2011. szeptember 5., hétfő

ORBÁN LELEPLEZVE.

Az internetes lap a Wikileaks által kiszivárogtatott iratokra hivatkozva azt állítja: Orbán arra gondolt, hogy az amerikai diplomaták által populistának nevezett választási ígéretei nem feltétlenül esnek egybe teljesen pártja terveivel.
A nagykövetség úgy értékelte, emiatt nem volt olyan helyzetben Orbán, hogy az őszödi beszéd után "megkövezhesse" Gyurcsány Ferencet. A táviratok szerint Orbán már 2008-ban biztos volt a Fidesz 2010-es választási győzelmében, de tartott attól, hogy túl könnyű lesz a diadal.

"Ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" - jelentette ki Orbán Viktor.

Az origo.hu arra is kitér, hogy egy 2006 szeptemberi távirat is hasonló megfogalmazást idéz Orbántól. Ez a távirat Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után, de az önkormányzati választás előtt íródott, Orbán hasonló kijelentést tett különböző európai uniós nagykövetek előtt a távirat szerint.

"Annak ellenére, hogy Orbán hétvégén kijelentette, hogy 'soha nem hazudtam a magyar embereknek', diplomata kollégáink tisztán emlékeznek arra, hogy a kampányban az európai uniós nagykövetekkel való találkozás során azzal bíztatott, hogy 'ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok' (pay no attention to what I say to get elected) és megígérte, hogy radikális reformokat fog véghezvinni" - olvasható a táviratban.

Forrás: Origo.hu

***

Na most akkor mi van? A Wikileaks által eddig kiszivárogatott anyagokról kiderült már, hogy bizony nem találációk. Az tény, hogy "valakik" politikai célból szivárogtatják ki a kis piszkos titkokat, de ettől még nem találációk. Ha valóban nemzeti ellenzék a Jobbik, ezzel az ütőkártyával most sokat haladhat... ha valóban nemzeti ellenzék, mert ha nem, akkor ő is többé-kevésbé el fogja tussolni ezt a narancsos őszödi beszédet, mint várhatóan a "magyar" sajtó túlnyomó része.

mm

WikiLeaks: már Magyarországon is

Miközben egyre nagyobb fókuszt kap a devizahitelesek sorsa, és a „nem létező” cigánybűnözésből már a hazai celeb-világ is ízelítőt kap, addig a WikiLeaks is Magyarországgal kapcsolatban ad közszemlére információkat. A dokumentumok egyaránt szólnak Orbán és Gyurcsány politikájáról, a Jobbik külföldi megítéléséről, Morvai Krisztináról, a romagyilkosságokról, de még a Kubatov-lista is szóba kerül.

Miért érdekes ez? Több szempontból is. Ezen a blogon már régebben is szót ejtettünk a WikiLeaks munkásságáról, és rendkívül érdekes hátteréről. A Julian Assange fémjelezte oldal a modern információs-dezinformációs háború mintapéldánya. Az általuk kiszivárogtatott anyagoknak is köszönhető többek között az arab forradalmak kitörése. Valószínűleg az sem puszta véletlen, hogy az elmúlt pár napban kezdtek el foglalkozni a magyar politikával, amit a hazai sajtó természetesen egyből felkapott. Nagyon erős a gyanúm, hogy a jelenlegi dokumentumok még csak ízelítőül szolgáltak a továbbiakhoz. Ne feledjük azt se, hogy a kormány további, 100 milliárdos megszorítást tervez, ami ismét csökkenteni fogja az amúgy is rohamosan visszaeső népszerűségüket. Valakik ismét szeretnék destabilizálni az országot…

moonlight

48 megjegyzés:

  1. Nincs semmi. Magyarországon a hazugság már olyan természetes mint a levegő. A Jobbik is a hazugság része, ezért őt sem fogja különösen izgatni Vitya király leleplezése. Tökömfaszomszebbjövőt!

