2011. szeptember 13., kedd

"STABILITÁSI TÖRVÉNY" AVAGY JÖN A MADMAX KORSZAK?

"Erre jónép, erre az út!"
"Akinek semmije sincs, az annyit is ér" -Lázár János, fideszes frakcióvezető, 2008-ban egy hódmezővásárhelyi közgyülésen (természetesen, ő nem "így" értette).



Orbán Viktor bejelentette tegnap, egyebek mellett, hogy az államadósság korlátozása nevében „stabilitási törvényünk” lesz hamarosan, amely „rögzíteni fogja a nyugdíjrendszer, az egészségügyi kassza, az adórendszer és az önkormányzatok összehangolt működési rendjét.” Sokak figyelmét elkerülte a mondat, mert valóban nem igen világos, hogy mi a szöszt jelenthet az „összehangolt működési rend”. Az is segítette eltéríteni erről a figyelmet, hogy Orbán bedobta a látványos de semmitmondó uzsorások elleni kijelentést, amin most mindenki nyálaz. Azonban, ha ránézünk Orbán beszédjének eredeti szövegére, minden világossá válik és feltehetően azért is fogalmazott Orbán homályosan, hogy ne legyen túl hamar túl világos túl sokak számára az, ami ”stabilitási törvény” néven készül ránk szakadni. Az eredeti szöveg szerint, „Ezért alkotunk olyan törvényt, amely rögzíti, hogy a nyugdíjrendszernek, az egészségügyi kasszának, a felsőoktatási rendszernek és az önkormányzatoknak önfenntartóaknak kell lenniük.” Így már világosabb, ugye? A „stabilitási törvény” nem más, mint a hajdani SZDSZ neo-liberális nagy terv, azaz a szolidaritás elv teljes kizárása a társadalom működéséből.



"Erre, nagy uram?"
Ha „önfenntartónak” kell lennie a nyugdíjrendszernek, legfeljebb csak annyi nyugdíjja lehet bárkinek, amennyit sikerült önmagának befizetni és ha netán minimálbéres volt vagy esetleg gyakran munkanélküli vagy beteg, akkor csak annyi nyugdíjja lesz, hogy ne haljon éhen (vagy még annyi sem?). Magyarán, a nyugdíjjasok jelentős része hajléktalanná válik, ha már nem azzá vált előtte (hiszen az öregedő munkavállaló nem  „versenyképes” a neo-liberális munkapiacon).



Ha „önfenntartónak” kell lennie az egészségügyi kasszának, természetesen csak egy nagyon csonka egészségügyi ellátás járhat azoknak, akik nem képesek külön fizetni százezreket műtétért vagy gyógyszerért, illetve akik nem lesznek képesek magán betegbiztosításként havonta tízezreket befizetni az életük során.



Ha „önfenntartónak” kell lennie a felsőoktatásnak, szó sem lehet arról, hogy a proli (vagy munkanélküli) gyereke meghaladja az érettségi színtet, ha csak nem egy szuperzseni akinek a tanulási költségeit valamelyik filantrópikus alapítvány vállalja. Ez azt jelenti, hogy lényegében csak az elitek gyerekei diplomázhatnak (akkor is ha netán csonthülyék), vagyis a társdalmi elit teljesen zárt körré válik (mint a feodálizmusban) és csak az elitből termelődhet ki a következő elit generáció. Simán lehet egy ilyen társadalmi rendszert akár új feodalizmusnak is nevezni.



