvasok, attól egyáltalán nem lesz jobb kedvem, sőt totál agresszívvé válok. Én ezt felismertem, de sokan nem. Pedig ott is az igazságról beszélnek, de általában csak az egyik oldaláról.
    Nem kell hinned abban, hogy a túl sok negatív gondolat az embert felemészti, elég ha csak végiggondolod az elmúlt pár évedet... Ismerek pár embert, aki napról napra él, de mégis sokkal boldogabb, mint a teljes süllyedő "középosztály".
    Nem tudom ezt már jobban elmondani.

    TT

    VálaszTörlés
  54. Ja és Kraft! Ha sokszor elmondod egy gyereknek, hogy szar a világ, akkor annak a gyereknek tényleg szar lesz...

    TT

    VálaszTörlés
  55. Átolvasva a kommenteket, csatlakoznék Lélekgyógyászhoz és az álláspontját osztókhoz. Nem mintha a számszerű arány bármit is jelentene.
    Ami jelent valamit, az a lélek ereje. Vegyétek észre, ki az aki belefáradt abba, hogy itt éljen, ki az, aki belefáradt a blog fenntartásába. Hívő ember sosem fárad bele istenhívésébe és hogy aszerint éljen egész életében.
    A lélek ereje, a szellem ereje, a hit nem anyagi forrásokból fakad. Nem anyagi sikerrel de mégcsak nem is az ebből fakadó hamis megelégedettséggel méretik előnye, nem attől függő. Nem egy rövid emberi életre szól, nem egy pillanatnyi helyzet vagy az ebből fakadó peszimista jóslatok alapján gyarapszik vagy fogy. És nem szakad el világtól legalábbis nekem személy szerint azután kezdett anyagilag is jól menni ( nem más rovására és nem állami cég pumpolásával), miután megszabadultam néhány, az anyaghoz láncoló korlátomtól. És az ezotéria mindennapi gyakorlatom, a szellem erejét a test felett (pl az öngyógyításban, amit egy 60 feletti test már gyakran igényel) sűrűn tapasztalom.
    A materializmus, az anyagiasság azért áll vesztésre ( a pillanatnyi tapasztalataitoktól függetlenül) , mert kimeríti önnön létének az alapját. Ez 2012 üzenete is, bárhogyan fogalmaznak a lehetséges változásokról és bármit várnak ettől az évtől. Ám a szellem örök, pontosabban időn kívüli. Mit sem számít egy emberi élet anyagi vonatkozása. Én, akinek információ vannak korábbi életeiből, ezt tanúsítom.

    Üdv sumergocogito.

    VálaszTörlés
  56. Húha :)

    Mózi azt hiszem sanyarú sorsú kisebbségbe kerültünk :-)

    (bár ez Magyarországon nem is olyan rossz dolog :)))

    Virtuálisan térdre rogyom előttetek és átadom a terepet a világosságnak, az én gonosz sötét agymenéseim helyett.

    Tiétek a blog!

    Minden jót kívánok nektek! És ha majd megvilágosodtam talán újra beírom a böngészőbe Velorex blogját!

    Good bye!

    Kraft

    VálaszTörlés
  57. Azt hiszem abban azért mindenképpen egyet lehet érteni TTvel hogy nem érdemes elmerülni a negatív dolgokban. Mert ha csak a rossz dolgokat vagyunk képesek megélni akkor az kivetül a környezetünkre is. A legjobb példa erre jimbó és csapata. Egy rakás elbaszott ember akik a saját és ezáltal a környezetük (család pl.) életét teszik tönkre az örökös rettegéssel meg óbégatással. A világ sosem volt menyország, erősnek kellett lenni mindíg is.
    Kraft és mózes is jó eszű és éleslátó emberek, sok jó írást hoztak itt össze, de hiányzik belőlük az optimizmus és a pozitív hozzáállás. A helyzet ettől függetlenül tényleg szar, de ez is csak egy helyzet amit meg kell oldani. Ilyen az élet, nem lehet érte reklamálni egyfolytában hanem igyekezni kell olyanná formálni amilyenné szeretnénk.