    Volt jobbikos

    VálaszTörlés
  2. Pont most akartam belinkelni ezt a hírt az oldalinfóról és lám máris itt van.Orbán egy ugyanolyan féreg mint a többi. Ha egyszer lesz rendszerváltás akkor az ilyen csaló tolvajokat a faszuktól kell fellógatni, mert aki hazudik az lop is aki lop az öl is, de erről pintér elvtárs többet tudna mesélni. A birka meg tűri.Nehogy azzal jöjjön valaki, hogy nincs más megoldás mert dobok egy hátast.Á.

    VálaszTörlés
  3. Orbán leleplezve,
    Ti meg meglepve?

    Fura. A populizmus és hazudozás wikileaks nélkül is köztudott volt, pláne orbán esetében.
    Inkább az itt a kérdés, hogy kiknek áll most érdekében felfedni ezt a nyílvánosság, a megvezetni kívánt tömegek előtt. Kiknek érdeke egy újabb Öszöd miatti felizgulás-rombolás?

    TT

    VálaszTörlés
  4. Árpi, akkor egyel több ember van a világon, akit a polip kihasznált, megvezetett, majd eldobott.
    Hátha ez az esemény Orbánba is beleneveli a hazafit! :)

    TT

    VálaszTörlés
  5. TT. Nem únod még a semmitmondást? Ne az újjat nézd, ami mutat, hanem azt, amire mutat. Kitn érdekel most, hogy kinek áll érdekében tökön rúgni Orbánt. Minket csak az érdekeljen, hogy nekünk sem jó az orbanizmus és ha másnak sem jó, annál jobb.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Attól tartok Mózi, hogy Orbán után csak éhesebbek jönnek.

    TT

    VálaszTörlés
  7. A kuruc most megint csavart egyet a saját ideológiáján:
    http://kuruc.info/r/2/84566/

    Most épp ellenzik az angol nyelv prioritása ellen küzdőket. Pedig ez az egész velejéig romlott vad-kapitalista rendszer az angol-szász uralom alatt virágzott fel.
    British Empire, USA szuperhatalom. Szép dolgok ezek, kár hogy már a köszönésük is a főnökségükre utal:
    HELLo!

    TT

    VálaszTörlés
  8. TT, tőled bármi is lehetne Orbán vagy bármi más után, hiszen te mindenre csak azt mondod hogy ez Isten akarata és ámen. Nem akarlak megsérteni, de egy olyan világban, ahol a józanész szerinti cselekvés határozza meg a túlélést és nem a seggszőrszálhasogatás, már rég elpusztultál volna. Én azért próbálom ébesztgetni az embereket, hogy esetleg, ha lesz még egyszer esélyük szavazni (ami nem biztos) ne egy Soros ügynökre szavazzanak ismét te meg itt összekavarod a hamut a mamuval, a jóistent az anunnakival és még kitudja mivel. Értsd már meg hogy ez nem egy szektás-filozofikus-vallásos-ezoterikus vagy frász tudja milyen eszement blog, itt a valóvilágról van szó, egy olyan világról, ahol a szélhámosok miatt minden nap sokan öngyilkosok lesznek vagy csak egyszerűen belebetegszenek lelkileg és testileg.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Vagyis, ennek a fele sem tréfa, még akkor sem ha csak nagyon kevesen olvassák a blogot.

    mm

    VálaszTörlés
  10. Érdekes egybeesés, Moonlight épp erről a témakörról (wikileaks) írt egy rövid eszmefuttatást, amivel szerintem nincs távol az igazságtól, ha gondolja kiteszi a blogra. Elég időszerű.