"Erre!!!"
Ha az önkormányzatoknak „önfenntartónak” kell lenniük, automatikusan kialakul két fajta önkormányzat. Lesznek azok, ahol multinacionális cégek valamennyi munkahelyet biztosítanak az ott élőknek és lesznek azok, ahol csak a nyomor és a bűnözés fog reménytelenül tombolni. Azok az önkormányzatok, amelyek nem részesülnek valamelyik multinacionális cég és a neki bedolgozó helybeli magyar vállalatok adó befizetéseiből, nem fogják tudni eltartani a területen élő rászorultakat, sem ellátni a szokásos önkormányzati feladatokat. Lesznek hát egyre nagyobb számban lepusztult önkormányzatok, ahol a jogállamiság inkább a dzsungel törvényére fog hasonlítani és ahol az ember annyit fog érni, amennyi erőszakra képes. Az „első osztályú” önkormányzatok pedig biztosan ki fogják találni a módszert, hogy megakadályozzák az átvándorlást a lepusztult önkormányzatokból. Mi lesz akkor? Talán valami olyasmi, ami volt a középkor legsötétebb idején, amikor a gazdagabb települések azért is vették körbe magukat falakkal, hogy a nyomorultak tömegei ne lepjék el őket.



Szóval „stabilitási törvényünk” lesz. Én ennek (majdnem) örülök, mert ahogy a tömegek majd észreveszik, hogy ez valóban mit jelent a mindennapi életben, akkora lesz az elkeseredettség és a düh, hogy attól fogva a most képződő ördögi rendszernek meg lesznek számlálva a napjai.     

19 megjegyzés:

  1. Az út valahol középen kell legyen.
    Az nem járja, hogy milliók lógnak az állam csöcsein, melyet a már így is kizsigerelt munkavállalók finanszíroznak, szóval ebben lépni kell, de az sem járja, hogy az állam kiengedje a szabadpiacra azokat az ágazatokat amelyek állami kéz nélkül farkastörvények értelmében szétcincálódnak.
    Nem járja, hogy a társadalom jórésze olyan függőségben szenved a nagy társadalmi ellátó rendszerektől, melyek nélkül azonnal meghalna, ezért mindenképpen sarkallni kell az embereket a lehető legnagyobb fokú önállósodásra, önellátásra, függetlenedésre. Szóval abban van igazság, hogy jó ha egy szerv önállóan, önfenntartóan tud működni, azonban egy SZERVEZET akkor egészséges, ha minden alegysége rendben van, és összehangoltan együttműködik.
    Az államszervezésből ezt hiányolom, ezt az összehangolt munkát, ahol minden szerv megáll a lábán amennyire lehetséges, de nincs odadobva kikötözve a predátoroknak.

    Még egy példa: az nem járja, hogy az önkormányzatoknál ezermilliárdok folynak szét ellenőrizetlenül, de az sem frankó, hogy egy-egy önkormányzat már képtelen fizetni az iskolai étkeztetés is.

    Szóval egyelőre nem érzek akkora veszélyt ebben a stabilitási törvényben, várható volt, hogy egyre keményebben fogják majd fogni az állami szervezeteket, akár diktatórikus módon.
    Amennyire szét van cefetekre szedve az ország, nem is csoda, hogy errefelé lépeget a kabinet.

    Hogy lehetne másképp?
    Na itt jöhetnek az ötletelések...

    TT

    VálaszTörlés
  2. Nem érted, TT. Nem kényszerintézkedések jönnek, hanem az egyesek által megtervezett új világrendi rendszer, itt elsőként Magyarországon, azaz az új feodalizmus. Nem látod az erdőt a fától, minden amit felsoroltál hogy "így nem mehet tovább" csupán olyan problémák amiket a rendszer maga generált hogy azt mondhassa ő is "ez így tovább nem mehet". Sajnos sokan még úgy gondolkodnak, mint te most, TT és ezért lehet őket becsapni, de hamarosan már a saját bőrükön fogják érezni azt, amit most még el sem tudnak képzelni.