    VálaszTörlés
  58. Ne menj Kraft! Kérlek! Inkább próbáld meg a megoldás felé fordítani az éles eszedet. Ennyit kérek. Mózi szállítja a helyzetelemzést, Te meg a megoldást. Na, mit szólsz? ;)
    (egyébként csak mellékesen jegyzem meg, hogy mostanában a "köztévében" többször is elmondta Balczó, hogy az alkotmányunk szart sem ér mivel a LSZ felülírja a hierarchiában. Amikor ezt az emberek a hétköznapjaikban fogják is érzékelni, akkor talán létrejöhet egy komolyabb népszavazás, ki tudja mit hoz a jövő? De az is lehet, hogy pont a gazdagék, a finnek, vagy a németek fogják elindítani az EU-felszámolás dominót, ami akár egy jobb körülményekhez vezethet. Ezt csak azért írom, mert a Rendszerhiba észlelése után egy jó programozó elkezd a problém megoldásán dolgozni...)

    Mantis, csak így tovább, még a végén elfeledteted velem, hogy mekkora tapló vagy néha! :)))

    TT

    VálaszTörlés
  59. Mantis

    Az volt az utolsó gondolatom a bloggal kapcsolatban, hogy kirakom a statisztikát, de meggondoltam magam, nem rakok én már ki semmit.

    The End.

    Csak halkan megjegyzem, hogy a két legolvasottabb írás a blog életében Mózesé, és az enyém.

    Lélekdokiét még a rendszer sem tarja számon, no nem mintha ez bármit is számítana.

    Apropó Lélekdoki!

    Erre a mondatodra:

    "Kedves Kraft, Mózi és éjjeli látogató, sajnállak benneteket..."

    Nos Kedves Lélekdoki. Tudod ez számomra olyan burkolt lehülyézés, mivel a hülyéket szokták sajnálni. Csak hogy tudd, hogy érzek irántad:

    Te kiverted a biztosítékomat, én a fejedet verném ki a füleid közül.
    És tudod mit csinálnék utána? Mosolyognék :-))

    Bocsánatot kívánok, de ez még kikivánkozott sötét, sátánista, pesszimista, egoista, mazochista, trapista lelkemből.

    Ágyő ;-)

    Kraft

    ui:

    Velorex sajnálom, hogy így alakult, mindenesetre köszönöm a lehetőséget, hogy hozzátehettem talán valami kevés kis tudást, vagy tisztánlátást a blogodhoz.

    VálaszTörlés
  60. Kraft

    Statisztika nélkül is láttam hogy ti húzzátok a blogot. Szerintem pár ellentétes vélemény miatt nem kell besértődni. Kialakultak itt jó viták is azért. Amit írtam jótanács volt, én ugyan Jimbóékat már megkattant álapotban ismertem meg de azt mondják valamikor az is egy jó blognak indult. Aztán megbuggyant mind a sok tisztánlátástól, nézd meg őket most. Ha meg ráuntatok, pihentessétek egy ideig aztán folytassátok.

    VálaszTörlés
  61. Kraft, veregesd vállon magad, ismét igazoltad a véleményem: igazán sajnálatra méltó ember vagy. Talán érdemes lenne elgondolkoznod rajta, miért fáj neked ennyire az igazság???
    (Lehülyézni meg sem burkoltan, sem nyíltan nem foglak, megteszed te azt saját magad. :))

    VálaszTörlés
  62. Sziasztok .

    Tudjátok mi a fizikai létünk,életünk célja ?

    Amig ezt nem látjátok azt sem tudhatjátok,hogy mi miért történik .

    Létünk célja,hogy a fizikai testtünkben minél magasabb öntudatra ébredjünk,kapcsolatba tudjunk kerülni lelkünkkel,fizikai testtünket megtartva birtokába jussunk annak tudásának és képességeinek ,így Isteni öntudatunkra ébredjünk .
    A jelenlegi hatalom,ill.az azt irányító lény pedig mivel tudja ezt,hogy lehet elérni nem tesz mást,ill.mindent azért tesz,hogy ezt megakadályozza.Mert az egyetlen dolog ami megállithja uralmát az ez .