    Kraft

    VálaszTörlés
  11. Mózi, Mózi te még mindig szavazni akarsz?
    Akkor már inkább az annunakik.
    Ha esetleg a személyes példa meggyőz, mióta nem a "valóvilágban" gondolkodom, hanem a TT által is képviselt irányban, ezekben az elképesztő időkben is, valahogy mindig könnyebb az életem, Megismétlem, 3 gyerekkel, albérletben, (ami szintén hamarosan változik), és elméletileg munkanélküliként. Bízom benne, hogy azért, mert helyesen gondolkodom. Neked javul az életed a valóvilágban való gondolkodásoddal? Mert akkor semmi gond, tedd, amit eddig.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  12. Emberek, kérlek ne egymás basztatásával legyetek elfoglalva, mert éppen ez a céljuk. Mindenki higgyen amiben tud és ami erőt ad számára. Én például a jogállamiságban hiszek, de ennek érdekében azt is hiszem ha másként nem megy akkor fegyverrel a kézben kell helyreállítani az élet alapvető feltételeit biztosító jogállami kereteket, aminek Orbánék egyre inkább az útjába állnak.Á

    VálaszTörlés
  13. Árpi, még véletlenül sem b@sztatásnak szántam, inkább tanulságul.
    Sz.

    VálaszTörlés
  14. Árpi, miféle "céljuk" és "kinek"? Talán azt hiszed hogy ezt a blogot olvassák Orbánék vagy Sorosék? Ébredj fel, max. egy kis tucatnyian vagyunk itt, azok közül is van két-három olyan, aki nem e világban él és aki valamiféle lilaködös igazságot akar itt minden áron osztogatni. Tulajdonképpen ha beszámítom Velorexet aki egy ideje már meg sem mukkan, mindössze hatan vagyunk itt, akik képesek józanul gondolkodni.

    mm

    VálaszTörlés
  15. Árpád!
    Maradva elvi síkon, a jogállamiság, ahogy van elvetendő! Mivel lehetetlen minden variációt jogszabályba, törvénybe önteni, így eleve alkalmatlan képtelenséget takar.
    A szomorú gyakorlatot pedig láthatod, tapasztalhatod: egy-egy korpa közé szorult bíró, ha ritkán is, de felmentő ítéletében ki is mondja, a nyilvánvaló elkövetett bűn kapcsán, "Törvénysértés nem történt!" -csak éppen a joggal éltek vissza..!
    A jogállamiság is annyit ér, mint a demokrácia!
    Évtizedek óta minden gazember bűnöző, országrontó vezető demokráciáról süketel-süketelt!
    Most a jogállamiságot kapták fel! Üres propaganda fogás!
    Láthatod, hogy a TEMPO már számtalanszor alázta az árnyékszék sarába a hatalombitorlókat saját jogszabályaik alapján! Ezekről minden lepereg...
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  16. Árpi!
    Elnézést kérek, néha maflán naiv tudok lenni...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  17. Jó reggelt Mindenkinek! Vagy ma este, de legkésőbb holnap kiegészíteném Mózi cikkjét a saját gondolataimmal, persze ha Ő is beleegyezik! Új bejegyzésként nem akarom kirakni, van most bőven olvasnivaló:)

    VálaszTörlés
  18. mm. nem gondolkodom azon, hogy ki olvassa a blogot, erre nincs kapacitásom, de abban egészen biztos vagyok, hogy azoknak akik a zavarosban halásznak az a célja, hogy az emberek minél jobban összezavarodjanak és egymással civakodjanak. Ezért megy állandó holokamu, cigány pozitív diszkrimináció, ezért kérdezik a médiába állandóan, hogy miként kellene megsegíteni a devizahiteleseket és sorolhatnám még. Nem tudom kire gondolsz amikor számszerűsítesz, de hat ember az már fél tucat és ha jó munkát végeznek az már egy komoly mag. Ettől még komolyabb, most már szervező munkát kell végezni.Gondolkodásra, önmegmentő felkészülésre és cselekvésre szervezni az embereket. Az hogy orbánék süllyesztőbe, dicstelen süllyesztőbe kerülnek és mindenki aki kiszolgálta a hazaárulókat, nem kérdéses, csupán idő kérdése.
    piskota, így szeretünk Téged.Á.