    mm

    VálaszTörlés
  3. Jó kis cikk! Én speciel egyébként nehezen tudok elképzelni Norvégiához hasonló valódi baloldali társadalmat, mert nálunk a "baloldalt" globalistáknak lefeküdt őskommunisták és azok faszkalap csimotái uralják.
    Ilyen háttérrel, ilyen helyzetben amiben mi vagyunk, nem igazán jöhet szóba egy "szolidaritáson alapuló társadalom", mert az ország fele köp egyet, ha meghallja azt a szót, hogy szocialista. Szóval nagyon mély rétegekben van itt már a gyűlölet a kifordított és elcseszett szocializmus irányában, ezért szerintem erre nem sok esély van, hogy visszatér.
    A 20 évnyi kapitalizmusból megint csak elegünk van, ezért talán nem állunk messze attól, hogy valami harmadik út jöjjön létre, ötvözve a rendszerek jó tulajdonságaikat. Kína is valami ilyesmit próbál, ha jól látjuk innen.
    Vannak akik úgy gondolják, hogy ekkora népességet, ami korunkban jelen van, már csak vagy diktatórikus módon, vagy teljesen elengedett kézzel (vadnyugat) lehet "kezelni".
    S hogy mi sül ki ebből? Csak az ég tudja.

    Egy biztos: nekünk magyaroknak létezett olyan jól működő társadalmi rendszerünk, ahol a szabadelvűség nem bukott át a másik eltaposásának a határán. Érdemes lenne tanulmányozni a régi elveket, intelmeket, stb., és valahogy aktualizálni jelen korunk követelményeinek megfelelően. Nem kell itt királyságot létrehozni egy jól működő rendszerhez, de az kell, hogy a társadalom szellemi elitje igenis elkötelezett legyen a hazája felé, de nem soviniszta módon.
    Panka.

    VálaszTörlés
  4. Csak azt nem értem Mózi, hogy miért szabdalták szét a feudális rendszer a kőművesek, ha most ugyanolyat hoznak létre?
    Talán azért, mert anno a vérvonal/nemesség/családi a helyzet határozta meg az uralkodói réteget, és ezt szét kellett cseszni ahhoz, hogy mostanra a bankárszektor/globalisták/kőművesek uralkodhassanak?

    Föllazították a nemzeti/uralkodói/cári/királyi/társadalmi kötelékeket azért, hogy mostanra át-, meg átszőve a társadalmat felépítsenek egy teljesen hasonlót, de már más főszereplőkkel?

    TT

    VálaszTörlés
  5. TT. A legvalószínűbb az, hogy miután létrejött a nagy bankárok pénzhatalma (16-17. század), érthető módon ezek meg akarták szerezni a teljes hatalmat a koronás mikiegérkéktől, akiknek szoktak hitelezni hogy egymás ellen háborúzgathassanak. Ecce homo.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Van egy alapvető "fizikai" szabály: az elitista (oligarchikus) társadalom és egy szolidaritás elvre épülő társadalom nem létezhet egyszerre ugyanabban a térben. Azaz, alapvetően csak két út létezik egy társadalom számára, ha bár mindkettőnek sok változata lehet.

    mm

    VálaszTörlés
  7. "Akinek semmije sincs, az annyit is ér." -Lázár János, fideszes frakk-ció vezető, 2008.

    mm

    VálaszTörlés
  8. Vajon Viktor bemutatta e már Gábort Rothschildéknak?

    VálaszTörlés
  9. mm ez jó! :D

    Szarfűrészelés folyik, már megbocsássatok! A szaros felszín kapargatása retikül-fésűvel.
    Bírom ezeket a látványos küzdelmeket a politikai bábszínházban, melyek kimerülnek a díszpolgári címek oda- és visszaadása, valamint a "mit mondott, miért mondott" c. nyilatkozatháborúkban, miközben érdemi lépésekre nem nagyon kerül sor.
    Ennyire idiótának néznek ezek minket??
    Panka.

