2011. szeptember 28., szerda

NINCS TOVÁBB!

Nincs tovább! címmel segélykiáltást fogalmaztak meg a Magyar Orvosi Kamara szombati közgyűlésén részt vevő orvosok.

Az eredetileg a szervezet alapszabályának és etikai kódexének megújítására összesereglő kamarai küldöttek egyhangúan fogadták el azt a dokumentumot, amely szerint tovább nem vállalnak felelőséget a betegeket nap mint nap érő káros következményekért. Szerintük statisztikailag bizonyíthatóan mind több a napi gyógyításban az elkerülhető halálesetek száma, vagyis azoké, akiket a kellő időben és kellő helyen biztonsággal rendelkezésre álló ellátással megmenthettek volna.

Az orvosok, ápolók megállíthatatlan elvándorlása, a szakember- és eszközhiány növeli a beavatkozások kockázatát. A betegek számára elviselhetetlenül hosszú várólisták alakultak ki; döntően, pénzhiány miatt. Jelezték: elfogadhatatlan, hogy a munkahelyi vezetők gyakran túlmunkára kényszerítik az orvosokat.

A segélykérést megfogalmazók szerint az egészségügy megmentését célzó ígéretek szertefoszlani látszanak. Ami maradt, a Semmelweis Terv viszont az egészségügyben dolgozók helyzetét nem javítja, illetve, ami e tekintetben szerepel a dokumentumban, az elégtelen. Jó példa erre a rezidensi ösztöndíj rendszer.


Nincs tovább? Dehogy nincs, készül már az új narancs törvény ami tiltani fogja a betegséget. Ilyen egyszerű ez! -ahogy mondaná Lázár frakcióvezető eftás. Egyébként, ha már róla van szó, nem megmondta világosan, hogy "akinek semmije sincs, az annyit is ér"? Ha egy beteg nem engedheti meg magának a Fekete Erdő magánklinikát, arról aztán végképp nem tehet az országmentő kormányunk, nemigaz?

mm

25 megjegyzés:

  1. Velorex biztos jókat tudna mondani a témáról (ne tedd Velo, nem éri meg). Pl hogy miként lett az idén törvényesítve a korházi betegek kisérleti egér felhasználása a gyógyszergyártók számára, akik betegenként fizetnek valamit a korháznak, de az a valami még annál is kevesebb, mint amit eddig fizettek az önkéntes gyógyszertesztelőknek és bizonyára nem ez fogja megmenteni a bezárásra itélt korházakat. Tavalyig India volt a gyógyszergyártók mekkája ahol minden korházban fillérekért kisérletezhettek a betegeken, de miután az indiai kormány nagyon megszigorította ezt a bizniszt, most már Magyarország kezd lenni az új kétlábú kisérleti egér paradicsom. Bizony nem dicsekszenek erről sem a kormány, sem a korházi igazgatók, sem a főorvosok (volt azonban egy műsor róla a rádióban valamelyik augusztusi délután), ezért a betegek zöme nem is tud róla. Magyarországon már a beteg ember is árucikk, totális a profit-orientált gazdasági elvek diadalma. Hajráviktor!

    mm

    VálaszTörlés
  2. Megint csak azt az elvemet kell elővegyem, hogy míg rövidtávon ez a folyamat borzasztóan hangzik, de hosszútávon gyümölcsöző lehet. Amikor az emberek többsége rájön, hogy a mai csont-materialista orvostudomány nem szól másról, minthogy egy darab húsnak tekintsék a testi-szellemi-lelki komplexumot, amit embernek hívunk, és még ráadásul méreggyártó mamutok által kísérleteznek is ezzel a darab hússal, akkor onnantól önkéntesen fognak az emberek más utakat keresni, visszafordulni régi bevált gyógyászati módszerekhez. Nem kell itt sarlatánságra meg kuruzslásra gondolni, mert különösen hazánkban igen sok a gyógynövény, és vannak tényleg komolyan vehető természetgyógyászok már, akik komplexen vizsgálják az embert és annak bajait, nem csak odaszúrnak ahol fáj.