    Ehhez pedig az kell,hogy az ember fokozatosan megtudja nyítani csakráit,nem csak azt a hetet ami közvetlenül a testhez csatlakozik ,amelyről elég sokat lehet olvasni,hanem a többi ötöt is amely a szellemi kapcsolatokat szolgálja.
    Ezek pedig úgy vannak kódolva,hogy csak olyan emberek képesek megnyítni akikben nincsen semmi negativ érzés sem .Pl.nincs félelem,büntudat,gyülölet harag más iránt amelyeket a hatalom a felépített rendszere által éppen ezért szándékosan kelt az emberekben.
    Az,hogy ez ilyen nehezen érhető el az emberek számára az részben a saját védelmüket is szolgálja,mert ha valaki elér egy bizonyos nyitottságot,egy rezgés szintet akkor már az akarata is teremtő erővel bir.Viszont ez először ő rá hat vissza,tehát ilyen szinten ha valaki másnak akarja a halálát akár csak gondolatban vagy szóban is ,az vele történik meg .

    Valamint ahhoz,hogy így "müködjön"az ember nagyon fontos még az ő maga biztossága is,teljes mértékben biznia kell magában,az Igazságban csak így kaphat támogatást az "Élő Éghi Igazságtól"vagyis Istentől .Aki nam határozott saját magában is kételkedő,bizonytalan az sem képes elérni ezt a szintet.
    Tömören ez az amiről szól az életünk .Aki így ismeri a dolgokat annak elég egy pár mondatos beszélgetés valakivel ezután már könnyen meg állapithatja,hogy ki hova tartozik.

    Akik még más embert utálnak,gyülölnek,esetleg meg akarnak ölni ,és erre buzditanak másokat is azok nem mást tesznek mint éppen a jelenlegi hatalmat szolgálják ki teljes erővel.
    Ilyen pl.Posta Imre is ,és még sokan mások akik ennek ellenére képesek nagy magyarnak beállitani magukat,miközben teljes erővel szolgálják az elnyomó hatalmat .Aztán,hogy ezt tudatosan megbizásból .vagy esetleg csak a saját tudatlanságuk,fejletlenségük mioatt teszik azt már nekik kell tudniuk .

    VálaszTörlés
  63. Merkurius és a többiek!
    Istenben minden benne foglaltatik, ami VAN, ami tőrténik, azt mind megteremtette a teremtéskor!
    A békés megoldás hívei abban tévednek, hogy csak a gondolati szinten akarnak dolgozni
    és az nem elég, a dolgok a fizikai szinten is el vannak romolva ,meg lehet változtatni CSAK gondolati szinten is, de a változás nagyon hosszú ideig tartana, és nincs meg még a kritikus tömeg, mert ez IS igaz, csakhogy nagyon lassú!!!..... a 3 szinten: test-lélek-szellem szinten ugyanazt kellene tenni MINDENKINEK, de mindenesetre az emberek többségének !

    Minden megvan már írva, Isten önmaga által a teremtésbe mindent bele tett, mi mára megéljük ki-ki amit szabadon választott!
    Akik -álmagyarok-a pénzért a komiszságot ,/útálatot/ választották, úgy jár, megkapják méltó jutalmukat, irányukba ha az indulat megszületik, le nem tagadható, szándékosan ezt váltják ki és akármeddig gyengítik az emberek szellemi immunrendeszerét,
    a végén az életösztön győzni fog !...minden tettnek következménye van...a jónak jó , a rossznak rossz... igen,
    a vállalás az időre vonatkozik, amikor megszületsz, hogy ezeket a körülményeket éled meg- emberül,
    a bevállalás, ha már így nevezik, arról szól, hogy AKÁRMI jön ebben az időben, nem menekül el...sem a helyzetektől sem az emberektől......
    a te életedben LEHET Magyarországból Izrael 2. és a te és a mások cselekedetei által valósul meg, vagy sem e terv !