    VálaszTörlés
  10. Ahogy mondod, Panka. Talán a következő "rovásírás versenyt" (mostanában nagyon trendi) már közösen fogják szervezni narancsék a Jobbikkal.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Ha a szociális ellátások egyensúlyba kerülnek az ország teherviselő képességével, abban alapvetően nem látok kivetnivalót, mert ingyen ebéd valóban nincs. Viszont ha ez a szabályozás nem párosul nagyszámú munkahely teremtéssel, és nagyon komoly termelő-gazdaság fejlesztéssel, illetve a stratégiai ágazatok állami tulajdonba vételével vagy legalább szigorú kontrolljával, akkor nagyon is reálisnak tűnnek Mózes fejtegetései...
    Legnagyobb bánatomra az utca embere fel sem fogja, hogy a gyakorlatban számára mit fog jelenteni ez a szép új világ...

    VálaszTörlés
  12. Orbán már megkapta az alábbi levelet, melyhez a nyomaték kedvéért lehet csatlakozni:
    Kata

    EGYETÉRTÉSSEL TOVÁBBÍTOM A DR. LEHMANN GYÖRGY ÚR ÁLTAL MEGFOGALMAZOTT ÉRVEKET.

    Tisztelt Miniszterelnök úr!

    Történelmi szükségszerűség annak az alapvető felismerésnek elfogadása, hogy itt a vége a nemzetközi pénzintézetek által történő, és minden jogot sárba taposó gyakorlatnak.
    Jelenleg is van MAGYARORSZÁGnak tisztességes törvényi hivatkozása, ami alapján ajtót mutathat a nemzet az elvetemült uzsorásoknak.
    Önnek, mint a magyar adófizetők keserves adójából eltartott, közjogi méltóságot betöltő embernek az a múlhatatlan személyes felelőssége ebben, hogy ezt ki kell tudni mondania! Nincs tovább. Ezt értenie kell!
    Ha nem képes érzékelni, mi zajlik ebben az országban, minek vállalta el ezt a tevékenységet?
    Minden érintett számára napnál világosabb, hogy jelenlegi jogalkotási és jogalkalmazási gyakorlatuk véletlenül sem erről tanúskodik.
    Tessék megkezdeni a magyar államadósság újratárgyalását! Ugyanaz a semmisségi jogi-módszertani alapvetés ad támpontot, mint a csaló devizahitelek esetében. Ugyanis a Világbank és az IMF döntéskényszerként jelenítette meg 1982-ben (Havasi Ferenc portréfilm 1989 MTV) az akkori magyar országvezetés számára a változó kamatmértékű hitelszerződést és hitelfolyósítási gyakorlatot. Ebből következik minden józan eszű magyar számára, hogy minden adósságunkat és a nyakunkba hazudott tartozásunkat több mint százszorosan visszafizettünk. Ez a kényszerítő körülmény nem tűr sem vitát, sem az ennek nyomán megjelenő, magyar létérdekből fakadó döntések sora halasztást! A devizahitel témakörével egyenrangú, a magyar létet, életteret végletekig történő tolvaj kifosztást mindeddig kiszolgálta az összes vezetői társaság. Ha tetszik, ha nem.
    Ennek véget kell vetni! Célszerűen azonnal! Még mielőtt a világ gazdasági összeomlása visszavonhatatlanul be nem következik. Kétség nem férhet hozzá, hogy ez az világméretű összeomlás be fog következni. Megfelelő döntések hiányában a szennyes pénzörvény minket is lehúz, de legkevesebb társadalmi robbanást eredményezhet.
    Ne áltassák önmagukat, de legfőképpen a magyar emberekkel ne tegyék! Az bűn.
    Hallgassanak a józan eszükre, értsék meg végre, mi a magyar nemzet jogos létérdeke. A jelenleg követésre ajánlott gazdaságpolitikájuk teljesen bizonyosan nem kevésbé elhibázott jog-etikailag, gazdaságilag, valamint össztársadalmi követelések szerint.
    A jog feslett talárján egyéb folt nem esik. Van elég.
    És a magyaroknak is elegük van!
    Meg kell cselekedni, amit megkövetel a Haza!

