2011. szeptember 26., hétfő

"NEM MAGYAR CÉG VAGYUNK"

„Nem magyar cég vagyunk” –hangzik el a felvétel végén. Miről van szó? Egy „nem magyar cég” (valószínűleg off-shore cég) elkezdett hirdetni Magyarországon és azt igéri a leendő ügyfélnek, hogy féláron vehet hitelüket „bebukó” magyar ingatlanokat. A felvételből kiderül, hogy ez a „nem magyar” cég valóban egy közvetítő a bankok és a leendő „féláros” vevők közt, vagyis valóban a bank az eladó, de a nyilvánosság felé csak a „nem-magyar” cég jelenik meg. Mire jó ez és kinek? Természetesen, a bankoknak, akik arra készülnek most, hogy féláron piacra dobják a bebukott ingatlanokat de nem akarják bemocskolni a reklámok által terjesztett „szimpatikus”, „komoly”, „ügyfélbarát”, stb hírnevüket. Ráadásul, az is elhangzik a felvételben, hogy miután egy bebukott ingatlan egy fizetőképes gazdit talált, a „nem-magyar” cég minden szükséges lépést megtesz azért, hogy a szerencsétlen család aki nem képes tovább fizetni a bank felé, mindenképpen takarodjon a nagy frászba. Vagyis, a ”nem-magyar” cég vállalja a „kidobó” szerepet is, ha kell. Persze, könnyen elképzelhető, hogy a „féláron” kívánó ingatlanvásárlók sem lesznek gyakran magyarok, hasonlóan a „nem-magyar” közvetítő céghez. Szóval hamarosan jönnek a kétlábú sakálok, az agonizáló prédák százezrei már is csomagolhatnak miközben az esti híradóban mesében hallhatják Szíjjártót büszkélkedni arról, hogy miként mentette meg őket a hajléktalanságtól az országmentő kormányunk.


8 megjegyzés:

  1. Ez tök régi felvétel, még Posta előző honlapján is ott volt. Fura, hogy most veszi elő a kuruc.

    TT

    VálaszTörlés
  2. TT. Ma került a jutubra, de valszeg megy ez már egy idő óta (ezek a "nem-magyar" cégek valszeg magyar ügyvédek által létrehozott ideiglenes ingatlan off-shore cégek) csak eddig félsebességgel, mivel még a leendő vásárlók nem tudták hogy mit fog dönteni az országmentő qrmányunk és féltek, hogy esetleg visszaveszi tőlük a féláron megszerzett zsákmányt.

    mm

    VálaszTörlés
  3. TT. ez majd két éves anyag, de ugyanilyen "furán" vette elő a kuruc a pert deviza pert nyert ügyvédes álhírt is....

    VálaszTörlés
  4. TT. Ki a fenét érdekli hogy ez nem mai anyag? A probléma csak most kezd igazán "mai" lenni. Nagyjából egymillió családot érint a probléma és ebből -Matolcsy bevallotta az osztrák miniszternek- kb egy százer fog csak megoldást találni a kormányintézkedésekben. Ergo, több százezer család a hajléktalanság szélén és a küszöbön már a sakálok. Ez a fontos, nem az hogy mikori a felvétel. Lehet hogy ez volt az utolsó bejegyzésem, mert látom, hogy nem sok értelme van.

    mm

    VálaszTörlés
  5. Nyugi Mózi, csak jeleztem észrevételem, hogy ez a telefonbeszélgetés (ha egyáltalán nem egy megrendezett dolog) már nem mai történés, viszont a kuruc így tálalja.
    Értem én, hogy most is aktuális lehet, bár fogalmam sincs, hogy hogyan működik a folyamat a bank és a végrehajtó cégek között.

    Szerintem egyébként ennyire nyíltan egyik ilyen cég sem nyilatkozna telefonban ezekről a simlis dolgokról... Az is furcsa, hogy a kérdező minden kérdésére szépen választ ad a héliumot nyelt nyikiric. Szóval inkább csak hergelés lesz ez már megint.

    TT

    VálaszTörlés
  6. Hoppá! Itt is az én videóm! Há mi van itt, kérem szépen? :)

    VálaszTörlés
  7. Vizsgálatot kér Rogán a forinthitelek drágulása miatt

    Rogán Antal szerint az összehangoltság, a kartellezés gyanúját veti fel, hogy az elmúlt napokban, vagyis a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésének engedélyezése után több bank megemelte forinthiteleinek kamatait.

    http://dh-online.hu/belfoldi/20111004_vizsgalatot_ker_rogan_forinthitelek_miatt#s=rss

    Komédia, vagy kartell-háború?

    TT

    VálaszTörlés
  8. TT. Felelősség áthárítás. A vizsgálatról valszeg már nem fogunk hallani. "Minden a csúnya bankok zibája, mi mindent megtettünk amit csak lehetett" -monnya a a fideszes.

    mm

    VálaszTörlés