    VálaszTörlés
  19. Moonlight, ok.

    Árpi, jójó de sajnos korlátozott "cselekvési" lehetőségeink vannak. Az, amit tehetünk leginkább, az idetévedt átlagember felhomályosítása és ezért nem kedvelem ha valaki olyasmivel jön elő, hogy "ezt már úgy is tudtuk" (jó neki!) vagy "minek minden, hiszen ez Isten akarata" (áááámen), nem is beszélve a "jön a nagyvalami" altató szövegekről.

    mm

    VálaszTörlés
  20. Mm, akkor én elnézést kérek a "lilaködös igazságokért" amit "minden áron akarok itt osztogatni", és további jó munkát.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  21. Szulthan, szerintem jobban éreznéd magad egy kimondottan "ezoterikus" blogon, de ha van gyakorlatias mondanivalód, számítunk rád itt is.

    mm

    VálaszTörlés
  22. Kiegészítettem a cikket, kíváncsian várom a véleményeteket ezzel kapcsolatban.

    Nos, én megvédeném TT-t, mert jogos kérdéseket vet fel a témával kapcsolatban. Kinek az érdeke destabilizálni az Orbán-kormányt? Miért éppen most kezdték el szivárogtatni az infókat? Orbánon jóval túlmutat ez az egész, ettől függetlenül nem mentesíti bűnei alól.

    VálaszTörlés
  23. Moonlight. Köztudott hogy a globalizációs elitek egymást nyírják egy idő óta. Orbán az európai-kazár bankárok embere, ezek pedig hadilábon állnak az amerikai globalizátorokkal és Oroszországgal is. Számunkra, ez mit sem véltoztat azon, hogy Orbán főnökei gyarmatosítják Magyarországot, elzavarják a magyar embert saját hazájából és igyekeznek mihamarabb többségbe juttatni a cigány etnikumot. A többi csak szőrszálhasogatás.

    mm

    VálaszTörlés
  24. Köszi Moon a védelmet, de én csak seggszőrszálhasogatok itt, amellyel való szembesítést ezúton is köszönök!
    Mindig elfelejtem, hogy nem szabad nagyon eltérni az itt nagyon egyetértésben lévő Hatok Tanácsától, mert annak sosincs jó vége.

    TT

    VálaszTörlés
  25. TT. add önmagadat, ha jó-ha nem jó. Szerintem nincs itt semmiféle hatok. Nyugi van.
    Inkább a következő felhívást kellene valahogy előtérbe helyezni...
    Tisztelt "deviza adósok"!

    A Legfőbb Ügyészségnek megküldött csalás és uzsora elleni feljelentésemre, a mai napon 2011.09.06 a Nemzeti Nyomozó Iroda , többek között a következő kérdéssel keresett meg.
    "
    6) Van-e tudomása olyan személyekről, akik adósként ugyanezzel a problémával érintettek? Kik ők, hányan vannak? Kérem, nevezze meg őket."

    Kérem azokat akik egyetértenek a feljelentéssel és hozzájárulnak nevük és email címük átadásához a Nemzeti Nyomozó Iroda részére 2011.09.11-ig csatlakozhatnak a feljelentéshez. Arra kérek mindenkit, hogy aki már egyszer csatlakozott a kaslerarpad@yahoo.com címen az többször ne tegye, mert kevés az adminisztrációs kapacitásunk.
    A csatlakozókat arra kérem, hogy mindössze annyit írjanak"csatlakozom a feljelentéshez, név-email"
    Tisztelettel, Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke.

    VálaszTörlés
  26. Árpi

    Ez a 6-os pontban feltett kérdés nem más mint a feljelentő (aki ez esetben te vagy) totális hülyének nézése.
    Bocs, hogy ezt kell mondjam, és nyilván ha valaki, akkor te tudod mi megy itt devizahitelezés címén, és gondolom már ennél ostobább kérdésekkel és kijelentésekkel is találkoztán.