    Ferencváros, 2011. szeptember 13.

    Üdvözlettel:
    Lengyel Károly

    VálaszTörlés
  13. Ötletelés ideje lejárt, felkészülni kell. Az eddig megismert, tehetsége és nemzeti elkötelezettsége miatt perifériára - médiánál tiltólistán van - száműzött szakembereket össze kell szedni. Az én egyik favoritom (eü. és népjóléti miniszternek: Dr. Cser Ágnes. Szakmailag, jogilag, dolgozói érdekvédelemben nagyon felkészült. Alábbi videón még az In-Kalos főnöknek is neki megy, kioktatja. Igenis elvárom, hogy ilyen vehemenciával védje magyar érdeket egy választott vezető:
    http://video.google.com/videoplay?docid=4582299164742463196
    Kata

    VálaszTörlés
  14. Velorex. Nem arról van itt szó, hogy bármi is "egyensúlyba" legyen hozva. Arról van szó, hogy az adópénz már nem szolidaritás elven működik, vagyis nem arra van használva, hogy tápláljon olyan szociális szektorokat, amelyek nem képesek "önellátóak" lenni ha csak nincsenek megcsonkítva. Sokan azt hiszik, hogy ez azért van, mert az adópénzt az államadósság törlesztésére "kell" fordítani, de éppen az ellenkező az igaz: azért találták ki a rendszer urai az államadósság törlesztési hisztériát, hogy ezáltal meg lehessen szüntetni a szolidaritásra alapuló államot. Minden össze van kapcsolva: kellenek a "globális cégek" a rendszer urainak, mert ezeken keresztül uralkodnak a gazdaságon és érik el, hogy üresek legyenek az állami kasszák (a multik általában sehol sem fizetnek igazán adót)... s ha már üres az állam kassza, jöhet a nagy állami eladósodás... s ha már államadósság, jöhet a nagy államadósságtörlesztési láz... s ha már törlesztés, akkor persze nincs pénz fenntartani a szolidaritás elvre épülő államot... s ha már leépül az állam, minden hatalom a pénzhatalom kezébe kerül (a nemzeti természetes kincsekkel együtt, amit át kell adni az államadósság törlesztése miatt).

    mm

    mm

    VálaszTörlés
  15. Ehhez kellenek a korrupt ál-nemzeti pártok és kormányok, hogy (miután mindenhová beengedték a multikat és eladósították az államot) elhitetjék az emberekkel: "hitelválság" és állami eladósodás van, tehát "át kell szervezni" az államot, különben "csődbe" megy az állam.

    mm

    VálaszTörlés
  16. "Normális" körülmények közt egy állam nem mehet csődbe. Ehhez csupán 3 dolog kell:

    1/ Az állam szolgálatában legyen a központi bank (nem pedig a nemzetközi bankárok szolgálatában).
    2/ Az ország lakossága által előállított termékek (ipari és mezőgazdasági) ne "globális" (azaz idegen és ráadásul egy nemzethez sem tartozó) cégek által legyenek értékesítve.
    3/ Az adópénz a nemzeti gazdaságban forogjon (nem pedig megsemmisítve legyen az államadósság törlesztése nevében).

    Ez alapvetően ilyen egyszerű, mindenki képes lenne megérteni, ha elmagyarázza neki például egy "nemzeti" párt ahelyett, hogy "rovásírás versenyeket" rendezget vagy hülye "írók" faszságaira épít jó kis zászlólengető botrányokat vagy éppen valamelyik szomszéd országban élő magyarokat igyekszik "autonomizálni" az EU keblére. Marha szebb jövőt!

    mm

    VálaszTörlés
  17. Keservesen igazad van mózi ebben az utolsó hsz-ben.

    TT

    VálaszTörlés
  18. TT, sajnos Mózesnek nem csak az utolsó hsz.-ben van igaza, az azt megelőző kettő is ül...

    VálaszTörlés