    VálaszTörlés
  64. Kutyából szalonna, struccból megvilágosodott ember... "rezeghet" valaki egész nap a számítógép előtt miközben azt képzeli, hogy "csakráit" nyitogatja, álmodozhat valaki mitikus civilizációkról, pocskondírozhatja valaki azokat, akik nem a kedvenc politikai pártjának szurkolnak... ezektől nem fog semmiféle szellemi létrán felmászni és a környezetét sem fogja jobbá tenni. Olyan bölcsek mint Buddha vagy Krisztus nem menekültek el a valóságtól mert ez zavarta "pozitív rezgésüket", hanem ellenkezőleg szembenéztek vele, szembeszálltak a "gonosszal". Imákat morzsoló struccokból és agymosott pártszurkolókból sem megvilágosodott emberek, sem igazságosabb társadalom nem lehet.

    délutáni látogató

    VálaszTörlés
  65. délutáni látogató

    Nem találtad fel a spanyol viaszt.:) Ez is csak egy blog ahol vitatkozni lehet. Elmondhatja mindenki a véleményét. Amit a való életben csinál az ember az más tészta.
    Kíváncsi lennék a te véleményedre is arról hogy mi lehet a megoldás.

    VálaszTörlés
  66. Kraft és Mózes cikkei azért látogatottabbak, mint Lélekdokié, mert az emberek túlnyomó többsége még mindig a szenzációra, az izgalomra, a "titkok feltárására" vágyik, nem pedig a megbékélésre és harmóniára. Még nem. Pedig ha tudnák, hogy ha ezen az úton járnának, akkor sokkal jobb lenne az életük, akkor azonnal elfelejtenék a beléjük ültetett haszontalan hajhászatot.

    TT

    VálaszTörlés
  67. A "megoldás", Mantis? Ha elmagyarázod az embereknek, hogyan kell halat fogni vagy vadat ejteni, akkor nem halnak éhen. Ha elmagyarázod nekik, hogyan csapják be őket nap mint nap azok a gazemberek, akik az ő nevükben rombolják le a nemzetet és a gyermekeik jövőjét egyaránt, akkor nem fogják többé hagyni magukat becsapni és lesz esélyük kezükbe venni saját sorsukat.

    esti látogató

    VálaszTörlés
  68. Azért annyit megjegyeznék hogy a megjegyzésem nem a cikkekre vonatkozott , azokkal nem nagyon lehet vitázni, többnyire tények voltak. Ahogy én látom valahol az itt lévő vélemyények között van a helyes hozzáállás. Mert azokkal akik valami felsőbb tudat állapotba röppentek el szerintem ugyan úgy nem lehet mit kezdeni mint azokkal akik apokaliptikus viziókba merültek. Egyébként soha nem vártam senkitől hogy támogassa a Jobbikot ha egyszer nem akarja, itt csak az alaptalan vádakra,pletykákra, spekulációkra válaszoltam.
    Én csak azt mondom hogy a tisztánlátás mellé kell azért tartás is, vagy átmegy a dolog világvége váróteremmé.

    VálaszTörlés
  69. esti

    Valahol igazad van. Elkényelmesedtek az emberek. Talán kell is ez az egész szar ami van hogy egy kicsit észbe kapjon a magyarság. Pont ezért nem baj hogy Kraft meg mózes írkált a valóságról.

    VálaszTörlés
  70. Gyöngyöspata:

    Semmiféle "polgárháború" veszély nem volt és nincs, mert a "romák" nem képesek ilyesmibe belemenni, őket csak a "segélyen élés" és a "pozitív diszkrimináció" érdekel. Nem is arról szól a mese, hogy ilyen vagy olyan "Véderőt" csőbe húzott volna a hatalom. Ez a mese arról szól, hogy a Jobbik lett csőbe húzva, vagyis olyan helyzetbe hozták, hogy kénytelen lett "elhatárolódni" egy radikális nemzeti szervezettől (a "Véderő") hogy aztán a Jobbik tábor radikálisabb része ezt "árulásként" érzékelje és elforduljon a párttól. Ha bár ez nem igazán lényeges már az is elképzelhető, hogy a "Véderő" csak egy trójai ló volt. Mindenestre sikerült a manőver, a Jobbik bele csöppent a csapdába és ezért most várhatóan egy jó nagy tömeg "radikális" támogatóinak mondhat búcsút. Pedig milyen egyszerű lett volna számára kijátszani a csapdát: elég lett volna hallgatni -a hallgatás most valóban arany lett volna- vagy egy ügyesen kitérő nyilatkozattal reagálni ahelyett, hogy látványosan elhatárolódott. Tényleg ilyen naív lenne a Jobbik vezetősége?