    Én hiszek benne, hogy az egészségügy szétverése is csak jót fog tenni úgy általában az embereknek, mert rájönnek, hogy mennyire felesleges tud lenni ez az intézményesített ellátórendszer, és mennyire függővé tudja tenni az individumokat.
    Nem mondom, hogy nem történhet baleset mindenkivel, és ekkor jól jön egy sebész, meg kell néha lázcsillapító, de alapvetően a szervi problémáink a nem megfelelően "használt" gondolatainkból és érzelmeinkből alakulnak ki. Stresszelünk, örökké aggódunk, egymást pánikoltatjuk, dühöngünk, befordulunk, veszekszünk és csodálkozunk rajta, hogy ennyi lelki és testi beteg van Magyarországon.
    Tényleg nincs tovább! Elég volt a hazugságokból és a megosztottságból! Nincs szükségünk a "gyógy"szermaffiára, sem a többkezű politikai polip által okozott széthúzásra!
    Árpi után: zárni kell a sorokat emberek!
    Maradjunk meg EGÉSZ-SÉGESEKNEK!

    TT

    VálaszTörlés
  3. Ez mint szép és jó, TT, csak az a baj, hogy az 50-60 évesek gondolkodásmódját már nem igazán lehet megváltoztatni, és az "intézményesített ellátórendszer" fő "profilja" pont ez a nyugdíj közeli korosztály. Ők azok, akik végig gürizték az életüket valami nehéz munkahelyen, és mire elkezdhetnék megérdemelt pihenésüket, addigra szinte roncsokká válnak, s ha szerencséjük van, akkor néhány évet, ha nincs szerencséjük, akkor évtizedeket szenvednek végig az egészségügy bugyraiban.
    Velük mit csinálsz?
    Panka.

    VálaszTörlés
  4. TT. Az előző hszólásoddal kapcsolatosan: a betegek zöme nem tud arról (mert nem értesíti őket a kezelőorvos...), hogy amennyiben több, mint 3 különböző hatóanyagokat tartalmazó gyógyszert szednek, ezek keresztezett mellékhatásai már ellenőrizhetetlenek és gyakran nagyobb kárt okoznak, mint amennyi pozitív hatás várható a gyógyszerektől. Első sorban az orvosnak kellene erre ráfigyelni, de tudjuk hogy ezt csak kivételesen teszik meg, hiszen -ha bár ilyen persze "nem létezik"- az orvosok és a gyógyszeripar közti kapcsolatok közösen gyümölcsözőek. Ráadásul az állandó tévés gyógyszer reklámok azt az érzést keltik sokakban, hogy teljesen "normális" dolog gyógyszerekkel tömni a majmot... Ez volt annó (de még most is gyakorlatilag) a hitelekkel, amiket az elárasztó reklámok úgy mutatták be a magyar embernek, mint ha teljesen "normális" dolog lenne a hitelből élés. Nyugat-Európában sem a gyógyszer, sem a hitel reklámok (főleg a tévében) nem olyan szabad teret keptak a törvényhozótól, mint nálunk.

    mm

    VálaszTörlés
  5. TT az első kommenteddel nagyon tévúton jársz.

    Még is hogy jut eszedbe ilyet írni????:

    "Én hiszek benne, hogy az egészségügy szétverése is csak jót fog tenni úgy általában az embereknek..."

    Nem gondolod, hogy az egészségügynek köszönhető, hogy az emberek átlag életévkora még Magyarországon is majdnem eléri a 70 évet, de Németországban ez az arány még jobb, akkor ez nem az egészségügynek köszönhető?

    Elfelejtetted már, hogy hol született a kislányod? Ugye egy kórház szülészeti osztályán.
    Amíg rendben megy a szülés nincs is gond, de nem adott egy biztonság érzetet, hogy komplikáció esetén ott az orvos és a műtő?

    Nem gondolod, hogy ettől nőtt az élve születések aránya, hogy mindez rendelkezésre áll?

