2011. szeptember 24., szombat

CSAK NEM? VAGY MÉGIS?



Pedig ők aztán csak tudják...
Ráadásul, úgy tűnik hogy a fénysebesség sem a régi már. 
Na jó, még egy kávé és megyek aludni.

14 megjegyzés:

  1. Mózes-Mózes!

    Nagyszerű vagy, illik gratulálnom!
    Ez nem irónia, sajnálatosan őszinte!
    Méltó ellenfél vagy! Ráadásul hazai pályán.
    Bár követhető vagy, mit, miért csinálsz, néhány hibától eltekintve látványosan tudod őrizni a látszatot.., de sikerült egy olyan miliőt megteremtened magad körül, hogy ezek a hibák beleférnek...
    Pszichikailag felkészült vagy, manipulatív képességed kiváló, tudsz építően rombolni.
    Ténylegesen sajnálatos, hogy a másik, a sötét oldalt szolgálod.
    Nem kívánhatod, hogy további sikereket kívánjak...
    Bízz a megvezetettjeidben, tőlük megkapod az együttérzést...
    Forró témát ne tegyél fel, mert nem lehetetlen, hogy foglak olvasni...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  2. Kár hogy csekély angoltudásom miatt nem értem az egész szöveget, de elég nyilvánvaló, hogy amiről beszélnek csak egy dologból adódhat.
    A Föld forgástengelyének dőlésszög csökkenéséből, ami 23,4°.

    Amennyiben ez igaz, azt nem csak az északi-sarkon, hanem nálunk is érzékelni lehetne, noha ez a sarkokon jelenik meg látványosabb formában.

    Ha csökken a dőlésszög, nálunk eltünőben lennének az évszakok (nem csak a tavasz és az ősz) a tél melegebb a nyár jóval hűvösebb kéne legyen.

    Nos csak leírtam a videó megtekintése utáni gondolataimat.
    Állást nem foglalok, mert honnan is tudhatnám, hogy most éppen milyen a Föld tengelyének ferdesége. Ezt csak internetes adatokból tudnám kisakkozni, nincsenek saját feljegyzéseim, megfigyeléseim, mint az eszkimóknak. (baromira ráérnek :-)

    Ne kérdezzétek melyikben, mert már annyit megnéztem, de egy videóban láttam, hogy az új aranykor akkor következik be, ha a Föld tengelyének ferdesége megszűnik.
    Hogy ez milyen hatással lenne a klímánkra, és egyáltalán az egész ökoszisztémára azt csak találgatni lehet, mindenesetre, ha ez egy rövid időintervallum alatt történne meg, az egyértelműen katasztrófa lenne.
    (rövid alatt pár száz évet értek)

    Kraft

    VálaszTörlés
  3. Kraft. Nem, nem "ráérnek", csak éppen vadászni szoktak a jégmezőkben, ezért különösen figyelnek a nap és a csillagok állásaira, hogy a régi módszereik szerint tájékozódjanak (ráadásul gyakran éjszaka vadásznak). Azt is említik, hogy a domináns szelek megváltoztak és ha így van, akkor nem feltétlenül egyértelmű irányba változtathatja meg egy planetáris tengelymozgás a klimát, hiszen a szeleknek is nagy szerepük van a klimában. Amúgy én is úgy vagyok ezzel, mint te, vagyis csak pislogok.

    mm

    VálaszTörlés
  4. Megtaláltam azt a videót, amiről egy fickó arról beszélt, hogy elvileg sötétnek kéne lennie ebben az időszakban és mégis világos van:

    http://www.youtube.com/watch?v=lm80YYfVskE&feature=player_embedded

    Kár is használni a copy, paste parancsokat, mert a videót közben leszedte a felhasználó.
    Lehet rájött, hogy baromságokról beszélt.

    Mózes a klímaváltozás és a Föld tengely mozgása bár összefügg, de ebben az esetben külön választandó.
    Még egyszer mondom, amiről beszélnek csak és kizárólag a ferdeség csökkenéssel magyarázható.

    Utána kell nézni, hogy 20 évvel ezelőtt 1991.09.24-én mikor volt napnyugta Magyarországon. Ha ma is akkor van, akkor fake az egész, és túl sokat alkoholizáltak az eszkimók :-)

    A március 11-i földrengés megbillentette ugyan a földet, de a bolygó méretéhez képest az a kb. 7-10 cm elhanyagolható, vélik a szakértők. (egyébként ettől tényleg nem változik meg a csillagkép, se a naplemente)

    Kraft

    VálaszTörlés
  5. Jav :

    Megtaláltam azt a videót, amiről egy fickó arról beszélt, hogy elvileg sötétnek kéne lennie ebben az időszakban a déli sarkon és mégis világos van:

    VálaszTörlés
  6. Kraft. A "szakértők" nem mindig megbizhatóbbak, mint azok, akiknek nincs szakértői kariert veszíteni. Ha már bizalomról van szó, jobban bízok egy eszkimo tapasztalaában, mint hat pár "szakértő" politikai korrekt okoskodásában. Ezért nem zárom ki, hogy "valami" nagyon rendkívüli tényleg folyamatban van.

    mm

    VálaszTörlés
  7. Ebben egyetértek, a szakértők és tudósok 90<%-a politikai köldökzsinóron lóg, így nem várható el tőle, hogy korrekt információt adjon.