    Ehhez acél idegek kellenek, nem tudom hogy bírod. Szélmalomharcot vívsz, és látom, hogy nem tör meg ha sokadszor csalódsz a nem létező igazságszolgáltatásban.

    Őszintén szólva engem is meglepett, hogy te ebben az országban, ahol gyurcsányok szabadlábon járkálnak, Budaházy meg évek óta előzetesben, még hinni tudsz a jogállamiságban.

    A devizahitel kérdést a jog nem fogja megoldani, mert ez kőkemény politika.
    Az egyetlen megoldás, hogy szép sorban levegőbe engedni az OTP bankokat. Ezek már szóból nem értenek.

    Erről jut eszembe láttad a "V Mint Vérbosszú" című filmet? Aki nem látta annak csak ajánlani tudom.

    Mózes, nem az számít, hogy hányan írunk a blogra, hanem, hogy mit és azt hányan olvassák.
    Nem hatan vagyunk hidd el! Lehet, hogy ennek a blognak csak 50-100 olvasója van, de szerencsére nem ez az egy blog üzemel magyar nyelven, ahol hasonlókat lehet olvasni, mint itt. Ezeket add össze, és már nem is olyan kicsi a létszám.

    Bár már félek előhozni Kínát, mert ez az egyetlen pont ahol kissé különbözik a véleményünk, de szerinted Kína miért üzent hadat az ilyen blogoknak is, mint ez itt?

    Az internettel már nem tudnak mit csinálni, max ezt a terepet is próbálják manipulálni mind a mainstream-et, de nem fog menni. Ahhoz már az egész hálózatot kéne lekapcsolni, de internet nélkül már nem működik szinte semmi.

    Szóval hidd el, nem hatan vagyunk. Sokkal többen!

    Kraft

    VálaszTörlés
  27. Még Moonlight által beillesztett kiegészítéshez akartam mondani, hogy itt egyre több dolog összevág. Orbán is emlegeti hogy küzdelmes ősz lesz, csak ne hogy szó szerint kelljen érteni, és Moonlight meglátása is helytállónak bizonyulhat.

    A kiszivárogtatások tartalmának és időzítésének mindig fontos szerepe van.

    Az arab tavasz megvolt, jöhet a magyar ősz?

    Kraft

    VálaszTörlés
  28. Semmi ilyen nem lesz, Kraft. Sem forró ősz, sem forró akármi. Magyarországon a harc a politikai téren folyik, de igazán ott sem, mert valszeg nincs valódi politikai ellenzék. Viszont lesz egy nagyon fagyos tél és egyre több nyomor, aminek következtében a magyar ember egyre többet fog depressziózni, pálinkázni, gyógyszerezni és öngyilkolászni. Egyre több erőszakos bűnözés is lesz. Ez vár ránk. Ki kell ábrándulni a tömegeknek a szélhámos fideszből és ha már nem lesz semmilyen legitimáció a narancs hatalom mögött, szerintem el fogja húzni a csíkot, mert a fideszesek is magyarból vannak, vagyis nem az erőszak emberei. Legalábbis remélem.

    mm

    VálaszTörlés
  29. Kraft, megnevettetsz....
    Ugye Te sem gondolod komolyan hogy megtörnek. Kraft amit most teszek az csak a gereblyézés és a talaj előkészítése, a vetés még odébb van, az aratás meg pláne. Kraft este későn kaptam egy üzenetet a hat ponttal kapcsolatban, ez sajnos nem publikus, de dobnál egy hátast....
    Üdv.Á.

    VálaszTörlés
  30. mm, merem remélni, hogy nem így lesz.Á.

    VálaszTörlés
  31. moonlight!