    Egy kis sebészet meg lázcsillapító....

    Persze, meg ahogy te azt elképzeled.

    Apámnak egy sebész mentette meg az életét, de legalább is hosszabbította meg évekkel.
    3 órás műtét volt, és nem baleset.
    Nekem is megmentette az életemet már sebész, noha csak egy röpke vakbélgyulladás volt.
    Tudod, hogy ez a 20-30 perces műtét még mindig életmentő?

    Had ne soroljam a többit, mert tudnám, mint ahogy Velorex is meg tudná mondani, hány ember életminőségét lehetne javítani, ha nem minden csak a pénzről szólna, mert a technológia adott.

    Lehet, hogy allergiára, meg megfázásra jók a mezőn összeszedett gyógyfüvek, de az egészségügy nem nélkülözhető egy modern társadalomban. Ebben a társadalomban pedig végképp nem.

    Az már más kérdés, hogy a bevezető cikk súlyosságát még szorozzátok meg kettővel, és az fog nagyjából közelíteni a 2012-es magyar egészségügyre.

    Szóval jó lenne nem keverni a fogalmakat.
    Más dolog az egészségügy szétverése,és megint más dolog az egészségügy létjogosultsága.

    A gyógyszerek kérdése megint bonyolult dolog. Mindegyikőtök tudja, hogy a piacon lévő gyógyszerek túlnyomó többségére szükség van.
    Nem a gyógyszerekkel van baj, mert azok szintén életmentőek adott esetben, hanem a használatukkal. Hogy miért azt nem írom már le sokadszorra, amúgy is tudjátok, Mózes hsz-e is erről szól részben.

    Kraft

    VálaszTörlés
  6. Ez így van Kraft, az egészségügy szétverése csak több szenvedést okoz és ha már ilyen méretű a szétverés, felmerül a kérdés, hogy vajon ennek a célja nem a nyugdíjjasok radikális ritkítása, hiszen egy profit-orientált liszaboni szerződéses rendeszerben a nyugdíjjas csupán "potyautasnak" számít.

    Mindenesetre azzal minden tisztánlátó magyar egyetért már, hogy szándékosan és folyamatosan leépítik az államot a "rendszerváltás-utáni" kormányok (a cél: egy "olcsóbb" zsebállam, ez nem is titok) és tudjuk, hogy az egészségügy és a nyugdíjrendszer no meg persze az oktatás a nagy kiadások egy normális (azaz nem megcsonkított) államban.

    Magyarország bajainak a gyökere szerintem nem a "válság" meg ilyesmi, hanem egy ember-ellenes politikai szemlélet miszerint az embereknek kell szolgálni a gazdaságot (értsd az oligarchia pénzhatalmát) és nem fordítva. A politikusok akik ezt az ideált szolgálják most, egyszer majd hazaárulóként fognak szerepelni Magyarország történelmében.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Arra szeretném kérni a velorexen hozzászólókat, hogy röviden adjanak hangot véleményüknek, a Jobbikkal kapcsolatban. Szerintem már eléggé részletesen fel lett vázolva itt is, az ország és a nemzet válságos állapota de a kiút még mindig nem látszik. Ezért érdekelne a Jobbikról kialakított véleményetek, mint politikai pártról, hogy szerintetek jelenthet-e megváltást vagy szerintetek besoroltak ők is a parlamentarizmus jól fizető táborába és valójában a további altatás szolgálják-e? Előre is köszönöm véleményeteket, a végén én is kifejteném véleményemet.Á.