    A maradék meg nem kap médifelületet, max az internetet, de napjainkra az internettel legalább olyan óvatosan kell bánni, mint a többi médiával.
    A weboldalak túlnyomó többsége féligazságok és hazugságok egyvelege.

    Meg kell mondani ügyes húzás volt ez is. Lényeg, hogy végképp vesszen el mindenki, de legalább is a lehető legtöbben az információáradat útvesztőjében.

    Ma már a cáfolat cáfolatának megcáfolása is megtalálható az interneten.

    Kraft

    VálaszTörlés
  8. Ez is igaz, Kraft. Ezért nyitott vagyok mindenre, de nem "hiszek" semmiben.

    mm

    VálaszTörlés
  9. Két nap alatt felhasogattam 60 mázsa fát, úgyhogy nekem jó hosszúnak tűnt a Nap útja ez alatt... :)

    Hmm. Egyre inkább közeledünk valami megmagyarázhatatlan felé, de furcsa mód ettől egyre nyugodtabb és optimistább vagyok.
    Egyáltalán nem árt ha kiegyenesedik végre ez a ferde világ. Ha viszont a sarkok eltolódnak, az valószínűleg a mágneses pólusok eltolódásával és megannyi más következménnyel fog járni.
    Nem akarok jósolni, de piszok nehéz idők jönnek, főleg azok számára, akik képtelenek befogadni a változást, képtelenek elengedni ezt a nagy fost, amit idekotyvasztottak nekünk a fináléra e világ ideiglenes urai.

    TT

    VálaszTörlés
  10. TT

    Te mázsára veszed a fát? Úgy drága, mi mindig erdei méterben vesszük. Vagy hasogatás közben lemérted? :)

    Vicc félre.

    Erről a Hold témáról jutott eszembe, és saját történet messzemenő következtetések nélkül.

    Gyerekkorom óta a Holdat egy ásító arccal asszociáltam, ne kérdezzétek miért, valahogy nekem ez jutott eszembe a sötétebb foltokról.

    Ez év nyarán, mikor szép derült égbolt volt, és történetesen telihold is, mikor kimentem rágyújtani, és nézegettem a Holdat, valahogy az az érzésem támadt, hogy valami megváltozott vele, mert többé már nem ismerem fel azt az "arcot", amit korábban.
    Nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget neki, hisz minden változik, bár azt gondoltam a Hold képe örök, legalább is egy emberöltőn át mindenképpen.

    Hát ezek szerint mégsem.

    Kraft

    VálaszTörlés
  11. Kraft, az a helyzet, hogy már jóval korábban megrendeltük a félkamionnyi fát, de a fuvaros szarakodott, hitegetett, aztán mivel már kezdtünk kicsúzni az időből, ezért kerestünk másikat, aki mivel már lassan szezon van persze drágábban is hozta, és persze felgurigázva. Amit nem is bánok őszintén szólva, mert nem volt ritka benne az ilyen 60-70 cm átmérőjű sem, épp elég volt felhasogatni, nem hiányzott még fűrészelni is! :)
    Viszont nagyon szép bükk, és ráadásul ezek a baszott vastag öreg fák sokáig égnek. Nem szeretem amikor kihoznak ilyen 10 centi vastag csemetéket, oszt kétpercenként dobálhatom!

    A Hold változásairól tele a tube, ha elindulsz a fenti videón, sokat találsz, szóval nem csaltak meg az emlékeid.

    Számomra az inkább a hihetetlen, hogy elődeink leélhettek úgy évszázadokat, hogy tulajdonképpen az aktuális őrjöngést - tehát a mikrokörnyezetet - leszámítva változatlan makrokörnyezetben élhették le az egész életüket, ellentétben velünk, akiknek egy generációnyi idő alatt annyi változást kellett benyelnünk, mint eddig szinte soha senkinek. És nem csak a társadalmi rendszerekről, meg a technikai fejlődésről beszélek, hanem úgy mindent összevetve: gyerekkorom óta párszor kifordult már a világ, és úgy tűnik ismét erre készül, de most istenigazából! :)

    TT

    VálaszTörlés
  12. TT.
    Szerintem is teljes nyugi, és mindent ugyanúgy, ahogy eddig. Namaste.
    Szulthan

    VálaszTörlés
  13. Ti még fizettek is a fáé bazmeg? Mi megvárjuk hogy ti begyüjcsétek aztán felapríccsátok aztán mi majd ingyé elégessük és ha nem lesz elég majd a zönkormányzat is adni fog de csak olyan kell ám amit ti már felaprítottatok bazmeg mert csak a hüje izzad ha nem köll XDDDDD!

    Apolló

    VálaszTörlés
  14. Kraft. Azt hívatalosan is beismerik, hogy a mágneses földtengely változik. Viszont, ha a fizikális tengely is elkezdett változni, ezt szerintem minden kormány (aki tudna róla) titkolná, mert ennek rövid távon nagyon durva következményei lesznek/lennének és minden kormány fél a tömegzavargásoktól amiket egy bizonyos pont után már csak a hadseregek beavatkozásával lehet kordában tartani ami viszont többé-kevésbé lebénítana a gazdaságot. Vagyis, ha valóban elkezdődött egy jelentős fizikális pólusváltás, minden beavatott kormány valszeg eltitkolná és a homokba dugná a dejét, remélve hogy a folyamat leaáll még mielőtt mindenki észrevenné és főleg mielőtt beindulnának a földrengések, cunamik, volkánkitörések, új jégkorszak, stb.

    mm

    VálaszTörlés