    "Valakik ismét szeretnék destabilizálni az országot…" -írtad.
    Kérdezném: most stabil?
    A világhelyzet stabil?
    Éppen ma írtam a "Hunszkitán", hogy az összeomlás törvényszerűen be fog következni...
    A kiváltó közvetlen okot vagy generált, vagy spontán általános hisztéria fogja szolgáltatni!
    Tehát véleményem szerint már évek óta totális válság van, melynek tudatosodását ez ideig sikerült elodázni, lefojtani, hogy annál nagyobb legyen a robbanás...
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  32. Piskota: "már évek óta totális válság van".

    Igen, ebben igazad van, de láss messzebb!
    Pont ez a válság okán egy totális szellemi megújhodás, tudatosodás van születőben!
    Mit születőben, már szépen csírázik! Csak nézz körül! Hol, miket olvasol, milyen gondolatokkal találkozol. Találkoztál ilyenekkel 5-10 éve? Nem hinném. Hunkszkíta, Hungarianrealnews, Velorex, BÁÉSZ, Le monde diplomatique, Project Camelot, Prisonplanet stb., stb.. Ezek a szellemi műhelyek nem jöhettek volna létre, ha nincs ami generálja őket, és mindegyiknek ugyanaz a célja: ebből a ránk erőltetett rabszolgaságból kitörni, kitörni!
    Akkor most jó ez a válság vagy sem? Jó-e, hogy a valóság kiderült egyre szélesedő tömegek előtt, vagy inkább jobb lett volna tudatlanul benne maradni abban a posványban, mint egy féreg, aki jól érzi magát ott?
    Döntsétek el melyik a jobb: komás állapotban benne maradni a langyos húgyban, amit évszázadok alatt készítettek nekünk, vagy egy válság árán egy generáció alatt kitörni belőle!

    TT

    VálaszTörlés
  33. Ellenmondásos, amit írsz TT. Egy válság árán kitörni abból, amit éppen válságnak nevezünk? Olyan ez, mint ha azt mondanád, hogy egy súlyos betegség árán kigyógyulni a betegségből. Szerintem az lenne a helyes, ha nem kellene mindenkinek globálék szaros terveivel foglalkozni (mert az nem lenne) és helyette egyszerűen-nagyszerűen élni.

    mm

    VálaszTörlés
  34. Az én félelmem az, hogy ha megbuktatják kívülről és belülről a narancs kormányt, akkor itt roppant nagy anarchia lesz. Szó szerint minden párt, mozgalom és egyéb szerveződés ölre fog menni a hatalomért, mivel megfelelő tömegbázis senki mögött sincsen, hogy minden gond nélkül átvegye az irányítást. Szóval pusztán a narancs kormány bukása még nem lesz elegendő az üdvösséghez, ki tudja, hogy kik jönnek utána.

    Piskota, Magyarország jelenleg egy haldokló beteg, akit gépek tartanak életben, és ha jön egy áramszünet, akkor bizony baj van. Hogy lesz-e feltámadás? Na, az csakis rajtunk múlik, magyar embereken.

    Mózi, a Jobbik sajnos csak a Kubatov-listával kapcsolatban emelt szót a Fidesz ellen, többről momentán nem tudok, mert nem volt időm nagyon olvasgatni.

    VálaszTörlés
  35. Mózi, az allergiások gyógyulásának is az az egyik legjobb módszere, ha tömény dózisban megkapják azt, amire allergiásak (pl. parlagfű-tea).

    Nem tudom, hogy a feltételezhetően nyugatról kiprovokált arab tavasz mit hoz az arab világnak, de reményeim szerint nem a globálék terve szerint alakul a helyzet. És ugyanez remélhetőleg az afrikai lázongásokra, és a magyar helyzetre is igaz lesz. Kezdenek a dolgok nem úgy elsülni, ahogy globálék tervezték (vélhetően, mert erről csak ők tudnak).