    éjjeli látogató

    VálaszTörlés
  71. Moonlight

    A Jobbik a lehető legjobb döntést hozta ebben a szerencsétlen helyzetben. Mivel az idióta véderősök odamentek (az is megérne egy misét hogy miért) így a SZebb Jövőt Polgárőrség szimpla rendfentartása más szinezetet kapott hála az idióta Eszes Tamásnak és persze a libsiknek. Ezek után valószínű nem lesz sem polgárőrség sem más, de ami a legrosszabb rend sem.
    Szépen meg volt ez tervezve.
    A jövönk info majd az után nyilatkozgasson árulásról meg egyebekről ha az mna csinált valami egyebet is azon kívül hogy bukfencezgetnek a dugóspuskával az erdőben.

    VálaszTörlés
  72. Már írtam előtte is, hogy a Véderő részéről ez abszolút provokáció volt, hogy ott akartak táborozni. Ennyi erővel a nyóckerbe is mehettek volna...:)
    Egy biztos, hogy bármi kisülhetett volna a hétvégi airsoftozásból, adjunk hálát az égnek, hogy most kivételesen pozitív döntés volt a véderősök vegzálása.

    Mantis, azt hiszem éjjeli látogató látja nagyon jól a helyzetet, bár szerintem a komplett balhét is a Jobbikkal akarják elvitetni, hogy a valódi felelősök ismét megússzák.

    VálaszTörlés
  73. Moonlight

    Ez így van. Ezért kellett most határozottan elhatárolódni a véderőtől. A hallgatás nem működött volna hiszen kikényszerítették volna az állásfoglalást a Jobbiktól.

    Ennek ellenére szerencsére továbbra is akarják több helyen a polgárőrséget. Talán megúszhatják bár nem valószínű.

    Az a szomorú az egészben hogy ez az egész nem az emberekről szól, tisztán hatalmi harc.

    VálaszTörlés
  74. Éjjeli látogató kérdésére, hogy a Jobbik tényleg ilyen naív, a válasz egyértelmű: NEM!

    A Gyöngyöspatai színdarabban a Jobbik vezetőségének is ki lett osztva egy szerep, amit le is játszott, önkéntesen és dalolva. Azzal, hogy azonnal "határozottan elhatárolódott" a "Véderő" által képviselt nemzeti radikalizmustól, SZALONKÉPESSÉGET vásárolt magának a Jobbik. Ez ugyan sok jobbikos szurkolóba kerül neki, de az nem számít, mert már nem az a cél, hogy megnyerje a választásokat 2014-ben a FIDESZ ellen, hanem az, hogy eléggé szalonképes legyen és akkor majd Orbán zöld lámpáz kaphat a főnökeitől szövetségre lépni a Jobbikkal, az MSZP és az LMP ellen. Ez a Jobbik már nem az a Jobbik, ezért ne legyen senkinek illúziója: sosem lesz Magyarországnak jobbikos kormánya.

    déli látogató

    VálaszTörlés
  75. Igen, déli látogató, ez valószínűleg így van. Azonban még hozzá lehet tenni, hogy amennyiben 2014-ben Orbán tanácsadói szerint nem lesz szükség a Jobbikra egy kényelmes győzelemhez, akkor bizony még koalíciós széket sem fog kapni a Jobbik aki a választói radikálisabb része nélkül valószínűleg a 15 százalékot is nehezen fogja tudni elérni. Most a Jobbik eladja lelkét az ördögnek és nem számít azzal, hogy az ördög sosem kötelezi le magát. Egyébként, a "radikálisok" egyre többen lesznek ahogy a narancs hatalom tovább sodródik a diktatúra irányába és több mint valószínű, hogy 2014-ig a Jobbikban csalódott radikálisok külön pártot fognak alapítani. Persze, azt az új "radikális" pártot is gyorsan be fogják darálni a sötét erők, akik a fidesz mögött állnak, de az már a jövő nótája.

    délutáni látogató

    VálaszTörlés
  76. Már megint ez a koalíciós agyrém. Soha nem lesz ilyesmi. Ostobaságokat mantrázol mózes.