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok, kedvenc témámat vetette fel Mózes, úgyhogy egy egészségügyi szimpoziumról hazatérve, megosztok veletek is néhány gondolatot.
    Többek között egy államtitkár tartott előadást a várható fejleményekről, és nagyon vegyes érzések kerítettek hatalmukba. Több alkalommal is említette, hogy a "nagypolitika" szabta korlátok között élet-halál harcot vívnak az ágazatok a pénzügyi forrásokért. Érzésem szerint a nagypolitika nem a magyar kormányt jelenti, hanem valami egészen mást. Meglátásom szerint minisztériumi vagy legalábbis államtitkári szinten látható a jószándék, de olyan korlátok közé van szorítva például az egészségügy, ami nem teszi lehetővé a normális működést. Januártól az alapellátás - és csak az- tartozik majd az önkormányzatok felelősségi körébe, a centrumok "államosításra" kerülnek. Természetesen az alapellátáson felüli összes pénzforrász is "államosítani" fogják. Ez számomra praktikusan azt jelenti, hogy egy önkormányzat még akkor sem tud a lakosságának komoly eü. ellátást nyújtani, ha akar. A kormány hadat üzent a brand gyógyszereknek, gyakorlatilag az olcsó generikumok lesznek a pórnép számára elérhetők. Gondolom, hogy a kormányzati embereknek lesz azért majd brand termék is, mert azt sosem mondják el a zembereknek, hogy egy gyógyszernek nem csak a hatóanyaga, hanem adott esetben a felszívódás helye, időbeni eloszlása is lényeges, és sokszor ez különbözteti meg a profi gyógyszert a gagyitól.. Hogy egy egyszerű példával éljek, a Trabantnak is 4 kereke van, kormány is van benne, és benzint kell bele tankolni, de egy 7-es BMV-vel semmilyen szinten nem tudja felvenni a versenyt.
    A felírható gyógyszerek mennyiségét is korlátozni fogják - pontosan idézem: Ha egy rákos betegről kiderül, hogy nem kívánt reakciót vált ki nála a szer, vagy valamiért feleslegessé válik 1-2 havi adag, akkor a TB ne veszítsen 500 ezer Ft-ot adagonként... Ebben egyébként van ráció.
    Azt nem gondolom, hogy kormányzati szinten lepaktáltak volna a gyógyszergyártókkal, épp ellenkezőleg, nagyon szigorúan ellenőrzik még az orvoslátogatókat is. Az új törvény szerint egy üzletkötőt magán emberként 5 millió, a cégét 500 millió Ft-ig bírságolhatják, ha "szabálytalanul" értékesít. Az új hatóságnak teljes jogköre van, mind a magánlakásokba, mind pedig a cégek telephelyeire bejelentés nélkül, bármikor bemehet, bármit lefoglalhat. Tisztára mint az 50-es években...
    Írhatnék még néhány furcsaságot, de nem akarok riogatni senkit, Kraftnak van igaza, nem lesz jó a beteg embereknek 2012. Nagyon nem.
    Személy szerint nem örülök az egészségügy szétverésének, mert megint csak Krafttal értek egyet. Jó a természetgyógyászat a maga helyén, még a kézrátétel is segít néha, de a balesetesek, a stokeosok, az infarktusos vagy a daganatos betegek esetleg az egyéb akut sebészeti betegek hiába szeretetrezegnek, szakszerű ellátás hiányában úgy elpatkolnak mint a pinty. És ez a szakszerű ellátás került végveszélybe...
    Árpinak a mai ismeretszerzésem után azt tudom mondani, hogy sem a fidesz, sem a jobbik, sem más párt nem tud itt tenni semmi lényegeset, amíg a "nagypolitika" hálójában vergődünk...
    100 ezer fiatal munkanélküli besorozása, a határőrizet és a vám-és pénzügyőrség megerősítése, a lisszaboni és a velseni szerződés felmondása illetve az élelmiszeriparunk a könnyű és gyógyszeriparunk talpraállítása után 3-4 év alatt rendbe lehetne szedni a dolgokat. Ja, majd elfelejtettem, a bankok működésének szigorú korlátok közé szorítása és az állami pénzkibocsátás visszaállítása szintén kulcs kérdés.
    A végére még egy érdekesség: A regisztrálók között (gyakorlatilag kórház igazgatók rendezvényéről volt szó) a MAZSIHISZ képviseletében is láttam egy nevet. Hogy a katolikus püspöki kar vagy a magyar ősvallások képviselője miért nem volt ott, azt ne kérdezzétek..

