2011. április 16., szombat

ALKOTMÁNYBÓL NYUSZIKOSÁR...

Április 18-án megszületik az új alkotmány, én pedig  - egyedüli nem fideszesként - meghívót kaptam a szülőszobába. Sok élményt szeretnék még megszerezni az életemben, szeretnék például felhők között orsózni repülővel, vagy egy nagy tengerjárón átszelni az óceánt, de Orbán Viktort  a szülőszékben fekve látni nem szerepel a listámon. Még akkor sem, ha a jegyem a leghátsó sor legszélére szól, és még ott is háttal kell ülnöm, szóval úgysem látnék semmit a körülötte tülekedő sok narancssárga hazafitól. Azért szorultam ennyire a perifériára, mert a több tucat módosító javaslatom közül mindössze egyet  fogadtak el, melyben egy szó kivételét és egy másik betételét javaslom az alkotmányunkba. Tulajdonképpen, ha a szavak számát nézem, akkor ugyanolyan hazaárulóként kell leélnem az életem, mint a többi 9 millió 999 ezer 737 embernek akiknek ugyanúgy nem sikerült semmilyen érdemi módosítást elérniük az alaptörvény szövegezésében mint nekem.  Most ne beszéljünk azokról az orbitális hülyeségekről, hogy a nép akaratának alávetve kivették a gyerekek utáni szavazati jogot, mert ezt a javaslatot már eleve úgy találták ki, hogy azt áramvonalassá gyúrva csak arra vártak, hogy mikor pattintsák azt a Dunába, és szerintem ők sem gondolták az egészet komolyan. Illetve komolyan gondolták a végén, de az elején még nem, ugyanis van egy genetikai károsodásból adódó ösztönös reakció a fideszeseknél, várjanak, mindjárt el is mondom mi ez.   


Folytatás itt.


Komment:  Meghalt az Alkotmány, éljen az Alkotmány! Legalább is ameddig nem lesz Magyarországnak egy igazi nemzeti alkotmánya, mert ez csupán egy dísz alkotmány. Igaz, egy látszat demokráciában élünk és ehhez tökéletesen megfelel a dísz alkotmány. A látszat demokráciában a nép választhat politikusokat, de politikát nem. A dísz alkotmány keresztül-kasul a nemzetről hablatyol, de az alkotói félnek a népszavazástól mint macska a forró kásától, így hát a népnek nincs lehetősége megerősíteni vagy elutasítani egy dísz alkotmányt. 


mm   

8 megjegyzés:

  1. Ha a Jobbikos módosítási javaslatok és a bele kerültek volna az alkotmányba akkor arra lehetett volna építeni a jövőt. Így csak egy újabb ideiglenes alkotmányt kapunk(nem sokban külömbözik az előzőtől) hála a narancsfanoknak. De ha Isten is úgy akarja akkor ez nem fog 20 évig tartani...

    VálaszTörlés
  2. Orbán és tsai nagyon jól megvannak a nemzettel csak éppen a nép zavarja őket. Ezért is folyik nagy ívben minden narancsmediából a szöveg, hogy milyen jó munkalehetőségek vannak nyugat-ájropában és menjünk már, mire várunk hiszen tárt karokkal vár ránk ájrópa. Igaz, a narancs arisztokrácia máris állásban van nyugat-ájrópában, pontosabban brüsszelben és straszburgban, gyerekeik pdig a nagy nyugat-ájrópai egyetemekben tanulnak, tehát tényleg mire várunk mi még hehe..

    VálaszTörlés
  3. Salom mindenki! hát le a kalappal ilyen marketingzsenialitás előtt! még Slomónak sem jutott volna eszébe egy felfújható gumialkotmányt forgalmazni! talán csinálok róla fénymásolatokat amit aztán olcsón eladhatok a kuriózumgyüjtőknek.

    Slomó

    VálaszTörlés
  4. Néhány alapvető feltételnek teljesülnie kéne ahhoz, hogy MO alaptörvénye tényleg szolgálni tudja azt, amire hivatott.

    Nem is értem pl. mi értelme alaptörvényről beszélni, amíg az EU-ban vagyunk?
    Mi értelme alaptörvényről beszélni, amíg a multik hazája vagyunk?
    Mi értelme alaptörvényről beszélni, mikor a pénzrendszerünk idegen kezekben van?

    Mantis, a Jobbik modosító javslatai csak tüneti kezelés lenne. Egy alapjaiban szar rendszerre raknának néhány szépségtapaszt, oszt jónapot.

    Kraft

    VálaszTörlés
  5. Szerintem teljesen igazad van, Kraft és ezt bizonyára tudjáj a Jobbik képviselői is... azonban szót sem ejtenek róla amikor erről az alkotmányozásról esik szó. Ezért nevezem ezt az alkotmányt "dísz alkotmánynak". Az egész csupán demagóg szövegelés amennyiben egyértelműen mindenben kötelezően kompatibilsnak kell lennie az EU "alkotmányával", a "liszaboni szerződéssel". Azt pedig szerencsére már sokan tudják, hogy a liszaboni szerződés a "versenypiac", a "szabad tőkeáramlás" és főleg a nemzeti szuverenítés kiherélésén alapszik (pl a nemzeti parlamentek már csak dísz parlamentek lehetnek ebben a rendszerben).

    mm

    VálaszTörlés
  6. Kraft

    "Nem is értem pl. mi értelme alaptörvényről beszélni, amíg az EU-ban vagyunk?
    Mi értelme alaptörvényről beszélni, amíg a multik hazája vagyunk?
    Mi értelme alaptörvényről beszélni, mikor a pénzrendszerünk idegen kezekben van?"

    Így van. Ezek mind jogos kérdések. De a Jobbiknál mindegyik kérdésben változást akarnának elérni. Nem hallgatnak egyikről sem, legfeljebb van aki már utána se néz hogy szóba kerülnek e.

    VálaszTörlés
  7. Mantis, ha a Jobbik számára problémát jelentene, hogy a narancs hatalom csupán egy liszaboni szerződéssel kompatibilis -azaz nemzeti szuverenítással ellentétes- alkotmányt produkálhat, akkor már eleve nem vett volna részt ebben az alkotmányozás bohóckodásban olyan "ellenzékivel" mint a globalista Szili.

    mm

    VálaszTörlés
  8. A jobbikos képviselők között vita volt az alaptörvény vitájában való részvétel.
    A győztes álláspont szerint részt vettek.
    Amennyiben valaki nem csak a ráció szerint nézi a dolgokat beláthatja, hogy fontos az igazság kimondása. A jelenlegi kormányzó elit tagjai nem mondhatják most már, hogy senki nem mondta el nekik.
    Arról már nem is beszélve, hogy ezért kapják a tisztelet díjukat.
    A jobbikosok szervezett hozzászólásai minden lényeges kérdést felöleltek és elmondták azt, amit a kormányzatnak tennie kéne.
    Hozzászólásaikban e fentebb felvetet témák benne voltak.
    Nemrég például Vona Gábor valamelyik televízióban kérdésre kifejtette, hogy a fentiek megvalósításának érdekében adott esetben ki kell lépni az EU-ból.

    VálaszTörlés