    Nem a Véderő által képviselt radikalizmustól(bármi is legyen az) határolódot el a Jobbik , hanem a Véderőtől mint szervezettől. Nagyon helyesen.

    Persze várható volt efféle húzás az elittől. A szebb jövőt polgári kör elfogadtatta magát és népszerűvé vállt. A Jobbik támogatottsága pedig kezdett erősödni(17%) , ezért kellett vlamit bedobni ami gátat szab az előretörésnek.
    Hogy a véderő ebbe saját hülyeségéből vagy szándékosan ment bele az mindegy. De azért fura hogy pont gyöngyöspatára rendezkedtek be , a csimpánzok mellé.
    A Jobbiknak nem nagyon volt más választása, mert ha most beált volna véderőzni akkor onnantól bármilyen provokációt rájuk lehetett volna húzni és az könnyen a párt feloszlatásához vezethetne.

    VálaszTörlés
  77. Egyetértek Mantis, nem lesz soha fidesz-jobbik koalíció. Nem azért, mert a jobbiknak és a fidesznek nem ez lenne a szándéka hanem azért, mert olyan társadalmi káosz lesz ebben az országban még 2014 előtt, hogy a polgárok tömege egyik pártra sem fog már szavazni. A következő magyar kormány egy politikailag független kormány lesz vagy meg fog szűnni létezni a jogállam Magyarországon és a helybeli maffiák fognak uralkodni a lakosság felett. Ugye nem kell, hogy mondjam, miféle maffia?

    esti látogató

    VálaszTörlés
  78. Mantis, én már csak annyit tudok Neked mondani, némi sablonnal élve, hogy reménykedj a legjobban, de készülj a legrosszabbra :)

    VálaszTörlés
  79. Moonlight

    Ez olyan volt mintha lemondtál volna rólam. Ugye nem...:D

    VálaszTörlés
  80. Békés, szeretettel teli húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves blogolvasónak!

    VálaszTörlés
  81. Kegyelmekben teljes Húsvétot Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  82. Mantis szó sincs ilyesmiről:) Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az éremnek másik oldala is van! Magyarán mondva lehet Neked lesz igazad, de az is megeshet, hogy a mi baljós teóriánk következik be. Jobb felkészülni a legrosszabbra is.

    Mózi, National Geographic-on pedig a zsidókat mentegették, hogy valójában Pilatus ítélte halálra Jézust, és nem a zsidó nép. Meg nagyjából az egész antiszemitizmus indulását az evangéliumból akarták eredeztetni a júdeai "szakértők".

    VálaszTörlés
  83. Moonlight, persze hogy nem dicsekednek a "vallásos" zsidók a keresztények felé, hogy valóban egy veszélyes antiszemita "terroristának" tartják Krisztust. A "gójok" felé az a verzió áll, hogy Krisztust a gonosz rómaiak intézték el. Engem az egész nem is érdekelne különösen, ha nem tudnám hogy a mai zsidó telepesek szinte mind így tekintenek a keresztényekre és ha nem tartanék attól, hogy az új állampolgársági törvényünknek köszönhetően, ezek Magyarországon fognak letelepedni miután pucolniuk kell hamarosan a palesztin területekről. Izraelnek is szüksége lesz arra, hogy ezek a telepesek új termőföldekhez jussanak, mert az élelmiszer ellátásukról van szó (Izraelben borzasztó kevés a valamire való termőföld). Új termőföldek pedig csak Magyarországon lehetnek ezek a kitelepített telepesek számára, mert Izraelben nincs, máshol pedig nem olyan könnyen tudnának szerezni és persze nem olyan jót. Rgo, izgalmas idők előtt állunk.

    délutáni látogató

    VálaszTörlés