    Ide tartozik - ha kissé áttételesen is - pl. az, hogy egy kis nyomozás révén rádöbbentem, hogy mennyi ember foglalkozik az alternatív energia kutatással, kísérletezéssel, a KIÚT keresésével! Nézzetek utána pl. a stirling-motornak, elképesztően sok és okos megoldás született garázsokban. És szerintem ez is a jövő biztosítéka: hogy sokan sok mindenen agyalunk, de a cél egy irányba mutat: önellátás, önrendelkezés, önállóság, függetlenedés az intézményesített piramis társadalomból, de mindez közösségi szinten, együtt.

    Ajánlom figyelmetekbe az öreg Drábik intelmeit:
    Senki, egyetlen ember sem képes önmagában létezni. Egyedül egyik ember sem tud semmit létrehozni, még egy gombostűt sem! (mert mi is kell hozzá? ipari vas alapanyag, hengermű, stb., stb.). Ebből pedig az következik, hogy teljesen egymásra vagyunk utalva az élet minden területén. Amint ezt felismeri az emberek nagyrésze, akkor a ránk erőltetett ideológiák és társadalmi rendszerek (pl. vadkapitalizmus) mind megbuknak. Ehhez viszont iszonyatos szemléletváltás kell, és sok sok egyéni szenvedés főleg azok esetében, akik mozgatórugói ennek a rendszernek.

    Tehát továbbra is fenntartom: válság kell a kilábaláshoz, különben ezer évig bennemaradnánk a láthatatlan rabszolgaságban.

    TT

    VálaszTörlés
  36. Hívjuk segítségül a magyar nyelv logikáját:
    VÁL - alapgyök
    VÁLik - valami szétválik, valami mássá válik, kettéválik, stb.
    VÁLtozik - valami átalakul, megváltozik
    VÁLság - valami megváltozik, átalakul

    A VÁLság tehát nem valami ördögtől való esemény, ahogy azt a San Francisco-tól Záhonyig uraló médiakonglomerátum súlykolja, hanem egy szükséges lépés.
    VÁLSÁG = VÁLTOZÁS

    Ennek megélése persze mindig egyedfüggő. Felfogható szenvedésként is, de felfogható szükséges lépésként is. Én pl. örülök hogy energiaválság van, mert ez indukálja azt a sok emberi agyat a gondolkodásra, hogy hogyan lehetne kitörni az energiafüggőségből.
    GOND = GONDOLKODNIVALÓ

    Nem tudom már érthetőbben megfogalmazni, kövezzetek meg, de én akkor is így látom baszki!

    TT

    VálaszTörlés
  37. TT,
    A kiVÁLasztottak kitalálták, hogy VÁLasztásokat rendeznek nekünk, de ez sosem hozhat igazi VÁLtozást, viszon van VÁLasztásunk: vagy belehülyülünk a rendszerükbe, vagy leszarjuk őket nagy ívben, és megpróbálunk ebben a VÁLtozásokkal teli életben élni, helytállni valahogy. :D
    Nem vágyom az anarchiára, de nem hiszek már a jogállamban.

    Amúgy a cikk felvet pár érdekességet az említetteken túl: valójában nem 100, hanem erezmilliárdos hiányt próbálnak megkeresni a törvényhozók, de mégis a 100-at kommunikálják kifelé. A kabinet ezer milliárd forintot közelítő költségvetési lyukat kellene befoltozzon, amit nyílvánvalóan nem fog tudni egyetül. Viszont van jó hír is! Lehet magyar állampapírt vásárolni, hallelújja! Gondolom Kína már javában ezt teszi.
    Ez pedig csak egyet jelenthet:
    Orbán jelenleg két főnökség között vergődik.
    Panka.