    VálaszTörlés
  9. velorex, már nem is kell kifejtenem a véleményemet, megtetted helyettem. Ugyanígy látom.Á.

    VálaszTörlés
  10. Velorex. Csupán két dolgot tennék most hozzá.

    Az első az, hogy a generikumok uralmával a TEVA család félig-meddig monopólium helyzetbe kerül ami a korházak ellátását illeti (ez egy izraeli család és talán ezért volt ott a mazsihisz). Pár év múlva már a gyógyszertárak javarésze is e család tulajdonába kerülhet, vagyis 10-15 éven belül a magyar eü rendszer akár egy család vállalkozásává válhat. Fasza egy kis monopólium helyzet, ami egyre nagyobb politikai befolyást biztosíthat e cégnek/családnak. Amúgy tudomásom szerint, valami titokzatos ok miatt ez az egyetlen gyógyszergyár Magyarországon, amely már évek óta különös nemzetbiztonsági státusszal rendelkezik, vagyis őt bizonyára nem fogja tudni ellenőrizgetni akárki (talán senki). Ilyen helyzetek a banándiktatúrákat szokták jellemezni.

    A másik dolog pedig az, hogy ezentúl valszeg a nem generikum gyógyszergyártók még inkább le fogják kenni az orvosokat, hogy a fizetőképes betegeknek ilyen vagy olyan gyógyszereket írjanak fel. Ki tudja ellenőrizni az orvosok ciprusi, svájci, luxemburgi, stb bankszámláját? A gyógyszergyártók egyébként "kongresszusnak" álcázott tengerparti exotikus nyaralásokat és különböző utánképzéseket (amiket már nem képes biztosítani az állam) szoktak gyakran ajándékozni a dokiknak és ez tovább is így lesz, új törvény ide vagy oda.

    mm

    VálaszTörlés
  11. Én meg csak csatlakozni tudok hozzátok, Velorex által leírtakhoz.

    Velorex csak érintőlegesen foglalkozott a 2012-es egészségüggyel, mint ahogy én is, erről talán még néhány gondolat.
    Az már egész biztos, hogy a centrumokat, megyei kórházakat államosítani fogják, de nagy valószínűséggel a városi kórházakat is, mint a miénk.

    Óriási a fejetlenség ezen a téren (is), talán nagyobb, mint Molnár és Horváth Mangalica idején volt.

    Ezt könnyű kimondani, hogy államosítják az intézményeket, de hogy ez mennyi kérdést vet fel, azzal senki nem foglalkozik, illetve elég komoly fejtörést okoz a Fidesznek.

    Az államosítás célja egyértelmű. Orbán megmondta, hogy minden ellátó rendszer önellátó lesz. Jelenleg a járó és fekvőbeteg ellátás felét tudja csak a kormány adók, járulékok formájában beszedni a másik felét a központi költségvetésből finanszírozza.

    Jövőre várhatóan tovább nő a munkanélküliek száma, de legalább is csökkeni fog a járulékbefizetés.
    Csak néhány szám fejből, ami eltérhet, csak nagyságrendeket akarok bemutatni.

    A járó és fekvő ellátás évi 500 milliárdba kerül.
    Járulékokból befolyt összeg 250 milliárd.

    A kórházak jelenleg kint lévő adósságállománya 60-70 milliárd.

    Az egészségügyből az utóbbi években már kivontak 200-300 milliárd forintot.
    A Fidesz tervezi, hogy ennyit megint kivon a rendszerből.

    A rendszer már most is a szakadék szélén táncol, ahogy a fenti cikkben olvasható, ha kivonnak ennyi pénzt, akkor összeomlik.

    Na itt jön a képbe az államosítás. A kis városi kórházakat elmeszelik. Aktív osztályaikat elveszik, helyette mehet a rehabilitáció és a krónikus ellátás. Ennek teljesen más a finanszírozása.
    Bár a fidesz azt mondja nem lesz kórházbezárás, én meg azt mondom lesz. Dupla haszon. Nem kell finanszírozni, az ingatlan pedig értékesíthető.

    Tömören röviden ennyit az eredeti témához.

    Jobbik:

    Nekem már reményem sincs hozzájuk. Radikális pártnak langyosvíz.
    A devizahiteles javaslatuk baromság. A parlamentben röpködnek a nyomorult népnek szépen hangzó beszólások, de nincs mögötte semmi. Tehetetlenek.
    Nem élnek a lehetőséggel, hogy a parlamentben ülnek. Nem törvényeket kell hozniuk, meg javaslatokat, mert a fidesz úgyis lesöpri.

    Ki kéne már végre nyitni a szájukat, és ne kerülgessék a forró kását.
    A BBC!! lehozza, hogy a világot nem a nemzetek kormányai, hanem a Goldman Sachs irányítja, akkor miről beszélünk?

    Miért kell globális nagytőkének hívni azt, aminek neve is van? Ilyen nevű embert én nem ismerek, hogy globális nagytőke.
    2011-et írunk. A világ robbanás előtti állapotban van, és ezek ott mind a 386-an csak baszakodnak huszadrangú szarságokkal.

    A Jobbik minden csak nem nemzeti és legfőképp nem radikális párt.
    Vona úgy nyilatkozik a tévében, mint aki be van lőve nyugtatókkal. Hová lett a régi Vona, aki a Duna tv-ben még úgy köszönt a ripornek, hogy Adjon az Isten szebb jövőt?
    Pár hónap eltelte után már csak Adjon az Isten maradt, ma már csak szimplán "jó napot".

    Persze nem a köszönés a lényeg, de ez jól jellemzi, hogy honnan hová jutott a Jobbik.
    Hát nekem ez a véleményem Árpi.

    Kraft

    VálaszTörlés
  12. Kraft. Sztem kissé eltúlzod a Jobbik-elleni érvelésedet, de van benne valami. Most pl pályázatot hirdet a Jobbik internetes "politikai merketing" ügyben: http://kuruc.info/r/1/84743/ Az, hogy a Jobbik az interneten keresztül akarja terjeszteni népszerűségét sztem arra vall, hogy tovább is kivonulni szándékozik a valóvilágból, mint ahogy ezt elkezdte a Gárda kiherélésével és a lakossági fórumok visszafogásával. Magyarázza már már meg valaki a jobbikos vezetőknek, hogy a Jobbik nem egy fürdőszappan amit internetes marketinggel lehet népszerűsíteni. Ki kell menni az emberek közé, bálokat és sport eseményeket szervezni a helybelieknek, önkéntesekkel önvédelmi tanfolyamokat indítani a fiatalok felé, polgárőrségeket szervezni a kis településeken, tüzifát gyüjteni és szétosztani a rászoruló családoknak, időseknek, stb. Basszus, van élet a parlamenten és az interneten kívül is, sőt csak is ott van az élet!

    mm

    VálaszTörlés
  13. Velorex. Ha valóban kontrol alá akarja venni a kormány a gyógyszerpiacot, miért nem kezdi azzal, hogy korlátozza a gyógyszerek reklámozását? Ma már a tévében a reklámok nagy része a gyógyszerfogyasztást nyomják. Számos európai országban egyszerűen tilos a gyógyszerek reklámozása az orvosi lapokon kívül. Ebből is arra következtetek, hogy nagy neszesemmifogdmegjól politikai dumáról van itt szó.

    mm

    VálaszTörlés
  14. Kraft, na de hogy képzeled, úgy köszönni csak addig illett míg a pupákok odaszavaztak, ma már ciki lenne, hiszen már annyira nagyok lettek, hogy nagyon.
    Na de nézd meg 2014-ben ismét lesz adjon az Isten és tudod mi a szomorú, hogy ismét lesz pupák is.Á.