    VálaszTörlés
  38. Az úgymond "arab tavasz" kivételesen jól megy az amerikai elitnek. A lényeg egyszerű: minden olyan arab kormányt megbuktatnak amely energiaszerződést kötött Kínával vagy/és amelyt a népharag fenyegeti. Az amcsik paktumot kötöttek a "Muzulmán Testvériséggel" akit most hatalomba segítenek, cserében pedig az új arab kormányok nem adnak olajat és gázt Kínának, de az EU-nak is sokkal kevesebbet, mint eddig. Ez már a harmadik világháború része amely jelenleg az USA és Kína között folyik és kissebb mértékben az USA és az EU között is. Tegnap este egy roppant érdekes amerikai akciófilm volt a tévében ("A Királyság") amiből simán kilehetett venni, hogy a szaud arábiai hatalmat sem fogja helyben hagyni az USA. Mára elintézték Egyptomot, Marokkót és Líbiát. Következik Szíria és aztán jöhetnek az olajkirályságok. Irán is a listán van, de mivel energetikai szempontból Kína nem engedheti meg magának, hogy azt is elveszítse, amennyiben az emerikaiak átlépik ezt a vonalat, bármi megtörténhet. Többet nem mondok, aki akarja ebből is megérti a helyzet lényegét.

    mm

    VálaszTörlés
  39. Talán végre felébred a Jobbik.

    mm

    VálaszTörlés
  40. "Talán végre felébred a Jobbik."
    mm. ilyenkor végképp nem értelek.....Á.

    VálaszTörlés
  41. Tegnap a NNI hívott ma meg a MTV, hogy a feljelentésemet szeretnék elemezni a híradóba. 20 azaz húsz másodpercem lenne nyilatkozni!!!!
    Ilyenkor illik a bakancsot összecsapni ha nem tévedek. "Bullsitt"Á.

    VálaszTörlés
  42. Ja, az lemaradt, hogy negyed óra múlva az akció lefújva, talán holnap vagy holnapután,,,, ráér...Á.

    VálaszTörlés
  43. Árpi, akkor javaslom, hogy írd meg előre azt a tömör, velős, kőkemény 20 másodpercet, és baromi gyorsan olvasd fel, hogy ne tudjanak közbeszólni! :)

    TT

    VálaszTörlés
  44. TT, még jó hogy mondod, hogy megírjam, ennyit nem tudnék bemagolni:-))Á.

    VálaszTörlés
  45. A köz TV hajlamos elfelejteni eredeti rendeltetését!
    Egyáltalán nem arra rendeltetett, hogy hivatásos néphülyítők exhibicionista módon megfellebbezhetetlenül tetszelegjenek a kamerák előtt!
    Milyen alapon, jogon, és felhatalmazás alapján mernek basáskodni közös dolgaink felett? Vagy választást tartottunk, hogy ők határozzák meg a "közvéleményt"?
    A média területe az, ahol elsőrendű fontosságú a közszolgálat megvalósítása!
    Elkerülhetetlen, hogy rádöbbentsük a tetteik, és tetteik hiányából adódó emberéleteket követelő felelőtlenségükre!
    A szervilizmus ne legyen kifizetődő számukra!
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  46. A ma esti MTV híradóba ha minden igaz benne lesz a büntető feljelentésem. Kíváncsi vagyok a bevágott másodpercek mennyire tükrözik amit elmondtam.Á.

    VálaszTörlés
  47. Na, úgy néz ki hogy nem került be , ezidáig.
    Kb. ezt nyilatkoztam....

    Véleményem szerint a devizaalapú hitelek kimerítik többek között a csalás és uzsora bűntettét is, éppen ezért büntető feljelentést tettem a Legfőbb Ügyészségen, kérve a közvádas nyomozási eljárás megindítását.

    ...............................................
    Ezeknek a hiteleknek már a megnevezése is a megtévesztést szorgalmazza, ugyanis ezek forint hitelek voltak, forintban folyósítva és törlesztve és ami a legfontosabb a fedezetük is forint volt, semmilyen deviza tranzakció által érintve nem voltak. Ennélfogva árfolyam veszteség nem keletkezhet, de ennek ellenére a virtuális árfolyam különbözetet valós fedezettel fizettetik meg.Á.

    VálaszTörlés