    VálaszTörlés
  15. Én is így halottam Velorex, és nem csak az eü fogyó eszközöket tendereztetik, hanem mindent. Még a villamos áramot is...

    A pénzösszegeknél mondtam, hogy csak nagyságrendeket írok, nem pontos összeget, bár furcsállom a 110 milliárdot, mert a fent említett számokat pár hónapja olvastam.

    Hát ilyen tempóban romlik a helyzet.

    Kraft

    VálaszTörlés
  16. http://www.youtube.com/watch?v=FiwliL5Oq_M

    VálaszTörlés
  17. Névtelen, na ettől aztán biztos berezelnek Rothschildék. Sírni vagy nevetni?

    mm

    VálaszTörlés
  18. Ez Forintos Némó kapitány Gyula ex emefenká alapítónak legújabb szervezete.Aranyos...:)) Vajon mi lehet a haditengeralattjárójával? XDD

    VálaszTörlés
  19. Mózi, épp levelezek egy kínaival, majd megkérdezem szerinte mit tegyünk a róccsild-birodalommal. :)
    De az is lehet, hogy megadom neki Kraft e-mailcímét, egyeztessék le az esetleges nézeteltéréseket. :))

    TT

    VálaszTörlés
  20. Moonlight,

    szerintem a hatalom lefosta a bokáját, mert közeledik október 23. Talán ez is egy szelep, amit jónak láttak kinyitni. Az is lehet, hogy megunták Morvai Krisztina állandó ostromát, és belátták, hogy nem Budaházy a haza legnagyobb ellensége...

    VálaszTörlés
  21. mm. azért ennyire nem egyszerű. Lehet nevetni , de nem biztos, hogy érdemes, sírni meg pláne nem. Kétségbeesett emberek, kétségbeesett tettekre ragadják magukat. Nem valószínű, hogy ezek az emberek Svájcba limuzinokkal furikáztattak nagy kutyákat és az sem biztos, hogy jól ápolt kertjeikben tölthetik nyugdíjas éveiket. Én inkább tragédiát vélek felfedezni mindez mögött. Az hogy Rothschild mitől rezel be nem hiszem, hogy túl releváns lenne, számunkra per pillanat. Én inkább azt látom, hogy a magyar virtus az ami e nemzet vesztét okozza. Mert a magyarban nincs terrorista hajlam. Kiáll nyíltan, céltáblának.

    VálaszTörlés
  22. Névtelen. Ha már szemrehányod nekem a nyugdíjjas kertemet, hadd mondjam: nekem sosem volt lehetőségem olyan luxus hobbira, mint egy tengeralattjáró, a kertemért pedig megdolgoztam: gyakran napi 15 órás munka, kevés vasárnap és szinte semmi szabadság, mint ami általában a kis vállalkozók sorsa.

    mm

    VálaszTörlés
  23. Névtelen. Írjál inkább valami értelmes cikket a blogra, fejezd ki magad. Persze úgy, hogy betartod a blog szellemiségét: nincs erőszakra uszítás vagy gyűlöletkeltés ilyen-olyan népcsoport ellen.

    mm

    VálaszTörlés
  24. mm!

    Miért emlegeted a tengeralattjárót, hiszen semmit sem tudsz róla.., nagyon más se, aki meg tud az még csak nem is emlegeti...
    A másik gond, lehet hogy új olvasóval van dolgod, s nem ért az egyenes szóból, ezért lefordítom a jelzett mondatodat:
    "Persze úgy, hogy betartod a blog szellemiségét: nincs erőszakra uszítás vagy gyűlöletkeltés ilyen-olyan népcsoport ellen."
    Lefordítva ez annyit tesz, hogy nem volna ildomos emlegetni a zsidóság országra-világra szóló, eget verdeső bűneit!
    A fordításért nem kérek köszönetet, de azt néha megtehetnéd, hogy szembesülsz magaddal, ha a valósággal nem is vagy hajlandó!
    Aki nem ismer, annak mondhatsz akármit.., ezt én mondom a Dalai Láma!
    Gyz/p

    VálaszTörlés